Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE New Years Revolution 2006 PPV wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Długo Olympic Slam był alternatywną akcja kończącą, wcześniej nawet główną. Problem tek akcji polega na tym, na czym napisałem, czyli straciła siłę rażenia. Widzę, że Tobie Alcer podoba sie obecny Kurt Angle :). Faktycznie kiedy wykonuje Ankle Lock wpada w jakiś amok, co może się podobać. I ja to wszystko rozumiem, to jest nawet fajne, ale wszystko ma swoje granice, nie mogę tego oglądać ciągle. Podoba mi się natomiast, że do Ankle Lock można przejść niemalże z każdej pozycji wykonująć odpowiedni rversal. Do obecnego Kurta Angle (gimmick) nie mogę się przekonać, wolałem jego poprzednie wrestlingowe wcielenie zagubionego mistrza olimpijskiego, który za wszelką cene chce miłości fanów i nie potrafi zrozumieć dlaczego go wygwizdują. Chociaż nic nie trwa wiecznie, dlatego może była to zmiana konieczna. Bądź co bądź poza tym Ankle Lockiem (bez względu na to czy sie nam podoba czy nie) powinien mieć coś jeszcze.

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rabol

7

• SixKiller

6

• -Raven-

4

• evertonian

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Ankle Lock jest w porządku, ale nie zgadzam się, że jego wykonywanie pozwala budować dramaturgię i napięcie.

Tutaj wina lezy po stronie WWE, bo takie submission holdy wlasnie temu sluza, do budowania napiecia w waznych pojedynkach. No ale, kiedy ogladasz Angle vs Cena i widzisz Kurta zakładającego Ankle Lock, wiesz ze Cena nie klepnie i napiecie szlag trafia. Zgodze się jednak że przydało by się lekkie urozmaicenie że raz klepią odrazu a raz wytrzumują dłużej. Taka dramaturgia budowana via submission hold jest jednak najlepsza w walkach o pas mistrzowski, ale nie kiedy wiesz prawie napewno ze nie bedzie tap out'u.

A co do nadinterpretacji - żadnej nie było bo wyraznie napisales że Kurt wg Ciebie powinien zmienic finishera (a co za tym idzie, pogrzebac swoj obecny gimmick).

I jeszcze jedno - tez wolalem zabawnego Kurta. Podobalo mi sie w tym to ze pomimo tego ze w tych wszystkich komediowych segmentach robil z siebie totalnego glupka (zwlaszcza w tych z Trish), ludzie mimo wszystko brali go na powaznie bo wspaniale prezentowal sie w ringu.

4302049614329261d90190.jpg

Rabol - zmiana finishera nie musi być pogrzebaniem gimmicku... Można go zmienić przecież na milion sposobów nie eliminując całkowicie Ankle Lock'a. Im więcej nowych akcji tym chyba lepiej, right? :)

Co do Edge'a - cieszę się z jego wygranej bo występując w WWE przez 8 lat zasłużył sobie na ten pas. Wrestlerem jest przyzwoitym, ma przebicie, ma Litę :) i jest ok. Pisanie, że tak odrazu wskoczył do main eventów jako mistrz jest śmieszne bo przeciez w tym celu stworzono ten cały pomysł z Money in the Bank. Może nie powinienem tego pisać, ale mam nadzieję, ze Cena złapie jakąs kontuzję i pójdzie ją leczyć na rok lub półtora bo autentycznie nie mogę na gościa patrzeć :)

• Reputacja:   1

Rabol: tak napisałem, ale nie uważam, że gdyby Ankle Lock nie był jego główną akcją kończącą to jego gimmick zostałby pogrzebany. Wszak wciąż mógłby tę akcję wykonywać "łamiąc" kostki swoich przeciwników.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Niesamowite miłe zaskoczenie :) . Szok po wyeliminowaniu trójki gwiazd, pesymizm na wieść o dówch pozostałych przeciwnikach Ceny, zażenowanie przy wygranej "champa", nadzieja przy wyjściu Vince'a, Edge! Nie wiem doprawdy dlaczego Cena odszedł jako bóg, pokonany dopiero przy drugim spearze po długim i męczącym EC. W tej chwili do przewidzenia jest jego powrót na stanowisko championa.

Co do Edge'a, nic do niego nie mam. Na pewno wolałbym kogoś z pierwszej trójki wyeliminowanych w EC jako mistrza, ale i tak Edge jest ok. 28,5 raza lepszy od Ceny (szczególnie w ringu, niezłe mic-skillsy, fajnie odgrywa heela). Mam nadzieję, że potrzyma pas dłużej, a przynajmniej, że nie odda komuś w stylu Ceny.

Tutaj wina lezy po stronie WWE, bo takie submission holdy wlasnie temu sluza, do budowania napiecia w waznych pojedynkach. No ale, kiedy ogladasz Angle vs Cena i widzisz Kurta zakładającego Ankle Lock, wiesz ze Cena nie klepnie i napiecie szlag trafia. Zgodze się jednak że przydało by się lekkie urozmaicenie że raz klepią odrazu a raz wytrzumują dłużej. Taka dramaturgia budowana via submission hold jest jednak najlepsza w walkach o pas mistrzowski, ale nie kiedy wiesz prawie napewno ze nie bedzie tap out'u.

Co do tego, że submissiony jako finishery trzymają w napięciu nie ma wątpliwości. Z pewnością jest to dobry finisher dla Angle'a w walkach 1 na 1, ale zgadzam się z Sixem - w walkach ponad dwuosobowych ten submission jest praktycznie niepraktyczny :) . Rzeczywiście zmuszenie kogoś do odklepania wykonując na nim Ankle Lock wymaga czasu, a wiadomo, że tego w takich walkach jak EC raczej brakuje. Nie ma jednak wątpliwości, że do walk dóch wrestlerów pasuje jak ulał, szczególnie właśnie do budowania napięcia (patrz: Wrestlemania XXI - HBK v Angle).

a ja jeszcze dodam ze to co zrobil hbk bylo niedorzeczne bo jakby cene'a tapnal to z korzyscia dla postostalych uczestnikow EC. :).

129287286446c8a666924a3.jpg

IMHO Cena ma lepsze mic skillsy niż Edge, jest co prawda schematyczny, ale ma lepsze warunki. Co nie zmienia faktu, że Cena jako champ to żart, a Edge nie jest moim wymarzonym champem, ale od Ceny jest jak już ktoś napisał 28,5 raza lepszy.

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

Rabol - zmiana finishera nie musi być pogrzebaniem gimmicku... Można go zmienić przecież na milion sposobów nie eliminując całkowicie Ankle Lock'a. Im więcej nowych akcji tym chyba lepiej, right? Smile

O to mi właśnie chodzi że jakikolwiek finisher zostanie dodany do repertuaru mojego olimpijskiego bohatera, Ankle Lock musi zostać, bo jego gimmick to cztery (pięć) słów : I'LL MAKE YOU TAP !! :)

Hmm. No tak, pogadaliśmy sobie o Cenie i Edge'u oraz okazyjnie także o finisherze Kurta ;) . Po ochłonięciu jednak czas wrócić do tematu. Postanowiłem się w tym roku zabawić w ocenianie gal ppv na podstawie własnego systemu oceniania opartego na sumowaniu punktów za poszczególne elementy walki. Moje oceny będą subiektywne, więc czasem mogą się nie zgadzać z waszymi opiniami. Mam nadzieję, że nikomu nie będę tym przeszkadzał, a wręcz przeciwnie.

________

New Years Revolution 2005

Edge v Ric Flair (for Intercontinental title) 4/10

Mickie James v Trish Stratus (for Women's title) 4,2

Jerry "The King" Lawler v Gregory Helms 1,6

Triple H v Big Show 4,2

Shelton Benjamin v Viscera 1,6

Bra & Panties Gauntlet match (Maria, Michelle, Victoria, Torrie, Ashley) 3,2

Elimination Chamber (Kane, Masters, Carlito, Angle, Cena, Michaels) (for WWE title) 6,3

Edge v John Cena (for WWE title) (Money in the Bank) 3,2

New Years Revolution PPV: 3,5/10

________

Być może dla niektórych może wydawać się dziwna ocena ostatniego pojedynku, ale to wynkia właśnie ze specyficznego systemu, który zresztą wymyślałem opierając się na waszych opiniach z innego tematu. Może podzielicie się teraz własnymi opiniami na temat pojedynków...?

• Styl:  Ciemny

Plusy:

Edge mistrzem! Nareszcie, choć nie podzielam totalnej niechęci jaką budzi Cena wsród większości. Powiem więcej, przy takiej nienawiści jaką jest obdarzany powinni zamienic go na heela, byłby idealny.

Genialny speech Angle'a o tym że wszystko moze powiedzieć a i tak go kochają, esencja, po prostu esencja.

Eliination Chamber który był bardzo dobry, mnie akurat się podobało że młodzi doszli do głosu,

zwłaszcza Carlito, którego występ był najlepszym jaki kiedykolwiek widziałem w jego wykonaniu.

Minusy:

Flair znowu wygrał, Boże drogi ile można. Przecież to IC. Przykro, ale wiek robi swoje i jego walki są słabiutkie.

Mecze kobiet - niestety aż dwa

Porażający mecz Kinga z Helmsem

BTW.

Obejrzałem właśnie RAW po NYR

Zaszła pewna zmiana reakcji publiczności w stosunku do Ceny bo teraz jest niesprawiedliwie przegrany i ogólnie biedy. Stąd też wniosek że część z tych którzy na niego buczeli (a było ich wielu :grin: ) nie robili tego bynajmniej bo dostrzegli niesamowite braki w jego umiejętnościach, ale po prostu stało się to modą lansowaną min. w internecie.

Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg

Mecze kobiet - niestety aż dwa

Nie powiedziałbym że niestety. Trish jest znakomita w ringu, jak na kobietę, Mickie też nie jest zła. W dodatku tym razem wyjątkowo owineli Women's Title Match w całkiem przyzwoity storyline co sprawiło że po raz pierwszy od bardzo dawna byłem zainteresowany taką walką i wynikiem. Trzeba nauczyć się doceniać te walki div które mają jakiś sens i cel a nie są jedynie wymówką do sprzedawania sexu amerykanskim nastolatkom, jak ten drugi match na karcie.

• Styl:  Ciemny

Z mojego punktu niestety, ponieważ nie podobają mi się walki kobiet ogólnie, wolałbym zamiast jednego z nich normalną walkę. Choc trzeba przyznać, że feud jest dość zgrabnie poukładany, chyba najlepiej od czau Trish-Lita
Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg

Ogolnie gala byla slaba, dla mnie Edge powienien zostac IC, chociaz dobrze sie go ogladalo razem z Chrustianem jako Tag Team. Teraz pewnie Cena bedzie heelem, zdobedzie pas na RR albo nie zdobedzie go i wtedy na WM wygra Triple H...

HAHAHA :twisted: podoba mi się nastawienie ludzi do zmiany tytułu, nikt sie nie cieszy ze wygrał Edge wszyscy sie ciesza ze przegrał Cena...i o to chodzi bo ja tez jego fanem nie jjestem. To jest moja kolejność w jakiej chciałem zobaczyć mistrza na elimination chamber: shawn michaels, kurt angle, kane, chris masters, carlito, john cena. Wypadło prawie że odwrotnie i został Cena który przez całą walkę wykonał jednego clotheslinea....the champ was there....nie ma to tamto. Na szczęście edge was there i uratował sytuację hehe zrobił miłą niespodziankę tyle ze po paru chwilach uświadomiłem sobie....zaraz przeciez to tylko edge... :? ale z dwojga zlego lepszy on niz cena

Może błachy, ale dowód na to, że Edge szybko straci pas jest taki, że na RAW biegał on z pasem-zabawką Ceny, a nie z normalnym pasem (ala Undisputed Title). WWE powinno wymienić to gówno gdyby nie chocdziło o to, że Johnny ściga Edge'a by odzyskać swój pas.