Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

REGULAMIN DZIAŁU BOOKING ZONE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Zapoznanie się z regulaminem jest OBOWIĄZKOWE.

Moderator działu Booking Zone:

Vercyn

REGULAMIN

I. DIARY

1. Diary PISZEMY tylko w jednym temacie, aby nie zaśmiecać działu. Prosta zasada: JEDEN AUTOR – JEDEN TEMAT.

2. Rozpoczęcie nowego diary (nowego tematu) przez tego samego autora wiąże się z zamknięciem tego wcześniejszego. W takiej sytuacji autor ma obowiązek powiadomić obu moderatorów (przez prywatną wiadomość) o nowym diary i poprosić o zamknięcie wcześniejszego.

3. Jeżeli użytkownik nie poinformuje (przed publikacją nowego), że rozpoczął pisanie drugiego opowiadania, wtedy oba zostaną zamknięte (stare i nowe). Użytkownik zostanie także ukarany ostrzeżeniem o mocy „1” oraz dodatkowo przez 14 dni nie będzie mógł opublikować diary. Po tym okresie będzie mógł utworzyć nowy temat (lub otworzyć jeden z zamkniętych).

4. Nie akceptowane będą diary:

- sprzeczne z regulaminem forum Attitude ( http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=1837 );

- w których autor zawarł jedynie roster federacji, zajawkę, newsy lub samą kartę-typera;

- przeklejone z innych stron i for;

- sprzeczne z zasadami ortografii, interpunkcji, stylistyki;

- skonstruowane niechlujne, które są nieczytelne i zawierają wiele błędów.

5. Jakiekolwiek pliki wideo (np. wejściówki, theme songi, etc.) lub graficzne (przedstawienia walk, karty na galę, plakaty, etc.) NALEŻY umieszczać wyłącznie w tagu spoiler. Wyjątek stanowią jedynie logówki federacji i brandów (np. WWE, RAW, SmackDown!) oraz intro gali.

6. Diary nieaktywne przez 60 dni zostanie zamknięte.

II. POZOSTAŁE POSTY (ODPOWIEDZI)

1. Nie akceptowane będą posty (odpowiedzi):

- sprzeczne z regulaminem forum Attitude ( http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=1837 );

- nie na temat, offtopy, spam;

- w których autor będzie zapraszał do swojego diary;

- w stylu "Fajne diary. Podoba mi się". Należy wypowiadać się tylko wtedy, kiedy ma się coś rzeczywiście ciekawego do powiedzenia;

- sprzeczne z zasadami ortografii, interpunkcji, stylistyki;

- skonstruowane niechlujne, w których pełno jest literówek;

- typery z samymi typami. Jedyna akceptowalna forma to zawarcie przy każdym typie kilkuzdaniowego uzasadnienia. Przykład w spoilerze:

WWE Championship - Po zaskakującej kontuzji Ceny dla mnie zwycięzca jest tylko jeden i jest nim Arystokrata. Mam nadzieję, że Del Rio pokona Mysterio i zostanie Mistrzem WWE bo na to zasługuje i tyle.

World Heavyweight Championship - Kolejne bardzo ciekawe starcie, w którym mam nadzieję, że zwycięży ten, który posiada ten tytuł. Sam feud obu zawodników jest prowadzony świetnie, ale mam nadzieję, że CC jeszcze potrzyma ten tytuł. Co do Sheamusa - on dostanie swoją szansę w przyszłości i to zapewne nie jedną.

No Holds Barred - Tutaj interesuje mnie tylko i wyłącznie zwycięstwo Vipera. Ten feud jest kolejnym świetnym, ale jeżeli Orton przegra to po prostu się obrażę. Y2J jest fajnie przez Ciebie prowadzony, ale jako mark Ortona chcę, aby on wygrał i stał się #1 contender.

III. REKLAMOWANIE DIARY

1. Diary można reklamować JEDYNIE w podpisie w profilu.

2. Obowiązuje bezwzględny zakaz reklamowania swojego diary w innym miejscu, niż do tego wyznaczonym.

3. Nie można reklamować i zapraszać do czytania diary w shoutboxie, postach-odpowiedziach w innych diary (formułki "zapraszam do siebie", "odwiedź moje diary", "czekam na rewanż" czy cokolwiek innego) oraz w jakichkolwiek innych tematach na forum.

IV. KONKURSY I WYRÓŻNIENIA

1. Na początku każdego miesiąca organizowany będzie konkurs na diary miesiąca (lub miesięcy, jeżeli konkurs organizowany jest co 2 miesiące lub rzadziej) poprzedniego.

2. W konkursach mogą brać udział gale, w których pojawiły się w danym miesiącu przynajmniej 3 odcinki i spełniają kryteria podane w temacie konkursu.

3. Jurorami są wszyscy piszący diary + 1. niezależny sędzia wybrany przez moderatora.

4. Zwycięskie diary zostanie wyróżnione na okres 60 dni.

V. KARY

1. Za nieprzestrzeganie regulaminu działu Booking Zone użytkownik zostanie ukarany ostrzeżeniem o mocy „1” oraz otrzyma pisemną informacją o powodzie ukarania.

2. W przypadku kolejnego rażącego łamania zasad moderator działu może ukarać takiego użytkownika ostrzeżeniem o mocy od „1” do „2”.

VI. POZOSTAŁE

1. Użytkownikowi przysługuje odwołanie od decyzji wydanej przez moderatora działu Booking Zone.

2. W pierwszej kolejności ma obowiązek zwrócić się do samego moderatora.

3. Dopiero w drugiej kolejności przysługuje odwołanie do administratora forum.

4. Wszelkie zażalenia, uwagi, wnioski należy kierować bezpośrednio do moderatora WYŁĄCZNIE przez wiadomość prywatną.

5. Zabrania się również ponaglania moderatora działu Booking Zone do szybszego akceptowania diary. Diary będzie akceptowane z taką częstotliwością, z jaką będzie to w stanie zrobić moderator.

6. Nowy regulamin wchodzi w życie z dniem opublikowania go na forum w dziale Booking Zone.

Edytowane przez Vercyn
https://forum.wrestling.pl/topic/27188-regulamin-dzia%C5%82u-booking-zone/

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

3

• TheVillain

1

• Giero

1

Top użytkownicy w tym temacie

Przykład diary, które nie będzie akceptowane:

W moim bookingu nie będzie kobiet. Będzie to WWE tylko wrestlerzy będą zupełnie inni. Nie ma podziału na RAW i SmackDown

Roster:

BWTC- Czarny strój, Trochę podobny do Undertakera

Luke Gallows

Rey Mysterio

Kory Chavis

Roderick Strong

Scott Hall

Kaval

Abyss

Austin Aries

Brian Kendrick

Joey Mercury

GALA1

Na scene wchodzi "odpicowany" Joey Mercury

Joey: Witam was na 1 gali WWE. Dziś mamy zaplanowane 3 walki a zwycięzca ostatniej z nich będzie mierzył się o pierwszy pas w tej federacji- WWE INTERCONTINENTAL CHAMPION!

1 walka

Rey Mysterio vs Kaval

Przed wejściem Ray Mysterio przywitał się z fanami, oddał swoją kamizelkę fanowi. Oglądający go pokochali.

Niezbyt wyrównana walka. Rey Mysterio przeważał przez cały czas i pokonał zmęczonego już Kavala swoją wisienką na torcie 619 + frog splash.

2 walka

Roderick Strong vs Kory Chavis

Obydwaj wyszli w bardzo podobnych kolorowych dresach. Ta walka była o wiele bardziej wyrównana. Obaj wreslerzy wymieniali się ciosami pokazując naprawdę dobry poziom. Walkę wygrał Kory Chavis wykonując Tornado DDT.

3 walka

BWTC vs Scott Hall

Dość krótka walka. Wygrał ją BWTC miażdżąc w ringu Halla. Wykończył go za pomocą Chokeslama.

Po tej walce na ring wrócił Joey Mercury podziękował fanom i zapraszał na kolejną galę.

Przykład diary, które będzie akceptowane:

WWF Raw Is War

6 Kwiecień 1998

Apologise to me or die like the rest

Poniedziałkową galę otwiera WWF Chairman, Vincent Kennedy McMahon, stojący pośrodku ringu. Tydzień temu charyzmatyczny szef jednej z dwóch wielkich federacji pro wrestlingu został powalony Stunnerem w wykonaniu człowieka, którego trudno nazwać pracownikiem miesiąca. Stone Cold Steve Austin nie kłania się nikomu i nie uznaje żadnych autorytetów. Dlatego dzisiaj Vince McMahon domaga się oficjalnych przeprosin od Austina. a także zaaplikowania w nim nowej, profesjonalnej postawy, godnej mistrza federacji. W przeciwnym wypadku, zostaną poniesione konsekwencje. Dzięki swojej niezwykłej dobroduszności, Mr.McMahon wybaczy tego jednego Stunnera, w imię nowego, potężnego sojuszu. Jeszcze dzisiaj dowiemy się jaka będzie odpowiedź Steve'a Austina. (96%)

NWA World Tag Team Championship

The New Midnight Express © /J.Cornette vs The Rock and Roll Express

Bob Holly i Bart Gunn zostali wciągnięci do stajni reprezentującej NWA, dowodzonej przez niezmordowanego w walce o klasyczne wartości pro wrestlingu, Jamesa Cornette. The Rock and Roll Express natomiast to dwójka weteranów ringu, Ricky Morton oraz Robert Gibson, i jeden z bardziej zasłużonych dla NWA teamów. James Cornette zwrócił się przeciwko nim po tym, jak nie byli w stanie uzyskać ani jednego zwycięstwa, i starcili pasy NWA Tag Team na rzecz Headbangersów. Sprytny manager Cornette zmontował wtedy swoją nową drużynę, złożoną z zawodników WWF, których kariera wcześniej zdawała się stać w miejscu. To właśnie Bob Holly i Bart Gunn, którzy zdołali odzyskać dla stajni Jamesa pasy mistrzowskie, ale teraz musieli bronic ich w walce z szukającymi zemsty na swoim byłym managerze R&R Express. Po niezbyt porywającej walce Bobt spinował Mortona po Alabama Slam.

Wynik: The New Midnight Express poprzez pinfall (66%)

Rob Van Dam vs Brian Christopher

RVD wcześniej miał okazję zaprezentować się widowni WWF jako egzotyczna atrakcja w ramach umowy z ECW. Jednak teraz ma już podpisany kontrakt i jest pełnoprawnym członkiem rosteru. Brian Christopher jest synem kontrowersyjnego komentatora, Jerry'ego Lawlera.

Jim Ross: Spójrz, twój syn nieźle sobie radzi. Ofensywa, którą przeprowadza jest naprawdę imponująca.

Jerry Lawler: Sam go tego nauczyłem, moja krew JR, moja krew!

RVD powala Briana Christophera kopnięciem z wyskoku. Rozejrzał się po hali w poszukiwaniu aprobaty, i gdy publiczność odpowiedziała cheerem, naładowany niczym bateria Van Dam wskoczył na narożnik. Five Star Frog Splash! 1..2..3!

Jim Ross: Jerry, nie przejmuj się, następnym razem twój syn na pewno poradzi sobie ...

Jerry Lawler: On nie jest moim synem, tyle razy już ci to mówiłem! Nie znam tego gościa, czego ode mnie chcesz? Zajmij się swoimi sprawami ... grillowy chłopcze.

Wynik: RVD przez pinfall (71%)

I'm torn apart!!!

Najgroźniejszy człowiek wzdłuż i wszerz całego Teksasu, Cactus Jack, siedzi na krześle pośrodku ringu. Publiczność przyjęła go owacjami.

- Czuję pustkę. Nie wiem jak mam wam to opisać. Ale spróbuję, jestem wam to winny. To tak jakby wewnątrz mojego ciała (wskazuje ręką na swój tors), tam głęboko, powstało coś okropnego. Pustka, która rozprzestrzenia się (pauza, po czym Cactus spogląda w górę jakby w oczekiwaniu na znak z niebios). I NIC NIE MOŻE JEJ ZATRZYMAĆ!!! We mnie jest coś, co nie jest mną. (odetchnięcie i krótka pauza) Kiedy Terry był w pobliżu ... (publiczność reaguje cheerem, gdy Jack wspomina legendę hardcoru, Terrego Funka), czułem się szczęśliwy (mała konsernacja publiki w związku z dosyć dwuznacznym oświadczeniem). Nie, to nie to co myślicie. Obaj myśleliśmy tymi samymi kategoriami. Obaj znajdywaliśmy radość w robieniu tych samych rzeczy. A były to bardzo brutalne ... rzeczy. Teraz Terry odpoczywa w swoim domu, liżąc rany, których nabawił się tydzień temu. Dzisiaj miałem również dostać wolne, aby pobyć z rodziną. Ale nie mogłem tego zrobić. Muszę trzymać ich daleka od pustki, od siebie. Ja nie potrafię lizać ran, gdyż one nigdy nie znikną. Moje rany są głębsze niż otchłanie piekieł. Nie zaleczą się do końca mojego życia. Nie, nie będę odpoczywał! NIE BĘDĘ ODPOCZYWAŁ!!! (zduszony huk rozlega się gdy mikrofon upada na matę, a Cactus Jack opuszcza ring) (81%)

Non-Title Match

Jeff Jarrett/ James Cornette&Barry Windham vs Goldust /w Luna

Goldust od ostatniego czasu ma problemy ze znalezieniem własnej tożsamości. Tym razem jego twarz wymalowana jest kolorem białym, co przypomina jedną z największych gwiazd konkurencyjnej federacji - Stinga. Luna zaatakowała Jamesa Cornette, jednak to odwróciło uwagę sędziego, który nie zauważył jak Barry Windham powalił Goldusta potężnym Lariatem. Jeff Jarrett wykonał wtedy The Stroke i spinował oponenta.

Wynik: Jeff Jarrett poprzez pinfall (69%)

United We Stand

W ringu znajdują się członkowie kontrowersyjnej stajni, Degeneration X. Brakuje tylko lidera i byłego mistrza WWF - Shawna Michaelsa. Są za to European Champion Triple H, jego imponujących gabarytów managerka Chyna, oraz nowe nabytki, X-Pac i mistrzowie tagów, New Age Outlaws. Pod nieobecność HBK'a, to Hunter Hearst Helmsley wziął na siebie rolę lidera. W jego dłoniach znajduje się mikrofon.

- Jeżeli wydawało wam się, że to drobne potknięcie na Wrestlemanii będzie oznaczało koniec DX, to nie mogliście się bardziej mylić. Jesteśmy silniejsi niż kiedykolwiek. Shawn Michaels wkrótce powróci i odzyska swój pas mistrzowski. A tymczasem zaprezentuję wam największe gwiazdy tej federacji. Lepiej się do nich przyzwyczajcie, bo będą oni centralnym punktem każdej gali, na jakiej się pojawią. (podchodzi do X-Paca). Najbardziej utalentowany zabijaka jakiego znam. Nikt z was, pruderyjnych świętoszków, nie wytrzymałby ani jednego jego kopniaka (X-Pac demonstracyjnie wykonuje kilka kopnięć w powietrze). Przedstawiam wam X-Paca! (typowa dla DX mieszanka popu z heatem ze strony publiczności). Tej dwójki chyba nie muszę wam przedstawiać. Tydzień temu skopali dupska dwóm szalonym spaślakom (wyraźne buczenie gdy HHH wypowiada się lekceważąco o legendach hardcoru: Terrym Funku i Cactusie Jacku). Pokonali każdą drużynę w tej federacji, są najbardziej dominującą drużyną w historii WWF! Oto "Bad Ass" Billy Gunn i "Road Dogg" Jesse James, czyli New Age Outlaws! Brakuje jeszcze ostatniego ogniwa. I wierzcie mi, to najseksowniejsze ogniwo ... (Chyna spogląda na niego groźnie) ... prawie najseksowniejsze (HHH spojrzał wymownie na Chynę, która przyjęła to z zadowoleniem) ogniwo, jakie można sobie wyobrazić. I kiedy wróci, skopie Austinowi jego łyse dupsko, odzyskując to, co należy się jemu - pas mistrzowski WWF! And if you're not down with that ...

- Wygląda na to, że dzisiaj ja i Outlaws mamy walczyć z bandą nieudaczników. Owen Hart i LOD 2000 dobrali się wręcz wzorowo. Wszyscy jak jeden mąż są już skończeni i dopierdalanie się do nas jest dla nich antidotum na wewnętrzną frustrację. No ale przekonają się dzisiaj, że gdy wkłada się rękę do ognia, to parzy. Owen wciąż nie ma dość po łomocie, jaki sprawiłem mu na Wrestlemanii. Upór może go bardzo wiele kosztować. Ale wiecie, to nie jest mój cholerny problem. Mogę równie dobrze nakopać mu do dupy po raz kolejny. A co do was, Hawk i Animal, możecie uzgodnić, że dzisiaj w łóżku mężczyznę będzie odgrywał ten, który nie zostanie spinowany. Bo chwila wzajemnego wsparcia będzie wam cholernie potrzebna po łomocie 2000, jaki wam zaaplikujemy! And if you're not down with that, we got two words for ya ...

SUCK IT! (99% - wow, Trajpel zaszalał)

Edytowane przez Vercyn
https://forum.wrestling.pl/topic/27188-regulamin-dzia%C5%82u-booking-zone/#findComment-257790

Często spotykam się z błędami w używaniu apostrofu. Dlatego też postanowiłem pokazać Wam, w jaki sposób poprawnie stosować apostrof. W tym celu posłużę się fragmentem "Poradnika newsmana" autorstwa SixKillera:

2.2. Apostrofy

Często powtarzanym błędem jest nadmierne stosowanie apostrofów. Rzadziej, niestosowanie ich wcale. Apostrofy stawiamy zwykle podczas odmiany wyrazów zakończonych samogłoską „e” (np. Angle – Angle’a, Kane – Kane’a, Steve – Steve’a) lub „y” (Hardy – Hardy’ego, Randy – Randy’ego, Tony – Tony’ego). W innych przypadkach jest to traktowane jako błąd. Nie odmieniamy więc Hulk’a Hogan’a, The Rock’a, The Undertaker’a, tylko Hulka Hogana, The Rocka, The Undertakera.

Mam nadzieję, że wymienione przykłady doskonale zobrazują, w jaki sposób używać apostrofu. Przypominam także, że po 26 października diary, które będą zawierały liczne błędy (w tym ortograficzne, stylistyczne, interpunkcyjne) nie będą akceptowane do momentu ich poprawienia. Może się to wydawać restrykcyjne podejście, ale jeżeli chcemy podnieść poziom opowiadań to należy zacząć od ich poprawności językowej.

https://forum.wrestling.pl/topic/27188-regulamin-dzia%C5%82u-booking-zone/#findComment-258443

• 1 rok później...

UWAGA!.

Od dzisiaj następuje mała zmiane regulaminu!

I.4. - diary już nie musi być opowiadaniem (właściwie to już połowa diar nie jest opowiadaniem, dlatego wykreślam ten punkt)

IV.3. - w skład jury wchodzą obecnie od kilku miesięcy autorzy diary + niezależny sędzia. Punkt również do wykreślenia

https://forum.wrestling.pl/topic/27188-regulamin-dzia%C5%82u-booking-zone/#findComment-318293

• 2 lata później...

• Urządzenie:  Windows

Nowy regulamin. Usunąłem kilka punktów, a ponadto skrócony jest czas bezczynności diary.

Regulamin Działu Booking Zone by Gierobak

1. Każdy nowy temat powinien mieć opis diary i pierwszą galę. Jest możliwość prowadzenia więcej niż jednego projektu, ale wtedy trzeba poważnie zastanowić się, czy będzie się miało czas na pisanie obydwóch diary.

2. Diary piszemy tylko w jednym, docelowym temacie. Tzn. że nowy odcinek musi być kontynuacją pierwszego postu.

3. Zakaz jest zaśmiecania działu masowym zakładaniem tematów i bezsensownym postowaniem w innych diary. Za złamanie tej zasady leci warn +1.

4. Zakazane jest także reklamowanie diary tekstami "Zapraszam" oraz zachęcaniem do wymiany komentarzy nt. diary. Złamanie tej reguły także grozi warnem +1. Diary można reklamować jedynie w swoim podpisie.

5. Jeżeli ktoś nie wstawił nowego epizodu do diary w ciągu 30 dni od ostatniego, to temat zostaje zamknięty i przeniesiony do "Nieaktywne Diary". Można także samemu poprosić o zamknięcie lub wznowienie jakiegoś tematu.

6. Można robić typery do swoich gal, ale typujące osoby powinny poza samymi typami zamieszczać także jakieś uzasadnienie.

7. Zakaz spamowania tematami dotyczącym BZ zarówno na SB, PW jak i w innych działach.

Diary powinny przestrzegać zasady ortografii, gramatyki i stylistyki.

8. Na koniec miesiąca organizowany jest konkurs "Diary Miesiąca". Głosować można na diary, które wydadzą przynajmniej dwa odcinki, oddając głosy w następujący sposób:

1 miejsce = 5 punktów

2 miejsce = 3 punkty

3 miejsce = 1 punkt

Diary, które zbiorą najwięcej punktów zostaną na miesiąc przyklejone.

9. Moderator w przypadku rażącego łamania zasad Booking Zone może dać warna o wartości "1". Jeżeli user jest recydywistą w łamaniu regulaminu BZ może otrzymać większą wartość warna lub ban.

10. Od każdej decyzji moderatora można odwołać się do "wyższego szczebla", czyli do administracji. Najpierw jednak musi odwołać się do moderatora działu.

Oczywiście przy pisaniu w Booking Zone należy także przestrzegać główny Regulamin forum Attitude.

https://forum.wrestling.pl/topic/27188-regulamin-dzia%C5%82u-booking-zone/#findComment-395708

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...