Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE - ZaXer'owska produkcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam. Postanowiłem założyć te diary, dlatego, że teraz mam dużo wolnego czasu, tak jak chyba większość. Mam nadzieję, że będziecie czytać. Zaczynamy!

Roster

http://2.bp.blogspot.com/_ImlQtPt7i98/SVEozR0RYWI/AAAAAAAAAWw/bSkxxA6Im9A/s400/wwe+raw+logo.jpg

Raw :

Big Show

Carlito

Chavo Guerrero

Chris Masters

Cody Rhodes

Curt Hawkins

Evan Bourne

Hornswoggle

Jack Swagger

John Cena

Kofi Kingston

Mark Henry

MVP

Primo

Randy Orton

Santino Marella

Shawn Michaels

Sheamus

Ted DiBiase

Triple H

The Miz

William Regal

Vladimir Kozlov

Yoshi Tatsu

Zack Ryder

http://th570.photobucket.com/albums/ss141/DivazRockz10/th_WWEDivasLogo1-1.gif

Divy :

Alicia Fox

Brie Bella

Eve Torres

Gail Kim

Maryse

Melina

Nikki Bella

Rosa Mendes

http://1.bp.blogspot.com/_YTOZxaEqc0A/Rx9IxFVbayI/AAAAAAAABAs/iRaZdziFSeo/s1600/Smackdown%2BLogo.jpg

SmackDown! :

Batista

Chris Jericho

Christian

CM Punk

DH Smith

Dolph Ziggler

Drew McIntyre

Edge

Ezekiel Jackson

Finlay

Goldust

John Morrison

JTG

Kane

Luke Gallows

Matt Hardy

Mike Knox

Rey Mysterio

R-Truth

Shad

Shelton Benjamin

The Great Khali

Trent Barreta

Tyson Kidd

Undertaker

Vance Archer

http://th570.photobucket.com/albums/ss141/DivazRockz10/th_WWEDivasLogo1-1.gif

Divy :

Beth Phoenix

Kelly Kelly

Natalya

Tiffany

Layla

Michelle McCool

Serena

Tytuły mistrzowskie

WWE Championship - Sheamus

World Heavyweight Championship - Batista

United States Championship - The Miz

Intercontinental Championship - Rey Mysterio

WWE Tag Team Championships - D-Generation X

World Tag Team Championships - Chris Jericho & Edge

Tygodniówki będę pisał skrótowo. Gale PPV już bardziej rozszerzone walki. Divy będą występować, ale rzadko. Zaczynam pisać od pierwszego Raw po TLC 2009.

A zamieszczę jeszcze w spoilerze moje wyniki z WWE TLC 2009:

WWE Championship Title ( Table Match ): Sheamus def. John Cena ©

World Heavyweight Championship ( Chairs Match ): Batista def. The Undertaker ©

Intercontinental Championship ( TLC Match ): Rey Mysterio © def. Kane

WWE Tag Team Championships ( TLC Match ): D-Generation X © def. Legacy

World Tag Team Championships : Edge & Chris Jericho © def. Straight Edge Society

Randy Orton def. Kofi Kingston

http://2.bp.blogspot.com/_ImlQtPt7i98/SVEozR0RYWI/AAAAAAAAAWw/bSkxxA6Im9A/s400/wwe+raw+logo.jpg

WWE RAW

21.12.2009

Show zaczeły liczne efekty pirotechniczne, po tym przenieśliśmy się do naszych komentatorów, którzy przypomnieli nam co wydarzyło się na TLC.

- Sheamus pokonał Johna Cenę w starciu Table Match i został nowym mistrzem WWE,

- Randy Orton pokonał Kofiego Kingstona,

- DX pokonało Legacy w starciu TLC o pasy Tag Team.

Po tym przenieśliśmy się do ringu, gdzie Justin Roberts zapowiedział pierwszą dzisiejszą walkę, a jest nią pojedynek Zack Ryder kontra Chris Masters.

------------------------------

Zack Ryder vs. Chris Masters

Singles Match

Walka niezbyt porywająca, w której przeważał tylko Masters. Ciągle atakował swojego przeciwnika, osłabiał go na każdym możliwym kroku krótkimi, ale mocnymi uderzeniami w nogi, a także w ręce. W pewnym momencie miała miejsce sytuacja z tym, że Zack skontrolował big boot na wyrzucenie rywala z ringu, jednak po chwili znowu inicjatywa pojedynku została odzyskana przez bardziej doświadczonego zawodnika. Po założeniu Masterlocka większość fanów zgromadzonych na hali myślała, że to już koniec, jednak Zack złapał się liny, a następnie wykonał na nim suplex, backbreaker, potem jeszcze kilka elbow dropów oraz jego finisher Zack Attack. 1...2...3! Koniec walki.

-------------------------------

Widzimy szatnię Kofiego, który chodzi i o czymś myśli.

KOFI: Wczoraj przegrałem z Ortonem. Źle się z tym czuję, ponieważ przegrałem po błędzie. Miałem wygraną tą walkę, jednak te cholerne RKO. Byłem tak blisko, jednak wciąż za daleko. Jak mogłem z nim przegrać! Randy powiem wprost. Chcę rewanżu. Nie pozwolę zrobić tego samego błędu, co zrobiłem na TLC. Wiem, że mogę cię pokonać, świadczy o tym wczorajsza nasza walka, jak nie wierzysz, to obejrzyj nasz pojedynek, a przekonasz się, że mam rację. Mam nadzieję, że zgodzisz się na ten pojedynek, ponieważ chcę z tobą walczyć już dzisiaj. ( Randy wchodzi do jego szatni )

RANDY: Skończ tą swoją gadkę. Nie masz ze mną szans, nawet nie wyjdę do ringu. Pokonałem cię wczoraj i nie mam zamiaru robić tego po raz kolejny. The Legend Killer nie chce ośmieszać kogoś takiego jak ty. Moja decyzja to nie.

KOFI: A może tak się przekonasz?

Kofi zaatakował Randego i cały czas okłada przeciwnika. Z pomocą przybiegło Legacy i odciągnęło Jamajczyka od Ortona. Randy po chwili krzyczy: "Masz swój rewanż. Powodzenia."

Jack Swagger vs. MVP vs. The Miz

Triple Threat Match for United States Championship

Dwójka pretendentów do tego pasa jest bardzo zdeterminowana do zdobycia go. Zaczęli bardzo dobrze w tag teamie atakując Miza, który był cały czas okładany przez nich, dopóki nie było małego konfliktu, kto spinuje Miza. Wykorzystał on to i od razu wykonał dla nich po backbreakerze oraz neckbreakerze. Obecny mistrz Stanów Zjednoczonych chciał wykonać swój finisher, ale jak miał już to zrobić dla Swaggera, to przybiegł MVP i przeszkodził mu w tym wykonując na nim szybki roll up zakończony niepowodzeniem. Po tym w ringu dominował właśnie MVP, który rozgrywał wszystkie akcje bardzo uważnie, myślał nad każdą wykonaną akcją i to zaowocowało tym, że wykonał swój finisher dla Miza i gdy chciał wykonać go Jack'owi, ten skontrolował to na silny clothesline, po którym przypiął, ale do dwóch. Jack tym razem atakował, wykonał swoją akcję charakterystyczną, a potem Gutwrench Powerbomb, po którym chciał przypiąć, ale przeciągnął go za nogę Miz, który wyrzucił Jacka z ringu i sam przypiął rywala. Bardzo kontrowersyjna obrona tytułu. Ale taki jest Miz.

Do ringu wchodzi Sheamus, nowy mistrz WWE.

SHEAMUS: Przed wami Celtycki Wojownik i nowy mistrz WWE - Sheamus! Tak to ja. Wczoraj na TLC pokonałem Johna Cenę w Table Match. Ośmieszyłem go przed milionami fanów, ciekawe jak on się teraz czuje? Pokonany przeze mnie, przeze mnie, nie przez jakiegoś Ortona, czy jeszcze kogoś. W czerwcu zadebiutowałem w tej federacji, w ECW i nie żałuję tego, że podpisałem kontrakt z WWE. Teraz mogę się cieszyć tym pasem, ponieważ bardzo dużo pracowałem na to, co teraz mam.

Brzmi theme Johna Ceny, z mikrofonem wchodzi do ringu.

CENA: No, tak, prawda pracowałeś nad tym sukcesem bardzo, ale to bardzo długo. Czekaj, czekaj. Policzmy dokładnie ile. Hm. aż 6 miesięcy. Co ty powiesz? Ja pracowałem nad zdobyciem pierwszego pasa jeszcze dłużej. Starałem się 2 lata, co przy twoim czasie jest więcej. I myślisz, że zasłużyłeś, aby być mistrzem? Nie no, napewno, przecież jest Celtyckim Wojownikiem.

SHEAMUS: Zamknij się. To tylko doświadcza, że jestem lepszy od ciebie, skoro zdobyłem swój pierwszy pas aż półtora roku szybciej niż ty. Ja jako pierwszy tytuł to mam pas federacji, a ty miałeś jakiś nic nie warty pas Stanów Zjednoczonych.

CENA: To były inne czasy, których ty nie doświadczyłeś i nigdy nie doświadczysz.

SHEAMUS: Nie wykręcaj się. Przyznaj, że jesteś słaby i wszystkie pasy wygrałeś przez jakiś niezwykły przypadek.

CENA: Tak, tak, a WWE jutro zbankrutuje. Jeżeli ja wszystkie swoje tytuły mistrzowskie zdobyłem przypadkiem to wyjaśnij mi dlaczego w swojej karierze w World Wrestling Enternainment zdobyłem aż 14 pasów? A ty tylko jeden marny pasek.

SHEAMUS: Ponieważ ja dopiero zaczynam swoją przygodę z WWE, a ty siedzisz w tym biznesie z 7 lat.

CENA: Dobra nie mam ochoty z tobą tak rozmawiać. Przyszedłem tutaj tylko po to, aby ogłosić, że chcę mojego rewanżu. I ten rewanż odbędzie się na Royal Rumble!

SHEAMUS: Dobra, twoje pięć minut minęło. I tak mnie nie pokonasz.

Kofi Kingston vs. Randy Orton

Singles Match

Walka bardzo dobra, jak narazie walka dzisiejszego wieczoru. Bardzo dużo kontr wykonanych przez obu zawodników, w każdej chwili może zakończyć się ten pojedynek, który trwa już jakieś dziesięć minut. Inicjatywę ma Randy, który przed chwilą wykonał ddt na linach i powerslam. Atakuje rywala silnymi kopnięciami w różne części ciała, czyli nogi, ręce, a także silne uderzenie z wyskoku z kolana w głowę. Próbuje przypiąć, ale nie udaje mu się to. Stoi przy narożniku i szykuje się Punt Kick! Czy to się stanie? Biegnie, ale Kofi uderza go w "czułe miejsce". Orton odwraca się i scoop slam od rywala, a potem Boom Drop, po którym chce wykonać Trouble in Paradise. Randy powoli się podnosi, ale do ringu wbiega Legacy i atakują Kingstona! Dyskwalifikacja! Ted i Cody wykonali swoje finishery na Kofim, a na koniec jeszcze RKO i Punt Kick! Kofiego z hali wynosili fizjoterapeuci.

----------------------------

John Cena vs. William Regal

Singles Match

Walka ta dla Ceny była treningiem przed następnymi występami i oczywiście Royal Rumble. Szybkie zwarcie, potem już prowadzenie pojedynku przez Johna, który najpierw wykonał Bulldog, a następnie kilka kopnięć w brzuch i suplex. I to chyba na tyle z jego przewagi, przynajmniej narazie. Na clothesline William zrobił unik, który zamienił w back suplex, a następnie szybki roll up, jednak Cena, był jeszcze na tyle nie zmęczony, że dał radę uniknąć udanego przypięcia. Potem Cena znowu przejął kontrolę, po tym jak zrobił kontrę przed Regal Cutter. Shoulder Tackle, jeden i jeszcze jeden, potem unik i Protobomb. Następnie You Can See Me i Five Knuffle Shuffle. Podnosi Regala pod Attitude Adjustment, jednak na ring wbiega Sheamus i Brouge Kick! Dyskwalifikacja! Celtycki Wojownik jeszcze podnosi Cenę i High Cross!

----------------------------

Z Eve jest Sheamus...

EVE: Dlaczego przed chwilą zaatakowałeś Johna?

SHEAMUS: Ponieważ nie jest godzien walki z kimś takim jak ja. Chce walczyć? To będzie walczyć. Ale ja za swoje czyny na Royal Rumble i nawet jeszcze przed nie odpowiadam. Jeżeli wyjdzie cało to będzie miał duże szczęście. ( Cena podchodzi do niego )

CENA: I co mi zrobisz? Będziesz mnie tak cały czas atakować? Jesteś poprostu tchórzem, że nie staniesz do ringu kiedy nie walczę. Ale nie, ty musisz oczywiście zaatakować, kiedy nie mam już sił. Bo tak robi to mistrz federacji. Jak tak chcesz ze mną pogrywać, to proszę bardzo, alewiedz jedno: na Royal Rumble odbiorę ci ten pas. ( teraz następuje spojrzenie obu zawodników sobie w oczy )

---------------------------

D-Generation X vs. Legacy

Tag Team Match

W ringu napoczątku są HBK i Cody Rhodes. Zwarcie, potem od razu atomic drop od tego pierwszego i potężny chop, który powala przeciwnika. Irish whip do narożnika i pierwsza zmiana w tym pojedynku. Triple H wchodzi i od razu seria kopnięć w klatkę piersiową. ( Cody siedzi w narożniku ). HHH podnosi go i clothesline! Rhodes powoli wstaje i biegnie się zmienić, jednak The Game łapie go za brzuch i odciąga od przeciwnego narożnika i wciska w swój. Kolejna seria tym razem uderzeń w okolice głowy. Teraz wstaje na narożnik i tym oto sposobem po raz kolejny uderza go kilkanaście razy, a publiczność tylko liczy na głos. Cody jednak mimo oszołomienia zrzuca z narożnika przeciwnika i atakuje Shawna Michaelsa, potem HHH'a i dropkick z miejsca. 1..2.. Nic z tego. Wstaje i zmienia się z Tedem, który od razu wykonuje Fist Drop, a następnie mocny leg drop i od razu przypięcie, jednak znowu nie udane. Podnosi go i silny podbródkowy i następny! Irish whip do narożnika i corner clothesline! HHH ogłuszony. Ted zmienia się z Codym, który wchodzi na narożnik i flying ddt! 1...2... kickout. Coraz bliżej końca walki, jednak to jeszcze nie jest ten moment. Cody podnosi Triple H'a i czyżby Cross Rhodes? Tak! Nie! The Game robi kontrę i high knee strike! A potem Spinebuster! Szykuje się Pedigree, jednak ten zmienia się z Shawnem, który wykonuje Sweet Chin Music! 1...2...3! D-Generation X znowu górą!

Po walce do ringu wchodzi Sheamus z Randym Ortonem i atakują HBK'a i Triple H'a. Do tego dołącza się jeszcze Ted Dibiase! DX nie mają szans! Shawn obrywa RKO od Ortona, a HHH Dream Street od Teda i Brouge Kick od Sheamusa! Tak kończy się Monday Night Raw.

---------------------------

http://www.iwebie.com/wp-content/uploads/2008/12/wwe-royal-rumble-20092.jpg

Oficjalna karta:

30 Man Royal Rumble Match

WWE Championship

Sheamus vs. John Cena

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ZaXer

1

• CocaPepsiCola

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jak na pierwszą galę nie jest najgorzej. Walki są, backstage jest ale trochę za mało go, nie ma jakiś widocznych błędów, graficznie nie jest najgorzej. Moja ocena to 5/10 i zapraszam do mnie.

7888236935487467758dd1.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
  • Dodaj nową pozycję...