Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

SPOJLER RR - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   29
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  iPhone

Jak widać po nazwie topicu zbyt zadowolony w tej chwili nie jestem..ale po kolei..

Cruisweight Championship Match : Bez kitu...najlepsza walka wieczoru, tylko tutaj coś się działo, zwycięstwo Helmsa, czy to dobrze ? A tak sobie...I tak WWE nie miało co z nim zrobić, no to go do cruiserów wepchnęli..

Diva's Match : Ashley zbyt dobrą wrestlerką nie jest i to było widać, walka nijaka..Zwycięstwo Mickie i to jej raczej WWE da teraz women championship.

JBL vs Boogeyman : No i tutaj kompletna kompromitacja WWE..Boogeyman pojawił się, postraszył, pare ciosów JBL, kontra pumphandle i pin..dno! Boogeyman chyba naprawde nic poza tym nie potrafi...szkoda JBL.

Royal Rumble : No i tutaj mamy największą kompromitację w historii WWE, bez przesady...Dobra, na ringu zostali Orton, HHH i Rey ( Orton nr 30, HHH 1, Rey 2) Byłem pewien że RR wygra HHH, dobra wypadł, ciesze sie żę Orton wygrał a tu dupsko kurwa blade! Wygrał Rey! I to on, Rey Mysterio będzie walczył w ME Wrestlemanii! Kpiiina! Wiem, wiem że z Kurtem potrafią zrobić naprawde niezłe widowisko, ale to nie jest walka na ME WM!

Cena vs Edge : Tutaj wynik był znany jescze przed rozpoczęciem walki, walka nieciekawa, chociaż Edge starał się jak mógł. Wygrał Cena po FU i STFU (swoją drogą jescze nie widziałem żeby ktoś wykonywał to tak chujowo) Johny Boy znów mistrzem..niestety :(

Wieprz vs Angle : Heh, któś napisał już że z tą świnią to nawet Kurt dobrej walki nie zrobi , no i nie zrobił! Walka jescze gorsza od poprzedniej! Wkurwia mnie to łamania Ankle Locka przez Henry'ego. Wygrał Kurt po..roll up (sic!) Po walce pojawił się Taker..tylko po co?! Tego pana wszyscy, ale to wszyscy mają już serdecznie dosyć! A jescze go będziemy musieli na NWO oglądać...

Podsumowując : Myślałem że po słabiutkim nYr WWE odbije się od dna i zaserwuje nam jakiś smakowity kąsek, przeliczyłem sie..ta gala już teraz może kandydować do miana niewypału roku!

Plusy :

- Yyy...Śmieszny segment z Jim'em Dugganem ?

Minusy :

- Ani jednej naprawde dobrej walki

- Tragiczna końcówka RR

- Rey w ME WM!

- Zeszmacenie na maxa Kane'a (bęcki od Lashleya, odpadnięcie już na początku)

- Cena odzyskał tytuł...

Edytowane przez LegendKiller
https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

7

• RVD

6

• Streetovs

5

• Bonkol

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Tez sie załamełem po obejrzeniu a szczegolnie po tym jak Cena znow wygrał.

Centralnie myslałem ze Edge potzryma ten pas do WM i bedzie tam 3 way dance HHH vs Cena vs Edge a tu takie gowno zaserwowali ehh szkoda słow

Co do RR to jest to chyba najgorsze RR ze wszystkich centralnie procz zeszmacenia wielu dobrych wrestlerow czyt Kane , Booker T, HHH przeciez on tam dostawał bencki od kazdego dosłownie kazdego i tylko czasami kulejac na nogach kogos wywalił :/ Chociaz mu to nie zaszkodzi. No i koncowka... tak bardzo chciałem zeby orton wygrał a tu Rey nagle okazał sie bogiem i wywalił 2 czołowych wrestlerow. ok rozumiem jakby wygrał jakos inaczej... nie wiem oni wyeliminowali by sie nawzajem albo cos... ale taka dominacja przez Reya w ogole do mnie nie przemawia i to przez całe rąbane RR :/

Jedyne co ratowało dla mnie to RR to powrot RVD :D Poprostru az miałem ciarki jak ludzie skandowali RVD!! RVD !! RVD!! boskie :D

Angle Vs Prosiak.... ehh biedny Angle probował probował i dzieki bogu ze nie wpadli na genialny pomysł by Angle przegrał bo centralnie bym czymś cisnął w monitor!!

Boogeyman Vs JBL ... poprostu niewypał totalny

Tyle oczekiwania tyle nadzieji zwiazanych z tym RR tyle pomysłow i domysłow i wszystko zrobili na odwrot :D no K...wa... przegiecie

https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28484

Niestety niewidzialem walki kobiet bo akurat storyline miedzy Mickie a Trish mi sie podoba a i Mickey powinna zdobyc champa bo umiejetnosci(jak na dive) ma.

Boogeyman skad oni wzieli ta pokrake :shock: zalosne poczawszy od wygladu po umiejetnosci,dretwy ze tez jobbuje mu JBL. Walka dno a szczegolnie pokraka czerwona.

Edge-Cena to bylo do przewidzenia pajac ktory postura wypad conajwyzej do cruseiweight a umiejetnosciami do jobbowania wygral po raz kolejny,zygac sie che.

Kurt-tucznik beznadziejna walka bo jak kupe miecha co sie rusza jak mucha w gownie mozna wogole brac do takiej walki.

Battle Royal co mnie jedno wkurzylo to nie zwyciestwo Reya,tylko te jeko wrzaski Edge Edge! ile jeszcze z tragedi beda robic przedstawienie? To bylo zalosne,jak i to ze dali wygrac Reyowi tylko ze wzgledu wlasnie na walke w pamieci Guerrero.

WWE zaczelo dobrze rok i na chwile nawet sie zapomnialo ze to tylko WWE i zaraz cos spieprza :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28489

Rey zasługuje na wygranie RR, za umiejętności, ale nie zasługuje za gabaryty... Za cholerę nie jest wiarygodny, jak World HEAVYWEIGHT championem może być ktoś kto ma mniej niż 170 cm wzrostu i nie waży nawet 75 kg???

Teraz podobno plany są takie, że Angle będzie walczył z Ortonem na WrestleManii, a Mysterio przeskoczy na RAW i będzie walczył z Ceną który przejdzie heel turn... Man it sux hard!

https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28490

• Urządzenie:  Windows

- Co sądzisz o WWE?

- Szczerze? Je*ie mnie to!!!

Tak moim zdaniem powinien się od dziś zaczynać niemal każdy dialog dwóch fanów wrestlingu. Prestiż Royal Rumble - jednego z najważniejszych ppv federacji WWE - został zeszmacony bardziej, niż Tommy Dreamer. Nie wiem, o czym napisać najpierw? Walka Boogeyman vs JBL? O czym tu kuźwa pisać, skoro sama walka trwała minutę i 59 sekund, a mimo to była jednym wielkim sleeperem (!sic). Co można powiedzieć, skoro ex-WWE Champ (jakby nie patrzeć trzymał pas przez cały rok) jobbuje pokrace (jak dobrze określił to Streetovs), której arsenał ciosów jest uboższy niż Johna C.??? Pump handle był chyba pierwszą akcją Bugiego w tej walce (jeśli nie liczyć złapania za cycki Jillian i jednego chopsa)... 1:59... To kuźwa lepsze niż 3:16... Niech sobie Boogeyman na klacie namaluje czerwoną farbką te trzy cyfry... 1:59... nie mam pytań!!!

Walka Cena vs Edge? Paradoksalne, ale była to jedna z dwóch najlepszych walk na gali. Nie da się o niej powiedzieć nic dobrego, ale wiele złego też trudno znaleźć. Koniec tematu.

Walka Kurt vs Prosiak? Dwa przerwane Ankle Lock'i, 2 count po Olympic Slam (przypominam, że ten chwyt rzucał na kolana niemal wszystkich "wielkich" w WWE). Dlaczego miernota zwana Sexual Chocolate przy pierwszej próbie Angle Slam'u nie pozwala się w ogóle poderwać z ziemi (podczas, gdy dobre 100 funtów cięższy Big Show kikakrotnie fruwał przy tym chwycie jak piórko, że wspomnę chociażby Survivor Series 2001)??? Jeśli ta walka miała uniewiarygodnić Kurta jako World Champ'a, to plan Vince'a powiódł się w 200%!!!

Walka Royal Rumble? Mistrzowie tag team wylatują z ringu jak ostatnie leszcze, wcześniej ten los spotyka IC Champ'a. Najmniejszy i najbardziej przepushowany z cruiserów (właściwie to jedyny cruiser, który dostaje push) wchodzi z numerem drugim, eliminuje main-eventerów i wygrywa RR... I jeszcze ta pretensjonalna dedykacja... Ile jeszcze WWE ma zamiar wykorzystywać śmierć Eddiego? Może do śmierci kolejnego wrestlera (odpukuję w niemalowane), na którego dla odmiany zaczną się powoływać??? This really suxxxx!!!

Walka o Cruserweight Title? Jedyny ciekawy moment tej gali. Ale czy London, Funaki czy Noble nie zasługują bardziej na ten tytuł niż Helms. Czy gość który jako superbohater Hurricane wykonywał chokeslam'y z wysokości swoich "marnych" 180 cm, pasuje z taką przeszłością do dywizji wagi lekkiej? Helms mistrzem - ciekawy, acz nie do końca przemyślany wybór...

Walka kobiet? Jeżeli na ringu nie stoją Lita, Victoria, ew. Trish - omijam walkę szerokim łukiem. Wolę obejrzeć sobie zdjęcia div na wwe.com... Przynajmniej zmysł estetyczny zostaje po części zaspokojony...

Backstage - no comments, losowanie numerów - totalna chujoza... Jedyny ciekawy motym to Vince oglądający tatauże na ciałach div...

Ocena PPV: 2,5/10 (i to kurwa naciągane!!!)

Edytowane przez theGrimRipper
https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28491

Na Boga, Mysterio ... Jedno jest pewne. Ci ktorzy narzekali na przewidywalnosc WWE, pod koniec Battle Royal narzekac nie mogli.. Ktos w Typerze postawil an Rey'a (chyba J-Ro?) i przyznam wtedy, ze parsknalem sobie w duchu z pogarda...

W trakcie ogladania Rumble'a bylem przekonany ze bedzie znowu gadanie, jak to przez iles tam minut Mysterio bohatersko wytrzymal, ze byl tak blisko bla bla... a tu Orton wypada :o

Jezeli WWE tego nie odkreci, to szczerze powiem ze dla mnie szykuje sie kuriozalny i zenujacy ME Wrestlemanii...

P.S - i budujace jest to, ze nie tylko ja mam juz Takera dosc.

https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28492

Nie chciałem gadać o Eddie'm żeby nie poruszać tego tematu jednak o tym trzeba po prostu wspomniec! Od śmierci minęło pare miechów a Reyowi teraz przypomniało się żeby sie pomodlić, no i ten segment z Benoitem..ehh...
https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28496

Ja jeszcze od siebie dodam ze na maxa wkur.... mnie to ze Rey na ring jedzie low riderem eddiego.Ten zaczyt powinien przypaśc bratowi Eddiemu Chavo Guerrero a nie jakiemus 6:19 :|:|:|:| Co do Royal Rumblr matchu to nie był taki zły tylko wkurwiło (a) mnie koncówka no i to ze Psicosis ,Booker T i Rick Flair odpadli tak szybko :|:|
https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28501

Ja jeszcze od siebie dodam ze na maxa wkur.... mnie to ze Rey na ring jedzie low riderem eddiego.Ten zaczyt powinien przypaśc bratowi Eddiemu Chavo Guerrero a nie jakiemus 6:19 :|:|:|:| Co do Royal Rumblr matchu to nie był taki zły tylko wkurwiło (a) mnie koncówka no i to ze Psicosis ,Booker T i Rick Flair odpadli tak szybko :|:|

Samo RR całkiem niezłe ale zwycięzca to już nieporozumienie(jak dla mnie) no i bardzo mnie wkurwiło że Kane został tak szybko wyeliminowany a jak wiemy zawsze słynoł z oczyszczania ringu a HBK po wyeliminowaniu paru pionków został wyrzucony przez Shane który wogóle nie brał w tym wszystkim udziału :x

Booker wyleciał szybciej niż Coach to mnie troche rozbawiło :twisted: ale są też pozytywy takie jak według mnie bardzo udany powrót RVD a także Tatanki i Goldusta oraz Eugene(jednorazowo mam nadzieje)

https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28502

Ale jedno trzeba przyznać - napewno w tym roku WWE szokuje na całej linii - zwycięstwo Edga na New Year Resolution, Kurt Angle WWE Championem, teraz odzyskanie pasa przez Johna Cena, zwycięstwo Rey na Royal Rumble. W tym roku na nudę nie należy narzekać, mimo że są to dość kontrowersyjne posuniecia, ale jednak zaskakujące. Rey jak widac jest chyba najmocniej pushowanym cruserweightem w historii wrestlingu - no chyba że się mylę:P
https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28504

Nie, nie mylisz się...

[ Dodano: 2006-01-30, 20:12 ]

Btw. To co robił Kurt było na maksa heelowym zachowaniem! Krzesło ? Odwiązanie poduszki ? Toż to kurwa zachowanie rasowego heela a nie rzekomego babyface'a #1! Troche konsekwencji!

https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28505

• Reputacja:   1

Rey jako zwyciezca Royal Rumble - chyba nikt (poza garstka typujacych RM'owiczow) sie tego nie spodziewal ;)

Moja pierwsza reakcja po przeczytaniu tej wiadomosci byl wielki szok..ale teraz mysle, ze jesli moze byc cos lepszego od WMowskiego main eventu Kurt vs Orton, to z cala pewnoscia moglby to byc 3-Way Dance z udzialem Reya. Wszystko sie calkiem ladnie uklada - ostatni dwaj na ringu, urazona ambicja Randy'ego, byc moze rozkrecenie jakiegos feudziku na najblizszych Smackach. Wbrew temu,gali co moglibyscie myslec, to moze byc bardzo wybuchowa mieszanka - maestria techniczna Angle'a, high flying Reya, a dodatek Orton, ktory jak wiemy swieci w ringu tym mocniej, im lepszych ma przeciwnikow ;) Przyznam, ze nie jestem w stanie przewidziec przebiegu ani poziomu tej rywalizacji, ale...spodziewam sie czegos naprawde duzego :D

I przy tej okazji mam nadzieje, ze news Weemana o przeskoku Reya na RAW i jego walce o pas z Cena okaze sie nieprawdziwy...

A co do heelowego zachowania Kurta...gali nie ogladalem, ale zdecydowanie wole go w roli SOBowskiego tweenera niz babyface'a. Warto tez zwrocic uwage, ze tak naprawde jego face turn przebiegl niejako z musu, kiedy fani zaczeli cheerowac mu, gdy byl heelem, jednoczesnie wygwizdujac Cene. Jako face ukazuje sie na SD! raptem od dwoch tygodni, wiec na ostateczne wylkrystalizowanie sie jego orientacji jest jeszcze za wczesnie...

A na Wrestlemanski ME RAW wybieram po drobnej modyfikacji batalie Ceny z Hunterem w "piekielnej klatce" i (rok temu na pewno nie podejrzewalbym siebie o napisanie czegos takiego ;) ) przechwycenie pasa przez Trypla ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28508

a ja doznaje chyba deja vu... kiedyś dawno temu, w pewnej nieistniejącej już federacji też chciano na siłe zaskakiwać, bądź to z pospiechu, bądź innych zawirowań... w każdym razie na dobre im to nie wyszło w dłuższym rozrachunku...
https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28509

A ja mam prośbę do LegendKillera - czy mógłbyś do jasnej cholery zakładać tematy w ten sposób żeby nie wskazywać na to, że nie wygrał Twój ulubieniec?!

maro: Chavo to nie brat tylko bratanek Eddiego. Więcej błędów merytorycznych w Twoim poście nie zaobserwowałem, a językowych nie będę wypominał ;).

PS: Dlaczego na Twojej sygnaturze jest napis "Bogo & Beule"? Przyznaj się skąd ją ukradłeś! :P

Jezeli WWE tego nie odkreci, to szczerze powiem ze dla mnie szykuje sie kuriozalny i zenujacy ME Wrestlemanii...

Żenujący? W jakim sensie, bo chyba nie stricte wrestlingowym?

Moja pierwsza reakcja po przeczytaniu tej wiadomosci byl wielki szok..ale teraz mysle, ze jesli moze byc cos lepszego od WMowskiego main eventu Kurt vs Orton, to z cala pewnoscia moglby to byc 3-Way Dance z udzialem Reya.

Zgadzam się w 100%! :)

A teraz moje spostrzeżenia.

Boogeymana nie da się oglądać w ringu. W walce z JBL pokazał wszystko na co go stać, czyli nic. Im szybciej zniknie z WWE tym lepiej. Na tle takiego przeciwnika jak Boogeyman nawet ja mógłbym być bogiem wrestlingu. Szkoda JBL, w porównaniu do Johna Ceny, który na nieszczęście ponownie wszedł w posiadanie pasa był naprawdę dobrym mistrzem.

Kurt Angle próbowal wyciągnąć z Marka Henry'ego co się dało, ale co z tego? Walka do niczego. Henry nie potrafi nawet dobrze upaść przy Ankle Lock. Zresztą przy School Boy Angle'a też się nie popisał. Niech odejdzie z WWE jak najszybciej.

Wynik Royal Rumble był dla mnie całkowitym zaskoczeniem. Czy ciesze się ze zwycięstwa Reya Mysterio? Trudno powiedzieć. Z jednej strony się cieszę, ponieważ wkład Mysterio został doceniony, z drugiej czuje pewien niedosyt, bo przecież on nie ma warunków aby być równorzędnym przeciwnikiem dla Angle'a, a poza tym byłem przygotowany na to, że wygra Randy Orton :). Mam nadzieję, że scenariusz pójdzie w tym kierunku, o którym napisał SPoP. Sinner napisał, że Mysterio okazał się bogiem i wyeliminował dwóch czołowych wrestlerów. Moim zdaniem Royal Rumble na boga wygreowało Triple H, którego momentami próbowała wyeliminować połowa wrestlerów stojących na ringu :). Mysterio tymczasem większość czasu przeleżał w narożnikach. Nie napiszę, że jego zwycięstwo jest kpiną, bo w moim przekonaniu tak nie jest. Natomiast nie wiem czy WWE idzie w dobrym kierunku.

Śmieszny segment z Jimem Dugganem.

Na koniec mam cztery słowa dla mojego kolegi ze Stanów Zjednoczonych, który niestety nigdy tego nie przeczyta:

Johnie Cena nienawidze Cię!

Chyba doczekaliśmy się drugiego Lexa Lugera, z którego twarzy przed walką będzie można odczytać jej rezultat.

https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28510

Czy ciesze się ze zwycięstwa Reya Mysterio? Trudno powiedzieć. Z jednej strony się cieszę, ponieważ wkład Mysterio został doceniony, z drugiej czuje pewien niedosyt, bo przecież on nie ma warunków aby być równorzędnym przeciwnikiem dla Angle'a.

Moja opinie uzasadniam Twoja wypowiedzia - dokladnie dlatego wlasnie uwazam, ze taki main event najwiekszego PPV roku bylby zenujacy. Walki Davida z Goliatem dobre sa raz na 3 miesiace na SmackDown!, ale ile mozna. Akcje pod koniec Battle Royal na duecie HHH / Orton byly dla mnie przesada. Jestem bardzo subiektywny, ale jakos nie przemawia do mnie magia 619.

Moim zdaniem wklad Mysteria zostal doceniony juz sporo czasu temu. Tag titles, kumplostwo z champem Batista, ledwo co przegrane Battle Royal o Heavyweight Title, walka o nr .1 contendership. Przepraszam wszystkich fanow Mystka, ale dla mnie jest on duzo bardziej wiarygodnym przeciwnikiem dla Helmsa o Crusierweight Title niz dla mistrzujacego HEAVYWEIGHT champa... (ba, niech pobije w mistrzowaniu nawet Trish, niech bedzie trzymal ow pas nawet 3 lata bez przerwy)

Musi, MUSI powstac z tego three way dance. Inaczej sie obrazam :wink:

A Cena musi zostac turniety w heela, znowu slychac bylo 'Cena sucks'.

https://forum.wrestling.pl/topic/2780-spojler-rr-opinie/#findComment-28513