Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Capitol Punishment PPV (spoilery/komentarze/karta)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wiecie co mnie boli? To że gdy kontuzja Rko się potwierdzi i CC znowu zdobędzie pas to będzie to 2 raz z rzędu kiedy jego wygrana będzie czymś spowodowana. Nie muszę chyba pisać o co chodzi. To musi być dla niego żenujące. A i mnie bardzo irytuje zaistniała sytuacja. :/:/

908338894e6b71b552bb7.jpg

• Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Peck

15

• hadaszyszek

12

• MJ

12

• menelag1

11

Top użytkownicy w tym temacie

No dobra, ale wcześniej napisane było że przejdzie na SD!, żeby walczyć z Ortonem, z którym jeszcze miesiąc temu feudował walczyć w TT ?

Zresztą to można w bardzo łatwy sposób zrobic Orton zostanie zaatakowany przez kogoś (np. CC i Sheamusa) a na pomoc przybiegnie mu Punk.I niespodziewanie zjawi się Gm Smackdown! i ogłosi TT match

We walk alone in the unknown

We live to win another victory

We are the young

Dying sons

We live to change the face of history...

2482447074e46ec6d7986d.jpg

Tyle, że to by była głupota ze strony WWE, no bo przecież jeszcze niedawno ci dwaj zawodnicy mieli ze sobą feud. Chciałbym, żeby CM Punk dostał jakiś push i go nie szmacili, ale może tak się stać też wtedy, gdy Brooks jest heel'em. Nie mogę sobie wyobrazić, że na ratunek Ortonowi przybiega Punk, gdyż byłaby to totalna bezsensowna głupota i dlatego szczerze wątpię w taką sytuację. O wiele bardziej wolałbym odwrócenie się od złych myśli Christiana i przejścia z powrotem na dobrą stronę, dzięki rozmowie z przyjacielem Edge'em.

O wiele bardziej wolałbym odwrócenie się od złych myśli Christiana i przejścia z powrotem na dobrą stronę, dzięki rozmowie z przyjacielem Edge'em.

Booking a'la Russo ? Co 2 tygodnie zmiany Pasów i Turny? Lepiej już gdyby Christian odwrócił się od Edge ,albo.. jakby Edge przeszedł Heel Turn . Christian jest lepszy jako Face to prawda ,ale jako Heel jest irytujący ,czyli taki jaki powinien być Heel. Punk może mieć problemy nawet teraz z Pushem . Czas na Del Rio któremu już 2 razy uciekła szansa na bycie Mistrzem. Punk żeby stał się Facem musi być dobrze wypromowany . Nawet dzieci szybko nie kupią Face Turnu Punka . Wyobrażacie sobie Feud w najbliższym czasie Punk (Face) Christian (Heel)? Punk musi stopniowo przechodzić Turn ,bo jak tak z dnia na dzień zostawi Nexusa ? Jak to mówią na wszystko przyjdzie czas.

NWO FOR LIFE !

15887074294e35a9a4096c5.jpg

W WWE nie możemy powiedzieć jakim heelem jest teraz Christian, a z tego, co widziałem, w TNA był świetny. Spokojnie, poczekajmy na rozwój sytuacji. Oby tylko nie zniknął z ME, to będę się cieszył.menelag1,
And if you're not down with that, I've got just two words for ya!

To niekoniecznie podobny tok myślenia o tej sytuacji, tylko po prostu chciałem wyrazić, że jeśli miałbym wybierać spośród tych dwóch zdarzeń, to wybrałbym właśnie tą, którą zaproponował kolega i o której napisałem.

Co do ewentualnego heel-turnu Edge'a, który wymieniłeś, to jak dla mnie na chwilę obecną jest niemożliwy - nie minęło wiele czasu od odejścia Edge'a na emeryturę, a jeśli teraz zrobiliby z niego heel'a, to by mi to (podejrzewam, że nie tylko mi) nie pasowało. Jak dla mnie skoro odszedł jako face, to powinien raczej nim pozostać.

Co do face-turnu CM Punka, to nie chciałbym takiej sytuacji. CM Punk na chwilę obecną jest dla mnie jednym z najlepszych heeli w WWE i szkoda byłoby, żeby stał się face'em. Oczywiście, jeśli ma w końcu przestać być tak szmacony, to jakoś bym to przełknął, ale jeśli już, to raczej zostałby przedraftowany na SD!, bo na RAW face'a nie brakuje. Mam jednak nadzieję, że w związku z zaistniałą sytuacją, Vince będzie chciał zatrzymać Punka za wszelką cenę, i może da mu jakiś push nawet, gdy ten będzie pod postacią heel'a. Jak to mówią - nadzieja matką głupich - ale liczę, że tym razem się uda, i Brooks znów wróci na jakiś wysoki poziom, jeśli chodzi o traktowanie i wyniki walk.

W WWE nie możemy powiedzieć jakim heelem jest teraz Christian, a z tego, co widziałem, w TNA był świetny. Spokojnie, poczekajmy na rozwój sytuacji. Oby tylko nie zniknął z ME, to będę się cieszył.menelag1,

No w WWE parę ładnych lat temu Christian był Heelem . Praktycznie od 2005 do końca pobytu dostawał spory Push i Feudował z Ceną . Co prawda był jednym z wielu Jobberow dla Ceny ,ale był całkiem ciekawym Heelem . To Christian zdradził Edgea ,dołączył do Alliance . Potem z ,Regalem ,Testem I STORMEM założyli jedna z najbardziej znienawidzonych Stajni Un-Americans. He he Christian moze znów być takim tchórzliwym Heelem ,może dadzą mu Trish ? jak dawniej ,albo zatrudnia Tomko he he .Christian jak się sprawdzi jako Heel w Erze PG to z ME nie zniknie chodź u Vinca ot nic nie wiadomo.

NWO FOR LIFE !

• Styl:  Jasny

Christian jest świetnym heelem, w dodatku takim, który mówi prawdę i pozornie powinien być tym dobrym (podobnie jak Jericho, którego oszukał HBK, a mimo wszystko to Y2J przeszedł heel turn). CC ma 100% racji w tym co mówi, blisko tego był również Miz na początku solowej kariery, kiedy to krytykował Cenę.

To mnie właśnie ciekawi - Christian i Sheamus mają swoje racje, Orton brutalnie atakuje i eliminuje przeciwników,ale to jego Ameryka kocha. Troche to dla mnie dziwne...
And if you're not down with that, I've got just two words for ya!

To mnie właśnie ciekawi - Christian i Sheamus mają swoje racje, Orton brutalnie atakuje i eliminuje przeciwników,ale to jego Ameryka kocha. Troche to dla mnie dziwne...

Może dlatego ze Christian to Kanadyjczyk ,Sheamus to Irlandczyk ,a Orton to Amerykanin :twisted:

NWO FOR LIFE !

• Styl:  Jasny

Taaa, ale chodzi o sam fakt, nie narodowość, bo Kingston jest kochany jako Ghańczyk, Jamajczyk bądź po prostu Afroamerykanin. Niezależnie od tego, czy zaatakuje Włocha, Japończyka, czy Amerykanina - i tak będzie pop.

Zdziwiło mnie to, że gdyby nie CC to Sheamus byłby teraz mistrzem na SD!, został oszukany, a wygrałby czysto.

Już mamy oficjalnie kartę na Capitol Punishment,dlatego wypadałoby zrobić jakieś przewidywania w stosunku do przebiegu i jakości:

1.US title match:Kofi Kingston Vs Dolph Ziggler

Ci dwaj nigdy nie zrobili złej walki,ale mój problem jest taki,że to będzie po raz tysiąć pięcset sto dziewięcsetny raz,kiedy się spotkają.Kofi już osiadł w midcardzie,nie ma dla niego żadnych perspektyw.Po prostu się nudzi i taka jest smutna prawda.Walka będzie dobra,jeżeli dadzą jej odpowiedni czas.Może pójść w różne strony,ale wolałbym żeby to Ziggler wygrał,bo jest szansa,że nada temu pasu prestiż,tak samo jak to zrobił z IC.

2.CM Punk Vs Rey Mysterio

Nie rozumiem do końca,czemu ten feud w ogóle się odbywa.Z jakiego to powodu oni między sobą walczą?Jak bez powodu,to ten feud powinien się zakończyć na Raw,a nie na PPV.Nie zrozumcie mnie źle,ta walka na pewno będzie jedną z lepszych,ale nie czuć będzie żadnego klimatu wzajemnych napięć na linii Punk-Rey.Coś takiego sprawdza się na scenach niezależnych,ale nie w Main Streamie.Co do wyniku,to Punk po prostu musi wygrać.W sposób jaki go budują(Nexus zdobywa pasy TT,on sam wygrywa z Ceną w ME Raw) ewidentnie na to wskazuje,a przy okazji odzyska trochę wiarygodności.Z drugiej jednak strony te plotki dotyczące jego odejścia mogą być prawdziwe,a wtedy to Rey wygrywa,przez co nie byłbym pocieszony.Ale raczej Rey przegra.Jak jobbował Rhodesowi i R-Truthowi,to przegrana z CM Punkiem powinna być najlżejsza do przełknięcia.

3.IC title match:Wade Barrett Vs Ezekiel Jackson aka Ahmed Johnson v.2011

Ten feud ciągnie się i ciągnie i nie widać końca.A może jednak?Koniec Corre oznacza,że nikt nie będzie przychodził,żeby wspomóc Barretta(rozproszyć uwagę Jacksona,czy spowodować DQ jakieś),także tutaj nastąpi koniec.Jackson zdobędzie pas.Jeżeli to dla Barretta będzie krok w stronę czegoś wyższego,to mają na to pełną zgodę.A jak nie,to gratuluję inteligencji.Sama walka będzie ssać,bo jak na OtL skupili się tylko i wyłącznie na ciosach,to tak tutaj nie będzie lepiej.

4.Big Show Vs Alberto Del Rio

Ten program dla Alberto to strata czasu.Powinno mu to pomóc odzyskać trochę wiarygodności i przygotować go do ewentualnego title shota na SummerSlam,o którym to się mówiło,że dostanie.Ale żeby to miało miejsce,KONIECZNIE musi wygrać z Big Showem tutaj.Co potem?Czyżby zwycięstwo w MitB ladder matchu?Czas pokaże.Sam pojedynek nie zachwyci.Big Show nie ma już nic do zaoferowania niestety.

5.Alex Riley Vs Miz

Chyba WWE nie spodziewało się,że Alex dostanie aż tak dobrą reakcję od fanów.To powoduje,że ta walka jest dla Alexa bardzo ważna.Jeżeli wyjdzie dobrze jakościowo,to fani już na stałe powinni go przyjąć.Jeżeli wyjdzie źle,to jest możliwość,że od niego się odwrócą i znowu nie będzie over.Nie sądzę,żeby dali mu zwycięstwo nad byłym mistrzem WWE tak wcześnie,ale też nie sądzę,żeby przegrał czysto.Miz jest myślącym heelem i jakimś kantem powinien wygrać i będziemy mieli kontynuację feudu.

6.WHC title match:Randy Orton Vs Christian

Powiem szczerze,że w związku z ostatnimi informacjami,nie wiem co o tym myśleć.Przed informacją o rzekomym wstrząsie Ortona twierdziłem,że to będzie z całą pewnością walka wieczoru i że Orton na pewno obroni pas.Ale teraz?Teraz to ta walka może się albo nie odbyć w ogóle(Ortona zastąpiłby ktoś inny),dodaliby kogoś i mielibyśmy Triple Threat(Cody,Bryan,itp.),albo skończy się jak Hardy-Sting na VR(Sick...).A może to tylko zajebiście dobry work i to wszystko gówno prawda?

7.John Cena Vs R-Truth

Coś świeżego w ME.R-Truth i jego heelowska postać jest ostatnio wizytówką Raw,dla której się ten program ogląda(przynajmniej ja to tak odczuwam).Kto wygra?Jeżeli pogłoski o pojedynku o pas na WM 28 Cena Vs Rock są w 100% prawdziwe,to Cena przez cały rok będzie tego pasa bronił.Poza tym nawet jeżeli go gdzieś po drodze miałby stracić,to jeszcze zaaaaa wcześnie,żeby dawać pas nowej postaci w ME.Jaka będzie walka?Nie wiem.Nie będzie to klasyk,to na pewno,ale ma szansę być solidna,a nawet bardzo dobra.

Co sądzę o tej gali?Bez rewelacji.Jak nie starocie(US title i Punk-Rey),to gnioty(Jackson-Barrett) to niemiłe niespodzianki(Christian-Orton) i bardzo przewidywalne walki(Cena-Truth).13 PPV w roku to jest za dużo.Budowa jest tak naprawdę nijaka,bo co zostało zbudowane.Miz-Riley,Christian-Orton.To tak naprawdę jedyne walki,które mają jakąś budowę(nie liczę tego szmatławca z Jacksonem i Barrettem,bo budowa jest po prostu głupia i mało kreatywna).Będzie to góra OK show.Nic wielkiego w mojej opinii

WWE World champion Randy Orton announced via his Twitter account that he had passed the Impact test, so he's cleared to wrestle at the Capitol Punishment PPV in Washington, D.C.

Wygląda więc na to, że wszystko wraca na stary tor i spekulacje zostaną ucięte - Orton czyściutko pojedzie Kapitana Charyzme i przez kolejnych kilka długich miesięcy z dumą będzie nosił swój tytuł :roll: .

17284474305040b4340db5a.jpg

Co do ewentualnego heel-turnu Edge'a, który wymieniłeś, to jak dla mnie na chwilę obecną jest niemożliwy - nie minęło wiele czasu od odejścia Edge'a na emeryturę, a jeśli teraz zrobiliby z niego heel'a, to by mi to (podejrzewam, że nie tylko mi) nie pasowało. Jak dla mnie skoro odszedł jako face, to powinien raczej nim pozostać.

A czemu nie? Do Christiana mógłby dołączyć Edge jako Manager . Edge przeszedł rok temu na Drafcie Heel Turn . Mówił że sterował publicznością jak chciał . Bookerzy gdyby się wysili zrobiliby Storyline w którym Edge namówił Christiiana by dał sobie spokój z "Peepsami".

Edge był zawsze świetny jako Heel i takiego Edga brakuje . Słynne Feudy z Batistą czy Takerem mto w nich Edge grał Heela .Edgowi i tak po jakimś czasie by zapomniano jak się zachowywał :P Przecież po tych wszystkich przekrętach publika go i tak uwielbiała.

NWO FOR LIFE !

1.John Cena vs. R-Truth

Walka prosta do wytypowania zwycięzcy, ktorym może być tylko Jasiek, do walki mam nadzieje że będzie to normalna walka a nie jakieś robienie z Truthem heelowej cipy. Chciałbym aby w wygranej Cena była jakaś niejasność byle co, że Truth mógł mówić że przegrał walke przez konspiracje, i później jakiś rewanż w jakieś stypulacji na Money in the Bank.

Moje przewidywania:

Cena - 99%

R-Truth - 1%

2.Randy Orton vs. Christian

Mam nadzieje że Randy wystapi w tej walce, którą raczej wygra bo jakoś nie widze że WWE da pas Christianowi (choć chyba w typerze zagłosuje na CC). Gdyby Ortona nie było najrozsądniej było by wrzócić walke Christiana z Sheamusem. Ale i tak później CC będzie musiał stracić pas.

Moje przewidywania:

Orton - 70%

Christian - 30%

3.The Miz vs. Alex Riley

Walka na której czekam bo jestem ciekawy wyniku mi się wydaje że wygra Riley. Ale niestety będzie to okropne zesmacenie Miza, choć w takim przypadku licze na rewanż na MitB i wygraną byłego Champa.

Moje przewidywania:

Miz - 48%

Riley - 52%

4.Wade Barrett vs. Ezekiel Jackson

Do tej walki mam tylko jedno niech zeke wygra i kończy ten feud. Wade'a powinno spróbować teraz podpushować, ale niestety wydaje mi się, że skończy w lowcardzie.

Moje przewidywania:

Barrett - 20%

Jackson - 80%

5.Big Show vs. Alberto Del Rio

Walka, którą wygra spokojnie Alberto, bo raczej nie będą go podkładać na niedługo przed walkami o WWE Title, Big Show spokojnie mu jobnie. Na MitB może mieć albo rewanż albo walke arystokraty z czerwoną maszyną, który też spokojnie mu jobnie, później Alberto będzie mógł zająć się Ceną.

Moje przewidywania:

Del Rio - 90%

Big Show - 10%

6.CM Punk vs. Rey Mysterio

Walka, która niestety chyba jest po to żeby Rey mógł odbić sobie ostatnie porażki ale mam nadzieje, że sytuacja Punka da WWE do myślenia i dadzą mu to wygrać, najlepiej, żeby jeśli wygrał feud wygra chyba ta dwójka dostanie może nawet do SS bo nie mają dla nich pomysłu.

Moje przewidywania:

Punk - 49%

Rey - 51%

7.Kofi Kingston vs. Dolph Ziggler

Walka, która ma tylko jeden plus kofi niech straci pas, bo już wole oglądać Dolpha z pas niż kofiego. Ja tylko niechce żeby jeszcze ze sobą walczyli na PPV. Jak Ziggler wygra jakaś obrona z Kofim na RAW i koniec.

Moje przewidywania:

Kofi - 40%

Ziggler - 60%

Ja chce heelturn Jasia