Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

PXW Monday SMASH! 29.08.11 odcinek 12

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Zapraszamy do obejrzenia kolejnego odcinka Monday SMASH!

Komentujcie i oceniajcie!!

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Natan

1

• VebVe

1

• ArFF

1

• TerryShadow

1

Top użytkownicy w tym temacie

Pierwszy raz obejrzałem gale PXW bez skipowania i aż byłem zaskoczony że to już koniec. Więc wypada skomentować. Wszystkie walki mi się podobały może oprócz Rey Mysterio vs Ten który nadużywa super kicków... Pobliście cie rekord Polski jak nie świata w ilości super kicków na gale/walke... Szkoda że nie było backstagu i najgorsza rzecz w fedzie której nie staracie się poprawiać. Prezentacja. Wszyscy dla mnie wyglądacie tak samo. Myślicie czemu Terriego wszyscy znają (co prawda cały czas jako jr. Jeff Hardy)? Bo się wyróżnia prezentacją (w tym przypadku face painting), a reszta? No niby nightmare, ale jak widze jak wychodzi w spodenkach na WF to już cała magia bad assa pryska i odchodzi w zapomnienie. Manny założył rękawiczki i już go kojarze bo bądź co bądź szczegóły w ubiorze to dość ważna rzecz. Więc panowie skończcie z dresami/strojami na WF i zacznijcie kombinować jak by się tu ubrać. Jeśli się prezentujecie dobrze że ludzie was ZAPAMIĘTUJĄ to i gimmick gra drugorzędną role.

Strasznie dziwna gala. Nie pod względem niejasności tego co działo się w epizodzie - bo śledzę PXW jak żadną inną fedkę i znam genezę wszystkiego co tu zobaczyłem, ale pod względem nieprawdopodobnej rozbieżności od tego jak dobry mógł być to epizod a jaki w rzeczywistości był. Paradoksalnie nie mam na myśli, że był kiepski. Był bardzo dobry! Ale mógł być czymś absolutnie wybitnym. Już tłumaczę :twisted:

Gdybym miał oceniać samo rozpisanie gali to wykonaliście niesamowitą robotę. Otwierałem gały do granic możliwości przy wejściu Mazi'ego (myśląc - a to skejcik zasrany! Najtmer tu się zmęczył w walce, a ten dziad teraz wykorzysta tittle shota!), z podobnym wyrazem twarzy oglądałem kolejne etapy przemiany Krychy, nie było rzeczy która wydarzyła się bez powodu. A działo się wiele! Jak pomyślę ile rzeczy zdarzyło się na tej gali to wygląda to na papierze wygląda to niesamowicie!

I jeśli wraz z rozwojem storyline'ów i masą wydarzeń które miały miejsce dostałbym równie dobre walki - to mielibyśmy epizod idealny. A te niestety zostały jak gdyby przytłoczone wszystkim tym co działo się wokół i trochę mnie zawiodły. Mieliśmy trochę więcej botchy niż zwykle, były odrobinę mniej dynamiczne niż zawsze... Nie zmienia to jednak faktu, że to co dziś zobaczyłem to olbrzymi krok na przód, gala pięknie trzymała w napięciu.

Jeszcze zanim skupię się na walkach warto zauważyć, że wreszcie słychać trochę odgłosów z ringu, przodował Maniek, Nightmare i Mazi, za to spory plus bo w całkowitej ciszy nigdy walk przyjemnie się nie ogląda. A! I jeszcze kamerzysta trochę lamił, trzeba to dodać :D

Ależ długi dziś wstęp... Do rzeczy.

Slate vs Deadman

Nawiązując do komenatarza VV - według mnie do listy postaci wyróżniających się wyglądem warto dodać Slate'a. Te spodnie i do tego czarne tramposze, jak dla mnie rzuca się w oczy :D Co do walki... Nie podobała mi się niemal wcale, clothesline'y (nie wiem czy z winy sztywności ręki Grzyba czy za szybkiego upadania Savika) wychodziły strasznie kiepsko. Nieźle wyszedł w całej walce chyba tylko chokeslam (choć też bez rewelacji) i Slate Bottom. Ale już tutaj ukazuje się fajny aspekt bookingowy - Slate jest chyba pierwszym wybijającym Chokeslama, za to plus, trzeba podbudowywać postać mistrza :) Poza tym całkiem dobrze prezentuje się z pasem :twisted: Ale tak jak widzicie, największe plusy dostrzegam w otoczce, walka była bądź co bądź mierna.

Snake vs Krycha

Pomysł na tą walkę znałem już wcześniej i bez wątpienia w obecnej sytuacji Krystiana był świetny. Mogę mieć zastrzeżenia do realizacji - za mało było cholernej dramaturgii, nie widać było tego, że coś się tam w głowie Krychy dzieje tylko tak po prostu podnosił sobie przeciwnika i zabijał go kolejnym Cracked Jaw, zaś sędzia zamiast być zmartwionym o zwłoki Snake'a stał sobie i chwilami nawet się uśmiechał. Znów mamy świetnie rozwijany wątek storyline'owy bo Krycha jest sfrustrowany po przegranej na SF na której użycie Super Kicka było przecież zbanowane. Otoczka genialna, wykonanie mogłoby być trochę lepsze. Oprócz tego Snake trochę za szybko objawiał znaki życia, po takiej destrukcji powinien się całkowicie przykleić do maty :D Świetnie wyszedł superkick na siedzącego na krześle Snake'a.

Opinia o złym Krystianie - widać lekki rozwój gimmicka, fajne prowadzenie postaci, ale on sam odrobinę jeszcze zestresowany.

Rozpierducha między walkami nr.1

Wkurzony na świat Krycha niszczy sędziego i próbującego uratować swoich kolegów Grzybka. Piękne. Świetny motyw z zasypaniem ringu wszelakimi butelkami i puszkami, atmosfera zawiedzionej publiki ewidentnie była odczuwalna, a ciężko taki efekt uzyskać na backyardzie. Spory plus. Zamyślony Krycha obserwuje wszystko z narożnika. Genialne!

Opinia o złym Krystianie - trema zdaje się znikać, świetna otoczka, nagromadzenie heelostwa na cm sześcienny coraz większe :twisted:

Kycha & Maniek vs NATION

Na początek pierwszy rzucający się minus w oczy - zniszczony przed chwilą przez Krychę sędzia teraz wstaje zadowolony i zamierza sędziować jego walkę... Błąd zapewne z nieuwagi, ale można było rozwiązać to wiarygodniej i postawić na innego sędziego :D Fajnie że akcja dzieje się bez przerw - Maniek dołącza do będącego już w ringu Krychy. Walka - a właściwie pokaz 'patrz widzu jakich świetnych movesów się ostatnio nauczyłem!' jakiś taki bez emocji. Spokojnie obejrzałem sobie piękne chwyty których każdy z zawodników ma w movesecie od groma, ale napieprzanie ich kikuminutowymi seriami to według mnie kiepski scenariusz na walkę - tym bardziej tag teamową w której powinno się dziać od groma. Wiem jednak, że na przygotowanie się do walki na tygodniówce poświęcacie znacznie mniej czasu niż na galach comiesięcznych więc już to jestem w stanie wybaczyć. Plus za to, że walka jak na SMASHa to dosyć długa, oby na każdym była tyle trwająca. Pod koniec zrobiło się ciekawiej, Krycha w sposób ala CzS odpuścił sobie walkę, Maniek starał się wygrać to sam ale.... SHINNING WIZARDOOOOOO!!!!! :twisted: Wreszcie Sirreks dał się namówić i użył tego movesu, ba! Wykonał go lepiej niż ja kiedykolwiek. Widać, że trenował i wyszło na prawdę świetnie. Oglądałem ten moment już dziesięciokrotnie, piękny finish walki :D Cieszę się niezwykle z pasków dla Nation, szczególnie Łukasz zasłużył wreszcie na jakiś tytuł i jako mocna heelowska frakcja mam nadzieję, że długo je potrzymają. A na lini Krycha - Maniek chyba powoli zaczną się konflikty co również dla mnie - szaraczka oczekującego dobrych walk jest wspaniałą informacją :D

Opinia o złym Krystianie - parę nowych movesów, cholernie rzucający się w oczy sposób obkopywania przeciwnika leżącego na macie, po raz kolejny świetne prowadzenie postaci i przeprowadzanie jej przez ten turn, wyruchanie kolegi z teamu.. no no no.

Rozpierducha między walkami nr.2

Te takie pseudozszokowanie po przegranej walce zagrane przez Krychę świetnie :D Nightmare chyba za mocno dostał na SF bo teraz ewidentnie bał się przyjąć chairshotu na głowę, za co Shadow odpłacił mu się konkretnym wbiciem w niego krzesła gdy ten już leżał. Atak Krychy na Terry'ego bardzo zaskakujący - wyszło świetnie, znęcanie się na skręconą na SF nogą wyglądało cholernie boleśnie. Pięknie panowie, naprawdę świetnie. Cały ring nieżywych wrestlerów i gurujący nad nimi zamyślony Krycha :) Dobra forka by była z drugiego końca ringu, bardzo dobra! :twisted:

Opinia o złym Krystianie - jego heel turn był genialnym posunięciem. Z chłopaka z ogromnymi umiejętnościami ale z gimmickiem dobrego wrestlersko chłopaka w szortach zrodził się kapitalny sfrustrowany heel destruktor, CzS, postać cholernie zapamietywalna. Kapitalne prowadzenie postaci i samo wcielenie scenariusza w życie, świetna robota!

Mazi vs Nightmare

Widzę zapowiedź walki, myśle WTF!? Po chwili przypomniałem sobie, że Mazi wygrał tittle shota na SF, wszystko znów pięknie składa się w całość. Walka fajna, nasz skejcik jest w coraz lepszej dyspozycji i patrząc z perspektywy czasu to on wrestlersko najbardziej rozwinął się w ostatnich miesiącach. Fajne motywy z wpadaniem w liny, wyglądało to bardzo boleśnie. Dziwi mnie bardzo zwycięstwo Mazi'ego choć w głębi gdzieś czułem, że to planujecie. Ciekaw jestem co dalej będzie z tym pasem i kto będzie miał okazję walczyć o niego na Extreme Heel bo wtedy powinien być w centrum uwagi i oczekuję naprawdę soczystego starcia o pas ekstremy na tej gali. Mam nadzieję, że Nightmare dostanie furii po przegraniu pasa o którego wcześniej tak długo walczył z Terrym i na następnym SMASHu zrówna Mazi'ego z ziemią :D Oby.

Podsumowując - epizod bardzo, bardzo ciekawy. Bez fajerwerków w postaci wrestlingowego poziomu walk ale z całą pewnością przepełniony ciekawymi wydarzeniami którymi można by zapchać i trzy tygodniówki :D Oglądało się świetnie, dobra robota. Jeden z lepszych SMASHów w historii.

Slate vs Deadman

Najsłabszy Match tego Smash, co nie znaczy jednak, że był totalnie zły. Slate umacnia swoją pozycję na szczycie jako champion, ale jakoś w walce poza dwoma ostatnimi akcjami, nie zrobił niczego nadzwyczajnego. Jego przeciwnik miał ładnego chokeslam'a ale poza tym.. też nic wielkiego nie zapisało się mi w pamięci jako akcja "ale urwał!" , o ile wiecie o co mi chodzi ; p

A! No i musze się zgodzić z Natanem, że mistrzu bardzo dobrze prezentuje się z pasem ;] i w sumie jest to pewien powód dla którego może go jeszcze mieć. ; p

Krycha vs Snake

Krycha dał ładny popis bycia heel'em tylko szkoda że kosztem małego Snake'a. Jako że zawsze kibicuję potencjalnie słabszym, w takich walkach, naprawdę żal mi było człowieczka w masce.

Sędzia przytrzymujący zawodnika? To jest dozwolone? ^ ^

Jedno jest pewne, Krycha odbił sobie Cracked Jaw, którego nie mógł użyć na PPV i to nawet z zapasem! Ten cios akurat wygląda bardzo ciekawie i ostro, więc kolejne "powtórki" były bardzo przyjemne dla mego oka, które tak bardzo jest spragnione krwi... (swoją drogą, myśleliście już o first blood matchu? xD <- głupi żart! nie bieżcie sobie tego do serca ;x)

No i z interwencją bardziej widziałabym Slate'a a nie Deadman'a. To by w jakiś sposób nawiązało do ostatniego PPV.

Tag Team Match.

I znów główny bohater - Krycha. Utrata kolejnego tytułu i zaczyna się dziać coraz ciekawiej. ;] Manny jedynie na tej zmianie ucierpi, ale liczę że macie już na niego ciekawy pomysł. W tej walce pokazał swoje samozaparcie i nawet bez Krychy zacięcie walczył o swoje. Bardzo mi się jego postawa spodobała.

Nightmare jakoś lamił, jak na uwczesnego mistrza... spodziewałam się, że troszkę więcej pokaże w tej walce.

Interwencja Terry'ego pokazała, że nóżka ucierpiała po PPV, a Krycha bardzo boleśnie ją "doprawił" zakładając dźwignię, która wydała się bardzo bolesna. No i zaostrza się jego konflikt Terry'ego z Nightmare'm co jest niezwykle obiecujące ;D

Mazi vs Nightmare

Mazi... postać którą w ostatnim czasie, nie wiem dlaczego, polubiłam. Może to przez ten image? A może przez wciąż rosnące umiejętności?

Jedno jest pewne.. akcja kończąca w tej walce była bardzo efektowna, a pas 100% zasłużony! Po tym jak Nightmare zawiódł mnie w poprzedniej walce, teraz stwierdzam, że zmiana posiadacza jest trafnym posunieńciem, zwłaszcza że jet to na kożyść Maziego. Oby tylko troszkę go potrzymał!

Podsumowując...

Cała gala oparła się głównie na problemie Krychy i jego wewnętrznej przemiany.

Może to wyda się dziwne osobom, które nie są humanistami, ale Krycha to taki bohater rodem z literatury romantyzmu. Ta Walka w psychice.. jakieś ogólne wewnętrzne przemiany. Miód dla mych oczu, gdy tak siedzi na narożniku, po ogólnej rozpierdusze jakiej się dopuścił. Wygląda to znakomicie.

No i wynagradza mi niedosyt Terry'ego... chociaż nie całkowicie. :lol:

14492006094e52f4b45b139.png

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 76 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 553 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...