Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rozstrzygnięcie konkursu na najlepszą relację z gali WWE Sma

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Macintosh
  • Styl:  Jasny

Pod koniec obchodów X urodzin Attitude ogłosiliśmy konkurs na najlepszą relację z gali WWE Smackdown World Tour 2011 w Gdańsku/Sopocie. Relacja mogła zostać napisana/nagrana/zaśpiewana/narysowana etc. liczyła się inwencja oraz jakość. W tym przypadku forma nie była ograniczeniem. Ostatecznie wygrała relacja tekstowa, z...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-rozstrzygniecie-konkursu-na-najlepsza-relacje-z.html
  • Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Koper

4

• Vercyn

3

• VebVe

3

• MJ

1

Top użytkownicy w tym temacie

"Zadaniem konkursowym jest napisanie, narysowanie lub nagranie w formie multimedialnej relacji z gali WWE Smackdown World Tour 2011 w Gdańsku/Sopocie. Liczymy na własną inwencję i kreatywność, a wszelkie dodatkowe elementy jak zdjęcia czy ukradkiem zrobione filmy są mile widziane" - jest gdzieś w zasadach chwalcie atti albo, że nie można pozdrowić kolegów z innego forum? W związku z tak ważnym dla fanów wrestlingu wydarzeniem byście się mogli wznieść trochę ponad to. http://www.youtube.com/watch?v=00WWRgahPIc

Hmm... filmik trochę słaby. Żadnej inwencji twórczej, płynnych przejść czy czegokolwiek takiego. Czy naprawdę nikt nie wysłał nic innego a to była jedyna praca multimedialna?

Szkoda, że wszystkie urywki pochodzą od innych użytkowników, a nie od autora filmiku? Czymże on się wykazał, że został nagrodzony? Speechem?

Wszystkie relacje bardzo dobre. Zwłaszcza praca zwycięzcy chapeau bas. Nie dość, że tekst spójny merytorycznie to w dodatku dobrze napisany pod względem plastycznym dla oka. Wszystko ładnie komponuje się w jedną cąłość. Praca wzbogacona zdjęciami do poszczególnych akapitów co z pewnością działa in plus, a i oko się cieszy. Druga praca również dobra, może troszkę słabsza od pierwszej ale należą się także wyrazy uznania za chęci i czas poświęcony w napisanie takiej relacji.

Film - hmm cięzko okreslić w sumie dobry... fajnie, że dałeś trochę "siebie". Jednak boli fakt tgo, że masz filmik z podróży a wszystko co z gali to zapożyczone od innych.

Niestety muszę się tutaj zgodzić w całej rozciągłości z przedómwcami, iż można bYło to zrobić troszkę lepiej. Jakieś przejścia, może podpisy do filmów bo takto wyszło troche "przejechania z trasy" , troszkę twojej gadki i nic poza tym. Cóż filmik podany przez Mercyla jest o wiele lepszy, ale podkreslam, że jest to tylko moje subiektywne zdanie, z którym można się nie zgadzać.

Prace ładne. Szczególnie praca zwycięska. Druga robota też ciekawa, chociaż jak wspomniał kolega wyżej, gorsza od jedynki. Praca multimedialna jakoś mi nie podeszła. Nie podoba mi się jakość i podbieranie od innych ich prac. Z kolei wstawka z gadaniem o SD jest dla mnie podróbką niekrytego. Pracę od kolegi wyżej obejrzałem tylko trochę, bo nie chciało mi się oglądać całości, ale jedno mi się rzuciło nie tyle co w oczy, co w uszy, MUZYKA. Ogólnie w miarę uczciwie wygrany, jednak patrząc na pracę multimedialną, to serio była jedyna jaką dostaliście ? Bo za dobra to ona nie jest. Pozdrawiam

jest gdzieś w zasadach chwalcie atti albo, że nie można pozdrowić kolegów z innego forum? W związku z tak ważnym dla fanów wrestlingu wydarzeniem byście się mogli wznieść trochę ponad to. http://www.youtube.com/watch?v=00WWRgahPIc

Podana przez Ciebie praca brała udział w konkursie i zajęła 4, nie nagradzane miejsce.

MUZYKA. Ogólnie w miarę uczciwie wygrany, jednak patrząc na pracę multimedialną, to serio była jedyna jaką dostaliście ?

Były 2 prace multimedialne, drugą podał Mercyl.

• Styl:  Klasyczny

Wszystkie prace według mnie są bardzo dobre. Gratulacje!

18056192365019276624f15.jpg

Sorry Koper, ale trudno mi w to uwierzyć. Skoro nie podaliście listy pozostałych prac, a po za tym nie pokazaliście ich do wglądu publicznego to trudno jest oceniać czy rzeczywiście mieliście racje, jaki był stosunek głosów itp.Więc teraz równie dobrze możesz napisać, że praca zajęła 4, 5 bądź 7 miejsce. Nie wspominając o tym (nie wiem z kim rozmawiałem wtedy), że nie odp czy praca będzie brana pod uwagę kiedy napisałem, że pozdrowień dla kolegów nie usunę. Nie myśl, że chodzi mi o nagrodę i naprawdę gratuluje wszystkim zwycięzcom, ale to nie jest losowanie lotto i w takich konkursach mile widziana jest transparentność.

Na konkurs zostały zgłoszone 4 prace i podana przez Ciebie była w ocenie redakcji zwyczajnie najgorzej oceniona. W obliczu tego bardzo łatwo sobie porównać to z pozostałymi pracami ponieważ w tym momencie wszystkie są widoczne. Jak widzisz nie mógł także zdobyć 5, 6, czy 7 miejsca.

Gdyby jednak było zgłoszonych więcej prac to i tak nie byłby one zamieszczone na portalu, a jedynie te najlepiej ocenione przez redakcję, żeby zwyczajnie nie zaśmiecać portalu relacjami niskiej jakości. Konkurs nigdy nie miał polegać na ocenie przez użytkowników, bo w tym przypadku istniałoby duże ryzyko wypaczeń (mógłby wygrać ten, który ma więcej znajomych, którzy z grzeczności na niego zagłosują bez oceniania pozostałych prac).

Koper ja wszytko rozumiem, tylko zamiast napisać to wszytko o co w końcu się doprosiłem odrazu te cedzisz informacje, z których można wyciągać różne wnioski. Skoro nic nie piszecie to skąd miałem wiedzieć, że praca została przyjęta, że nie mogła być 5, bądź, bo tak naprawdę były 4 prace, a przez, że wszystkie zostały pokazane choć sami mojej nie zamieściliście to skąd reszta ma wiedzieć, że jest najsłabsza. I ja nic nie pisałem o ocenie i wyborze prac przez użytkowników, choć cały czas nie wiem jakie tajemnicze jury o tym zdecydowało, bo też tego nie napisaliście. Teraz widzisz o co mi chodzi? Następnym razem weźcie się za to trochę bardziej poważnie, bo przy takich nieścisłościach nie dziwcie się jeśli rzetelność poddawana jest wątpliwości. Jeszcze raz gratki dla wygranych z życzliwego serca.

• Urządzenie:  Windows

Nie ma tajemniczego jury. Prace zostały ocenione przez grono redaktorów portalu Attitude. Jeżeli nie wiesz kto wchodzi w skład redakcji, to wystarczy zarejestrować się na forum i przejrzeć skład Grupy Attitude, czyli redakcji. Tam jest wszystko opisane. Niestety, ale Twój prawie 40 minutowy film nikomu do gustu nie przypadł - zbyt długi, marny komentarz, który byłby ciekawszy jako mówiony, a nie wyświetlany. Edytowane przez Vercyn

Gratuluje wygranym. Pierwsze dwa miejsca kapitalne i widać prace włożone w nie. Może Mercyl przyznał bym nawet ja ci racje, ale przez 39 minut pokazujesz zdjęcia bez wypowiadania się na dany temat, ale mając kamerę i widzę wesołą ekipę obok siebie miałeś dobre możliwości nagrania czegokolwiek. Poza tym konkurs jakby nie był organizowany przez attitude więc paradowanie z bannerami innych for... no cóż nie mnie to oceniać.

Panowie ja nie będe oceniał czy komuś coś przypadło do gusty czy nie, ale z Mercylem w kwestii formalnej muszę się zgodzić. Sam zaznaczam, że nie jestem userem żadnego forum, więc mnie rybka jakie napisy się na filmie pojawią, lubie poprostu wrestling i tyle. Powinno się chociaż napisać ile było prac i wyszczególnić ile z nich to opisy a ile filmy. To jest chyba logiczne, bo tak to skąd ktoś ma wiedzieć, które miejsce zajął? Ma ząłożyc ile prac mogło wpłynąć?

Koper z całym szacunkiem ale w tej wymianie zdań nie masz racji. Oczywistym jest, że jako organizatorzy konkursu możecie oceniać prace jak chcecie ale podstawowe informacje należy podać. W sumie nie napisaliście, że nie można pozdrawiać innego forum, także dyskryminowanie pracy ze względu na ten aspekt jest niezgodne z reuglaminem o ile jakiś głębszy był stworzony... Praca miała być twórcza, a co twórczego jest w tym, że ktoś pobrał od innych kilkanascie migawek walk i wrzucił , zakładam, że bez ich zgody do swojej pracy, która jeszcze zgarnęła jakąś nagrodę. Może nagroda niewielka ale jednak.

Vercyn, a obejrzałeś cały filmik? Bo ja obejrzałem to co Mercyl podał i świetnie, że zamieszczona jest tam walka Ortona z Codym albo wejście Siny Cary.

Co do mówienia na filmiku to jedni to lubią drudzy nie. Vebe z całym szacunkiem ale to co Ty mówisz to s głupoty. Obejrzałem Twój filmik. Ale wyłączyłem po stwierdzeniu "wszystko bło świetnie oznaczone, wejście na każdy sektor" a następne zdanie "Mój sektor nie był oznaczony, więc musiałem zapytać się pracownika ergo areny". Nie uważasz, iż to sprzeczność?

Koper ja wszytko rozumiem, tylko zamiast napisać to wszytko o co w końcu się doprosiłem odrazu te cedzisz informacje, z których można wyciągać różne wnioski. Skoro nic nie piszecie to skąd miałem wiedzieć, że praca została przyjęta, że nie mogła być 5, bądź, bo tak naprawdę były 4 prace, a przez, że wszystkie zostały pokazane choć sami mojej nie zamieściliście to skąd reszta ma wiedzieć, że jest najsłabsza. I ja nic nie pisałem o ocenie i wyborze prac przez użytkowników, choć cały czas nie wiem jakie tajemnicze jury o tym zdecydowało, bo też tego nie napisaliście. Teraz widzisz o co mi chodzi? Następnym razem weźcie się za to trochę bardziej poważnie, bo przy takich nieścisłościach nie dziwcie się jeśli rzetelność poddawana jest wątpliwości. Jeszcze raz gratki dla wygranych z życzliwego serca.

Spoko, następnym razem zamieścimy kilkunasto punktowy regulamin z którego jasno będzie wynikać iż organizatorem konkursu jest Attitude, ocena prac należy do redakcji a nie uczestników lub obserwatorów konkursu i nie podlega kwestionowaniu, a przedmiotem mogą być prace nagrywane z myślą o konkursie a nie jako reklamówka lub wspomnienia z własnego forum, zgłoszone na Attitude przy okazji. Jednocześnie zaznaczając iż na portalu zostaną zamieszczane jedynie prace laureatów...

O ile oczywiście będzie kolejny konkurs, bo czytając tego typu komentarze i kwestionowanie zasad konkursu zwyczajnie odechciewa się poświęcania czasu i pieniędzy na takie inicjatywy.

Praca miała być twórcza, a co twórczego jest w tym, że ktoś pobrał od innych kilkanascie migawek walk i wrzucił , zakładam, że bez ich zgody do swojej pracy, która jeszcze zgarnęła jakąś nagrodę.

A co twórczego jest w pokazaniu 5 minut jazdy pociągiem? Lepiej wygląda ukazanie kilku wyrywkowych i dynamicznie pokazanych scenek niż film przy którym można się zanudzić na śmierć.

Powinno się chociaż napisać ile było prac i wyszczególnić ile z nich to opisy a ile filmy. To jest chyba logiczne, bo tak to skąd ktoś ma wiedzieć, które miejsce zajął? Ma ząłożyc ile prac mogło wpłynąć?

Nie widzę w jaki sposób miałoby to wpłynąć na wyniki konkursu.