Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Tourming Point

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam, i'm back! Wlasnie kilka dni temu luknalem tna ppv. Jak zawsze po tych galach spodziewam sie duzo. Tym razem wedlug mnie ppv bylo średnie. Barbed Wire Match byl nawet niezly jak na poczatek. Potem bylo juz gorzej, 3d vs amw byla żalosna... krotka i nudna, zadnych fajnych ciosikow, juz wolalbym zeby to bylo zwykle tables match... Main event tez nie byl za specjalny, wkurza mnie juz ze jerret ciagle ma pas i "frajersko wygrywa". Walka wieczora byla niewatpliwe joe-aj styles. Najlepsza walka jaka widzialem od lat. Szacuneczek dla aj styles za to ile bumpow przyjąl. Momentami czułem sie jak doslownie jakis mark. Walka szybka emocjonujaca. Podsumuje ja tak: każdy komu znudzil sie wrestling i nie zamierza juz go ogladac, niech zobaczy ta walke i przemysli swoja decyzje... a jakie sa Wasze opinie na temat tej gali?
www.pioro1986.blog.onet.pl moj blog wchodzcie:))

1129067717453a6bc46302d.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ceglak

3

• Pioro

3

• aj styles

3

• Streetovs

1

Top użytkownicy w tym temacie

moim zdanie gala byla dobra ok zgodze sie ze main event był średni ale ja sie ciesze ze jarrett wygrywa tables match był tez taki sobie ale reszta walk bardzo mi sie podobał ze względu na wiele czynnikow ocena 5-

Bardzo mi sie podoba w Tna, ze publika chyba wie po co przychodzi na gale. Po meczy barbed wire publika klaskała gdy Abyss podnosil sie, slychac tez bylo głosne "thank you, thank you" tak samo bylo podczas walki joe-styles publika po kazdym zagraniu "nagradzala" JOe lub styles'a i o to wlasnie chodzi, niestety w wwe tego nie ma...

main event miał pare dobrych punktów:

- Rhino lądujący na stole ECW! ECW! ECW!

- i Jarrett przyjmujący GORE przez stół - to akurat im swietnie wyszło, włączył mi się mark mode i co chwile sobie ten moment powtarzałem(no dobra może to nie było tak świetne, ale z uwagi że sponiewierano JJ było przepiękne wizualnie :lol: )

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

ale ten gore troche im nie wyszedl :lol:

fakt, stół się nie złamał, co uświadomił mi kumpel "fallen angel"(thx Siara) ale przy włączonym mark mode gdzieś mi to uciekło, bo wyglądało na początku jakby się łamał u podstaw, zresztą... liczy sie pomysł :D:D:D:D
Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

A mnie tam Turning Point sie podobał z reszta jak kazde PPV TNA przynajmniej zawsze sa solidne nie to co PPV WWE Co do walk najbardziej oczywiscie przypadła mi do gustu AJ Vs Samoa Joe :D Ale oni nie sa w stanie zrobic złej walki :P no dobry poziom tez był w walce Shelly &Strong Vs Aries & Bently :D Ostatnio ostro markuje A. Shelly :D Gosc ma w sobie haryzme :) Natomiast Abyss Vs Sabu jednak troszke mnie rozczarowało chociaz nie było zle... tylko ze momentami troszke wolne i nudnawe ale czego sie spodziewac jak zamiast lin sa druty kolczaste :D Sam bym sie tam poruszał jak busy po szkle :P Team 3D Vs AMW ... szczeze mowiac poprzednie ich walki były duzo lepsze ta jakos nie miała zadnego przebiegu chaos jednym słowem poszły 2 stoły i tyle :/ No i Main evant... Starali sie chłopaki i przyznam ze im wyszło bo nie wiało nuda chociaz od poczatku było wiadomo kto wygra :) Aaa i zostało mi 4LK Vs Team Canada ... nuda strasznie nie lubie 4Lk i 3LK tez było juz do dupy cieszyło mnie tylko to ze sie w koncu rozpadli z wielkim bananem na twazy to przyjełem :P Łoooj i zapomniałem o Christian Vs Monty :) Jak na Christiana przecietna walka ale pewnie nie do konca to jego wina mysle ze na debiut na PPV bardziej by mu sie przydał ktos pokroju Petey Willims niz Monty a montiego mogli dalej puscic w pogon za pasem a tak to wszystko takie troszke bez sensu sie wydaje... No ale zobaczymy jak to bedzie dalej sie toczyc :) Ogolnie gale oceniam na 8/10 Takze przyzwoicie :D
Largen then life.....

194233445040d59a169eb2d.jpg

Niektorzy sie zbytnio czepiaja. Gala byla solidna a wrecz dobra. Walka Sabu vs Abyss mogla na pierwszy rzut oka wydawac sie zbyt krotka i rozczarowywujaca. Wszak panowie mogli troche jeszcze "powrestlingowac" a potem dopiero skupic sie na rozpruwaniu sobie cial a nie od razu w druty:D Jednak po obejrzeniu jej drugi raz stwierdzam ze byla solidna, a wiekszych bumpsow nie mogli przyjac. Kto widzial Abyssa na Impaktach po TP ten wie o czym mowie.

Rozpad 4LK to bardzo dobry pomysl. W koncu powieje swiezoscia w tag-team division. New Age Outlawz, grupa heelowa Konana no i Truth zapewne bedzie z Hardym. Sama walka nudna ale przynajmniej dlugo nas nie meczyli.

O ile pomysl sprowadzania do walki z Ravenem rywali z przeszlosci jest mozliwy o tyle sama walka z Kanyonem byla beznadziejna. Moim zdaniem nie powinni zatrudniac Kanyona. Chlopak ma talent ale w TNA powinni skupic sie na swoich gwiazdach a nie promowac starych. Z kolei Kanyon nie nadaje sie do promocji innych gdyz ma bardzo niska popularnosc i wygrane nad nim niewiele znacza.

Walka z serii "#1 contender czyli wygraj a title shoota dostanie ktos inny" byla srednia. Wine jednak ponosi Monty Brown. Christian nie za bardzo potrafil go prowadzic w walce. Juz Jarrett robi lepsze walki z Brownem. Sama koncowka mnie rozczarowala. Alpha Male dostawal spory push a czysty job mimo uzycia naroznika troche niszczy jego wizerunek monstera (niedawno kickoutowal po 2 stroakach i gitarze)

Ku memu pozytywnemu zaskoczeniu base brawl match okazal sie byc bardzo solidny. Nie ma to jak Dutt, Sabin i Skipper.

Drugi tag match z udzialem zawodnikow x division tez dal rade. Shelly dostanie pusha gdyz jako jeden z nielicznych ma jako taki gimmick w division x.

Bedac juz przy tej dywizji to moim zdaniem walka AJ'a i Samoa Joe byla dobra, ale zabraklo w niej jakies wyjatkowej akcji. Szkoda ze Joe nie wykonal Muscle bustera ze slupka. Przyznam jednak ze koncowka byla dobrze zabookowana. O wiele lepiej niz koncowka najlepsze moim zdaniem walki tego roku (z TNA/WWE - innych federacji nie sledzilem wiec nie wiem) miedzy Danielsem, Joe a Stylsem. Dobrze ze Samoa nie stracil swojej winning streak. Mam nadzieje ze bedzie ja mial do walki z Jarrettem :D

W przeciwienstwie do osob ktore sie wypowiadaly powyzej uwazam ze tables match byl dobry. Nie byl on zabookowany tak dobrze jak moglby byc w WWE ale mi wystarczyl.

Sam ME byl lipny. Wiadome bylo kto wygra tylko nie wiadomo bylo kiedy. Nadzieje na niespodzianke mialem tylko przez sekunde. Uzycie Teamu Canada w koncowke nie bylo jednak niczym wyjatkowym a wrecz irytujacym (znowu oni)

Ogolnie gale oceniam na 4 (na 5) lub jak kto woli 8.5/10 i jest to najwyzej ocenione przeze mnie ppv ktore widzialem z federacji WWE/TNA w tym roku.

Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

co do walki Kanyona z Ravenem to była conajmniej przyzwoita, brakowało tylko podbudowy dla Kanyona, po prostu pojawił się i... przegrał.

DDP, Kanyon przynajmniej wg mnie, pasuje do TNA(powody czysto wrestlerskie). Jak sam wspomniałeś talent ma, jest świetnym workerem, ma duży arsenał ciosów ofensywnych, pamiętam z czasów już dość "zamierzchłych" że i bumpy przyjmował dość ostre jak na możliwości WCW, no i mikrofon nie jest mu obcy.

Promować też by mógł, mimo wszystko, i nie chodzi o samą popularność, bo takową niewątpliwie ma(troszkę zatracił po odejściu z WWE, ale jego czasy w WCW wspominam całkiem dobrze, więc fani w stanach niewątpliwie też) a walka Kanyon - Roode mogłaby być smakowitym kąskiem przy odpowiedniej podbudowie(skoro mają pushować Roode`a w nowym roku to Kanyon byłby odpowiednim przeciwnikiem na początek)

no wlasnie dziwnie zrobili z montym, niby mial dostac push niedawno a z christianem przegrywa... a main event byl rzeczywiscie nudny, a jerret boze nie trawie jego juz... ale gore byl fajny:)) gore gore gore:P tables match byl kiepski tylko dwa stoły poszły i jeden wielki chaos ale gale oceniam na 8/10 glownie ze wzgledu na joe-aj styles:) pozdro

Gala jak na TNA srednia. dobre walki to Sabu vs Abyss wrescie dali wygrac Sabu ,Aj Styles vs Samoa Yoe niestety dalej pushuja grubasa nielubie go ale to b. dobry wrestler no i X Division Tag Team Match tez nieza

Srednio dobre to Jarret vs Rhino i Dudleys vs AMW.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif