Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Attitude

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji. Zaloguj się Rejestracja
  1. Przemk0
    Przemk0 odpowiedział(a) na Robespierre temat w Dyskusje
    O lol :D Niby takie specjalne odcinki aby wykonać most do nowego otwarcia, ale udało się upchnąć trochę komedii. Doceniam. Sam upadek po odsunięciu Felipe dość smutny jak na organizację, która miała przecież globalny zasięg. Dobrze, że w ostatnim odcinku straconej dekady pojawił się wątek petycji fanów. To dość logiczny segment. W sumie przy globalnym zasięgu EWF to powinny pojawić się podobne inicjatywy. Fanowskie kanały na YT opowiadające o EWF i podtrzymujące pamięć o federacji. Dobry ruch z pokazaniem grupy EWF jako korporacji, która jest bardzo już ponad "prostą" rozrywką jaką jest wrestling. Wrestling wydaje się być już tylko assetem z przeszłości. Doceniam nawiązanie do krótkiej reaktywacji HVW w 2023. :D Generalnie segmenty z Yuko b.dobre. Z miejsca dobrze określony charakter postaci i starcie z Czesławem... który trochę taki bezpłciowy jeszcze tutaj jest.
  2. BadNewsBarrett
    WWE ▪ WWE ujawniło pełną kartę sobotniej edycji SummerSlam 2026. CM Punk obroni Undisputed WWE Championship przeciwko Cody’emu Rhodesowi. Brock Lesnar zmierzy się z Obą Femim w Hell in a Cell. Liv Morgan broni Women’s World Championship przeciwko IYO SKY. Gunther zmierzy się z Nickiem Aldisem w jego debiutanckim pojedynku w WWE. W karcie znalazły się też dwa duże tag team match’e z udziałem The Usos, Jacoba Fatu, LA Knighta, Solo Sikoa, Fatal Influence, Nikki i Brie Belli oraz Paige. Tweet od @WWE ▪ WWE RAW z 27 lipca 2026 odbędzie się w Intuit Dome w Inglewood w Kalifornii. Roman Reigns i Seth Rollins spotkają się twarzą w twarz po raz ostatni przed SummerSlam. Alpha Academy zmierzy się z The Vision w non-title tag team matchu. Oba Femi i Brock Lesnar wezmą udział w ważeniu przed Hell in a Cell. Je’Von Evans zmierzy się z Rusevem. Sol Ruca obroni Women’s Intercontinental Title przeciwko Raquel Rodriguez. Joe Hendry i Danhausen zorganizują koncert. Transmisja ruszy o 2:00 w nocy czasu polskiego. Tweet od @WWE ▪ Na odcinek Raw z 27 lipca 2026 w Intuit Dome rozeszło się 11,675 biletów. Liczba ta jest o 556 wyższa niż w poprzedniej aktualizacji sprzed dnia. Wynik przekracza średnią roczną dla show WWE, która wynosi 11,124. Poprzednie gale w tej hali przyciągnęły ponad 17 tysięcy widzów. Bilety na walk-upy mogą jeszcze podnieść frekwencję. ▪ Baron Corbin chce, by Carmelo Hayes dołączył do walki o United States Championship na SummerSlam. Po ogłoszeniu pojedynku Corbin vs. Trick Williams fani pytali o brak Hayesa. Corbin odpowiedział wprost, że Hayes musi być w tej walce. Przypomniał, że zaatakował obu rywali na początku feud. WWE zdecydowało się jednak na pojedynek singlowy, pomijając Hayesa w karcie. ▪ Bronson Reed potępił zachowanie nieznanego wrestlera z niezależnej sceny. Zawodnik miał wykorzystywać swój gimmick do nieodpowiedniego dotykania fanek. Reed napisał, że takie zachowanie nie jest zabawne ani profesjonalne. Były NXT North American Champion wezwał do natychmiastowego zakończenia tego typu działań. Sprawa wywołała szeroką dyskusję w mediach społecznościowych. Tweet od @BRONSONISHERE ▪ Nikki Bella wyznaczyła grudzień 2027 jako planowaną datę zakończenia kariery ringowej. W rozmowie z Brie Bellą przyznała, że czuje się blisko końca i chce dokończyć karierę po swojemu. Zapowiedziała, że będzie walczyć o swoje pomysły, nawet jeśli oznacza to łamanie zasad. Powrót do WWE wcześniej w 2026 roku dał jej jasność co do harmonogramu. Chce mieć pełną kontrolę nad ostatnim rokiem występów. ▪ Club WWE rusza 31 lipca 2026 z roczną subskrypcją Gold Membership za 99 dolarów. Program oferuje ekskluzywne gadżety, pierwszeństwo przy biletach, treści premium i system nagród. John Cena promuje inicjatywę jako sposób na całoroczne zaangażowanie fanów. Rozszerzenie na rynki międzynarodowe jest planowane, choć data nie została podana. Subskrypcja ma ruszyć tuż przed weekendem SummerSlam. ▪ Federalny sąd zamknął sprawę Janel Grant przeciwko Vince’owi McMahonowi i WWE. Sędzia Sarah F. Russell wydała postanowienie 27 lipca 2026 po wspólnym wniosku stron o umorzenie. Sprawa została skierowana do prywatnego arbitrażu. Sąd oddalił wszystkie oczekujące wnioski jako bezprzedmiotowe. Strony zachowały prawo do kontynuowania roszczeń w arbitrażu. AEW ▪ Tony Khan potwierdził, że prace nad siecią podcastów AEW trwają od dłuższego czasu i są kontynuowane. Prezes AEW zapowiedział, że projekt będzie ważnym elementem strategii medialnej federacji. Khan odniósł się też do przyszłości gier wideo po Fight Forever. Stwierdził, że AEW chce spróbować ponownie i wyciągnęło wnioski z poprzedniego tytułu. Zapowiedział eksperymenty z nowymi formatami i platformami. ▪ Willow Nightingale ujawniła, że doznała skręcenia stawu barkowego AC w obronie TBS Title przeciwko Red Velvet w maju. Kontuzja zmusiła ją do oddania pasa i wycofania się z turnieju Owen Hart Cup. Backstage potwierdził, że plan na zdobycie przez nią Women’s World Title był gotowy od miesięcy. Celem od początku była walka z Mercedes Moné na All In. Mercedes obserwowała finał Redemption z loży. Tweet od @TheDrainmaker ▪ Buddy Matthews opublikował tajemniczy wpis przed Redemption. Napisał, że redemption czeka tam, gdzie inni przestali szukać. Wiadomość wywołała spekulacje o jego powrocie po roku przerwy spowodowanej kontuzją. Matthews potwierdził wcześniej, że otrzymał medyczną zgodę na powrót. Wpis pojawił się godzinę przed rozpoczęciem gali. Tweet od @SNM_Buddy ▪ Zawodnicy AEW mają nadzieję, że wcześniejsza godzina rozpoczęcia Redemption zostanie utrzymana na stałe. Według Fightful Select wielu talentów chwali decyzję o przesunięciu startu o godzinę. Dotychczasowe gale często kończyły się po 6:00 rano czasu polskiego. Nowa godzina ma poprawić komfort zarówno fanów, jak i zawodników. AEW rozważa pozostawienie zmiany na przyszłość. ▪ Towarzyszącymi Andrade El Idolo podczas Redemption cztery kobiety zostały zidentyfikowane. Są to niezależne wrestlerki Dreya Mitchell, Tara Zep, Katrina Creed i Kristara. Wszystkie występowały wcześniej w Mystery Wrestling, NCG i Premier Wrestling. Andrade regularnie pojawia się z tajemniczymi kobietami, co szybko staje się zagadką dla fanów. Tożsamość została potwierdzona kilka godzin po gali. Tweet od @SteveTSN ▪ Mike Bailey skrytykował dawne praktyki rekrutacyjne głównej federacji. W mediach po Redemption opowiedział o trudnościach francuskojęzycznych wrestlerów z Quebecu w 2005 roku. Podkreślił, że jedyna duża promocja nie szukała talentów spoza angielskojęzycznego kręgu. Jego słowa zostały odebrane jako aluzja do WWE. Bailey niedawno wywalczył walkę o International Championship. ▪ Adam Cole wziął udział w ALS Ice Bucket Challenge. Został nominowany przez Britt Baker, a sam nominował Rodericka Stronga, Kyle’a O’Reilly’ego i Bobby’ego Fisha. Wyzwanie wspiera Rebel, u której zdiagnozowano ALS. Cole jest nieobecny od blisko roku z powodu wstrząśnienia mózgu. Tony Khan wcześniej mówił, że powrót Cole’a wymaga odpowiedniej sytuacji. Tweet od @AdamColePro ▪ AEW zapowiedziała specjalny odcinek Dynamite poświęcony Rebel. Wydanie z 9 września 2026 otrzyma nazwę AEWRebelHeart i odbędzie się w Akins Ford Arena w Atenach w Georgii. Inicjatywa wspiera walkę z ALS, na którą choruje była wrestlerka AEW. Wcześniej firma uruchomiła linię gadżetów, z których dochód trafia na cele charytatywne. Rebel pojawiła się w materiale z Britt Baker. Tweet od @AEW Inne ▪ Eric Bischoff zdementował, że wraz z Hulkiem Hoganem przejął kontrolę nad TNA. W rozmowie z Inside the Ropes przyznał, że część krytyki epoki była uzasadniona, ale nie mieli realnej władzy nad decyzjami. Podkreślił, że nie potrzebował pieniędzy i prowadził własną firmę produkcyjną z Jasonem Herveyem. Bischoff nie chciał wracać do wrestlingu, gdy dostał ofertę z TNA. ▪ D-Von Dudley stwierdził, że wielu ludzi chce powrotu Vince’a McMahona do WWE. W podcaście D-Von & The Duke powiedział, że nastawienie fanów się zmieniło i niektórzy tęsknią za jego stylem. Dodał, że ostateczna decyzja należy do akcjonariuszy TKO. Podkreślił, że McMahon jest w sytuacji, w której zostanie skrytykowany niezależnie od decyzji. Duke zauważył brak osoby potrafiącej rozwijać największe gwiazdy. ▪ Sheamus pochwalił ciężką pracę wrestlerek WWE w siłowni. Wymienił Becky Lynch, Sol Rucę, Charlotte Flair, Rheę Ripley i Bayley jako zawodniczki, które regularnie go pokonywały. Dodał, że Xia Li również dała mu w kość. W innym momencie wywiadu skomentował slap Toma Brady’ego w stronę Logana Paula i stwierdził, że legendarny quarterback musi popracować nad techniką. Sheamus zapewnił też, że nie żałuje braku zdobycia Intercontinental Championship. ▪ Brooke Hogan opublikowała na Instagramie karuzelę cytatów skierowaną do hejterów. Dwa dni po emocjonalnym filmie o ojcu zapowiedziała, że „so much more is coming”. Wpis zawierał ostrzeżenia przed plotkami i fałszywymi narracjami. Brooke zaznaczyła, że nie zamierza otaczać się ludźmi plotkującymi za plecami. ▪ Fan Roxanne Perez o imieniu James Stephenson został zawieszony po groźbach. Publikował obsesyjne wpisy, twierdząc, że Perez jest w nim zakochana i planuje odejść od Drake’a Morreaux. Zagroził, że przyjdzie pod jej dom, jeśli nie odpowie. Fani masowo zgłaszali konto, które szybko zniknęło z platformy. ▪ W internecie pojawił się film AI odtwarzający wymarzony pojedynek Stinga z Undertakerem. Klip pokazuje klasyczne ruchy obu legend i kończy się zwycięstwem Stinga po Scorpion Death Drop. Fani dyskutują, jak blisko był ten mecz w rzeczywistości i jak bardzo Vince McMahon go zablokował. Materiał szybko rozszedł się w mediach społecznościowych. Tweet od @KingSparta420 ▪ WWE zgłosiło do urzędu patentowego nazwę „Cruz Montana”. Zgłoszenie z 24 lipca 2026 dotyczy usług rozrywkowych związanych z wrestlingiem. Nazwa może być przygotowywana dla nowego lub przebranego wrestlera. Aplikacja obejmuje też treści cyfrowe, fankluby i wydarzenia na żywo.
  3. Robespierre
    Robespierre odpowiedział(a) na Przemk0 temat w Roster
    Czekamy na aktualizację
  4. KyRenLo
    KyRenLo odpowiedział(a) na MattDevitto temat w World Wrestling Entertainment
    Jeżeli będzie to ostatnia walka Lesnara w WWE, a taka jest przecież możliwość mogliby mu ten Main Event przyklepać. Z drugiej strony nie zapowiada się na długaśne widowisko. Finalnie pewnie i tak WWE postawi (Czy tam już postawiło) na swojego złotego chłopca Blondasa, tym bardziej że jest jakaś tam możliwość na heel turn któregoś z dwójki Cody/Punk – Zawsze to mocne zamknięcie dnia. Układ walk wyszedł całkiem pozytywnie. I jednego, i drugiego można znaleźć coś dla siebie. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
  5. Przemk0
    Przemk0 odpowiedział(a) na Robespierre temat w Dyskusje
    Jestem kurwa! Znaczy się nadrobiłem czytanie tej gali. W sumie to myślałem, że ją już przeczytałem i chciałem Sobie przypomnieć przed pisaniem kolejnego RP... ale się okazało, że przeczytałem może 1/4 maksymalnie. Ależ to cegła jest... Tyle segmentów, że same walki się w tym gubią jakoś. Ten miliard dark matchy to wydaje mi się zbędny. Dużo segmentów, ale z drugiej strony bardzo rozwijało to historię poszczególnych aktywnych zawodników. Każdy dostał dużo czasu antenowego. Może nawet za dużo :D Fajna była dynamika pomiędzy Franko i Bidamem oraz cała historia przygód Nas'a. Co do walk to tylko wspomnę, że walka Szakala jakaś taka zbyt żywa jak wrestling. Tempo jakby to były postacie z kreskówki Main event pasujący do EWF... wręcz miejscami zbyt (?) niewiarygodny... albo to Ja zmiękłem na starość. Też mi się dziwne wydawało to zostawienie pasa przez SR-Crazy'ego. Motyw z wykopaniem Felixa z grobu zajebisty, tak samo jak interwencja Kowalskiego. Sama końcówka z Vaclavem już taka IMO zbyt fantasy filmowa. VitaCore było we wcześniejszych galach czy to taki wątek wprowadzony na użytek zemsty Felipe? Tych segmentów po gali to tyle co zakończeń rozszerzonej wersji Władcy Pierścieni. Trochę dziwna była ta opcja w poniżeniem Franciszka na ringu w porcie... Generalnie to dla opowiadania historii i tworzenia spójnego ciekawego lore to dobrym zabiegiem jest używanie byłych zawodników EWF... ale mi to zawsze trochę zgrzyta na zasadzie, że nie wiem czy to oznacza jakiś czynny powrót danej postaci czy tylko fabularne użycie bo była taka potrzeba. Doceniam fakt, że często pojawiają się ilustracje w momentach gdy trzeba coś wyjaśnić lepiej graficznie. Teraz z AI będzie jeszcze łatwiej wygenerować jakieś dodatkowe grafiki i obrazy. Dobrze będzie na dniach przeczytać wreszcie najnowsze PPV z nowego rozdania i porównać to tej kobyły, które reprezentowała jeszcze stary rozbudowany lore z mnóstwem odniesień i postaci pobocznych z całego globu.
  6. VictorV2
    VictorV2 odpowiedział(a) na MattDevitto temat w World Wrestling Entertainment
    Będę fair i powiem że na papierze karty wyglądają dobrze. Problem polega w tym że podbudowy do tych walk kuleją równie dobrze. Seth V Reigns - Match zbudowany na kłamstwie "You have never beaten me 1 on 1 and you need to do it". CM Punk V Cody - Mutual Jerk Off dwóch osób które wyprzedało swoje ideały i wartości przy pierwszej okazji, dostając main event slot tylko dlatego że w WWE nie ma innych main eventerów w tym momencie. Rozumiem dlaczego to robią, niech wyciągają tyle kasy ile tylko mogą z tego, ale nie chcę słyszeć więcej że Punk nie chce występować w Saudi bo sumienie mu nie pozwala...a czekajcie nie, tę opinie też sprzedał za czek od szejków. Nevermind. Oba V Lesnar - podniosło się na sam koniec, ale nie oszukujmy się, ani do WMki ani do drugiej walki nie było żadnej konkretnej historii. Przed WMką Oba chciał się wybić na Lesnarze, po WMce Lesnar chciał się odegrać...i dlatego trzecia walka jest w HiaC. Naprawdę nie mają szacunku dla żadnej dużej stypulacji już. Nie mogę się doczekać aż zrobią dwa Royal Rumble w roku albo 2 MitB. Wyrzućcie stypulację, albo dajcie im jakiś No DQ Match po prostu i byłbym ciekawy co im z tego wyjdzie. 6 minutowy HiaC nie jest w żaden sposób interesujący. Liv V Iyo - jak lubię je obie, Liv bez powodu była w QotR będąc mistrzynią, przegrała z Iyo więc Iyo ot tak dała jej od razu rewanż bo musimy miec Iyo i Liv na Summerslam bez żadnej historii. Nie bedę nawet marnował klawiatury na dotykanie Bloodline bo nie chce mi się wracać do 2023-2024 roku znowu. Wybaczę im Interim title, bo kontuzja Ripley nie była w planach - ale z drugiej strony, czy Interim title jest potrzebny? Szczególnie że zaraz MitB Ladder Match za rogiem? Mogliby wyciągnąć np. Scramble Match którego dawno nie było, albo zostawić to jako Fatal 4 Way albo Triple Threat. Jak kocham Chelsea Green, to co ona tam nagle robi? Nie mówiąc o tym że Broomstick Cargill pewnie wygra bo w WWE nie trzeba mieć umiejętności w ringu żeby odnieść sukces - wystarczy ukraść moveset od bardziej utalentowanych osób jak Beth Phoenix czy Kenny Omega (przy okazji, skoro mówimy o budowaniu movesetu z rzeczy ukradzionych bardziej utalentoawnym osobom i budowaniu na tym kariery - pozdrowienia dla Cody'ego Rhodes'a). Nie wiem dlaczego FI Vs Cokolwiek-jest-to-trio jeszcze się ciągnię, bo wyciągnęły z tego programu już więcej czasu niż powinny. Bądźmy szczerzy, Bella Twins nigdy nie były, nie są i nie będą dobrymi zawodniczkami. Nie były najgorsze, to fakt, ale więcej ich uroku to Twin Magic i ich Reality TV, niż to co robiły w ringu. Do Paige mam sentyment i to spory, chciałbym zobaczyć jej solowy run bardziej niż bycie trzecim kołem u wozu który połamał się lata temu. I jak zawsze, nie będę tylko hate'ował, bo pochwalę kilka rzeczy które ratują w jakiś sposób to show. Aldis V Gunther ma storyline, co jest mega rzadkością w tych czasach. Trzymam kciuki żeby to nie był jednorazowy występ Aldisa bo widać że wciąż może wycisnąć z siebie dobry TV show. Mogę być biased, bo jak gdzieś pisałem - British Invasion jest jednym z moich ulubionych teamów. Balor V Sami nie ma prawa być złym matchem, obaj są za dobrzy żeby to zjebać więc chętnie to obejrze. Wbrew pozorom, Danhausen V Mysterio też może być interesujące. Nie jako 5* match, ale jako solidny work który ma rozbawić widownię, myślę że spokojnie da radę. Penta V Gable też powinno być solidne, jeśli Panowie nie rozpędzą się za bardzo. Corbin V Trick...meh, w pewien sposób aż mnie to ciekawi? Bardziej taki moment kiedy widzicie dwa auta które na 100% polecą na czołówkę ze sobą na skrzyżowaniu, więc obserwujecie to żeby zobaczyć jak bardzo źle to się skończy, ale wciąż bardziej interesujące niż Reigns/Rollins albo Punk/Rhodes. Czy jest to wystarczająco żebym siedział od północy i oglądał live? Zapewne nie, chyba że akurat nie będę mógł spać i będę siedział tak czy owak, nawet biorąc pod uwagę że Main Eventy są najmniej interesująco częścią tego wszystkiego (Brawa TKO i HHH, imponujące że zrobiliście z Main Eventów najgorszą część show). Karta prawie 50/50 dla mnie, co jest równie przerażające co żenujące, patrząc że ciekawe są te najmniejsze "zapychacze" niż duże starcia.
  7. Kaczy316
    Kaczy316 odpowiedział(a) na MattDevitto temat w World Wrestling Entertainment
    Powiem tak, wygląda to całkiem nieźle, może to tylko moje zdanie, ale WWE zazwyczaj umie w miarę dobrze ustawiać walki na poszczególne dni, ale to może tylko moje subiektywne zdanie, jedyne co bym tutaj zmienił to Trick vs Corbin dałbym pierwszego dnia, a drugiego Knight & Solo & Royce vs Bloodline lub Gunther vs Aldis, reszta mi jak najbardziej pasuję i ciekawi mnie na co zdecydują się w main evencie pierwszego dnia czy Cody vs Punkster czy może jednak Oba vs Lesnar, ja bym chciał mocno Oba vs Lesnar w ME oj tak.
  8. Kaczy316
    Kaczy316 odpowiedział(a) na MattDevitto temat w World Wrestling Entertainment
    Też tak uważam. Ja podobnie, myślę, że Charlotte jest zdecydowaną faworytką w tym starciu dla WWE. Też jest to bardzo dobry pomysł, ta walka z Evolution lub z SummerSlam nawet Naomi vs Rhea vs Iyo czy z WM Iyo vs Pianek vs Ripley.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.