Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Attitude Wrestling Forum

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji. Zaloguj się Rejestracja
  1. Attitude
    Attitude opublikował(a) temat w Rezultaty
    Nazwa gali:AEW Dynamite #354 Data:15.07.2026 Typ:TV-Show Lokalizacja:Boston, Massachusetts, USA Arena:MGM Music Hall At Fenway Format:Live Platforma:TBS Komentarz:Excalibur, Taz, Tony Schiavone & Don Callis Karta: Wyniki: Spoiler Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
  2. IIL
    IIL opublikował(a) temat w Ogłoszenia
    Od dawna nie podobało mi się to, że najważniejsze treści na forum upchane były w max dwóch działach: Dyskusje i Wydarzenia. W dyskusjach tematy zbiorcze dla tygodniówek itd zlewały się ze sobą i ciężko tam było cokolwiek znaleźć. Stali bywalcy się do tego już zapewne przyzwyczaili, ale patrząc z boku wyglądało to mało atrakcyjnie i panował tam spory nieporządek. Nowy podział: Dyskusje - miejsce na ogólne tematy. World Wrestling Entertainment - megatematy weekly shows + PLE z Wydarzeń i cały kontent o WWE. All Elite Wrestling - jak wyżej. Independent Zone - tutaj miałem sporą zagwozdkę jak to zorganizować. TNA i ROH może średnio pasują jako subfora pod "sceną niezależną", ale trzeba było je jakoś odizolować (mają dużo archiwalnej treści, więc warto było to uporządkować). Japonię chciałem wyciągnąć do osobnego, ale na razie zostaje połączona z działem. Dział Wydarzenia został usunięty. To gruba zmiana i sam od wielu lat też przywykłem do wcześniejszego stanu rzeczy, ale myślę, że warto popróbować nowych rozwiązań. Jestem otwarty na sugestie, itd. Wszystko można w każdej chwili przeorganizować.
  3. IIL
    Chciałem poruszyć temat, który od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie – wady i zalety dzisiejszego pro wrestlingu w porównaniu do tego, co było 15-25 lat temu. Wiele rzeczy poszło zdecydowanie do przodu, ale sporo też straciliśmy po drodze... Na dobry początek: Zaleta: Lepszy dostęp – nie musimy już polować na VHS-y, nagrywać z satelity czy ściągać wolnym łączem z torrentów. Streamy, Netflix, MyAEW, tony materiałów na YouTube itd sprawiają, że praktycznie wszystko jest na wyciągnięcie ręki. Wada: Mniej kayfabe – prawie wszyscy są "przyjaciółmi" za kulisami, wszystko wycieka do internetu, a wrestlerzy sami psują gimmicki na social mediach. Chyba tylko MJF trzyma fason cały czas. Zapraszam do podzielenia się swoimi przemyśleniami
  4. KyRenLo
    KyRenLo odpowiedział(a) na Majesty temat w World Wrestling Entertainment
    Prawda. Turniej w zasadzie został ośmieszony, bo wygrywający Oba i tak wolał walczyć z Lesnarem, niż skorzystać ze swojej szansy, mimo że ją wywalczył. Głupkowate. Skoro od początku rzeczywiście planowano walkę Seth vs. Roman to mogli dać wygrać Rollinsowi turniej, a Femiemu mógł wtedy w wygranej przeszkodzić Lesnar i walka Femi vs. Lesnar 3 i tak byłaby grana. Szkoda, że już po balu, bo tak naprawdę obie przedstawione przez Ciebie wersje są lepsze od tego, co ostatecznie wybrano. Zobaczymy. WWE trochę samo się teraz zakiwało w tym momencie. SummerSlam, czyli najważniejsza gala lata dla WWE. Idealny moment, żeby Femi zawalczył o złoto. Jeżeli tak bardzo chcieli utrzymać Romana przy pasie, to można było przecież to rozegrać jakoś inaczej, chociażby tak, jak zasugerowałeś wyżej. Femi to taki gotowy produkt, że naprawdę chcę wierzyć, że jedynym powodem, dla którego poświęcono właśnie teraz tę szansę i odłożono ją na bok to WrestleMania moment, gdzie dopiero tam dostaniemy stracie Roman vs. Oba z wygraną tego drugiego. Sporo jednak tego czasu zostało i jest to ryzykowny krok. Jeszcze wiele może się zmienić. Tak czy inaczej, na dziś nie podoba mi się to, co wymyśliło WWE. Czas pokaże, czy wyjdą z tej sytuacji z twarzą w najbliższych miesiącach.

Witaj na forum Attitude

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money In The Bank 2012 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bo prawda jest taka, że lepsi zawodnicy z Rudego nie potrafili wiele wycisnąć

Nie zgodzę się z tym. Były już w WWE walki na wysokim poziomie z udziałem Sheamusa, ale duża była w tym zasługa właśnie jego rywala (tak na szybko w głowie mam koniec Royal Rumble, czyli Sheamus i Y2J, gdzie pokazali fajny wrestling).

Prawdę mówiąc to sam kiedyś się cieszyłem po jakiejś walce Rudego z Ortonem w klatce. Ale to było niedługo po tym jak wróciłem do oglądania wrestlingu. Jarałem się Ortonem-facem (nie znałem go jako heela) i chciałem, żeby skopał dupę Rudemu. Dzisiaj jestem bardziej krytyczny i wymagający wobec walk.

Wracając do Sheamusa, to jest to ringowy i majkowy przeciętniak. Uważam, że dobrą walkę może sklecić o ile jego przeciwnikiem jest wirtuoz - w czym chyba się zgadzamy. Przykład z Bryanem pokazuje jednak, że ostatnio nawet to potrafi spieprzyć. Chodzi mi konkretnie o sytuację podczas walki na Extreme Rules, gdy Celtic Warrior złapany w yes-locka zamiast udawać ból zrobił minę jakby nie chciał, ale musiał. Nie wiem, czy był to foch, że on pogromca musi „męczyć się” z takim Bryanem, którego pokonał przecież w kilkanaście sekund na WM-ce, czy może facet jest w sprawach mimiki kompletnym zerem. Nieważne zresztą co nim powodowało. Efekt widzieliśmy.

Może przy dobrym dniu i dobrym przeciwniku Sheamus jest w stanie stoczyć piękną walkę. Za dużo jednak tych warunków, żeby federacja traktowała go w ten sposób. Gość był już mistrzem WWE, wygrał RR, obecnie dzierży pas WH, a fedka próbuje ludziom wmówić, że Rudy jest zajebisty. Jakiś czas temu polemizowałem z kimś na forum i przeczytałem, że po feudzie z Bryanem Rudego znowu zaczną ludzie łykać. Część ludzi rzeczywiście łyka. Ale wystarczy taki Dolph Ziggler, żeby sytuacja uległa odwróceniu. Reasumując: powiedzieć, że Sheamus jest złym wrestlerem, to przegięcie. To solidny brawler z charakterystycznym wyglądem. Potrafi mówić, ale nigdy elektryzować. Ruda morda sprawia, że był znośnym heelem. Jako face wypada… blado. Marki wciągają go, bo jest dobrze bookowany. Smartów wkurza, bo jest overrated. Zresztą jest jak dla mnie murowanym kandydatem do tego tytułu nie tylko na naszym forum, ale i prestiżowych wrestlingowych pismach (oczywiście nie spod znaku WWE). Jak dodamy do tego fakt tej żenady z WM-ki i Lawlera pieprzącego „Listen to those fans chanting lets go Sheamus”, gdy tylko fani cheerują jakiegoś jego przeciwnika, to naprawdę uważam, że mamy pełne prawo do hejtu.

Swoją drogą - Sheamus powiedział, że najlepszą walkę stoczył z Johnem Morrisonem na TLC w 2010 roku w "ladder matchu". Jak dotąd nie zdobyłem się jeszcze, żeby odświeżyć sobie ten pojedynek.

14453752125651e0a536c69.jpg

• Odpowiedzi 199
  • Wyświetleń 50,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Swoją drogą - Sheamus powiedział, że najlepszą walkę stoczył z Johnem Morrisonem na TLC w 2010 roku w "ladder matchu". Jak dotąd nie zdobyłem się jeszcze, żeby odświeżyć sobie ten pojedynek.

Sheamus nie jest jakimś wirtuozem w ringu, ale jest niezłym brawlerem i moim zdaniem pasuje do bardziej hardkorowych gimmick matchy (gorzej ze zwykłymi Singles Matchami, choć i tu jeśli przeciwnik jest dobry - Bryan, Ziggler - to da się obejrzeć).

Edytowane przez dangap

Opublikowano

Ja się z tym wszystkim zgadzam. Broniłem Sheamusa i wygranie przez niego Royal Rumble. Miałem nadzieję, ze facet jednak będzie lepszym mistrzem niż poprzednio. Myślałem, że może jako face będzie dobrym mistrzem i może by był, gdyby nie to, że federacja na siłę robi z niego drugiego Cenę z czasów terminatorzenia.

Ciągle mam nadzieję na jedną rzecz: feud Ortona z Sheamusem. Face vs face. Taka rzecz musiałaby się udać. Może ringowo nie byłby to 5*, ale na pewno byłyby emocje, bo dwie tak mocno promowane postacie, na pewno byłby mocno rozpisane.

Opublikowano
Ciągle mam nadzieję na jedną rzecz: feud Ortona z Sheamusem. Face vs face. Taka rzecz musiałaby się udać. Może ringowo nie byłby to 5*, ale na pewno byłyby emocje, bo dwie tak mocno promowane postacie, na pewno byłby mocno rozpisane.

Albo feud face vs face albo nawet face vs heel (wiemy jak dobrze Orton spisuje się w roli heela) - bo tego też nie mieliśmy (tzn. mieliśmy Sheamusa heela i Ortona face'a - tym razem byłoby odwrotnie). Dobrze wypromowany Orton nawet jako heel miałby spore szanse wygrać z Sheamusem. Najważniejsze żeby do takiego programu doszło i żeby nie wplątywali w to Del Rio czy nawet Zigglera (lubię go ale w tym przypadku chciałbym obejrzeć feud 1 vs 1, bez żadnych dodatków). Gdy już ten feud się zakończy, Ziggler mógłby wykorzystać na mistrzu swoją walizkę i być kolejnym przeciwnikiem zwycięzcy tego feudu (mam nadzieję, że Ortona). Dolph i Randy już nie raz pokazywali, że mają dobrą chemię ringową i potrafią sklecić świetną walkę.

Opublikowano

Dopiero wczoraj nadrobiłem braki i obejrzałem Money in the Bank. Bardzo lubię tę galę ze względu na walki o walizki. Pozwólcie jednak, że ocenię poszczególne walki:

Smackdown MITB Match - bardzo dobra walka, zdecydowanie lepsza niż walka RAW. Dużo akcji, dużo emocji, trochę więcej "ostrych" akcji, a zwycięzca dobrze nam znany. Nie podobało mi się to, że znowu sobie wymyślili, że Tensai uderzył Sin Carą o drabinę. Znowu to samo co w tamtym roku?

Alberto del Rio - Sheamus - walka to bardziej na tygodniówkę, a nie na PPV. Wiadomo jednak, że z Celtic Warrior walki five star się nie wykręci. Fajny motyw z wykorzystaniem walizki przez Dolpha, miałem nadzieję, że Ziggler przejmie pas, ale niestety...

Ryback - Curt Hawkins i Tyler Reks - wreszcie nie było squashu, ale też walka nie na PPV.

Titus O`Neill i Darren Young - Primo i Epico - dało się obejrzeć, ale bez większych emocji.

Beth Phoenix, Eve i Natalya - Kaitlyn, Tamina Snuka i Layla - eee.... Czy to wymaga komentarza?

Daniel Bryan - CM Punk - najlepsza walka tego PPV, a także jedna z najlepszych walk WWE w tym roku. Ringowo było bardzo fajnie, do tego kupa emocji, a AJ zyskała u mnie dużo, gdyż to właśnie dzięki niej ten pojedynek był jeszcze lepszy. Tak naprawdę to nie wiedziałem za jakim ona jest i to było bardzo dobre!

RAW MITB Match - słabiutko. Walka była zdecydowanie słabsza niż ta ze Smackdown, zwycięzca znany z góry, jedyny fajny motyw to zasypanie Showa drabinami.

Ogólnie MITB wypadło średnio. Średnio, bo tak na prawdę gdyby nie świetny mecz MITB w Smackdown i mecz o pas WWE to byłaby całkowita klapa. Po chuj dawać takie walki jak walka div czy squashe Rybacka na PPV? Daję 2+/5.