Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

RAW

Alberto Del Rio

Alex Riley

Brodus Clay

CM Punk

Curt Hawkins

David Otunga

Dolph Ziggler

Epico

Evan Bourne

Jack Swagger

John Cena

Kofi Kingston

Mason Ryan

Mark Henry

Michael McGillicutty

Primo

R-Truth

Rey Mysterio

The Miz

Triple H

Tyler Reks

Zack Ryder

Santino Marella

SmackDown!

Big Show

Christian

Cody Rhodes

Daniel Bryan

Drew McIntyre

Ezekiel Jackson

Heath Slater

Hunico

Jey Uso

Jimmy Uso

Jinder Mahal

Justin Gabriel

Masked Kane

Randy Orton

Sin Cara

Sheamus

Ted DiBiase

Trent Barreta

Tyson Kidd

The Great Khali

The Undertaker

Wade Barrett

William Regal

Yoshi Tatsu

Teamy

The Usos - Jey Uso & Jimmy Uso

Puertorican Nightmares - Primo & Epico

The Kings of Change - Curt Hawkins & Tyler Reks

Komentatorzy

Michael Cole & Jerry"The King"Lawler - RAW Josh Matthews wywiady itp.

Booker T & Matt Striker - SmackDown!

Mistrzowie

WWE Champion

CM Punk

World Heavyweight Champion

Daniel Bryan

United States Champion

Jack Swagger

Intercontinental Champion

Cody Rhodes

Tag Team Champions

Primo & Epico

Gale PPV

29 stycznia 2012 r. Royal Rumble

19 lutego 2012 r. Elimination Chamber

1 kwietnia 2012 r. WrestleMania XXVIII

29 kwietnia 2012 r. Extreme Rules

20 maja 2012 r. Over the Limit

17 czerwca 2012 r. WWE No Way Out

15 lipca 2012 r. Money in the Bank

19 sierpnia 2012 r. SummerSlam

16 września 2012 r. Night of Champions

7 października 2012 r. Hell in a Cell

18 listopada 2012 r. Survivor Series

16 grudnia 2012 r. Bragging Rights

Specjalne Gale

WWE Raw Roulette -27 czerwca 2012

WWE Draft 2012 - 25 kwietnia

SmackDown Roulette 20 stycznia 2012

King of The Ring - Marzec

Jest to moja pierwsza próba i chciałbym, aby początkowe komentarze do gal nie były tak surowe, ale były w nich rady.

Nie planuję pisać NXT ani Superstars. Być może kiedyś będzie NXT, ale to pomyślimy.

Planuję zatrudniać nowe twarze.

Moje diary będę prowadził od Stycznie bieżącego roku. Więc pierwsze wydanie RAW będzie z 2 stycznia.

http://i330.photobucket.com/albums/l415/homiestrohmie/RawLogo.png

2 Stycznia 2012 r. Monday Night RAW

Ealier Tonight: Kamera przenosi nas na parking, gdzie podjeżdza sportowe auto. Z samochodu wychodzi nieznany nam mężczyzna, który ubrany jest w garnitur. Zamyka on swoje auto i szybkim krokiem zmierza na korytarz. Pyta się o coś jednemu z pracowników, a następnie kieruje się do biura Chairman'a. Obraz z kamery gaśnie..

Kamera przenosi nas na główną arenę wieczoru, gdzie widzimy cieszącą się publiczność. Następnie mamy wspaniały pokaz pirotechniczny, a kamera ukazuje nam stolik komentatorski:

Jerry 'The King' Lawrer : Z pierwszego wydania RAW w 2012 roku witają się z państwem.. Jerry "The King' Lawrer

Michael Cole : oraz.. Michael Cole.

Jerry 'The King' Lawrer : Nowy rok, zobaczymy co przyniesie zarówno dla gwiazd WWE jak i samej federacji.

Michael Cole : Cóż myślę, że emocji nie zabraknie, tak jak podczas Sylwestra..

Jerry 'The King' Lawrer : O, Michael cyżbyś gdzieś balował ? Widać po twojej twarzy, że masz chyba kaca.

Michael Cole : Nie mam żadnego kaca. Czas na pierwszą walkę dzisiejszego wieczoru.

Walka #1 Curt Hawkins (w/ Tyler Reks) vs Alex Riley - Normal Match

Końcówka walki..

Curt Hawkins leży na macie natomiast Alex Riley tauntuje na jednym z narożników. W tym czasie Curt trochę doszedł do siebie i zdążył wstać na "kolana" jednak Riley zdążył się w porę zorientować i zaczął wykonywać punche w głowę rywala. Alex dominuje nad swoim przeciwnikiem i wykonuje mu STO ! Hawkins pada na matę z której tak szybko jednak się nie podnosi. Tyler zaczyna coś krzyczeć do Riley'a a ten zaczyna się z nim wdawać w "gadkę" słowną przez co nie skupia się na przeciwniku, który w tym czasie wstał i podszedł za jego plecy. Curt wykonuje swoją koronną akcję Taste of Pain. To koniec Alex zostaje przypięty 1..2..3.. Tak ! Curt Hawkins odnosi wygraną choć nie był faworytem.

Michael Cole : Zasłużona wygrana Curta Hawkinsa, jest o wiele lepszy od Riley'a.

Jerry 'The King' Lawrer : Przed tym pojedynkiem faworytem był zdecydowanie Alex Riley, jednak Curt pokazał się z dobrej strony i wygrał to starcie. Widać, że jest w wysokiej formie.

Michael Cole : Teraz jednak przenieśmy się do biura Chairman'a Vince'a McMahone'a.

Kamerzysta zbliża się do drzwi biura Vince'a McMahone'a, które są lekko uchylone. Widać w nich siedzącego przy biurku Vince'a i tajemniczą osobę którą widzieliśmy wcześniej. Obaj panowie zaczynają rozmawiać.

??? : Nie zna mnie pan ?

Vince : Nie nie znam, w ogóle co ty tutaj robisz ?! Przychodzisz nie wiadomo skąd, nie wiem czego chcesz i w dodatku marnujesz mój czas.

??? : Może to i dobrze, że pan mnie nie rozpoznaje. Otóż przychodzę w pewnej sprawie, sprawie bardzo poważnej. Sprawa ta dotyczy mego ojca na pewno go pan zna.

Vince : O czym ty mówisz ? Jakiego ojca ? Jak miał na nazwisko ?

??? : Tego panu nie powiem, jest jeszcze zbyt wcześnie. Ale mam nadzieję, że się pan domyśla, bo osoba na takim stanowisku musi być inteligentna prawda ?

Vince : Mów do rzeczy, bo za chwilę wezwę ochronę i stad wylecisz szczeniaku !

??? : Mój ojciec robił z panem "interesy" wiem, że potem się nie układało między wami zbyt dobrze. Wtedy też pan postanowił "wyeliminować" mojego ojca. Do tej pory nie wiem gdzie się on znajduje i tak jest już od dobrych 10 lat. Teraz to właśnie ja jego potomek przychodzę do pana, aby wydobyć informacje, a tożsamości swojej nie zdradzę.

Vince : Nie wiem o czym ty mówisz. Wszystko to o czym opowiadasz to jakieś zmyślone historię. Masz dziesięć sekund, aby opuścić to pomieszczenie.

??? : Mam dowody w tej sprawie w postaci nagranych rozmów mego ojca z panem. No, więc chcesz, aby cały świat dowiedział się czegoś ciekawego o tobie ? Jeszcze sie spotkamy.

Vince : Hej ! Zaczekaj, dogadamy się.. jakoś.

Tajemnicza osoba wychodzi z bura z uśmiechem na twarzy, a obraz z kamery pokazuje nam zdenerwowanego właściciela WWE. Obraz z kamery gaśnie..

Walka #2 R-Truth - Dolph Ziggler Singles Match

Końcówka walki..

Dolph Ziggler posyła przeciwnika do narożnika, a następnie sam biegnie w tą stronę i wbija go potężnym Clothesline'm. Ron opada na matę, a Ziggler tauntuje i poniża swojego oponenta uderzając go w głowę z otwartej ręki kilkakrotnie. Widać złość na twarzy Killings'a który w jednej chwili odpycha swojego rywala, a ten odbija się od lin i biegnie w stronę Truth'a. Czarnoskóry zawodnik wykonuję piękny Dropkick na Dolph'ie. Ten natychmiast wita się z matą, a R-Truth wykrzykuje do fanów "What's Up ? ". Widać, że jest na fali szykuje sie do wykonania Finishera na podnoszącym się przeciwniku. Odbija się i mamy Lie Detector ! Nie ! Dolph w ostatniej chwili zdążył się schylić i sam wykonuje Zig Zag ! R-Truth odpłynął. Mamy pin 1..2..3 A więc jednak Dolph Ziggler wygrywa !

Jerry 'The King' Lawrer : Dolph odnosi wygraną, po bardzo wyrównanym pojedynku. Co sądzisz o nim Michael ?

Michael Cole : Dolph Ziggler jest o wiele lepszym zawodnikiem niż R-Truth przez co wygrał. Brawo !

Rozbrzmiewa "Cult of Personality" To oznacza tylko jedno, że w drodze na ring jest obecny mistrz WWE - CM Punk ! Słychać na chali ogromny cheer. Mistrz odbiera mikrofon i wchodzi do ringu.

CM Punk : Witam wszystkich w 2012 roku ! Jeszcze lepszym niż poprzedni. Zmienia się data a mistrzem WWE jest ta sama osoba czyli ja ! Czy jest ktoś w WWE kto mógłby stawić mi czoło ?! Spodziewam się że nie, bo jestem najlepszy na świecie ! Nie ma drugiego takiego jak ja. Nikt nie wychodzi zza kulis więc nie ma ochotnika na dzisiejszy wieczór ? Widocznie dzisiaj sobie nie powalczę, a szkoda bo chciałem po raz kolejny udowodnić, że ten pas ma godnego posiadacza..

Ale co to ?! Na hali pojawia się Generalny Manager RAW John Laurinaitis ! Zabiera mikrofon i zaczyna mówić:

John Laurinaitis : I'mJohn Laurinaitis and I'm Executive Vice President-Talent Relations at World Wrestling Entertainment ! Punk, więc twierdzisz że nikt nie jest w stanie pokonać Cię w tym ringu ?! Grubo się mylisz, bo z okazji Nowego Roku mam dla ciebie małą niespodziankę. Otóż w dzisiejszej walce wieczoru zmierzysz się z tajemniczym przeciwnikiem, którego ja sobie sam pozwolę wybrać. Zgadzasz się ?

CM Punk : Uwielbiam niespodzianki John. Więc się zgadzam. Wiesz co ja dla Ciebie też mam małą niespodziankę A to co dla Ciebie przygotowałem.. Widzisz John teraz dzięki mnie leżysz na macie ! What do you see ? The Cult of Personality !

REKLAMY

Po reklamach przenosimy się do ringu, w którym znajdują się już Mistrz Stanów zjednoczonych - Jack Swagger oraz Alberto Del Rio wraz z Ricardo Rodriguez.

Walka #3 Jack Swagger vs Alberto Del Rio (w/ Ricardo Rodriguez)Non Title - Submission Match

Końcówka walki..

Jack przejął inicjatywę po wykonaniu DDT. Alberto teraz spoczywa na macie a Swagger zaczyna biegać w okół ringu poniżając swojego oponenta. Swagger podnosi zamroczonego rywala i wykonuje kilka "maczug w plecy rywala, a następnie ponownie posyła na deski meksykanina efektownym German Suplex'em ! Jack Swagger chwyta nogę Del Rio i mamy Ankle Lock ! Tak ! Swagger jest bardzo bliski wygranej ! Ricardo Rodriguez zaczyna coś do niego krzyczeć, ale Swagger jest sprytniejszy i nie daje się zdekoncentrować. Alberto jednak wyprowadza z drugiej nogi kopnięcie w brzuch. Jedno.. drugie.. trzecie Swagger puszcza swój submission i natychmiast posyła Del Rio na liny. Nie ! Alberto Del Rio okazał się być sprytniejszym i gdy Jack chwycił jego rękę ten wyprowadził Gut Kick ! Jack Swagger jest zgięty, a Alberto Del Rio chwyta jego rękę, to oznacza tylko jedno Rolling Cross Armbreaker ! Tak ! Swagger zaczyna się szamotać ale bezskutecznie ! Jack Swagger klepie, ale Meksykaninowi nie śni się, aby puścić uchwyt. W końcu sędzia odciąga go od nieprzytomnego już mistrza Stanów Zjednoczonych. Del Rio wygrywa w efektowny sposób. Widać, że ma jeszcze coś do powiedzenia, bo jego osobisty konferansjer podaje mu mikrofon.

Alberto Del Rio : My name is Alberto Del Rio, but you know that ! < Widać ironiczny uśmieszek > Wiem, że jesteście moimi maniakami, bo nie możecie wytrzymać beze mnie. Słyszę to w waszych krzykach i widzę w waszych oczach. Jack ty jesteś mistrzem Stanów Zjednoczonych ?! Czy ty naprawdę posiadasz ten pas ?! To chyba niemożliwe. Pokonałem Ciebie bez najmniejszego wysiłku, widać że nie zasługujesz aby być czempionem. Ludzie będący w tej hali wiedzą, że ja byłbym najlepszym posiadaczem tego pasa. Ale ja nie chcę walczyć o pas który jest drugorzędny, ja chcę walczyć o najważniejsze złoto RAW, WWE Championship i kto jak kto, ale ja z pewnością pokonałbym CM Punka. A do Ciebie Jack mam jeszcze jedną sprawę..

Alberto po raz kolejny zapina Rolling Cross Armbreaker ! Na halę natychmiast wbiegają sędziowie, aby odciągnąć Alberto od Jacka Swaggera.

Jerry 'The King' Lawrer : Bardzo dobra walka, była wyrównana i to posiadacz pasa United States był bliżej wygranej, ale Del Rio pokazał, że jest twardym zawodnikiem !

Michael Cole : Tak, tak, ale to Jack Swagger jest mistrzem, a nie Del Rio.

Jerry 'The King' Lawrer : Daj spokój Michael, państwa zapraszamy na reklamy.

REKLAMY

Po kilku reklamach przenosimy się znów na arenę RAW, w ringu znajduje się już mistrz WWE - CM Punk, który czeka na przeciwnika. Na rampie pojawia się John Laurinaitis z mikrofonem.

John Laurinaitis : Punk zachowałeś się bardzo nieprofesjonalnie atakując mnie Generalnego Managera RAW. Tak czy inaczej za moich rządów przygotuj się na częste obrony tego pasa < John wskazuje palcem na WWE Title > Wcześniej mówiłeś, że oczekujesz wyzwania, nie mylę się prawda ? Tak więc mam dzisiaj dla Ciebie drugą niespodziankę. Specjalnie na dzisiejszy wieczór, specjalnie dla Ciebie sprowadziłem na RAW zawodnika ze SmackDown. Twoim przeciwnikie będzie dzisiaj..

Na arenie rozbrzmiewa..

John Laurinaitis : CM Punk myślę, że to dla Ciebie będzie odpowiednie wyzwanie. Pobawisz się trochę < John zaczyna się śmiać > Życzę powodzenia w walce. < CM Punk wydaje się być trochę zaskoczony, ale uśmiecha się do Johna i ściąga koszulkę > John Laurinaitis stoi na rampie i będzie oglądać pojedynek.

Michael Cole : Dzisiejszego wieczoru CM Punk będzie miał trudne wyzwanie. Kto by się spodziewał, że Great Khali będzie przeciwnikiem mistrza WWE.

Jerry 'The King' Lawrer : Uważam, że CM Punka da sobie radę, w końcu jest mistrzem WWE.

Walka #4 Main Event: CM Punk vs The Great Khali - Normal Match

Końcówka walki..

CM Punk zadaje serie Low Kick'ów, po których Khali łapie się za nogi i zgina. Best in The World wykonuje Gut Kick po którym dokłada Roundhouse Kick. Zawodnik z Indii wita się z matą, CM Punk nie zaprzestaje ataków tylko "czai" się za plecami wstającego olbrzyma i posyła do narożnika. Best in The World bierze rozbieg i wbija oponenta Running Corner Knee Strike'm, a następnie wykonuje Bulldog. Tą kombinację znamy bardzo dobrze. Czy CM Punk wyniesie takiego wielkiego zawodnika jakim jest Great Khali pod GTS ? Widać, że nie i chyba zdecyduje się na drugą akcję kończącą jaką jest Anaconda Vise ! Tak ! Dzwignia zapięta ! Czy Khali długo wytrzyma ? Widać złość na twarzy Johna Laurinaitisa. Khali odpływa, to koniec a więc zwycięzcą tego pojedynku jest CM Punk !

Michael Cole : A więc CM Punk pokonał znacznie większego rywala od siebie.

Jerry 'The King' Lawrer : Widać, że Generalny Manager Raw nie jest z tego powodu zadowolony. Teraz jednak oddajmy głos CM Punk'owi, bo ma coś do powiedzenia..

CM Punk : A więc nie udała Ci się niespodzianka. Teraz ten olbrzym musi spać i wiesz czyja to wina ? Twoja i tylko twoja.

John Laurinaitis : Naprawdę chcesz zadzierać ze mną ?! Jedną z najważniejszych osób w WWE ? Lepiej żebyś przy tych ludziach nie był zbyt odważny, bo możesz szybko stracić ten tytuł.

CM Punk : Nie bądz śmieszny John. W WWE jest mało osób które mogły by mnie pokonać. Widzisz tego olbrzyma ? Nawet on nie stawił mi czoła, a jest najwyższym zawodnikiem w tej federacji. Ty dobrze wiesz, że bez walki nie możesz odebrać mi tytułu, więc masz spory problem..

CM Punk zaczyna się śmiać z Laurinaitisa i wychodzi przy cheerze za kulisy zostawiając w ringu Khali'ego i generalnego managera Raw. Widać, że John Laurinaitis jest bardzo zdenerwowany na Indyjskiego zawodnika i krzyczy coś do niego. Tym obrazem

..RAW schodzi z anteny

https://forum.wrestling.pl/topic/30178-wwe-damiqa/

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DamiQ

2

• kamil45000

1

Top użytkownicy w tym temacie

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/44/Wwe-smackdown-logo.jpg

7 Stycznia 2012r. Friday Night SmackDown!

Ealier Tonight : Kamera pokazuje nam parking na który Przyjeżdza Justin Gabriel, w jednym momencie ktoś blokuje mu drogę swoim autem. Z tego samochodu wysiada.. Cody Rhodes ! Nieprawdopodobne ! Podbiega do drzwi i wyciąga z samochodu Justina, po czym bezwzględnie atakuje go punchami ! Po kilku ciosach Gabriel osłabł, a Cody wykonuje CrossRhodes na podłogę ! Głowa Gabriela jest zakrwawiona, a Cody szybko ucieka z miejsca ataku. Do leżącego wrestlera podbiegają lekarze. Obraz z kamery znika..

Kamera przenosi nas na główną arenę wieczoru, gdzie widzimy cieszącą się publiczność. Następnie mamy wspaniały pokaz pirotechniczny, a kamera ukazuje nam stolik komentatorski:

Booker T: Wstrząsający materiał. Nie poznaję Cody'ego, jak on mógł się tak zachować. Mógł na dobre wyeliminować Gabriela z WWE.

Matt Striker: Cóż my musimy teraz zabrać się do pracy i przywitać z państwem. Z pierwszego wydania SmackDown w "Nowym Roku" mają okazję z państwem gościć Matt Striker..

Booker T: Oraz Booker T. Matt czego spodziewasz się po dzisiejszej gali ?

Matt Striker: Na pewno emocji, a przede wszystkim dobrych walk.

Booker T: Teraz jednak zaczekajmy, bo na arenę kieruje się Daniel Bryan !

Daniel Bryan : Przed wami stoi jedyny i niepowtarzalny mistrz Wagi Ciężkiej Nikt nie jest w stanie mi odebrać tego tytułu, bo jestem najlepszy z posiadaczy tytułów WWE. Zbliża się gala PPV Royal Rumble, chociaż jest do niej jeszcze dość czasu, ale ja jako posiadacz najważniejszego pasu mam prawo już teraz wiedzieć z kim stanę w ringu, mam taki przywilej Widzę, że się cieszyćie że to właśnie ja po Royal Rumble nadal będę miał to złotko..

Rozbrzmiewa Theme Generalnego Managera SmackDown Teddy'ego Longa !

Teddy Long : Hola ! Hola ! Hola ! Daniel nie rozpędzasz się za bardzo ? Ci ludzie nie mogą się doczekać Royal Rumble, a będzie ono dopiero za trzy tygodnie. Chcesz wiedzieć z kim będziesz walczył ? Nie ma sprawy, za tydzień obejrzymy 10- osobowe Battle Royal o pretendenta do pasa World Heavyweight

Ale co to na arenie pojawia się John Laurinaitis !

John Laurinaitis : I'm John Laurinaitis and I'm Executive Vice President-Talent Relations at World Wrestling Entertainment ! I'm General Manager of Raw and.. SmackDown ! Tak Teddy jestem od dziś generalnym managerem nie tylko Raw ale i SmackDown ! Dzięki mnie to show będzie lepsze niż dotychczas. Chodzi mi o twoje decyzje Teddy. Od dziś pełnisz rolę mojego osobistego asystenta. Do twoich obowiązków należy doradzanie mi w pewnych sprawach. Jeśli chcesz coś zrobić najpierw musisz zapytać o to mnie.. Co do twojej decyzji odnośnie Battle Royal za tydzień, to zgadzam się ! A teraz chodzmy, zrobisz mi kawę.

Teddy Long : Ale..

John Laurinaitis : Żadne ale. Chyba nie chcesz być zwolniony ?

Zmartwiony Teddy Long odchodzi z Johnm Laurinaitisem na backstage.

Walka #1 Ted DiBiasie vs Tyson Kidd - Normal Match

Końcówka walki..

Mamy DDT ze strony Ted'a Dibiasi'ego ! Tyson Kidd na macie, a Ted Junior w natarciu. Kidd powoli się podnosi, a DiBiasie już jest za jego plecami czyżby Dream Street ?! Nie ! Tyson zachował się bardzo sprytnie i nie dał się chwycić wyprowadzając łokieć w głowę rywala. Ted od uderzenia zatoczył się lekko do tyłu. Tyson wyprowadza Gut Kick w brzuch oponenta i mamy Code Blue ! Tak ! Tyson wykonał swojego finishera, mamy przypięcie 1..2..3.. A więc jednak Tyson Kidd wygrywa pojedynek !

Kamera przenosi nas do szatnii w której jest Trent Barreta. Do szatni wpada Yoshi Tatsu i mówi:

Yoshi Tatsu : Cześć. Dobrze, że Cię znalazłem Trent.

Trent Barreta : Niedawno przyjechałem i właśnie się przebieram. O co chodzi ?

Yoshi Tatsu : Przebieraj się szybciej, bo mamy walkę ?

Trent Barreta : My ? Z kim ?

Yoshi Tatsu : Z braćmi Uso. Nie gadaj tyle tylko się przygotuj, bo za chwilę mamy pojedynek.

Trent Barreta : W końcu mamy szansę wystąpić na SmackDown !

Yoshi Tatsu : No, musimy to wygrać. Do dzieła !

Trent Barreta : Do dzieła..

Trent i Yoshi przybijają sobie "piątki" i kierują się w stronę ringu, a kamera przenosi nas na główna arenę wieczoru, gdzie w ringu znajdują się już bracie Uso.

Walka #2 The Usos vs Trent Barreta & Yoshi Tatsu - Tag Team Match

Końcówka walki..

Jey Uso wchodzi już na narożnik, a jego brat wykonuje Yoshi'emu Superplex ! Japończyk leży na macie, a Jey już szykuje się do skoku i wykonania akcji pod tytułem Superfly Splash ! Jey wyskakuje i.. "nadziewa" się na kolana Tatsu ! Obaj teraz leżą na macie, Yosi powoli czołga się do narożnika przy którym stoi Trent Barreta, a Jey do narożnika gdzie jest Jimmy Uso. Mamy podwójną zmianę, a więc w ringu teraz już znajdują się Trent i Jimmy. Wrestlerzy biegną w swoją stronę i mamy Gobstopper Knee ze strony Barrety. Jimmy leży na macie, a Trent teraz szykuje się do wykonania swojego Finshera Dudebuster DDT ! Tak udało mu się ! Podbiega teraz do stojącego Jeya i posyła go Dropkicki'em poza ring ! Mamy przypięcie 1..2..3 ! Tak Trent Barreta & Yoshi Tatsu w pięknym stylu wygrywają !

Kamera pokazuje nam Josha Matthewsa razem z Randym Ortonem:

Josh Matthews : Dzisiejszym moim i państwa gościem jest Randy Orton. Witaj !

Randy Orton : Cześć.

Josh Matthews : Jak dobrze wiemy dzisiaj zmierzysz się z wielką czerwoną maszyną Kanem. Co czujesz przed tą walką ?

Randy Orton : Nie czuję strachu, wręcz przeciwnie. Czuję ogromną adrenalinę i moc dzięki której pokonam Kane'a.

Josh Matthews : Obecnym mistrzem Wagi Ciężkiej jest Daniel Bryan. Czy w najbliższym czasie staniesz przeciwko niemu w ringu o ten tytuł ?

Randy Orton : Zrobię wszystko co w mojej mocy, aby znalezć się w takiej walce. Teraz jednak muszę pokonywać najbliższych przeciwników, a taka szansa się otworzy.

Josh Matthews : Nie będę przeszkadzał w przygotowaniach do walki. Moim i państwa gściem był The Vaiper Randy Orton. Dziękuję za wywiad.

Randy Orton : Dzięki.

Randy kieruje się w kierunku głównej areny.

Walka #3 Randy Orton vs Masked Kane - Normal Match

Końcówka walki..

Randy Orton atakuje przeciwnika punchami, który właśnie teraz znajduje się w narożniku. Po kilku ciosach w głowę Randy bierze rozbieg i wbija Czerwoną Maszynę Clotheslinem. Randy stoi blisko Kanea który teraz trochę oddalił się od narożnika, ale natychmiast otrzymał European Uppercut. Masked Kane się odchylił, a The Vaiper posyła go na liny i mamy Scoop Powerslam ! Kane na macie, a żmija tauntuje przy nim ! Oponent Ortona wstaje i otrzymuje RKO ! Orton przechodzi do pinu 1..2..3 ! A więc jednak Randy Orton pokonuje większego od siebie rywala.

W ringu stoi Justin Gabriel z mikrofonem, widać, że ma on nam coś do powiedzenia. Jego głowa jest owinięta bandażem..

Justin Gabriel : Witajcie WWE Universe ! Zjawiam się tu dzisiaj z jednego powodu, posiadacza tytułu Mistrza Interkontynentalnego Cody'ego Rhodesa Człowiek ten nie zasługuje na to co aktualnie nosi przy sobie, a dzisiejszy atak z jego strony na mnie, zmotywował mnie, aby wyjść tutaj. Widzicie co mam na głowie ? To właśnie jego robota, ale na szczęście jest to niegrozny uraz i w przyszłym tygodniu powinienem być już gotowy do walki.

Rozbrzmiewa Theme Cody'ego Rhodesa. Mistrz Interkontynentalny kieruje się w stronę zringu z mikrofonem.

Cody Rhodes : I co wyszedłeś tutaj, aby poskarżyć się tym niedorozwiniętym ludziom ?! Żałosny jesteś, tak jak oni . Nic nie osiągnąłeś w przeciwieństwie do mnie.

Justin Gabriel : To pokaż jakim jesteś zawodnikiem i odważ się stanąć w ringu przeciwko mnie o ten pas

Cody Rhodes : Jesteś zbyt słaby na walkę ze mną, a poza ty.. Ten pas jest dla Ciebie nieosiagalny.

Cody zostaje w ringu i czeka na swojego dzisiejszego przeciwnika.

Walka #4 Main Event: Daniel Bryan vs Cody Rhodes - Champion vs Champion - Singles Match

Końcówka walki..

Cody Rhodes chwyta swojego rywala do Headlocku, ale Bryan wykazuje się sprytem i kieruje się w uchwycie do lin, a następnie się od nich odbija i Running Big Boot posyła Rhodesa na deski ! Daniel Bryan krzyczy "Yes ! Yes ! Yes !" Jednak w tym czasie Cody wstał i udał się blisko lin, mamy Disaster Kick ! Daniel pada na matę, a Rhodes chce jak najszybciej zakończyć pojedynek przez co mamy próbę pinu 1..2.. kickout ! Cody jest wyraznie zły i atakuje swojego rywala Stompami. Daniel leży i tylko przyjmuje ciosy na ciało, nic nie może zrobić. Rhodes podnosi swojego przeciwnika i.. otrzymuje Gut Kick w brzuch, a następnie Belly To Belly Suplex ! Cody zmęczony leży na macie, a Bryan przeciąga go na środek ringu i zapina Yes Lock ! Cody stara się wytrzymać jednak poddaje się ! Więc mistrz Wagi Ciężkiej pokonuje Mistrza Interkontynentalnego Cody'ego Rhodesa !

John Laurinaitis : Właśnie przed chwilą otrzymałem informację od właściciela WWE Vincea McMahone'a, aby przekazać ją zawodnikom SmackDown. Wyczytani zawodnicy mają się pojawić w ringu, a są to: Trent Barreta & Yoshi Tatsu.

Dwójka zawodników pojawia się na rampie, a następnie szybkim krokiem kierują się w stronę ringu

Trent Barreta : Jesteśmy panie Laurinaitis, więc o co chodzi ?

John Laurinaitis : Cieszę się, że tak szybko się pojawiliście. Otóż w najbliższy poniedziałek macie obaj stawić się na Raw. Pan McMahon kazał mi was poinformować, że nie jest zadowolony z waszych występów.

Yoshi Tatsu : Ale jak to, przecież dzisiaj wygraliśmy ?

John Laurinaitis : Jedna wygrana nic nie znaczy. Radzę się przygotować na najgorsze Moim zdaniem jesteście za słabi, aby być na SmackDown. Prezentujecie słaby poziom i moim zdaniem jesteście najsłabszymi zawodnikami w WWE.

Widać, że słowa Laurinaitis'a uderzyły w Trenta Barrete. Yoshi coś mówi do niego. Nagle na arenie zapada ciemność i zaczyna grać muzyka..

??? : Ja twierdzę wręcz przeciwnie..

Na arenie ponownie zapala się światło, a John Laurinaitis już jest "zakneblowany", a w ringu naprzeciw niego stoi już jakiś mężczyzna w kapturze, ale kamera nie może uchwycić jego twarzy. Widać, że Trent i Yoshi są przerażeni

??? : Widzisz John jestem sprytniejszy od Ciebie, a ty nie możesz nic teraz zrobić. Jest jeszcze zbyt wcześnie, żeby odkryć karty, ale w najbliższym czasie WWE przejdzie małą rewolucję. Do was nie mam nic, jestem po waszej stronie i pomogę wam jak będę mógł, bo nadal jestem w podobnej sytuacji.

Tajemniczy mężczyzna oddala się przez publiczność. Tym obrazkiem..

..SmackDown schodzi z anteny!

https://forum.wrestling.pl/topic/30178-wwe-damiqa/#findComment-290122

Świetne diary, świetnie zapowiada się feud Rhodes-Gabriel, nie popsuj
https://forum.wrestling.pl/topic/30178-wwe-damiqa/#findComment-290689

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Nie wiem czy kojarzysz coś takiego jak lista Pro Wrestling Illustrated recognized world heavyweight championships i pas Lucha nigdy się tam nie znajdował natomiast pas TNA od 13 maja 2007 do 29 czerwca 2015 i ponownie dopiero od 1 stycznia 2021. Dlatego dla mnie ważniejsze jest oficjalne mistrzostwo świata Tag team czy Trios. W czasach jak Penta był mistrzem TNA to ich największa gala roku Bound For Glory mała 650 widzów na trybunach a pas zdobył na zwykłym tapingu, więc pewnie z 350 osób było a gdy Lucha Brothers zdobyli pasy tag team na gali All Out było tam 10126 widzów z kozacką walką Steel Cage z Young Bucksami, którą pamiętam jak dzisiaj większość fanów pisała, że to nie jest wrestling tylko same fikołki itp nawet sam Bully Ray nie był fanem tej walki a teraz Ci sami fani WWE jak tylko Penta pojawił się u nich to jaki on jest zajebisty w jednym występie pokazał więcej niż w AEW. Nie mówię, że Ty tak pisałeś, ale przeglądam różne zagranicznie również strony i jest masa takich komentarzy. Lucha Bros byli dobrze prowadzeni mieli kozackie walki tag team czy best of seven series z Eltą jak również masę świetnych walki singlowych nawet między sobą. A to, że AEW miało i ma kozacki roster to oznacza, że zawsze będzie sporo osób, które do ME się nie dopcha z resztą w samym WWE również jest sporo takich osób. A to, że mistrzostwa tag team znaczą coś i dla samego WWE podam przykład debiut Motor City Machine Guns czy Tamy Tonga i Tonga Loa u nich wspomnieli, że byli mistrzami tag team TNA czy NJPW.   Nie no spokojnie. Tylko co by AEW ostatnio nie zrobiło to nie u nas, ale na innych stronach będą krytykować . Pisali po co im duże hale na tygodniówki a jak teraz robią właśnie małe hale prócz PPV to się śmieją co takie małe hale.   To jest tylko moja opina, ale gdyby nie Tony to ROH już by nie było koniec kropka. To był już zgon, który Khan odratował żadna TV nie chciała dać im umowy na tygodniówkę mimo znajomości Khana. ROH co tydzień ma nowy odcinek za tydzień będzie 100 a ich pasy są bronione na często dużych tygodniówkach AEW czy nawet na ich PPV np. All In Londyn ponad 80 tys. widzów czy na galach NJPW. Mistrzem był Claudio czy Chris Jericho a o pas walczył też np. Bryan Danielson. Eddie Kingston gdy był mistrzem miał też pas NJPW i AEW Continental potrójna korona podnosząca prestiż mistrza ROH. Nie jestem mega fanem ROH, ale jak dla mnie to całkiem nie najgorzej wygląda. Takie opinie o ROH to chyba piszą osoby, które nie mają o tym zielonego pojęcia. Tak tyko zapytam oglądasz ROH? Bo piszesz, że nie widzą co Khan zrobił z ROH a nie wiem skąd masz taką opnie. Podam screen z zagranicznej strony jako przykład jacy są zagraniczni fani WWE:
    • Mr_Hardy
      Zoe Lucas po 2 latach wraca na ring ❤️  
    • Attitude
      Za nami kolejny epizod WWE Friday Night SmackDown w drodze do Royal Rumble. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Joe Tessitore i Wade Barrett przywitali nas, robiąc krótki spacer po Pechanga Arena i zapowiadając nadchodzące wydarzenia. Z tego zwinnie przeszliśmy... do pojawienia się Reya Mysterio, który tego wieczoru był przed własną publicznością. Rey zapowiedział, że weźmie udział w Royal Rumble Matchu. Legendarny luchador jest świadom, jak duża będzie konkurencja w tym roku. Ale wspomniał, jak on sam już wygrywał ten pojedynek dziewiętnaście lat temu. Wypowiedź Mysterio przerwał Kevin Owens. KO stwierdził, że szanuje Reya i chciałby, by doszło do ich walki, nawet na samej WrestleManii. Owens poprosił Mysterio, by ten wybrał właśnie Kevina jako jego rywala, jeżeli wygra Royal Rumble Match. Rey przypomniał Kevinowi, iż nie jest prawdziwym mistrzem. Ale jeżeli ten pokona Cody'ego Rhodesa, to nie będzie miał problemu walki z nim o pas. Zirytowało to Owensa, który chciał zaatakować Mysterio, lecz ten był przygotowany. Link do filmu Bianca Belair i Naomi pokonały Nię Jax oraz Candice LeRae w non-title matchu. Link do filmu Bayley w rozmowie z Byronem Saxtonem wróciła do wydarzeń, gdy to Tiffany Stratton przyczyniła się do jej porażki z Nią Jax na SummerSlam. Jimmy Uso pokonał Carmelo Hayesa przez dyskwalifikację po ataku Jacoba Fatu i Tama Tongi. Ci atakowali zarówno Uso, jak i Hayesa. Gdy wyczyścili ring... wyszedł Solo Sikoa, pojawiając się po raz pierwszy od Tribal Combat. Solo jednak opuścił arenę, nie wypowiadając słowa. Jeszcze doszlo do bójki Fatu i Tongi z LA Knightem i Braunem Strowmanem. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Motor City Machine Guns pokonali Los Garza. Link do filmu Zarówno Cody Rhodes, jak i Kevin Owens nie chcieli podpisać kontraktu na ich pojedynek, póki drugi nie złoży podpisu. Piper Niven pokonała B-Fab. Link do filmu Kevin Owens pokonał Reya Mysterio. KO chciał wykonać Package Piledriver na Mysterio, lecz przeszkodził mu Cody Rhodes. Link do filmu Link do filmu Zapowiedź powrotu Charlotte Flair: Link do filmu Nick Aldis zapowiedział, że na Saturday Night's Main Event dojdzie do segmentu z podpisaniem kontraktu między Codym Rhodesem, a Kevinem Owensem. A poprowadzi to... Shawn Michaels. Tiffany Stratton wygrała z Bayley w walce wieczoru w pierwszej obronie mistrzostwa kobiet. Warto odnotować obecność na trybunach... Roxanne Perez. Link do filmu Skrót SmackDown: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • Przemk0
      Za nami WWE Friday Night SmackDown, premierowy odcinek na USA Network. Przedstawiamy podsumowanie najwaĹźniejszych informacji z tego show Dla odnotowania, nowe intro show: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gqveO__zwkU[/youtube] Same SmackDown otworzył nikt inny, jak CCO – Triple H. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AqJyYCyWi_E[/youtube] Z kolei jako opener dostaliśmy od razu walkę o mistrzostwo WWE w Steel Cage Matchu. Cody Rhodes pokonał Solo Sikoę i obronił tytuł. O ile w trakcie samego pojedynku nie doszło do ingerencji, to po ostatnim gongu Bloodline zaatakowało Rhodesa. Mistrza wsparł powracający Roman Reigns. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GDt7ks0CWuk[/youtube] [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uen5FHVUqmc[/youtube] Nick Aldis potem prĂłbował sfinalizować pojedynek tag teamowy: Jacob Fatu i Solo Sikoa vs Cody Rhodes i Roman Reigns na Bad Blood. O ile pozostali uczestnicy zgodzili się na zestawienie, to Rhodes chciał zakończyć rozdział pt. Bloodline i odrzucił propozycję. Michin pokonała Piper Niven, ale po walce została zaatakowana zarĂłwno przez rywalkę, jak i Chelsea Green. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wwDS2TRLbkU[/youtube] Powracający na SmackDown Randy Orton okazał się być tag team partnerem Kevina Owensa. Pokonali Austina Theory'ego i Graysona Wallera. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=s95ybJ3B5pA[/youtube] Andrade pokonał Carmelo Hayesa i został nowym pretendentem do US Championship. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wB-RY8RGmE4[/youtube] Roman Reigns na sam koniec wyszedł ponownie na arenę i stwierdził, Ĺźe mimo obecnej sytuacji, to nic się nie zmieniło, jeĹźeli chodzi o jego osobę. Podkreślił, iĹź nie jest "oryginalnym Tribal Chiefem", a "jedynym". Na jego słowa zareagował Cody Rhodes. Bloodline chciało skorzystać z okazji i zaatakować obydwĂłch. Reigns i Rhodes ponownie odparli atak. A koniec końcĂłw podpisali kontrakt na walkę nad Bad Blood. Tym samym byli rywale z WrestleManii stworzą tag team w rywalizacji z Bloodline. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gRQ5O34HNwM[/youtube] SkrĂłt SmackDown: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=h39l-Qjit2s[/youtube] ___________________________ Za tydzień: * WWE US Championship Match: L.A. Knight vs. Andrade * Bayley i Naomi vs. Nia Jax i Tiffany Stratton (jeĹźeli Bayley i Naomi wygrają, to ta, ktĂłra zgarnie pin, zostanie pretendentką do mistrzostwa kobiet. W przypadki poraĹźki opuszczą SmackDown) Aktualna karta Bad Blood, ktĂłre juĹź 5 paĹşdziernika: * Hell In A Cell Match: CM Punk vs. Drew McIntyre * WWE Women&#8217;s World Championship Match: Liv Morgan vs. Rhea Ripley * WWE Women&#8217;s Championship Match: Nia Jax vs. TBA * Roman Reigns i Cody Rhodes vs. Solo Sikoa i Jacob Fatu * Damian Priest vs. Finn Balor
    • Przemk0
      Za nami gala TNA Victory Road 2024. Przedstawiamy podsumowanie najwaĹźniejszych wydarzeń i wyniki tego show. Część Countdown: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gGGw3FYUk1w[/youtube] Mike Bailey pokonał Zachary'ego Wentza i dość szybko odzyskał X-Division Championship. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KJD-iSV-jpg[/youtube] Steph De Lander przekazała, Ĺźe musi poddać się operacji. Tym samym odwołano planowane zestawienie De Lander i Matt Cardona vs PCO i Rhino. Spitfire (Dani Luna i Jody Threat) pokonały Mashę Slamovich i Tashę Steelz, przejmując pasy tag team. Tasha weszła do starcia w miejsce kontuzjowanej Alishy Edwards. Joe Hendry poddał Josha Alexandra. The System pokonali ABC i zdobyli TNA Tag Team Championship. Jordynne Grace obroniła mistrzostwo Knockouts, pokonując przedstawicielkę NXT Wendy Choo. JednakĹźe po walce Choo i Rosemary zaatakowały mistrzynię. Nic Nemeth odniĂłsł wreszcie singlowe zwycięstwo nad Moose'em i obronił TNA World Championship. Ponownie pojawił się John Layfield. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Q5WKDdCRRJ4[/youtube] SkrĂłt gali: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BBQFwqt-o18[/youtube] Wyniki: KUSHIDA pok. Leon Slater Jake Something i Hammerstone pok. Steve Maclin i Eric Young The Hardys (Matt i Jeff) pok. Fir$t Cla$$ (A.J. Francis i KC Navarro) Mike Bailey pok. X-Division Champion Zachary Wentz – Nowy X-Division Champion Spitfire (Dani Luna i Jody Threat) pok. Masha Slamovich i Tasha Steelz w/ Alisha Edwards – Nowe Knockouts World Tag Team Champions Joe Hendry pok. Josh Alexander The System (Eddie Edwards i Brian Myers) w/ Alisha Edwards pok. ABC (Ace Austin i Chris Bey) – Nowi TNA World Tag Team Champions Knockouts World Champion Jordynne Grace pok. Wendy Choo – Knockouts World Championship TNA World Champion Nic Nemeth pok. Moose – TNA World Championship
  • Dodaj nową pozycję...