Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Mówi #77 - Maximum Impact

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

http://www.attitude.pl/gfx/felietony/attmowi3.png

Attitude miało swojego wysłannika w Londynie podczas show TNA. Wydanie #77 to jego wrażenia po gali... "Polubcie nas na FaceBooku, subskrybujcie na YouTube, i komentujcie AM"

Więcej zdjęć i (prawdopodobnie) filmików pojawi się z czase...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-attitude-mowi-77-maximum-impact.html

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

5

• Ceglak

3

• SixKiller

2

• Alex17KAROLEW

2

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Lubię takie odcinki jak ten - właściwie lubię większość odcinków, w których nie są omawiane ostatnie gale PPV :wink: .

Fajnie posłuchać, jak to wszystko wygląda na żywo. Zwłaszcza że Ceglak opowiadał o tym z ogromną swobodą, więc pewnie każdy, kto był w Gdańsku, szukał w myślach podobieństw i różnic. Nie wiem tylko, czy przegapiłem moment, czy może ta informacja w ogóle nie padła - ile kosztował bilet na galę (pamiętam tylko słowa Ceglaka, że gdyby mógł coś zmienić, kupiłby droższy)? To by dopiero było, gdyby się okazało, że koszt wyjazdu do Londynu jest porównywalny z tym do Gdańska (co wcale nie jest takie znowu nieprawdopodobne).

A z Hogana oczywiście można się nabijać, ale myślę, że większość fanów z lat 90. (takich jak ja) chciałaby go zobaczyć :wink: . Okej, może nikt nie kupiłby biletu tylko dla niego, ale jednak argument "będzie Hogan" robi różnicę :wink: .

1005187806541accfacb3d6.jpg

SixKiller, wszystko dokładnie rozpisuje, część po przeliczeniu na złotówki z kosztami operacji na karcie kredytowej:

* samolot 380zł

* bilet w 6 rzędzie od narożnika 296zł

* bilet na pociąg i metro wraz z małą karą :) (na cały dzień, bardzo przydatny w razie pomyłki) 18 funtów,

Teraz koszta, które ominąłem:

* dojazd z lotniska do ziomka - jakieś 25-30 funtów w kieszeni za przejazd w obie strony,

* jedzenie - no cóż zależy jaki kto ma apetyt :)

* nocleg, ale to kwestia opcjonalna, po zakończeniu tapingu ok. 23.00 można by było wracać prosto na lotnisko i tam skimać do czasu odlotu.

O gadżetach powiem tylko że kształtowały się w cenach od 6 do 20 funtów. Od pianek na dłonie, klamry do pasa, programy, czapki, czapeczki z daszkiem, bandany, po koszulki.

Co do biletu to mogłem po prostu kupić w innym miejscu. Jednakże chciałem bardzo blisko ringu mając nadzieje, że będzie można przybić pione wrestlerom i do tego po gali załapać się na jakiś autograf czy zdjęcie, jak to miało miejsce w Berlinie.

Same ceny biletów dostępnych w necie wahały się od 30 do 90. I za rok może nawet bym się skusił na ten najdroższy, bo jednak taki wyjazd nie zdarza się co miesiąc a i mały urlop mógłbym sobie w Londynie zrobić przy okazji.

Teraz widząc pracę kamery na wysięgniku wybrałbym miejsce po drugiej stronie, albo piętro wyżej. I mam do tego okazję teraz na 2013 tour, bo ostatnio jednak za późno się na bilet zdecydowałem. Oby też mieli jakiś taping. Tyle że jak wspomniałem w audycji, żeby to bardziej podchodziło pod standardy house show, gdzie mogą sobie pozwolić na więcej. Tutaj elementy house show były wlaściwie traktowane przeze mnie jako coś na wzór dark match.

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Pierwszy raz zdecydowałem się na wysłuchanie Waszej audycji, a skusił mnie temat jaki poruszyliście. Bardzo zazdroszczę takiego wyjazdu Ceglakowi, bo dla każdego fana TNA to naprawdę niesamowita sprawa. Nie wątpię, że na żywo wyglądało to świetnie, bo nauka jaką wywiozłem z SD w Gdańsku, przekonała mnie, że chociaż sceptycznie jestem nastawiony do produktu WWE jako całości to oglądając live emocję mogą pozytywnie ponieść i takich ludzi jak ja;) Więc co dopiero by się działo na TNA;)

Z samej dyskusji wyszedł też wniosek w sumie trochę smutny względem WWE. Biorąc nakierowanie obecnego produktu WWE (wspomniany ciągły napływ "młodego" pokolenia widzów" nie ma już szans na powrót starych, nie wiem czy fajnych czasów, ale na pewnie mnie osobiście bardziej interesujących. Oczywiście jest to moje osobiste odczucie, więc nie chciał bym żeby ktoś ze zwolenników WWE czuł się urażony.

Co do samej audycji to po wysłuchaniu jej mam bardzo pozytywne odczucia. Fajnie słuchało się kogoś naprawdę ogarniętego w sprawach TNA. Sam regularnie oglądam TNA dopiero 3 lata (teraz żałuje, że nie wcześniej), ale mam nadzieje, ze przyjdzie taki moment, że TNA wejdzie na Nasz rynek i o ile sama federacja jakoś radykalnie nie zmieni swojego ukierunkowania to wtedy większa część osób będzie mogła sobie obiektywnie porównać jakie produkty są nam serwowane obecnie jeśli chodzi o wrestling.

Jeszcze raz szczególne pozdro dla gościa jak i prowadzącego.

Mickie says: "Awe... Thank you! =D @Alex17KAROLEW"

Mickie James, the hottest women in the history of wrestling!

211154659157fe84f2ae107.jpg

Jeszcze zapomniałem, teraz na RAW też się wybieram, więc może warto założyć jakąś koszulkę Stinga;) Może znajdą się osoby, które będą wiedziały kto to jest;)

Mickie says: "Awe... Thank you! =D @Alex17KAROLEW"

Mickie James, the hottest women in the history of wrestling!

211154659157fe84f2ae107.jpg

http://www.sendspace.com/file/1twq63

W tej paczce znajdziecie filmiki z gali.

Fajny odcinek i miło się dowiedzieć, jak to wszystko wygląda, chociaż liczyłem, na więcej technicznych szczegółów jak to wygląda itp. Zresztą Ceglak wspomniał na końcu, że dużo rzeczy nie powiedział i to z takich, moim zdaniem najciekawszych spraw. Śmiało można było ograniczyć gadkę na temat samej gali, analizy czy dobrze się dzieje w TNA, bo akurat dla mnie, nie oglądającego produktu Dixie, było to trochę nudne i mało mnie ciekawiło.

Ale to taki jeden minus, bo ogólnie Ceglak spisał się bardzo dobrze, gadał swobodnie i ciekawie i bardzo dobrze się tego słuchało.

Niestety, jak wspomniałem na końcu to wina NIKO, który spał przez pół audycji.
Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

Niestety, jak wspomniałem na końcu to wina NIKO, który spał przez pół audycji.

No niestety NIKO czasem miałem wrażenie, że w ogóle nic Cie nie interesuje i jedynym tematem dla Ciebie jest WTF :)

Oczywiście to był żart i NIKO dał mi niestety wolną rękę, a jak dasz komuś swobodę wypowiedzi to nie zawsze kończy się taki monolog dobrze.

Mogę jedynie powtórzyć, że mogliby spróbować pójść na żywo, gdyby nie fakt oczywiście że w Stanach jest przesunięcie czasowe, bo liczba jakichś błędów była minimalna.

Trochę też mimo wszystko przeszkadzali kamerzyści w okolicach ringu, natomiast praca kamery na wysięgniku mogła przeszkadzać jedynie osobom na trybunie za mną, bo przez większość czasu miałem kamerę nad sobą właściwie.

Jeśli chodzi natomiast o udźwiękowienie to było jak najbardziej pozytywnie i oby działało to w drugą stronę - tzn oby sala dobrze nagrywała audio publiczności a nie jak to kiedyś bywało w Asylum w Nashville, gdzie ludzie szaleli, a potem w tv wydawało się że siedzą na rękach.

No właśnie, myślę, że do pełnej oceny będzie można dojść w momencie gdy ten dany Impact wyjdzie i będzie można go ściągnąć. Wtedy pewnie będziesz mógł jeszcze co nieco na ten temat powiedzieć ;)

Odcinek bardzo fajny, co do koszulki Roode'a to jakaś fantastyczna nie jest (ta ze znakiem fortune). Porównam informacje z AM z iMPACT'em po jego obejrzeniu. Czapka o której Ceglak mówił w AM dość fajna i na pewno w porównaniu z WWE to duża różnica cen. Zdziwiło mnie to ,że nie było rampy i ciekawi mnie to jak to będzie wyglądać w telewizji.

Tak po za tym to nic się nie stanie gdy powiedzmy na gale w Gdańsku w Kwietniu wejdę w koszulce z TNA? Nic mi nie zrobią albo coś. Bo nie wiem, czy koszulka Punk'a będzie na mnie w Kwietniu jeszcze dobra :) Z góry dzięki za odpowiedź.

132435155953f10e3e88c60.jpg

Tak po za tym to nic się nie stanie gdy powiedzmy na gale w Gdańsku w Kwietniu wejdę w koszulce z TNA? Nic mi nie zrobią albo coś. Bo nie wiem, czy koszulka Punk'a będzie na mnie w Kwietniu jeszcze dobra Z góry dzięki za odpowiedź.

Spokojnie. Mysle, ze ludzi ktorych trzeba unikac rozpoznasz po transparentach z wycinkami Ortona. Poza tym, to ja tez mam zamiar pojechac w koszulce TNA, wiec ide na pierwszy ogien.

"Kto jest najlepszy?! Gdzie jest wasz Cody!" - ... are you serious bro?

"Kto jest najlepszy?! Gdzie jest wasz Cody!" - ... are you serious bro?

Ten człowiek co do Was to powiedział to mówił to NA POWAŻNIE czy po prostu tak "zażartował" ?

To było pierwsze pytanie do N!KO, drugie brzmi: Czy można kiedyś się spodziewać odcinka dotyczącego Ring of Honor?

18056192365019276624f15.jpg