Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

PXW Monday SMASH! 05.09.11 - odcinek 14 +news

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Zapraszam do obejrzenia kolejnego odcinka.

KOMENTUJCIE I OCENIAJCIE

PXW ZWOLNIŁO ZAWODNIKA!

Jak można zauważyć w rosterze zniknął profil MASTER-MAN'a.

Otóż po naradzie Polish Xtreme Wrestling postanowiło zwolnić zawodnika.

Przyczyną zwolnienia jest kompletny brak zaangażowania w treningi i walki.

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ArFF

3

• Natan

2

• SaViK

1

• TerryShadow

1

Top użytkownicy w tym temacie

No i już tradycyjnie, najpierw krótki wstęp ;]

Po pierwsze, nie dziwię się że MM-n pożegnał się z PXW. Jakoś nie było go widać, więc .. chyba nie będzie za nim wielkiego płaczu, zwłaszcza że sam jest sobie winien.

Po drugie, wraz z tym odcinkiem Smash zaczynam czuć niezwykłą więź z tą fedką... dostrzegam Gimmnick Krychy, który jest odbiciem lustrzanym pewnej postaci występującej na moim forum (postaci jakże barwnej i wnoszącej wiele ciekawych zdarzeń.. ;]) . Brakuje tylko noża w ustach ;P Ale broń boże tego nie stosujcie! Później będzie na mnie, że podpuszczam Was do zabawy "ostrymi przedmiotami" ._.

No i po trzecie, ... myślałam że po ostatnim Smash już niczym mnie nie zaskoczycie. Myślałam, że po chwili triumfu nadejdzie chwila upadku i wasze umiejętności "zaskakiwania bystrością" zwyczajnie zostaną uśpione... a tu... doznałam szoku! Ta tygodniówka naprawdę trzyma poziom! Ba! Nawet mnie zaskoczyła! Ale czym, napiszę w odpowiednim momencie, komentując galę. ;)

Kończąc mój jakże "króciutki" wstęp chciałabym prosić o więcej, więcej i więęęcej! Bo naprawdę wasze tygodniówki ogląda mi się dużo lepiej niż WWE. (do TNA może nie róbmy porównań, bo to właśnie tam występuje mój osobisty "zaćpany" mistrz dziecięcych snów ;P)

Tak więc.. do roboty panowie! Jeśli utrzymacie poziom to naprawdę możecie liczyć na moją obecność na EH. ;D

A teraz do gali:

Początek

Zaskoczenie no.1 : "Pan Terry jest naprawdę słowny. Obiecał coś i faktycznie się słucha. xD" - prosiłam o przeniesienie na backstage... no i jest backstage. ;D

Niestety... wypadło to gorzej niż ostatnio. Jakoś tak mnie raziła składnia Waszych zdań. (tak wiem.. "oj tam, oj tam ;p" , ale jednak...)

No i od momentu kiedy zobaczyłam kartę, wiedziałam już co szykujecie, ale to zapewne za sprawą posiadania Jokera na forum ;x W przeciwnym wypadku może bym aż tak szybko na to nie wpadła.

No i w momencie kiedy zaczynaliście szukać farb, miałam nieodpartą chęć krzyknięcia "za sałatą!" , ale to pewnie tylko moja mała głupawka ;P

Manny vs Mazi

Oj.. Manny zawiódł fana! Nie dał koszulki! :P

A co do samej walki... całkiem ładne akcje ze jego strony. Wg. mnie radził sobie lepiej niż Mazi, co nieco mnie zdezorientowało, bo w końcu.. Mazi jakby nie patrzeć był mistrzem, który oddał pas, więc spodziewałam się po nim lepszej walki. Chair shot bardzo ładny, czysto przyjęty. No i w końcu jakieś bardziej heel'owskie zachowanie ze strony "dresików", bo już mnie zaczynali niepokoić. Na koniec "załatwili" sędziego i ring posprzątany! Ciekawie do samego końca ;]

Backstage vol 2

Slate tak mało wiele nieprzytomny. Nie wiedział co zrobić z tą lewą ręką.

Fajny pomysł z tym pomalowaniem go i zostawieniem karty. Story płynnie się rozwija... :)

Deadman vs Krycha

Przede wszystkim ciekawa zmiana theme'u. Niby leci sobie "awake & alive" i tu nagle ni z gruszki, ni z pietruszki "Why So Serious?". Nice ;]

Druga rzecz, na którą zwróciłam uwagę - do samego końca trzymaliście w napięciu widzów, niepewnych co ujrzą pod kapturem Krycha. Całkiem dobra zagrywka.

No i fenomen, nie ma co ukrywać. Krycha stał się genialnym świrem. Zastanawiam się czy nie powinniście zacząć trzymać go w kaftanie pożyczonym od Demente ;D

Walka ciekawa, dynamiczna i przede wszystkim nie jednostronna. Rozumiem że rozwijacie gimmnick Krychy i storyline, ale dobrze że przy tym nie robicie marnych walk pod jednego zawodnika, tylko całkiem przyzwoite i trzymające w napięciu. Deadman świetnie okazuje swoje emocje. Przez to walka wydaje się jeszcze bardziej wiarygodna i staje się przyjemniejsza dla oka .

Oczywiście pojawił się Cracked Jaw, z którego mam nadzieję Krycha nie zrezygnuje!! (a bo ja wiem co Wy tam knujecie ? ;P ) To jeden z bardziej efektownych finisherów waszej fedki ;]

Co do momentu z kartą, po walce... nie myśleliście by na PPV zrobić taką kartę z Terry'm? ;> Jak Joker'owo to Jokero'owo ;P

Później pojawiła się mała konfrontacja między Krychem i Cieniem, która szczerze powiem wypadła całkiem nie najgorzej. Przypominało mi to troszkę sytuację jaka była kiedyś między braćmi Hardy...

Powalający uśmiech Krychy w tym wydaniu - bezcenny! ;D

Zabrakło mi tylko jednego elementu, a mianowicie po tych punch'ach i ucieczce Jokera (oj przepraszam! Krychy! ;P) za ring , wyczekiwałam jakiegoś okrzyku Terry'ego typu "Zniszczę Cię na Extreme Hell!", albo "Na Extreme Hell zmażę Ci ten uśmiech!". To by dało taką mocniejszą iskrę i podbudowało zapowiedź doskonałej walki na PPV. No ale cóż... muszę przeżyć bez tego ;P

Snake vs Nightmare vs Cold Blood

Nie do końca rozumiałam zachowanie Snake'a przy wejściu przeciwników. Jakaś wiejska potańcówka w ringu? :razz:

Początek walki strasznie jednostronny i nudny. Koszmarek rozwalał Malca, a skejciki miały wszystko "w głębokim poważaniu"...

Strasznie nieudany Irish Weep (slalom Snake'a sprawił, że zastanawiałam się czy to było skontrowane czy tak spartolił sprawę...) .

Przyśpiewki kibiców po raz kolejny spowodowały, że na mojej twarzy pojawił się uśmiech. Nie wiem skąd oni biorą te pomysły... czyżbyście mieli w załodze jakiś fanów piłki nożnej? :P (no tak... głupie pytanie.. w końcu każdy facet kocha piłkę ^ ^)

Reakcja Koszmarka na widok Cold Blood'a z krzesłem strasznie mało realistyczna... a może raczej... Cold Blood zwyczajnie za długo się "składał" do tego chair shot'a.

Dalej to już było pastwienie się nad Wężykiem i budowanie heelowskiego image'u Skejtów, co wyszło im na dobre, bo ostatnio czułam do nich za mało nienawiści, a teraz znów mam ochotę ich udusić ;]

Wg. mnie Smash wyszedł naprawdę dobrze i już nie mogę się doczekać kolejnego. Ciekawa jestem czym jeszcze mnie zaskoczycie ;D

No i szlifujcie poprawną polszczyznę! Bo cholercia, mnie jako osobę, która przez sześć lat żyła w przekonaniu, że jest humanistką, strasznie te błędy rażą. ;P

Pamiętajcie : nie rezygnować tylko ćwiczyć! Bo teraz z segmentami jest o wiele lepiej w Story ;]

14492006094e52f4b45b139.png

Wersja mega short dzisiaj wyjątkowo, sory panowie ale mam teraz natłok zajęć i po oglądaniu waszych epizodów nie zawsze jestem w stanie znaleźć tą godzinkę na napisanie komcia, a z czasem zapominam już szczegóły. Do starej formy postaram się wrócić już przy następnym odcinku, dziś plusikowo i minusowo.

Po uno - epizod słabszy od dwóch ostatnich ale również cholernie dobry, złapaliście genialną formę.

PLUSY:

+Rozwój postaci Krychy, dzieje się to wszystko w tempie niesamowitym, wydarzenia z 3 ostatnich SMASHów można by rozłożyć na cały sezon :D Ale ogląda się to dobrze, Krystian jest maksymalnie wyrazisty, poczynił ogromny rozwój i w chwili obecnej jest chyba głównym argumentem dla którego warto oglądać PXW bo tak zajebisty gimmick zostawia w tyle nawet wybitnego skilla i dobrze prowadzone feudy w całej fedzie.

+Skejciki niosą rozpierdziel. Bardziej widziałbym ich terroryzujących nadal dół karty bo są typami heelów którzy maksymalnie mnie wkurzają i ewidentnie nie wzbudzają ani grama sympatii, ale ten lekki push dla grupy jest niewątpliwie zasłużony i został ładnie rozpisany. Dominują teraz w rosterze i liczę, że przyszłoroczny sezon rozpocznie mecz NATION vs skejciki który można ładnie podbudować promami jesienią/zimą, jakoś to mi się tak ładnie układa.

+Najlepsze promo w historii fedki - Terry i dołączający do niego na ringu Krycha, jesteście coraz bliżej poziomu WFW i DSW pod względem prom, a to te fedki były dotychczas wytwórnią dobrego mic skilla. Wszystko idzie w dobrym kierunku, widać było więcej swobody w tym co robicie i mówicie, nikt nigdzie się nie śpieszył, świetnie znów zaprezentował się Krycha - duży pozytyw.

Minusy:

-Demente nam ucichł, jakiś mały dobrze rozpisany programik by się przydał, macie ostatnio takie pomysły, że trzeba korzystać :D

-ME średni.

-Coś mi się zaczyna nie podobać w tym jak walczy Maniek, nie mam pojęcia co bo gamę ciosów ma ogromną i emanuje charyzmą, ale coś mi nie pasuje. Jak się dowiem co to dam znać :D

Natanku, Demente ma zapalenie płuc ^^

Sok z cebuli , herbata z miodem, ciepłe łóżko... Niech się kuruje , bo szkoda czasu na chorowanie :P

Sok z cebuli , herbata z miodem, ciepłe łóżko... Niech się kuruje , bo szkoda czasu na chorowanie :P

Sadystka :twisted: Po takiej kuracji może powrócić jako świr zabijający oddechem - kreatywny booking! :D

Cii.. chciałam żeby sami na to wpadli, no :P

Wyobraź sobie tylko..

Demente:

Finisher - Onion Breath

:lol:

I już jest jakiś pomysł na postać ;P

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 76 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...