Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Attitude Wrestling Forum

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji. Zaloguj się Rejestracja
  1. IIL
    IIL opublikował(a) temat w Ogłoszenia
    Od dawna nie podobało mi się to, że najważniejsze treści na forum upchane były w max dwóch działach: Dyskusje i Wydarzenia. W dyskusjach tematy zbiorcze dla tygodniówek itd zlewały się ze sobą i ciężko tam było cokolwiek znaleźć. Stali bywalcy się do tego już zapewne przyzwyczaili, ale patrząc z boku wyglądało to mało atrakcyjnie i panował tam spory nieporządek. Nowy podział: Dyskusje - miejsce na ogólne tematy. World Wrestling Entertainment - megatematy weekly shows + PLE z Wydarzeń i cały kontent o WWE. All Elite Wrestling - jak wyżej. Independent Zone - tutaj miałem sporą zagwozdkę jak to zorganizować. TNA i ROH może średnio pasują jako subfora pod "sceną niezależną", ale trzeba było je jakoś odizolować (mają dużo archiwalnej treści, więc warto było to uporządkować). Japonię chciałem wyciągnąć do osobnego, ale na razie zostaje połączona z działem. Dział Wydarzenia został usunięty. To gruba zmiana i sam od wielu lat też przywykłem do wcześniejszego stanu rzeczy, ale myślę, że warto popróbować nowych rozwiązań. Jestem otwarty na sugestie, itd. Wszystko można w każdej chwili przeorganizować.
  2. IIL
    Chciałem poruszyć temat, który od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie – wady i zalety dzisiejszego pro wrestlingu w porównaniu do tego, co było 15-25 lat temu. Wiele rzeczy poszło zdecydowanie do przodu, ale sporo też straciliśmy po drodze... Na dobry początek: Zaleta: Lepszy dostęp – nie musimy już polować na VHS-y, nagrywać z satelity czy ściągać wolnym łączem z torrentów. Streamy, Netflix, MyAEW, tony materiałów na YouTube itd sprawiają, że praktycznie wszystko jest na wyciągnięcie ręki. Wada: Mniej kayfabe – prawie wszyscy są "przyjaciółmi" za kulisami, wszystko wycieka do internetu, a wrestlerzy sami psują gimmicki na social mediach. Chyba tylko MJF trzyma fason cały czas. Zapraszam do podzielenia się swoimi przemyśleniami
  3. KyRenLo
    KyRenLo odpowiedział(a) na Majesty temat w World Wrestling Entertainment
    Prawda. Turniej w zasadzie został ośmieszony, bo wygrywający Oba i tak wolał walczyć z Lesnarem, niż skorzystać ze swojej szansy, mimo że ją wywalczył. Głupkowate. Skoro od początku rzeczywiście planowano walkę Seth vs. Roman to mogli dać wygrać Rollinsowi turniej, a Femiemu mógł wtedy w wygranej przeszkodzić Lesnar i walka Femi vs. Lesnar 3 i tak byłaby grana. Szkoda, że już po balu, bo tak naprawdę obie przedstawione przez Ciebie wersje są lepsze od tego, co ostatecznie wybrano. Zobaczymy. WWE trochę samo się teraz zakiwało w tym momencie. SummerSlam, czyli najważniejsza gala lata dla WWE. Idealny moment, żeby Femi zawalczył o złoto. Jeżeli tak bardzo chcieli utrzymać Romana przy pasie, to można było przecież to rozegrać jakoś inaczej, chociażby tak, jak zasugerowałeś wyżej. Femi to taki gotowy produkt, że naprawdę chcę wierzyć, że jedynym powodem, dla którego poświęcono właśnie teraz tę szansę i odłożono ją na bok to WrestleMania moment, gdzie dopiero tam dostaniemy stracie Roman vs. Oba z wygraną tego drugiego. Sporo jednak tego czasu zostało i jest to ryzykowny krok. Jeszcze wiele może się zmienić. Tak czy inaczej, na dziś nie podoba mi się to, co wymyśliło WWE. Czas pokaże, czy wyjdą z tej sytuacji z twarzą w najbliższych miesiącach.
  4. KyRenLo
    KyRenLo odpowiedział(a) na Bonkol temat w Ogólna Dyskusja
    Jasna sprawa.
Nowe style na forum

Witaj na forum Attitude

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Survivor Series 2005

Najlepsza walka SS'05 to: 23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsza walka SS'05 to:

• Benoit vs. Booker
      8%
      2
    • Trish vs. Melina
      0%
      0
    • Triple H vs. Flair
      17%
      4
    • Cena vs. Angle
      13%
      3
    • Long vs. Bischof
      0%
      0
    • RAW vs. SmackDown
      60%
      14

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troche późno ale dopiero teraz obejrzałem. Co sądzicie o tej gali ?

1. Najlepsza walka ?

2. Najgorsza walka ? (nie bierzemy pod uwagę GM Match)

3. Najlepszy wresteler ? (nie twój ulubiony wrestler ale ten który najwięcej pokazał na gali)

4. Komentarz, opinia dotycząca gali (np. debiut Boogeymana itp.).

175399202844658d164bb2d.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 3,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

1.Raw vs SM

2.Cena vs Angle

3.Ray

4.Kolejna w tym roku slaba gala WWE

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Opublikowano

1. RAW vs SD

2. Booker vs Benoit

3. Lashley, Rey

4. Na tle tego gówna które obecnie serwuje WWE nie było najgorzej..

Opublikowano

1. Main Event

2. Babska, of course

3. Rey, HBK

4.

Ogólnie PPV było na prawdę słabiutkie. Oprócz main eventu - zasysało na maksa. Walka Kurta z Ceną była żałosna. Angle musiał się dwoić i troić, aby coś z niej w ogóle zjadliwego wyszło (co mu się nawet udało) a na koniec zajobbować w tak żałosny sposób (Kurt niszczył Cenę przez 90% walki, nagle Cena ożył, zajebał "tak z biegu" FU i uzyskał pinfall. Dno i bąbelki...). Na prawdę szkoda mi Kurta - jest za dobry na takie gówna (dostaję szewskiej pasji, kiedy oglądam jak Cena leży sobie przez 5 minut w ankle lock'u i nawet się nie zmarszczy. Starsznie to obniża wartość finishera Angle'a).

Walka Trypla z Flair'em też była do bani. Długa, nudna i kurewsko wolna. Dziwię się ludziom, którzy twierdzą, że Flair nadal robi dobre walki (Cage Match pom. nim a HHH'em też nie był jakiś nadzwyczajny. Po prostu ciekawie udało się zbudować tam dramaturgię, ale od strony stricte "wrestlingowej" - sama walka była lichutka...). Dla mnie definicja "dobrej walki" obejmuję trochę więcej niż przyjmowanie bumpsów i wykonanie 3-4 akcji ofensywnych, a sam Ric zdecydowanie od dłuższego już czasu odcina kupony od swej kariery. Mimo całego szacunku jakim darzę Flair'a za jego dokonania, mogę tylko napisać - "Please Ric, retire!"

Co do debiutu Boogeymana, to jak dla mnie nic nie wniósł do Survivor Series. Był wręcz głupawy, no bo po kiego grzyba, koleś który ma być największym heelem na Smacku - pomaga wygrać face'owemu GM'owi Smacka? Poza tym, mam nadzieję, że ta akcja, którą BoogeyBoy znokautował Bishoffa (Pumphandle Slam) nie będzie jego finisherem, bo to normalnie byłby śmiech na sali. Takie finishery były dobre w latach 90, teraz - budzą tylko uśmiech politowania. Tak w ogóle, to make up Boogeymana na maksa zerżneli z postaci głównego przedstawiciela "ciemnej strony mocy" w "Star Wars: Mroczne Widmo". Normalnie, kropka w kropkę. To się dopiero nazywa "kreatywność"...

Dosyć ciekawy był tylko main event. W świetny sposób wypromował Ortona oraz... Big Showa, który wyłapał multum finisherów, po których ciągle się podnosił. Fajnie doprowadzono też do "próby sił" najbardziej przykoksowanych na dzień dzisiejszy gości w WWE: Lashley'a i Mastersa. Szkoda tylko, że na samym końcu Orton "wypadł" deko z gimmicku i celebrował wygraną z pozostałymi gwiazdami Smacka, bo zajebiście mi się podobało, gdy podczas wejścia na ring, pierwsza "czwórka" Smacka szła backstage razem, dopingowana przez pozostałe gwiazdy Smacka, a kilka kroków za nimi dopiero szedł Orton z cwaniacką miną, pogardliwie strząsający poklepujące go dłonie wrestlerów Smack'a. Było to zajebiście heelowe zagranie i szkoda, że Randy "wymiękł" na samym końcu :twisted: Jedyne, co niespecjalnie mi się tam podobało (Team Smack'a vs. Team RAW), to zbyt duża rola Rey'a Mysterio, który w main evencie kręcił wszystkich z teamu RAW i nawet Big Showa spinował, co było równie realistyczne jak moja wygrana z Ortizem w "klatce" :twisted:

Ogólnie mówiąc, gdybym miał porównać SS do np. TNA Genesis, to bezapelacyjnie wygrałoby TNA. Nie pierwszy z resztą już raz, kiedy porównuje sobie ostatnie PPV's tych Federacji...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Opublikowano

1. RAW vs. SmackDown

2. Cena vs. Angle

3. Lashley

4. Nie było takie "ble". Ale zdecydowanie mogli się bardziej postarać :]

Opublikowano

1.RAW vs Smackdown

2.Cena vs. Kurt

3.Rey Mysterio

4.Mi się gala podobała. Może dlatego, że od niedawna dopiero ściągam i oglądam mniej więcej na bieżąco. Jednak w porównaniu do starych gal WCW - miiiiiizeriada... :D

53541565549537ccb6a05f.jpg

Opublikowano
Tak w ogóle, to make up Boogeymana na maksa zerżneli z postaci głównego przedstawiciela "ciemnej strony mocy" w "Star Wars: Mroczne Widmo". Normalnie, kropka w kropkę.

Kolega musi jeszcze raz obejzec Phantom Menace bo oprocz podobnego nieco makijazu te dwie postaci nie maja ze soba absolutnie nic wpolnego.

4302049614329261d90190.jpg

Opublikowano
-Raven- napisał/a:

Tak w ogóle, to make up Boogeymana na maksa zerżneli z postaci głównego przedstawiciela "ciemnej strony mocy" w "Star Wars: Mroczne Widmo". Normalnie, kropka w kropkę.

Kolega musi jeszcze raz obejzec Phantom Menace bo oprocz podobnego nieco makijazu te dwie postaci nie maja ze soba absolutnie nic wpolnego.

He, he - a kolega musi zerknąć do słownika, co oznacza "make up", bo wg mnie, jest to właśnie makijaż...

:twisted: Nigdzie nie napisałem, że te 2 postacie mają coś więcej ze sobą wspólnego.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Opublikowano

Kolega musi sobie sprawic okulary, bo nie zauwazyl okreslenia 'make up'.

Zwracam honor, i nie ogladaj wiecej Mrocznego Widma bo to syf ;P

4302049614329261d90190.jpg

Opublikowano
Kolega musi sobie sprawic okulary, bo nie zauwazyl okreslenia 'make up'.

Zwracam honor, i nie ogladaj wiecej Mrocznego Widma bo to syf

I w tej kwestii z kolegą zgadzam się bezapelacyjnie :D