Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money In The Bank 2012 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

SmackDown! Money In The Bank Ladder Match

myślę że zwycięży Dolph i właśnie on odbierze Sheamus'owi tytuł w okolicach Hell in a Cell

World Heavyweight Championship Match

Sheamus vs Alberto

mam nadzieję że walka nie będzie zbyt długa ponieważ nie chcę oglądać tej szopki mam nadzieję że jej kosztem zostanie wydłużone starcie Punka z Bryan'em

247782758521a06569bd9f.jpg

• Odpowiedzi 199
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

13

• Vani112

12

• maly619

11

• Alert

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Panowie, z tym Kidd’em, to chyba żartujecie, co? Tyson został tam wrzucony tylko po to, aby pofruwał i zapewnił fanom jakieś ciekawe spoty. Nawet przed dodaniem Zigglera i Rhodesa, Kidd był bez szans w tej walce. To tak jakby w przeszłości liczyć na to, że zwycięży Bourne czy inny Gabriel :D Ktoś wyciągnięty nagle z joberlandii za chuja nie mógłby dostać walizki (NAWET Swagger był low carderem, kiedy ściągał walizkę – co i tak było popierdolone na maksa, a Kid na chwilę obecną jest nikim w głównych rosterach u Vince’a) – byłoby to głupie i nielogiczne. Bardzo lubię Tysona, ale oglądać go atakującego na „Złoto” przy takim „wypromowaniu”??? :shock: Nie, dzięki – prowadzę.

W tym MITB Matchu stawiam na Zigglera (choć Rhodes jest też bardzo prawdopodobny). Ziggi – w przeciwieństwie do Coddy’ego – ociera się obecnie o main eventy (i walczył już o „Złoto”), a zdobycie walizki byłoby dla niego kropką nad „i” i czynnikiem, który zapewne zaklepałby mu w końcu (na dłużej, bo ten jednorazowy wyskok to była jakaś popierdółka) tytuł. Rhodes na chwilę obecną ma wg mnie trochę słabszą pozycję od Ziggiego i tym razem będzie chyba musiał uznać wyższość swojego kolegi, którego praca jest dostrzegana przez włodarzy WWE i są wobec ADolpha większe plany (i bardzo dobrze!).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Teraz moja kolej:

1.WWE Championship MiTB Ladder Match

Dostępne scenariusze:

70% wygrana Johna Ceny i potem

a)Walka z Punkiem na Summerslam i wygrana jasia

b)Feud z Bryanem,jednak w tą opcję wątpię chyba że Bryan będzie miszczem do Wmki a Cena zainkasuje walizkę na Wmce.Przy dobrym promowaniu ta walka może okazać się sukcesem.

30% wygrana Big Showa i potem

a) zakładamy wygraną Bryana i Show wpada z walizką i przez resztę roku śmieje się z Daniela że był mistrzem przez 44 sekundu :lol:

0% dla Y2J gdyż ten woli śpiewać.Zresztą wydaje mi się że będzie głownym Hall Of Famerem 2013,a w okolicach Summerslam ma odejść z WWE

0% dla Kane gdyż danie mu walizki było by bezsensowne.

+++Myślę że do tej walki dojdzie jeszcze Rey i Miz+++

World Heavyweight Championship MiTB Ladder Match

Wydaje mi się że wygra Cody,gdyż Ziggler powinien przejść w niedługim czasie heelturn.Zresztą Sheamus vs Ziggler już widzieliśmy, a Sheamus vs Rhodes nie.

World Heavyweight Championship

Obstawiam Del Rio ,gdyż Sheamus ma "kontuzje" co del rio powinien wykorzystać.Rewanż na Summerslam i Blady wygrywa :sad:

WWE Championship

Bardzo trudno wytypować,ale niestety widzę heelturn AJ i zwycięstwo Bryana. :x

532485321503f300829810.jpg

Ja tam myślę, że Kidd może namieszać w tej walce i wszystkich zaskoczyć wygraną- w innym wypadku po co( poza swoim lataniem) by się w niej znalazł :razz:

W walce o WHC liczę na wygraną Del Rio, gdyż już mi się rudy znudził :?

W starciu Bryana z Punkiem myślę że Daniel może wreszcie pokonać mistrza, ale myślę, że towarzyszyłby temu właśnie heelturn AJ

A w WWEC Mitb myślę, że niestety spore szanse ma Jasio i do końca roku feudowałby ze zwycięzcą matchu o pas WWE

Sygna by Filipoo666

20854407495044e5718b29f.jpg

1. World Wrestling Entertainment Championship Money in the Bank Match :

Moim zdaniem kontrakt zawarty w walizce zgarnie John Cena .

Nie ma żadnego innego kandydata na to miejsce , chociaż ja osobiście najbardziej lubię Kane'a .

Jednak dawanie mu wygranej w tym meczu byłoby bez sensu .

Podkładają go każdemu jak leci , teraz przechodzi face turn .

Jestem pewien ze z tej czwórki będzie dwóch face'ów i dwóch heel'i .

Jeden face to Cena , a jeden heel to Big , więc pozostała dwójka musi się podzielić .

Ostatnimi czasy Devils Favorite Demon miał match/squash z One Man Bandem na Superstars , a jak wiemy Slater jest tym złym .

Potem walka na RAW z wyżej wymienionym Showem oraz obijanie w Battle Royal głównie heel'i .

Y2J wydaje się być heel'em , ponieważ miał Tag Team match w parze z heel'owym Bryanem .

Jednak współpraca Kane'a z Ceną , którzy na początku roku ostro feud'owali ze sobą wydaje się mało prawdopodobna .

Mecz ten jest bardzo pogmatwany , ale przez to ciekawszy :P .

Reasumując stawiam jednak na Johnny'ego .

2. World Heavyweight Championship Money in the Bank Match :

Tutaj mamy zajęte już 7 na 9 miejsc , obstawiam że ostatnie miejsca zajmą GM SmackDown w przyszłym tygodniu , czyli Zack Ryder oraz powracający po kontuzji Wade Barrett .

Ze takiej dziewiątki moimi trzema faworytami byliby Barrett , Ziggler , Rhodes .

W wypadku , że Dolph miałby przejść w najbliższym czasie face turn usuwam go z tego wątku .

Krótko , jeśli Wade powróci postawię na niego , a jeśli nie to postawię na Cody'ego .

Wade wracaj :D .

3. WWE Championship Match :

Tutaj mam zdecydowanie największy dylemat .

Jeśli chodzi o kogo bardziej lubię to jest to zdecydowanie Bryan .

Na pewno AJ odegra w tym wszystkim sporą rolę .

Pewnie z tego meczu 5-staru nie będzie , ale może być bardzo ciekawie .

Idąc za głosem serca obstawiam wygraną Daniela Bryana .

W końcu do trzech razy sztuka :P .

4. World Heavyweight Championship Match :

Nie będę się tutaj rozpisywał , powiem krótko , że stawiam na Rudego .

Miał on otrzymać bardzo długi title run , a on na dobrą sprawę nie zdążył się jeszcze rozkręcić :sad: .

" Jestem kandydatem na szaleńca , w delikatesach emocji zakupuję hardcore , nie oszczędzam i bywam nieznośny ! "

3316032514ffc8bd46ae6b.jpg

World Heavyweight Championship MiTB Ladder Match - Słyszałem że Ziggler ma dostać jeden z dwóch najważnieszych pasów pod koniec roku więc obstawiam jego zwycięstwo i zainkasowanie walizki w okolicach Hell in a Cell.

World Heavyweight Championship - Nie sądze żeby Rudy stracił pas wcześniej niż na Summerslam. Obstawiam wygraną Sheamusa.

WWE Championship MiTB Ladder Match - Mam nadzieję żę ktoś jeszcze dojdzie do tej walki bo 4-osobwy MiTB match to nie to :x. Możliwe że Mysterio któremu nie długo kończy sie zawieszenie. Licze też że pojawi sie Miz. Niemal pewne że wygra Cena. No chyba ze Big Show który odpłaca sie Bryanowi i inkasuje na nim walizke ;). Jednak stawiam na Jaśka.

WWE Championship - AJ bedzie rozkochiwać w sobie Punka na tygodniówkach by na MiTB przejść Hell Turn. Nieczysto załatwia wygraną Daniela. Zakladając że Cena wygra walizke widząc przekręt AJ, Jaś inkasuje kontrakt jeszcze na tej samej gali i zdobywa champa. Potem na SummerSlam Triple Threat Match o mistrzostwo WWE : Cena vs Bryan vs Punk i wtedy bezapelacyjnie Bryan mistrzem :).

Edytowane przez Macieeek98
you're either NEXUS or you're against us

19854962774ff71936536f1.jpg

• Reputacja:   1

Ostatnio wpadła mi do głowy ciekawa (ale pewnie i tak nierealna sytuacja). Na przykład na jednej tygodniówce RAW/Smack jest zorganizowana walka champion vs champion. Panowie toczą wyrównany i długi pojedynek. W pewnej chwili obaj padają ze zmęczenia (lub dostają np KO Puncha od Showa który wpada na ring i wyładowuje swoją frustrację za przegraną walkę na MiTB powalając obu mistrzów). W tej chwili wpada np Ziggler z walizką którą inkasuje na obu mistrzach którzy leżą nieprzytomni. Pinuje obu (nakładając ich na siebie) do trzech, zostając jednocześnie posiadaczem tytułu WWE i WHC jednocześnie unifikując tytuły (i tak od czasu wprowadzenia RAW Supershow ściana międzyrosterowa została zburzona więc spokojnie można by coś takiego przeprowadzić)-byłoby to swoiste zerwanie z podziałem na rostery i postawienie przysłowiowej kropki nad i w tej kwestii. Co o tym myślicie?

• Urządzenie:  Windows

W tej chwili wpada np Ziggler z walizką którą inkasuje na obu mistrzach. Pinuje obu (nakładając ich na siebie) do trzech, zostając jednocześnie posiadaczem tytułu WWE i WHC jednocześnie unifikując tytuły (i tak od czasu wprowadzenia RAW Supershow ściana międzyrosterowa została zburzona więc spokojnie można by coś takiego przeprowadzić)-byłoby to swoiste zerwanie z podziałem na rostery i postawienie przysłowiowej kropki nad i w tej kwestii. Co o tym myślicie?

Materiał na najgorętszy storyline lata?

Za mądre... :(

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

No niby tak ale ja lepszej sytuacji na unifikację pasów nie widzę (zważywszy że i tak już praktycznie nie ma podziału na rostery i o unifikację aż się prosi). Potrzebna jest klamra która by to ostatecznie dopięła (a taką klamrą byłoby zdobycie dwóch pasów mistrzowskich przez posiadacza walizki moim zdaniem- i według mnie koniecznie pasy musiałyby być zdobyte przez heela, więc Dolph pasowałby jak ulał)

[ Dodano: 2012-07-05, 21:34 ]

PS. widziałbym też drugą opcję. Można by doprowadzić na SummerSlam do walki pomiędzy posiadaczem walizki Smacka i RAW ze stypulacją że kto wygra to zgarnia obie walizki na pasy które później zostałyby użyte w wyżej wymieniony sposób (choć to i tak naciągana opcja bo raczej wiadome jest że walizkę RAW zdobędzie Cena który jako bohater dzieciaków na pewno nie zainkasowałby walizki w ten sposób co wyżej-inaczej niż heel którym jest Dolph a który bankowo przegrałby ewentualną walkę z Jasiem o walizki)

Cholera bierze człowieka gdy widzi takie naprawdę fajne i ciekawe pomysły na rozwinięcie federacji, ale niestety wiadomo, że nie zobaczymy tego, co z Dolphem w roli głównej mogło by wypalić :x
Sygna by Filipoo666

20854407495044e5718b29f.jpg

W tej chwili wpada np Ziggler z walizką którą inkasuje na obu mistrzach. Pinuje obu (nakładając ich na siebie) do trzech, zostając jednocześnie posiadaczem tytułu WWE i WHC jednocześnie unifikując tytuły (i tak od czasu wprowadzenia RAW Supershow ściana międzyrosterowa została zburzona więc spokojnie można by coś takiego przeprowadzić)-byłoby to swoiste zerwanie z podziałem na rostery i postawienie przysłowiowej kropki nad i w tej kwestii. Co o tym myślicie?

Byłby to mega ukłon w stronę smartów, a karp nie schodziłby z mord marków jeszcze przez tydzień. Rozwiązanie jak najbardziej przyjemne, ale jak sam TakerFanKr zauważył nierealne. Vince w życiu nie podarowałby czegoś takiego Zigglerowi. Cenie, nawet Rudemu - tak. Ale innym już nie. Jak dla mnie realny scenariusz to Cena z walizką, przegrana Punka z Bryanem i wykorzystanie shota przez Janusza jeszcze na MitB. I tak Cena, który zbiera ostatnio (po mocnych zabiegach fedki) pop zostaje po raz jedenasty mistrzem (90% ludzi z Atti ma zapewne odruch wymiotny), a później ciągną to jakoś z powolnym odsuwaniem Brooksa od pasa. Już się chłopina z titlem nabiegał. Zatem pas wraca do prawowitego mistrza. :roll: W kwestii WWE jak w przypadku naszej reprezentacji w piłce nożnej - pozostaję pesymistą.

14453752125651e0a536c69.jpg

Wydaje mi się że wygra Cody,gdyż Ziggler powinien przejść w niedługim czasie heelturn.

Jak Ziggler może przejść heel turn będąc... heelem?

Ahh. Opcja, którą podał TakerFan byłaby wspaniała, ale jak też wspomniał jest nierealna, a szkoda bo zajebiście by to wypromowało Zigglera.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Ostatnio wpadła mi do głowy ciekawa (ale pewnie i tak nierealna sytuacja). Na przykład na jednej tygodniówce RAW/Smack jest zorganizowana walka champion vs champion. Panowie toczą wyrównany i długi pojedynek. W pewnej chwili obaj padają ze zmęczenia (lub dostają np KO Puncha od Showa który wpada na ring i wyładowuje swoją frustrację za przegraną walkę na MiTB powalając obu mistrzów). W tej chwili wpada np Ziggler z walizką którą inkasuje na obu mistrzach którzy leżą nieprzytomni. Pinuje obu (nakładając ich na siebie) do trzech, zostając jednocześnie posiadaczem tytułu WWE i WHC jednocześnie unifikując tytuły (i tak od czasu wprowadzenia RAW Supershow ściana międzyrosterowa została zburzona więc spokojnie można by coś takiego przeprowadzić)-byłoby to swoiste zerwanie z podziałem na rostery i postawienie przysłowiowej kropki nad i w tej kwestii. Co o tym myślicie?

Pomysł ciekawy ale

Wiemy, że nowy pas WWE jest w trakcie robienia. I nic nie wskazuje na to, że to będzie pas po unifikacji. Jednym z powodów obecnie na podział(bo mogło by go nie być) jest to żeby WWE zgarniało więcej $$$ za dwa showy w tygodniu w TV. Teraz przecież będzie jeszcze RAW 3 godzinne za co zgarną dodatkowe pieniądze. I tym bardziej,że chcą uruchomić WWE TV. To kasa będzie im potrzebna. Nie widzę takiej sytuacji, że łączą rostery i robią RAW dwa razy w tygodniu jedno 3 godziny drugie półtorej albo, że jeden program na tydzień.

Wracając jeszcze do PPV.

To bez kitu niektórzy za bardzo kupili to jak WWE próbuje przed PPV podbudować pozycje Kidda i zrobić złudzenie, że on może wygrać. Nie oszukujmy się WWE takiego błędu jak ze Swaggerem już nie popełni. Z resztą, do dzisiaj WWE pokazuje Swaggerowi, że się pomyliło. Koleś sobie tam polata pokorze, że stać go na coś. I później może z dużym naciskiem na może zaczną go bardziej pokazywać dadzą mu mikrofon i tyle. Ale na walizkę niema szans. Prędzej walizkę wygrał by Michael Cole. Nie wiem po co i nie wiem dla czego miał by się tam znaleźć, ale ma większe szanse od Kidda, taka prawda.

To samo tyczy się tego jak Alberto "kontuzjował" Rudego. Chciałbym przypomnieć, że Rudy wygrywał swoje walki "bez" jednej ręki. Więc sorry. Ale to było tylko, tak samo jak w przypadku Kidda, podbudowanie pozycji Alberto. Bo nie oszukujmy się, tak naprawdę to o pas WHC niema żadnego storylinu więc musieli coś zrobić żeby to jakoś wyglądało.

Nie widzę takiej sytuacji, że łączą rostery i robią RAW dwa razy w tygodniu jedno 3 godziny drugie półtorej albo, że jeden program na tydzień.

Chyba nie za bardzo zrozumiałem to zdanie. Przecież WWE nie musi robić jednego programu co tydzień jak np TNA (poza tym jeśli dobrze oglądam WWE to przecież nie ma dwóch RAW w tygodniu tylko są dwie tygodniówki o zupełnie innych nazwach: RAW i SmackDown :) ). Zawodnicy i tak już teraz pojawiają się jednocześnie i na Smacku i na RAW, ewentualna unifikacja pasów byłaby idealnym podkreśleniem tego (może jednak ten pas jest robiony pod ewentualną unifikację, wiemy przecież że plany u Vince'a zmieniają się co chwilę:miał być zmieniony tylko WWE Title a zostaną zamienione oba pasy-nie przesądzajmy tego),zresztą wróciliby do modelu stosowanego w Erze Attitude gdy każdy miał feud z każdym i całkiem ciekawe historie wychodziły- wiem trochę teraz za bardzo mnie poniosło, wszyscy wiemy przecież jaki obecnie jest booking w WWE ( niedokończony storyline z komputerowym GM czy zjebane story z Donaldem Trumpem są tego najlepszym przykładem)-to już raczej gadka do tematu "Haters Gonna Hate" :twisted: