Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

PXW Monday SMASH! 05.09.11 - odcinek 14 +news

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Zapraszam do obejrzenia kolejnego odcinka.

KOMENTUJCIE I OCENIAJCIE

PXW ZWOLNIŁO ZAWODNIKA!

Jak można zauważyć w rosterze zniknął profil MASTER-MAN'a.

Otóż po naradzie Polish Xtreme Wrestling postanowiło zwolnić zawodnika.

Przyczyną zwolnienia jest kompletny brak zaangażowania w treningi i walki.

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ArFF

3

• Natan

2

• SaViK

1

• TerryShadow

1

Top użytkownicy w tym temacie

No i już tradycyjnie, najpierw krótki wstęp ;]

Po pierwsze, nie dziwię się że MM-n pożegnał się z PXW. Jakoś nie było go widać, więc .. chyba nie będzie za nim wielkiego płaczu, zwłaszcza że sam jest sobie winien.

Po drugie, wraz z tym odcinkiem Smash zaczynam czuć niezwykłą więź z tą fedką... dostrzegam Gimmnick Krychy, który jest odbiciem lustrzanym pewnej postaci występującej na moim forum (postaci jakże barwnej i wnoszącej wiele ciekawych zdarzeń.. ;]) . Brakuje tylko noża w ustach ;P Ale broń boże tego nie stosujcie! Później będzie na mnie, że podpuszczam Was do zabawy "ostrymi przedmiotami" ._.

No i po trzecie, ... myślałam że po ostatnim Smash już niczym mnie nie zaskoczycie. Myślałam, że po chwili triumfu nadejdzie chwila upadku i wasze umiejętności "zaskakiwania bystrością" zwyczajnie zostaną uśpione... a tu... doznałam szoku! Ta tygodniówka naprawdę trzyma poziom! Ba! Nawet mnie zaskoczyła! Ale czym, napiszę w odpowiednim momencie, komentując galę. ;)

Kończąc mój jakże "króciutki" wstęp chciałabym prosić o więcej, więcej i więęęcej! Bo naprawdę wasze tygodniówki ogląda mi się dużo lepiej niż WWE. (do TNA może nie róbmy porównań, bo to właśnie tam występuje mój osobisty "zaćpany" mistrz dziecięcych snów ;P)

Tak więc.. do roboty panowie! Jeśli utrzymacie poziom to naprawdę możecie liczyć na moją obecność na EH. ;D

A teraz do gali:

Początek

Zaskoczenie no.1 : "Pan Terry jest naprawdę słowny. Obiecał coś i faktycznie się słucha. xD" - prosiłam o przeniesienie na backstage... no i jest backstage. ;D

Niestety... wypadło to gorzej niż ostatnio. Jakoś tak mnie raziła składnia Waszych zdań. (tak wiem.. "oj tam, oj tam ;p" , ale jednak...)

No i od momentu kiedy zobaczyłam kartę, wiedziałam już co szykujecie, ale to zapewne za sprawą posiadania Jokera na forum ;x W przeciwnym wypadku może bym aż tak szybko na to nie wpadła.

No i w momencie kiedy zaczynaliście szukać farb, miałam nieodpartą chęć krzyknięcia "za sałatą!" , ale to pewnie tylko moja mała głupawka ;P

Manny vs Mazi

Oj.. Manny zawiódł fana! Nie dał koszulki! :P

A co do samej walki... całkiem ładne akcje ze jego strony. Wg. mnie radził sobie lepiej niż Mazi, co nieco mnie zdezorientowało, bo w końcu.. Mazi jakby nie patrzeć był mistrzem, który oddał pas, więc spodziewałam się po nim lepszej walki. Chair shot bardzo ładny, czysto przyjęty. No i w końcu jakieś bardziej heel'owskie zachowanie ze strony "dresików", bo już mnie zaczynali niepokoić. Na koniec "załatwili" sędziego i ring posprzątany! Ciekawie do samego końca ;]

Backstage vol 2

Slate tak mało wiele nieprzytomny. Nie wiedział co zrobić z tą lewą ręką.

Fajny pomysł z tym pomalowaniem go i zostawieniem karty. Story płynnie się rozwija... :)

Deadman vs Krycha

Przede wszystkim ciekawa zmiana theme'u. Niby leci sobie "awake & alive" i tu nagle ni z gruszki, ni z pietruszki "Why So Serious?". Nice ;]

Druga rzecz, na którą zwróciłam uwagę - do samego końca trzymaliście w napięciu widzów, niepewnych co ujrzą pod kapturem Krycha. Całkiem dobra zagrywka.

No i fenomen, nie ma co ukrywać. Krycha stał się genialnym świrem. Zastanawiam się czy nie powinniście zacząć trzymać go w kaftanie pożyczonym od Demente ;D

Walka ciekawa, dynamiczna i przede wszystkim nie jednostronna. Rozumiem że rozwijacie gimmnick Krychy i storyline, ale dobrze że przy tym nie robicie marnych walk pod jednego zawodnika, tylko całkiem przyzwoite i trzymające w napięciu. Deadman świetnie okazuje swoje emocje. Przez to walka wydaje się jeszcze bardziej wiarygodna i staje się przyjemniejsza dla oka .

Oczywiście pojawił się Cracked Jaw, z którego mam nadzieję Krycha nie zrezygnuje!! (a bo ja wiem co Wy tam knujecie ? ;P ) To jeden z bardziej efektownych finisherów waszej fedki ;]

Co do momentu z kartą, po walce... nie myśleliście by na PPV zrobić taką kartę z Terry'm? ;> Jak Joker'owo to Jokero'owo ;P

Później pojawiła się mała konfrontacja między Krychem i Cieniem, która szczerze powiem wypadła całkiem nie najgorzej. Przypominało mi to troszkę sytuację jaka była kiedyś między braćmi Hardy...

Powalający uśmiech Krychy w tym wydaniu - bezcenny! ;D

Zabrakło mi tylko jednego elementu, a mianowicie po tych punch'ach i ucieczce Jokera (oj przepraszam! Krychy! ;P) za ring , wyczekiwałam jakiegoś okrzyku Terry'ego typu "Zniszczę Cię na Extreme Hell!", albo "Na Extreme Hell zmażę Ci ten uśmiech!". To by dało taką mocniejszą iskrę i podbudowało zapowiedź doskonałej walki na PPV. No ale cóż... muszę przeżyć bez tego ;P

Snake vs Nightmare vs Cold Blood

Nie do końca rozumiałam zachowanie Snake'a przy wejściu przeciwników. Jakaś wiejska potańcówka w ringu? :razz:

Początek walki strasznie jednostronny i nudny. Koszmarek rozwalał Malca, a skejciki miały wszystko "w głębokim poważaniu"...

Strasznie nieudany Irish Weep (slalom Snake'a sprawił, że zastanawiałam się czy to było skontrowane czy tak spartolił sprawę...) .

Przyśpiewki kibiców po raz kolejny spowodowały, że na mojej twarzy pojawił się uśmiech. Nie wiem skąd oni biorą te pomysły... czyżbyście mieli w załodze jakiś fanów piłki nożnej? :P (no tak... głupie pytanie.. w końcu każdy facet kocha piłkę ^ ^)

Reakcja Koszmarka na widok Cold Blood'a z krzesłem strasznie mało realistyczna... a może raczej... Cold Blood zwyczajnie za długo się "składał" do tego chair shot'a.

Dalej to już było pastwienie się nad Wężykiem i budowanie heelowskiego image'u Skejtów, co wyszło im na dobre, bo ostatnio czułam do nich za mało nienawiści, a teraz znów mam ochotę ich udusić ;]

Wg. mnie Smash wyszedł naprawdę dobrze i już nie mogę się doczekać kolejnego. Ciekawa jestem czym jeszcze mnie zaskoczycie ;D

No i szlifujcie poprawną polszczyznę! Bo cholercia, mnie jako osobę, która przez sześć lat żyła w przekonaniu, że jest humanistką, strasznie te błędy rażą. ;P

Pamiętajcie : nie rezygnować tylko ćwiczyć! Bo teraz z segmentami jest o wiele lepiej w Story ;]

14492006094e52f4b45b139.png

Wersja mega short dzisiaj wyjątkowo, sory panowie ale mam teraz natłok zajęć i po oglądaniu waszych epizodów nie zawsze jestem w stanie znaleźć tą godzinkę na napisanie komcia, a z czasem zapominam już szczegóły. Do starej formy postaram się wrócić już przy następnym odcinku, dziś plusikowo i minusowo.

Po uno - epizod słabszy od dwóch ostatnich ale również cholernie dobry, złapaliście genialną formę.

PLUSY:

+Rozwój postaci Krychy, dzieje się to wszystko w tempie niesamowitym, wydarzenia z 3 ostatnich SMASHów można by rozłożyć na cały sezon :D Ale ogląda się to dobrze, Krystian jest maksymalnie wyrazisty, poczynił ogromny rozwój i w chwili obecnej jest chyba głównym argumentem dla którego warto oglądać PXW bo tak zajebisty gimmick zostawia w tyle nawet wybitnego skilla i dobrze prowadzone feudy w całej fedzie.

+Skejciki niosą rozpierdziel. Bardziej widziałbym ich terroryzujących nadal dół karty bo są typami heelów którzy maksymalnie mnie wkurzają i ewidentnie nie wzbudzają ani grama sympatii, ale ten lekki push dla grupy jest niewątpliwie zasłużony i został ładnie rozpisany. Dominują teraz w rosterze i liczę, że przyszłoroczny sezon rozpocznie mecz NATION vs skejciki który można ładnie podbudować promami jesienią/zimą, jakoś to mi się tak ładnie układa.

+Najlepsze promo w historii fedki - Terry i dołączający do niego na ringu Krycha, jesteście coraz bliżej poziomu WFW i DSW pod względem prom, a to te fedki były dotychczas wytwórnią dobrego mic skilla. Wszystko idzie w dobrym kierunku, widać było więcej swobody w tym co robicie i mówicie, nikt nigdzie się nie śpieszył, świetnie znów zaprezentował się Krycha - duży pozytyw.

Minusy:

-Demente nam ucichł, jakiś mały dobrze rozpisany programik by się przydał, macie ostatnio takie pomysły, że trzeba korzystać :D

-ME średni.

-Coś mi się zaczyna nie podobać w tym jak walczy Maniek, nie mam pojęcia co bo gamę ciosów ma ogromną i emanuje charyzmą, ale coś mi nie pasuje. Jak się dowiem co to dam znać :D

Natanku, Demente ma zapalenie płuc ^^

Sok z cebuli , herbata z miodem, ciepłe łóżko... Niech się kuruje , bo szkoda czasu na chorowanie :P

Sok z cebuli , herbata z miodem, ciepłe łóżko... Niech się kuruje , bo szkoda czasu na chorowanie :P

Sadystka :twisted: Po takiej kuracji może powrócić jako świr zabijający oddechem - kreatywny booking! :D

Cii.. chciałam żeby sami na to wpadli, no :P

Wyobraź sobie tylko..

Demente:

Finisher - Onion Breath

:lol:

I już jest jakiś pomysł na postać ;P

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• -Raven-
      Wg newsów w sieci, Bayley nigdy nie była planowana z występem na tej WM-ce i od początku planem było, że "niespodziewanie wypadnie", a jej miejsce "niespodziewanie" zajmie powracająca Beczka. Nie wiem co za łeb to wymyślił, ale ponoć tak właśnie było. Jeszcze co do main eventu, to dawno nie widziałem tak spierdolonego STFU. Wyglądało to jakby Jachu leżał na Homelanderze, próbując go zapiąć, a nie udusić. Kompletnie zero nacisku na szyję Kodeusza, czy choćby zaciągania mu łba do tyłu. Totalnie fake'owo to wyglądało i aż nie chce się wierzyć, że taki stary wyga jak Jachu coś takiego odjebał
    • Attitude
      W trakcie niedzielnej części WrestleManii 41 potwierdzono datę Money in the Bank 2025. WWE poinformowało, iż ta gala odbędzie się 7 czerwca w Intuit Dome w Los Angeles. Czyli tego samego dnia, co... Worlds Collide, które będzie miało miejsce w innej hali i kilka godzin wcześniej. Na Worlds Collide wystąpią gwiazdy NXT i AAA. Wygląda na to, iż WWE częściej będzie praktykować organizowanie dwóch gal tego samego dnia, nie tylko przy okazji WrestleMania Weekend. Skoro już wspomniałem o WrestleManii 41, to dużo emocji wzbudziło wśród fanów zachowanie WWE wobec Bayley. "Fightful Select" podało, że oficjele od dawna mieli w planach scenariusz, by to właśnie Becky Lynch w ostatniej chwili zastąpiła Bayley. Sama Bayley nie ma prawdziwej kontuzji. Ric Flair odniósł się w mediach społecznościowych do wyczynu Johna Ceny. Czyli zostania 17-krotnym mistrzem świata i pobicia rekordu "Nature Boya". Już dzisiaj w nocy pierwsze Raw po WrestleManii 41 i zazwyczaj można było spodziewać się powrotów lub debiutów kilku postaci. Na ten moment nie zapowiedziano żadnej walki, ale wiadomo, że pojawi się m.in. nowy WWE Champion - John Cena.Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Road To Wrestling Dontaku 2025 - Dzień 2 Data: 21.04.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Osaka, Japan Arena: EDION Arena Osaka #2 Publiczność: 857 Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Lukasz5555
      Cześć wszystkim. Mam spory mętlik w głowie co do obstawiania matchy WWE. Podstawowe pytanie: - Czy wszystkie mecze np.z Wrestlemanii można było obstawiać ? Wiem, że w Polsce strony bukmacherskie WWE są blokowane, natomiast chciałbym dowiedzieć się od osoby która siedzi w tym temacie jak to wygląda? Czy tylko niektóre mecze można obstawiać ?  Są mecze które wydają się pewniakami i tutaj raczej bukmacher mógłby pójść z torbami, pomijając już fakt, że cały sztab ludzi która w tym siedzi od zaplecza czyli pracownicy WWE mogliby to wykorzystać bo by znali wynik. Jak to wygląda?  
    • Lukasz5555
      Mam spory mętlik w głowie co do obstawiania matchy WWE. Podstawowe pytanie: - Czy wszystkie mecze np.z Wrestlemanii można było obstawiać ? Wiem, że w Polsce strony bukmacherskie w WWE są blokowane, natomiast chciałbym dowiedzieć się od osoby która siedzi w tym temacie jak to wygląda? Czy tylko niektóre mecze można obstawiać ?  Są mecze które wydają się pewniakami i tutaj raczej bukmacher mógłby pójść z torbami, pomijając już fakt, że cały sztab ludzi która w tym siedzi od zaplecza czyli pracownicy WWE mogliby to wykorzystać. Jak to wygląda?
  • Dodaj nową pozycję...