Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude Mówi #55 - Droga do X-urodzin Attitude!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Z resztą

Błagam... :lol:

Ale jeśli ktoś po zaledwie 3 latach oglądania, motywuje swoje "odejście" od tematu wrestlingu tym, że nie sądzi, aby wrestling był go jeszcze w stanie czymkolwiek zaskoczyć (to tak jakby człowiek pierwotny stwierdził, że nigdy nie będzie lepszej broni niż maczuga ), to mogę się co najwyżej uśmiechnąć.

No dobra, powód trochę taki-sobie. Za nim też jednak stoi (może stać?) coś innego - wrestling to ogólnie jeden z "pożeraczy czasu". Jak mam go, nawet w małym, nadmiarze - mogę go na właśnie rozrywkę takiego pokroju poświęcać i o niej dyskutować. Jak jednak mi go nie starcza to siłą rzeczy muszę odpuszczać te sprawy, które są w danym momencie mniej ważne (a wątpię, by akurat w życiu dorosłego człowieka wrestling takim czymś nie był). Kilka razy o uszy mi się obiło - i nie wiem czy sam Rafikov o tym nie wspomniał - że akurat teraz zajmuje się on studiami.

Wydaje mi się, że w tym wypadku nałożyło się również to o czym tu wspomnieliśmy. Początkowa fascynacja po prostu gaśnie, wraz z nią motywacja do dalszego oglądania. Zresztą, Rafik sam tu kiedyś w jakiejś mojej dyskusji z nim wspomniał, że oczywiście zdaje sobie sprawę, że i tak jest o wiele lepiej niż te dwa lata temu. Jednak, nie potrafiąc uzasadnić wprost "dlaczego", po prostu przestało go to 'kręcić' po tych trzech latach. Nie chcę tu wyjść na jakiegoś jego adwokata, ale jestem w stanie taką postawę zrozumieć. Argumentacja "mnie to już nie zaskoczy" jest oczywiście całkowicie błędna (bo i, podejrzewam, starego wygę siedzącego w tym kilkanaście lat taki storyline z Punkiem mógł bardzo zaciekawić), ale nie traktowałbym jej aż tak dosłownie w tym wypadku.

Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto, Zresztą, Naprawdę, Nieczysto ... :twisted:

[ Dodano: 2011-09-26, 23:22 ]

Na wszystkich pokrzykuje, nikogo nie lubi, i do tego wydaje mu się, że jako jedyny ma worda sprawdzającego pisownie.

Oj, przepraszam, że nie okazywałem swoich uczuć. Jeżeli czujesz się zaniedbany - lubię Cię N!KO, naprawdę :lol: . Lubię też Vercyna, Ghosta, Ravena, E_9 i bardzo dużo innych użytkowników, choć nie było okazji o tym wspomnieć. Nie lubię za to jednak twarzy Karen Jarrett.

Btw. nie piszę w wordzie, a najczęściej w "szybkiej odpowiedzi" (zaskoczony, ha?). Mam sprawdzanie pisowni bezpośrednio w Operze. :D I tak, chyba jako jeden z nielicznych takie coś tu posiadam co mnie osobiście zaskakuje, bo jest to generalnie dość powszechne i każdy może sobie na swoją przeglądarkę takie coś wgrać. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/27176-attitude-m%C3%B3wi-55-droga-do-x-urodzin-attitude/page/3/#findComment-257838

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

10

• -Raven-

7

• RVD

5

• Ghostwriter

3

Top użytkownicy w tym temacie

Kiepski pomysł. Swojego czasu stało się tu na Forum modne, aby dopierdolić WeeMan'owi (nawet jeśli się go nie znało) i AM z Wee tylko by podsyciło tamten trend. Poza tym - Arek był z gatunku tych "niegroźnych".

Wiem, że ten "rematch" mógł zabrzmieć groźnie, ale było to stwierdzenie bardziej ironiczne. Myślę, że dzisiaj ta dyskusja mogłaby mieć inny charakter niż przed laty (chociaż znam ją tylko z forum i opowieści). A Weeman jest na tyle ciekawą postacią, że mogłoby to być interesujące. Wszystko co wzbudza kontrowersje jest ciekawe. A Weeman je wzbudza. (I N!KO też - chociaż nie w tej skali zapewne). Nie wiem na ile to dla niego (Weemana) jest męczące, ale on akurat postawił na wrestling i z pewnością wie, że "nieważne, że źle - ważne, że mówią". Chociaż oczywiście nie musi być szczęśliwy, gdy ktoś na niego nadaje. Ja np. nie lubię jak ktoś mi bruździ.

Dzisiaj (oczywiście są wyjątki, ale nie będę tu rzucał "nickami", żeby później znowu nie było, że z kimś "poklepuję się po plecach" ) ktoś coś napisze, drugi odpisze (na zasadzie "nie masz racji, bo..."), pierwszy odpowie: "ale przecież...", a drugi zakończy: "w tej kwestii mamy rozbieżne zdania i jeden drugiego i tak nie przekona". [..]

Kiedyś ludzie nie odpuszczali tak łatwo i potrafili bronić swego zdania niczym dziewictwa własnej siostry (czuło się tą pasję).

Tutaj wraca nasza rozmowa z pm. Sam wiesz jakie mam zdanie w tej kwestii i wiesz, że „mamy rozbieżne zdania i jeden drugiego i tak nie przekona”. :D Wiąże się to poniekąd z tym o czym napisał hadaszyszek wspominając o Rafie (a propos - ma niemal identyczne zdanie w tej kwestii co ja), że wrestling to nie jest jakaś zbyt poważna sprawa. Ja sam w związku z tym nie ciągnę na siłę różnych dyskusji. Tzn. czasami potrafię się trochę „pokłócić”, ale innym razem uważam, że nie warto lub nie mam na to ochoty.

Myślałem nad tym ostatnio i doszedłem do wniosku, że może wynika to też z tego, że dzisiaj wrestling nie jara mnie tak jak wtedy, gdy miałem 10 lat. Poza tym pozostało we mnie jakieś takie przekonanie, że wrestling był wtedy lepszy. Potrafiłbym pewnie spierać się dzisiaj dniami ba! tygodniami o sprawy związane z HBK, Hitmanem, Takerem, czy Curtem Henningiem. Ale dzisiaj dyskusja kręci się wokół tygodniówek i tylko w nielicznych przypadkach stwierdzam, że warto cokolwiek ciągnąć czy o coś się spierać.

Lubię też [...] Ghosta, Ravena [...]

Wiedziałem, że w końcu i ty się załapiesz do klubu starców-lizodupów. Cieszymy się, że jesteś z nami! :D

Co do poprawiania błędów to profesor Jerzy Bralczyk uważa, że należy użyć sformułowania, które ktoś wypowiedział niepoprawnie - w sposób poprawny po jakimś czasie, nie od razu. Należy stawiać na dyskrecję, żeby osoba, która popełniła błąd nie czuła się niezręcznie. Nie wiem czy odnosi się to także do internetu ale ktoś, kogo można uznać za autorytet w tej sprawie - uważa, że wytykanie innym błędów jest nie na miejscu.

https://forum.wrestling.pl/topic/27176-attitude-m%C3%B3wi-55-droga-do-x-urodzin-attitude/page/3/#findComment-257842

Nie wiem czy odnosi się to także do internetu ale ktoś, kogo można uznać za autorytet w tej sprawie - uważa, że wytykanie innym błędów jest nie na miejscu.

Dobrze, oficjalnie skończę moją karierę "wytykacza". Co nie zmienia faktu, że jak mi ktoś tysięczny raz napisze "Z resztą" to ja i tak, pogrubioną czcionką, też to napiszę w odpowiedzi... poprawnie ;) . Zdaję sobie sprawę, że to trochę taka walka z wiatrakami z mojej strony. Ba, nie przeczę, że i ja nie zrobiłem nigdy kiedyś błędu ortograficznego (a pewno i wiele jeszcze w życiu zdarzy mi się ich popełnić). Nie uważam jednak, że nie należy W OGÓLE nie zwracać na nie uwagi. Piszmy poprawnie. Polski to, podobno, bodaj czwarty bądź trzeci (nie pamiętam już dokładnie) najtrudniejszy język na świecie, ale nie znaczy to, że tylko dlatego, by "ktoś nie poczuł się niezręcznie" nie należy poprawiać ludzi piszących z błędami, zwłaszcza w internecie (gdzie generalnie wg netykiety, niezależenie od różnicy wieku bądź wykształcenia, wszyscy są przecież ze sobą na "Ty").

No dobra, przyznaję, mogłem stać się trochę irytujący. Przepraszam :wink: .

https://forum.wrestling.pl/topic/27176-attitude-m%C3%B3wi-55-droga-do-x-urodzin-attitude/page/3/#findComment-257845

Super odcinek jak każdy!

Czekałam na ten odcinek i się doczekałam, naprawdę dużo można się dowiedzieć.

Czy schodziliście na tematy inne niż wrestling, no nie wiem bo przecież gry wrestlingowe czy też akcesoria też wliczają się w temat wrestling.

Oceniam odcinek 20/10!!!

https://forum.wrestling.pl/topic/27176-attitude-m%C3%B3wi-55-droga-do-x-urodzin-attitude/page/3/#findComment-257850

• Reputacja:   15
  • Urządzenie:  Windows

Dla ciekawych, chociażby w przybliżonej formie tak jak wyglądało Attitude w listopadzie 2001:

http://web.archive.org/we...users/attitude/

Rzuca się w oczy informacja iż zostało "Otwarte Forum Attitude! 23/12/2001", aczkolwiek jak już wiecie nie chodzi tutaj o nasze forum. RM i Att połączyło się dopiero w kwietniu 2004 roku i zapiski z tego faktu zobaczymy tutaj :

http://web.archive.org/web/20040901183246/http://www.attitude.prv.pl/

Wystarczy przewinąć trochę w dół i zobaczyć wpisy "Słowo od Kopra", "Słowo od RVD" itd... Kilka słów napisał nawet Tilo ale były to w sumie chyba jego ostatnie słowa na newsboardzie Attitude. Nie udzielał się w nowym Attitude.

https://forum.wrestling.pl/topic/27176-attitude-m%C3%B3wi-55-droga-do-x-urodzin-attitude/page/3/#findComment-257870

Wpadłem na taki pomysł żeby nagrać AM o grach wrestlingowych, dlatego, że bardzo fajnie wam wyszła ta zajawka w tym wydaniu i myślę, że wiele osób było by ciekawych takim AM, chyba że się mylę:twisted. Ale to taka luźna propozycja dla prowadzącego;)
https://forum.wrestling.pl/topic/27176-attitude-m%C3%B3wi-55-droga-do-x-urodzin-attitude/page/3/#findComment-257948

Wpadłem na taki pomysł żeby nagrać AM o grach wrestlingowych, dlatego, że bardzo fajnie wam wyszła ta zajawka w tym wydaniu i myślę, że wiele osób było by ciekawych takim AM, chyba że się mylę:twisted. Ale to taka luźna propozycja dla prowadzącego;)

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=31979

https://forum.wrestling.pl/topic/27176-attitude-m%C3%B3wi-55-droga-do-x-urodzin-attitude/page/3/#findComment-257958

• Urządzenie:  Android

Człowieku, co Ty zrobiłeś. Za to powinni odebrać Ci Attitude Mówi. Powiedzcie mi, jak można z pełną świadomością okroić taką wersję Attitude. Jak można? No jak? Niech mi to ktoś wytłumaczy, bo ja tego nie ogarniam. Pierwszy odcinek, w którym N!KO rzadko się odzywał - chyba, że schodzili z tematu powstawania Attitude :twisted:

A tak całkiem serio. Przyjemnie było posłuchać, jak to się kręciło w czasach, kiedy ja nie miałem z internetem, a zwłaszcza z Polską Sceną Wrestlingową, styczności. To trwało do września 2009, kiedy to dołączyłem do Attitude. Może kiedyś znalazłem się, w którymś z tych miejsc, może się na nie natknąłem, ale nie jestem sobie w stanie tego przypomnieć.

Good job, ale jak dla mnie to wydanie "Road to X-lecie Attitude" powinno być dwuczęściowe po 2 godziny z samym Sixem, bo to jedno minęło tak szybko, że się nie zdarzyłem nawet ogarnąć. Za to masz u mnie minusa dużego N!KO - okroiłeś wersję, która powinna trwać i trwać, bo nikt nie miałby pretensji o to.

https://forum.wrestling.pl/topic/27176-attitude-m%C3%B3wi-55-droga-do-x-urodzin-attitude/page/3/#findComment-258518

Pierwszy odcinek, w którym N!KO rzadko się odzywał - chyba, że schodzili z tematu powstawania Attitude

Prawda jest taka, ze niekiedy czuje sie zmeczony takimi nagraniami. Wystepuje jeszcze w jakims niszowym projekcie - nie pamietam nazwy - z trzema anonimowymi glosami, gdzie praktycznie na moich barkach spoczywa dobre imie show. No ale w koncu nie kazdy program moze byc "Sztandarowym felietonem audio" (Koper), wiec "whether you like it or not, learn to love it, because its the best thing going. Wooooo!" (Ric Flair)

:wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/27176-attitude-m%C3%B3wi-55-droga-do-x-urodzin-attitude/page/3/#findComment-258527