Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

DDW Koniec Świata

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

hahahaha

O ile od początku byłem z DDW, to teraz gówno mnie ona obchodzi. Niech bankrutują i nie robią nikomu nadziei.

Natan- dobry tekst, ale bardzo za bardzo optymistyczny.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Natan

8

• misteriofan

7

• Koper

6

• MattMiyagi

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Z przykrością stwierdzam że polityka wielkiego Don Roida "cyrki po wsiach" przyniosła skutki. Szkoda... Może zmądrzeją i zobaczą że oprócz wielkiej Twardogóry, w tym kraju są jeszcze takie miasta jak np: Warszawa, Gdański i wiele innych.

Pierwsza gala DDW miała się odbyć właśnie w Warszawie, a też odwołano ją z powodu słabej sprzedaży biletów. A trzeba przypomnieć, że w main evencie miał wystąpić Austin Aries, ówczesny mistrz ROH, który sam jeden zachęcił więcej osób do kupna biletu niż cała karta "Końca Świata". Więcej, ale jak widać i tak za mało. Nie jest więc tak, że duże miasto jest gwarancją sukcesu. W niektórych przypadkach może się nawet okazać przeszkodą, bo takie rzeczy jak wynajem hali czy rezerwacja hotelu są znacznie droższe w Gdańsku niż w takiej Twardogórze, a co za tym idzie - DDW musiałoby sprzedać dużo więcej biletów (albo podwyższyć ich cenę), żeby gala się chociaż zwróciła. A umówmy się, że polskiego fana mało obchodzi polski wrestling, więc szanse na to byłyby znikome. Stąd wybór Kątów i Twardogóry, z których oczywiście można się śmiać i tłumaczyć sobie, że to wszystko wina lokalizacji, ale gdy do Polski miał przyjechać Aries, wiele osób narzekało na Warszawę - że za daleko, że zły dojazd, że mogłaby być w Krakowie albo Katowicach itd.

Największym problemem DDW jest to, że od dwóch i pół roku nie znalazło sposobu na komunikowanie się z fanami. Przypominanie o sobie tylko przy okazji kolejnych gal, to przy takiej ich częstotliwości samobójstwo. Zamilknąć na rok to może Metallica albo inna wielka marka, na którą czekają miliony, a nie federacyjka, która nie ma nawet swojego fanbase'u. A teraz, gdy WWE zaczęło organizować gale w Polsce, będzie jeszcze trudniej ten fanbase zbudować.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Jestem Pan Pawłowski i sprowadziłem WWE do Polski. A fanów na galę DDW do Twardogóry kur** nie mogę - tak teraz powinien mówić. Dla mnie nie ma już ratunktu dla DDW. Jak upadną to nie odczujemy tego za bardzo i nie ma się co oszukiwać. Byłem,jestem i będę przeciwny DDW. Pomimo tego że staram się znaleść plusy w tej "federacji" to i tak nie mogę. Wybaczcie. Nie ma lepszego...od...Pana Pawłowskiego! Buja!
rKO

SixKiller, tak ale weź pod uwagę lokalizacje. Kąty odniosły jako tako sukces bo są świetnie umiejscowione blisko Wrocławia i dostać się tam nie problem. Po gali można spokojnie wrócić pociągiem do Wrocławia, a stamtąd już wszędzie, a Twardogóra? Brak środków transportu po gali (najbliższy pociąg do Wrocławia o 5.45) brak miejsc noclegowych. Na kogo oni liczyli? Na pewno nie na przyjezdnych. Fanbase wrestlingu to głównie nastolatkowie, a większość z nich nie ma prawka czy auta, albo po prostu taniej im wychodzi pociąg niż benzyna i takie osoby były by zmuszone do nocowania na tamtejszym dworcu. Więc DDW nie liczyło na przyjezdnych tylko na mieszkańców Twardogóry, a ci raczej nie będę rezerwować biletów na gale w własnej wsi. Zresztą TO JEST WIEŚ! O ile mam dobry obraz Polskiej wsi to raczej mało kto może sobie pozwolić tam na bilety za 100zł na "sport" o którym nigdy nie słyszeli. Porażka DDW to brak logistyki. Powinna być interakcja z fanami. Wszystkie fedy zaczynając od WWE, a kończąc na indysach budują swoją społeczność, łączą się z fanami. DDW tego nie potrzebuje, DDW woli usuwać wpisy na swoim facebooku zamiast pogadać z fanami. Tak samo sytuacja z backyardowacami którą przytoczył natan, byłem świadkiem i uczestnikiem tej dyskusji. Więc może DDW powinno zmienić promotora na takiego, który wie co jest dobre dla federacji? Nie mnie tu oceniać to nie mój biznes się rozlatuje.

• Reputacja:   6

Szczerze mówiąc nie mogę zrozumieć tych wypowiedzi w rodzaju "nigdy nie wierzyłem w DDW" i tak dalej. Jakby na to nie spojrzeć, jest to pierwsza federacja w której pojawili się Polscy wychowankowie i chociażby ze względu na to powinno się mieć w stosunku do niej trochę ciepłych uczuć. A że popełnia błędy... szkoda. Kurczę, nawet taka Finlandia ma swoje FCF bazujące na wychowankach, a my niby posiadamy dwie federacje, a jak to wygląda, każdy widzi... w tej chwili dominuje we mnie żal, że to wszystko tak beznadziejnie się układa. Szkoda, że DDW jest tak ograniczone, jeśli chodzi o kontakt z fanami. Gdyby trochę bardziej otwarli się na sugestie tych, którzy mają na sercu dobro federacji, to kto wie? A tak, jest jak jest. Czyli: gala będzie, o ile jej nie odwołają parę dni przed terminem. Im ciekawsze nazwiska, tym większe ryzyko odwołania show... trochę to wszystko beznadziejne. Pomimo to nie rozumiem postawy, która każe od razu skreślać tą promocję. Może to głupie, może nielogiczne, ale dobrze życzę DDW. Uważam, że nawet małe gale z wykorzystaniem samych wychowanków miałyby rację bytu. Trochę mniej kalkulacji, trochę więcej pasji... i można zorganizować show nawet w sali gimnastycznej ;) Nie wiem, czy Don Roid ma jakąś strategię dotyczącą rozwoju federacji, ale na razie nic na to nie wskazuje. Szkoda.

• Reputacja:   239

Witamy serdecznie

Z wielką przykrościa firmy PW i Respekt Security są zmuszone odwołać

Gale Wrestlingu w Twardogórze dnia 14.01.2012 z racji niskiej sprzedaży

biletów. Za niedogodności serdecznie Państwa przepraszamy

PW i Respekt Security

Zawsze byłem za DDW, ale kurwa nikt nie lubi kiedy go próbują ładować. Czy aby kilka dni wstecz nie pojawiały się komunikaty ze strony DDW, żeby spieszyć się z zakupem biletów, bo zostały już tylko pojedyncze, ostatnie miejsca? Nawet chyba Maxi zajebiście się dziwił, że Roid tak ładnie wyprzedał większość miejscówek i gros osób było pod wrażeniem, że DDW daje tak dobrze rade w tej kwestii. Teraz się okazuje, że było to tylko ordynarne kłamstwo, mające pogonić niezdecydowanych (taki ichni akt desperacji). Oj, nieładnie Don. Nie powinno się tak zagrywać z własnymi fanami, bo szybko można ich potracić. Tym bardziej, że gale DDW ostatnio mocno potraciły na atrakcyjności poprzez lokalizacje na jakichś zapiździewach i brak konkretnych nazwisk-magnesów (vide: El Generico), które sprawiłyby, że warto by było bujać się nawet po takich dziurach.

Zwrot kasy za bilety wszystkiego nie załatwi. A co z ludźmi którzy już zabulili za rezerwacje noclegowni (że o wcześniejszym zakupie biletów kolejowych już nie wspomnę)? Mają jechać przekimać się w Kątach (wszak ponoć piękne są o tej porze roku... :twisted: ), skoro już za to zabulili? Cóż, zapewne niesmak pozostanie na długo.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1

VebVe, chodziło mi tylko o to, żeby nie przesadzać z tymi dużymi miastami, bo historia DDW pokazuje, że tam też gale mogą się nie udać. A dojazd oczywiście ma znaczenie, ale wydaje mi się, że gdyby i w tym roku postawiono na Kąty (albo nawet na sam Wrocław), to efekt byłby podobny do tego z Twardogóry. Bo DDW nie jest już jedyną nadzieją na wrestling w Polsce, a to znaczy, że nie ma już nic, co by za tą federacją - w obliczu braku sukcesów - przemawiało. Teraz ludzie nie trzymają kciuków za sukces DDW, ale za to, żeby po kwietniowej gali WWE wróciło do Polski. Czują, że największa federacja na świecie jest w zasięgu ręki, więc nie będą się przejmowali jakimś tam polskim wrestlingiem. I być może to jest odpowiedź na pytanie, dlaczego nic się nie mówi o kolejnej gali TBW.

Nie wiem co się dzieje na Facebooku DDW, ale wszelkie działania promocyjno-marketingowe tej federacji (o ile w ogóle są) wołają o pomstę do nieba. Budowanie wizerunku to proces ciągły, więc nie można bez słowa zniknąć na rok!

1005187806541accfacb3d6.jpg

trochę tak nie fajnie wyszło. Generalnie nastawiłem się na tą galę od samego początku i jak cholera chciałem jechać, mieć przetarcie przed WWE. Wczoraj jak mi M2H napisał, że nic z tego to myślałem na początku, że sobie jaja ze mnie robi. niestety. więc jak już wszyscy narzekają to i ja. Przede wszystkim lokalizacja. ok nazwa gali idealnie do niej pasuje, ale przecież to wrestling ! ja rozumiem, że są dość duże koszta wynajmu sali, taki mamy kraj, takie mamy czasy, że zamiast pomagać w rozwoju czegoś nowego lepiej dopierdzielić ceną i jeszcze wyśmiać przy okazji. Ale skoro gala w Kątach okazała się sukcesem to po ki chuj zmieniać coś co dobrze zadziałało i wybierać na gale miejsce gdzieś gdzie jest niesprawdzony teren i praktycznie zerowe szanse na powrot po gali. sama promocja też pozostawia wiele do życzenia. z jednej strony ok poszło info po portalu tematycznym, wiec ludzie ogarnieci w temacie wiedzą i w miarę możliwości się pojawią. Ale skoro szmatlawy backyard był pokazany w tvn czy teleexpressie to jakby don roid załatwił choćby jeden reportaż w jakieś ogolnokrajowej stacji to też by wyszło na plus. Nie, ze by ktoś zrozumiał o czym do niego mówią ale byłaby informacja w massmediach, co mogłoby napędzić kolejnych ludzi na gali. Jasne, że łatwo mi się produkować jak siedzę na dupie w pracy i zajmuję się czymś zupełnie innym niż organizowanie gal DDW w Polsce ale dziwię się, że skoro Kąty przyniosły sukces to, że fedka nie poszła za ciosem i robią galę w jakimś pcinie dolnym.

5222687824ef430518b3f7.jpg

Grishan, sztuczne adorowanie gali tylko dlatego że jest Polska jest co najmniej głupia. Ludzie i tak dali zbyt dużo serca i wiary w tą federacje.

A dojazd oczywiście ma znaczenie, ale wydaje mi się, że gdyby i w tym roku postawiono na Kąty (albo nawet na sam Wrocław), to efekt byłby podobny do tego z Twardogóry.

Trza wziąć pod uwagę że DDW wybrało sobie NAJGŁUPSZY MOMENT NA GALE. Pomiędzy dwoma galami WWE. Dla mnie wyjazd na WWE to kwestia paru stówek. Jeszcze z niespodzianki wyskoczyli że za pół roku nowa i wszyscy rzucili się kupować bilety w tym ja. Mam już bilet, mam opłacony nocleg itd. Dla mnie wydanie kasy na RAW i pojechanie na DDW, jak i pewnie dla pracującej części Attitude to nie było duże obciążenie portfela, ale dla 16 latka w Wrocławia który jest łasce rodziców już tak. Kolejny fail z strony DDW. Weźmy do tego czas zapowiedzi gali. Powinni sobie dać minimum kwartał bo w końcu aż tak im się chyba z wydawaniem gal nie śpieszy.

Nie będę oryginalny jeśli powiem, że strategia budowania wizerunku marki w małych wioskach kompletnie spaliła na panewce. To było do przewidzenia i zapewne wielu fanów o tym Roidowi mówiło. Myślę, że gdyby trzymać się systematycznie warszawskiej Karuzeli efekt byłby zgoła odmienny. Ludzie kojarzyliby to miejsce z polskim wrestlingiem i można nakręcać całą koniunkturę włącznie z lokalnymi mediami...Wiadomo, że dobre miejsce to magnes dla sportowców, którym zależy przecież na szybkiej i sprawnej komunikacji. Podobnie fani, którzy co by nie mówić czekają na coś z gatunku DDW. Komentarze potwierdzają, że NARÓD chce powrotu do Warszawy, więc Roid powinien "przeprosić" się z Karuzelą, dać sobie spokój z tymi wszystkimi organizatorami, sprzedawcami biletów i ustawić na wejściu adeptów tak jak wcześniej. Tworzyć klimat...

Z racji informacji, które do nas docierają chciałbym jedną sprawę wyjasnić: odwołanie Gali Wrestlingu nie jest winą Dona Roida. Firma DDW spełniła wszystkie oczekiwane warunki i wymagania. Wywiązała sie z umowy partnerskiej.

Organizatorzy PW i Respekt Security również spełniły wszystkie umówione wymagania. Natomiast czynniki zewnętrzne zwiazane z organizacją imprezy, w które niestety nie możemy Państwa wtajemniczać, spowodowałyodwołanie imprezy.

Chcemy przeprośić fanów wrestlingu, którzy planowali wyjazd do Twardogóry. Oświadczamy również, że federacja nie została przez nas pokrzywdzona finansowo ani zostawiona "samej sobie".

Mamy także nadzieję, że fani wrestlingu zrozumieją nasze postanowienia i zaakceptują rozwiązanie. Proszę nam wierzyć, nigdy nie postanowilibyśmy o takiej decyzji, gdyby nasze firmy nie były do tego zmuszone.

Jest nam bardzo przykro w zwiazku z zaistniałą sytuacją, proszę tez bardzo przeprośic czytelników Attitude w moim imieniu, ale prosimy tez o zrozumienie. Sprzedaz biletów była dramatyczna a my zostaliśmy poinformowani za późno.

Bierzemy na siebie pełną odpowiedzialność za odwołanie imprezy.

PW Piotr Woźniak i Respekt Security Tomasz Dziedzic

No ładnie... Z tego co widać na FB chyba nawet sami członkowie DDW dowiedzieli się o tym wczoraj. Faktycznie najlepiej im wychodziło jak gale robili sami vide All or Nothing.

Przypomniało mi się jeszcze. Może się co do tego mylę, ale jeżeli ktoś jest organizatorem to też jest odpowiedzialny za reklamę? Jeżeli tak to ten Piotr Woźniak i Respekt Security dali podwójną plamę. Zresztą na co oni liczyli, skoro bilety tak się źle sprzedawały? Że nagle dwa, trzy dni przed galą ludzie się rzucą na bilety? Zwlekanie z tym do wczoraj było policzkiem i dla DDW i dla fanów.

• Reputacja:   6

Grishan, sztuczne adorowanie gali tylko dlatego że jest Polska jest co najmniej głupia. Ludzie i tak dali zbyt dużo serca i wiary w tą federacje.

To Ty tak twierdzisz, VebVe. Gdyby iść za Twoim tokiem rozumowania, nie byłoby sensu kibicować naszym zespołom/zawodnikom w dowolnej dyscyplinie sportu. No bo niby dlaczego? Dlatego, że pochodzą z Polski? Kibicowska "miłość" rzadko ma cokolwiek wspólnego z rozsądkiem - wspiera się swoich ulubieńców na dobre i na złe, niezależnie od okoliczności. Na tym to właśnie polega. A ja... cóż. Uważam się za kibica DDW i wychowanków tej federacji. Zdrowy rozsądek nie ma z tym nic wspólnego ;)

Teraz ludzie nie trzymają kciuków za sukces DDW, ale za to, żeby po kwietniowej gali WWE wróciło do Polski. Czują, że największa federacja na świecie jest w zasięgu ręki, więc nie będą się przejmowali jakimś tam polskim wrestlingiem.

Może to i prawda, ale dla parunastu osób które chcą w Polsce rozpocząć przygodę z wrestlingiem jako zawodnicy, to WWE na HS w Gdańsku dużo nie zmieni a szkółka Dona Roida jest jedyna szansą na wybicie się. Dlatego trzymam mocno kciuki

Trzymaj gardę Dżon!!

Warszawa byla zlym wyborem, pierwsza rzecz to Karuzela, malo kto w Wawie kojarzy to miejsce,a co dopiero reklama, naprawde wpadnij do Wawy zapytaj przecietnego mieszkanca "wiesz gdzie jest klub Karuzela?" bedzie cisza, chyba ze mieszka w poblizu, to byl klub w zlym miejscu , drugie rzucenie sie na Stodole bez zadnej promocjii.

Gala w Twardogorze? to juz bylo przegiecie, rouzmiem wies, to rowna sie mniej kosztow, ale nie wies zabita dechami, jak Twardogora, gdzie do najlizszego miasta jest godz. drogi. Mam nadzieje ze to nie koniec DDW, ze jeszcze dadza rade cos zorganizowac i to w miescie , jak np; dobry by byl pokaz adeptow w Rzeszowie.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Ewentualny event w Rzeszowie miałby przede wszystkim ogromny plus w postaci pewnej promocji szkółki DDW w mieście, a co za tym idzie szansą, że miejscowi będą chcieli zostać członkami DDW, bo gdy odpada cena dojazdów z drugiego końca Polski to treningi cenowo rzeczywiście nie wypadają odstraszająco i pewne zainteresowanie nimi w tamtej okolicy może się pojawić. Dobrze myślisz Street.