Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Możesz przyśpieszyć proces logowania bądź rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach. 

Traktowanie kobiet we wrestlingu

SunnyFan

Rekomendowane odpowiedzi

• Dołączył/a:  17.11.2005
  • Status:  Offline

Przyznam sie, ze jezyczkiem uwagi dla mnie byla i jest zawsze WWE(F). Dlatego glownie wypowiadam sie na podstawie tego co tam widze...Wydaje mi się, że polityka WWE dopuszczająca mowiac wprost bicie kobiet, wykonywanie chwytow na kobietach przez przeciwnej plci wrestlerach jest godna pożalowania. Bo takie walki jak Carlito vs. Victoria kompromituja Vince'a. Rozumiem, ze Carlito nie potrafilby wygrac z zadnym innym wrestlerem w tak krotkim czasie...ale jak to mowil Nature Boy: if you want to be a man you mast beat a man! zreszta swoja droga, jest to wbijanie sobie samobojczego gola bo gdyby zakazano "podnoszenia rak" na kobiety to i pozycja div by wzrosla i wtedy ich kariera nie zdana bylyby tylko na kontrakt z Playboyem. Czy sadzicie podobnie jak ja czy tez moze sie myle ?

Mam nadzieje, ze tego roku rodzinie McMahonow znudzi sie juz wrestling i oddadza ten biznes w rozsadniejsze rece :)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU DLA WSZYSTKICH FORUMOWICZOW :)

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Dołączył/a:  11.01.2005
  • Urządzenie:  Windows

Sek w tym, że Vince ma w dupie kobiety w stricte "wrestlingowym" sensie. Dla niego mają one być po prostu ładnymi ozdobami, dodatkiem, przerwą na "oddech" pomiędzy "normalnymi" walkami. Vince spieprzył jednak sprawę, bo dywizja kobiet w WWE to żenada i zabiera tylko czas antenowy np. cruiserom, czy innym niedocenianym w MacMachonlandzie zawodnikom. Kobiety w WWE powinny albo przechodzić gruntowne szkolenia w zakresie skillsów ringowych (patrz: Japonia) - wtedy taka dywizja miałaby jakiś sens, albo - występować tylko w roli menagerek, ciesząc męskie oczęta (w końcu i tak tylko po to Vinnie stworzył tą dywizję). Szowiniestyczne, ale prawdziwe...

• Dołączył/a:  05.11.2003
  • Urządzenie:  Android

Prawda jest taka ze w WWE sa tylko 3 kobiety (wg mnie) co potrafia walczyc: Trish, Lita i Victoria (kolejnosc zamierzona) i gdyby nie one ta dywizja mogla by sie pojsc .... wiadomo co :P

• Dołączył/a:  17.11.2005

Ja bym dodal jeszcze Meline, ktora oprocz Trish ma jakas charyzme. W tym temacie zasugerowalem jednak inny problem, bo fakt, ze diwizja kobiet jest slaba jest nie zaprzeczalny...tylko czy powinny one (kobiety) podlegac agresji ze strony mezczyzn ?..bo kiedys tego nie bylo..i takie menagerki jak Sunny, Marlena czy nawet Debra to one sie liczyly ! teraz niezlym pomyslem jest postac Sharmell...ale zaloze sie ze Benoit predzej czy pozniej zemsci sie na niej fizycznie i to mi sie nie podoba..bo kobiety powinny byc nietykalne!

• Dołączył/a:  09.11.2003

Kobiecy wrestling w Stanach Zjednoczonych nigdy nie był i prawdopodobnie nie będzie traktowany poważnie. Czasy się zmieniają, ale tam wciąż panuje zapotrzebowanie na herosów sprawiających wrażenie nadludzi. Dlatego pozycja kobiet zawsze pozostanie tam marginalna.

Moim zdaniem kobiety w WWE są potrzebne, ale powinny wyłącznie uzupełniać widowisko. Niestety federacja Vince'a McMahona powtarza ten sam błąd, który popełniło WCW, pozwala kobietom występować na ringu. W ten sposób - tak jak napisał Raven - zabierają czas antenowy, który można wykorzystać na promocję niedocenianych wrestlerów. Nie sądzę aby rozwiązaniem problemu okazały się te gruntowne szkolenia. Żeby uzyskać zadowalające efekty trzeba mieć jakieś postawy, a mam pewne wątpliwości, że piękne Panie w WWE mające daleko posunięte poczucie estetyki, wypełnione po brzegi próżnością wykazałyby chęć nauczenia się czegoś w tym zakresie. One wiedzą, że są tylko maskotkami i są z tego zadowolone. Prawdopodobnie większość z nich traktuje WWE jako trampolinę, dzięki której będą mogły spełniać się jako modelki, czy aktorki.

[ Dodano: 2006-01-03, 00:36 ]

SunnyFan: to bardzo konserwatywne podejście. Przede wszystkim kobiety, które wymieniasz pochodzą z zupełnie innej epoki. Wtedy też ich rola w była inna. WWE bardzo zmieniło się wraz z nastaniem ery Attitude. Można powiedzieć, że to był taki "koniec grzecznej telewizji". A czy uważam, że kobiety powinny ulegać męskiej agresji? Powiem tak, ja uważam, że walki z udziałem kobiet i mężczyzn powinny być oddzielone grubą kreską. WWE tutaj popełnia błąd, bo dopuszcza do sytuacji, w której te dwa światy (kobiet i mężczyzn) się nachodzą. Agresja o której mówisz jest tego naturalnym następstwem. Bądź co bądź moim zdaniem organizowanie takich walk wraz ze wszystkimi jej skutkami jest nietaktem. I to nie tylko ze względu na kobiety.

• 2 tygodnie później...

• Dołączył/a:  05.11.2003
  • Urządzenie:  Macintosh

jeśli trudno jest pokazać dobry wrestling, to pokazuję sie kobiety z gołymi pupami i innymi częściami ciała (na zasadzie łaty do dziury).