Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

ECW vs NXT

Jestescie za ECW czy za NXT?  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jestescie za ECW czy za NXT?

• ECW
      41
    • NXT
      9

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jestem fanatykem ECW a zastąpiono golą NXT.Chciałbym poznać waszą opinie,czy podobnie jak ja jestescie za ECW albo czy jestescie za NXT?

Prośił bym jeszcze opis dlaczego wolicie ecw,albo nxt.

http://cdn.bleacherreport.net/images_root/slides/photos/000/904/613/EdgeFoley_display_image.jpg?%20%20%201304200032%20%20

http://cdn.bleacherreport.net/images_root/slides/photos/000/210/720/sheamus_extreme_rules001_display_image.jpg?1272256222

http://3.bp.blogspot.com/-qsCfhKWIwPM/TdTfJTkiWRI/AAAAAAAAJAk/1LEFE69ASHM/s1600/extreme-rules-2009-%20%20%2020090608001205390.jpghttp://img91.imageshack.us/img91/3125/ecw1010007vg6.jpg

http://cdn.bleacherreport.com/images_root/image_pictures/0087/1412/styles_and_angle_crop_340x234.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_B1HzWSIFSbg/S3ucMNQJ2dI/AAAAAAAAD7Q/LSEjJVWSPq0/s320/ecw4.jpg

ECW

Rekord, posiadacz tytułu, Liczba:

Najwięcej posiadań Shawn Michaels 5 razy

Pierwszy zdobywca Jimmy Snuka 25 kwietnia 1992 r.

Najdłuższe posiadanie Shane Douglas 406 dni

Najkrótsze posiadanie Ezekiel Jackson około 3 minuty

Najstarszy zdobywca Vince McMahon 61 lat 248 dni

Najmłodszy zdobywca Mikey Whipwreck 22 lata 146 dni

Najcięższy zdobywca Big Show 220 kg

Najlżejszy zdobywca Jerry Lynn 84 kg

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• rosianin2

3

• TakerFanKrk

1

• Ryuk

1

• pepesxs

1

Top użytkownicy w tym temacie

Powód dlaczego wolę ECW od NXT jest prosty: o wiele lepsze walki( nie jak niektóre sleepery na NXT). Mam nadzieję, że ten brand powróci do WWE (o ile nie połączą RAW i SD! :P ).

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

Niet ECW.

WWE_ECW.

Original ECW a WWE_ECW ( szczególnie to z przed NXT ) to 2 różne światy.

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

Tak naprawdę, to ani to, ani to. Ale jeśli mam już wybierać, to wolę NXT.

Dlaczego nie ECW?

- era PG, więc nie miałoby to żadnego sensu

- nowy roster jak ECW to osobny pas dla niego i zawodnicy przydzieleni tylko do tego rosteru. Nie widzę sensu, żeby zabierać zawodników z innych rosterów, skoro można z nich skorzystać w SD! lub RAW

- NXT mimo wszystko daje nam szanse pokazania się nowym osobom. Oczywiście, to co się dzieje tam teraz jest żenujące, ale jestem przekonany, że po tym sezonie dostaniemy już normalne show, takie jak sezony wcześniejsze

- najbardziej rozwala mnie stwierdzenie, że w ECW było takie super. Chyba nikt nie pamiętam, jak żenujące było to show, gdy się skończyło. Oprócz walk o główny pas ECW, reszta była tak nudna i słaba, że naprawdę nie dało się tego oglądać. Wolę NXT, bo chociaż oglądam kogoś nowego, kogo nie znam, a nie odpady z RAW i SD! Odpady z RAW czy SD! mają swój Superstars :twisted:

• Reputacja:   305
  • Urządzenie:  Windows

Jeśli byłoby to ECW to z przed lat to jestem za jeśli ECW kiedy pas miał Christian to wolę NXT, ale w formie jak I i II sezon.Zamiast przywracać WWE-ECW wolałbym aby powróciła dywizja cruser.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Z jakiej gali pochodzi zdjęcie czwarte?

WWE ECW Divas Extreme Strip Poker 10 pażdziernik 2006r.

http://www.wwedivaspictures.com/gifs/ecw_extreme_strip_poker/7.gifhttp://www.wwedivaspictures.com/gifs/ecw_extreme_strip_poker/8.gifhttp://www.wwedivaspictures.com/gifs/ecw_extreme_strip_poker/9.gif

Z jakiej gali pochodzi zdjęcie czwarte?

To WWE Divas ECW Extreme Strip Poker. Co do samych zdjęć: niektóre do ECW (a właściwie ECW ery WWE) pasują jak pięść do nosa. Sheamus okładający rurką Huntera to RAW, AJ Styles i Kurt to też raczej nie ta federacja.

Co do samego zestawienia: oglądałem wszystkie sezony NXT aż do obecnego, którego zdzierżyć po prostu nie jestem w stanie. Podobnie miałem z ECW w ostatnich latach (a więc od czasu mojego powrotu do regularnego oglądania wrestlingu w 2007, po niemal dekadzie przerwy, aż do ostatniej walki Ezakiela z CC). Oba produkty były i są traktowane przez WWE po macoszemu, jako dodatek do RAW i SD. Prawda jest taka, że i jednego, i drugiego po prostu mogłoby nie być, bo i niewielu by na tym ucierpiało. Zdecydowanie bardziej w moje gusta trafia Tough Enough.

Szkoda, że nie ma trzeciej opcji w ankiecie - nie jestem za żadnym. Akurat jestem na etapie oglądania oryginalnego ECW i w porównaniu z wersją McMahona to niebo i ziemia. Wtedy już był to słaby poziom (poza małymi wyjątkami, jak feudy Punk vs Morrison i Originals vs New Breed), a jakby to dopiero wyglądało za PG? Mizianie w ringu. No i nie wyobrażam sobie zgrai bachorów, zamiast tych świetnych fanów, którzy na każdej gali tworzyli niesamowitą atmosferę. O NXT nie ma co mówić, bo to dla mnie największa porażka ostatnich lat.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Ja osobiście wolałem ECW bo to właśnie tam okazje aby zabłysnąć mieli zawodnicy pokroju Evan'a Bourne'a czy też Zack'a Ryder'a.Tam feudy były proste ale ciekawe.I właśnie tam Christian spisywał się dobrze w roli Main Eventera.Co do nxt to jak pierwsze 3 sezony były w miarę ciekawe to reszta już stała się nudna.

We walk alone in the unknown

We live to win another victory

We are the young

Dying sons

We live to change the face of history...

2482447074e46ec6d7986d.jpg

Wybrał bym jednak NXT oczywiście nie w takiej formie jak seria która aktualnie trwa, bo jak następny sezon będzie gorszy lub tak samo słaby to już wole WWE_ECW za czasów Christiana, który bądź co bądź nie był aż tak słaby jak tu go się przedstawia.Oczywiście nie mówię, że było to dobre bo to nie prawda ale według mnie owy program przewyższał teraźniejsze Smackdown.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

ECW.. tylko ze zmienioną nazwą. Szkoda, by psuć opinię oryginalnego ECW Heyman'a jakimś #3 brandem WWE, który nie ma nic wspólnego z prawdziwym Extreme Championship Wrestling.

Szczerze powiedziawszy to nie jestem ani za jednym, ani za drugim. Obecnie NXT ssie na maksa, a WWE ECW (poza dwoma pierwszymi One Night Standami) to profanacja oryginalnej federacji o niebo lepszej od tego co pod tą samą nazwą serwował Vince, żerujący na znanej marce.

Powód dlaczego wolę ECW od NXT jest prosty: o wiele lepsze walki( nie jak niektóre sleepery na NXT). Mam nadzieję, że ten brand powróci do WWE (o ile nie połączą RAW i SD! :P ).

O NXT nie ma co mówić, bo to dla mnie największa porażka ostatnich lat.

Ja osobiście wolałem ECW bo to właśnie tam okazje aby zabłysnąć mieli zawodnicy pokroju Evan'a Bourne'a czy też Zack'a Ryder'a.Tam feudy były proste ale ciekawe.I właśnie tam Christian spisywał się dobrze w roli Main Eventera.Co do nxt to jak pierwsze 3 sezony były w miarę ciekawe to reszta już stała się nudna.

Wybrał bym jednak NXT oczywiście nie w takiej formie jak seria która aktualnie trwa, bo jak następny sezon będzie gorszy lub tak samo słaby to już wole WWE_ECW za czasów Christiana, który bądź co bądź nie był aż tak słaby jak tu go się przedstawia.Oczywiście nie mówię, że było to dobre bo to nie prawda ale według mnie owy program przewyższał teraźniejsze Smackdown.

To według mnie najlepsze wypowiedzi.Dzięki tym co oddali swoje głosy.

Prosił bym redakcje o zamknięcie tematu.

• Reputacja:   1

Jeśli można się jeszcze wypowiedzieć: nie chciałbym reaktywacji ECW pod szyldem WWE. Dlaczego? Ponieważ poza nazwą to po prostu nie było to co pamiętaliśmy z lat 1999-2000 (w nazwie Extreme Championship Wrestling a to co widzieliśmy pod skrzydłami Vince'a to po prostu była kpina- na każdej tygodniówce praktycznie same Single Matche, brak krwi i broni co było domeną i znakiem rozpoznawczym starego ECW on TNN itd). Z szacunku dla tej federacji i jej fanów nie życzyłbym sobie przywrócenia tego gniota-podróbki w wydaniu WWE który poza nazwą nie miał nic wspólnego ze swoim poprzednikiem. Tyle ode mnie

PS. nie obraziłbym się gdyby federacja postanowiła zlikwidować także NXT-jest ono całkowicie zbędne a trzy tygodniówki od WWE (RAW, SmackDown! i Superstars) w zupełności wystarczą

Dla mnie także oba rostery były i są zbędne. ECW to jak nazwa wskazuje Extreme, a teraz tego się ciężko doszukać choć w jednej walce w roku, a NXT to ileż można pare sezonów nawet fajnie czyli 2, ale nie co chwile kolejny bo to się staje coraz bardziej nudne i dodatkowo zwycięscy wcale nie lądują do Rosteru tylko szlajają się po dark matchach to ja się pytam gdzie ten title shot. Powinien być 3 roster w WWE, ale nie z pewnością pod szyldem ECW, a NXT powinno iść w cholere.