Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To moja druga przygoda z diary, za pierwszym razem skończyło się na dwóch odcinkach, bo musiałem się zająć innymi sprawami. Tym razem, mam zamiar wytrzymać znacznie dłużej i pokazać, jak wyglądałoby World Wrestling Entertainment, gdybym to ja stanął na czele federacji. Diary obejmuje RAW, SmackDown!, oraz NXT. Stratujemy od SummerSlam 2011, wyniki gali są identyczne, jak w rzeczywistości. Życzę miłego czytania

Roster RAW:

Alberto Del Rio

Alex Riley

Big Show

CM Punk

Curt Hawkins

David Otunga

Dolph Ziggler

Evan Bourne

Jack Swagger

John Cena

John Morrison

Kofi Kingston

Michael McGillicutty

R-Truth

Rey Mysterio

Santino Marella

The Miz

Yoshi Tatsu

Zack Ryder

Roster SmackDown!:

Christian

Cody Rhodes

Daniel Bryan

Ezekiel Jackson

Heath Slater

Hornswoggle

Jey Uso

Jimmy Uso

Jinder Mahal

Johny Curtis

JTG

Justin Gabriel

Kane

Mark Henry

Randy Orton

Sheamus

Sin Cara

Ted DiBiase

The Great Khali

Trent Barreta

Tyler Reks

Tyson Kidd

Undertaker

Wade Barrett

Divas:

AJ

Alicia Fox

Beth Phoenix

Brie Bella

Eve

Kaitlyn

Kelly Kelly

Layla

Maryse

Natalya

Nikki Bella

Rosa Mendes

Tamina

NXT Season 6 (poprzedni zakończono wcześniej i wygrał Titus O'Neill)

Seth Rollins - Daniel Bryan

Richie Steamboat - Evan Bourne

Hunico - Rey Mysterio

Xavier Woods - Kofi Kingston

Titus O'Neill - Hornswoggle

Bo Rotundo - John Morrison

Dan Ambrose - Dolph Ziggler

Chris Hero - Jimmy Uso

Claudio Castagnoli - Jey Uso

Mistrzowie:

WWE Champion - Alberto Del Rio

World Heavyweight Champion - Randy Orton

Intercontinental Champion - Cody Rhodes

United States Champion - Dolph Ziggler

Tag-Team Champions - David Otunga & Michael McGillicutty

Divas champion - Kelly Kelly

Stajnie/Tag-Teamy'y:

David Otunga & Michael McGillicutty

Curt Hawkins & Zack Ryder

Evan Bourne & Kofi Kingston

The Usos (Jey & Jimmy)

Dodatkowe informacje:

- Alberto wykorzystał walizkę, ale obyło się bez Nasha i sms'ów

- Triple H ogłosił, że będzie pełnił rolę na backu, a na RAW niebawem pojawi się nowy GM

- Randy Orton kopnął Christiana w czaszkę, przez co Capitain Charisma nie będzie się na razie pojawiał

- Przypomnę, że wszystkie wyniki SummerSlam obowiązują w diary

----------------------------------------

Monday Night RAW 15.08.2011

Galę rozpoczyna nowy mistrz WWE - Alberto Del Rio! Wchodzi do ringu, przy zapowiedzi Ricardo Rodrigueza, a następnie prosi o mikrofon i zaczyna swoja przemowę

Alberto Del Rio: My name is Albertooooo Deeeeel.....

W tym momencie rozbrzmiewa muzyka Johna Ceny, który najwyraźniej nie ma zamiaru słuchać Alberto

John Cena: Tak, tak, wszyscy wiemy, co by się teraz tutaj stało. Przedstawisz się, gdyby ktoś nie zdążył zapamiętać, kto marnuje jego czas przez ostatni rok. Potem zaczniesz gadać o swoim przeznaczeniu, które zmienia się co tydzień, dodałbyś też coś o tym, że jesteś prawdziwym, nowym mistrzem WWE. Postanowiłem przerwać tą żenadę, bo nie zgadzam się z tobą. Fakt, że trzymasz WWE Championship, jest hańbą dla wszystkich posiadaczy tego pasa. Ja i CM Punk daliśmy z siebie wszystko w ringu, by wyłonić lepszego, a ty tylko wszedłeś i wykorzystałeś sytuację. To nie jest zachowanie, godne mistrza, dlatego nie możesz się nim nazywać, dopóki nie pokonasz mnie w równej walce.

Cult of personality i na sali melduje się CM Punk, który również ma coś do powiedzenia

CM Punk: Czy dobrze słyszałem, John ? Alberto Del Rio nie jest prawdziwym mistrzem WWE, dopóki nie pokona w równej walce... ciebie ? Chyba żyjemy na innych planetach, bo na tej planecie, pokonałem cię dwukrotnie i gdyby nie walizka, ja stałbym tu teraz z moim tytułem. Właśnie dlatego, jedynym człowiekiem, który zasługuje na pojedynek o WWE Championship, jestem ja.

I znowu gra muzyka, tym razem należy ona do Miza. Ale co on tu robi?

The Miz: Really ? Really ? Really ? Really ? Więc wszyscy tutaj myślicie, że jesteście godni walki o WWE Championship. Wiecie, co ja o tym myślę ? Myślę, że żaden z was nie ma w sobie tyle charyzmy, co The Most Must See Champion of all times! Od kiedy CM Punk zaczął robić z siebie gwiazdę, Alex Riley miał czelność mnie zaatakować, a Triple H położył ręce na władzy, stałem się najbardziej niedocenionym zawodnikiem w tej federacji. Konspiracja obejmuje tego, który powinien dostać title shot. Jeśli HHH ma w sobie choć trochę inteligencji, to stawi się tu teraz, żeby oddać mi to, na co zasługuję.

CM Punk: Podobno żona Huntera zabroniła mu dzisiaj wchodzić do ringu, ale sam chętnie bym go tu zobaczył.

Triple H nie pojawia się na sali, za to jego twarz zostaje ukazana na titantronie

Triple H: Ogłosiłem, że chcę się zająć pracą na zapleczu, bo spadło na mnie mnóstwo papierkowej roboty, ale widzę, że moje wtrącenie się jest niezbędne. Punk, żona nie musi mi pozwalać pojawiać się na show. Nie musi mi też pozwalać ustalać walk. Widzę w ringu dwie osoby, które mogą zmierzyć się z Alberto i jedną, która nie potrafi przyjąć do wiadomości, że są lepsi. Miz, opuść ring, bo nie zasługujesz na title shot. Za to John Cena i CM Punk powinni zmierzyć się o miano pierwszego pretendenta, ale ja myślę inaczej. Obu was czeka Beat the Clock Challenge, a swoich rywali poznacie w odpowiednim czasie. Zwycięzca dostanie Del Rio.

Alberto Del Rio: Wydaje mi się, że ktoś tutaj próbuje wykraść czas nowego mistrza. Jestem Alberto Del Rio i WWE Championship jest teraz moją własnością. Wypełniłem moje przeznaczenie, co czyni mnie gwiazdą show i prawdziwym reprezentantem Meksyku w WWE. Nieważne, czy wygra Punk, czy John Cena. Teraz moim przeznaczeniem jest zatrzymanie tego pasa najdłużej, w historii tego biznesu.

CM Punk i Cena patrzą na siebie chwilę, po czym obaj się uśmiechają. Punk wymierza High Kicka mistrzowi, a Cena dokłada Attitude Adjustment! Kandydaci na rywala Alberto Del Rio ponownie mierzą się spojrzeniami, a po chwili obaj, po kolei, opuszczają ring.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Walka 1

Michael McGillicutty (w/David Otunga) vs. Jey Uso (w/Jimmy Uso)

Mało porywająca walka, nawet widownia nie okazała zbyt wielkiego zainteresowania. Po zwarciu, Michael przeszedł do Headlocku, co Jey skontrował na Irish Whip, ale został powalony Shoulder Blockiem. Po dłuższej chwili w defensywie i otrzymywaniu ciosów w narożnikach, Jey uwolnił się z Abdominal Stretch i wykonał Hiptoss. Irish Whip na liny i Back Body Drop. Próba Superkicku nieudana, ale McGillicutty nie trafił Clothesline'm i wypadł za ring. Nim się obejrzał, przeciwnik wymierzył mu Baseball Slide, po czym wrzucił do ringu. 2 count. Uso podniósł rywala, jednak nadział się na Belly to Belly Suplex. 2 count. McGillicutter nie powiódł się i Jey wykonał Samoan Drop. 1...2...Otunga wyciągnął sędziego z ringu. Uso podszedł do sędziego, bo miał pinfall, a w między czasie Michael doszedł do siebie i zaskoczył przeciwnika School Boy'em. Sędzia szybko wrócił i odliczył Samoańczyka do trzech. Mistrzowie TT odchodzą uśmiechnięci i na nic zdają się pretensje braci.

Na backstage'u Josh Matthews i jego gość - United States Champion Dolph Ziggler

Josh: Moim gościem jest mistrz Stanów Zjednoczonych - Dolph Ziggler. Dolph, dzisiaj będziesz bronił swojego tytułu, przeciwko Johnowi Morrisonowi. Boisz się tego meczu ?

Dolph: Czy boję się walki z Johnem...

Vickie Guerrero: Pozwól, że powiem za ciebie. John Morrison nie powinien mieć prawa do walki o mistrzostwo Stanów Zjednoczonych, skoro od dawna nie potrafi nawet wygrać walki. Nie zasługuje na pas.

Josh: Jeśli mogę się wtrącić, John jest świetny w ringu...

Vickie: Nieważne, nigdy nie wygra United States Championship. Dolph jest niepokonany, ponieważ ma najlepszą menedżerkę w całym WWE i to koniec tematu.

Dolph: Sam mogłem to powiedzieć...

Vickie: Oczywiście, że mogłeś. Chodź już.

Dolph nie jest zachwycony, ale rusza za Vickie

Walka 2

Santino Marella vs. R-Truth

Przed walką R-Truth dał promo, w którym powiedział kilka słów o konspiracji. Sama walka to typowy squash. Lie Detector, Axe Truth i Shut Up!, który przyniósł pinfall i zwycięstwo czarnoskóremu zawodnikowi.

John Morrison trenuje na backstage'u, gdy zatrzymują go siostry Bella. Obie życzą mu powodzenia i proponują swoje tworzystwo przy ringu, w trakcie jego title matchu. John odpowiada, że to bardzo miłe, ale nie gustuje w sprzedajnych dziewczynach. Siostry odeszły obrażone, a Morrison powrócił do swojego treningu

Walka 3

United States Championship

Dolph Ziggler © (w/Vickie Guerrero) vs. John Morrison

Dolph zamienił kilka nieprzyjemnych słów z Vickie. Widać było, że nie łączy ich już to, co kiedyś. Po gongu, szybko doszło do zwarcia, które wygrał Morrison, jednak jego Headlock został skontrowany na Armbar. John uwolnił się i wykonał Irish Whip na liny, ale został powalony Shoulder Blockiem. Mistrz odbił się od lin, lecz przeciwnik przesunął się, pod jego nogami, a następnie powalił go Dropkickiem. 1 count. Morrison podniósł rywala i chciał posłać Irish Whipem w narożnik. Ostatecznie, po kontrze, sam się w nim znalazł, jednak uniknął szarży. Monkey Flip od pretendenta i Dolph znalazł się za ringiem. Po przerwie reklamowej to Ziggler był w ofensywie, bo trzymał rywala w Chinlocku. Publiczność dopingowała idola i ten w końcu zdołał się wyswobodzić. Nadział się jednak na School Boy. 2 count. Próba Clothesline'u nieudana i Morrison wymierzył Enzuigiri, po którym US Champion ponownie znalazł się poza pierścieniem. JoMo wziął rozbieg i zobaczyliśmy Suicide Dive. Sędzia wyliczał zawodników, ale obaj zdążyli wrócić. John wszedł na narożnik i chciał wykonać Crossbody, jednak Ziggler uchylił się. Leg Drop Bulldog od mistrza! 2 count. Dolph podniósł pretendenta i naciął się na Small Package. 2 count. W odpowiedzi Crucific Pin. 2 count. Morrison szybko się podniósł i mieliśmy Russian Leg Sweep. Sędzia ponownie musiał wyliczać, ale po 8 obaj już stali na nogach. Wszystkie oczy były skupione na wrestlerach, a tymczasem na krawędź ringu weszła Vickie, by odwrócić uwagę Johna. Ziggler chciał wykorzystać sytuację i zaatakować od tyłu, ale Shaman of Sexy zrobił unik i mistrz posłał swoją menedżerkę na podłogę! Dolph nie wierzył w to, co zrobił, a na dodatek, gdy się odwrócił, otrzymał Flying Chuck! 1...2...3!!! John Morrison nowym mistrzem US!!!

Walka 4

Bella Twins vs. Kelly Kelly & AJ

Walka bez historii. Siostry Bella dominowały nad AJ, ale gdy do ringu weszła Kelly, potrafiła wyrzucić z ringu Brie, a po wykonaniu K2, udało jej się odliczyć Nikki do trzech i zapewnić wygraną swojej drużynie.

Na titantronie zostaje ukazane promo, zbliżającego się szóstego sezonu NXT. Oto lista pro i rookies:

Seth Rollins - Daniel Bryan

Richie Steamboat - Evan Bourne

Hunico - Rey Mysterio

Xavier Woods - Kofi Kingston

Titus O'Neill - Hornswoggle

Bo Rotundo - John Morrison

Dan Ambrose - Dolph Ziggler

Chris Hero - Jimmy Uso

Claudio Castagnoli - Jey Uso

Walka 5

Beat th Clock Challenge

CM Punk vs. Jack Swagger

Punk, nie chcąc marnować czasu, od razu ruszył na rywala i wymierzał mu kolejne kopniaki w udo, ale przy próbie akcji z rozbiegu, nadział się na Clothesline. Jack postanowił przejąć inicjatywę i założył w parterze Headlock, a gdy Punk był bliski uwolnienia się, otrzymał kopniaka w brzuch i Arm Drag Takedown. Armbar zapięty, a komentatorzy zapowiedzieli reklamy. Po przerwie, Swagger dalej miał przewagę i trzymał przeciwnika w Bearhug. Wypuścił, ale tylko po to, by wykonać Snap Suplex. 1 count. Kolejny Headlock został zapięty, ale tym razem, przy klaskaniu publiki, Voice of the Voiceless wydostał się i spróbował High Kicka, lecz rywal uchylił się i zobaczyliśmy Belly to Belly Suplex. 2 count. Próba Gutwrench Powerbomb, jednak Punk zeskoczył i wykonał Bulldog. Były mistrz WWE na krawędzi ringu i Springboard Clothesline. 2 count. Szansa na Diving Elbow Drop zmarnowana, bo Jack zdołał strącić rywala. Big Boot. 2 count. Swagger chyba darował sobie odliczanie, bo przeszedł do Ankle Locku. Straight Edge Saviour wyglądał, jakby miał odklepać, ale z trudem chwycił się liny. All American American miał coś do powiedzenia, lecz źle się to dla niego skończyło, bo został poczęstowany High Kickiem. Wyniesienie pod GTS... Jack zeskoczył z pleców i wykonał Gutwrench Powerbomb. 2 count! Kolejne pretensje do arbitra i ponownie nie skończyło się to dobrze. Zaraz po podniesieniu przeciwnika, były World Champion zainkasował GTS! 1...2...3!!! Punk się męczył, ale wywalczył zwycięstwo. Czas to 9:39. Czy John Cena to przebije?

Josh Matthews i jego kolejny gość

Josh: Ponownie witam wszystkich, a moim gościem jest Most Must See Superstar - The Miz.

The Miz: Really ? Really Josh ? Superstar ? I'm The Most Must See CHAMPION of all times. Gwiazdą jest tutaj nazywany każdy, nawet Santino, Yoshi Tatsu, czy inn ludzie, którzą mogą jedynie marzyć o tym, co miałem ja.

Josh: Co czujesz po tym, jak Triple H nakazał ci opuścić ring ?

The Miz: Triple H nie ma pojęcia, kogo lekceważy. Albo po prostu zauważył, że ktoś zyskuje większą sławę, niż on przez te wszystkie lata. Prawda jest taka, że to ja powinienem teraz stać tu, jako pierwszy pretendent, bo nikt nie przyniesie tej federacji większego zysku, niż ja.

Josh: John i Punk stoczyli dwie świetne walki...

The Miz: Kogo obchodzą Cena i CM Punk ? Kto za kilka lat będzie pamiętał, że zrobili dobry mecz ? Nikt. Za to wszyscy zapamiętają najwspanialszy title reign w historii pasa WWE i to jest problem. Hunter Hearst Helmsley nie chce mi dać szansy na powtórzenie moich osiągnięć, więc ją sobie wezmę.

W tym momencie, obok Miza pojawia się John Laurinaitis

John: Mam dla ciebie wiadomość, od WWE COO - Triple H'a. Pomimo, że okazujesz mu całkowity brak szacunku, postanowił uczynić cię przeciwnikiem Johna Ceny i jeśli wygrasz, pokonując czas CM Punka, zostaniesz pretendentem.

The Miz odchodzi zadowolony, a Josh żegna się ze wszystkimi

Main Event

Beat the Clock Challenge

John Cena vs. The Miz

Obaj zawodnicy walczą o pokonanie czasu CM Punka i walkę z Alberto Del Rio na Night of Champions. Od razu szybkie zwarcie i tu wyszła przewaga fizyczna Johna, który założył Headlock. Trochę to trwało, ale Miz odpowiedział Irish Whipem, by zostać powalonym Shoulder Blockiem. Cena odbił się od lin, ale rywal przesunął się pod jego nogami i opuścił ring. Tym widokiem zakończył się, czas przed przerwą reklamową. Zaraz po niej, Miz trzymał przeciwnika w narożniku i wymierzał mu kopniaki w klatkę piersiową. Irish Whip w przeciwny narożnik, ale szarża chybiona i The Marine wykonuje Bulldog, po odbiciu od lin. 1 count. Próba błyskawicznego przejścia do słynnego kombosa, ale Mike zeskoczył, przy Spin Out Powerbomb i wykonał Inverted DDT. 2 count. Backbreaker/Neckbreaker skontrowane i mieliśmy Gutwrench Suplex. 2 count. Cena na narożniku, lecz Rocker Dropper nietrafiony. The Champ chciał chyba odpocząć w narożniku, jednak musiał przyjąć na siebie Awesome Clothesline. 2 count. Miz chciał porozmawiać sobie z sędzią, ale przez to został zaskoczony kombosem i Five Knuckle Shuffle. Wyniesienie pod AA, jednak The Most Must See Champion zsunął się z pleców, odpychając przy tym arbitra do narożnika. Low Blow od Mike'a! Rozjemca widzi pin i odlicza. 1...2...3!!! The Miz wygrywa z czasem 8:59 i z dużą przewagą nad Punkiem, zostaje pretendentem!

Miz cieszy się z wygranej, ale na titantronie ponownie pojawia się twarz WWE COO - Triple H'a.

Triple H: Gratuluję, Miz. Ponownie pokonałeś zasady i pewnie jesteś z tego dumny. Nie pokonałeś jednak mnie, bo widziałem całą sytuację i doskonale wiem, co należy zrobić w takiej sytuacji. Niech sędzia nie opuszcza ringu, bo zegar zostaje restartowany, a walka wciąż trwa!

Miz był rozwścieczony wtrąceniem się HHH, ale musiał przystąpić do walki. Jednak ledwie się odwrócić, a otrzymał AA! 1...2...3!!! John Cena pokonuje The Miza i to jednak on zawalczy z Alberto, bo jego czas to 9:11. The Marine celebruje zwycięstwo, a gala schodzi z anteny.

Za tydzień pojawi się nowy General Manager

https://forum.wrestling.pl/topic/26859-wwe-by-cage/

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Cage

4

• Polwar

3

• Adrian!

1

• MaskedUser

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Powiem Ci, że gdyby w prawdziwym WWE, do którego nie unikniesz niestety porównań obraziłbym się, gdyby CM Punk został potraktowany tak jak tu. Do SummerSlam odgrywał absolutnie pierwszoplanową postać i miażdżył wszystko co się da, a tu na RAW czytając gale odebrałem go bardziej jako statystę, "zwykłego" byłego mistrza. Naprawdę przegrał walkę o #1 contendership, ale jego storyline jest tym głównym, a u Ciebie to się nie wyrzeźbiło, że tak powiem. Na pewno on nie elektryzował, jak to czyni naparwdę - musisz to zmienić. Nie wątpię (?!), że masz coś dla niego, więc wykorzystaj to jaki obecnie jest CM Punk i nie zmarnuj jego talentu, proszę...

Widzę, że dla Miza szykujesz coś mocniejszego i czy będzie to feud z Triple H'em? Bo na to może wyglądać, choć chamska docinka CM Punk w stronę Huntera i jego żony wskazywać może na to, że wkrótce Stepcia zagości na poniedziałkowej gali i byłoby fajnie, ale nie wiadomo co zrobisz.

Mam nadzieje, że John Morrison nada pasowi US tego, czego nie potrafił dać R-Truth, Miz w swoim drugim title reignie, Daniel Bryan, Sheamus i Ziggler. Jakby był takim mistrzem, jak Hardy mistrzem IC w 2007-2008 roku to bym się nie obraził, wręcz chciałbym tego.

Pochwalę Cię również za pierwszy segment, w którym świetnie wypadł John Cena, choć jego kosztem, przez to Del Rio wypada na szczęściarza i faktycznie - ukradłeś mu czas antenowy i szkoda. No, ale zobaczymy co dalej. Ciężko będzie Ci dać radę z RAW, NXT i Smackdown, choć mam nadzieje, że dotrwasz do choćby jednego PPV, a potem pójdzie z górki...Mi się podoba i rób dalej, bo może wyjść z tego coś fajnego.

https://forum.wrestling.pl/topic/26859-wwe-by-cage/#findComment-254381

Przeczytałem więc i ocenię :) Gala bardzo ciekawa, jednak nie jestem pewny Twojego pomysłu co do podobnych speech'y i walk. Jednak ufam w to, że wyjdziesz na dobrze :) Co najbardziej mi się podobało? To speeche praktycznie wszystkich zawodników oraz zachowanie Triple H'a, dając szanse Mizowi - choć ten mógł jednak wygrać :)

Powodzenia dalej, będę czytał :)

W sygnaturce masz moje diary, również możesz poczytać :)

https://forum.wrestling.pl/topic/26859-wwe-by-cage/#findComment-254386

Friday Night Smackdown! 19.08.2011

Pierwszy odcinek Smackdown, po Summerslam, rozpoczyna nowy World Heavyweight Champion - Randy Orton

Randy Orton: Witam wszystkich, nazywam się Randy Orton i jestem nowym mistrzem wagi ciężkiej. Tak, jak przewidywałem, pokonałem Christiana w No Holds Barred Matchu i zabrałem, to co powinno być moje już miesiąc temu. Christian nie potrafił pokonać mnie czysto i dostał swoją karę, w postaci kopnięcia w czaszkę. Teraz wiem, że jestem najlepszym zawodnikiem Friday Night Smackdown i nie ma tu nikogo, kto mógłby odebrać mi World Heavyweight Championship.

W tym momencie rozbrzmiewa End of Days i na arenie pojawia się Wade Barrett

Wade Barrett: Nie wiem, czy na SummerSlam widziałeś coś, poza czubkiem swojego nosa, ale ja także odniosłem kolejne wielkie zwycięstwo, tym razem nad zdobywcą walizki Money in the Bank. Jestem dominującym ogniwem na SmackDown tak, jak wcześniej byłem na RAW i jedyne, czego brakuje mi do udowodnienia własnej wartości, to World Heavyweight Championship. Jeśli więc uważasz, że nie masz innych przeciwników, zmierz się ze mnąw obronie swojego tytułu.

Kolejny raz słyszymy muzykę, tym razem należy ona do Sheamusa. Celtic Warrior ma coś do powiedzenia

Sheamus: Nie tak szybko, fella. Może byłeś kimś znaczącym na RAW, ale teraz na SmackDown jest miejsce tylko dla jednego prawdziwego brytyjskiego mistrza i tym kimś jestem ja. Orton nie ma racji, mogę go pokonać i robiłem to już w przeszłości. Jednak jako przyszłość tej federacji, muszę patrzeć przed siebie i widzę tam celtyckiego mistrza wagi ciężkiej.

Do towarzystwa dołącza Teddy Long

Teddy Long: Spokojnie, panowie, nie ma miejsca dla was wszystkich. Zacznę od informacji, że Christian wciąż ma prawo do rewanżu i będzie mógł na nie liczyć, gdy powróci do pełni sił. Życie toczy się dalej, a Randy Orton potrzebuje przeciwnika, dlatego dzisiaj...

Generalnemu Managerowi przerywa World's Strongest Man

Mark Henry: Czy właśnie próbowaliście rozstrzygnąć losy World Heavyweight Championship, bez najsilniejszego człowieka na świecie ? Teraz powinienem się wściec, ale mam nadzieję, Teddy, że podejmiesz słuszną decyzję i dasz mi zniszczyć Ortona przy pierwszej, możliwej okazji.

Teddy Long: Wiesz co, playa ? Spełnię twoją prośbę i zmierzysz się z Randy'm, ale nie o pas mistrzowski. Ta walka odbędzie się dzisiaj tak, jak No. 1 Contender's Match, pomiędzy Wade'm Barrettem, a Sheamusem. Życzę wam wszystkim powodzenia.

Henry wygląda na wściekłego i chyba ma zamiar rzucić się na GM'a, ale drogę zastawia mu ochrona. World's Strongest Man powoli odchodzi, ale widać, że złość ani trochę mu nie przeszła.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Walka 1

Ezekiel Jackson vs. Ted Di Biase (w/Cody Rhodes)

(Napisałem tą walkę w dłuższej wersji, ale się skasowała, a drugi raz mi się nie chce) Ezekiel dominował przez bardzo długą część walki, którą zresztą wygrał, po Torture Rack. Po meczu dorzucił Book of Ezekiel dla Rhodesa i już za tydzień zawalczy o pas Intercontinental.

Matt Striker stoi na backstage'u ze swoim gościem

Matt: Witam wszystkich, a obok mnie Mr. Money in the Bank - Daniel Bryan.

Daniel: Witaj Matt.

Matt: Ostatnie czasy nie są dla ciebie łatwe, na SummerSlam odnotowałeś kolejną porażkę, tym razem z Wade'm Barrettem. Czy nie wydaje ci się, że słabsza forma może przeszkodzić w wykorzystaniu walizki ?

Daniel: Widać, że ostatnio mnie nie słuchałeś. Wyraźnie powiedziałem, że moją walizkę zrealizuję dopiero na WrestleManii 28 i dzięki temu zostanę World Heavyweight Championem. A słabsza forma ? Mam nadzieję, że dzisiaj los się odwróci.

Matt: No właśnie, dzisiaj, wspólnie z Sin Carą, zmierzysz się z braćmi Uso. Jak oceniasz wasze szanse ?

Daniel: Usos to świetny tag-team, widziałem ich w akcji, ale Sin Cara to także wspaniały zawodnik i myślę, że razem możemy dać radę, ale nie obejdzie się, bez dopingu fanów.

Matt: Dziękuję za poświęcony czas.

Daniel: Nie ma sprawy.

Walka 2

Daniel Bryan & Sin Cara vs. The Usos

Po występie na RAW, mamy braci również na SmackDown. Spiker ogłosił, że pojedynek wyłoni nowych pretendentów do WWE Tag-Team Championship. Bryan i Cara zaoferowali uścisk dłoni, ale o dziwo Usos nie odwzajemnili go i zaatakowali przeciwników. To niestety koniec ciekawych wydarzeń, bo mecz był wyjątkowo nudny. Samoańczycy przeważali nad Danielem, ale ten jakimś cudem uniknął Superkicku i dokonał zmiany. Sin Cara z łatwością pozbył się jednego brata z ringu, a na drugim wykonał Olympic Slam, Springboard Rolling Senton i na dokładkę Springboard Moonsault, który dał pinfall.

Po walce Sin Cara celebrował zwycięstwo z Danielem, który ewidentnie nie był zbytnio zadowolony z faktu, że do wygranej swojej drużyny nie dorzucił choćby małej cegiełki

Na ring, przy swojej hinduskiej melodii i w towarzystwie Khaliego, wchodzi Jinder Mahal

Jinder Mahal: मेरा नाम Jinder महल है और मैं संघ में भारत का प्रतिनिधित्व करते हैं. खली के साथ मिलकर ताकत और दिमाग जो हम सभी को दूसरों के ऊपर एक लाभ देता है की एक मिश्रण हैं. आज मैं दुनिया है कि हर खिलाड़ी स्मैकडाउन हराया और तुम्हें समझाने की है जो वास्तव में आज डब्ल्यूडब्ल्यूई के चेहरे पर फैसला कर सकते हैं साबित करने के लिए चाहते हैं.

W tym momencie, przy olbrzymim popie, pojawia się Zack Ryder

Zack Ryder: Daj sobie spokój, bro. Nikt tutaj nie ma ochoty cię słuchać, a nawet, gdyby miał, to nic by nie zrozumiał. Wiesz, co rozumieją ludzie i co teraz jest na fali ? Język broskich z całego świata. Teraz przemówię w ich imieniu i zamknę twoją twarz. Woo Woo Woo! You know it!

Walka 3

Jinder Mahal (w/The Great Khali) vs. Zack Ryder

Zack od razu ruszył do ataku i uzyskał przewagę, jednak takie akcje, jak Dropkick, czy Hangman's Neckbreaker nie dały rozstrzygnięcia, za to Jinder, po silnym kopniaku w brzuch, przejął inicjatywę. Headlock długo utrudniał życie Ryderowi, ale dopiero Gutbuster i Clothesline zrobiły na nim wrażenie. 2 count. Mahal szybko chciał wykonać Full Nelson Slam, jednak przeliczył się i wylądował w narożniku. Running Back Elbow wykonane. Do tego Rough Ryder znikąd i Long Island Iced Z! odnotowuje wygraną.

Po walce Khali wykorzystał nieuwagę Zacka i wykonał Punjabi Plunge. Ryder padł bez życia, ale Mahalowi to było mało i kazał wielkoludowi zmiażdżyć czaszkę swojego pogromcy. Ten tak też uczynił, a jako, że nie chciał przestać, na ring wbiegła ochrona i Teddy Long, który groził nawet Khaliemu zawieszeniem. To zadziałało i hindusi opuścili ring, ale nagle wbiegł na niego Mark Henry! World's Strongest Man powalił Teddy'ego, a następnie wykonał na nim World's Strongest Slam! Do tego Splash i GM został zniesiony na noszach

Po raz kolejny widzimy Matta Strikera z gościem

Matt: Tym razem obok mnie stoi World Heavyweight Champion - Randy Orton. Randy, widziałeś, co przed chwilą zrobił Mark Henry, który dziś ma się z tobą zmierzyć ?

Randy: Tak, ale nie wiem, dlaczego mnie o to pytasz ? Mam się bać człowieka, który wyżywa się na GM'ach ? Zobaczymy, czy uda mu się coś podobnego z kimś, kto będzie potrafił sprowadzić go na ziemię.

Matt: Nie czujesz żadnego lęku ?

Randy: Wyraziłem się niejasno ?

Matt: Bardzo jasno, zostawmy ten temat. Na SummerSlam odzyskałeś World Heavyweight Title i zapewne wyeliminowałeś Christiana na dość długi czas. Wydaje się, że masz już wszystko.

Randy: Tak, na SummerSlam dokonałem wszystkiego, czego chciałem i nie sprawiło mi to problemu. Nie żałuję, że kopnąłem Christiana w czaszkę, gdybym drugi raz stanął przed taką szansą, na pewno bym to powtórzył. Nieważne, czy wygra dziś Sheamus, czy Wade Barrett. Obaj mogą być moimi następnymi celami.

Orton odchodzi

Matt: Walka Randy Orton vs. Mark Henry jest następna.

Walka 4

WH Champion, Randy Orton vs. Mark Henry

Henry otrzymał jeszcze większy heat, niż dotychczas i w sumie nie ma co się dziwić. Orton od razu chciał się rzucić do ataku, ale jego ciosy nie robiły żadnego wrażenia na rywalu, który jednym pchnięciem powalił mistrza świata. Randy jeszcze raz zaatakował, tym razem również kopnięciami, ale to także na niewiele się zdało. Kolejne pchnięcie i znowu mistrz leży. Gdy wydawało się, że to skończy się pogromem, Apex Predator wymierzył na tyle silnego kopniaka w brzuch, żeby najsilniejszy człowiek świata się schylił. Mocny Uppercut i Mark wpada w narożnik. Corner Splash trafiony, jednak przy drugiej próbie Henry wyrzucił przeciwnika za ring. Po przerwie reklamowej, World's Strongest Man zdecydowanie dominował, obijając Ortona we wszystkich kolejnych narożnikach. Wyniesienie i Millitary Press Slam. Do tego Running Shoulder Block i gdy tylko Randy się podniósł, został uwięziony w Bearhug. Trochę to trwało, ale po kilku łokciach zdołał się wyswobodzić. Był jednak tak zmęczony, że nie potrafił uniknąć World's Strongest Slam! 1...2...kickout! Sam Mark nie wierzył, że pojedynek trwa, ale ten stan utrzymał się bardzo krótko. Natychmiastowa próba Splasha jednak niecelna i Orton wyszedł z ringu. Henry podążył za nim, ale to był błąd. RKO na podłogę! Mistrz wraca do ringu, a sędzia wylicza jego przeciwnika. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10!!! World Heavyweight Champion zwycięża!

Za tydzień na SmackDown pojawi się Triple H we własnej osobie!

Nieoficjalnie zapowiedziano debiut nowej gwiazdy WWE - Setha Rollinsa.

Oficjalną informacją jest za to Intercontinental Championship Match, po między Cody'm Rhodesem, a Ezekielem Jacksonem.

Main Event

No. 1 Contender's Match

Wade Barrett vs. Sheamus

Sheamus zameldował się w ringu, ale jego rywala próżno było szukać. Nikt nie wiedział, co się dzieje, a tymczasem kamera przeniosła się na backstage, gdzie Wade... leżał nieprzytomny na roztrzaskanym stole!!! Ale kto to mógł zrobić ? Tymczasem sędzia podał informację Tony'emu Chimelowi i ten zaczął mówić.

Tony Chimel: Z powodu niedyspozycji Wade'a Barretta, zwycięzcą i pierwszym pretendentem do World Heavyweight Championship zostaje Celtic Warrior, Sheamus!

Celtycki Wojownik sam chyba nie do końca wierzy, co się stało i opuszcza ring, a kamera jeszcze raz pokazuje Barretta i tym widokiem kończy się pierwszy odcinek SmackDown, po największej gali lata.

Zrezygnowałem z NXT, bo jednak też mam trochę ograniczony czas

https://forum.wrestling.pl/topic/26859-wwe-by-cage/#findComment-255125

• 3 tygodnie później...

Plusy

-Zero titatronów i dobrze

-Gimmick Danielsona jest fajny ale uważaj żebyś go nie przepushował. Coś czuje że robisz z niego drugiego ale lepszego Cene bo John był fajny dopóki go Vince nie przepushował

Minusy:

- Który Sin Cara walczył z Bryanem przeciwko Usos Mistico czy Hunico ?

- Czy Teddy boi się Marka bo mi się wydaje że tak ?. Jestem fanem Seksualnej Czekoladki ale ten rodzaj pushu jakoś mi nie przypadł do gustu

- Czytając początek miałem wrażenie że Teddy chce każdego zadowolić i każdy heel będzie się przechwalał przed innymi. To jest wlasnie to co mnie wkurza w WWE po każdym PPV

https://forum.wrestling.pl/topic/26859-wwe-by-cage/#findComment-257680

Monday Night RAW 22.08.2011

Kolejny epizod poniedziałkowej gali rozpoczyna nowy pretendent do WWE Championship - John Cena.

John Cena: Po SummerSlam, gdy przegrałem z CM Punkiem, nikt nie uwierzyłby, że dziś mogę tu stać, jako pierwszy pretendent do WWE Championship na Night of Champions. Los chciał jednak, że jestem tutaj i jestem gotowy, by zmierzyć się z Alberto Del Rio, by wziąć coś, co nie należy do niego. Pokonam Alberto, bo to jest właśnie jego przeznaczenie na ten miesiąc. Teraz pewnie się tu pojawi, żeby znowu wszystkich zanudzać, więc poczekajmy, bo to może być pouczająca lekcja.

Rozbrzmiewa muzyka, ale nie należy ona do Alberto Del Rio, ale do The Miza

The Miz: Really ? Really John ? Really ? Masz czelność wychodzić do tego ringu i nazywać siebie pierwszym pretendentem ? Obaj dobrze wiemy, że gdyby nie ingerencja Triple H'a, dzisiaj cieszyłbym się ze zwycięstwa. Prawda jest taka, że to ja jestem prawdziwym wygranym tamtego pojedynku i to ja mam prawo walczyć o WWE Championship. Nie ty! Ty jedynie wykonałeś plan Huntera, by mnie wyrolować, odebrać mój moment. Jeśli masz choć trochę honoru, przyznasz mi rację i zrzekniesz się swojego miana, na moją rzecz.

John Cena: Gdybym nie miał z tobą do czynienia kilka miesięcy temu, uznałbym to za dobry żart. Niestety wiem, że mówisz poważnie i trochę boję się o twój stan psychiczny. Wiesz, co zrobiłeś w tamtej walce i Triple H miał pełne prawo zarządzić wznowienie walki. Nie potrafisz pokonać mnie czysto, więc nie zasługujesz na...

W tej chwili słychać Cult of Personality i pojawia się CM Punk

CM Punk: Czy mi się zdaje, czy ktoś tu powiedział coś o czystych zwycięstwach ? Jeśli tak, to mam wrażenie, że co nieco wiem o tym stylu, wszak dwa razy wygrałem w ten sposób z kimś, kto teraz nazywa się pretendentem. W jednej kwestii muszę się zgodzić z Mizem. Nie jesteś pretendentem, John. Dopóki nie pokonasz mnie, nie zasłużysz na to miano. Co z tym zrobimy ? Przyjmiesz wyzwanie, czy uciekniesz ?

The Miz: Nie rozumiesz, to nie ty masz prawo do walki na Night of Champions, tylko ja. Wygrałem z najlepszym czasem, pokonałem Johna Cenę, sędzia odliczył do trzech i kazał uderzyć w gong. Triple H nie miał prawa wtrącać się w sprawy ringowe, nie miał prawa! To ja jestem pretendentem, to ja powinienem walczyć z Alberto Del Rio.

CM Punk: Najlepszy czas ? Kogo obchodzi najlepszy czas, kto w ogóle wymyślił taki idiotyzm, jak Beat the Clock Challenge ? Pokonałem Jacka Swaggera, a mimo to muszę dalej dowodzić swoich praw. Nie liczy się czas, a efekt. Czy ktoś pyta, ile czasu Stephanie błagała o nową posadę dla męża ? Nie, za to wszyscy widzą, że jest beznadziejny. Tak samo jest teraz ze mną, chce jednej walki, niczego więcej.

Na titantronie pojawia się twarz HHH

Triple H: Nowy General Manager jest już w budynku, ale jeszcze teraz go wyręczę. John Cena wygrał Beat the Clock Challenge i jest teraz jak najbardziej prawowitym pretendentem do WWE Championship. W tej sprawie nic nie ulegnie zmianie i nie obchodzi mnie, co się działo dwa miesiące temu, ani co na ten temat twierdzi nażelowany pajac ze zbyt wygórowanym ego. Taka jest moja decyzja i musicie ją uszanować.

HHH znika z titantronu, a John Cena znienacka wynosi Miza na plecy i wykonuje Attitude Adjustment. Na hali rozbrzmiewa jego muzyka, a niepocieszony CM Punk po prostu opuszcza arenę. John pozostaje na miejscu, bo po reklamach zawalczy w openerze

Walka 1

John Cena vs. Heath Slater

Slater postanowił wziąć do ręki mikrofon

Heath Slater: Nazywam się Heath Slater i jestem przyszłą gwiazdą rosteru SmackDown. Tak, mieliście szansę podziwiać mnie na RAW, ale niestety, sprawy potoczyły się tak, że jestem tu tylko gościnnie. Mam zamiar pokonać Johna Cenę, żeby dać sygnał WWE Universe, że nowa gwiazda się rodzi.

Gong i Slater od razu rzucił się do ataku, ale wpadł w narożnik. John rozpoczął swoje kombo, zakończone Spin Out Powerbomb i dorzucił Five Knuckle Shuffle. Poczekał, aż rywal się podniesie i wykonał Attitude Adjustment. To nie koniec, bo zapiął jeszcze STF. Heath odklepał, a pretendent pewnie zatryumfował.

Dolph, wraz z Vickie, wchodzi do swojej szatni, a tam czeka... bukiet czerwonych róż. Vickie od razu je chwyciła

Vickie: Oh Dolph, wiedziałam, że będziez potrafił przeprosić mnie z klasą.

Dolph: O czym ty mówisz ? Nie mam za co przepraszać, to był zwykły wypadek, nie jestem winny. A żadnych kwiatów nie kupowałem, nie mam pojęcia, skąd się tu wzięły.

Vickie: Wypadek ? Nie tak powinno się postępować z kobietą. Nie chodzi mi tylko o to, że zrzuciłeś mnie na podłogę, ale o wszystko, co musiałam przez ciebie przechodzić, przez ostatnie kilka tygodni.

Dolph: Zaczynam mieć tego dość, przestań się na mnie drzeć. Nie chciałem cię zepchnąć i nie mam za co przepraszać, a te chwasty najlepiej wyrzuć do kosza, nie wiadomo, skąd one są.

Vickie: Nie wyrzucę ich, bo dzięki nim mam pewność, że ktoś mnie rozumie.

Dolph wychodzi, a Vickie jeszcze chwilę rozkoszuje się zapachem kwiatów

CM Punk przechadza się po backstage'u, ale nagle zatrzymuje się przed postacią, której nie widać w kadrze

Punk: Więc to ty ? No proszę, czyli każdy może już zrobić tu karierę. Mam nadzieję, że nie skupisz się na swoim ego i pójdzie ci lepiej, niż naszemu wielmożnemu COO. Obyś wiedział, co należy zrobić z kilkoma sprawami, z którymi Hunter Hearst Helmsley nie dał sobie rady.

Punk odchodzi, a kamera pokazuje buty tej osoby, która powoli zmierza w kierunku ringu. Niewątpliwie jest to mężczyzna.

Walka 2

Sin Cara (w/Daniel Bryan) vs. Tag-Team Champion, David Otunga (w/Michael McGillicutty)

Walka, między częściami zespołów, które zawalczą o pasy TT na Night of Champions. Emocji jednak zabrakło. Sin Cara szybko zaatakował kopniakami, ale za którymś razem David złapał jego nogę i przewrócił go na ziemię. Od tego momentu dominował w ringu, głównie obijając przeciwnika w narożniku. Szybka próba finishera jednak się nie udała i zamaskowany luchador ruszył do przodu. Kilka Dropkicków i po odbiciu od lin, Handspring Back Elbow. 2 count. Cara dalej atakował, jednak jedna z akcji zakończyła się kontrą na Back Suplex. 2 count. Otunga podniósł rywala, lecz nadział się na Headscissors. Meksykanin szykował akcję z narożnika, gdy obok pojawił się McGilicutty, ale Bryan zrzucił go z krawędzi i obaj zaczęli się obijać w parterze. Tymczasem David wykorzystał to, że rywal się zdekoncentrował i zrzucił go na matę, a potem dołożył swój Verdict. 1...2...3! Otunga wygrywa!

Michael pchnął jeszcze Daniela na barierkę, po czym razem z partnerem opuścił salę

Widzimy skrót z piątkowego SmackDownu, w tym obrazek nieprzytomnego Barretta na roztrzaskanym stole. Zapowiedziano, że Wade będzie w stanie pojawić się na gali i wypowiedzieć się na ten temat. Pewny jest także występ Triple H'a, w związku z atakiem Marka Henry'ego na Teddy'ego Longa.

Walka 3

Eve Torres (w/Kelly Kelly) vs. Nikki Bella (w/Brie Bella)

Standardowa walka div. Nikki trzymała rywalkę w defensywie, ale ta z czasem wydostała się z opresji i wymierzyła dwa Dropkicki. Gdy Eve była bliska zakończenia walki, na arenie pojawiła się Beth Phoenix i powaliła na podłogę Kelly, pokazując, że na SummerSlam ten konflikt się nie zakończył. Sędzia zapatrzył się w tamtym kierunku, podobnie, jak Eve i nikt nie zauważył, że bliźniaczki się zamieniły. Small Package od Brie przyniósł pinfall i zwycięstwo.

Pozostajemy na ringu, w którym stoi Justin Roberts

Justin Roberts: Panie i panowie, powitajcie nowego General Managera Monday Night RAW! Chris Jericho!

Chris rzeczywiście pojawia się na rampie i wita się z fanami, a następnie wchodzi do rigu

Chris Jericho: Welcome to RAW is Jericho!!! Nawet nie macie pojęcia, jak wspaniale jest to ponownie powiedzieć. Ooo tak, długo brakowało mnie w tym ringu, ale teraz, gdy jestem, zrobię wszystko, by przywrócić mu dawną świetność. To prawda, Chris Jericho od dziś jest tutaj szefem. Kilka dni temu odebrałem telefon od WWE COO - Triple H'a - i sam nie mogłem uwierzyć w to, co usłyszałem. "Cześć, Chris. Potrzebuję kogoś, kto zaprowadzi porządek na RAW". Kiedy dodał, że tym kimś jestem ja, postanowiłem się dowiedzieć, kto jest jego dilerem, ale okazało się, że to jego własny pomysł. Najważniejsze jest to, że wróciłem. Na trybunach nie widzę już hipokrytów, widzę ludzi, którzy zasługują na show, którego do końca życia nie zapomną. To mam zamiar wam dać. Show wymaga gwiazd, dlatego zaplanowałem bardzo ciekawą końcówkę tego wieczoru. John Cena rozpoczął galę, on ją również skończy. Nie będę go jednak zmuszał do walki. Jako najważniejsza osoba na RAW, postanowiłem, że The Miz i CM Punk dostaną jeszcze jedną szansę na miejsce na Night of Champions. Zmierzą się, pomiędzy sobą, a John będzie sędzią specjalnym. Na dzisiaj to wszystko, ale z każdym tygodniem będzie...

Nagle rozbrzmiewa theme song mistrza WWE - Alberto Del Rio

Alberto Del Rio: My name is Alberto Del Rio! But you already know that Chris... Nie wiem, czy wiesz, ale odkąd Orton kopnął cię w głowę, sporo się zmieniło. Pojawiły się nowe gwiazdy, lepsze gwiazdy. Jedną z nich jestem ja. Na SummerSlam spełniłem swoje przeznaczenie i zostałem WWE Championem, czyli kimś, kim ty nie potrafiłeś zostać rok temu. Teraz wracasz i myślisz, że jesteś najważniejszy ? Nic z tego. Jako esencja doskonałości i mistrz, to ja świecę najjaśniej na RAW. Ty jedynie ustalasz walki i dajesz tym nędznym ludziom to, czego od ciebie chcą. To nie jest władza, raczej aluzja, że masz tu coś do powiedzenia.

Chris Jericho: Chyba zapominasz o fakcie, że ja wciąż mogę skopać ci tyłek.

Alberto Del Rio: Nie możesz mnie tknąć, Chris. Jeśli chcesz utrzymać największą gwiazdę przy sobie, musisz o nią dbać, a na pewno nie grozić, bo nie wyjdziesz na tym dobrze. Jestem mistrzem WWE, w każdej chwili mogę ogłosić, że zabieram mój tytuł na SmackDown, może tam znajdę szacunek. Chyba zdajesz sobie sprawę, że każdy przyjmie mnie z otwartymi ramionami.

Chris Jericho: Wiesz co ? Masz rację, muszę dbać o swoje gwiazdy. Miałeś mieć dzisiaj urlop, ale nie widzę powodu, żebyś musiał czuć się pominięty, więc już za chwilę zmierzysz się z kimś, kogo nakłoniłem do trochę szybszego powrotu i kto chętnie wybije ci z głowy twoje przeznaczenie. Życzę powodzenia, mistrzu.

Chris opuszcza arenę, a Alberto czeka na przeciwnika

Walka 4

WWE Champion, Alberto Del Rio vs. ???

Del Rio i Ricardo Rodriguez dalej stoją, a na sali cisza. W końcu słychać muzykę, a należy ona do... Big Showa!!!

Big Show powraca, co wywołuje u Alberto atak panicznego strachu. Z twarzy olbrzyma można wyczytać, że nie ma ochoty na zabawę. Mistrz WWE natychmiast wybiega z ringu, Ricardo na razie w nim pozostaje, czekając na słowa szefa, który wziął mikrofon.

Alberto Del Rio: Nie, nie, nie, nie, nie. To nie będzie miało miejsca. Nie jestem gotowy, żeby dziś walczyć, byłem pewien, że mam urlop. Żeby walczyć, muszę być odpowiednio przygotowany. Ricardo, jako mój pracownik, zrobisz dla mnie wszystko. Dlatego ty zawalczysz z Big Showem.

Alberto wybiega z sali, a Rodriguez stoi, jak wmurowany

Walka 4

Ricardo Rodriguez vs. Big Show

Big Show wrzucił rywala do narożnika i wymierzył około dziesięć potężnych Chopów w klatkę piersiową, a potem dorzucił szarżę. Trzy (!) Chokeslam'y i dwukrotnie KO Punch, co przyniosło pewny pinfall. Ricardo został zniesiony na noszach, a Show, bez najmniejszego uśmiechu, opuszcza halę.

Za tydzień na RAW odbędzie się Battle Royal, który wyłoni pretendenta do United States Championship.

Poza tym, niedoszli uczestnicy szóstego sezonu NXT powiedzą, co sądzą o wycofaniu programu.

Main Event

No. 1 Contender's Match with John Cena as Special Referee

CM Punk vs. The Miz

John dał znać, by rozpocząć walkę i tak też się stało. Zwarcie na środku ringu zakończyło się po myśli Miza, który założył Headlock. Odrzut Irish Whipem, lecz szybko spadła kara, w postaci Shoulder Blocku. Mike odbił się od lin, jednak Punk przesunął się, pod jego nogami, następnie nad nim przeskoczył i wymierzył Dropkick. Jeszcze jeden Dropkick i przeciwnik w narożniku. Szarża chybiona i Miz szybko próbuje roll-upu. 1 count. Irish Whip w narożnik i dwa ciosy kolanem w brzuch wymierzone. Irish Whip w przeciwny narożnik został skontrowany i Voice of the Voiceless trafia z Corner Back Elbow. Mizanin wyczołgał się z ringu, lecz i tam nie był bezpieczny, bo załapał się na Suicide Dive. Powrót do ringu i 1 count. Punk chciał podnieść rywala i napotkał na Small Package. 2 count. Teraz to Miz przejął inicjatywę. Kolejny już w tym pojedynku Irish Whip w narożnik zaowocował Awesome Clothesline'm. Do tego Double Axe Handle z drugiej liny i 2 count. Backbreaker/Neckbreaker nieudane, jednak po chwili powiodło się z Inverted DDT. 2 count. W perspektywie było Skull Crushing Finale, ale ta sztuka się nie powiodła i do głosu doszedł Punk. Wyjście na krawędź i Springboard Clothesline. High Kick w głowę chybiony i jest Backbreaker/Neckbreaker. 1...2............kickout! John Cena jednak bardzo długo nie uderzał po raz trzeci. Miz od razu ruszył z pretensjami i otrzymał przez to High Kick i GTS! 1...2...3!!! To CM Punk zawalczy na Night of Champions, a Mike Mizanin ponownie jest pokrzywdzony.

John podnosi w górę rękę Punka, po czym ten oferuje uścisk ręki. Cena odwzajemnia go, ale Straight Edge Savior przyciąga do siebie przyszłego rywala i obaj mierzą się wzrokiem. Tym obrazkiem kończy się kolejna gala RAW.

https://forum.wrestling.pl/topic/26859-wwe-by-cage/#findComment-257747

Plusy:

- Jobowanie Miza sory ale póki nie zmienisz mu gimmicku nie chce go ogladać z zadnym pasem już wole Mistico jako mistrza wagi ciężkiej

- 0 pojedynków w stylu wychodzi paru heelów i jeden face i się przechwalają po czym dostają połowę czasu antenowego

- dobrze ze nie marnujesz potencjału Vickie i Dolpha mizianiem się do siebie ani do Dolpha ani do Vickie to nie pasuje

- Y2C

Minusy:

-Miz

- WWE Superstars Heath Slater w jego obecnym gimmicku jest tak wiarygodny jak 3dolarowy banknot

-The Bella Twins

- Y2C i ADR w jednym ringu ja na miejscu Y2C

Pytania:

Który Sin Cara dzisiaj wystąpił ?

Jakie masz plany dotyczące Miza, ADR, i Ricardo Rodrigueza

https://forum.wrestling.pl/topic/26859-wwe-by-cage/#findComment-257761

Nie wiem, co za różnica, który Sin Cara występuje na galach :) U mnie ma mieszankę move-setów Mistico i Hunico, bo nie planuję kopiować WWE i robić jakiegoś debilnego feudu. Co do trzech postaci, które wymieniłeś, to Alberto ma pas i służącego, więc nie wiem, o jakie plany by ci mogło chodzić. Co do Miza, to nie chcę nic zdradzać, czytaj, a dowiesz się wszystkiego.
https://forum.wrestling.pl/topic/26859-wwe-by-cage/#findComment-257783

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...