Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE by PLKSimon!

Stypulacja pojedynku o pas WHC na najbliższym SD?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Stypulacja pojedynku o pas WHC na najbliższym SD?

• Steel Cage
      0
    • Extreme Rules
      0
    • Falls Count Anywhere
      1
    • Last Man Standing
      2
    • Special Guest Referee
      1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

- - -

Monday Night RAW (31 grudzień 2012)

Michael Cole: Panie i panowie, zapraszamy was na ostatnie w tym roku RAW. Ze stołu komentatorskiego witają się z państwem Michael Cole oraz Jerry "The King" Lawler.

Jerry Lawler: Na dzisiejszym RAW, planowane jest wystąpienie Generalnej Managerki RAW, Stephanie McMahon, która podejmie decyzje na temat pasa WWE Championship, gdyż wiemy, tydzień temu John Cena został zwolniony ze skutkiem natychmiastowym.

Michael Cole: Oprócz tego, mamy zapowiedziany tylko jeden pojedynek, w którym Randy Orton zmierzy się z CM Punk'iem.

Jerry Lawler: Zapraszamy!

- - -

"I'm all grown up now, and I've listened and learned..."

Stephanie McMahon: Tydzień temu, John Cena został zwolniony. Niektórym jest smutno, a niektórym nie. Ja należe do tej drugiej grupy. Nie przepadałam za John'em, bo szczerze mówiąc jest strasznie arogancki oraz nie miły w stosunku do wszystkich. Jego zachowanie przechodziło szczyt wszystkiego, a jedynym mądrym posunięciem było wyrzucenie John Boy'a, za progi największej federacji wrestlingu. Pomimo, iż świat wrestlingu zatrzymał się na John'ie, pozostaje jeszcze jedna i to ważniejsza sprawa. Jak wiemy, Cena był posiadaczem pasa WWE Championship. Pas, który miał wysoką rangę, stracił wartość, gdy stracił właściciela. Długo myślałam co zrobić z tym fantem i przyszedł mi do głowy jeden pomysł. Ośmioosobowy turniej o pas WWE Championship, co wy na to? (pop) Wiedziałam! Znam już wasze wszystkie reakcje, więc wiem co was zadowala, a co nie. Długo również myślałam nad tym, kto weźmie udział w takim turnieju. Aby, tytuł zawładł w ręce dobrego mistrza, w turnieju wezmą udział sami WWE Championi. Już dzisiaj odbędą się cztery ćwierćfinałowe pojedynki, oto ich składy: Rey Mysterio vs. Chris Jericho, Sheamus vs. The Big Show, The Miz vs. Masked Kane oraz Alberto Del Rio vs. Tajemniczy rywal. Do zobaczenia!

- - -

WWE Championship 1/4 Tournament Match:

Sheamus vs. The Big Show

Zwycięzca: The Big Show przez odliczenie (ChokeSlam)

- - -

- Backstage -

Matt Striker: Panie i panowie, jestem na backstage'u, a wraz ze mną jest Alberto del Rio, witaj Alberto! Jak się masz przed dzisiejszym starciem z rywalem, którego tożsamość jest nieznana?

Alberto Del Rio: Zarząd stawiając mnie w takiej sytuacji, chce mnie przestraszyć. Założę się, że zawodnik, który stanie w jednym ringu naprzeciw mnie, będzie kolejnym jobber'em, który da mi w prosty sposób awansować do półfinału turnieju o pas WWE Championship.

Matt Striker: Jak oceniasz umiejętności ringowe swoich rywali w całym turnieju o pas WWE?

Alberto Del Rio: Może i każdy był WWE Champion'em, ale nikt nie jest tak niesamowity jak ja. Nikt z nich nie przyjeżdża na arenę luksusowym samochodem, nikt nie ma osobistego konferansjera. To pokazuje, że jestem jedynym guru doskonałości tej federacji.

Matt Striker: Jak oceniasz, te całe zamieszanie w sprawie zwolnienia John'a Ceny.

Alberto Del Rio: Federacja robi z tego aferę, a dla mnie, Cena był zwykłym prostakiem, ale tak szczerze to teraz mam to wszystko gdzieś, gdyż liczy się dla mnie tylko pas WWE Championship!

Matt Stiker: Dziękuje za wywiad. Moim i państwa gościem był Alberto Del Rio!

- - -

- General Manager's Office -

Stephanie McMahon: Korzystając z okazji, że do początku kolejnej walki, chciałabym przekazać wam ważną informację na temat walki CM Punk'a oraz Randy'ego Orton'a. Panowie! Sprawa jest prosta. Zwycięzca waszego pojedynku zmierzy się z Wade'm Barrett'em o pas World Heavyweight Championship na najbliższym Friday Night SmackDown! To chyba tyle, do zobaczenia!

- - -

The Miz vs. Masked Kane

Zwycięzca: Masked Kane przez odliczenie (roll-up)

- - -

- Locker Room -

CM Punk: Randy, posłuchaj...

Randy Orton: Nie, Punk. Ty mnie teraz posłuchaj. To nie kaczy wymysł zesłał nas przeciwko sobie w walce o miano #1 Contender'a do pasa World Heavyweight Champion. Rok temu, Barrett miał ze mną porachunki, które dla mnie są niedozapomnienia, ponieważ w tam tym okresie dostałem poważnej kontuzji pleców...

CM Punk: Ale po niecałym miesiącu, wróciłem do WWE. Ble, ble, ble...

Randy Orton: Nie przerywaj mi KURWA! Uważam, że jeżeli dasz mi wolną ręke to wygram i zostanę mistrzem wagi ciężkiej, a ty na Royal Rumble mógłbyś ze mną walczyć.

CM Punk: Hahaha, Randy! Nie ośmieszaj się. Przegrywałeś z takim gwiazdami jak John Cena lub Sheamus. Natomiast ja, pokonywałem ich. Jeszcze byś przegrał, a mi pozostało by marne "przepraszam" wypowiedziane z twoich ust. Nie ma innej opcji, niż dzisiejsza walka, no chyba, że się boisz, jest tak?

Randy Orton: Śmieszny jesteś. Dzisiaj, to ja wygram z tobą, a ja będe mógł Ci prosto w twarz powiedzieć "A nie mówiłem".

- - -

- Promo -

Zniszczę wszystkich...

To zdarzy się na Royal Rumble...

Wygram ja...

Pokaże swoją dominację...

Niedługo będe mistrzem...

- - -

Single Match:

Tyson Kidd w/Justin Gabriel vs. Jack Swagger w/Dolph Ziggler and Vickie Guerrero

Zwycięzca: Jack Swagger przez poddanie (Ankle Lock)

Po walce, Swagger oraz Ziggler, chcieli rozprawić się z WWE Tag-Team Champion'ami, lecz Ci w porę zareagowali i wyrzucili rywali poza ring.

- - -

- Backstage -

Matt Striker: Witam państwa ponownie. Tymrazem jest ze mną dzisiejszy przeciwnik Rey'a Mysterio "Y2J" Chris Jericho. Witaj Chris! Jak się masz, przed dzisiejszą walką?

Chris Jericho: Czuje się normalnie jak przed każdym pojedynkiem, Owszem, stawka wysoka, ale mnie to nie przeraża.

Matt Striker: Jak oceniasz umiejętności swojego dzisiejszego rywala?

Chris Jericho: Rey to doświadczony oraz utalentowany zawodnik. Jest materiałem na mistrza WWE. Dzisiaj na pewno pokaże wiele ciekawych akcji, ale ja też nie będe stał jak słup i przyglądał się jak on przechodzi do półfinału, więc niech będzie przygotowany na ostrom rywalizacje.

Matt Striker: No dobrze. Jak myślisz, kto jest tajemniczym przeciwnikiem Alberto Del Rio?

Chris Jericho: Niestety, nie mam zdania. Znając życie, będzie to doświadczony zawodnik. Może to nawet być John Cena, ale wolałbym lepszą niespodziankę.

- - -

World Heavyweight Championship #1 Contender Match:

CM Punk vs. Randy Orton

Podczas wejścia na arenę, CM Punk został zaatakowany przez Randy'ego stalową rurką. Wszyscy byli bardzo zdziwieni, a Punk musiał przeżywać bół, który zadawał mu Randall stalowym przedmiotem. The Viper najpierw wykonał RKO, a później Punt Kick'a, wyrzucając rywala ze stage'u. Po chwili, na arenie pojawili się sędziowie oraz pomoc medyczna. Randy był niedopowstrzymania i po raz kolejny wykonał Punt Kick'a obolałemu Straight Edge Warrior'owi. Szybko po tym wydarzeniu, na arenie zobaczyliśmy ochronę, ale Orton w try miga uciekł bocznym wejściem stage'u. Tyle mamy z tej walki.

- - -

- Backstage -

Stephanie McMahon: Wiecie gdzie jest ten skurwiel, Orton?

Reks & Hawkins: Nie, skądże.

Stephanie McMahon: A ty wiesz, Ryder?

Zack Ryder: Przed chwilą odjechał swoim nowiutkim Cabrioletem z prakingu. Steph, co się dzieje?

Stephanie McMahon: Nie, twój interes. Idź już!

Zack Ryder: Dobra, szefie.

- - -

Michael Cole: Orton najprawdopodobniej poniesie jakieś konsewkencje za swoje zachowanie. To jest niedorzeczne, aby tak utalentowany zawodnik jak Randy, atakował rywali podczas wejścia.

Jerry Lawler: Honor rodziny Orton'ów został zdepnięty i to w jednej chwili, jakby ta chwila miała wszystko zmienić.

Michael Cole: No, niestety. Ale słuchaj Jerry. Dostałem wiadomość od Stephanie McMahon, która zadecydowała, że na najbliższym SmackDown, odbędzie się Battle Royal, które wyłoni rywala Wade'a Barrett'a na tym samym SD.

Jerry Lawler: Oj będą emocje, będą.

- - -

Rey Mysterio vs. Chris Jericho

Zwycięzca: Chris Jericho przez poddanie (Liontamer)

Po walce, panowie podali sobie ręce na znak wzajemnego szacunku.

- - -

30 zawodników...

Jeden zwycięzca...

Ktoś zostanie bohaterem...

Ktoś przejdzie do historii...

Royal Rumble Match...

Chicago, Illinois!

- - -

- Locker Room -

Ricardo Rodriguez: Alberto, posłuchaj!

Alberto Del Rio: Co znów chcesz, Ricardo?

Ricardo Rodriguez: Niewściekaj się, ale...

Alberto Del Rio: Mów!

Ricardo Rodriguez: Lamborghini, którym dzisiaj przyjechałeś... zostało skradzione. Zapomniałem zamknąć samochodu i ktoś najwyraźniej go ukradł. Przepraszam!

Alberto Del Rio: Czy Ty w ogóle myślisz co robisz? Jak ja teraz wrocę do willi? Z takim rozumem jaki Ty masz to najlepiej za jądra i na latarnie!

Ricardo Rodriguez: No już Cie przeprosiłem. Chcesz, żebym to powtórzył?

Alberto Del Rio: Lepiej szukaj tego samochodu za nim popadnę w szał.

Ricardo Rodriguez: Dobrze, dobrze, spokojnie!

- - -

"Time to play the game..."

HHH okazał się być tajemniczym przeciwnikiem Alberto Del Rio. Oprócz tego, Hunter przyjechał na arenę skradzionym Lamborghini, Del Rio!

Alberto Del Rio vs Triple H

Jak się okazało walka owej dwójki nie była najgorsza. Owszem przejawiała momenty, gdzie wiało nudą, ale ogólnie obaj spisali się. Pojedynek trwający około siedmiu minut był może i nie takim Main Event'em jakiego się na koniec roku spodziewaliśmy, ale nie było katastrofalnie. W końcowej fazie walki, Alberto podjął się wykonania Superplex'u, ale HHH w porę zareagował i zepchnął Del Rio. Hunter zszedł i wykonał rywalowi Pedigree! Przypięcie miało miejsce koło dolnej liny, dlatego Ricardo pomógł bratu i położył nogę na linę, a sędzia tego nie widział. Pin przerwany, a HHH zdziwiony. Hunter po raz kolejny próbuje Pedigree, lecz tymrazem Alberto zareagował i powalił przeciwnika, Enzuigiri. Jakby tego było mało, Albercik popisał się najpierw Double Knee Backbreaker'em, a później Samoan Drop'em. Przygotowanie do Rolling Cross Armbreaker, ale Hunter się broni i posyła rywala na liny, a później wykonuje szybki roll-up - 2 count! Paul wykonuje Arm DDT, a później przygotowuje się do Pedigree, lecz Alberto wykonuje Hick Kick'a, który zupełnie osłabił rywala. Rolling Cross Armbreaker od Del Rio. HHH długo się nie poddawał, lecz po chwili odklepał, a Alberto zostaje zwycięzcą!

Zwycięzca: Alberto Del Rio przez poddanie(Rolling Cross Armbreaker)

Po walce, Alberto celebrował, aż wkrótce na arenie zrobiło się ciemno. Po chwili, znów było zapalone światło, a na Alberto czekał Kane, który wykonał mu Tombstone Piledriver. Tym dziwnym akcentem zakończyło się ostatnie RAW w 2012 roku!

- - -

Jakby, co:

*Rostery są aktualne!

*Nie opisuje losów pań. Ogólnie to są w federacji, ale większość została zwolniona!

*Jak pewnie zauważyliście, GM'em RAW oraz SmackDown jest Stephanie McMahon!

*Lista gal PPV jest taka sama jak w realu!

*News'ów nie będzie, bo to nuda!

*Ogólnie to walk nie opisuje, ale jak pojedynek skończy się nie jasnym wynikiem to coś tam skubne co się pod koniec działo!

Myśle, że mój powrót na scenę booking'ową, nie będzie jedno epizodowy i będe kontynuował rywalizacje z wielkim zaangażowaniem, pozdrawiam :)

Edytowane przez PLKSimon
https://forum.wrestling.pl/topic/30772-wwe-by-plksimon/

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PLKSimon

1

• łukaszek123

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Cena jako mistrz WWE zwolniony w trybie natychmiatowym. Ciekawe co zrobił. Jak można się domyśleć w trakcie czytania speechu, że John był chyba heelem. Jak był strasznie arogancki i nie miły dla innych ludzi to chyba tak :D Dobry pomysł z tym turniejem o pas WWE. Trochę mnie zaskoczyło zwycięstwo Alberta. Choć było nieczyste, bo wcześniej Hunter wykonał Pedigree, a Ricardo położył nogę Del Rio na liny. Dziwi trochę atak Kane'a na Albercie po jego walce. Czekam na SmackDown! :) Powodzenia w dalszym pisanie ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/30772-wwe-by-plksimon/#findComment-296639

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• IIL
      Pamiętam, gdy będąc nastolatkiem czytałem jego posty na temat lucha libre jakby opisywał jakiś nieznany mi kosmos.  Spoczywaj w pokoju. 
    • Jeffrey Nero
    • abudhabi
      Z PpW z tego roku na pewno wyróżniłbym Jacob Crane vs Gabriel Queen obydwie części i 5vs5 elimination tag z Co Za Noc (chociaż nie wiem, czy z taśmy smakują tak dobrze jak smakowały na miejscu)
    • Attitude
      Z wielkim smutkiem informujemy, że odszedł od nas Piotr "Streetovs" - wieloletni redaktor i współpracownik portalu Attitude, a przede wszystkim nasz serdeczny przyjaciel. Przyjaciel z którym obejrzeliśmy na żywo nie jedną galę w kraju, jak i za granicą. Czy były to gale WWE w Polsce, wypad na HCW do Budapesztu czy też podróż do Londynu. Jego otwartość i luz zawsze wpływały pozytywnie na innych uczestników zlotu fanów wrestlingu. Zostawił po sobie niezatarte wspomnienia, które zawsze będą przywoływać uśmiech na naszych twarzach. Piotr nie interesował się tylko wrestlingiem głównego nurtu, ale był także pasjonatem meksykańskiego wrestlingu i to o nim najczęściej pisał na łamach Attitude. Spełnił też jedno ze swoich marzeń, czyli podróż do Meksyku i obejrzenie tam gal "Lucha Libre" na żywo. Dziękujemy Ci, Piotrze, za to jaki byłeś i za wszystko, co zrobiłeś dla naszej społeczności. Spoczywaj w pokoju. gfx/news/0125/sp-streetovs-grupa.jpg Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Nie jestem fanem tego rodzaju akcji (nawet jeśli nie lubię danej fedki), a tu wyglądało to po prostu nieporadnie. Zresztą GCW dość niezdarnie przerwało ten ,,performance'' kolejnym wideo... Co do gali - zawiodłem się, po prostu. Nie była taka zła jak ludzie malują ją w sieci, ale liczyłem zdecydowanie na więcej. Miało być święto sceny niezależnej, a wyszły imieniny cioci Stasi. Myślę, że jedynki na cagematch to wylew frustracji, ale gala to naprawdę takie 4/10 Nie ma za bardzo do czego wracać i o czym dyskutować. Do zapomnienia. W dodatku nie wiem kto wpadł na pomysł, żeby z pre-show całe ppv trwało jakieś 6h. To nie WMka czy WK, żeby to zajmowało tyle czasu. Męczyłem się wraz z trwaniem gali niemiłosiernie, żeby przetrwać...Brakowało flow przez co ciężko się to wszystko oglądało. Kontuzja Allie nie wyglądała dobrze i raczej można spodziewać się długiej przerwy. Już widziałem zarzuty do GCW, że barierki były zdecydowanie za blisko ringu przez co Katch nie miała za bardzo miejsca na lądowanie. Ciężko to mi, aż tak analizować, ale kontuzja pomieszała im mocno plany. Myślę, że do GCW nie wrócę dość długo - może w połowie roku coś odpalę by zobaczyć jak się sprawy mają, szczególnie, że Effy zdobył główny pas. Chłop nie nadaje się nawet na midcard a te tęgie głowy dały mu ME. Brawo wy
  • Dodaj nową pozycję...