Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Raport Miesiąca - Maj 2012 (Vercyn, N!KO, Schoop, hadaszysze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Kolejny miesiąc 2012 roku już za nami. Powoli zbliża się do końca pierwsze półrocze. Pozostał jeszcze tylko czerwiec. Tym razem jednak spotkaliśmy się, aby pogadać na temat maja. Czy wydarzyło się coś ciekawego, raczej tak, chociaż perełek można byłoby szukać ze świecą. Porozmawialiśmy między innymi o odejściu Shelley...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-raport-miesiaca-maj-2012-vercyn-nko.html
https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/

• Odpowiedzi 19
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

5

• SixKiller

4

• maly619

3

• N!KO

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Odcinek przesłuchany ;)

Jedyna rzecz o której chcę napisać, to kolejna kłótnia o nominacje na wrestlera miesiąca. Zgadzam się tu w 100% z N!KO. Wybieranie zawodników, którzy się wybili w danym miesiącu ma większy sens niż wybieranie kogoś, kto zawsze jest na tym samym poziomie. Wybierając metodą hadaszyszka co miesiąc mielibyśmy tych samych zawodników, bo przecież co miesiąc wyróżnia się Punk, Bryan, Cena, czy inni main eventerzy. Także ja wolę już dostawać takiego Otungę, który naprawdę mógł się podobać ostatnimi czasy, niż kolejny raz Punka.

Jeszcze wspominaliście o tym spotkaniu fanów z Bobbym Roodem. Wczoraj była premiera Fun Raportu na Orange Sport i zamiast Najmana (czyli stałego prowadzącego) był Supron, a gościem z tej okazji był właśnie nasz mistrz TNA. Nie widziałem całego odcinka, ale na koniec zauważyłem gdzieś tam z tyłu grupkę osób. Zapewne to byli ci zwycięzcy konkursu na spotkanie z Bobbym.

No i na koniec, kamień spadł mi z serca, że N!KO nie przeszkadzają moje cyferki w nicku :P

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-288958

Jeszcze wspominaliście o tym spotkaniu fanów z Bobbym Roodem. Wczoraj była premiera Fun Raportu na Orange Sport i zamiast Najmana (czyli stałego prowadzącego) był Supron, a gościem z tej okazji był właśnie nasz mistrz TNA. Nie widziałem całego odcinka, ale na koniec zauważyłem gdzieś tam z tyłu grupkę osób. Zapewne to byli ci zwycięzcy konkursu na spotkanie z Bobbym.

http://www.youtube.com/watch?v=YnaV0xP5IU8

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-288963

Jedyna rzecz o której chcę napisać, to kolejna kłótnia o nominacje na wrestlera miesiąca. Zgadzam się tu w 100% z N!KO. Wybieranie zawodników, którzy się wybili w danym miesiącu ma większy sens niż wybieranie kogoś, kto zawsze jest na tym samym poziomie. Wybierając metodą hadaszyszka co miesiąc mielibyśmy tych samych zawodników, bo przecież co miesiąc wyróżnia się Punk, Bryan, Cena, czy inni main eventerzy. Także ja wolę już dostawać takiego Otungę, który naprawdę mógł się podobać ostatnimi czasy, niż kolejny raz Punka.

Wydaje mi się, że tu właśnie nie powinno być żadnych metod i sam żadną się na siłę nie posługuję. Osobiście wybieram tych wrestlerów, którzy dostarczyli mi po prostu najwięcej rozrywki w danym miesiącu, tych, którzy utkwili mi najbardziej w pamięci na danej tygodniówce. Wybieranie Otungi, który ponoć zrobił kiedyś jakiś iluzoryczny postęp jest moim zdaniem co najmniej śmieszne. Tak samo jak Tensaia kiedy w obwodzie ma się kogoś takiego jak Lesnara, który co prawda przegrał (chociaż jakie to ma znaczenie tak naprawdę?) z Jaśkiem, ale który dostarczył masę rozrywki, wykręcił zajebistą walkę na ER z Ceną i który RÓWNIEŻ był czymś nowym w danym miesiącu.

Czy co miesiąc dostawalibyśmy tych samych zawodników? Wątpię. Osobiście w pierwszej kolejności sam zagłosowałem w ostatnim RM na Big Showa za to, że coś się koło niego dzieje, choć stosunek do ring skillsów takich giantów mam przecież jaki mam. Co mnie do niego przekonało? Dostarczył mi osobiście jakiejś (nie najwyższych lotów, ale zawsze) rozrywki, wyróżniał się w swojej nowej, heelowej roli. I na takiego kogoś problemów zagłosować nie mam. Miałbym natomiast na kogoś, kto wychodzi na ring przy zerowej reakcji, tworzy sleeper za sleeperem w których zawsze dominuje i gada (a tak naprawdę wydziera się jak idiota próbujący zgrywać kogoś groźnego) tylko po chińsku.

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-288964

W przypadku Tensaia się zgadzam, bo też wolałbym w tamtym miesiącu Lesnara, ale rozumiem też powody dla których znalazł się wśród nominowanych.

Wybranie Otungi było słuszne, bo facet może i jest słaby, ale od kiedy stał się pupilem Laurinaitisa i dostał termos :P stał się jakiś i już nie chcę aż tak jego zwolnienia z federacji.

Ogólnie w takim głosowaniu każdy ma tam jakieś swoje kategorie wyboru i ciężko z nimi się sprzeczać. Mi jednak bliżej do wyborów N!KO

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-288967

Ja zgadzam się z hadaszyszek'iem. (hadaszyszkiem?)

To jest jednak plebiscyt pt. "Wrestler Miesiąca", a nie "Największy Postęp Miesiąca".

Jeśli tacy ludzie jak CM Punk, Daniel Bryan czy Cena wciąż zjadają konkurencję i to dla nich ogląda się RAW, Smackdown lub Impact, to właśnie oni, prostym myśleniem, powinni znaleźć się w plebiscycie.

Gdy oglądamy bieg na 100m to siadamy przed Tv dla Usaina Bolta, który biega mocno poniżej 10 sekund, a nie dla Jasia Malinowskiego, który w ciągu miesiąca poprawił rekord życiowy z 12:34 na 11:20, podczas gdy Usain zrobił to tylko o jedną setną sekundy.

Poza tym fajnie by było gdyby do plebiscytu doszło jeszcze przynajmniej po jednej osobie z NXT i ROH.

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-289004

• Reputacja:   1

Jeśli tacy ludzie jak CM Punk, Daniel Bryan czy Cena wciąż zjadają konkurencję i to dla nich ogląda się RAW, Smackdown lub Impact, to właśnie oni, prostym myśleniem, powinni znaleźć się w plebiscycie.

I lista wrestlerów miesiąca wyglądałaby tak samo właśnie jak napisałeś, czyli Punk-Bryan-Cena. Bo tygodniówki kręcą się tylko wokół nich. A w takim razie nikt by nie zwracał uwagi na takiego Davida Otungę, który zrobił ogromny krok do przodu i zrobił się dużo lepszym zawodnikiem... Co do dorzucenia po jednym zawodników z NXT, ROH, to się zgadzam.

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-289009

A już skomentuję wywiad z Roode'm tutaj, bo szkoda zakładać osobny temat.

Jeśli tak będzie wyglądać promocja wrestlingu w Polsce to masakra.

"Został mistrzem świata" - brzmi, jakby wrestling był normalnym sportem. Dlaczego tak ciężko powiedzieć "Zdobył pas wagi ciężkiej federacji Impact Wrestling"?

Pseudo dowcipy za barem żałosne. W ogóle komentarze pt. "Jakbym cię spotkał na ulicy..." Po co to ?

Pytania o to czy jest bogaty?!

Kart Angli ?!

Austin Oris?

Po Ch... w tym wywiadzie wstawka o Lesnarze?

Facet przyjeżdża z za oceanu, żeby promować TNA w Polsce i wybadać rynek. I dostaje wywiad na tym poziomie? Oj, chyba szybko po czymś takim do nas nie przyjadą.

[ Dodano: 2012-06-02, 15:13 ]

Blaze,

Faktycznie oni pewnie wciąż byli by w zestawieniach.

Ale nie znaczy to, że wciąż by wygrywali. Przecież nie raz ma się syndrom przejedzenia jakimś zawodnikiem. Pomimo, że teraz WWE oglądam w zasadzie dla Daniela, Punka i Ceny, którzy mają najciekawsze feudy, jednak TNA oglądam już nie dla chłopaków ze ścisłego main eventu, ale dla Ariesa czy Bully Ray'a. W WWE zwracam uwagę też na Rhodes'a, Ziggler'a czy ostatnio Sandow'a i AJ. I jeśli dostaną jakiś fajny feud to być może głos pójdzie na nich, nawet jeśli to nie będzie Main Event.

Wiadomo, że sam wrestler niewiele może. Bookerzy decydują, kto co powie (shooty to rzadkość) i jak wypadnie w ringu.

Oceniamy jednak to, co widzimy...

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-289010

Lubię, kiedy w audycjach pojawiają się nawiązania do forum, do tego, że ktoś coś napisał, ktoś coś zrobił itd. (ale nie w formie magla towarzyskiego, jak to było w odcinkach AM prowadzonych przez duet :wink: ) Wtedy czuje się związek z forum. I nie chodzi tylko o to, że miło jest usłyszeć swój nick, ale przede wszystkim o to, że polemika z niektórymi opiniami może być ciekawym dodatkiem (a Wam może zapewnić dodatkowe komentarze, bo ktoś wywołany do tablicy w Raporcie może chcieć odnieść się do tego w temacie :wink: ). Dzięki za dwie rzeczy: za reklamę moich tekstów i za informację o Tensaiu, bo nie wiedziałem, dlaczego zniknął. A gwoli ścisłości - widząc Heymana raczej nie skandowalibyśmy "Heyman! Heyman!", bo taki chant chyba nie istnieje. Jest albo "EC-Dub! EC-Dub!" albo "Paulie! Paulie!".

A mały niech nie kłamie, że musiał dodać 619, bo "mały" był już zajęty. Trzeba zadać pytanie, dlaczego wybrał akurat 619, a nie np. numer kierunkowy swojej miejscowości albo chociaż Monachium, z którym jest kojarzony? Ta nikczemna próba tuszowania prawdziwych intencji i sympatii się nie powiedzie 8)

Dwa słowa o Fun Raporcie: Bobby pokazał klasę, balansując między gimmickiem a prawdziwym sobą. Szkoda, że Supron jest traktowany jako ekspert od wrestlingu, a zapytany o zarobki wrestlerów, musi lać wodę, bo nie zna konkretów. Być może Boryss lepiej poradziłby sobie z tym pytaniem, bo przecież pisał newsy i miał do czynienia z takimi informacjami. Na koniec publiczność - Orange Sport powinno było albo zaprosić większą grupę, albo w ogóle zrezygnować z tego pomysłu. Taka garstka w telewizji wygląda po prostu komicznie.

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-289075

Jeżeli chodzi o wybieranie zawodników do Wrestlera Miesiąca bardzo ciężko jest wytypować tak, aby co miesiąc się nie powtarzali. Gdybyśmy kilka miesięcy pod rząd nominowali Punka, Cenę, Bryana i Sheamusa bo wokół nich dzieją się główne feudy w WWE to byśmy słyszeli narzekania, że wciąż tylko oni i oni. Na przyszłość polecam pod Raportem w komentarzu umieścić własny top 6 (z WWE i TNA) bądź tylko z którejś fedki, napisać sensowne uzasadnienia wrestlerów, którzy zasługują na to, aby znaleźć się w głosowaniu. Na pewno postaramy się podjąć polemikę czy to w danym temacie lub nawiążemy do tego w kolejnym Raporcie. Wbrew pozorom jest to cholernie ciężkie zadanie, bo od kiedy połączono RAW i SmackDown! to w przypadku Bryana nie możemy nominować go w brandzie RAW, gdyż trzymamy się rosterów ze strony WWE.

Dzięki za dwie rzeczy: za reklamę moich tekstów i za informację o Tensaiu, bo nie wiedziałem, dlaczego zniknął.

W przypadku pierwszej - zawsze wspieram(y) dobre rzeczy na naszym portalu. W przypadku drugim - on nie zniknął, on zmienił tylko dzień tygodnia, w którym się pojawia - z poniedziałku na czwartek :twisted:

A gwoli ścisłości - widząc Heymana raczej nie skandowalibyśmy "Heyman! Heyman!", bo taki chant chyba nie istnieje. Jest albo "EC-Dub! EC-Dub!" albo "Paulie! Paulie!".

Wiesz, że dla nas nie ma pojęcia "nie istnieje" :) stworzylibyśmy na potrzeby chwili.

Lubię, kiedy w audycjach pojawiają się nawiązania do forum, do tego, że ktoś coś napisał, ktoś coś zrobił itd. (ale nie w formie magla towarzyskiego, jak to było w odcinkach AM prowadzonych przez duet :wink: ) Wtedy czuje się związek z forum. I nie chodzi tylko o to, że miło jest usłyszeć swój nick, ale przede wszystkim o to, że polemika z niektórymi opiniami może być ciekawym dodatkiem

Jak słychać poruszyliśmy jedną i drugą kwestię - przywołaliśmy wypowiedzi konkretnej osoby, a także w maglu towarzyskim poruszyliśmy temat cyferek przy nickach :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-289080

A mały niech nie kłamie, że musiał dodać 619, bo "mały" był już zajęty. Trzeba zadać pytanie, dlaczego wybrał akurat 619, a nie np. numer kierunkowy swojej miejscowości albo chociaż Monachium, z którym jest kojarzony? Ta nikczemna próba tuszowania prawdziwych intencji i sympatii się nie powiedzie 8)

Widzisz SixKiller, gdybyś przesłuchiwał wszystkich programów audio na Atti, to już miałbyś odpowiedź, bo gdy debiutowałem w Tygodniu według Vercyna, zostałem zapytany o to, dlaczego 619 :P . Zresztą, ja się tego nie wstydzę, gdy zaczynałem oglądać wrestling obok Takera moim ulubionym zawodnikiem był Rey. Dodatkowo początek oglądania wrestlingu był mniej więcej początkiem posiadania internetu, a to wiadomo, że wiąże się z założeniem maila itp. Wtedy powstał ten nick ;)

W styczniu chciałem zmienić nick po prostu na "mały", ale że było to zajęte, to olałem sprawę. I tak wszędzie używam tego nicku, to po co zmieniać :P

No i jeszcze jedno, nie przesadzajcie z tym Monachium :P Ja jestem tylko fanem Bayernu. W mieście nawet nie byłem, a fan też ze mnie marny, bo nawet koszulki nie mam :P Oczywiście wiem, że to żarty, no ale ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-289082

Wiesz, że dla nas nie ma pojęcia "nie istnieje" :) stworzylibyśmy na potrzeby chwili.

Pewnie, można tak tworzyć bez końca, tylko pytanie: po co? :wink: Żebyśmy się dobrze zrozumieli - nie mam nic przeciwko nowym chantom, ale zdecydowanie bardziej wolałbym skandować to, co już się przyjęło. Może dlatego, że przez lata mogłem to robić tylko przed telewizorem, więc mam potrzebę wykrzyczenia tych wszystkich wyświechtanych haseł w pierwszej kolejności. Ale to tylko tytułem komentarza, bo nie ma sensu dyskutować o tym, co skandować, skoro przez najbliższy rok nie będzie okazji do skandowania.

Jak słychać poruszyliśmy jedną i drugą kwestię - przywołaliśmy wypowiedzi konkretnej osoby, a także w maglu towarzyskim poruszyliśmy temat cyferek przy nickach :lol:

Mówiąc o maglu, miałem na myśli coś innego, ale niech będzie :wink: .

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-289083

Ale to tylko tytułem komentarza, bo nie ma sensu dyskutować o tym, co skandować, skoro przez najbliższy rok nie będzie okazji do skandowania.

Dokładnie.

Mówiąc o maglu, miałem na myśli coś innego, ale niech będzie

Domyślam się jaki magiel miałeś na myśli.

Widzisz SixKiller, gdybyś przesłuchiwał wszystkich programów audio na Atti, to już miałbyś odpowiedź, bo gdy debiutowałem w Tygodniu według Vercyna, zostałem zapytany o to, dlaczego 619

Tak, potwierdzam, maly sam z siebie przyznał się przed słuchaczami, że lubił Rey'a, a potem taki ciąg cyferek został. O ile potrafię zrozumieć niektóre ciągi liczb przy nickach, które związane są z wrestlingiem - 619 (Rey), 316 (SCSA) czy 305 (MVP), to za Chiny Ludowe nie potrafię ogarnąć ciągu przypadkowych cyferek. Trochę kreatywności ludzie :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-289085

Trochę kreatywności ludzie :twisted:

Powiedział ten, co wpadł na pomysł na nick po obejrzeniu Asteriksa :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-289087

Powiedział ten, co wpadł na pomysł na nick po obejrzeniu Asteriksa :twisted:

Ale przynajmniej nie mam w nicku cyferek. Swoją drogą to nie tyle po kolejnej części Asteriksa, a po pierwszym odcinku pierwszego sezonu Rzym :) Skoro jesteśmy przy nickach - jaka jest geneza Twojego? Moim zdaniem sugerowałeś się serialem "Renegat" z Lorenzo Lamasem a przede wszystkim jego pomocnikiem - Bobbym Sixkillerem :twisted:

http://brundleflyonthewall.files.wordpress.com/2009/07/bobbysix.jpg

I tak w kreatywności spośród aktywnych userów wygrywa chyba N!KO, bo w dalszym ciągu nie mam pojęcia skąd wziął pomysł na swój nick.

https://forum.wrestling.pl/topic/30085-raport-miesi%C4%85ca-maj-2012-vercyn-nko-schoop-hadaszysze/#findComment-289090