Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

In the Pit with Piper: Jak młody Piper był traktowany przez

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

In the Pit with Piper: Jak młody Piper był traktowany przez starszych kolegów

Autor : Vercyn

Zaciągnąłem się do szkoły, które była w niedalekiej odległości od mojego miejsca zamieszkania. Nawet wtedy niezbyt dobrze radziłem sobie z książkami, ale chciałem zdobyć wykształcenie. Próbowałem pozostać w szkole, ale to by bardzo trudne. Zawsze byłem wyrzutkiem, ponieważ ciągłe zmienianie miejsc sprawiało, że zawsze byłem nowy w klasie. Pierwszy dzień był zawsze niewyobrażalnie trudny. Byłem bardzo zdenerwowany, kiedy wchodziłem do klasy wypełnionej obcymi mi osobami i musiałem się przedstawić. To stało się jeszcze trudniejsze, kiedy zacząłem walczyć. Wchodziłem wtedy do mojej nowej klasy, a ponieważ walczyłem prawie każdej nocy, wyglądałem nienajlepiej. Połowa mojej twarzy była opuchnięta, a ja przechodziłem między ludźmi, podczas gdy oni spoglądali na mnie dziwnie zadając sobie pytanie – „Kim jest ten chłopak?” ...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/in-the-pit-with-piper-jak-mlody-piper-byl-traktowany-przez-starszych-kolegow.html
https://forum.wrestling.pl/topic/29856-in-the-pit-with-piper-jak-m%C5%82ody-piper-by%C5%82-traktowany-przez/

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

3

• Grishan

2

• N!KO

1

• LASTRIDER

1

Top użytkownicy w tym temacie

Świetna historia :D Mam nadzieję, że następne części pojawią się dość szybko, nie wiedziałem, że Piper ma taką bogatą historie :)

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

Cudownie przeszarżowana jest ta biografia Pipera - w paru miejscach człowiek zastanawia się, czy Hot Rod nie ubarwia nieco swojej młodości ;) Wybitnie podoba mi się klimat "starego" wrestlingu unoszący się nad tą częścią tekstu. Podział na terytoria, występy w obskurnych salkach i życie kojarzące się z objazdowymi trupami cyrkowymi z przełomu wieków. Dzisiaj pewnie też można się dopatrzyć podobieństw, ale w opisywanych przez Pipera czasach wszystko było, jakby to ująć... bliższe korzeni.

Świetny fragment coraz lepiej wyglądającej biografii. Widać że autor robi co może, żeby zainteresować czytelnika. Zamierzasz przetłumaczyć całość, Vercyn?

Vercyn sam tłumaczysz?

MASZ WIĘCEJ?

Tak, tłumaczę sam. Więcej czego? Książek? Mam, będzie Edge, będzie SCSA (czekam na przesyłkę z Wielkiej Brytanii. Skończę Pipera (tak, jak Rey'a) to zabiorę się za kolejne.

Zamierzasz przetłumaczyć całość, Vercyn?

Grishan - zgadnij :) zamierzam zrobić dokładnie tak samo, jak w przypadku autobiografii Rey'a.

w paru miejscach człowiek zastanawia się, czy Hot Rod nie ubarwia nieco swojej młodości

Takie wrażenie można odnieść nie tylko przy Piperze, ale i przy innych. Przecież Rey twierdził, że wszyscy go lubili, on lubił wszystkich, a John Laurinaitis to do rany przyłóż jest. :lol: W przypadku Hot Roda to czasem mam takie wrażenie, ale miałem taki cholerny problem z tą częścią, ponieważ nie mogłem opanować śmiechu przy tłumaczeniu fragmentu o tym, co działo się w szatni.

Mozecie byc spokojni. Rowdy pisze sama prawde, bo tak wyglada swiat wrestlingu. Przynajmniej wygladal, bo teraz juz pewnie ilosc zartow i docinek jest mocno ograniczona.

Dojdziemy jeszcze do licznych opowiesci jak konczyl w wiezieniu - czesto nie ze swojej winy. W koncu duet z Ortonem Sr. czy Flairem, to istne pieklo. Obawiac sie mozecie jedynie o to, ze wszystkie historie do ksiazki nie trafia.

Co by bylo, gdyby przyszlo nam czytac o zartach Owena Harta i Davey Boy Smitha. Wtedy by byla ostra przejazdzka. Szkoda, ze takie cos nigdy nie ujrzy swiatla dziennego. Zebrac to wszystko nie sposob.

• Reputacja:   6

W temacie Reya powiedzieliśmy już chyba wszystko i wiadomym jest, że szczególnie szczery to on nie był. Przy Piperze wymiękłam w momencie gdy opisywał kradzieże paliwa i ścigające go owczarki niemieckie :lol: Trzeba przyznać, że pod względem barwnego języka i natężenia ciekawostek, Rowdy zjada Mysterio na śniadanie.

Bardzo mnie cieszy, że masz tak ambitne cele na przyszłość, Vercyn. Jako wielki fan tego typu tłumaczeń mogę im tylko przyklasnąć ;)

PIERWSZY RAZ W ŻYCIU MAM OCHOTĘ PRZECZYTAĆ KSIĄŻKĘ :D

Dla mnie to chyba drugi raz, ale nie zmienia to faktu, że Vercyn potrafi zdziałać cuda 8-) Mam nadzieję że kolejne części pojawią się w miarę szybko, w przeciwnym razie nie będę czekał i spróbuję załatwić sobie tę książkę ^^

Mam nadzieję że kolejne części pojawią się w miarę szybko, w przeciwnym razie nie będę czekał i spróbuję załatwić sobie tę książkę ^^

Nawet nie próbuj ;) będzie w weekend kolejna część. Teraz tylko w weekendy dam radę tłumaczyć, bo już ani nie mam anginy :) ani nie ma już tyle wolnego