Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

In the Pit with Piper: Pierwsza WrestleMania z Rowdym w main

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

In the Pit with Piper: Pierwsza WrestleMania z Rowdym w main evencie

Autor : Vercyn

Po raz kolejny Vince McMahon Jr. wszedł na nowy grunt wraz z Cyndi Lauper i Davem Wolffem, i stworzył najgorętsze wrestlingowe wydarzenie w Nowym Jorku. Niecały miesiąc wcześniej wspomniane trio połączyło rockandroll i świat wrestlingowy w MTV, a teraz chciało poszerzyć swoje horyzonty tworząc największe show wrestlingowe w historii. To trio bazowało na pieniądzach McMahona i jego zawodnikach. Natomiast Lauper i Wolff wykorzystywali swoje znajomości w przemyśle rozrywkowym, aby zrobić swego rodzaju Super Bowl wrestlingu. Przełomowy event miał odbyć się w samym sercu Nowego Jorku w Madison Square Garden 31 marca 1985 roku. W main evencie byłem ja i Hulk Hogan. Jednak ta walka miała się różnić od tej w MTV. Hogan i ja nie mieliśmy zmierzyć się jeden na jednego. Miała to być wojna tagteamowa. Oficjele WWE musieli znaleźć dla mnie partnera do zbrodni, poniew...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/in-the-pit-with-piper-pierwsza-wrestlemania-z-rowdym-w-main-evencie.html
https://forum.wrestling.pl/topic/30795-in-the-pit-with-piper-pierwsza-wrestlemania-z-rowdym-w-main/

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

2

• -Raven-

1

• aRo

1

• Nook

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Taka mała sugestia na przyszłość. "Sympathy" to "współczucie", a niekoniecznie "sympatia". To podręcznikowy przykład tzw. "false friends" w języku angielskim/polskim.

Oryginału książki nie znam, ale czytało się super, więc dobra robota! :)

https://forum.wrestling.pl/topic/30795-in-the-pit-with-piper-pierwsza-wrestlemania-z-rowdym-w-main/#findComment-297049

• Reputacja:   228

Standardowo świetna robota Vercyn. Akurat ten rozdział czytałem już wcześniej, ale zawsze mocno mnie trafiało to, jak Vinnie potraktował Pipera po pierwszej WrestleManii, gdzie McMahon z Hoganem i świtą pojechali sobie w turnee po lokalach - celebrować, a Roddy na własną rękę musiał sobie kołować powrót do domu (totalnie go olano). Dobrze to pokazuje jak Vince traktuje swoich pracowników (jak pionki na szachownicy - do wykorzystania i w każdej chwili możliwe do zastąpienia).

Fajne wspominki "Szkota" o Andre. Jak sobie pomyślę o tych jego bąkach w windzie... :lol:

Co do Superfly'a i tego motywu z kokosem (notabene - legendarnego, podobnie jak numer Rowdy'ego z gaśnicą), to chyba tutaj Pipera trochę poniosło (wszedł w gimmick), bo coś nie chce mi się wierzyć, że nawet taki wariat jak Roddy, przykurwiłby kokosem w głowę drugiemu wrestlerowi, na wizji, bez wcześniejszego ustalenia z nim (i z Kreatywnymi) tego numeru.

https://forum.wrestling.pl/topic/30795-in-the-pit-with-piper-pierwsza-wrestlemania-z-rowdym-w-main/#findComment-297100

Co do Superfly'a i tego motywu z kokosem (notabene - legendarnego, podobnie jak numer Rowdy'ego z gaśnicą), to chyba tutaj Pipera trochę poniosło (wszedł w gimmick), bo coś nie chce mi się wierzyć, że nawet taki wariat jak Roddy, przykurwiłby kokosem w głowę drugiemu wrestlerowi, na wizji, bez wcześniejszego ustalenia z nim (i z Kreatywnymi) tego numeru.

Też odniosłem takie wrażenie. Cały czas czekałem na jakieś wspomnienie o tym, że Snuka się na to zgodził, że go uprzedził, a tu nic. O ile o kreatywnych mógł nie wspominać i byłoby to wiarygodne, o tyle o rozmowie z Jimmym (o ile taka się odbyła, a prawdopodobnie się odbyła) powinien wspomnieć. I Roddy i Mysterio mają to do siebie, że wchodzą w swoje gimmicki podczas opowieści, chociaż Mysterio robił to nieporównywalnie częściej.

Taka mała sugestia na przyszłość. "Sympathy" to "współczucie", a niekoniecznie "sympatia". To podręcznikowy przykład tzw. "false friends" w języku angielskim/polskim.

Dzięki, będę pamiętał.

zawsze mocno mnie trafiało to, jak Vinnie potraktował Pipera po pierwszej WrestleManii, gdzie McMahon z Hoganem i świtą pojechali sobie w turnee po lokalach - celebrować, a Roddy na własną rękę musiał sobie kołować powrót do domu (totalnie go olano). Dobrze to pokazuje jak Vince traktuje swoich pracowników (jak pionki na szachownicy - do wykorzystania i w każdej chwili możliwe do zastąpienia).

W tym rozdziale poczułem autentycznie pierwszy raz, że Roddy ma do kogoś prawdziwy nieskrywany żal i że przemawia przez niego gorycz (co akurat jest zrozumiałe w tej sytuacji). Drugi raz poczułem to w jednym z kolejnych rozdziałów o aferze sterydowej, który także już był na Atti w ramach urodzin. Oczywiście rozdział ten powróci przy kolejnych chronologicznych uploadach.

Przypominając sobie ten rozdział miałem przed oczami obecną sytuację na zapleczu WWE i to o czym opowiadał między innymi JTG - topowi mają full wypas, a nie-topowi mają full wypas, jak sobie sami go zapewnią.

https://forum.wrestling.pl/topic/30795-in-the-pit-with-piper-pierwsza-wrestlemania-z-rowdym-w-main/#findComment-297107

• 4 tygodnie później...

Bardzo długi rozdział, ale bez problemu dotrwałem do końca. Historie opisywane przez Rowdy'ego są świetne. Poza tym ładnie przedstawił, jak się mają topowe gwiazdy poza ringiem w porównaniu do reszty. Trochę to smutne, ale nic nie poradzisz.
https://forum.wrestling.pl/topic/30795-in-the-pit-with-piper-pierwsza-wrestlemania-z-rowdym-w-main/#findComment-300035