Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Ulubione zespoły piłkarskie Forumowiczów RM

theGrimRipper

Która liga zagraniczna interesuje Cię najbardziej?  

73 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która liga zagraniczna interesuje Cię najbardziej?

• Primera Division
      23
    • Serie A
      17
    • Premiership
      23
    • Bundesliga
      5
    • Ligue 1 (Francja)
      2
    • Eredivisie (Holandia)
      0
    • Jupiler League (Belgia)
      0
    • Ekstraklasa portugalska
      0
    • Ekstraklasa turecka
      0
    • Ekstraklasa grecka
      0
    • Ekstraklasa szkocka
      2
    • Ekstraklasa brazylijska
      0
    • Ekstraklasa argentyńska
      0
    • Major League Soccer
      1
    • Inna liga
      0

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ostatnio dosyć często zdarza mi się zapodać jakiś nowy temat czy konkurs, zarówno w dyskusjach wrestlingowych, jak i w freestyle zone. Tym razem chciałbym sprawdzić, jakie ZAGRANICZNE kluby piłkarskie są najbliższe sercom Forumowiczów. Praktycznie każdy z nas interesuje się futbolem, w wielu tematach na Freestyle Zone przewijał się ten temat (że wspomnę tylko Saragossa-Madryt 6:1). Tym razem proponuję, żeby każdy wytypował swoją ulubioną piątkę (może być z uzasadnieniami). Najlepszy team dostaje 5 pkt, drugi 4 pkt., i tak dalej. Jeśli dwa teamy wystąpią u kogoś ex aequo, np. na 1. miejscu, obu drużynom policzę po 4,5 pkt. Szczerze mówiąc, sam jestem ciekaw, czy więcej jest u nas zwolenników Milanu czy Juve, fanów MU czy Arsenalu, czy więcej forumowiczów ogląda Primera Division krzycząc "Hala Madrid", czy też "Visca el Barca". Nie głosujemy na drużyny krajowe, bo to może się okazać tematem drażliwym ;-) a ponadto jest zdeterminowane miejscem urodzenia/zamieszkania każdego z nas :D

UWAGA: Dołączam też ankietę "Która liga zagraniczna interesuje Cię najbardziej?" (można wybrać max 3 opcje)

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• theGrimRipper

7

• SixKiller

6

• Hartfan

5

• Bonkol

4

Top użytkownicy w tym temacie

Dobra :)

1 - Arsenal - klub ktory wielbie i ogladam od wielu wielu lat. Uwielbiam wyspiarski styl gry a gra Arsenalu z polaczeniem finezji wielu graczy to niesamowite polaczenie.

W klubie tym gra tez gracz, ktorego wielbie i sledze jego kariere wlasciwie od poczatku... Thierry Henry...

2 - FC Bayern Monachium - pare lat temu bylem wielkim fanem Bundesligi. Pamietam czasy jak dla Bayernu gral jeszcze Klinsmann czy najwieksza gwiazda niemieckiej pilki (dla mnie oczywiscie) Lothar Matthaus... Wiem, ze ten klub nie jest lubiany w niemczech ze wzgledu na prawie nieograniczone fundusze i mozliwosc kupienia kazdego dostepnego pilkarza ale co jak co Bayern to najlepszy klub Bundesligi w historii...

3 - FC Barcelona - klub z Katalonii. Zawsze naszpikowany gwiazdami. Nigdy nie zapomne 1szego Finalu nowo utworzonej Ligi Mistrzow (bodajze 1992) i gol w finale Ronalda Koemana... Stoiczkow, Romario, Bakero, Laudrup... Stare gwiazdy... Teraz mamy Ronaldinho, Eto'o czy Messi... Mam nadzieje ze Barcelona zostanie ponownie Mistrzem Hiszpanii.

4 - Manchester United - kolejny klub z Premiership. Olbrzymie pieniadze i co za tym idzie w ostatnich 10 latach wiele tytulow...

5 - Bayer Leverkusen - aptekarski klub byl zawsze najwiekszym rywalem Bayernu. To co mi zawszeimponowalo to ze mieli i wciaz maja dobrego nosa do pilkarzy z Ameryki Poludniowej... Szkoda tylko troche ze zawsze gdy maja jakas perelke w skladzie, Bayern Monachium musi im ja podkupic.

Dla mnie liczy się tylko Juventus Turyn :) Kibicuje im od dziecka a miłość do tego klubu można powiedzieć dostałem w genach od brata. Najpierw Robero Baggio a potem Alex Del Piero stawali się moimi idolami dzięki czemu miłość i sentyment dla tego klubu jeszcze wzrastał.

Kibicuje im od 1994 roku czyli od momentu gdy mialem 5 lat :)

1.Juve!!

2.Milan zawsze ich lubiłem mimo że to najgroźniejszy rywal Juve

3.Atletico Madryt nie wiem czemu poprostu zawsze ich lubiłem :)

Wymieniłem tylko 3 bo poprostu tylko te daże jakąś tam sympatią :)

1 F.C. Barcelona - Już kiedyś wspominałem. Mój ulubiony klub od początku interesowania się piłką nożną. Zawsze mu kibicowałem,zawsze kibicuje i zawsze kibicować będę. Taka piłkarska miłość. :wink:

2 AC Milan - W sumie oprócz Barcy tak bardzo szczególnie nikogo nie lubię, no ale mam kilka klubów za którymi przepadam bardziej niż za innymi. Jednym z nich jest Milan. Za co ??? Sam nie wiem, po prostu lubię. xD

3 Ajax Amsterdam - Ajax lubię za młode gwiazdy. Po prostu producent młodych talentów, którzy później wyrastają na bardzo ciekawych piłkarzy.

4 Manchester United - Właściwie to ManU lubię za finał z Bayernem. Moja 1 edycja LM, którą oglądałem na serio i pamiętny finał. Ahhh te emocje. Coś pięknego. Po prosu jakiś sentyment ;)

5 No i z piątym miejscem jest kłopot, bo sam nie wiem co wybrać. No, ale powiedzmy niech będzie... Juventus. Chociaż naciągane to jest, ale chciałem dać pęłną piątkę. :P

1. Chelsea Londyn - lubie ich gre, choc maja ciagle, wg mnie, problem z napastnikami.. Drogba jakos mi nie pasuje.. Za to swietni sa Joe Cole i Arjen Robben :) Nie wspominajac o Makelele, ktory jest chyba najlepszym defensywnym pomocnikiem na swiecie i Lampardzie :)

2. Real Madryt - kibicuje temu klubowi juz chyba ponad 6 lat.. A to ze wzgledu na Raula, ktory niegdys byl moim wielkim idolem.. Ciagle go szanuje za to, ze poswiecil sie dla klubu, nie postawil na pieniadze a na milosc do ukochanego zespolu.. Takich ludzi sie ceni..

3. Manchester United - heh.. ten piekny final Ligi Mistrzow z Bayernem.. ostatnie 2 minuty i 2 gole.. Co sie wtedy dzialo :) Yorke, Cole, Solskjaer..

4. Ajax Amsterdam - 'wychowali' tak wielkich pilkarzy, ze temu klubowi naprawde nalezy sie szacunek.. Kiedys 'main eventerzy'.. Teraz cos w stylu OVW :)

Edytowane przez Luk

1. Inter Mediolan - gdzies od roku 97- niewiem moze bylem markiem ronaldo:), w tym klubie najbardziej lubie okres przedsezonowy, mercato - kto przyjdzie i za ile, ile znowu pieniedzy moratti wladuje w sredniej klasy pilkarzy.

2.FC Barcelona- najbardziej efektowny futbol na swiecie. Ich lubie gdzies od roku 96 chyba finalu pzp z psg, polubilem ich jeszcze bardziej od momentu kiedy Real zaczal kupywac Zidanow,Beckhamow itd. kurna jak ogladam ich mecze kiedy sa w formie rece same mi skladaja sie do oklaskow,

3.Ajax - wieczna kopalnia talentow, pierwszy raz ich zobaczylem chyba w finale LM 95.

4.Borussia Dortmund - od finalu LM 97, ehh te jaskrawe stroje, a ze jeszcze Ebi tam gra i strzela bramki .

5.AC Parma - zal mi sie robi jak wspominam Parme w skladzie z Buffonem, Thuramem,Crespo,Ortega,Veronem,Cannavaro, gdzie te czasy, no coz w takim miasteczku wielka pilka krotko goscila ale byla:) .

ps. luk weee dwie najbardziej nielubiane przeze mnie druzyny, mogliby cos wiecej sie postarac , wytrenowac jakichs wychowankow,a nie na potege wydawac pieniadze :) - patrz Inter:)

1.FC Barcelona

2.Juventus Turyn

3.Inter Mediolan

4.Chelsea Londyn

5.Borussia Dortmund

1) FB Barcelona - to długa, już 17-letnia miłość, na dobre i na złe... kilka słabszych okresów w tym czasie przeplatali z latami fenomenalnej gry (sezon 91/92 i zwyciestwo w LM, potem 93/94 i fenomenalni Stoiczkow, Hagi czy Romario, przy ktorych dwa lata pozniej dojrzewal pilkarsko maly czarodziej De La Pena, az po czasy obecne, Ronnie, Deco, Messi)

2) AC Milan - polubilem ich bodajze w 1988 roku, gdy wygrali polfinal PE z Realem 5:1

3) Manchester United - jeszcze jako dziecko czytalem o "dzieciakach Busby'ego", potem kilka razy obejrzalem ich następców w europejskich pucharach (m.in. w meczach z Legia) i od tamtej pory im kibicuję (choć oczywiście w sezonie 1990/91 w finale PZP nie mieli w moim sercu szans z Barceloną, na boisku zresztą też)

4) Ajax Amsterdam - nie sposób nie kibicować choć trochę największej kuźni talntów w Europie

5) Celtic Glasgow - to taki renesans sympatii z mojej strony (odkąd Polacy pojawili się w tym klubie)... pamietam jednak, ze mialem moze 13 lat, a moja kuzynka ze stypendium w Szkocji przywiozla mi koszulke Ally McCoist'a... Samego pilkarza, owszem, lubilem, ale akurat to nie byla koszulka TEGO klubu z Glasgow, ktora chcialbym wtedy posiadac (mimo, iż była oryginalna, z treningu, rzucona w tłum kibiców przez Ally'ego)... potem przestałem się jakoś ligą szkocką interesować, ale od pół roku znowu spoglądam w stronę północy Wielkiej Brytanii, a konkretnie - w stronę The Bhoys... a koszulke Rangersów oddałem, jak tylko nadarzyła się okazja :D

gdyby nie zabrakło pozycji, dodałbym Borussię Dortmund, Bayer Leverkusen, Sporting Lizbona...

Edytowane przez theGrimRipper

Wybralem 5 z roznych krajow i z Europy(jeszcze lubie Argentynska ale pominolem)

1-A.C. Milan pierwszy mecz jaki w tv pamietam bo byl mecz Milanu w tamtym okresie grali swietni pilkarze i zdobywali najwazniejsze trofea zreszta zespol nadal na topie. Pozniej zobaczylem na derbach Mediolanu te choreografie kibicow-poprostu wyjebane czolowka ultras. Zawsze ich lubilem.

2-S.C. Bastia bedac na korsyce(dawne czasy) gadalem z tamtejszymi kibicami,bylem na meczu i od tamtej pory jest to moja ulubiona druzyna(jeszcze lubie tylko Monaco) we Francji. W tym roku mam nadzieje ze powroci do 1 ligi.

3-Shefield United w Angli zawsze za Shefield bylem skad to sie wzielo niepamietam, w tym roku wrescie powracaja do extraklasy.

4-Real Madryt to z dziecinstwa wzielo sie ogladalem program o historii klubu i urywki z najwazniejszych meczy itp sentyment pozostal i wciaz patrze z sympatia na ten klub.

5-PSV Eindhoven od dawna a chyba z tego ze wojek mieszkal kiedys w Eindhoven trzeba bylo go odwiedzic i trafic tez na mecz,niestety niebylo zadnego w tym czasie wiec skonczylo sie na zwiedzaniu stadionu i Coffee Shopach :wink:

Piłka nożna - sport, który już od kilku długich lat mnie nie interesuje zbytnio (chociaż czasami się ogląda LM czy co cztery lata Mistrzostwa Świata i Europy), ale jakieś tam sympatie pozostały.

1.) FC Barcelona - klub, którego chyba zawsze już będę lubił i kibicował. Bogata historia, świetne składy (mój ulubiony okres Barcy to jak grali w niej Romario i Stoiczkow) no i ciągle się liczy. Mam nadzieje że wygrają ligę mistrzów i chyba także zrobią kolejny raz mistrzostwo krajowe.

W zasadzie jakoś nie ma już takiego klubu,którym bym się interesował w chwili mojego "znudzenia" piłką nożną, ale wymienie jeszcze cztery, którym kiedyś/jeszcze kibicowałem/kibicuje/mam sentyment. Tak więc:

2.) Ajax Amsterdam - już chyba zostało napisane coś o tym klubie

3.) Juventus Turyn - "Stara Dama", kolejny legendarny klub piłkarski

4.) Manchester United - zawsze ten klub lubiłem.

5.) AC Milan i Anderlecht Bruksela - sentymenty.

1. Chelsea Londyn

2. AC Milan

3. Celtic Glasgow

4. Liverpool FC

5. Valencja

1) Real Madryt - kibicuje temu klubowi blisko 10 lat. W tym czasie "Królewscy" przeżywali wzloty i upadki. Od kilku sezonów klub z Madrytu znajduje sie w dołku, ale jestem pełen nadziei, że nowe władze zmienią tę niekorzystną sytuację. Być może w przyszłym sezonie Real włączy się (ponownie) do rywalizacji o La Liga i Champions League. Na tę chwilę pogodziłem się z myślą, że prawdopodobnie zakończy ten sezon z zerowym dorobkiem. Wiele będzie zależało od środowej konfrontacji z Arsenalem Londyn :).

2) Inter Mediolan - zakochalem sie w tym klubie w momencie jego triumfu w Pucharze UEFA w 1998 r. Niestety od tamtego czasu Inter nie odniósł żadnego sukcesu na arenie międzynarodowej. Jedynym sukcesem było zdobycie w 2005 r. Pucharu Włoch. W barwach Nerazurrich zawsze występowali dobrzy piłkarze, co niekoniecznie przekładało sie na wyniki sportowe. Mimo to lubie i szanuje klub z San Siro ;).

5) Sparta Praga - bez wątpienia najbardziej rozpoznawalny czeski klub w Europie. Zawsze z dużym zainteresowaniem śledze losy Sparty w europejskich pucharach. Dzięki czeskim kanałom mogłem także oglądać mecze ligi czeskiej, aczkolwiek zbyt często z tego przywileju nie korzystałem ;). W tym sezonie klub z Pragi spisuje się poniżej oczekiwań, zajmuje dopiero 9 miejsce ze strata 18 punktów do liderującego Slovana Liberec. Na Letnej wychowało się też wielu dobrych piłkarzy jak np. Tomas Rosicky.

4) Galatasaray Stambuł - klub ze Stambułu zrobił na mnie duże wrażenie kiedy zwyciężył w rozgrywkach o Puchar UEFA. W półfinale wyeliminował Leeds United, a w finale po serii rzutów karnych pokonał murowanego faworyta do zwycięstwa - Arsenal. To był złoty okres w historii tego klubu. Występowali w nim Claudio Taffarel (jeden z moich ulubionych bramkarzy), George Hagi, Hakan Sukur czy Capone. Nie śledzę rozgrywek liki tureckiej, ale w europejskich pucharach zawsze chętnie oglądam mecze tego klubu.

1. RC Lens

2. Liverpool

3. Wolverhampton

4. AEK Ateny

5. Espanyol Barcelona

1.Arsenal

2.Barcelona

3.AC Milan

Kluby te lubię za styl gry jaki prezentują i to jest dlamnie w piłce najważniejsze nienawidzę klubów takich jak np. Chelsea za grę typu "wykopać do przodu i liczyć na dobrą kontre"

1.Arsenal

2.RC Lens

3.Real Madryt

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 432 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 790 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 809 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes © -vs- Solo Sikoa
      World Heavyweight Championship: Damian Priest © -vs- Gunther
      CM Punk -vs- Drew McIntyre

...

CM Punk czytający na backu skrypt MiTB '24

...
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 45 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Kaczy316
      Ostatnie SD przed Bad Blood niby zapowiedzi fajne, więc może coś z tego wyjdzie, ale zazwyczaj ostatnie SD przed PLE nie powala, może po przejściu na nową/starą stację zmienią coś, ale zobaczymy.   Jakiś typ zapowiada Stylesa, który powraca na SD, no dobra zobaczmy to. W sumie to mówi, że wraca tutaj, gdzie wszystko się zaczęło i przerywa mu Carmelo Hayes, no i dostajemy wymianę uprzejmości i wspominają swoje porażki, gdzie AJ wyzywa go na koniec do walki, Melo odmawia i pojawia się LA Knight! No i w sumie z tego segmentu wynika to, że mamy walkę AJ vs Melo ostatecznie, tylko nie ogarnąłem to Knight ją ustalił? Sam nie wiem, ale segment był spoko, w sensie nic nadzwyczajnego, ale to bardziej taki po prostu wstęp do Carmelo vs Styles, więc skoro to wstęp to ocenie to jako jedno. Kurde no pojedynek tak fajnie wyglądał, a został zakończony po ponad 5 minutach, bo Styles dostał jakąś kontuzję, ciekawe czy storyline'owa czy naprawdę, ale teoretycznie sam opuścił ring, na koniec jeszcze Knight wykonał BFT na Melo, ogólnie walka naprawdę fajna była, z reklamą to z 8 minut trwała, ale oby to nie było nic poważnego u AJ'a, ogólnie cała sekwencja początkowa na plus, Melo vs Knight za jakiś czas też powinno oddać.   Michin vs Chelsea w Dumpster Matchu, obejrzę chętnie to, bo lubię Green i sama walka też była jakoś promowana, a nie na odwal się, więc mnie ciekawi. Prawie 7 minut w TV naprawdę bardzo fajnej walki, Green i Michin dały radę, naprawdę dobrze się bawiłem przy tym pojedynku i jestem zaskoczony jak dobrze on wyszedł, z jedną reklamą to może około 9 minut on trwał, to dobry czas jak na takie zawodniczki, jedynie szkoda, że Michin wygrała, bo Green to dalej topka dla mnie i świetna zawodniczka, która pomimo porażek się trzyma bardzo dobrze, a z Michin już nic nie będzie, szkoda, jednak walka oddała tak jak wspominałem.   Na ring wychodzi Bayley, no tak trzeba podgrzać ten feud w jakiś sposób przed Bad Blood, w końcu na samym PLE dostaniemy potężne Nia vs Bayley zamiast takiego miernego Gunther vs Sami o WHC xD. Bayley prosi o wyjście Jax no i ta wychodzi razem ze swoją "przyjaciółką" grrrrr mam nadzieję, że Tiffy zrobi cash in na Bad Blood. Bayley w sumie powiedziała sporo prawdy, że Bayley jest jedną z osób, które może pokonać Jax, a drugą osobą jest Tiffy, która w końcu może się uwolnić od Jax i zrobić ten cash in, fajne podbudzanie Stratton do cash inu i mam nadzieję, że to się właśnie wydarzy na Bad Blood, przyjemny segmencik, który podbudowuję tę walkę, w sumie nic lepszego by nie wymyślili, a tutaj wyszło solidnie, Bayley wygrywa brawl, więc raczej przejebie na BB, ale to było wiadome, cała nadzieja w Tiffany. Na koniec jeszcze mamy teasowanie przez Stratton cash inu, nawet fani skandują "Cashin In" Oj Bad Blood dajcie mi to, ja tego chcę, fani tego chcą, GIVE ME THAT! Fajnie jest to budowane.   Naomi vs Tiffany, dużo babek pod rząd, mogłoby kogoś zmęczyć, ale jak na razie dają radę, więc zobaczmy jak wyjdzie pojedynek. Około 6,5 minuty kolejnej naprawdę dobrej walki, a nie spodziewałem się, że to wyjdzie tak dobrze, Naomi i Stratton dały solidny pojedynek jeszcze jedna reklama to pewnie z 9 minut panie dostały, też uważam, że to odpowiedni, ale czemu Naomi wygrała, niby przez Crucifix, ale no wciąż, chociaż może skoro Tiff przegrała to cash in jest co raz bliżej potem nawet na backu Tiffany po wymianie zdania z Jax patrzy na swoją walizeczkę, zrób to Tiff!   Ladder Match o pasy WWE Tag Team, oj to powinna być bardzo dobra walka, chociaż zmiany mistrzów się nie spodziewam. Po około 20 minutach świetnego pojedynku The Bloodline bronią pasy Tagowe, tak myślałem, ale jednak walka naprawdę dobra i można ją polecić, fajnie się oglądało i w sumie nie wiem co dalej powiedzieć, po prostu bardzo dobry Main Event i obrona tytułów przez Bloodline i to też dobra decyzja, bo DIY i SP nie są zbytnio wypromowani moim zdaniem, a przy nich te tytuły byłyby tylko w gorzej pozycji, a tak to chociaż na nie patrzymy jak jest seg Bloodline czy coś, na koniec jeszcze Jacob i Solo gratulują swoim sojusznikom wygranej i fajnie.   Plusy: Segment początkowy i walka, która z tego wynikła Dumpster Match Segment Bayley, Jax i Tiffany Tiffany vs Naomi Main Event   Podsumowanie: Co to nie ma minusów? Niesamowite, da się budować walki mid cardowe kobiet i je rozpisywać? No jak widać się da, także no powiem tak, to SD nie było idealne, plusy nie były jakieś gigantyczne, były solidne, no ogólnie wszystko w tym show dla mnie było solidne czyli powyżej przeciętnej, zawodnicy dali z siebie dużo, co prawda to takie show na raz, ale można się naprawdę dobrze bawić przy tym razie, mało kluczowych rzeczy, ale mi się podoba ta formuła w przypadku go home show, bo na takiej gali już nic się nie zrobi nowego ani kluczowego zazwyczaj, więc chociaż dajmy dobry wrestling i jakieś podbudowy Feudów i PLE i to dostaliśmy, więc ja jestem zadowolony i tak na raz to polecam gale.
    • KyRenLo
      Piękna walka się zapowiada.  Karta na teraz:    
    • KyRenLo
      Zakopywał ciała w bambusowym lesie.
    • KyRenLo
      Myślę, że tak.  
    • -Raven-
      Tym co zwykle. Będzie nadal Punkowi obiadki gotowała
  • Dodaj nową pozycję...