Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

DDW Koniec Świata

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Interesuje mnie tylko co zagnało DDW do Rzeszowa. To chyba jedyne takie miasto może oprócz Świnoujścia, gdzie do większości miast jest dalej niż bliżej. Miasto leży w rogu Polski i całe pomorze mazury i wielkopolska ma kawał drogi. Oczywiście robiąc szkółkę nad morzem to górale i Ślązacy by narzekali. Czy nie najlepszym miejscem było by miasto w centrum Polski. Łódź Warszawa. Miasta o podobnej wielkości. Nie wiem nawet czy Łódź nie była by tańsza dla DDW. A Warszawa.... Klub Karuzela. Z mieniam zdanie niezbyt dobry na gale ale pokazy adeptów i treningi czemu, nie?

PS: czytając ten wątek widzę mnóstwo ciekawych propozycji dla Don Roid jak wyprowadzi DDW z dołka. Wystarczy tylko pomyślę przedyskutować i jak widać społeczność Attitude, pomoże dobrą radą. Z takimi podpowiedziami DDW nie może się rozpaść

Trzymaj gardę Dżon!!
  • Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Natan

8

• misteriofan

7

• Koper

6

• MattMiyagi

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Pokazy adeptów raz na dwa-trzy miesiące to byłby świetny sposób na to, żeby nie dać o sobie zapomnieć. Byłby to jasny sygnał: żyjemy, ciągle trenujemy nowych ludzi, a nawet chcemy ich wam pokazać. I nawet gdyby przyszła garstka (pokaz powinien być oczywiście darmowy, chyba że oprócz adeptów wystąpiliby jacyś goście specjalni, tak jak Kovac i Generico w Karuzeli), to sam fakt, że DDW stara się sobą zainteresować i że toczy się na ten temat dyskusja, wpłynąłby pozytywnie na jego wizerunek. A tak ludzie pytali tylko, czy DDW jeszcze istnieje, bo nic o nim nie słychać, więc trudno się dziwić, że stracili zainteresowanie czymś, co przypomina o swoim istnieniu raz na rok. Nie wiem, czy można to jeszcze odkręcić, bo w sytuacji, w której do Polski przyjeżdża WWE, fani mają już inne oczekiwania. Sama gala wrestlingu nie wystarczy - na tej gali musiałyby wystąpić znane nazwiska sceny niezależnej. A i to nie gwarantowałoby sukcesu, bo to miejsce nie takie, bo cena biletów za wysoka itd. Tak jest zawsze, było tak nawet w przypadku gali WWE (choć bardziej chodziło o miejsce niż o ceny), więc nie jest to z mojej strony czarnowidztwo ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

Każda szanująca się organizacja, która pragnie rozwoju koniecznie musi posiadać stałą siedzibę. Najlepiej oczywiście w miejscu reprezentacyjnym, gdzie dojazd, zakwaterowanie i wszystko powiązane nie stanowiłoby problemu dla nikogo. Układ komunikacyjny Polski jest taki, że proponuje Roidowi wrócić do Karuzeli i tam zacząć się znów przebijać. Lotnisko, hotele, dworce sprawią, że można przy odrobinie szczęścia pokusić się o przyjazd czystej legendy do wynajęcia jakich w branży nie brakuje np. Jake "The Sneake" Roberts. lub podobnego pokroju. Z pewnością miło zrobi się adeptom, gdy zobaczą, że na Konarskiego siedzi taki ktoś i ogląda ich poczynania. Osobną kwestią jest to, że mając stałe miejsce w Warszawie, Karuzela zostałaby rozreklamowana i nie byłoby problemu z jej tożsamością. Uważam, że wracając do stolicy i zaczynając budować w okół tego miejsca akcję promocyjną pielgrzymki waliłyby drzwiami i oknami. I nie wspominajcie o tym, że dwa lata temu coś nie wyszło w Stodole, bo sam wtedy nie znałem DDW. Na koniec jeszcze wspomnę o pożegnaniu z pseudo organizatorami. Ludzie chętnie zapłacą za produkt, którego oczekują bez żadnych pośredników. Tylko producent i odbiorca. Jak to się mówi zapach szatni i jej klimat...Zdjęcie z bramkarzem, który za moment pojawi się w ringu może być dla wielu odpowiednią zachętą. I pomyśleć, że był moment, kiedy Bemowo News zaczęło się poważnie przyglądać sprawie...niestety efekt żaden, bo kilka słów i parę zdjęć, to porażka jej managera, którego naturalnie cenie i pozdrawiam. Reasumując- stałe miejsce siedziby marki DDW, odpowiedni kontakt, menagering i kilka gal w roku nawet z udziałem adeptów pozwolą wyjść na prostą. Nie konkurujmy i nie kopiujmy nikogo, a budujmy spokojnie swoje oblicze.

• Reputacja:   1

Można godzinami rozprawiać o tym, jak by to było dobrze, gdyby DDW było w Warszawie, a na galach pojawiały się wielkie nazwiska. Taka dyskusja nie ma jednak sensu, bo notorycznie pomija się w niej aspekt finansowy. To znaczy, że każdy pisze, jaką federację chciałby oglądać, ale mało kto zastanawia się, czy DDW byłoby na to stać. I właśnie dlatego to bezwartościowa gadka-szmatka, z której każdy wychodzi przekonany, że znalazł receptę na rozwój DDW, a tylko Don Roid i jego fanaberie ten rozwój utrudniają. Powiedzmy sobie wprost: gdyby DDW miało kasę, nie ruszyłoby się z Warszawy.

A z galą w Stodole rzeczywiście było tak, że była ona słabo promowana "na zewnątrz" (słaba promocja stała się zresztą niechlubną tradycją DDW), ale informacją o tej gali żyły chyba wszystkie fora (w końcu miał przyjechać Aries), więc wiedziało o niej wystarczająco wiele osób, by mogła odnieść sukces. Jest to więc miarodajny przykład, tym bardziej, że przez ostatnie dwa lata czasy się jakoś nie zmieniły :).

1005187806541accfacb3d6.jpg

Wchodzac na głowna strone Atti bardzo sie zdziwilem widzac news o tym ze gali nie bedzie niby nie mozna nas wtajemniczac ale jako fani powinnismy wiedziec co sie tak naprawde stalo zeby DDW bylo znane w Europie czy na Swiecie to nie mozna odwolywac gal tak sie nie robi jesli tak bedzie to powiedzcie czy fan ktoremu gala byla obojetna lecz kupil bilety to czy kupi je jeszcze raz a takich fanow jest najwiecej malo jest tych fanow ktorzy kupia bilet na kazda gale ja sam niewiem czy pojade na nastepna

Tak, temat finansów jest najważniejszy i z tym nikt nie zamierza polemizować. Wydaje mi się jednak, że Roid, jako główny strateg odpowiedzialny za działanie organizacji powinien wiedzieć, że bez zapewnienia środków budżetowych nigdy nie uda się zorganizować żadnej gali. Skacząc z miejsca w miejsce nikt rozsądny nie zechce współpracować wiedząc, że pokazy planowane są gdzieś w dalekim miejscu...Zacznijmy więc analizować gdzie osiąść, gdzie trenować adeptów, jak zdobyć odpowiednich sponsorów i do boju. Zdobycie pieniędzy i odpowiedniej reklamy w Warszawie jest możliwe, ale nie można znów z niej uciekać...

To Ty tak twierdzisz, VebVe. Gdyby iść za Twoim tokiem rozumowania, nie byłoby sensu kibicować naszym zespołom/zawodnikom w dowolnej dyscyplinie sportu. No bo niby dlaczego? Dlatego, że pochodzą z Polski? Kibicowska "miłość" rzadko ma cokolwiek wspólnego z rozsądkiem - wspiera się swoich ulubieńców na dobre i na złe, niezależnie od okoliczności.

Po co mam kibicować DDW? Zawsze byłem negatywny nastawiony do DDW i ten jedyny raz kiedy dałem szanse DDW, poświęciłem kupe czasu i energii żeby tam pojechać oni dali w ramach podziękowania mi centralnie w ryj. DDW nie chce mieć fanów.

Polskiemu rządowi też kibicujesz dlatego że POLSKI?

Wiec tak widze zenorbee, jest fanem DDW ma zdjecie z El Generico zgadzam sie po troche z nim i z VebVe,DDW prawdzie mowiac zrobiło sobie z nas jaja niewiem czy pojade na kolejna gale bo pewnie i kolejna zostanie odwołana ale nie nalezy tez skreslac od razu DDW mam nadzieje ze wyjda z dolka i beda zapraszali na gale zawodnikow pokroju El Generico czy Rob Cage a ja proponuje gale robione dalej po calej Polsce wystarczy tylko lepsze zorganizowanie

• Reputacja:   6

Po co mam kibicować DDW? Zawsze byłem negatywny nastawiony do DDW i ten jedyny raz kiedy dałem szanse DDW, poświęciłem kupe czasu i energii żeby tam pojechać oni dali w ramach podziękowania mi centralnie w ryj. DDW nie chce mieć fanów.

Polskiemu rządowi też kibicujesz dlatego że POLSKI?

Nasza dyskusja powoli zaczyna zmierzać donikąd. Po co masz kibicować DDW? Dobre pytanie. A dlaczego ja mam nie kibicować tej federacji? Bo ciągle jej coś nie wychodzi? Cytując Jakuba Wędrowycza: "Ten się nie myli, kto nic nie robi". A DDW coś tam robić próbuje i jest w tej chwili jedyną opcją dla ludzi zainteresowanych naszymi rodzimymi zawodnikami. I nie chcę być tutaj postrzegany jako jakiś straszliwy "patriota lokalny", po prostu chciałbym kiedyś zobaczyć Polaka walczącego w jakiejś uznanej federacji. Gale WWE raczej mi tego nie zapewnią. A na to, że masz uraz do DDW nic nie poradzę. To już problem twój i samej federacji ;)

Co do kibicowania Polskiemu rządowi: byłoby miło, gdyby wszystko zaczęło iść we właściwym kierunku, nie sądzisz? Więc tak, w tym sensie, gdzieś tam w głębi serca kibicuję tym z polityków, którzy reprezentują sobą moją definicję normalności (inna sprawa, że nie jest ich zbyt wielu). To jednak nie jest przedmiotem tej dyskusji, więc proponuję odpuścić ;)

• Reputacja:   3

Niejaki Max poinformowął mnie, że na blogu mister Pawłowskiego po odwołaniu tej gali dał komentarz : "szkoda... do zobaczenia za rok" . WeeMan zedytował to jednak do samego "szkoda...."

Okazuje się, że to nie pierwszy raz, bo kiedyś Max pisał tam o tym, że "DDW jeździ do miejscowości, gdzie psy dupami szczekają" - zostało to usunięte i Weeman pogroził mu banem (którym oczywiście średnio się przejął :P )

Cóż, byłem na All or Nothing i od tego czasu zawsze trzymałem kciuki za DDW, ale tak jak i wielu z was, sytuacja taka jaka jest, troszkę mnie zniechęca do tej.... fedki.

Nie jestem pewny czy DDW zmieni organizacje tzn. bedzie robic gale w Rzeszowie lub jak niektórzy pisali w Warszawie lecz ja bym wolał zeby dalej organizowano gale w mniejszych miejscowosciach jest to promocja dla tych no mozna nazwac wsi i to ze kazdy moglby byc na jakiejs gali z powodu ze jesli bedzie np gala 1 na południu gala2 na polnocy gala 3 na zachodzie i gala 4 na wschodzie i wtedy moga wszyscy przyjsc ja wierze ze DDW jeszcze bedzie na szczycie

Tak, temat finansów jest najważniejszy i z tym nikt nie zamierza polemizować. Wydaje mi się jednak, że Roid, jako główny strateg odpowiedzialny za działanie organizacji powinien wiedzieć, że bez zapewnienia środków budżetowych nigdy nie uda się zorganizować żadnej gali. Skacząc z miejsca w miejsce nikt rozsądny nie zechce współpracować wiedząc, że pokazy planowane są gdzieś w dalekim miejscu...Zacznijmy więc analizować gdzie osiąść, gdzie trenować adeptów, jak zdobyć odpowiednich sponsorów i do boju. Zdobycie pieniędzy i odpowiedniej reklamy w Warszawie jest możliwe, ale nie można znów z niej uciekać...

Wg. Mnie lepszym rozwiązaniem jest właśnie jak to napisałeś "skakanie z miejsca na miejsce". Gale w 1 i tym samym miejscu prędzej czy później nie będą przynosić profitów a to za sprawą laików którzy "raz zobaczyłem i wystarczy", a sam sektor Attitude raczej nie podtrzyma tego miejsca. W takim bądź razie wspieranie mniejszych wiosek jest jak najbardziej an miejscu. Przypominam teraz galę w kątach wrocławskich gdzie frekwencja była dobra (ok. 400 ludzi) gdzie sam właściciel sali gratulował Roidowi i zapraszał go ponownie. Nie oszukujmy się jednak Kąty to było dość nieźle prosperujące miasteczko w tym również ludzie z niedalekiego Wrocławia mieli łatwy dojazd.

Moja rada - organizować to w takich wioskach które są w miarę blisko jakiejś większej "betonowej dżungli" bo i wtedy będzie się mieć fanów (szybko zlecą się z miasta) oraz da radę się wypłacić.

Gale odbywające się cyklicznie w jednym miejscu z pewnością się nikomu nie przejedzą, gdyż można stale je uatrakcyjniać. Wsłuchując się w głos ludu, Don Roid może stale podnosić ofertę swojego produktu (DDW) i za każdym razem wprowadzać innowacje. Poza tym doprawdy lepiej mieć jedno pewne miejsce, gdzie istnieje zawsze szansa kogoś spotkać (z DDW, lub choćby Forum), że do Karuzeli przylgnie etykietka "Mekki polskiego wrestlingu" :smile: W kwestiach finansowych, czy jak kto woli biznesowych rozważyłbym emisje cegiełek, lub czegoś w rodzaju piłkarskich Kart Kibica, za których pozyskane środki moglibyśmy przeznaczyć na np. efektowniejszy wystrój sali. Pomysłów kilka się znajdzie. Potrzeba tylko woli współpracy z Roidem, a to raczej w zaistniałych okolicznościach jest możliwe, a wręcz konieczne.