Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE New Years Revolution 2006 PPV wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Pre-Show Match

Snitsky vs. Chavo Guerrero

wygrał: Chavo po wykonaniu Frogsplash

WWE Intercontinental Championship Match

Ric Flair vs. Edge w/ Lita

wygrał: Ric Flair przez DQ potym jak Edge uderzył go walizką

Women's Championship Match

Trish Stratus vs. Mickie James

wygrała: Trish Stratus pinfall po wykonaniu Chick Kick

Gregory Helms vs. Jerry "The King" Lawler

wygrał: Jerry "The King" Lawler

Big Show vs. Triple H

wygrał: Triple H po wykonaniu Pedigree

Shelton Benjamin vs. Viscera

wygrał: Shelton Benjamin po wykonaniu spinning kick

Bra & Panties Guantlet Match

wygrała: Ashley

Elimination Chamber Match For WWE Championship

John Cena vs. Kurt Angle vs. Shawn Michaels vs. Carlito vs. Chris Masters

wygrał: John Cena

Po zakończeniu Elimination Chamber pojawił się Vince McMahon i pogratulował Cenie wygranej, a następnie poinformował Cene aby ten nieopuszczał ringu gdyż Edge postanowił wykorzystać Money in the Bank!

WWE Championship Match

Edge vs. John Cena

wygrał: Edge powykonaniu Spear

Edge NEW WWE CHAMPION! nareszcie!! ciekawe tylko jak długo dadzą mu potrzymać pas, ale mniejsza z tym ważne że Cena wkońcu stracił pas :grin:

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rabol

7

• SixKiller

6

• Wee Man

4

• -Raven-

4

Top użytkownicy w tym temacie

To jest cudowna wiadomosc :D Edge wreszcie dostal to na co czekal tak dlugo. Cena sucks !

Mam nadzieje ze Vince nie dal mu pasa na 1 dzien... (patrz przypadek Kane'a)

The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

Nie jest dobrze.. podobno teraz Cena ma wygrać Royal Rumble.... I zmierzyć się z Edge'm na WM... nieee!!! :(

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

• Urządzenie:  Windows

promocja w WWE nadal kuleje. Egde z Money In Da Bank od razu do ME. na WM???? .... a ze wogole do Pasa tak od razu? :-o.... expect unexpected in near future :-o.... bo cos czuje ze to jakas podla zagrywka i szybki feudzik byle tylko zmienic Champa,

a gdzie respect 4 Angle????

"Plaga dysleksji wśród mlodzieży, jest tylko, uprawomocnioną lekarskim stemplem, plagą lenistwa umysłowego"

"Kwestię wolności w internecie można włożyć Ad ACTA" - 25 January 2012

Now Heaven Has Some LATINO HEAT

1326192738437791faa06bf.gif

Po pierwsze Alacer, nikt nie powiedzial ze od razu do main eventu WM. Poza WeeMan'em, ale jego bym nie słuchał.

Po drugie, Edge był promowany dobrze, zbierał heel heat jak mało kto (poza Ceną oczywiście ;) ), jako heel już nie mógł być bardziej over. Pewnie że mógłby ogłosić użycie MITB na miesiąc przed jakimś PPV, zrobić ładny build up i wygenerować porządny buyrate, ale co mamy zamiast tego ? Nieco nieprzewidywalności czyli czegoś czego w WWE od dawna bardzo brakuje. Ja tam wolę to drugie.

4302049614329261d90190.jpg

• Reputacja:   244
  • Urządzenie:  Android

Cena stracił title'a!!! To boska wręcz wiadomość. Fakt, że Edge też zbytnio na niego nie zasługuje, ale już wolę jego z tytułem, niż tego wała - Cenę. Nie był to jednak dobry moment na zmianę posiadacza pasa. Why? Ano dla tego, że na WM będziemy mieli prawie bankowo rematch - Cena vs. Edge i Johnny-Boy odzyska swoją obrotową zabawkę...

Faktem jest jednak to, że element zaskoczenia był tu przedni! Takie numery to zdecydowana rzadkość w MacMachonlandzie.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Nierozumiem opini ze Edge niezasluguje zbytnio na Champa :D Jako jedyny z Helli z RAW dostal taki duzy Push i jak najbardziej widze go jako chapma. inna sprawa ze szkoda ze z Ceny zrobili niby taka ofiare ze edge wykorzystal jego zmeczenie po ECM i wygral. Obawiam sie tez ze zaraz w rewanzu Cena znowu wygra pas. Nic obym sie mylil. Jedna z naprawde dobrych PPV WWE w ostatnim czasie nawet walki Div mi sie podobaly a efekt zaskoczenia tego oid dawna niebylo w tej federacji. Oby Edge niestracil Champa w rewanzu z Cena ktory nadaje sie do Cruseiwed(specjalnie zla pisownia) na SmackDown.
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

He ja to widze tak na W22 Triple Match Edge vs John Cena vs HHH

na Royal Rumble rewanz Ceny z Edgiem załuzmy LAst Standing Match remis...

a w miedzy czasie w ich Faud wmiesza sie HHH..

no bo jak na najważnijeszej Gali roku moze nie byc w maint evrencie (czy jak to tam sie pisze:)Trypka

a Royal Match wygra Rendy Orton

458954520447d6ce7641a4.jpg

(czy jak to tam sie pisze:)

No właśnie, jak to tam się pisze :)

4302049614329261d90190.jpg

(czy jak to tam sie pisze:)

No właśnie, jak to tam się pisze :)

jak zwał tak zwał wiadomo o co chodzi :P

458954520447d6ce7641a4.jpg

a ja sie cholernie rozczarowalem... prawde mowiac niewiele mnie obchodzi ze Edge ma pas zamiast Ceny... Edge ssie w ringu troche mniej niz Cena, natomiast budzi we mnie niechec w stopniu porownywalnym do pseudo-rapera... sorki, ale za Chiny Ludowe nie widze Edge'a jako champa...

a to, ze w EC dwoch najlepszych wrestlerow zostaje wyeliminowanych na poczatku... wlasciwie to nawet trzech (Kurt, Kane, HBK)... to po prostu zakrawa na kpine... emocjonujaca koncowka EC... Cena, Carlito i Masters...

a ja glupi idealista wierzylem, ze Kurt albo Big Red wygraja... eeeeech... frajer jestem :?

• Reputacja:   244

Nierozumiem opini ze Edge niezasluguje zbytnio na Champa :D Jako jedyny z Helli z RAW dostal taki duzy Push i jak najbardziej widze go jako chapma.

He, he - to samo możnaby było powiedzieć o Cenie - "Jak to, nie zasługuje na Champa? Przecież tak świetnie go wypromowali?!" :twisted: Sęk w tym, że Edge - pomimo, że faktycznie świetnie wypromowany - robi coraz bardziej chujowe walki, przybrał masę, stracił szybkość, ogólnie to już nie ten sam "dynamit", co podczas słynnego feudu z Kurtem kilka lat wstecz. Na chama można go strawić jako mistrza, ale wg mnie to Kurt powinien obecnie przejąć title'a i zmierzyć się np. z Ceną, Tryplem i Edge'em (walizka) na WM. Co by jednak nie mówić - lepszy Edge niż Cena :D . Sęk w tym, że na WM pewnie title znowu zmieni właściciela, jak nie na Cenę (o zgrozo!) - to na Game'a...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1

Właśnie obejrzałem New Year’s Revolution. Jakie są moje wrażenia? Nijakie, gala nie była zachwycająca, ale skłamałbym gdybym napisał, że spodziewałem się po niej czegoś więcej. Przez cały czas trwania gali czekałem tylko na Elimination Chamber Match, który mimo szczególnie niedoborowej obsady budził moją ciekawość. Niestety, walkę tę oglądałem ze świadomością, że John Cena jest skazany na zwycięstwo. Od czasu kiedy przestałem redagować Wrestling Informera straciłem kontakt z wynikami i informacjami z wewnątrz (newsy czytam sporadycznie), ale takie rzeczy się po prostu wie. Wierzyłem w Elimination Chamber Match, który z każdą minutą (lub wejściem kolejnego wrestlera na plac boju) się rozkręcał. Niestety podobnie jak któryś z przedmówców nie rozumiem taktyki WWE polegającej na wyeliminowaniu trzech największych gwiazd w pierwszej kolejności. To kpina, że w finale poza Ceną (który bronił tytułu, więc jego obecność można było przewidzieć) znaleźli się Chris Masters i Carlito. Nie mogę więc powiedzieć, że emocje towarzyszyły mi do samego końca. Końcówka walki była groteskowa. Nie sądziłem, że WWE posunie się do tego aby losy takiego pojedynku rozstrzygnęły się po dwóch roll-upach w odstępie kilku sekund. Kiedy po ostatnim gongu wyszedł Vince McMahon chciałem przewinąć, a tutaj niespodzianka – zobaczymy jeszcze jedna walkę! Bałem się, że tutaj także Cena zwycięży. Na szczęście wygrał Edge, co prawda dopiero po wykonaniu drugiego Speara (nie podoba mi się kreowanie Ceny na twardziela, który potrafi wstać na nogi po każdym finisherze), ale zwycięstwo to zwycięstwo. Naprawdę cieszę się z takiego rezultatu i mam nadzieję, że Edge powróci do dawnej dyspozycji, ponieważ teraz jest tylko cieniem samego siebie sprzed kontuzji. Na zakończenie mam do przekazania dwie informacje: pierwsza - podobały mi się komediowe segmenty z udziałem matki Sheltona Benjamina, druga – kocham Cię Maria! ;)

PS: Przepraszam wszystkich za chaotycznośc wypowiedzi, ale jest 3.03 :).

PS2: Elimination Chamber Match utwierdził mnie w przekonaniu, że Kurt Angle powinien zmienić akcję kończącą. Jeżeli ktoś narzekał na Olympic Slam niech spojrzy na Ankle Lock. Kiedy walczy więcej zawodników niż dwóch Angle praktycznie nie może zakończyć nią walki, ponieważ (prawie) zawsze ktoś mu przeszkodzi. Ankle Lock jako submission move nie ma takiej siły jak Sharpshooter (czy nawet Boston Crab)... i w przeciwieństwie do Olympic Slam nie można po nim odklepać szybkiego 1, 2, 3.

1005187806541accfacb3d6.jpg

dziwną prośbę mam - niech mi ktośopisze Oliympic Slam (do czego jest podobny) bo za chiny niepamietam tej akcji. (Kurta mało widziałem w czasach tych.

"Plaga dysleksji wśród mlodzieży, jest tylko, uprawomocnioną lekarskim stemplem, plagą lenistwa umysłowego"

"Kwestię wolności w internecie można włożyć Ad ACTA" - 25 January 2012

Now Heaven Has Some LATINO HEAT

1326192738437791faa06bf.gif

• Reputacja:   1

Gali jeszcze nie widziałem ale nasunęła mi się refeksja zwiazana z Edgem, a raczej z dwoma wrestlerami którzy byli blisko niego. To Christian i Matt Hardy. Chodzi o ich decyzje co robić ze swoją karierą. Christian widząc że nic wielkiego w WWE nie osiągnie poszedł do TNA i jest tam teraz main eventerem z title shotem. A Matt? Walki w openerach (przegrane, albo wygrane bez jego zasługi) i cienia szansy na większy push. Pozostaje mu wspominać jak to wygrał z obecnym Champem WWE na Unforgiven...

Koniec dygresji, jak obejrzę NYR to też nie omieszkam podzielić się wrażeniami ;)

"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg