Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Capitol Punishment PPV (spoilery/komentarze/karta)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Więc dla mnie jedyną opcją przedłużenia tego programu jest wygrana Christiana.

Jest jeszcze możliwość z interwencją rudego, który zaatakował by Ortona, dzięki czemu Randy wygrałby przez DQ i zachował pas. Także Christian znowu mógłby poczuć się oszukany i znowu domagać się jeszcze następnej walki o pas.

12501231434d3da85730ba0.png

• Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Peck

15

• hadaszyszek

12

• MJ

12

• menelag1

11

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   361
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Christian nie może przecież przez wieczność dostawać cały czas rewanżów - umówmy się, kiedyś role muszą się przecież odwrócić.

W takiej sytuacji wystarczy np. żeby Christian wygrał to przez count out, lub DQ Ortona (po interwencji Rudego) i mamy "wygraną" Kanadyjczyka + solidne podstawy do kolejnego title shota. WWE nie raz robiło takie myki.

Zgoda, ale sam fakt, że w nich jest coś jednak oznacza. Doszło do tego po serii zbiegów okoliczności, ale gdyby Vince rzeczywiście był taki uparty w swojej zemście, CC i tak nie walczyłby z Ortonem o pas. McMahon może jest pamiętliwy, ale jeżeli sytuacja tego wymaga - bardzo szybko potrafi wybaczyć

Vinnie ma krótką pamięć jeżeli tego wymaga biznes, a wg mnie, lepszym biznesowo posunięciem dla McMahona jest aby to heros marków trzymał obecnie pas a nie "świeżo" turnowany Christian, który dopiero zaczął pracować nad "wywołaniem pełnej nienawiści" u marków do jego postaci.

Jedyna szansa obecnie na pas dla Christiana to wg mnie kwestia tego, jak poważną kontuzję załapał Orton.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Gdyby tak Christian wygrał walizke na MiTB i wykorzystał ją na pierwszym Smacku po PPV, to mogliby zrobić z tego bardzo ładne odniesienie do pierwszego reign'u (CC na Extreme Rules zdejmuje pas i traci go na następnym SmackDown!, a kilka miesięcy pózniej ściąga walizke i odbiera Ortonowi HW title tak samo jak on jemu - na pierwszym lepszym SD!) i wtedy mamy ostatnią prostą między tymi dwoma panami przed SummerSlam.

17284474305040b4340db5a.jpg

• Urządzenie:  Linux

Tylko pytanie: Czy Christianowi do walki o pas potrzebna jest walizka MitB? Nie lepiej sprezentować ją Cody'emu? Barrettowi?

• Reputacja:   383
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Tylko pytanie: Czy Christianowi do walki o pas potrzebna jest walizka MitB? Nie lepiej sprezentować ją Cody'emu? Barrettowi?

Dokładnie walizkę najlepiej żeby zgarnął Cody albo Wade. Christian bez walizki spokojnie może zdobyć WHC.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Panowie troche poszliśmy w offtop :D

No jeśli chodzi o CC vs RKO to sądzę, że mimo wszystko wygra Christian. Sheamus może zainterweniować gdy sędzie będzie znokautowany, a może wtrąci się ktoś nowy ?

13699509474e11ce9dc6018.jpg

Tylko to wszystko zależy od tego czy Randal się wygrzebie. Być może jeżeli okaże się że Orton nie będzie mógł wystąpić. WWE wymyśli jakiś cwany storyline w wyniku którego Randal jedynie zostanie przypięty przez Captain Charisme i w sumie będzie po kłopocie, potem kuracja Ortona a na MitB Krystkowi da się walkę z Rudym po czym ponownie vs Randal na Summerslam.

Odnośnie innych walk powiem że karta jest bardzo słaba: CM Punk vs Rey Mysterio and Kofi Kingston vs Dolph Ziggler. Ponoć drafty miały przynieść świeżość, a to bodajże odgrzewane kotlety o marnej (a raczej jej braku) podbudowie.

Walka Miz vs Riley. Tutaj kompletnie nie potrafię ocenić kto wygra. Sama walka zapewne będzie wiała nudą, ale wynik może być różny.

R- Truth vs John Cena. Mam jedną nadzieję. Proszę niech to nie będzie main event (łudzę się) Czemu, czemu ciągle Cena jest w ME? Wynik walki oczywisty, John Cena!!!

Barrett vs Jackson Tutaj raczej wiadomo że tym razem to Zeke wygra, bo Wade nie ma już nikogo za plecami. Samo starcie będzie stało na niskim poziomie. Nie wiem co niektórzy widzą w tym Ezekielu...

Big Show vs Del Rio zapowiadało się nudno, jednakże po tym co Show teraz odwala może być ciekawie. To jest właśnie Show jaki powinien być, a nie żenujący Baby face.

Edytowane przez Axron

17964326704dfcf6fa9263f.png

Oby ta kontuzja Ortona była poważna Christian będzie miał szanse na pas !!!! ale się ciesze

"...And Well, Well, Well. It is I, the Quintessential Stud Muffin... Joel..." -Extreme Wrestling Championship FOREVER

*CHRIS BENOIT 1967-2007*

16459104054f6a4155d2b46.jpg

Zle zrozumiałeś moją wypowiedz. Napisałem tylko, że taki scenariusz miałby ręce i nogi (a przede wszystkim sens). Nie było mowy, o tym, że chce aby coś takiego odstrzelili :) (a gdyby jednak, to nie bulwersowałbym sie specjalnie złotem dla Krystyny) .

17284474305040b4340db5a.jpg

Smarty są czasami bardziej dziecinni i niedojrzali niż marki. Oby kontuzja Ortona była poważna, bo Christian będzie miał szansę na pas? Kolejny nieszczęśliwy zbieg okoliczności, by CC osiągnął sukces? (swoją drogą na miejscu Christiana bym się chyba pochlastał - gdzie się nie pojawię tam komuś coś się dzieje żeby mnie wywindować w górę) Tak jakby niektórych nic w życiu więcej nie obchodziło oprócz tego czy CC zdobędzie tytuł. Archi, mam nadzieję, że to jakaś marna prowokacja.

Vinnie ma krótką pamięć jeżeli tego wymaga biznes, a wg mnie, lepszym biznesowo posunięciem dla McMahona jest aby to heros marków trzymał obecnie pas a nie "świeżo" turnowany Christian, który dopiero zaczął pracować nad "wywołaniem pełnej nienawiści" u marków do jego postaci.

Dotarliśmy do momentu, w którym fundamentalnie się ze sobą nie zgadzamy i żadna ze stron nie przekona drugiej. Dla mnie zdobycie przez Zapałki pasa najlepiej przez jakiś kant roku i może końcowym obiciu Randala pozwoliłoby właśnie "wywołać pełną nienawiść u marków do jego postaci". Jak mówię - sytuacja "Orton-Mistrz", "Christian-heel, który za wszelką cenę chce zdobyć pas" robi się nudna i, na moje, do dupy byłoby ciągnięcie jej przez następny miesiąc.

Lepszym biznesowo posunięciem byłoby aby to heros marków zatrzymał pas? Na krótszą metę z pewnością, ale - tak jak mówię - by konflikt utrzymać świeższym i ciekawszym lepiej byłoby dać pas Christianowi w tej chwili. Przecież gdyby Vince patrzył TYLKO na kapuchę to z mniej więcej "do końca świata i jeden dzień dłużej" takie Ortony i Ceny trzymałyby największe pasy w federacji. McMahon musi też patrzeć na to trochę pod względem atrakcyjności swojego show. A atrakcyjniejszym byłoby ciągnięcie tego konfliktu kiedy to ten zły ma pas, a ten dobry chce "uratować świat przed niegodziwym mistrzem". I, jeżeli CC nie zdobędzie tego tytułu teraz... cóż, nie będzie chyba ku temu już lepszej okazji (pomijając ewentualną walizkę MitB).

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Spokojnie, dowiemy sie wszystkiego jutro w nocy :) Moim zdaniem mimo wszystko wygra Orton, bo jest jedynym super facem na SD!, a Chrisitan mógłby się potem władować na Triple Threata z Sheamusem jeszcze, było by to w porządku i CC mógłby wygrać. WWE zawsze coś wymyśli, także obsawiam Ortona, chociaż argumenty do wygranej CC są jak najbardziej na miejscu, ale jak już ktoś napisał Orton to Orton. Dowiemy się wszystkiego w poniedziałek w nocy :]

161487761053579569442c5.jpg

Barrett vs Wade
:lol:

The Miz vs Alex Riley

Walkę raczej wygra Miz. Alex ma potencjał, jest dobry za mic'em, może być z niego gwiazda. Oczywiście nie taka jak John Cena czy Randy Orton ale myślę, że danie mu choćby pasa US byłoby sporym krokiem w przód. Miz tym feudem robi niewielki krok do tyłu ale po zakończeniu tego konfliktu chciałbym aby wrócił do walki o pas WWE.

CM Punk vs Rey Mysterio

Rey ostatnio jobbuje na PPV, więc nie widzę przeszkód aby i w tym przypadku odniósł porażkę. Mimo, że widzieliśmy tą walkę nie raz i nie dwa to myślę, że nie powinna zanudzać. Mam tylko jedno pytanie. Dlaczego ta walka została dodana do karty? Bo walczyli dwa razy i raz sponiewierali Rey'a?

Alberto Del Rio vs Big Show

Tu zwycięzca (przynajmniej dla mnie) jest oczywisty. Jeśli Del Rio ma walczyć na SS o pas z Ceną to musi wygrać to starcie. Jak narazie ADR spadł z Upper Midcardu/ME do mocniejszego Midcardu. Big Show niech wróci do TT z Kane'm. Nie wiem co więcej tu napisać więc niech zostanie to co jest.

John Cena vs R-Truth

Myślę, że wygra R-Truth ale przez DQ lub Count Out i na RAW będzie się domagał pasa bo wygrał. Prawda może zdobyć pas ale jeszcze nie teraz. Cena niech trzyma pas do SS i straci na rzecz Del Rio lub zwycięzcy MitB.

Christian vs Randy Orton

Co do tego pojedynku, obstawiam zwycięstwo Christian'a przez jakieś nieczyste zagranie. Podkreśli to, że jest heel'em i pociągnie jeszcze trochę ten feud, który jest bardzo ciekawy jak dla mnie.

Wade Barrett vs Ezekiel Jackson

Obawiam się najgorszego, Zeke'a z pasem. Wade nie ma już pomocników a jak wiemy nawet we trójkę obrywali od Zeke'a. Gdybym miał typować to postawiłbym na Zeke'a ale chcę wygranej Wade'a.

Kofi Kingston vs Dolph Ziggler

Powiem tylko, że chcę Dolpha jako mistrza, bo Kofi jest tak nudny, że przewijam każdy segment z nim. Dolph prezentuje się ciekawiej jako mistrz.

Gala moim zdaniem może wypaść dobrze ale WWE niestety potrafi zaskakiwać.

10244105464ed23faa1aa33.jpg

Powiem tylko, że chcę Dolpha jako mistrza, bo Kofi jest tak nudny, że przewijam każdy segment z nim. Dolph prezentuje się ciekawiej jako mistrz.

Tez tak uwazam, jeden z powodow dlaczego Dolph powinien zostac mistrzem, to mic-skill, ktorego u Kofiego brak.

Axron napisał/a:

Barrett vs Wade

:lol:

Oj, koledze sie pomylilo :)

18056192365019276624f15.jpg

Taa... chodziło mi o Ezekiel vs Wade. Dzięki że zauważyliście to już to poprawiłem.

Myślę, że wygra R-Truth ale przez DQ lub Count Out i na RAW będzie się domagał pasa bo wygrał.

Wątpię, Cena ma obronić pas w ten sposób. To przecież by oznaczało że R-Truth był w sumie lepszy. To jest WWE, Cena nie może wygrać w walce o pas w ten sposób. Cena nigdy nie wygrywa przez kant, czy też fart, a nawet przez głupi sprytny pin. On musi najpierw sporo oberwać aby wydawało się że już po nim po to aby za chwilę zmieść rywala. To jest bardziej realistyczny scenariusz. Warto też przypomnieć iż jest jeszcze JoMo.

17964326704dfcf6fa9263f.png

też sądzę że najlepszą opcją będzie walizka dla Barretta. to by było coś, gdyby Wade pokonał Cenę i zemścił się za przegrany feud :grin:

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg