Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Z! True Long Island Story - Strzał w 10 czy tandetny trik.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   270
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Z! True Long Island Story - Strzał w 10 czy tandetny trik.

Jeszcze 16 lutego, jeśli ktoś zapytałby o Zacka Rydera większość skojarzyłaby go z Tag Temu z Curtem Hawkinsem oraz jednej z najkrótszych walk w historii pasa WWE przeciwko Celtyckiemu wojownikowi Sheamusowi. Później został jeszcze mentorem w II sezonie NXT Titusa O'Neila, który odpadł jako pierwszy.

Jednak 17 lutego zaczęła się nowa era dla Rydera. Wypuścił on na youtubie pierwszy epizod Z! True Long Island Story. Program, który był odpowiedzią na brak pushu ze strony WWE. Zack chciał cos zrobić ze swoją postacią. W pierwszych odcinakach występował tylko Zack. W czwartym epizodzie pojawił się Scott Stanford oraz po raz pierwszy został wybrany Broski of the week, którym został CM Punk. Następnie zaczął się pojawiać ojciec Rydera, który okazał się wielkim fanem Johna Morrisona a przede wszystkim jego dziewczyny Meliny oraz ochraniarz The Big O. Przez program przewineli się również tacy wrestlerzy jak: Primo, Trent Barreta, Curt Hawkins, John Cena, Bill Demott, Darren Young, Yoshi Tatsu Trish Stratus oraz ukazały się wywiady na temat Zacka z The Mizem i Triple H.

Przełomowy okazał się epizod 11, w którym to Long Island Iced Z został pierwszym w historii Internet Championem. Pas tak naprawdę był dziecięcą repliką Intercontinental Championship z dodanymi ikonami YouTube, Twitter, Facebook i rzecz jasna Z! True Long Island Story.

Ważnym wydarzeniem był face turn Internet Championa, który odbył się 16 czerwca na gali Superstars.

Program stawał się, co raz bardziej popularny i WWE zauważyło to oraz poczuło, że może na tym dobrze zarobić. Na jednym z Live Eventów WWE w Australii Zack został zapowiedziany jako WWE Internet Champion. Również CM Punk, który wiele namieszał ostatnio pytał, dlaczego Ryder nie występuje na RAW.

Mniej więcej od tego momentu Zack zaczął się pojawiać na RAW na początku tylko w segmentach a później zaczął walczyć. Komentatorzy RAW wspominali nawet o programie tworzonym przez Internet Championa.

Zack otrzymał nowy T-shirt, opaskę a co najważniejsze nowy pas Internet Championa zrobiony specjalnie dla niego. Push dla Rydera ruszył pełną parą. W związku z malejącymi ratingami SmackDown Triple H mianował Zacka asystentem General Managera SD Theodora Longa. Obecnie pojawia się on Na RAW oraz Smackdown.

Na początku WWE w ogóle nie zwracało uwagi na to, że Zack tworzy sobie własny program na boku jednak, gdy zorientowało się, że publika bardzo dobrze reaguje na Rydera między innymi wołali na jednym z PPV podczas walki Evana Bourna z Jackiem Swaggerem, że chcą Zacka to z miejsca zainteresowali się jego osobą..

Dzięki swojej pomysłowości Zack wymusił na WWE push dla niego. W tym momencie chętnie zobaczyłbym go jako US lub Intercontinental Championa.

Postać, jaką wykreował Long Island Iced Z nie każdemu może się podobać jednak jest bardzo wyrazista i z wielką chęcią zobaczyłbym nie tylko w WWE, ale również w TNA takie osobowości jak Zack Ryder oraz sam pomysł jak wyróżnić się na tle innych wrestlerów, którzy pojawiają się ostatnio jak grzyby po deszczu. Ważne jest natomiast, aby nie byli oni przeciętni osobowościowo jak większość z nich. Charyzma i jeszcze raz charyzma a co za tym idzie mic skille jest drogą do sukcesu w obecnym mainstreamie.

Artykuł ten zakończę w stylu Zacka Rydera. Czytajcie moje następne artykuły, komentujcie i pamiętajcie o wszystkich audycjach Attitude!!!

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Odpowiedzi 167
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jeffrey Nero

73

• aRo

14

• maly619

9

• PiTeRo

8

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

W temacie pytasz, czy to strzał w 10, czy tandetny trick. Może ja akurat trafiłem na zły odcinek (bo obejrzałem tylko jeden), ale nie zrobiło to na mnie wrażenia. Odpowiedź więc prosta, tandeta.

Ja osobiście wolałbym, żeby Zack bardziej skupiał się na graniu postaci jaką kreuje jego gimmick, a nie na jakimś internetowym show. Zresztą, gimmick Zacka to jakby idealne wycięcie postaci z Jersey Shore, a że jestem fanem tego programu, to bardzo chciałbym, żeby Zack się na tym skupiał.

W temacie pytasz, czy to strzał w 10, czy tandetny trick. Może ja akurat trafiłem na zły odcinek (bo obejrzałem tylko jeden), ale nie zrobiło to na mnie wrażenia. Odpowiedź więc prosta, tandeta.

Nie uważam tego programu za jakiś wielki sukces, ale właśnie dzięki niemu Zack zaczął się znowu pokazywać w WWE, dlatego uważam, ze program Rydera był dla niego odskocznią od dna, w którym się znalazł(brak jego postaci w WWE TV), więc uważam, że dla Zacka Z! True Long Island Story jest jak najbardziej strzałem w 10.

Wszystkie odcinki nie były wysokich lotów, ale zdarzyły się naprawdę śmieszne epizody.

gimmick Zacka to jakby idealne wycięcie postaci z Jersey Shore, a że jestem fanem tego programu, to bardzo chciałbym, żeby Zack się na tym skupiał.

Korekta. Zack powtarza to cały czas więc ja też to powiem.

Początek aktualnego gimmicku Z! = Maj 2009

Początek Jersey Shore = Grudzień 2009

Zack nie stara się kopiować niczego z Jersey Shore. Jedynie może brać niewielkie czynniki by urozmaicać swój gimmick.

Wg mnie Z! True Long Island Story to jak na internetowe standardy bardzo dobre show. Biorąc pod uwagę, że o wszystkie pierdoły dba sam Zack (nagrywanie, montowanie, pomysły) należą mu się brawa. Jak wiadomo żyjemy w świecie komputerów, więc tak łatwiej się porozumieć z fanami. Ryder pokazuje prawdziwego siebie, swoje życie i jak stara się o pozycję w WWE. Widać jak wpływają te filmiki na fanów. Każdy chce być Broskie Of The Week, na RAW wszyscy chcą Rydera. Ostatnio nawet do TLIS doszedł segment z Dolphem Zigglerem (który prawdopodobnie ma na celu podpromować postać Zigglera oraz reakcję fanów na niego)

48798430952f294e69c1e4.jpg

Korekta. Zack powtarza to cały czas więc ja też to powiem.

Początek aktualnego gimmicku Z! = Maj 2009

Początek Jersey Shore = Grudzień 2009

Zack nie stara się kopiować niczego z Jersey Shore. Jedynie może brać niewielkie czynniki by urozmaicać swój gimmick.

Ale ja o tym wiem, bo oglądając JS od razu pomyślałem o Zacku.

maly619 napisał/a:

Nie uważam tego programu za jakiś wielki sukces, ale właśnie dzięki niemu Zack zaczął się znowu pokazywać w WWE, dlatego uważam, ze program Rydera był dla niego odskocznią od dna, w którym się znalazł(brak jego postaci w WWE TV), więc uważam, że dla Zacka Z! True Long Island Story jest jak najbardziej strzałem w 10.

Wszystkie odcinki nie były wysokich lotów, ale zdarzyły się naprawdę śmieszne epizody.

Tu już wszystko zależy od tego, czy widzimy Zacka jako ważną postać w WWE. Ja właśnie chciałbym oglądać go jako postać komediową, ale nie koniecznie musi on walczyć o pasy. Taki dzisiejszy Simon Dean ;)

Tu już wszystko zależy od tego, czy widzimy Zacka jako ważną postać w WWE. Ja właśnie chciałbym oglądać go jako postać komediową, ale nie koniecznie musi on walczyć o pasy. Taki dzisiejszy Simon Dean

Jeżeli Zack zacząłby pokazywać się ze swoim pasem Internet Championa na RAW czy SD bo na razie nie dają mu takiej możliwości to nawet nie musiałby mieś pasa US czy IC, ale i tak jestem zwolennikiem dania mu pasa midcarderowego. Moim zdaniem można być postacią komediową i walczyć o pas choćby ten mniej ważny np. US.

Ja właśnie chciałbym oglądać go jako postać komediową

Zapomniałeś, że mamy CM Punka :D

48798430952f294e69c1e4.jpg

• Reputacja:   1

Ja już napisałem kilka razy pod filmikami Zacka Boring. Według mnie to tandetny trik, który jest nudny, nie ciekawy, a denerwujący i słaby. Jedynie co pare słów Are You Serious Bro??? Woo Woo... nie będe pisał, bo każdy to wie :roll: Nic ciekawego się nie dzieje, nie to co u prawdziwego Internet Championa z UFC Kimbo Slicea to było dopiero świetne show. Show?? hmm... uliczne walki. U Zacka wygląda to tragicznie, nie wiem co w tym fajnego i przez taki shit on rozwala Drew McIntyrea ??? :-x To jest tandeta!!

U Zacka wygląda to tragicznie, nie wiem co w tym fajnego i przez taki shit on rozwala Drew McIntyrea ???

Jeżeli chodzi o Drew to ringowo są w miarę równi. A to, że sam Vince przedstawił go jako wybrańca nie oznacza, że od razu będzie mistrzem świata. Na obecną chwilę uważam, że bardziej na push zasługuje Zack, ale trzeba też przyznać, że sytuacja Drew jest bardzo nie ciekawa i zasługuje na więcej niż to co teraz oferuje nam WWE.

Ja jakoś nie jaram się jego postacią,nie lubię takich osób,które chcą coś zrobić na siłę i zyskać "popularność" .Tak samo jak Santino,postać bardzo komiczna i niby śmieszna,ale nie kupuje takich tanich zagrywek jego i Zacka.Może komuś się to podoba,ale mi ani trochę ,bo ani to dobry zawodnik,ani nic...Jak tysiące ludzi nagrywających videoblogi...

Ja jakoś nie jaram się jego postacią,nie lubię takich osób,które chcą coś zrobić na siłę i zyskać "popularność"

Nie chodzi tutaj o jaranie się jego osobą tylko oto jak doprowadził, że WWE zwróciło na niego uwagę. Zack chce przede wszystkim pokazać WWE, że warto zainwestować w jego postać. Na siłę nie szuka popularności. Miał czekać aż go zwolnią ??

Ja jakoś nie jaram się jego postacią,nie lubię takich osób,które chcą coś zrobić na siłę i zyskać "popularność" .

... :shock:

Wiesz, że Zack jest wrestlerem, dla niego zdobycie popularności to większe pieniądze. Im bardziej będzie over z fanami, tym większy push dostanie, tym więcej kasy zarobi- oczywiście w pięknym, teoretycznym świecie.

Co do tematu, nie mój styl humoru, ale niektóre 'skecze' zabawne np z pokazywaniem: "to WWE umieszcza mnie w telewizji" inna sprawa, że do nas pewnie to może nie przemawiać, bo poza oczywistą umiejętnością dobrej, nieco slangowo-głupkowatej angielszczyzny, to mało z nas zna "tą" kulturę (przecież były Edgehead nie wymyślił swojego zachowania, oparł się na stereotypach).

I tak, fajnie, że chłopak coś robi. Weźmy takiego Tyson Kidda czy innych jobberów- są nieciekawi, nie robią niczego by się wyróżnić, są bo porostu są. potem tylko "WWE wishes... the best in his future endeavors."

IT is I, The Bacon in her Eggs. The Man for whom she begs. The Face between her legs.

The Lyrical Miracle,The Sexual Intellectual,The Quintessential Stud Muffin but now...

I tak, fajnie, że chłopak coś robi. Weźmy takiego Tyson Kidda czy innych jobberów- są nieciekawi, nie robią niczego by się wyróżnić, są bo porostu są. potem tylko "WWE wishes... the best in his future endeavors."

Można na to tak spojrzeć, ale można też powiedzieć te Tysony Kiddy i inne jobbery podkładają się co lepszym w nadziei na lepszy czas. Są posłuszni, zgadzają się na wszystko, co się im zabookuje, a tu taki Zack Ryder zrobi byle jaki show w internecie i już staje się ważną postacią rosteru.

JEst to strzał w 100 za pomocą naprawdę tandetnych,prostych i banalnych tricków. Ale na tym chyba polega geniusz Zacka.

Jasne! WWE Ryderowi dało kontrakt i fakt, że jest WWE superstar. A po rozpadzie jego tagteamu to staczał się na równi pochyłej i gdyby nie jego pomysł na zwojowanie internetu, na pewno już dawno zostałby wywalony lub znowu kleciliby ten tagteam. A tak, chłopak robi z siebie idiotę, ale jest na wizji. A jaka jest różnica między nim a Santino?!?! Chyba żadna. A koleś z Long Island wykorzystuje lukę i potrzebę na humor i trochę jaj w WWE. I teraz pytanie, czy on dostaje push....no w sumie trochę tak, nie jobbuje tak ostro i ma mnóstwo jak dla mnie czasu antenowego. Ale moi drodzy, on w taki sposób nawet nie powącha pasów z niższej półki, nie ma takiej opcji. Powtórka triumfu w tagteamie jakimś dziwnym dla uciechy publiki to maks! No ale teraz dywizja ma się wzmacniać, więc i ten tytuł może okazać się poza zasięgiem.

Woo wOOO wOO, you know it!!

a tak poza tym, Robbie E z TNA jest o niebo lepszy w graniu durnego guido, choć nie ma takiej medialnej siły przebicia. Poza tym,zaprośmy do dyskusji Mike'a Sytuację, Paula D, Vinniego czy Ronny'iego :lol: :lol:

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

@RR - czy ja wiem czy nie powącha tych pasów? Santino też jako komediant pasy posiadał, ba! Raz takowy wygrała dla niego kobieta.

Tak naprawdę co do umiejętności ringowych Zacka to nie chcę się wypowiadać czy potrafi coś w ringu, walczy na Superstars, a akurat ten produkt WWE odpuszczam, właśnie zazdroszczę ludziom którzy mają na to siły, że to oglądają (nie mówiąc o tym, że można oglądać FCW i wiedzieć jeszcze więcej).

Jeśli uda mu się utrzymać, nie mógłby dostać jakiś tytuł na SD (wiem, że jest na RAW, a na SD jest tylko asystentem, but who knows?). A może Zack będzie w WWE jeszcze 15 lat i dostanie tytuł mistrza? (dobra to już złośliwe i nie na temat).

@maly619 - akurat w tej kwestii, oczywiście przegrać można. Można to robić przez całą karierę, ale doskonale wiemy, że jedni zawodnicy, poza pokazaniem, uwydatnieniem umiejętności przeciwnika (co Kidd robi wyśmienicie), promują także siebie. Np. że wyciągnę prehisotrię: DDP zrobił to dzięki finisherowi... Boże, o ile dobrze pamiętam to Kung-Funaki też był pomysłem samego Japończyka i pomijając fakt, że wtedy miał ze sto lat, to dostał chwilowy push, nawet przyzwoitą walkę z Edgem :)

IT is I, The Bacon in her Eggs. The Man for whom she begs. The Face between her legs.

The Lyrical Miracle,The Sexual Intellectual,The Quintessential Stud Muffin but now...