Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Rozpoczynam swoje przygody z diary. Pierwszą galą w moim wykonaniu jest RAW po Over The Limit.

Zawodnicy:

WWE RAW:

1. Batista - heel

2. John Cena - face

3. Randy Orton - heel

4. CM Punk - face

5. Rey Mysterio - face

6. Kane - heel

7. Ted DiBiase - heel

8. Big Show - heel

9. Kofi Kingston - face

10. R-Truth - face

11. The Miz - heel

12. Jey Uso - face

13. Jimmy Uso - face

14. Brodus Clay - face

15. Santino Marella - face

16. Titus O'Neil - heel

17. Darren Young - heel

18. Ezekiel Jackson - heel

19. Drew McIntyre - heel

20. Evan Bourne - face

21. Brock Lesnar - heel

22. Alex Riley - face

23. Mason Ryan - face

WWE SmackDown!:

1. Alberto Del Rio - heel

2. Sheamus - face

3. Daniel Bryan - face

4. Dolph Ziggler - heel

5. Cody Rhodes - heel

6. David Otunga - heel

7. Christian - face

8. Wade Barrett - heel

9. Sin Cara - face

10. Primo - heel

11. Epico - heel

12. Tyson Kidd - heel

13. Jey Uso - face

14. Jimmy Uso - face

15. Ryback - face

16. Daniem Sandow - heel

17. Zack Ryder - face

18. Mark Henry - heel

19. Chris Jericho - heel

20. Jack Swagger - heel

21. John Morrison - face

22. Justin Gabriel - face

23. The Great Khali - face

24. Kaval - face

Pozostali zawodnicy:

Curt Hawkins

JTG

Shad Gespard

Lord Tensai

Michael McGillicutty

Tyler Reks

Hunico

Jinder Mahal

Trent Barretta

Yoshi Tatsu

Brock Lesnar – powiedział, że nie wróci do organizacji, jeśli jego żądania nie zostaną spełnione.

Divy:

Maryse

Kelly Kelly

Eve Torres

Beth Phoenix

Brie Bella

Nikki Bella

AJ Lee

Layla

Rosa Mendes

Kaitlyn

Tag Teamy:

- R-Boom | R-Truth i Kofi Kingston

- The Usos | Jey Uso i Jimmy Uso

- Primo & Epico | Primo i Epico / Rosa Mendes

- Prime Time Players | Titus O'Neil i Darren Young

- Cryme Tyme | JTG i Shad Gespard

Pasy i ich posiadacze:

RAW:

~ WWE Championship - CM Punk

~ United States Championship - Santino Marella

SmackDown!:

~ World Heavyweight Championship - Sheamus

~ Intercontinental Championship - Christian

Obubrandowe:

~ Tag Team Championship - R-Boom

~ Diva's Championship - Layla

Inne osoby:

GM RAW i SmackDown! - John Laurinaitis

Wywiady: Josh Mathews

Okazjonalni zawodnicy:

* Shawn Michaels

* "Stone Cold" Steve Austin

* Hornswoogle

* The Undertaker

* Edge

* The Rock

* William Regal

Przypomnienie wydarzeń z Over The Limit:

~ Kofi Kingston i R-Truth pokonali Jacka Swaggera i Dolpha Zigglera tym samym broniąc pasy Tag Team.

~ Layla obroniła swój pas w walce przeciwko Beth Phoenix.

~ Brodus Clay pokonał The Miza.

~ CM Punk pokonał Daniela Bryana i obronił WWE Championship.

~ John Laurinaitis pokonał Johna Cene dzięki interwencji Big Showa.

http://1.bp.blogspot.com/-PNpJ19YG3Mc/UAcBzNBi8CI/AAAAAAAAcrs/ArCbIUGDGbk/s640/9.jpg

Monday Night RAW

21.05.12

Wybuchają fajerwerki i gala wchodzi na antenę.

...Ring...

W nim jest już John Laurinaitis, Big Show i David Otunga.

John Laurinaitis: Właśnie wczoraj pokonałem Johna Cene! Upokorzyłem go! Z pomocą Big Showa będę siłą, której nic nie powstrzyma. Show zrobił to co miał i swoją pracę wykonał bardzo dobrze dlatego już niedługo z Big Showa zrobię gwiazdę, twarz Monday Night RAW oraz twarz WWE! To wszystko było upozorowane. Dogadałem się z Największym Atletą Świata i wyszło to świetnie. Cena jest skończony, ponieważ przegrał ze mną!

Theme Johna Ceny i fani eksplodują, ale co to? Pojawia się Batista! Randy Orton! A za nimi idą Ezekiel Jackson, Ted DiBiase i Drew McIntyre. O co tu chodzi? Cała piątka wchodzi do ringu i The Animal i The Viper chwytają mikrofony.

Randy Orton: Shut up, Johny! Skończ to gadanie, bo wszyscy mają dosyć słuchania tych głupot, które gadasz! Widzisz tutaj tych ludzi? Wraz z Batistą stworzyliśmy nową stajnię - Revolution! Naszym zadaniem jest stworzyć tutaj rewolucję, objąć panowanie na RAW!

John Laurinaitis: Wiecie, że to wy jesteście moimi pracownikami? Ja mogę was zwolnić, ale że jest to Peoples Power, to dam głos publiczności! Czy chcecie, abym zwolnił tą bandę hipokrytów?

Batista: I co Laurinaitis? A chcecie, aby Laurinaitis zniknął z WWE raz na zawsze?

Big Show coś krzyczy w stronę zawodników, jednak Ezekiel Jackson i Drew rzucają się na Showa, natomiast DiBiase atakuje Otunge. Największy Atleta Świata powala McIntyre'a, ale inkasuje clothesline od Zeke'a. Ted wykonuje Dream Street Davidze Otundze, a Big Johny chce opuścić ring, lecz uniemożliwia mu to Batista, który wykonuje Spinebuster General Managerowi! Big Show inkasuje The Book of Ezekiel i zawodnicy pozbywają się z ringu Showa i Otunge. Otaczają teraz Laurinaitisa. On się podnosi i inkasuje punchy od każdego zawodnika i... Batista Bomb!! Big Show wślizguje się do ringu, ale Orton wykonuje mu RKO! Oh myyy! Randy chce wykonać punt kicka Laurinaitisowi... Bierze rozbieg i punt kick! Punt kick! Revolution uśmiechnięte opuszcza ring...

...Backtage...

R-Truth mówi do swojego przyjaciela.

R-Truth: Hey Little Jimmies widziałeś gdzieś mojego dużego przyjaciela? Co? Jak on wygląda? No przecież wiesz jak on wygląda. Wiele razy mu pomagaliśmy, a mój przyjaciel pomagał nam. Coś charakterystycznego? Ma taki sam pas co ja, tutaj na ramieniu. Według Ciebie to dziwnie wygląda, że noszę to na barku?

Kamera się urywa

...Walka...

Walka #1

6 Man Tag Team Match

The Usos & Brodus Clay vs. Time Players & Kane

Walka rozpoczęła się od kombinacyjnych akcji The Usos na O'Neilu. Jimmy Uso po back kicku i running elblow dropie uzyskał 2 count. Po minucie Jey wszedł do ringu i powalił dropkickiem Titusa. Po kilku akcjach wykonanych przez Jey'a, dokonał zmiany z Clay'em. Natomiast do ringu wszedł Young. Zainkasował on uderzenie z głowy w klatkę piersiową. Brodus Clay wziął rozbieg i wykonał running splash i dzięki temu uzyskał 3 count...

Wygrywa Brodus Clay i The Usos.

Kane jest wściekły na Titusa i Darrena. Wchodzi do ringu i Chokeslam na Titusie. Na tym się nie skończy i kolejny Chokeslam tym razem na wstającym Youngu...

...Backtage...

My widzimy, że po Johna Laurinaitisa przyjechała karetka...

Kamera pokazuje nam już szatnię, w której jest Revolution.

Batista: Laurinaitis załatwiony! Nie ma teraz nikogo kto mógłby się nam sprzeciwić.

Randy Orton: Nasza dominacja się dopiero zaczyna. Cała ta rewolucja w późniejszym czasie obejmie także SmackDown! Musimy być zgrani, aby zapisać się w historii tej federacji.

Ted DiBiase: Najlepiej gdybyśmy zajęli się jeszcze Big Showem, bo może stanowić dla nas zagrożenie.

Randy Orton: Kretynie! Nikt nam nie zagrozi, rozumiesz?

Obraz się urywa.

...Promo...

Jeszcze dziś czeka nas pojedynek gdzie na szali znajdzie się WWE Championship. CM Punk będzie bronić swój tytuł przeciwko Danielowi Bryanowi w Submission Matchu...

...Walka...

Walka #2

Single Match for United States Championship

US Champion, Santino Marella vs. The Miz

Walka zaczęła się od przewagi Miza, który clothesline'm powalił Santino. Marella zainkasował jeszcze snap suplex i serię stompy dającą The Awesome One'owi 2 count. Marella po chwili przejął inicjatywę, ale The Miz szybko wyszedł z kontrą, po której wykonał Scull Crushing Finalle i uzyskał pinfall tym samym stając się Nowym Mistrzem Stanów Zjednoczonych.

Wygrywa... The Miz!

The Miz chwyta mikrofon.

The Miz: Tą walką udowodniłem, że nie mam sobie równych. I'm Really? Really? Really?! Jesteście w stanie buczeć na mnie? Na NEW UNITED STATES CHAMPIONA! Really? Shut up... Ten pas na moim ramieniu to dopiero początek, bo właśnie teraz The Miz ogłasza, że niedługo nie starczy mi miejsca na kolejne pasy mistrzowskie. Intercontinental Championship, WWE Championship, World Heavyweight Championship! To wszystko będzie moje... Because I'm The Miz... And I'm... Awesome!

...Wywiad...

Josh Mathews i jego gość... Daniel Bryan!

Josh Mathews: Witam państwa. Moim gościem jest Daniel Bryan. Daniel, wczoraj przegrałeś z CM Punkiem - jak się z tym czujesz?

Daniel Bryan: Przegrałem kontrowersyjnie! Powinienem to wygrać! Założyłem CM Punkowi Yes Lock i już niedługo by odklepał, ale ten idiotyczny sędzia musiał mnie odliczyć. To jest nie fair.

Josh Mathews: Dzisiaj zmierzysz się w rewanżowym pojedynku w stypulacji Submission Match. Sądzisz, że dziś wygrasz?

Daniel Bryan: Yes! Czy Daniel Bryan pokona dziś CM Punka? Yes! Czy Daniel Bryan zmusi do odklepania CM Punka? Yes! Czy Daniel Bryan dziś zostanie Nowym WWE Championem? Yes! Yes! Yes!

Bryan odchodzi, lecz zjawia się WWE Champion - CM Punk.

CM Punk: Oh Daniel. Dlaczego nie możesz pogodzić się z wczorajszą porażką? Słusznie pokonałem Ciebie na Over The Limit i już nie długo zrobię to ponownie. Może zawrzyjmy układ Daniel. Jeśli wygram, dopóki będę Mistrzem nie będziesz mógł walczyć o mój pas!

Bryan uśmiecha się i odchodzi zostawiając Punka..

Kamera pokazuje Kingstona oraz R-Trutha.

R-Truth: Hey Kofi. Dziś R-Truth stoczy pojedynek z Drew McIntyre'm i znając tego skurczybyka będzie wspomagał się swoimi przyjaciółmi, więc czy Ja i mój przyjaciel możemy liczyć na Twoją pomoc?

Kofi Kingston: Oczywiście. Tworzymy Tag Team i będę stał w twoim narożniku.

Obraz się urywa...

...Walka...

Walka #3

Single Match

Maryse vs. Nikki Bella with Brie Bella

Walka zaczęła się od przewagi Nikki, która powaliła oponentkę silnym punchem. Bella chciała wykonać neckbreaker, jednak Maryse skontrowała to na French Kick i uzyskała pinfall.

Wygrywa... Maryse!

...Informacja...

Z racji tego, że na SmackDown! nie ma kto dowodzić zarząd szybko znalazł zastępcę i na SmackDown! General Managerem będzie... Teddy Long!

...Backtage...

Kamera pokazuje idącego Johna Cene, jednak po chwili zostaje zaatakowany on przez Big Showa. Największy Atleta Świata okłada Johna punchami, po czym rzuca go na ścianę. Chwila... Obok całej sytuacji stoi Batista, Ted i Ezekiel. Co oni tu robią? Jackson i DiBiase zaczynają okładać Big Showa, a następnie posyłają go w kierunku Batisty i... Spinebuster! Big Show leży, a w tym czasie Jackson okłada Cene. Ted DiBiase chwyta krzesło i rozdaje całą serię chair shotów leżącemu Showowi. Batista dołączą się do okładania Johna Ceny i wraz z Zeke'm stompują Lidera Cenation. Teraz następuje mała zmiana i DiBiase okłada krzesłem Cene, natomiast dwójka okładająca Cene, stompuje teraz Big Showa... Po chwili część Revolution odchodzi zostawiając dwójkę leżących zawodników.

...Walka...

Walka #4

Single Match

R-Truth with Kofi Kingston vs. Drew McIntyre with Randy Orton

Walka zaczęła się od przewagi McIntyre'a, który ją uzyskał poprzez pomoc Ortona. The Viper odwrócił uwagę sędziego. Drew wykonał suplex, po czym dołożył backbreaker i uzyskał 2 count. Drew kontrolował jeszcze kilka minut walki i każda próba zakończenia jej kończyła się tak samo - na 2 count. R-Truth uzyskał przewagę po dropkicku, a dodatkowo dołożył suplex kończąc to na 2 count. W tym czasie Orton odwrócił uwagę R-Trutha, jednak Kingston zaczął krzyczeć coś w kierunku Drew. Wybraniec podszedł do Kofiego, ale ten wykonał Trouble in Paradise na apronie, a R-Truth dołożył What's Up. Gdy sędzia miał dwa, do ringu wbiegł Orton, który zaczął okładać R-Trutha. Sędzia ogłosił dyskfalifikację, więc

wygrywa... R-Truth!

Jednak Randy nadal atakował czarnoskórego zawodnika. Do ringu wskoczył Kofi, ale zainkasował big boot od McIntyre'a. Orton podniósł R-Trutha i wykonał RKO! Zadowolony Orton kazał jeszcze zniszczyć Kingstona więc McIntyre wykonał mu Future Schock DDT i po tym The Viper i Drew odeszli..

...Promo...

Przypomnienie walki o WWE Championship z Over The Limit. CM Punk obronił swój pas przeciwko Bryanowi po zdobyciu przypięcia. Warto dodać, że nastąpiło to, gdy CM Punk miał założony Yes Lock...

...Walka...

Main Event

Submission Match for WWE Championship

WWE Champion, CM Punk vs. Daniel Bryan

Walka zaczęła się od klinczu, z którego lepiej wyszedł CM Punk przechodząc od razu do bocznego headlocku. The Best in The World popisał się backbreakerem i swinging neckbreakerem i po tych akcjach CM Punk próbował założyć Anaconde Vise, jednak Bryan złapał rękę oponenta i chciał założyć Yes Lock, ale i ta dźwignia nie doszła do skutku. Po przerwie reklamowej przewagę miał Bryan, który wykonał running clothesline i dropkick. Daniel rozpędził się w kierunku rywala, ale ten wyniósł go na barki i wykonał GTS! CM Punk bez większych problemów założył Anaconde Vise, a Bryan odklepał.

Wygrywa... CM Punk!

CM Punk celebrował swoje zwycięstwo, ale zjawili się zawodnicy Revolution! Ci wbiegli do kwadratowego pierścienia i zaczęli okładać Mistrza WWE. Cała piątka okładała Punka, a po chwili Jackson odszedł i zajął się Bryanem, który zainkasował The Book of Ezekiel. Batista dołożył Batista Bomb, a Orton szykował się już do RKO, gdy przed chwilą DiBiase wykonał Dream Street. Punk wstał, a Randy wykonał RKO. The Viper uniósł pas do góry i tym akcentem gala zeszła z anteny..

Edytowane przez Austin
https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Austin

41

• szpicu

14

• łukaszek123

8

• TheVillain

6

Top użytkownicy w tym temacie

Dzięki za komentarze w moich diary i mam nadzieję, że będziesz komentował je systematycznie jak będą pojawiały się nowe odcinki :)

Przeczytałem pierwszy odcinek RAW i spodobało mi się. Moim zdaniem brakowało speechu Big Showa, dlaczego się zmienił itp. i dopiero potem atak Revolution. A jeśli chodzi o Revolution to zamiast Jacksona powinien być Cody moim zdaniem. Reaktywacja Legacy + "Animal" Batista... to by była stajnia marzeń :D Miz wygrywa ze Santino i zgarnia pas US. To mnie cieszy. Heelowe promo po walce, to także mi się spodobało. Spodobał mi się także segment R-Trutha z Little Jimmy'm, to ci wyszło :D. No i Main Event. Byłem pewny zwycięstwa Punka. Myślę, że na No Way Out Punk powinien dostać nowego przeciwnika i chyba dostanie. Może ktoś z Revolution. Atak po walce daje jakieś przypuszczenia. Może Orton. Czekam na SmackDown! Powodzenia w dalszym pisaniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-295786

http://www.yourlogoresources.com/wp-content/uploads/2011/11/smackdown-logo.png

Friday SmackDown!

25.05.12

Galę rozpoczyna pokaz pirotechniczny.

...Ring...

W ringu jest już Alberto Del Rio.

Alberto Del Rio: Nazywam się Alberto Del Rio i jak wiecie nie zdołałem dopełnić swojego przeznaczenia. Nie nie! Ja nie jestem temu winny, bo to Chris Jericho został odliczony! Chciałbym zmierzyć się z Sheamusem jeden na jednego, jeszcze dzisiaj! Jestem pewny w stu procentach, że zostałbym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej! Sheamus nie jest godnym Championem i mogę mu to udowodnić o każdej porze.

W drodze na ring Mistrz Świata Wagi Ciężkiej - Sheamus...

Sheamus: Alberto, pogódź się z tym, że nie jesteś World Heavyweight Championem i nigdy nim już nie zostaniesz! Wygrałem, bo byłem lepszy i to nie ma znaczenia, czy odliczyłem Chrisa... Wiesz co? Chcesz rewanżu to go masz, dzisiaj, ale proszę byś nie płakał znów gdy przegrasz, a wiedz, że tak będzie - przegrasz!

Theme Jericho i Chris idzie do ringu..

Chris Jericho: Nie tak szybko! Jestem najlepszy w tym co robię! Jestem gwiazdą, czyli osobą, którą nigdy nie będziesz, Sheamus. Zamknij się Del Rio, bo mam w dupie, że jesteś tutaj. Interesuje mnie tylko Sheamus i jego pas, który prędzej czy później będzie mój! Mnie nie nachodzi to, czy to ja zostałem odliczony na Over The Limit, bo prawda jest taka, że mimo wszystko byłem najlepszy w tym pojedynku. Jestem lepszy teraz od was i zawsze będę, lecz to schodzi na drugi plan, bo dla mnie liczy się tylko World Heavyweight Title!

Na rampie zjawia się... Teddy Long!

Teddy Long: Witam wszystkich fanów SmackDown! Dawno nie miałem tutaj znaczącego głosu, ale teraz jestem tutaj i mogę być dalej General Managerem! Dlatego na dziś ogłaszam Main Event. Broniący tytułu Sheamus zmierzy się z Alberto Del Rio i Chrisem Jericho!

...Promo...

Wideo pokazujące zwycięstwo Christiana nad Cody'm Rhodesem.

...Walka...

Walka #1

Single Match

Primo vs. Sin Cara

Walka zaczęła się od przewagi Primo, który wymierzył dropkick. Po przerwie reklamowej inicjatywę miał Sin Cara, który wykonał takie akcje jak hurricanrane, spinning heel kick. Sin Cara chybił dropkick w narożniku, ale gdy Primo wchodził na narożnik, Sin Cara zdążył doskoczyć do oponenta i wykonać La Mistica i tą akcją zapewnił sobie zwycięstwo... Wygrywa... Sin Cara!

...Backtage...

Na korytarzu stoi już Christian i Zack Ryder.

Zack Ryder: Woo woo woo! Broski, jak to jest być Mistrzem Interkontynentalnym? Na początku miałeś walczyć o pas US.

Christian: Tak, jednak gdy zobaczyłem te przechwałki Rhodesa, że gdybym walczył z nim to bym przegrał. Dlatego postanowiłem, że swojego title shota wykorzystam na nim i proszę bardzo. Cody już nie jest IC Championem.

Zack Ryder: Oh bro... I dobrze tak mu.

...Promo...

Już za chwilę czeka nas Tag Team Match. Intercontinental Champion, Christian wraz z Zackiem Ryderem zmierzą się z Cody'm Rhodesem i Jackiem Swaggerem.

...Walka...

Walka #2

Tag Team Match

Intercontinental Champion, Christian & Zack Ryder vs. Cody Rhodes & Jack Swagger

Walka zaczęła się od przewagi Zacka nad Cody'm. Ryder popisał się clothesline'm i swining neckbreakerem dający mu 2 count. Po reklamach w ringu byli Christian i Jack Swagger. Przewagę miał Christian, który wykonał Tornado DDT, a po tym dorzucił diving headbutt. Christian po chwili wykonał Killswitch i uzyskał 3 count.

Wygrywają... IC Champion, Christian i Zack Ryder!

Cody Rhodes klaszcze cieszącemu się Kapitanowi Charyźmie, a następnie bierze mikrofon.

Cody Rhodes: Brawo Christian, wygrałeś, ale Swagger nie jest i nigdy nie będzie Cody'm Rhodesem, czyli Najlepszym Intercontinental Championem w historii WWE! Słuchaj, bo powtarzać się nie będę! Przysługuje mi prawo rewanżu do walki o MÓJ PAS i będę chciał wykorzystać przysługujące mi prawo rewanżu już za tydzień..

Do siebie doszedł już Swagger, który chwyta też mikrofon do ręki podobnie jak Christian.

Jack Swagger: Możesz skończyć Cody, bo co z tego, że jesteś lepszy od Christiana. Możesz być lepszy od niego, Christian może być lepszy od Ciebie, ale ważne jest to, że ja - All American American Jack Swagger jest lepszy od was obu wziętych! Dlatego rządam walki o pas IC!

Zack Ryder roluje się za ring i przygląda się całej tej sytuacji...

Christian: Cody prawda jest taka, że uważasz się za kogoś kim nie jesteś. Na Over The Limit ośmieszyłem ciebie, a ty jeszcze chcesz wmówić mi i moim peeps, że pokonałbyś mnie? Drugi taki jest Swagger, którego przed momentem odliczyłem do trzech. Nie macie szans z Capitainem Charismą i jego Peeps!

Teddy Long zjawia się przy swoim theme...

Teddy Long: Wszystkiemu można zaradzić dlatego na No Way Out zobaczymy Triple Threat Match! Christian zmierzy się z Cody'm Rhodesem i zwycięzcą przyszło tygodniowej walki o title shota na pas IC. Swagger stanie naprzeciw... Zacka Rydera! Żegnam

W tym momencie Cody Rhodes uderza mikrofonem Christiana, a Swagger powala silnym clothesline'm Rydera, który wślizgnął się do ringu. Teraz Jack i Cody spoglądają na siebie, jednak Rhodes decyduje się opuścić ring.

...Promo...

W walce wieczoru czeka nas Triple Threat Match o World Heavyweight Championship - Sheamus vs. Alberto Del Rio vs. Chris Jericho. Zostańcie z nani!

...Walka...

Walka #3

Single Match

Ryback vs. Jinder Mahal

Cała walka zdominowana przez Rybacka, który początkowo rzucił Mahala w narożnik, a następnie wykonał energiczny i dość silny powerslam. Po tym wszystkim Ryback dołożył swoją akcję kończącą i to dało mu 3 count.

Wygrywa... Ryback!

...Wywiad...

Josh Mathews i jego gość... Tyson Kidd!

Josh Mathews: Witam fanów WWE i SmackDown! Moim gościem jest Tyson Kidd. Tyson, jak się czujesz w WWE?

Tyson Kidd: Co? Człowieku jestem pomijany w kartach, niedługo zapomną kto to jest Tyson Kidd! Jednak za kilka miesięcy, nie. Za kilka tygodni Tyson Kidd będzie pierwszoplanowym nazwiskiem w WWE! Niedługo będę twarzą tej federacji, jednak za nim to nastąpi zamierzam zdobyć kilka mniej ważnych tytułów zaczynając od pasa IC! Dobrze słyszycie, pierw stanę się IC Championem i niedługo po tym będę Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej!

Kidd odchodzi...

...Walka...

Walka #4

Single Match

Kelly Kelly vs. Rosa Mendes

Po kopnięciu przerwę zyskała Rosa i to ona rozdawała karty na początku. Kilka punchy i po tym dołożyła neckbreaker. Gdy podniosła Kelly Kelly, ta wymierzyła rywalce uderzenie w twarz z otwartej dłoni, po czym wykonała roll up i uzyskała pinfall.

Wygrywa... Kelly Kelly!

...Backtage...

Kamera pokazuje nam korytarz i nagle pojawia się jakaś postać. To... John Morrison! Morrison podchodzi do pracownika.

John Morrison: Zbyt wiele się nie zmieniło na korytarzu. Przekonamy się jak to zawodnicy teraz prezentują się w ringu, bo oświadczam, że wkrótce będę nowym World Heavyweight Championem! Wiesz może kto teraz jest Mistrzem?

Pracownik: Nie wiem jak się nazywa. Z tego co pamiętam ma rude włosy i jest biały... Niedługo będzie walka wieczoru, gdzie właśnie ten zawodnik będzie bronić swój pas.

John Morrison: Być może kojarzę... Którędy do ringu?

Pracownik wskazuje drogę, a obraz się urywa. Teraz jesteśmy w szatni Alberto Del Rio...

Alberto Del Rio: Wszystko wiesz co masz robić Ricardo?

Ricardo Rodriguez: Tak!

Alberto Del Rio: To właśnie dziś moje przeznaczenie zostanie dopełnione! I'm future World Heavyweight Champion because it's my destiny!

...Walka...

Main Event

Triple Threat Match for World Heavyweight Championship

WH Champion, Sheamus vs. Alberto Del Rio vs. Chris Jericho

Walka zaczęła się od ataku Del Rio na Mistrzu jednak Jericho po chwili wykonał serię kopnięć na Del Rio. Chris jeszcze wykonał flying clothesline co dało mu 2 count. W tym czasie wstał Sheamus i obu zawodnikom wykonał short-arm clothesline. Po reklamach przewagę miał Jericho, który wykonał springboard moonsault na Sheamusie. Alberto całą nawałnicą punchy atakował Chrisa jednak ten wykonał enzuigiri. Jericho szykował się do zapięcia Walls of Jericho na Celtyckim Wojowniku, ale na apron wskoczył Ricardo i coś zaczął krzyczeć w kierunku Jericho. Gdy ten już się odwrócił, Del Rio wykonał mu single arm DDT! ADR szykował się do cross armbreaker, ale na nogach był Sheamus, który wykonał Brogue Kick i pomyślnie uzyskał 3 count i obronił swój tytuł!

Wygrywa... Sheamus!

Alberto był wściekły gdy się otrząsł, ale nagle wybiło theme song! Na rampie zjawił się John Morrison i tym akcentem gala dobiegła końa!

https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-295967

Pora na komentarz oczekiwanego SmackDown! Na początek speech przegranego z OtL Del Rio. Alberto domaga się walki o pas. Potem przychodzi także niezadowolony Y2J, który mówi, że jest najlepszy na świecie i, że będzie WH Championem. Typowa gadka heela :D. Tymczasowy GM SD Teddy Long ustawia Triple Threat o pas wagi ciężkiej. Jak to czytałem to ucieszyłem się i miałem taką małą nadzieję, że może Chris zgarnie pas, ale później jak się okazało myliłem się :) Powrót Morrisona, ciekawy. Rozwaliło mnie trochę to, że pracownik na zapleczu nie wiedział, kto jest mistrzem :twisted:. Pierwsza walka zapowiedziana na następne SD! to walka o pas IC. Oczywiście liczę na zwycięstwo Christiana. Niech Cody pomału w Main Event idzie, bo należy mu się to. Czekam na RAW :) Pozdrawiam.
https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-295984

http://2.bp.blogspot.com/_dIr_p5ysHrI/TC3AIKP6HHI/AAAAAAAAAC0/18Ws7dL2fHc/s1600/RAW+LOGO.jpg

Monday Night RAW

28.05.12

Galę rozpoczyna pokaz pirotechniczny...

Co wydarzyło się w ubiegłym tygodniu? Santino Marella stracił swój tytuł mistrzowski Stanów Zjednoczonych na rzecz The Awesome One'a, The Miza. Natomiast CM Punk wyszedł zwycięsko ze starcia z Danielem Bryanem w Submission Matchu i The Best in The World jest nadal WWE Championem. Na początku gali John Laurinaitis zainkasował Punt Kicka od Randy'ego Ortona. The Viper ukąsił! Połączył on swoje siły z Batistą i ci we dwójkę przygarnęli do siebie Teda DiBiase'ego, Ezekiela Jacksona i Drew McIntyre'a. The Animal i The Viper nadali temu wszystkiemu nazwę Revolution! Warto dodać, że Revolution zniszczyło już Johna Cene, Big Showa i jeszcze CM Punka po jego obronie pasa. Po całym zdarzeniu Orton uniósł pas WWE do góry... Emocji na pewno nie zabraknie na tym RAW!

...Ring...

W ringu stoi już całe Revolution.

Ted DiBiase: Gorąco pragnę powitać całe to biedne, nie mające nic pieniędzy WWE Universe! Możecie buczeć na mnie, jednak powinniście wiedzieć, że Ted DiBiase mimo ogromnej ilości kasy jest częścią całej tej Rewolucji!

Ezekiel Jackson: Dlaczego tutaj stoję? Odpowiedź jest prosta... Jestem najbardziej dominującym zawodnikiem w historii wrestlingu, a Randy i Dave umieją to docenić dlatego powołali mnie, abym to właśnie ja przyczynił się do tej ogromnej Rewolucji!

Randy Orton: To prawda! Rewolucja! To my! Kolejno jak stoimy w tym ringu jesteśmy częścią czegoś co niedługo zapisze się do kart WWE! To wszystko będzie rozpamiętywane przez bardzo długi okres czasu! Tydzień temu Żmija ukąsiła i pozostawiła bolesny jad na Laurinaitisie. Johny do niedawna sprawował tu władzę, ale już go nie ma. Skończyła się ta beznadzieja era People's Power, a w WWE rozpoczyna się nowy rozdział! REWOLUCJA!

It's time to play the game! Tak! Triple H pojawia się rampie i pewnym krokiem, ubrany w garnitur idzie do ringu.

Triple H: Pewne sprawy wybrnęły za daleko, więc skoro RAW nie ma General Managera oficjalnie ogłaszam, że tymczasowym GM'em RAW zostaje... Triple H! Jeśli...

Batista: Hunter nas interesuje kim Ty jesteś, bo możesz skończyć jak Laurinaitis!

Triple H: Shut up! To jest moja gra! Ja jestem tutaj królem królów! Jestem GM RAW, więc każdy z was będzie miał dzisiaj swój pojedynek. Zaraz Ted DiBiase i Drew McIntyre zmierzycie się z Tag Team Championami - R-Boom! Jeszcze dziś Jackson staniesz na przeciw... Brodusa Clay'a! Natomiast Main Eventem dzisiejszego RAW będzie walka Tag Teamowa, w której Randy Orton i Batista zmierzą się z WWE Championem CM Punkiem i... Haha! To jest gra, więc dowiecie się dopiero gdy będziecie czekali na Punka i jego partnera! Dodatkowo nikt z was nie może interweniować w żadnej walce!

Hunter odchodzi i po chwili członkowie Revolution robią to samo zostawiając w ringu Drew i Teda.

...Walka...

Walka #1

Tag Team Match

Revolution |Ted DiBiase & Drew McIntyre| vs. Tag Team Champions, R-Boom

Walka była bardzo wyrównana i w pewnym momencie przewagę uzyskała drużyna w składzie Drew McIntyre'a i Teda DiBiase'ego. DiBiase uzyskał przewagę po suplex na Kingstonie, który dał 2 count. Po reklamach w przewadzę był R-Truth, który dominował nad McIntyre'm. Po chwili Ted i Drew postanowili opuścić ring i sędzia ogłosił dyskfalifikację!

Wygrywają... R-Boom!

...Wywiad...

Josh Mathews i jego gość... The Miz!

Josh Mathews: Witam WWE Universe! Moim gościem jest... The Miz. Mike jak się czujesz jako United States Champion.

The Miz: A jak się mogę czuć? Nie wiem w ogóle po co ten wywiad! Zadajesz tak idiotyczne pytania, że szkoda mi tutaj nawet stać. Pokonałem Santino tydzień temu i zrobię to także dzisiaj.

Josh Mathews: Dzisiaj czeka ciebie rewanż z Włochem, lecz twój tytuł nie będzie na szali. Jak oceniasz umiejętności Santino.

The Miz: Marella nie ma umiejętności i wszyscy się przekonają o tym już niedługo jak w ciągu tygodnia pokonam go dwa razy! Because I'm The Miz!

US Champion odchodzi...

...Walka...

Walka #2

Non Title Single Match

United States Champion, The Miz vs. Santino Marella

The Miz kontrolował cały pojedynek i nie dał dużego pola manewru Santino. Marella zainkasował punchy, snap suplex i neckbreaker. US Champion uzyskał 2 count. Po chwili Marella chwycił oponenta, ale skończyło się to tym, że Miz wylądował za plecami rywala i wykonał Scull Crushing Finalle. Po tej akcji uzyskał 3 count.

Wygrywa... US Champion, The Miz!

Miz chwyta mikrofon.

The Miz: Kolejne zwycięstwo The Miza. Czy to was dziwi? Nie! I w ogóle nie powinno, bo jeśli człowiek bijący wszystkich swoimi umiejętnościami dostaje takiego nieudacznika za rywala o ile Marelle można tak nazwać. Jestem Mistrzem Stanów Zjednoczonych i będę nim bardzo długo, a dlaczego? To bardzo proste. Because I'm The Miz! And I'm! Aaa

Theme song Evana Bourne'a! Evan pojawia się na rampie...

Evan Bourne: Darzę szacunkiem Santino jak i Ciebie, ale myślę, że mógłbym Cię pokonać, Miz! Jestem stworzony, aby dawać ludziom rozrywkę! Oni też chcą tego i jestem pewien, że sprawdziłbym się jako United States Champion dlatego możesz pokonywać Marelle, lecz nie pokonasz Bourne'a. Chcę się zmierzyć z Tobą o pas na No Way Out!

Do całego zdarzenia dołącza się Triple H.

Triple H: Jako General Manager RAW ogłaszam, że za tydzień odbędzie się pojedynek między Mizem, a Evanem. W przypadku wygranej Bourne'a, stanie się on pretendentem do pas US!

Hunter odchodzi, a Miz pokazuje swój pas Bourne'owi.

...Backtage...

W szatni Revolution. Jednak w niej nie ma Ortona.

Batista: Dlaczego zlekceważyliście ten pojedynek? Spokojnie mogliście wygrać tą walkę z tymi czarnuchami! Zawsze może ktoś z was zagadać sędziego, a drugi wykonuje niedozwolony ruch. Sprzeciwi się ktoś temu? Sędzia nie widzi tego. Idźcie w dwóch do Huntera i proście to nie w naszym stylu. Żądajcie, abyście walczyli o pasy Tag Team.

Drew i Ted wychodzą...

Batista: I jak, Ezekiel. Dasz radę sobie z Clay'em?

Ezekiel Jackson: Brodus zaraz zostanie zniszczony! Nie masz się co martwić, Dave. Pokonam dzisiaj Clay'a, a następnie zniszczę Big Showa! Nie wiem dlaczego, ale nie trawię tego człowieka, a według mnie Rewolucja musi być znacząca!

Obraz się urywa...

...Walka...

Walka #3

Single Match

Ezekiel Jackson vs. Brodus Clay

Jackson ruszył do walki bardzo zdeterminowany i na początku powalił oponenta shoulder blockiem, po czym wykonał kilka stompy. Big Zeke wykonał irish whip w narożnik, po czym chciał wykonać clothesline, jednak gdy biegł, Clay ruszył w jego stronę i powalił go uderzeniem z głowy, a następnie odbił się od lin i wykonał running splash, który dał mu 3 count.

Wygrywa... Brodus Clay!

...Biuro General Managera...

Hunter wraz z Tedem i Drew.

Triple H: Co was tutaj sprowadza?

Drew McIntyre: Nie domyślasz się czego chcemy? A co ty sobie myślisz, że my będziemy walczyć o nic?

Ted DiBiase: Nie tracąc czasu żądamy walki o pasy Tag Team! My nie zamierzamy walczyć o nic, bo stać nas na pokonanie tych biednych czarnuchów, którzy nie dosyć, że nie mają kasy, to za grosz nie mają jakichkolwiek umiejętności, a ja i Drew doskonale wiemy, że pokonalibyśmy ich!

Drew McIntyre: Jestem Wybrańcem. Zostałem wybrany do tego, aby być Tag Team Championem!

Triple H: Myślcie, że wam dam walkę o pasy? Nie bądźcie śmieszni, a teraz wymoście się z mojego biura!

Obraz się urywa.

...Walka...

Walka #4

Fatal Four Way Match

Kane vs. Jinder Mahal vs. Alex Riley vs. Hunico

Walka rozpoczęła się od brawlu. Czwórka zawodników na przemian okładała się punchy'ami. Po chwili przewagę po big bootcie na A-Ry i Hunico uzyskał Kane. Wielki Czerwony Potwór po chwili wykonał side slam na Mahalu. Całą sytuację wykorzystał Riley, który wykonał full nelson suplex Kane'owi. Hunico wówczas wykonał roll-up na Alexie, ale dało mu to 2 count. Jinder Mahal wykonał dropkick Kane'owi, który wpadł w narożnik. A-Ry wykonał Mahalowi Lifting DDT, po czym Hunico chciał coś dodać, ale nadział się na suplex od Riley'a. Za plecami A-Ry pojawił się Kane, który wykonał Chokeslam i uzyskał 3 count.

Wygrywa... Kane!

...Wywiad...

Josh Mathews i jego gość... CM Punk!

Josh Mathews: Moim gościem jest WWE Champion - CM Punk. Punk, tydzień temu na RAW obroniłeś swój tytuł w Submission Matchu. Twoim rywalem był Daniel Bryan. Jak się odniesiesz do tego.

CM Punk: Pokonałem Bryana po raz kolejny i mam nadzieję, że więcej razy nie będę musiał z nim walczyć. Przez ostatni okres czasu udowadniałem, że jestem najlepszy na świecie!

Josh Mathews: Tydzień temu zostałeś zaatakowany przez nowo utworzoną grupę - Revolution. Czy obawiasz się ich w pewnym stopniu.

CM Punk: Nie obawiam się ich. Moim zdaniem ta ich rewolucja się nie uda, a ta pseudo grupka wrestlerów rozpadnie się prędzej niż każdy sobie myśli.

Josh Mathews: W Main Eventcie czeka Ciebie tag team match. Twoimi rywalami będą Batista i Orton. Ty będziesz miał także partnera, jednak kto to może być?

CM Punk: Naprawdę nie wiem kim może być mój partner, ale wiem, że dam z siebie maksimum swoich możliwości i będę się starał dążyć do zwycięstwa. Liczę, że mój partner będzie chętny do współpracy...

Josh Mathews: Dziękuję, moim gościem był CM Punk.

Kamera się urywa.

Randy i Dave na backtage'u.

Randy Orton: Widziałeś ich? Przegrali swoje walki! Są do niczego. Musimy im pokazać jak się wygrywa.

Batista: Spokojnie, Randy. Wygramy dzisiaj z Punkiem i jego tajemniczym partnerem.

Randy Orton: Ja muszę dzisiaj ukąsić CM Punka i oznajmić mu, że na No Way Out będę Nowym WWE Championem!

Batista: Zwierze dzisiaj też da się porwać emocjom.

Obraz się urywa...

...Walka...

Main Event

Tag Team Match

Revolution |Batista & Randy Orton| vs. CM Punk & ???

Batista, Orton i CM Punk stoją w ringu i...

The time is now... John Cena! To John Cena będzie partnerem CM Punka. Zawodnicy Revolution wyglądają na lekko zaskoczonych.

CM Punk dobrze radził sobie na początku walki z Randy'm. The Viper zainkasował backbreaker i The Best In The World zdołał uzyskać 2 count. Do ringu wszedł Cena, który powalił wstającego Ortona silnym punchem. Po chwili Lider Cenation wykonał sitout hip toss na rozpędzonym Ortonie. Ta akcja dała 2 count. Do walki chciał dołączyć się Batista, który zamierzał wejść do ringu, ale został powstrzymany przez sędziego. W drużynie przeciwnej była zmiana i CM Punk ponownie wszedł do ringu i wykonał Żmii enzuigiri. Po przerwie reklamowej obaj zawodnicy leżeli i czołgali się do swoich narożników. Oboje zdołali wykonać zmiany i Batista running clothesline'm powalił oponenta, po czym dorzucił running powerslam. Ta akcja pozwoliła na uzyskanie 2 count. John Cena skontrował Spinebuster i wykonał Protobomb. Orton zaczął coś krzyczeć w kierunku Ceny, który się zdekoncentrował, a całą sytuację wykorzystał Batista i wymierzył rywalowi Spinebuster. The Animal szykował się do Batista Bomb, ale CM Punk zamierzał wejść do ringu. Sędzia jednak chciał odepchnąć WWE Championa, ale ten wszedł do ringu, lecz nadział się na big boot. Sędzia był odwrócony i Orton sprytnie wykonał RKO wstającemu Johnowi, który po chwili otrzymał Batista Bomb i The Animal uzyskał 3 count.

Wygrywają.. Batista & Randy Orton!

Po walce Batista dorzucił jeszcze jedno Batista Bomb na Cenie, po czym oboje przeszli do okładania CM Punka, który zainkasował jeszcze RKO.

Tym obrazkiem gala zeszła z anteny.

Newsy:

~ Ratingi obu gal zadowalają zarząd.

~ No Way Out odbędzie się 17.06, a CT widzi już kilka walk. Spekuluje się nad następującymi walkami:

* John Cena vs. Batista

* Randy Orton vs. CM Punk - WWE Championship Match

* Ted DiBiase & Drew McIntyre vs. R-Boom - WWE Tag Team Championship Match

* Ezekiel Jackson vs. Big Show

* Sheamus vs. Alberto Del Rio vs. Chris Jericho vs. John Morrison - WH Championship Match

* Christian vs. Cody Rhodes vs. Jack Swagger/Zack Ryder - IC Championship Match

* The Miz vs. ??? - US Championship Match

Jeszcze nie wiadomo kto będzie przeciwnikiem The Miza, ale spekuluje się nad Evanem Bourne'm.

Do końca jednak nie wiadomo czy karta taka będzie, ponieważ to są spekulacje. Gołym okiem widać, że ogromną część karty zajmują zawodnicy Revolution.

~ Zarząd jest bardzo zadowolony z pracy The Miza.

~ Niedługo może dojść do małej zamiany rosteru. Rey Mysterio miałby przejść na RAW, natomiast na SD! miałby powędrować Kane bądź Daniel Bryan.

~ Creative Team jest pozytywnie zaskoczony całym storyline'm związanym z Revolution i jak mówił jeden członek CT "To dopiero początek tego wszystkiego"

https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-296239

Pora na skomentowanie Monday Night RAW. Dobry pomysł z przypomnieniem "Co wydarzyło się na RAW w zeszłym tygodniu". Mam nadzieję, że zostawisz to na stałe na RAW i SmackDown!. Laurinaitis nie obecny po Punt Kicku to Hunter zostaje tymczasowym GM RAW. Big Johny chyba za szybko to nie wróci. Myślałem, że partnerem Punka zostanie właśnie Triple H, ale znowu się myliłem :sad: :D . Dużo segmentów to oczywiście dobrze i podoba mi się to. Przypuszczalna karta na No Way Out wygląda interesująco. Jak myślałem Orton pewnie będzie pretendentem do pasa WWE. Szykuję się feud Cena-Batista. Ciekawie się zrobi :) Czyżby Revolution będą chcieli zgarnąć wszystkie pasy w federacji? Interesująco by się zrobiło. Orton by zgarnął pas WWE, Batista pas wagi ciężkiej, Ted i Drew pasy Tag Team, a Ezekiel pas IC lub US po jakimś Battle Royal, bo feud z Mizem raczej odpada. Ale może z Bournem :) Dobra robota. Czekam na kolejne odcinki. Pozdrawiam. :-)
https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-296261

Friday Night SmackDown!

1.06.12

Galę rozpoczyna pokaz pirotechniczny i theme song SmackDown!

Co wydarzyło się w ubiegłym tygodniu? Cody Rhodes zapowiedział, że za tydzień wykorzysta prawo, które mu przysługuje do rewanżu o IC Championship. Dodatkowo Teddy Long zapowiedział, że na No Way Out Christian będzie bronić swojego pasa przeciwko Cody'emu oraz zwycięzcy dzisiejszej walki - Jack Swagger vs. Zack Ryder. Tyson Kidd zapowiedział, że niedługo będzie twarzą niebieskiego brandu. W Main Eventcie gali Celtycki Wojownik obronił swój pas w Triple Threat Matchu przeciwko Chrisowi Jericho i Alberto Del Rio. Po walce powrócił... John Morrison! Czy dzisiaj wyjawi nam plany dotyczące swojego powrotu? Zapraszamy na SmackDown!

...Walka...

Walka #1

Single Match

Daniem Sandow vs. The Great Khali

Walka zaczęła się od przewagi Khaliego, który silnym ciosem powalił rywala. The Great Khali wykonał jeszcze body slam, ale po chwili nadział się na kontrę i Sandow zaczął okładać nogę Greata Khaliego. Ten upadł i Daniem zaczął stompować oponenta. Po chwili Sandow wykonał swój finisher i uzyskał 3 count.

Wygrywa... Daniem Sandow!

...Promo...

Tonight! Czeka nas walka Alberto Del Rio, który zmierzy się z powracającym Johnem Morrisonem!

...Ring...

Do ringu podąża Cody Rhodes...

Cody Rhodes: Ogólnie nie wiem co powiedzieć na początek, jednak nie zamierzam zbyt długo przebywać z takimi ludźmi jak wy. Nie interesuje

mnie czy buczycie, czy gwiżdżecie na Cody'ego Rhodesa, bo prawda jest taka, że to ja jestem gwiazdą SmackDown! gwiazdą WWE, a cała reszta schodzi na drugi plan! Dlaczego tutaj przybyłem? Zrozumiałem, że byłem najlepszym Intercontinental Championem w historii WWE, jednak już nim nie będę. Nie myślcie sobie, że taki Christian może być lepszy ode mnie... Nie nie! Nie oto chodzi, ponieważ pas IC to jest historia! Jak już powiedziałem, byłem najlepszym IC Championem i na zawsze nim pozostanę. Przyszła pora na nowe cele! Nie ma co się oszukiwać, że jestem gwiazdą trzeciej generacji dlatego nie będę siedzieć cały czas w tym samym miejscu. Doskonale wiem, że stać mnie na wyższy cel, więc już niedługo będę... World! Heavyweight! Championem! Dobrze słyszycie! Dzisiejsza walka o pas IC, którą bym wygrał... nie odbędzie się! Nie będę walczył także na PPV No Way Out, bo właśnie tam będę Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej!

Rhodes się uśmiecha, ale nagle rozbrzmiewa theme song Christiana. Ten wchodzi do ringu.

Christian: Dlaczego mnie to nie dziwi? Peeps pewnie też to nie dziwi... Co, Cody... Boisz się dzisiaj ze mną walczyć? Może dlatego nie chcesz dziś walczyć, bo przekonałeś się, że nie zdobędziesz tego pasa, gdy będzie on w posiadaniu najcharyzmatycznej postaci, który kiedykolwiek występowała w tej federacji! A może Cody po prostu nie będzie tak tutaj stać, a za tydzień zrobimy coś większego. Będziesz gościem w... Peeps Show!

Cody Rhodes: Nie będę gościem w tym gównianym programie prowadzonym przez jakiegoś pajaca! Zrozum to, że osoba mojego pokroju nie będzie uczestniczyć w pierwszym lepszym programie! Ja zasługuje na więcej! Jeśli chcesz, aby to twoje Peeps Show oglądano to prawda. Musi tam być Cody Rhodes, ale uwierz, że mam wygórowane rządania, których i tak nie spełnisz, bo nie jesteś w stanie!

Christian: Czego chcesz, jakie masz żądania?

Cody Rhodes: Żądam, abym na galę przyjechał najdroższą limuzyną! Przy wyjściu ma być czerwony dywan oraz wszystkie światła mają padać na mnie! I zapamiętaj sobie, że to ja będę tam główną postacią!

Rhodes odchodzi na backtage.

...Promo...

Za tydzień będzie Peeps Show! Gościem Christiana będzie Cody Rhodes!

...Walka...

Walka #2

Single Match

Primo & Epico vs. The Cryme Time

Walka zaczęła się od przewagi The Cryme Time. Shad wykonał serię punchy i big boot Primo. Po chwili Gespard wykonał backbreaker i po tym uzyskał 2 count. Po przerwie reklamowej Epico utrzymywał kontrolę nad JTG'im. Gdy posłał go na liny, jego clothesline został skontrowany na Da Shout Out i JTG uzyskał 3 count.

Wygrywają... The Cryme Time!

JTG i Shad chwytają mikrofony i zaczynają rapować.

JTG: Witam was wszystkich. Dzisiaj wygrałem z Shadem pojedynek.

Wygraliśmy, bo nie robiliśmy głupich pomyłek.

Shad Gespard: JTGiemu przyznam tutaj rację.

A walkę zakończył przez swoją firmową akcję.

JTG: Dlaczego my tutaj rapem przesłanie do ludzi robimy?

Shad Gespard: Bo komunikujemy, że niedługo R-Boom krzywdę zrobimy!

Po pasy mistrzowskie Tag Team sięgniemy

JTG: I dupy tym cieniasom skopiemy!

Shad i JTG odchodzą.

...Wywiad...

Josh Mathews i jego gość... Jack Swagger!

Josh Mathews: Witam całe WWE Universe! Moim gościem jest Jack Swagger, który niedługo stoczy swój pojedynek o title shota na pas IC z Zackiem Ryderem. Co sądzisz o swoim przeciwniku?

Jack Swagger: Zack Ryder, Zack Ryder? Tydzień temu byłem jego przeciwnikiem, jednak on moim nie był, bo Zacka nie można nazwać rywalem o czym przekona się dzisiaj jak All American American pokona go. Jestem lepiej przygotowany od niego, znam wiele kombinacji zapaśnicznych i spokojnie dzisiaj wygram, a następnie wygram na No Way Out! Wtedy już będę Intercontinental Championem!

Josh Mathews: Mocne słowa, Jack. Jednak czy nie jesteś zbyt pewny siebie?

Jack Swagger: Gdybym powiedział sobie, że mogę przegrać to bym przegrał. Ja nie skreślam siebie, swoich umiejętności, tylko w nie wierzę, a to dodaje mi animuszu i pewności siebie! Zack Ryder dzisiaj polegnie!

Swagger odchodzi...

...Ring...

W ringu jest już Tyson Kidd.

Tyson Kidd: Tydzień temu powiedziałem, że rozpoczynam marsz na szczyt WWE! Z tego miejsca ogłaszam, że będę pokonywał każdego kto stanie mi na drodze! Zapraszam na ring obojętnie kogo!

Kidd czeka na rywala i po chwili pojawia się... Kaval! The World Warrior wskakuje do ringu, a spiker ogłasza, że niedługo będzie single match.

...Walka...

Walka #3

Single Match

Tyson Kidd vs. Kaval

Walka zaczęła się od przewagi Kavala, który kontrolował niemalże cały pojedynek. Kiddowi udało się tylko wykonać dropkick i neckbreaker natomiast Warrior po serii punchy wykonał enzuigiri i dodał jeszcze diving splash. To zagwarantowało mu 2 count. Po chwili Kaval dorzucił Tornado DDT i springboard moonsault. Po tym wszystkim wszedł na trzecią linę i wykonał Ghetto Stomp i uzyskał 3 count.

Wygrywa... Kaval!

...Promo...

Last Friday

Po reklamach w ringu byli Christian i Jack Swagger. Przewagę miał Christian, który wykonał Tornado DDT, a po tym dorzucił diving headbutt. Christian po chwili wykonał Killswitch i uzyskał 3 count. Wygrywają... Christian i Zack Ryder!

[...]

Jack Swagger: Możesz skończyć Cody, bo co z tego, że jesteś lepszy od Christiana. Możesz być lepszy od niego, Christian może być lepszy od Ciebie, ale ważne jest to, że ja - All American American Jack Swagger jest lepszy od was obu wziętych! Dlatego rządam walki o pas IC!

[...]

Teddy Long zjawia się przy swoim theme...

Teddy Long: Wszystkiemu można zaradzić dlatego na No Way Out zobaczymy Triple Threat Match! Christian zmierzy się z Cody'm Rhodesem i zwycięzcą przyszło tygodniowej walki o title shota na pas IC. Swagger stanie naprzeciw... Zacka Rydera! Żegnam.

W tym momencie Cody Rhodes uderza mikrofonem Christiana, a Swagger powala silnym clothesline'm Rydera, który wślizgnął się do ringu. Teraz Jack i Cody spoglądają na siebie, jednak Rhodes decyduje się opuścić ring.

...Walka...

Walka #4

Single Match for #1 Contender to Intercontinental Championship

Jack Swagger vs. Zack Ryder

Jack Swagger ruszył na Zacka bardzo wściekle przez co sędzia musiał interweniować. Po chwili Swagger powalił Rydera clothesline'm, a zaraz po tym dołożył big boot co zakończyło się 1 count. Swagger nie tracił czasu i wykonał belly to belly suplex, po czym wykonał jeszcze german suplex. To wszystko zakończyło się na 2 count. Chwilę po tym, przebudził się Ryder. Broskiemu udało się wykonać flying clothesline i neckbreaker uzyskując 2 count. Po broski boot Zack zamierzał wykonać Rough Ryder, ale ostatecznie po chwili Swagger wykonał Gutwrench Powerbomb i uzyskał pinfall.

Wygrywa... Jack Swagger!

...Backtage...

Sheamus i Alberto Del Rio.

Alberto Del Rio: To jest śmieszne, że nadal masz na barku mój pas! Ja tego w ogóle nie rozumiem, jak taki biedak może trzymać tak ważny pas w tej federacji.

Sheamus: Wyjaśnie to Tobie, Alberto. Tutaj pieniądze nie odgrywają ważnej roli, ponieważ w ringu liczą się umiejętności, których ty w ringu nie amsz, Del Rio. Nie masz i nie będziesz mieć, bo nie da rady się ich kupić nawet za te pieniądze jakie masz. Twoje przeznaczenie ponownie się nie dopełniło i tym razem nie powinieneś mieć wątpliwości, że ktoś tobie przeszkodził. Mimo pomocy Ricardo jeszcze przegrałeś, powiesz jak to robisz?

Alberto Del Rio: Ohh Sheamus.. Humorek dopisuje, ale prędzej czy później przekonasz się, że nie wygaduję tanich słów, a zamieniam je aby dopełnić swoje przeznaczenie!

Alberto Del Rio odchodzi, ale nagle na drodze Arystokraty pojwia się... John Morrison!

John Morrison: Przygotowany na danie dawki emocji publice!? Zapomniałem, że Ty tylko widzisz własne ego, a innych masz w dupie, ale bądź pewien, że John Morrison wrócił głodny zwycięstw! Możesz się śmiać ze mnie, ale nie zapominaj, że jestem Guru Doskonałości oraz Mistrzem Kontry! Dzisiejsza walka wieczoru, mam nadzieję, że będzie pełna wigoru i mam nadzieję, że wspólnie stworzymy dobrą walkę i liczę na to, że w końcu nie będziesz wspomagał się swoim konferansjerem, bo tydzień temu wyszło to Ci źle... Tymczasem do zobaczenia w ringu..

Kamera się uywa, a Del Rio wygląda na trochę pod denerwowanego.

...Walka...

Walka #5

Single Match

Sin Cara vs. Dolph Ziggler with Vickie Guerrero

Walka zaczęła się dynamicznie od kopnięć Sin Cary, który wykonał dropkick i po chwili dodał hurricanrane po której uzyskał 2 count. Sin Cara wszedł na trzecią linę, jednak został on uprzedzony przez Zigglera, który wskoczył na trzecią linę i z niej przerzucił rywala przez ramię. Po chwili Ziggler wykonał neck snap i chciał zapiąć sleeper hold, jednak luchador obronił się przed zapięciem tego submissionu, po czym wykonał arm drag i uzyskał 2 count. Zigglerowi udało się skontrować akcję oponenta i wykonał punchy po czym dołożył DDT! Następnie Sin Cara zainkasował Zig Zag i Mr. Perfection uzyskał 3 count.

Wygrywa... Dolph Ziggler!

W nim siedzący Long oraz Chris Jericho.

Chris Jericho: To jest jakiś absur, abym dzisiaj nie walczył. Potem się zarząd dziwi dlaczego ratingi są tak małe. Są to hipokryci, ale nie ma co się dziwić, ponieważ najlepszy w tym co robi nie odstaje czasu antenowego, nie walczy...

Teddy Long: Uspokój się, Chris. Jeśli tak bardzo chcesz walczyć, to za tydzień zmierzysz się z... Johnem Morrisonem!

Obraz się urywa.

...Walka...

Main Event

Single Match

John Morrison vs. Alberto Del Rio

Alberto po gongu wściekle ruszył na oponenta, ale na początku lepiej radził sobie JoMo, który powalił rywala dropkickiem dającym mu 1 count. Morrison wykonał jeszcze STO Backbreaker i podobnie sędzia klepnął tylko jeden raz w matę - 1 count. Do głosu doszedł Del Rio. Alberto początkowo powalił swojego przeciwnika enzuigiri, a następnie dołożył german suplex, który dał mu 2 count. Guru Doskonałości zainkasował punchy, po któych zrolował się za ring. Del Rio szybko doskoczył do niego, ale Szaman Seksu wykonał kopnięcie, po czym irish whipem posłał rywala na barierki. Zawodnicy wrócili do ringu i Morrison nadział się na single arm DDT! Del Rio szykował się do zapięcia cross armbreakera, ale Guru Doskonałości wykonał roll-up dający mu 2 count. Blisko brakowało do zakończenia pojedynku. Alberto po wstaniu na nogi wyglądał na zaskoczonego, ale ruszył na Johna, który wykonał Nitro Blast! Dołożył jeszcze Starship Pain i uzyskał 3 count.

Wygrywa... John Morrison!

Chris Jericho zjawia się na rampie i krzyczy coś w kierunku celebrującego zwycięstwo Morrisona.

Tym akctentem gala dobega końca.

Newsy:

:arrow: Za tydzień odbędzie się Single Match między Morrisonem, a Jericho. Ma być to pierwsza walka przyszłotygodniowego SmackDown!

:arrow: Do federacji wrócił Kaval. Niedługo ma rozpocząć on z kimś program.

:arrow: Sheamus nie walczył, a było to spowodowane tym, że w zeszłym tygodniu po walce narzekał na lekki ból ramienia i CT zadecydowało, że WH Champion nie będzie wlaczył na tym SD!

:arrow: Feud między Christianem, a Rhodesem coraz bardziej się rozkręca, a do tego wszystkiego ma być włączony Jack Swagger, który wygrał swój pojedynek.

:arrow: Zarząd planuje push dla Zigglera i The Cryme Time.

:arrow: Na RAW przeszedł Rey Mysterio natomiast na SD! powędrował Daniel Bryan, który będzie występował jako face.

https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-296499

Pojawił się nowy odcinek SD!, więc pora na komentarz. Dobrze, że mnie posłuchałeś i zostawiłeś "Co wydarzyło się w poprzednim tygodniu?". Ogólnie dobry pomysł z tym. Taki mały błąd wykryłem: "Damien" Sandow się pisze, a nie "Daniem" to chyba jedyny błąd jaki zauważyłem. Wiadomo o kogo chodzi, ale to tylko literówka ;) Szykuje się dobry feud o pas IC. Jak już wcześniej pisałem, niech pas zatrzyma Christian albo Swagger niech go zgarnie, ale nie Cody. Niech on u ciebie jakiś Battle Royal o miano pretendenta wygra i niech o pas wagi ciężkiej feuduje, bo należy mu się to. Tyson wygłasza promo i przegrywa z powracającym Kavalem. Dobry powrót. Tak samo dobry pomysł z powrotem Morrisona. John wygrał czysto z Del Rio. Mógł wygrać, ale przez DQ po interwencji Ricarda albo przez count-out, ponieważ Alberto np. "odpuścił" sobie walkę. Chyba na No Way Out zobaczymy Fatal IV Way o pas: Sheamus © vs. Y2J vs. Del Rio vs. Morrison. Stawiam jednak na Great White'a. Oby nie wygrał JoMo, bo nie wyobrażam sobie go z pasem wagi ciężkiej jakoś :) . To wszystko. Czekam na RAW. Pozdrawiam :smile:
https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-296534

To diary ze wszystkich nowych na forum dotyczących WWE chyba najbardziej podoba mi się pod względem estetyki, a najmniej pod względem akcji. Niby jest ten powrót Morrisona, ale szczerze mnie to nie jara. Początki jak to początki są trudne i mam nadzieję, że z czasem wszystko ciekawie się rozwinie. Tak jak wspomniałem co do estetyki to nie ma do czego się przyczepić.

Powodzenia w dalszym pisaniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-296611

Skomentuje tylko ostatni odcinek SD! Ponieważ reszty gal nie czytałem. Pierwsza walka i wygrywa Sandow, to dobrze. Potem mamy Speech Cody’ego i muszę Ci przyznać, że według mnie wypadł świetnie. Za tydzień Peeps Show! z Rhodesem będzie ciekawie. Później mamy walkę TT. Zwycięstwo Cryme Times, którzy u cb bd prawdopodobnie pretendentami do TT Title. Kidd wygłasza promo i … przegrywa. Oby to tylko była jedna porażka, ponieważ on jest za dobry, aby być jobberem, ale cóż to twoja historia WWE. Powrót Kavala obiecujący i mam nadzieje, że na początku stworzy jakiś feud z Kiddem. Później mamy walkę o pretendenta do IC Champioship. Wygrywa Swagger, niestety mój faworyt przegrywa. Nie komentuje reszty walk, od razu skomentuje ME. Morrison wygrywa czysto i bardzo się cieszę. Mam nadzieje, że u Cb bd stale kręcił się wokół WHC. Wg mnie SD! 5/6.
https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-296614

http://2.bp.blogspot.com/_dIr_p5ysHrI/TC3AIKP6HHI/AAAAAAAAAC0/18Ws7dL2fHc/s1600/RAW+LOGO.jpg

Monday Night RAW

04.06.12

Wybuchają fajerwerki i na antenę wchodzi Monday Night RAW! Theme song po chwili i piękne fajerwerki się kończą, a co wydarzyło się tydzień temu?

Co wydarzyło się w ubiegłym tygodniu? Ted DiBiase i Drew McIntyre przegrali pojedynek na wskutek dyskfalifikacji z R-Boom. Po chwili żądali walki o pasy mistrzowskie Tag Team na No Way Out. Tymczasowy General Manager - Triple H nie przystał na te żądania i odesłał Teda i Drew z powrotem do szatni... The Miz pokonał Santino Marelle i po walce jego speech został przerwany przez Evana Bourne'a, który powiedział, że jest w stanie pokonać The Awesome One'a i odebrać mu tytuł Mistrza Stanów Zjednoczonych. Hunter przystał na słowa Evana i zatwierdził, że jeśli dziś Bourne pokona Miza to na No Way Out odbędzie się match pomiędzy The Mizem i właśnie Bourne'm. Czy Evan potwierdzi swoje słowa i wyjdzie zwycięsko z dzisiejszej potyczki? Przekonamy się. Ezekiel Jackson szybko został pokonamy przez Brodusa Clay'a natomiast w walce wieczoru Batista i Randy Orton po intrydze pokonali WWE Championa CM Punka oraz Johna Cene. Co wydarzy się na tym RAW? WWE na pewno zapewniło nam ogromną dawkę emocji... Zapraszamy na Monday! Night! RAW! Zostańcie z nami...

...Ring...

Rozbrzmiewa "the time is now.." i na ring wbiega John Cena.

John Cena: Welcome Cenation! John Cena is here. Niewątpliwie zapowiada to coś niezwykłego, ponieważ jestem skory do poświęceń i mógłbym wskoczyć w ogień broniąc wrestlingu, który jest całym moim życiem. Jednak czas goni, a główną sprawą dlaczego tutaj przyszedłem jest jedna rzecz, która ostatniego czasu dołuje WWE Universe! Revolution! Batista, Orton i spółka ostatnio przeginają, więc najwyższa pora, aby utęperować ich zapędy i dać do zrozumienia, że nigdy nie będę więksi niż WWE! Wygrali tydzień temu, jednak ja nie czuł bym się jak zwycięzca, ponieważ wygrana przez intrygę świadczy, że zarówno Batista jak i Randy Orton nie byli by wstanie pokonać Johna Ceny i CM Punka w czystym pojedynku!

Muzyka przerywa Cenie, a do ringu zmierza Revolution.

Batista: John, zazdrościsz nam, że wygraliśmy? Jesteśmy sprytniejsi, a The Animal dopadł swoją ofiarę, którą jesteś Ty, Cena! Dlaczego mnie nie dziwi widok i to już nie pierwszy raz kiedy to Wielki Bohater narzeka po kolejnej porażce? Spójrz John prawdzie w oczy i zrozum, że w WWE przyszła pora na zmiany i dlatego my rozpoczęliśmy rewolucję. Chcemy coś nowego dla tej federacji, bo większość zawodników i także ty cały czas jesteście tacy sami, monotonni... Za każdym razem gdy wychodzisz witasz się ze swoją durną bandą - nijakim Cenation! Nie John! Teraz nie jest twój czas na jakieś brednie!

Theme song CM Punka i ten zjawia się na rampie. Idzie do ringu.

CM Punk: Nadszedł czas CM Punka, a więc abyś ty Dave się uciszył, bo kim jesteś obecnie? Nikim! Wystarczy spojrzeć na mnie, a od razu można powiedzieć o CM Punku jak o najlepszym na świecie. To ja jestem WWE Championem, nie Ty Batista! Tydzień temu wraz z Ortonem udowodniliście, że

Randy Orton: Jesteście lepsi od nas! To chciałeś powiedzieć Punk? Wiem, że właśnie to! Żmija ukąsiła WWE Championa i miej świadomość, że zrobi to po raz kolejny na No Way Out w walce o pas, który niedługo będzie moją własnością! CM Punku wyzywam się do walki o pas mistrzowski WWE i jeśli jesteś najlepszy na świecie, to chyba nie odmówisz mi?

CM Punk: Z jakiej racji mam dawać tobie walkę o pas na który w żadnym stopniu nie zasługujesz? Ale wiesz co? Bardzo chcesz walczyć o ten tytuł i na No Way Out chcesz jeszcze bardziej się z błaźnić. Masz to zagwarantowane! CM Punk kontra Randy Orton na No Way Out!

Triple pojawia się na rampie.

Triple H: Chwila chwila! Myślałem, że to ja jestem tymczasowym General Managerem RAW dlatego ostatni głos mam ja, więc jeśli Ty Punk chcesz walczyć z Ortonem to przystanę na to. CM Punk versus Randy Orton for WWE Championship! By nie było tak łatwo, walka odbędzie się w stalowej klatce!

Triple H odchodzi, natomiast całe Revolution jest zadowolone z siebie.

Z publiczności pojawia się Big Show, który wślizguje się do ringu. Giant wykonuje KO Punch Jacksonowi i szybko oddala się z ringu.

Theme song Huntera i ten ponownie zjawia się na rampie.

Triple H: Niech większość z was zostanie w ringu, bo czeka nas 8 Man TT Match! Revolution bez Batisty zmierzy się z Big Showem, R-Boom i WWE Championem CM Punkiem, natomiast dzisiejszym Main Eventem gali będzie... Batista kontra John Cena!

HHH odchodzi.

...Promo...

Tonight! John Cena vs. Batista

...Walka...

Walka #1

8 Man Tag Team Match

Revolution |Randy Orton & Ted DiBiase & Drew McIntyre & Ezekiel Jackson| vs. Big Show & R-Boom & WWE Champion, CM Punk

Walka toczona bardzo wyrównanie. Zawodnicy popisali się kilkoma akcjami, jednak ostatecznie wszyscy wskoczyli do ringu i zaczęli się okładać.

Wynik walki... No contest!

WWE Champion wykonał Randy'emu backbreaker, ale na pomoc rzucili się Drew i Ted, którzy okładali WWE Championa. Po chwili Big Show powalił Teda KO Punchem, a Kofi dołożył mu Trouble in Paradise, natomiast Drew zainkasował KO Punch i what's up! Jackson w tym czasie powalił R-Trutha i zamierzał powalić Kingstona, ale ten się nachylił i Zeke zgarnął KO Punch! Kofi odwrócił się do Showa, którzy wykonał mu Chokeslam! Big Show był z siebie zadowolony!

...Promo...

Promo No Way Out.

...Backtage...

Kamera pokazuje szatnie Evana. Bourne przygotowuje się do walki kopiąc worek treningowy.

...Walka...

Walka #2

Single Match - If Evan Bourne wins, He is #1 contender to United States Championship

United States Champion, The Miz vs. Evan Bourne

Walka była bardzo dobra i panowie zaprezentowali świetny pokaz zaaśniczy. Wysokie loty Evana, a do tego spryt Miza dały dobrą walkę. Bourne uzyskał przewagę poprzez kopnięcie i STO Backbreaker, po którym dołożył jeszcze jumping heel kick. Evan Bourne wykonał DDT i wszedł na trzecią linę chcąc wykonać Air Bourne, ale ostatecznie nadział się na kolana Miza, który zrolował rywala do pinu i uzyskał 3 count.

Wygrywa... US Champion, The Miz!

W nim siedzący Hunter i Kane który przed chwilą wszedł.

Kane: Widziałeś to, co było przed chwilą? Bourne nie radził sobie z tą gnidą, jednak ja wiem kto mógłby upokorzyć tego nędznego człowieka. Ta osoba została rzysłana z piekła i stoi przed Tobą, Hunter!

Triple H: Kane rozumiem ciebie doskonale dlatego za tydzień zmierzysz się z Mizem podobnie jak dziś Bourne. Jeśli wygrasz, zmierzysz się z nim na No Way Out!

Obraz się urywa.

...Walka...

Walka #3

Tag Team Match

The Uso's vs. Prime Time Players

Bracia Usos nic ciekawego nie pokazali, ponieważ zostali zdominowani przez Darrena i Titusa. Jey Uso zainkasował punchy od Darrena, jednak dokonał zmianę ze swoim bratem, a Young zmienił się ze swoim partnerem. W tym czasie Young obszedł ring i za ring okłądał Jey'a po czym wskoczył na apron i wszedł do ringu. Tam O'Neil okładał Jimmy'ego, który po chwili zainkasował powerslam. Darren wykonał irish whip wprost na Titusa, któy wykonał Clash of the Titus i uzyskał 3 count.

Wgrywa... Prime Time Players!

...Backtage...

Jesteśmy w szatni Revolution, jednak w niej nie ma Batisty.

Randy Orton: Dostałem to, co chciałem. Na No Way Out będę nowym WWE Championem. Trzeba tylko odpowiednio to rozegrać.

Ezekiel Jackson: Będzie trudno, bo z Punkiem będziecie zamknięci w klatce, a więc ciężko będzie interweniować, aby Ci pomóc, Randy.

Randy Orton: Spokojnie, Ezekiel. Coś jeszcze się wymyśli, jednak sądzę, że ty mógłyś zająć się Big Showem, bo odpowiadasz jego gabarytom i sile.

Ted DiBiase: To co on dzisiaj nam zrobił przeszło moją cierpliwość. Skończyła się ona! Ten biedak musi nam za to zapłacić.

Randy Orton: Prędzej czy później ukąszę tego Gianta, ale teraz to wy się nim zajmijcie, bo ja na swojej głowie mam CM Punka i chcę się skupić na tytule mistrzowskim, który za trzynaście dni stanie się moją własnością! Ten pseudo champion zostanie wyeliminowany tak, jak dwa tygodnie zrobiliśmy to z Big Johny'm.

Do szatni wchodzi Batista.

Drew McIntyre: A ty co, Batista? Wszystko w porządku?

Batista: Pewnie. Muszę się uspokoić i być spokojnym, bo wielkiej krzywdy Johnowi nie chcę zrobić dzisiaj, bo każdy powinien zdawać sobie sprawę, że walka z rozwcieczonym Zwierzem może mieć swoje konsekwencje! John Cena dzisiaj pozna do czego jestem zdolny i od szczeka swoje słowa, które powiedział na rozpoczęcie gali. Zrozumie, że RAW potrzebna jest Rewolucja! Liczę na was, że po walce gdy ją wygram wejdziecie do ringu i wspólnie przemówimy temu pajacowi do rozumu, że z namiwojny się nie rozpoczyna!

Randy Orton: Nie mart się, Dave. Dzisiaj John Cena, za tydzień Big Show, a na No Way Out CM Punka, a po drodze pokona się jeszcze tych czarnuchów, tego całego R-Trutha i Kingstona.

Kamera się urywa.

...Walka...

Walka #4

Single Match

Brodus Clay vs. Hunico

Walka krótka - Clay na początku powalił oponenta shoulder blockiem, po czym wykonał na Hunico powerslam. Po tym wszystkim Brodus Clay odbił się od lin i wykonał running splash zgarniając zwycięstwo.

Wygrywa... Brodus Clay!

...Wywiad...

Josh Mathews i jego gość... John Cena!

Josh Mathews: Po raz pierwszy dzisiejszego wieczoru wita się z państwem Josh MAthews. Moim gościem będzie dzisiejszy zawodnik walki wieczoru - John Cena. John, jak czujesz się przed walką? Czy nie obawiasz się Batisty i jego drużyny?

John Cena: Nie jestem nieustraszony choć tej grupy się nie boję, bo nie pierwszy raz przychodzi mi walczyć z zawodnikie, po którym mogę się spodziewać wielu intryg oraz tego, że w każdej chwili ktoś z Revolution może namieszać w tym matchu na korzyść Batisty.

Josh Mathews: Sądzisz, że możesz wyrać dzisiejszego wieczoru?

John Cena: Dzisiaj, lecz zarównoo jak w każdej walce dam z siebie wszystko i postaram się wygrać i nie zawieść Cenation. Moje hasło to never give up i tej zasady się trzymam i kroczę nią w WWE! Mam nadzieję, że przemówię do rozumu Animalowi i przystpuje ich zapędy nim będzie za późno. Oni wyraźnie chcą rządzić na tym show, chcą być więksi niż WWE, jednak ja pokrzyżuje im te plany.

Josh Mathews: Moim gościem był John Cena... Trzymam kciuki za Ciebie.

...Walka...

Main Event

Single Match

John Cena vs. The Animal, Batista

Początek walki był siłowy. Zawodnicy początkowo rozpoczęli klincz, po którym zaczęli zakładać sobie różne dźwignie. Po chwili Batista posłał na liny oponenta i powalił go shoulder blockiem. John Cena po skontrowaniu running powerslama wykonał dwa razy sitout hip toss dające mu 2 count. Lider Cenation dorzucił jeszcze diving leg drop bulldog, back suplex i protobomb, po którym zdołał wykonać Five Knuckle Shuffle, ale próba Attitude Adjustment została skontrowana na Spinebuster. Batista po chwili zamierzał wykonać Batista Bomb, ale Cena ześlizgnął się i zapiął STF. Batista złapał się lin i obaj zawodnicy nie podnosili się. Sędzia ogłosił remis.

Wynik walki... No contest!

Batista roluje się za ring i sięga krzesło spod ringu. Wchodzi do kwadratowego pierścienia i atakuje serią chair shotów leżącego Cene. Do ringu wbiega już reszta Revolution, która otacza ring. Randy Orton podnosi Johna i.. RKO! Randy teraz krzycz, że zaprasza do ringu CM Punka, ale pojawia się Hunter!

Triple H: Zostawcie w spokoju Cene! Jeśili tak bardzo Batista chcesz z nim walczyć, proszę bardzo! Zmierzysz się z nim na No Way Out!

HHH odchodzi na backtage

The Animal się uśmiecha i na konec wykonuje Batista Bomb na krzesełko.

Tym akcentem galia schodzi z anteny.

https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-296980

• Reputacja:   1

Pierwsze co chciałbym napisać, a wcześniej nie komentowałem twojego diary, to, że wszystko jest w miarę dobrze od siebie rozdzielone, ale jeszcze ładniej by to wyglądało, gdybyś zaczął używać tagu ''center'', przy tym napisach, które wyróżniasz, czyli walka oraz jej składy.

Bardzo fajnie, że na początku odcinka piszesz przypomnienia z poprzedniego, którego nie czytałem, ale dzięki temu wiem co się w nim wydarzyło, za to plus.

Pierwszy segment był całkiem okej, ale skład walki o pas WWE jakoś do jej przeczytania mnie by nie zachęcał, gdyby było to zwyczajny single match, jest klatka i jest dobrze.

Postaraj się pisać trochę dłużej walki, bo to ci się przyda przy pisaniu starć na PPV, gdzie moim zdaniem powinny być trochę długie, ale nie muszą takie być. Ciekawy pomysł ze stajnią Revolution.

Szkoda Evana, bo liczyłem, że zostanie pretendentem do pasa US, jednak nim nie został. Ale z drugiej strony pretendnetem powinien być ktoś lepszy, także kolejny plus za to.

Ładny segment pomiędzy członkami Revolution, potrafisz ciekawie prowadzić drużynę, czego ja moim zdaniem bym jednak nie potrafił, ale kiedyś się z tym spróbuję, za niedługo... :)

Hunico wrzucony jako mięso armatnie dla Clay'a, ja tego nie popieram, bo ten zawodnik powinien być Mid-carderem lub Upper Mid-Carderem... Ma wszystko, co jest zawodnikowi potrzebne do szczęścia w WWE. Postaraj się go wypromować, bo prawdziwe WWE tego nie potrafi, niestety.

Taki, jeden błąd, na który już zwrócę uwagę:

Batista roluje się za ring i sięga krzesło spod ringu.

Powinno być napisane ''poza*''.

Ogólnie: Bardzo fajny odcinek. Nie wiem dlaczego wcześniej nie miałem zamiaru przeczytać twoich wcześniejszych epizodów, ale jeśli pisałbyś nieco dłuższe walki i nie wrzucał Hunico do squash'ów, to będzie bardzo ciekawie i będę częściej czytał twoje diary.

https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-297025

Jak zawsze u ciebie odcinek wypadł bardzo dobrze. Nie za mało, ale też i nie za dużo walk. Dużo segmentów i to na "plus" oraz także dobry opener oraz Main Event. Zauważyłem kilka błędów, ale to same literówki ;) John zawalczy z Batistą na No Way Out. Cena otrzymał Batista Bomb na krzesło, za tydzień też oberwie pewnie, a właśnie na NWO się zemści zwyciężając z Animalem. Oby tak było, choć zwycięstwo Dave'a nad Johnem na pewno by go dobrze wypromowało, a także też jego stajnie :) Ogólnie to dobry odcinek, fajnie się czytało. Oby wszystkie takie były. Czekam na SmackDown! :smile:
https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-297109

Nowy odcinek przeczytany, więc wypadałoby skomentować :D. Od razu na wstępie powiem, że odcinek był naprawdę bardzo dobry. Mądrze i ciekawie prowadzisz Revolution i za to duży plus. Podzielam zdanie Blaze'a co do Hunico. Ten chłopak nie zasługuje na jobberkę! To twoje diary i będziesz tu robił co chcesz, ale przemyśl to :) W sumie długość walk mi odpowiada, bo lubię jak są krótkie i treściwe.

Powodzenia w dalszym pisaniu :)

https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-297237

Friday Night SmackDown!

8.06.12

Co wydarzyło się w ubiegłym tygodniu? Cody Rhodes powiedział, że IC Championship dla niego to jest już przeszłość. Do tego wszystkiego wmierzał się Christian i w rezultacie dzisiaj odbędzie się Peeps Show! The Cryme Time dali jasny przekaz mistrzom tag team, że Ci powinni mieć się na baczności, bo JTG i Shad zamierzają zdobyć tytuły Tag Team. Tyson Kidd rozpoczął swój marsz w WWE od... przegranej. Tyson przegrał swój pojedynek z wracającym do federacji Kavalem. Czy Kidd dziś odniesie się jakoś do tej porażki? Przekonamy się już niebawem. Dodatkowo Jack Swagger pokonał Zacka Rydera tym samym zdobywając title shota na pas Interkontynentalny podczas No Way Out. Jeszcze dziś czeka nas pojedynek Chrisa Jericho z Johnem Morrisonem. Warto zaznaczyć, że Guru Doskonałości w Main Eventcie gali pokonał Alberto Del Rio. Na tym SmackDown! nie zabraknie emocji. Zapraszamy!

...Walka...

Walka #1

Single Match

John Morrison vs. Chris Jericho

Obaj zawodnicy byli w ringu jednak przed gongiem Jericho poprosił o mikrofon.

Chris Jericho: Przed moim zwycięskim pojedynkiem zamierzam coś ogłosić! Shut up! Nie chce abyście mi przeszkadzali, bo szkoda mojego czasu, którego jest coraz mniej. Myślicie, że jesteście kimś ważniejszym ode mnie? Nie i nigdy nie byliście, ponieważ jesteście zwykłymi hipokrytami nienawidzącymi mnie za to, że osiągnąłem więcej niż wy wszyscy razem wzięci, że osiągnąłem więcej niż każdy zawodnik w WWE! Teraz pozwólcie, że przejdę do tego, co miałem powiedzieć na początku! John Morrison - wiesz, że za kilka minut zostaniesz pokonany? Wyręcze Ciebie, bo doskonale wiem, że odpowiedziałbyś - tak wiem, że przegram! Ludzie uważają Ciebie za niewiadomo kogo, nazywają różnie - Guru Doskonałości, Szaman Seksu, Mistrz Kontry, jednak żaden z tych pseudonimów nie robi na mnie wrażenia i udowodnię to Tobie za chwilę! Osoba jaką jestem powinna być dawno twarzą SmackDown! powinna dawno być World Heavyweight Championem! Nie interesuje mnie Sheamus tylko to, co ma na ramieniu!

Chris Jericho rzuca mikrofon.

Po gongu walkę kontrolował Jericho, jednak Morrison przejął inicjatywę. Popisał się kilkoma efektownymi kopnięciami, które dały mu 2 count. Po chwili JoMo wykonał STO backbreaker, a następnie dołożył do tego russian legsweep. Chris Jericho w walce wykonał jeszcze german suplex i springboard moonsault. Jericho chciał zapiąć Walls of Jericho ale Guru Doskonałości wybronił się i po chwili obaj byli na nogach. Szaman Seksu zamierzał wykonać Nitro Blast, ale Y2J się nachylił, po czym wykonał Codebreaker i uzyskał 3 count.

Wygrywa... Chris Jericho via pinfall

Chwila... Do ringu biegnie Alberto Del Rio. Alberto teraz stompuje leżącego Morrisona i po chwili wykonuje mu single arm DDT! Del Rio zapina cross armbreaker! John jest bezradny! Klepie cały czas w matę, ale dopiero po chwili Del Rio puszcza. Cynicznie się uśmiecha i opuszcza ring przy gwizdach publiczności.

...Backtage...

Teddy Long rozmawia z Zigglerem.

Dolph Ziggler: Teddy Long. Jak dobrze Cię tutaj widzieć. Już miałem się udać do Twojego biura, ale jeśli widzę Cię tutaj to powiem Ci, że to wszystko jest śmieszne. Ludzie pokroju Morrisona dostają walki, osoby zanudzające jak Jericho walczą, a ja się pytam gdzie w tym wszystkim jest Dolph Ziggler? Nie Teddy, teraz ja mówię! Jestem perfekcyjny w każdym calu, show beze mnie nie istnieje! Zrozum, że SmackDown! bez Dolpha Zigglera jest nudne. Nie dziw się, że ratingi gal są tak niskie, dlaczego? A może inaczej... Musisz je podnieść, a kto to może uczynić? Odpowiedź masz przed sobą!

Nagle pojawia się... Daniel Bryan!

Daniel Bryan: Dolph, dlaczego nie dziwi mnie Twój widok narzekającego na wszystko? Chcesz być gwiazdą, twarzą SmackDown!? Owszem, chcesz. Jednak to nie takie łatwe, bo do tego trzeba dojść ciężką pracą, a Ty wolisz narzekać. Weź się w garść,

Dolph Ziggler: Ty mi rozkazujesz? Nie bądź żałosny, bo ja doskonale wiem, że mógłbym Ciebie pokonać dzisiaj, zresztą mógłbym pokonać każdego, ponieważ w tym budynku nie ma nikogo kto mógłby mnie pokonać!

Daniel Bryan: Jesteś pewien? Ja wiem na ile mnie stać, bo jestem jednym z lepszych techników w historii WWE i wiem, że mógłbym dzisiaj... zmusić Ciebie do odklepania!

Teddy Long: Pozwólcie, że Wam przerwę i coś powiem. Zmierzycie się dzisiaj w Main Eventcie jednak nie w single, a tag team matchu. Będziecie stali naprzeciw siebie. Czy Wam to odpowiada? Waszymi partnerami będę... a w sumie zostawię was w niepewności, a o partnerach dowiecie się później!

Kamera się urywa...

...Ring...

W ringu jest już Tyson Kidd!

Tyson Kidd: Nie rozumiem waszego zachowania! Jak można być taki w stosunku do mnie? Może przegrałem tydzień temu, ale nadal każda osoba w tym budynku powinna czuć do Tysona Kidda respekt, ponieważ nie rzucam słów na wiatr i prędzej czy później zrealizuje swój cel!

Theme song Kavala! Fani wybuchają cheerem, a The Warrior wchodzi do ringu.

Kaval: Tyson! W zeszłym tygodniu wyzwałeś obojętnie kogo do walki, a więc zjawiłem się w ringu i pokonałem Ciebie. Pogódź się z tym, że są jeszcze lepsi zawodnicy od ciebie, a Ty poprostu chcesz na siłę uszczęśliwić samego siebie. Może mógłbyś stać na szczycie, jednak do tego nie jest potrzebne gadanie, a ciężko trzeba trenować! Ty Kidd robisz odwrotnie, co udowodniłem Tobie tydzień temu.

Tyson Kidd: Zamknij się Kaval! Skradasz mój czas antenowy na prawienie jakiś durnych morałów, które mnie nie interesują, rozumiesz? Najlepiej by było, abyś zszedł z mojej drogi!

Kaval: Boisz się rywalizacji? A może po prostu wiesz, że mnie nie pokonasz i wolisz powiedzieć "zejdź mi z drogi", ale ja tego nie zrobię, bo

Kidd powala mikrofonem Kavala. Zaczyna okładać go serią stompy na parterze, po czym podnosi World Warriora i wykonuje back kick oraz enzuigiri. Kaval pada, lecz po chwili się podnosi i inkasuje dropkick, a pod jego wpływem wpada w narożnik. Tyson Kidd po chwili wykonuje Tornado DDT i opuszcza ring, ale tylko po to, aby wziąć krzesło. Kaval inkasuje serię chair shotów, po czym Kidd zapina mu Dungeon Lock! Kaval klepie, ale Tyson nie zważa na to. Dopiero po chwili puszcza i ironicznie się uśmiecha.

Teddy Long zjawia się na rampie.

Teddy Long: Kidd, czy ty oszalałeś? Bardzo chcesz walczyć dlatego teraz zmierzysz się z Zackiem Ryderem!

Long opuszcza ring, a Kavalem zajmuje się lekarz.

...Promo...

Tonight: Daniel Bryan & ??? vs. Dolph Ziggler & ???

...Walka...

Walka #2

Single Match

Tyson Kidd vs. Zack Ryder

Walka rozpoczęła się od kopnięć Kidda, który swoją serię zakończył swining neckbreaker. Ryder skontrował Tornado DDT i wykonał big boot, po czym dorzucił clothesline. Rough Ryder zostało skontrowane i Tyson zapiął Dungeon Lock i Zack odklepał.

Wygrywa... Tyson Kidd! via submission

...Promo...

Jeszcze dziś czeka nas Peeps Show. Gościem Christiana będzie... Cody Rhodes!

...Backtage...

Jesteśmy na ringu po dktóry podjeźdza czarna limuzyna. Z niej wysiada... Cody Rhodes!

Na korytarzu jest już Sheamus i Alberto Del Rio.

Alberto Del Rio: Widziałeś jak dzisiaj załatwiłem Morrisona? To było jego przeznaczeniem, a chcesz dowiedzieć się, jakie jest Twoje, Sheamus?

Sheamus: Pewnie powiedziałbyś, że stracę swój tytuł Mistrza Świata Wagi Ciężkiej i że zrobisz ze mną to samo co z Johnem. Alberto jesteś bardzo przewidywalny, ale mam pytanie... Czego chcesz ode mnie?

Alberto Del Rio: Od ciebie? Sheamus jesteś zwykłym biedakiem to co mogę wziąć od ciebie? To złoto na ramieniu nie pasuje do twojej białej karnacji i rudych włosów. Zrozum, że gdybyśmy walczyli w Single Matchu byłbyś nazywany byłym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej, ale nie martw się... Dla takiego nędznego człowieka nie była by to hańba - porażka z człowiekiem mającym klasę, pieniądze...

Nagle do obu zawodników podchodzi.. John Morrison! JoMo ma zabandarzowaną rękę.

John Morrison: Nie rozumiem Cię Del Rio!? Dlaczego mnie zaatakowałeś, gdy byłem zmęczony po walce? Nie możesz pogodzić się z ubiegło tygodniową porażką? Raz się wygrywa, raz się przegrywa i przyjmij do wiadomości to, że tydzień temu byłem w lepszej dyspozycji niż ty.

Alberto Del Rio: Co ty gadasz człowieku... Wygrałeś, bo miałeś farta i tyle!

Sheamus: Del Rio zawsze mający tą samą wymówkę... Chcesz walki jeden na jeden!? Chcesz walczyć o ten pas jeszcze dzisiaj!? Masz to!

Do sytuacji włącza się Teddy Long.

Teddy Long: Jako General Manager informuję Was, że nie będzie dzisiaj walki o pas Sheamusa. Zmierzycie się dzisiaj w Main Evencie gali! Sheamus będizesz partnerem Bryana, natomiast Ty Alberto będziesz partnerem Zigglera!

Kamera się urywa..

...Promo...

Tonight: Daniel Bryan & World Heavyweight Champion, Sheamus vs. Dolph Ziggler & Alberto Del Rio

.. Ring...

Kamera pokazuje nam ring, w którym są dwa fotele, stół, a na nim talerz z przekąskami i wino. Droga prowadząca do kwadratowego pierścienia jest udekorowana oraz na ring prowadzi czerwony dywan. Wiele świateł pada na ring, ale po chwili rozbrzmiewa theme Christiana! Czas na długo wyczekiwane PEEPS SHOW! Capitain Charisma już w ringu trzymając mikrofon.

Christian: Witam wszystkich na długo wyczekiwanym Peeps Show! Postaram się, aby wszystko wypadło jak najlepiej i aby nie było zbędnych komplikacji... Teraz czas na mojego gościa, którym jest... Cody! Rhodes!

Na rampę podjeźdza limuzyna i z niej wysiada Cody Rhodes. Światło pada na niego, a on ma w ręku mikrofon. Wysiada i stojąc na rampie mówi.

Cody Rhodes: Gościa? Christian nie jestem pierwszym lepszym zawodnikiem z zaplecza, a twoim "gościem" jest Cody Rhodes i gdybyś nie zauważył ja tu jestem gwiazdą, nie Ty i nie Ci ludzie! Rozrywka ludzi? Co to za denna nazwa ale czego spodziewać się po takim człowieku jakim jesteś ty, Christian! Nie Christian! Może i jesteś prowadzącym, ale "gości" powinno traktować się tak, aby mieli jak najlepiej! Doskonale wiem dlaczego tak bardzo zależało ci na tym, aby mieć mnie w swoim programie. Ludzie by tego nie oglądali bo ten cały program jest badziewny! Chcesz aby to Peeps Show się odbyło, chcesz!? Jeśli chcesz, to zapowiedz mnie należycie! Zacznij od nowa.

Christian: Witam wszystkich na długo wyczekiwanym Peeps Show! Postaram się, aby wszystko wypadło jak najlepiej i aby nie było zbędnych komplikacji... Teraz czas na gwiazdę tego programu... Cody'ego Rhodesa!

Cody Rhodes: Lepiej, ale nie chce męczyć ciebie, a więc rozpocznijmy ten durny program. Co przygotowałeś na dziś Christian? Będzie rozrywka dla ludzi? Bo wiem, że przejmujesz się im losem dlatego to czyni z ciebie taką ofermę jaką jesteś! Spójrz prawdziwe w oczy, że jesteś gorszy ode mnie! Co to? Jakieś tanie przekąski wino z promocji? Naprawdę Christian nie stać ciebie na coś większego?

Christian: Spokojnie Cody.. Może usiądźmy...

Cody Rhodes: Nie będziesz mi rozkazywał, będę siadał kiedy JA bedę chciał nie ty, mimo że jesteś prowadzącym. A więc co chcesz wiedzieć?

Christian: Mam kilka pytań dla ciebie. Pierwsze z nich brzmi dlaczego nie chcesz walczyć ponownie o pas Intercontinental. Zapytałem się kilka osób jeszcze przed galą i większość z nich odpowiedziałą mi, że po prostu Cody Rhodes boi się walczyć na No Way Out o pas IC z Christianem! Czy tak jest!?

Cody Rhodes: Tak bardzo chcesz, abym odebrał Ci tytuł mistrza interkontynentalnego? Bo z tego co widzę Christian, cały czas gadasz o tym, w kółko nawijasz dlaczego nie chcę walczyć z tobą na No Way Out. Chciałbyś poznać odpowiedź? Nie zapominaj, że to ja jestem tutaj gwiazdą, a jeśli chodzi o to poprzednie zdanie, to nie.. Nie poznasz odpowiedzi, rozumiesz!? Teraz powiedziałbyś dlaczego? Uwierz mi, że zawodnik z takimi umiejętnościami i talentem nie może blokować sobie kariery i stać cały czas w tym samym miejscu i walczyć o drugorzędny tytuł na SmackDown! Intercontinental Championship to jest już przeszłość...

Oh myyy.... Jack Swagger pojawia się na rampie! Idzie do ringu, a w nim bierze mikrofon i mówi.

Jack Swagger: Co to za impreza beze mnie? Gdybyście zapomnieli tydzień temu na SmackDown! wywalczyłem sobie title shota na PPV No Way Out o pas Christiana, który jeszcze Intercontinental Championem jest przez dziwięc dni! Jak się z

Cody Rhodes: Shut up! Swagger nie wchodź mi w drogę, bo gdybyś nie wiedział lub zapomniał to ja tutaj jestem gwiazdą, a w ogóle po co tutaj wszedłeś? Ty i Chirsitan zaniżacie to Peeps Show, spójrzcie jaką daje rozrywkę ludziom! Wy dwóch zaniżacie SmackDown!

Christian:Cody, jestem najcharyzmatyczniejszą postacią w tym biznesie, to jak możesz powiedzieć, że zaniżam SmackDown!? Jestem Kapitanem tego statku, a Wy dwóch jesteście jego majtkami, lecz oczywiście Ty Rhodes masz wygórowane o sobie ambicje. Może zamiast gadać przejdźmy przystąpmy do tego, jak rozwiązuje się tu spory czyli do walki. Jeśli jesteś tak dobry, zawalcz na No Way Out w Triple Threat Matchu i pokonaj nas! Wtedy przyznam, że masz umiejętności, talent, a tak?

Cody i Swagger rzucają się na Chrsitiana i po chwili Swagger podnosi Christiana i ten inkasuje uderzenie mikrofonem od Cody'ego. Rhodes już usuwa się z ringu natomiast Swagger podnosi rywala i... Gutwrench powerbomb na stół! Stół się łamie i rozbrzmiewa theme song Longa. Teddy staje na rampie.

Teddy Long: Trochę za późno tutaj przybyłem, ale mimo to Christian podsunął mi dobry pomysł. Oficjalnie ogłaszam, że na PPV No Way Out odbedzię się Intercontinental Championship Match, ale z pewną zasadą. Jeśli Tobie Cody nie uda się wygrać tego pojedynku.. nigdy! nie będziesz mógł! walczyć! o pas Mistrza Świata! Wagi Ciężkiej! Dodatkowo zostańcie w ringu, bo we dwójkę - Swagger i Rhodes zmierzycie się z Otungą i Gabrielem!

...Walka...

Walka #3

Tag Team Match

Jack Swagger & Cody Rhodes vs. Justin Gabriel & David Otunga

Gdy Rhodes rozpoczął walkę z Otungą, miał pełną kontrolę w ringu. Po przerwie reklamowej w ringu byli Swagger i Gabriel. Jack dobrze radził sobie z Gabrielem, jednak Swagger po chwili zainkasował enzuigiri. Obaj zawodnicy leżeli i Swagger skoczył by zmienić się z Rhodesem, ale ten zeskoczył z apronu i z rampy obserwował dalszy przebieg walki. Do ringu wbiegł David i wykonał Verdict po czym uzyskał 3 count!

Wygrywają... Justin Gabriel & David Otunga! via pinfall

...Wywiad...

Josh Mathews i jego gość... Chris Jericho!

Josh Mathews: Witam wszystkich bardzo serdecznie. Moim gościem jest Chris Jericho! Chris, dzisiaj wygrałeś na SmackDown! z Johnem Morrisonem, jak ocenisz swój występ?

Chris Jericho: Każdy mój występ prezentuje się na tle innych hipokrytów bardzo dobrze, ale nie ma co się dziwić, bo jestem najlepszy na świecie w tym co robię!

Josh Mathews: Jakie masz plany na przyszłość?

Chris Jericho: Dzisiaj pokonałem Morrisona, za tydzień nie wiem kto będzie moim rywalem, ale wiem to, że na No Way Out zdobędę pas Mistrza Świata Wagi Ciężkiej!

Jericho dumnym krokiem odchodzi.

My przenosi się już do szatni Sheamusa, w której siedzi on oraz Daniel Bryan.

Sheamus: Niedługo walka wieczoru, więc wezwałem Ciebie tutaj, aby spytać się, czy swój dzisiejszy konflikt z Zigglerem oddalisz na drugi plan, a wspólnie postaramy się wygrać dzisiaj.

Daniel Bryan: Nie martw się, Sheamus. Możesz liczyć na mnie, bo mam ogromną chęć dziś wygrać, zmusić kogoś do odklepania, a w sposób szczególny udowodnić Dolphowi, że przecenia swoje umiejętności!

Obraz się urywa...

...Walka...

Main Event

Tag Team Match

Daniel Bryan & World Heavyweight Champion, Sheamus vs. Dolph Ziggler & Alberto Del Rio

Walka zaczęła się od przewagi mistrza nad Zigglerem, jednak szybko zareagował na to Del Rio, który wszedł do ringu i powalił Sheamusa enzuigiri. Bryan nie był na to obojętny i wykonał dropkick z trzeciej liny w prost na klatkę piersiową Alberta. Wszystko to wykorzystał Ziggler, który wykonał german suplex i uzyskał 3 count. Po chwili do ringu wślizgnął się Del Rio z pasem Sheamusa i zaatakował go nim. Sędzia ogłosił dyskfalifikację.

Wygrywają... Daniel Bryan & World Heavyweight Champion, Sheamus! via DQ

Po walce do ringu wbiegli Chris Jericho i John Morrison, który pojawił się z trybun. Del Rio dalej atakuje Sheamusa, a Ziggler wykonał Zig Zag American Dragonowi i udał się na backtage. Po chwili Jericho powalił dropkickiem Del Rio, natomiast Guru Doskonałości chybił Nitro Blast i nadział się na Brogue Kick od Sheamusa, po czym Celtic Warrior zainkasował Codebreaker.

Widokiem Jericho trzymającego pas, kończy się kolejne SmackDown!

Newsy:

Część zawodników jest oburzona, że nie dostała walk na SD! z tego powodu, że Kreartywni chcą bardziej wypromować zawodników takich jak Ziggler, Kidd. Na SD! można zauważyć jak ważną rolę odgrywa Cody Rhodes, który dla wielu powinnien iść już w pas WH, ale zarząd póki co woli odpowiednio wypromować do tego zawodnika i najprawdopodobniej, Rhodes o pas będzie walczył dopiero na.. Night of Champions. Dlaczego tak!? Przy pasie Mistza Świata Wagi Ciężkiej kręci się obecnie czterech zawodników, więc piąte koło u wozu jest tam nie potrzebne.

WWE Creative Team na SD! chce, aby było więcej akcji, ataków po walce i do tego dąży.

Karta na PPV No Way Out.

Walki potwierdzone:

- Steel Cage Match for WWE Championship

WWE Champion, CM Punk vs. Randy Orton

- ??? Match

Batista vs. John Cena

- Triple Threat Match for Intercontinental Championshp - If Cody Rhodes lose, he never not be fought for World Heavyweight Championship

Intercontinental Champion, Christian vs. Cody Rhodes vs. Jack Swagger

Walki przewidywane:

- Fatal Four Way Match for World Heavyweight Championship

World Heavyweight Champion, Sheamus vs. Alberto Del Rio vs. Chris Jericho vs. John Morrison

- Triple Threat Match for United States Championship

United States Champion, The Miz vs. Kane vs. Evan Bourne

- ??? Match

Daniel Bryan vs. Dolph Ziggler

- ??? Match

Kaval vs. Tyson Kidd

Revolution |Ezekiel Jackson & Ted DiBiase & Drew McIntyre| vs. WWE Tag Team Champions, R-Boom & Big Show

https://forum.wrestling.pl/topic/30708-wwe-nowa-idea/#findComment-297770

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Kiedyś próbowałem znaleźć, ale nie udało się. Nie ma nic z PXW w necie. Przynajmniej ja nie znalazłem. Trzeba by było się pytać samego Shadowa 🤣
    • IIL
      Słyszałem o tej walce Shadowa z backyardu. To taka trochę legenda polskiej sceny. Ma ktoś linka do niej? Jest to jeszcze gdzieś dostępne?
    • HeymanGuy
      TNA Genesis 2025 - 19.01.2025 TNA X-Division Title Match - Moose (c) vs. Ace Austin: Austin zaczyna z dużym impetem, momentalnie zaskakuje Moosa, ale ten odpiera atak i zaczyna dominować. Ta walka była pełna przeplatanych momentów, od przewagi Moosa do zaskakujących powrotów Austina. Wyjątkowy moment, gdy Moose przypadkowo trafił JDC spearem, a Austin wykorzystał to, by zadać mocny cios, a potem jeszcze wskoczyć na Myersa i Edwardsa! Końcówka była brutalna – dwa speary Moosa na pewno były godne mistrza, ale Austin nie dawał za wygraną. W końcu Moose broni pas, ale trochę irytuje ta pomoc JDC w tle, przypominam że Moose jest byłym mistrzem TNA i broni pasa X-D kantem. Steve Maclin & Eric Young vs. The System: Tu już od samego początku czuć było chaos. Każdy z panów miał swoje momenty, a Alisha Edwards trochę podgrzewała atmosferę, wkładając swoje trzy grosze. Maclin i Young jednak finalnie zdominowali, z Youngiem, który jak zwykle rozkręcił walkę, by potem zakończyć ją mocnym KIA, świat idzie dalej a Eddie Edwards od kilkunastu lat stoi w miejscu.  TNA Knockouts World Tag Team Titles - Spitfire (c) vs. Ash by Elegance & Heather by Elegance: Walka miała swoją dynamikę. Spitfire pokazały, że nie zamierzają odpuszczać. Luna i Threat rozbiły przeciwniczki solidnymi akcjami i ostatecznie obroniły pasy. Słusznie, bo naprawdę trzymały poziom i dały niezłą walkę. Tessa Blanchard vs. Jordynne Grace: Tu emocje sięgały zenitu. Grace od razu zaczęła od mocnych akcji, ale Blanchard nie dała się łatwo złamać. Wymiana ciosów, suplexów i brutalnych uderzeń. Blanchard w końcu znalazła sposób na Grace i przy pomocy kilku ładnych akcji, jak jej Magnum (diving codebreaker), zakończyła tę konfrontację na swoją korzyść. Było ostro, nie powiem, że nie. I Quit Match – Mike Santana vs. Josh Alexander: To była prawdziwa bitwa. Alexander dominował, ale Santana wcale nie zamierzał odpuszczać. Ich wymiana ciosów, brutalne akcje i kontuzje – to wszystko sprawiało, że ta walka wciągała na maksa. W końcu Santana pokazał charakter, przymusił Alexandera do poddania się i to on wychodzi z tego jako zwycięzca. To co, Josh w Rumble za niedługo?  TNA World Tag Team Titles - The Hardys (c) vs. The Rascalz: No i tu się działo. Szybkie tempo, przeplatające się momenty dominacji obu drużyn. The Rascalz świetnie się trzymali, ale w końcu to Hardys wytrzymali presję i wygrali, kończąc walkę efektownym połączeniem Swanton/Twist of Fate. TNA Knockouts World Title - Clockwork Orange House of Fun Match – Masha Slamovich (c) vs. Rosemary: Ciężka walka, pełna brutalnych momentów, takich jak staplowanie, pinezki czy chociażby Janice (pozdrawiam Abyssa). Widać, że obie zawodniczki szły na całość. Masha wygrała po naprawdę mrocznej akcji, ale czuć było, że Rosemary dała z siebie wszystko. TNA World Title Match - Joe Hendry vs. Nic Nemeth (c): To był epicki finał! Hendry pokazał ogromną siłę woli i ostatecznie, po wielu zwrotach akcji, wywalczył pas, pokonując Nemetha. Bardzo emocjonująca końcówka, Hendry zasłużenie dostał swoją szansę, którą powinien już dostać dawno temu. Tym ruchem załatwili sobie brak przejścia Hendryego na Full-Time w WWE, przynajmniej na jakiś czas. Gala była pełna emocji, większych i mniejszych niespodzianek i świetnych walk. Dużo akcji, dużo walk o mistrzostwa, a zwłaszcza finał, w którym Hendry po długiej batalii zdobył pas, zostanie w pamięci na długo, dobry początek roku dla TNA, byleby Hendry dowiózł jako główny mistrz, bo z jego poprzednikiem bywało różnie.
    • Mr_Hardy
      Pamiętam to, oglądałem. Shadow vs Joker super walka. Najlepsza walka w polskim backyardzie ever. Oglądałem ich regularnie. Tak jak @ HeymanGuy napisał PXW.
    • HeymanGuy
      NJPW Wrestling Life 40th Anniversary Yuji Nagata Produce Blue Justice XV 2025 - 19.01.2025 NJPW wraca do akcji po noworocznych galach, a "Blue Justice XV" to klasyczny mix nostalgii, emocji i trochę tego, co można nazwać... "przeciętną rutyną." Gala w małej siłowni, jakieś tysiąc osób na widowni, ale klimat typowy dla NJPW – surowo i z szacunkiem do każdego wejścia na ring. Lecimy! United Empire vs. Shota Umino & Shoma Kato & Katsuya Murashima: Shota, który jeszcze niedawno brylował w main evencie Wrestle Kingdom, teraz grzeje opener z młodziakami? Trochę zjazd, ale hej – ktoś musi ogarniać te pierwsze starcia. Jakob, O-Khan i Akira robią swoje, a Young Lions jak zawsze: walecznie, dynamicznie, ale koniec końców to Akira zamyka show "Fireballem". Dobra rozgrzewka, ale bez szału. TMDK vs. YOH & El Desperado & Tomoaki Honma: Fajny mix! Fujita i Oiwa to te młode wilki, które wnoszą do każdego starcia sporo energii. Honma dalej w formie, choć ten jego "Kokeshi" to raczej już mem w ruchu. Oiwa kończy Honmę, co jest sporym zaskoczeniem. Ogólnie – szybka, czysta akcja. Na plus. Los Ingobernables de Japon vs. TenKoji: Tetsuya Naito w trybie "snuję się, bo mogę". Po raz kolejny ta jego żółwia szybkość przy rozbieraniu się z płaszcza wywołuje u mnie ziewanie. Starcie z weteranami w sumie dość płaskie, choć Hiromu i tak wyciągnął trochę energii. Końcówka to szybki roll-up i LIJ wychodzą zwycięsko. Meh, Naito, ogarnij się, bo usypiasz i widać że ci się chce coraz mniej.  Bullet Club War Dogs vs. Just 4 Guys: Sanada i Taichi wciąż w tej dziwnej dynamice "powinniśmy już dawno zamknąć nasz feud". Walka w sumie spoko, ale czuć zmęczenie materiału. Bullet Club War Dogs ratują to starcie swoją agresją, ale J4G bez Doukiego to jak pizza bez sera – niby coś jest, ale czuć, że czegoś brakuje. Sanada kończy Taka, i idziemy dalej. Los Ingobernables de Japon vs. Bullet Club War Dogs: Tu już lepsza zabawa! Shingo i Drilla to dwie maszynki do unicestwiania, a ich starcia to coś, na co czekam w przyszłości. Yota Tsuji pokazuje, że jest przyszłością NJPW, ale to Drilla kończy Bushiego swoją niszczycielską "Drilla Killą". Solidny tag, świetne tempo, fajny storytelling. Bishamon vs. TMDK: Zack Sabre Jr. to profesor wrestlingu, ale Bishamon wciąż trzymają formę jako świetny tag. Hartley Jackson to ciekawy dodatek – wielki, potężny i z klimatem, choć jeszcze brakuje mu polotu. Bishamon wygrywają, a Sabre zostaje ustawiony jako ten, którego trzeba pokonać. Fajne, klasyczne starcie drużynowe. Yuji Nagata & Hiroshi Tanahashi & Toru Yano & Oleg Boltin vs. House of Torture: Yuji Nagata – ikona, która nadal potrafi porwać publiczność. Tanahashi i Yano w roli "kreatywnego wsparcia", a Boltin Oleg to chodząca siła i przyszłość tej federacji. House of Torture robi swoje: podstępne zagrania, trochę chaosu, ale koniec końców to Oleg zamyka walkę potężnym Kamikaze. Świetny moment dla niego, choć spodziewałem się, że Nagata zgarnie pin z uwagi na jego rolę w ME i rangę samej gali. "Blue Justice XV" to gala bardziej przejściowa niż coś, co zapamiętamy na lata. NJPW buduje feudy, ale czuć zmęczenie rosteru i brak kilku kluczowych nazwisk (Finlay, Cobb, El Phantasmo – gdzie wy jesteście?). Plusy? LIJ vs. Bullet Club, mocny występ młodych lwów i momenty Olega. Minusy? Naito na autopilocie, za dużo weteranów i niedomknięte wątki (Sanada vs. Taichi). Solidnie, ale bez jakiegoś ognia.
  • Dodaj nową pozycję...