Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

GŁOSOWANIE MIESIĄCA - PAŹDZIERNIK 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Zasady takie jak w przypadku głosowania na diary lipca - wymagane minumum trzy odcinki w miesiącu. Dla tych, którzy nie wiedzą - trzyosobowe jury, w którym jest pewien nowy członek, wybiera trzy według siebie najlepsze opowiadania i punktuje je następująco - 10 punktów za pierwsze miejsce, 8 pkt za drugie i 5 pkt za trzecie. Diary, które otrzyma najwięcej punktów wygrywa.

Oto lista nominowanych karier:

1. " WPW - World Profesional Wrestling" by lux - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=307297#307297

2. "WWE by kikut" - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32094&start=45

3. "WWE : Inna Droga (Blaze9) http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32133&start=90

4. "WWE: Rozrywka Sportowa w innym wydaniu" by Adi341 http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=31666&start=105

5. "WSE by Master" http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=31597&start=15

6. "WWE W NOWYM WYDANIU" by Pinio - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=26126&start=375

7. "World Wrestling Enterteiment: Nowa Era" by JesionWWE - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=308688&sid=b36ed91fd8bbfa6df74149d3195ba6a8#308688

Jurorzy mają czas na ocenianie do 13 listopada (niedziela) włącznie! Zażalenia proszę kierować za pośrednictwem PW. Pozdrawiam.

Edit: Czas przedłużony do następnej niedzieli - przepraszamy.

Edytowane przez Adrian!
https://forum.wrestling.pl/topic/27672-g%C5%82osowanie-miesi%C4%85ca-pa%C5%BAdziernik-2011/

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

3

• maly619

2

• Adrian!

1

• Pinio

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

1. "WWE: Rozrywka Sportowa w innym wydaniu" by Adi341

Bardzo dobre diary. Naprawdę ciekawie się je czytało, ale co najlepsze w nim, to opisy wypowiedzi i segmentów.

Zawsze uważałem, że jak wypowiedź, to dosłowne napisanie jej, a nie opis co powiedział zawodnik. To diary jednak pokazało, że wcale nie. Naprawdę świetna robota. Dodam też, że wypowiedzi są bardzo przemyślane i pasują do tego, co powiedziałby dany zawodnik na prawdę.

2. "World Wrestling Enterteiment: Nowa Era" by JesionWWE

Dobrze opisane walki, nie ma powtórzeń i tego typu spraw. W sumie jedyna rzecz jakiej mi brakuje, to mocniejszego oddzielenia segmentów od siebie (np. jakaś linia oddzielająca, pisanie pogrubioną linią). I jeszcze co do segmentów, to moim zdaniem powinieneś je bardziej rozpisać. Opisać więcej i dokładniej sytuację. Ogólnie jednak bardzo pozytywnie. Dzieje się dużo ciekawych rzeczy, wymyślonych przez ciebie, niekiedy mamy powrót do starego rozwiązania, które było w WWE i teraz jego rozwinięcia. Jedyny minus, to moim zdaniem jednak za mało walk na PPV, ale rozumiem, ile pracy zajęło tak dokładne rozpisanie Royal Rumble Matchu.

3. "WWE W NOWYM WYDANIU" by Pinio

Bardzo fajnie pisane speeche. Nie podoba mi się jednak ta przerwa i przeskok czasowy. Takie pójście na skróty. Choć nie powiem, sam pomysł feudu zacny. Niestety, poziom PPV nie był już taki dobry. Dochodzę jednak do wniosku, że na tej gali powinny pojawić się jednak inne feudy, a właśnie poprzednie gale powinny budować emocje.

Zniszczył mnie tez koniec i marna kopia proma Punka. Za to niestety duży minus. Po tym dostajemy RAW, na którym cały twój poprzedni feud zostaje jakby zniwelowany, robimy reset federacji i dawaj wszystko od nowa. Ogólnie jednak gale piszesz dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/27672-g%C5%82osowanie-miesi%C4%85ca-pa%C5%BAdziernik-2011/#findComment-264627

Miejsce 5. ex equo

Lux – Brak dialogów, tylko opis tego co mówią, co mnie po prostu odpycha. Wstawianie angielskich słówek zamiast polskich „skopie jego candy ass” też nie jest trafnym posunięciem. Trochę błędów i literówek. Druga tygodniówka strasznie słaba. Z październikowych odcinków żaden nie potrafił mnie na dłużej zatrzymać przy czytaniu. Gdyby był jakiś punkt zaczepienia w postaci ciekawego storyline'u to sądzę, że zostałbym przy tym diary na dłużej.

Majster – No niestety, ale to opowiadanie mnie odrzuca. Czym? W pierwszej kolejności promami zawodników. Oto przykład:

Tydzień temu pokazałem miejsce reszcie moim przeciwnikom na Elimination Chamber, gdzie jest ich miejsce i tak samo będzie w tą niedzielę, gdy ich zniszczę i zdobędę o pas WSE.

Brak jakiegokolwiek sensu zdania. Szczerze to wygląda, jak wrzucone do translatora, bo ma taką samą składnię, czyli żadnej. Tak samo w przypadku Johna Ceny, kiedy jedno zdanie wypowiedziane przez Jaśka liczy 5 linijek. To jest niestety moja wina. Muszę bardziej rygorystycznie podchodzić do akceptowania diary i nie popuszczać za takie błędy. Nie mam kompletnie żadnego pojęcia dlaczego zaznaczasz w promach, że ktoś z kimś zmierzy się w „normal matchu”. I jeszcze jedna rzecz, na którą zwracałem uwagę w prywatnych wiadomościach – pisanie walki kursywą nie służy mnie odpycha. Ciężko się czyta obszerny tekst, który jest pochylony i do tego wyśrodkowany. Prosiłem dwukrotnie przez PM o zmianę tego. Jeżeli nie będzie poprawy (zarówno pisania kursywą, jak i tych błędów stylistycznych i językowych) przy okazji następnej wrzuty, nie zostanie ona zaakceptowana.

Miejsce 4.

Kikut – Za bardzo rozbudowane zdania w trakcie walk. Nie wpływają one dobrze na ich jakość. Zdania powinny być krótsze, a przez to bardziej dynamiczne. Nadmierna ilość „i” rzuca się bardzo nieprzyjemnie w oczy. Dużo powtórzeń zwłaszcza nazwisk. Brak dialogów, tylko opis rozmów. Ciekawiej byłoby wstawiać rozmowę/promo. Zerknij na przykład niżej.

Barrett powiedział, że już za chwilę rozpocznie się jedna z ważniejszych walk w jego karierze. Prowadził Nexus i walczył o pas WWE kilka razy. Następnie prowadził Corre i był mistrzem Intercontinental. Po raz pierwszy walczył na WrestleManii i chociaż doznał porażki walczy dalej i dziś jest faworytem do ściągnięcia walizki. Wade zrobi to i już nie długo zostanie World Heavyweight Championem. Będzie on pierwszym posiadaczem tego pasa, który pochodzi z Europy. Barrett powiedział, że już skończył, a kibice usłyszą go dopiero na SmackDown gdy będzie trzymał w ręku walizkę, którą już za chwilę ściągnie.
W ringu Wade Barett wygłasza swoje promo: Za moment rozpocznę najważniejszą walkę w swojej dotychczasowej karierze. Zapamiętacie to nazwisko. To ja stałem na czele najbardziej niszczycielskiej grupy w historii całego wrestlingu. To mi podlegali członkowie Nexus. To ja stworzyłem potem najbardziej dominującą grupę na SmackDown! – The Corre. Nikomu innemu nie udało się odebrać pasa Intercontinentalnego z rąk Ezekiela Jacksona. Walczyłem na WrestleManii. A dzisiaj, dzisiaj napiszę nową historię tej federacji. Jestem jedyną osobą, która jest godna ściągnięcia tej walizki. A potem niech World Hevyweight Champion ma oczy z tyłu głowy, bo nie będzie znał ani dnia ani godziny. Będę pierwszym posiadaczem pasa Wagi Ciężkiej, który pochodzi z Europy.

W sumie ani PPV ani obie tygodniówki po gali niczym nie zaskoczyły. Ot takie sobie normalnie Vince’owe gale. Nie było jakiejś iskry, która przytrzymałaby mnie na dłużej. Moim zdaniem do poprawienia powinny pójść te proma i dialogi.

Miejsce 3. ex equo - 5 pkt.

Adi – Nie potrafię powiedzieć dokładnie dlaczego, ale te ostatnie październikowe odcinki są jakieś słabsze w Twoim wykonaniu. Brakuje mi w nich ognia. No niby Morrison jest tym mistrzem Wagi Ciężkiej, ale niestety jego speeche mnie nie porywają. Ot taki sobie zwykły mistrz. Na plus tag match Morrison/Miz vs Christian/Show, tylko dlatego, że mamy namiastkę dawnego Dirt Sheets :) Pod względem technicznym to jest jedno z najlepszych diary, ale niestety ten miesiąc nie obfitował w zrywy czy sytuacje, które wywołałyby u mnie uśmiech na twarzy.

Pinio – Niestety ten przeskok czasowy mnie zmartwił. Liczyłem, że dostanę porządną podbudowę pod jedną galę z Wielkiej Czwórki, a okazało się, że wolałeś się skupić na podrzędnej TLC niż na Survivor Series. Poszedłeś po najmniejszej linii oporu. To tyle, jeżeli chodzi o negatywne odczucia. Potem było już dobrze, a w sumie lepiej powiedzieć – tylko dobrze, jak na Ciebie. Pomysł z feudem Corre-Nexus dobry, bo to jest to, z czego WWE nie skorzystało. Niestety wydaje mi się, że gdzieś już widziałem ten speech Punka, pomimo tego, że on rozgrywał się w zupełnie innych okoliczność. W Twoim wykonaniu mogło to zostać napisane znacznie lepiej bez kopiowania w kilku miejscach oryginalnego WWE.

Miejsce 2. - 8 pkt.

Blaze – Dialogi i proma na plus, gdyż są „mówione”, a nie opisywane. Jest sporo literówek do poprawy, które jednak nie stanowią znaczącego problemu podczas czytania., (jednak takie błędy Blaze nie powinny się zdarzać – „zwycięscom”). Bardzo podoba mi się to, że wykorzystujesz w głównym rosterze dwóch zawodników, których WWE trzyma jeszcze w FCW, a którzy powinni dostać swoją na RAW albo SmackDown. Chodzi mi oczywiście o Tylera Blacka (Seth Rollins) i Richie Steamboat. Co do samych walk, to moim zdaniem powinny być krótsze zdania, aby nadać opisowi dynamizmu. W przypadku WM za dużo dla mnie triple threat machy :D No i zupełnie nie rozumiem wykorzystania Lashley’a w federacji (chyba wolę Batistę). Na plus zaskoczenie w przypadku ściągnięcia walizki na WM. W sumie śledzę Twoją fedkę dla feudu na linii Rock-SCSA. Póki co jestem usatysfakcjonowany i liczę, że będzie jeszcze ciekawiej.

Miejsce 1. - 10 pkt.

JesionWWE – Diary jest trochę nieuporządkowane, tzn. Wszystko zlewa się w jedną całość i ciężko dojść co jest walką, a co już segmentem. W sumie opowiadanie potrzebuje tylko pewnej korekty wyglądu, jakiegoś liftingu. Na niekorzyść oddziałuje też opisywanie prom, a nie ich „mówienie” przez poszczególne osoby. Poza tym dobrze prowadzone historie pomiędzy zawodnikami. Rażą także opisy walk, gdzie są liczne powtórzenia („Ted podnosi przeciwnika, wymierza mu potężnego irish whip w przeciwny narożnik, MVP się od niego odbija i wymierza Dibiasiemu clothesline”) i zbyt rozbudowane zdania („Łapie rywala od tyłu i wykonuje mu backbreaker na kolano, po czym wykonuje mu dropkicka w plecy, gdzie MVP leci na stół, ale się nie łamie, odwraca się i widzi jak Ted biegnie na niego, a więc wystawia nogę, po czym wymierza synowi Milion Dollar Mana knee attack, elbow drop, szykuje się finisher, lecz do ringu wbiega Cody Rhodes, częstuje mistrza U.S snap ddt.”). Same historie prowadzone są na tyle ciekawie, że przyciągają czytelnika na dłużej. Za to plus.

https://forum.wrestling.pl/topic/27672-g%C5%82osowanie-miesi%C4%85ca-pa%C5%BAdziernik-2011/#findComment-265472

Szczerze jestem strasznie zaskoczony, dziekuje za tyle punktow, dzieki rowniez, ze zostaly zostane uwagi, teraz wiem, czego nie robic, to bardzo mnie pomoze. Jeszcze raz dziekuje i gratulacje dla innych userow bawiacych sie w booking :wink:.
https://forum.wrestling.pl/topic/27672-g%C5%82osowanie-miesi%C4%85ca-pa%C5%BAdziernik-2011/#findComment-265480

Głosowanie się zakończyło. Niestety z przyczyn niezależnych od moderatorów swój głos oddało tylko dwóch jurorów. Pomimo tego pragnę złożyć gratulacje wszystkim pisarzom. Wyniki ostatecznie ukształtowały się w następujący sposób:

1. JesionWWE - 18 punktów

2. Adi341 - 15 punktów

3. Pinio - 10 punktów

4. Blaze9 - 8 punktów

Gratuluję zwycięzcy, którym jest Jesion. Jego diary zostanie wyróżnione na okres 60 dni.

https://forum.wrestling.pl/topic/27672-g%C5%82osowanie-miesi%C4%85ca-pa%C5%BAdziernik-2011/#findComment-265666

• Reputacja:   1

Dziękuję za oddanie na mnie głosów mimo tego, że jestem czwarty to i tak dobrze :D Przynajmniej nie tak jak dwa ostatnie głosowanie z rzędu, gdzie nie dostałem ani jednego głosu :) Oczywiście ja się nie żale, lecz doceniam to, że w ogóle dostałem kilka głosów. I również chciałem szczególnie podziękować Vercynowi, który przystosował się do moich próśb, aby opisać każdą jedna diarę z osobna przynajmniej wiadomo co się dobrze robi, a co źle. Nad czym popracować, a co już jest w miarę na dobrym poziomie :)

Nie wiem czy podlicza się pod reklamę (nie mam wcale takiego zamiaru), ale dwóch gości to dopiero początek :D

https://forum.wrestling.pl/topic/27672-g%C5%82osowanie-miesi%C4%85ca-pa%C5%BAdziernik-2011/#findComment-265674

Nie wiem czy podlicza się pod reklamę (nie mam wcale takiego zamiaru), ale dwóch gości to dopiero początek

Chcesz warna :twisted: Żartuję oczywiście :) Po prostu czytając diary od ręki wynotowywałem sobie co jest nie tak, żeby później mieć łatwiej. Uważam, że każde prowadzone diary wymaga krótkiej lub dłuższej notki, aby autor wiedział dlaczego dostał taka ocenę, jaką dostał.

Przynajmniej nie tak jak dwa ostatnie głosowanie z rzędu, gdzie nie dostałem ani jednego głosu

Krótkie sprostowanie - głosowanie na diary sierpnia i września :D

5. Blaze - 5 pkt - "WWE Inna Droga (Blaze9)"
https://forum.wrestling.pl/topic/27672-g%C5%82osowanie-miesi%C4%85ca-pa%C5%BAdziernik-2011/#findComment-265681

• Urządzenie:  Windows

W sumie ja też mam zapisane uwagi co do innych diary, na które nie głosowałem. Ostrzegam jednak, są to takie luźne zapiski, a nie chce mi się ich jakoś sensownie przerabiać ;P Myślę jednak, że każdy zainteresowany będzie wiedział o co chodzi ;)

lux: za dużo zawodników, chaos, nie potrafiłem się wciągnąć w galę. Nuda

kikut: fajne opisy segmentów, walki gorzej, mało swoich pomysłów, za dużo rzeczy podobnych do WWE

Blaze9: WMka, a jednak brak w początkowych walkach jakiegoś wow, brakuje też bardziej szczegółowych opisów, np. po walkach, zachowania zawodników itp.

WMka ogólnie mnie zawiodła.

Na RAW powrót Batisty i nowa grupa, ale słabe jej wejście do fedki

Podobnie Taker jako mentor Kavala, też słabo wprowadzone to. Na początku SD! dowiadujemy się, ze Batisty nie ma już w stajni, a teraz w drużynie z RVD.

Totalny chaos z tego co widzę i niezdecydowanie piszącego gale.

Majster: Jest niestety trochę błędów czy to stylistycznych, czy powtórzeń. Segmenty to praktycznie tylko wywiady, oraz wypowiedzi i zapowiedzi GMa po walkach, gdy ktoś interweniuje. Mała kreatywność. Z tego też powodu ciężko się w to wciągnąć.

https://forum.wrestling.pl/topic/27672-g%C5%82osowanie-miesi%C4%85ca-pa%C5%BAdziernik-2011/#findComment-265682

Spodziewałem się, że trochę "stracę" na tym przeskoku w czasie ale myslę, że kolejne gale pozwolą Wam o tym zapomnieć :D Fajnie być cały czas w czołówce i chciałbym w niej być cały czas dlatego będę się bardzo starał pomimo, że gale dodawane są ostatnio z trochę dużym opóźnieniem. W każdym razie dzięki za głosy i przede wszystkim za opis co jest dobrze a co źle.
https://forum.wrestling.pl/topic/27672-g%C5%82osowanie-miesi%C4%85ca-pa%C5%BAdziernik-2011/#findComment-265807

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Kiedyś próbowałem znaleźć, ale nie udało się. Nie ma nic z PXW w necie. Przynajmniej ja nie znalazłem. Trzeba by było się pytać samego Shadowa 🤣
    • IIL
      Słyszałem o tej walce Shadowa z backyardu. To taka trochę legenda polskiej sceny. Ma ktoś linka do niej? Jest to jeszcze gdzieś dostępne?
    • HeymanGuy
      TNA Genesis 2025 - 19.01.2025 TNA X-Division Title Match - Moose (c) vs. Ace Austin: Austin zaczyna z dużym impetem, momentalnie zaskakuje Moosa, ale ten odpiera atak i zaczyna dominować. Ta walka była pełna przeplatanych momentów, od przewagi Moosa do zaskakujących powrotów Austina. Wyjątkowy moment, gdy Moose przypadkowo trafił JDC spearem, a Austin wykorzystał to, by zadać mocny cios, a potem jeszcze wskoczyć na Myersa i Edwardsa! Końcówka była brutalna – dwa speary Moosa na pewno były godne mistrza, ale Austin nie dawał za wygraną. W końcu Moose broni pas, ale trochę irytuje ta pomoc JDC w tle, przypominam że Moose jest byłym mistrzem TNA i broni pasa X-D kantem. Steve Maclin & Eric Young vs. The System: Tu już od samego początku czuć było chaos. Każdy z panów miał swoje momenty, a Alisha Edwards trochę podgrzewała atmosferę, wkładając swoje trzy grosze. Maclin i Young jednak finalnie zdominowali, z Youngiem, który jak zwykle rozkręcił walkę, by potem zakończyć ją mocnym KIA, świat idzie dalej a Eddie Edwards od kilkunastu lat stoi w miejscu.  TNA Knockouts World Tag Team Titles - Spitfire (c) vs. Ash by Elegance & Heather by Elegance: Walka miała swoją dynamikę. Spitfire pokazały, że nie zamierzają odpuszczać. Luna i Threat rozbiły przeciwniczki solidnymi akcjami i ostatecznie obroniły pasy. Słusznie, bo naprawdę trzymały poziom i dały niezłą walkę. Tessa Blanchard vs. Jordynne Grace: Tu emocje sięgały zenitu. Grace od razu zaczęła od mocnych akcji, ale Blanchard nie dała się łatwo złamać. Wymiana ciosów, suplexów i brutalnych uderzeń. Blanchard w końcu znalazła sposób na Grace i przy pomocy kilku ładnych akcji, jak jej Magnum (diving codebreaker), zakończyła tę konfrontację na swoją korzyść. Było ostro, nie powiem, że nie. I Quit Match – Mike Santana vs. Josh Alexander: To była prawdziwa bitwa. Alexander dominował, ale Santana wcale nie zamierzał odpuszczać. Ich wymiana ciosów, brutalne akcje i kontuzje – to wszystko sprawiało, że ta walka wciągała na maksa. W końcu Santana pokazał charakter, przymusił Alexandera do poddania się i to on wychodzi z tego jako zwycięzca. To co, Josh w Rumble za niedługo?  TNA World Tag Team Titles - The Hardys (c) vs. The Rascalz: No i tu się działo. Szybkie tempo, przeplatające się momenty dominacji obu drużyn. The Rascalz świetnie się trzymali, ale w końcu to Hardys wytrzymali presję i wygrali, kończąc walkę efektownym połączeniem Swanton/Twist of Fate. TNA Knockouts World Title - Clockwork Orange House of Fun Match – Masha Slamovich (c) vs. Rosemary: Ciężka walka, pełna brutalnych momentów, takich jak staplowanie, pinezki czy chociażby Janice (pozdrawiam Abyssa). Widać, że obie zawodniczki szły na całość. Masha wygrała po naprawdę mrocznej akcji, ale czuć było, że Rosemary dała z siebie wszystko. TNA World Title Match - Joe Hendry vs. Nic Nemeth (c): To był epicki finał! Hendry pokazał ogromną siłę woli i ostatecznie, po wielu zwrotach akcji, wywalczył pas, pokonując Nemetha. Bardzo emocjonująca końcówka, Hendry zasłużenie dostał swoją szansę, którą powinien już dostać dawno temu. Tym ruchem załatwili sobie brak przejścia Hendryego na Full-Time w WWE, przynajmniej na jakiś czas. Gala była pełna emocji, większych i mniejszych niespodzianek i świetnych walk. Dużo akcji, dużo walk o mistrzostwa, a zwłaszcza finał, w którym Hendry po długiej batalii zdobył pas, zostanie w pamięci na długo, dobry początek roku dla TNA, byleby Hendry dowiózł jako główny mistrz, bo z jego poprzednikiem bywało różnie.
    • Mr_Hardy
      Pamiętam to, oglądałem. Shadow vs Joker super walka. Najlepsza walka w polskim backyardzie ever. Oglądałem ich regularnie. Tak jak @ HeymanGuy napisał PXW.
    • HeymanGuy
      NJPW Wrestling Life 40th Anniversary Yuji Nagata Produce Blue Justice XV 2025 - 19.01.2025 NJPW wraca do akcji po noworocznych galach, a "Blue Justice XV" to klasyczny mix nostalgii, emocji i trochę tego, co można nazwać... "przeciętną rutyną." Gala w małej siłowni, jakieś tysiąc osób na widowni, ale klimat typowy dla NJPW – surowo i z szacunkiem do każdego wejścia na ring. Lecimy! United Empire vs. Shota Umino & Shoma Kato & Katsuya Murashima: Shota, który jeszcze niedawno brylował w main evencie Wrestle Kingdom, teraz grzeje opener z młodziakami? Trochę zjazd, ale hej – ktoś musi ogarniać te pierwsze starcia. Jakob, O-Khan i Akira robią swoje, a Young Lions jak zawsze: walecznie, dynamicznie, ale koniec końców to Akira zamyka show "Fireballem". Dobra rozgrzewka, ale bez szału. TMDK vs. YOH & El Desperado & Tomoaki Honma: Fajny mix! Fujita i Oiwa to te młode wilki, które wnoszą do każdego starcia sporo energii. Honma dalej w formie, choć ten jego "Kokeshi" to raczej już mem w ruchu. Oiwa kończy Honmę, co jest sporym zaskoczeniem. Ogólnie – szybka, czysta akcja. Na plus. Los Ingobernables de Japon vs. TenKoji: Tetsuya Naito w trybie "snuję się, bo mogę". Po raz kolejny ta jego żółwia szybkość przy rozbieraniu się z płaszcza wywołuje u mnie ziewanie. Starcie z weteranami w sumie dość płaskie, choć Hiromu i tak wyciągnął trochę energii. Końcówka to szybki roll-up i LIJ wychodzą zwycięsko. Meh, Naito, ogarnij się, bo usypiasz i widać że ci się chce coraz mniej.  Bullet Club War Dogs vs. Just 4 Guys: Sanada i Taichi wciąż w tej dziwnej dynamice "powinniśmy już dawno zamknąć nasz feud". Walka w sumie spoko, ale czuć zmęczenie materiału. Bullet Club War Dogs ratują to starcie swoją agresją, ale J4G bez Doukiego to jak pizza bez sera – niby coś jest, ale czuć, że czegoś brakuje. Sanada kończy Taka, i idziemy dalej. Los Ingobernables de Japon vs. Bullet Club War Dogs: Tu już lepsza zabawa! Shingo i Drilla to dwie maszynki do unicestwiania, a ich starcia to coś, na co czekam w przyszłości. Yota Tsuji pokazuje, że jest przyszłością NJPW, ale to Drilla kończy Bushiego swoją niszczycielską "Drilla Killą". Solidny tag, świetne tempo, fajny storytelling. Bishamon vs. TMDK: Zack Sabre Jr. to profesor wrestlingu, ale Bishamon wciąż trzymają formę jako świetny tag. Hartley Jackson to ciekawy dodatek – wielki, potężny i z klimatem, choć jeszcze brakuje mu polotu. Bishamon wygrywają, a Sabre zostaje ustawiony jako ten, którego trzeba pokonać. Fajne, klasyczne starcie drużynowe. Yuji Nagata & Hiroshi Tanahashi & Toru Yano & Oleg Boltin vs. House of Torture: Yuji Nagata – ikona, która nadal potrafi porwać publiczność. Tanahashi i Yano w roli "kreatywnego wsparcia", a Boltin Oleg to chodząca siła i przyszłość tej federacji. House of Torture robi swoje: podstępne zagrania, trochę chaosu, ale koniec końców to Oleg zamyka walkę potężnym Kamikaze. Świetny moment dla niego, choć spodziewałem się, że Nagata zgarnie pin z uwagi na jego rolę w ME i rangę samej gali. "Blue Justice XV" to gala bardziej przejściowa niż coś, co zapamiętamy na lata. NJPW buduje feudy, ale czuć zmęczenie rosteru i brak kilku kluczowych nazwisk (Finlay, Cobb, El Phantasmo – gdzie wy jesteście?). Plusy? LIJ vs. Bullet Club, mocny występ młodych lwów i momenty Olega. Minusy? Naito na autopilocie, za dużo weteranów i niedomknięte wątki (Sanada vs. Taichi). Solidnie, ale bez jakiegoś ognia.
  • Dodaj nową pozycję...