Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Destroyerzy

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

mam takie przemyslenie:

widze ze wiele osób uważających sie za smakoszy wrestlingu (bez przekąsu to mówie), nie toleruje postaci typu Batista, Lashley, Goldberg, - bo cóż taka postac ma do zaoferowania:

- nie zbierze sick bumpsów

- nie biega za szybko ( a szczególnie Batista heh)

- nie skacze po linach

- średnia technika zwykle, jesli wogole wystepuje

- podsumowanie powyższych: średnie conajwyżej walki, nudne, powolne, czytelne, nioezaskakujące, szablonowe, patetyczne, przejaskrawione, itd itp.

wyobraźmy sobie ze w WWE nie ma JBL, Lashleya, Big Showa, Lesnara, Goldberga, nie bede wymienial .... ze pozostali tylko tacy jak Jerricho, HBK, Benoit, szybcy zwinni, technicy, osobiscie sądze ze to byłby świetny wrestling wizualnie ....

jednak power wrestling - ta część oparta na monsterach niestety jest też potrzebna .. nie kazdy bedzie potrafil tyle co Scott Steiner - chyba najlepiej wyszkolony technicznie potwór jakiego widzialem, a przynajmniej zawsze mialem takie wrażenie ... zastanawiałem sie jakby wyglądał ten feud: Raw vs SD gdyby składy były np takie:

RAW: HBK, Benjamin, Angle, C.Cool, Edge

SD!: Benoit, Mysterio, Hardy, BookerT, Orton,

nie było by chokeslamów, nie było by kontuzji kapitana, niepotrzebna by była praca zespółowa bo nie było by BigShowa, ale nawet Video Promo wyglądało by ubożej, bo czlowiek nie czułby sie tak mocno zainteresowany ....

czy dało by sie cos podobnego zrobic w TNA? wyszło by na ring 7 gości o wzroscie okolo 183, różniących się ubiorem (wiem że spłycam ale to moje osobiste wrażenia) oraz Hoyt, Rhyno (porządna postać - szkoda ze taki mikry) i Abyss .... ehh .... lubie jak mi sie włącza Mark Mode podcdzas oglądania WWE i lubie popatrzec na skillsy w TNA :) ...

uważam że Lashley, Brown mają pewne braki których nie było widac u Goldberga ( jasne ze on nie wytrzyma 10 minut na ringu ale to inna historia :))... podczas SS Lashl;ey ze swojego repertuaru zaprezentował dwa razy ten sam suplex .... wygląda ze po za finisherem tylko tyle potrafi ... Monty Brown nie pokazał wiele więcej ( Fallaway Slam :)).... a Goldberg - utarte schematy - owszem ale i duża mnogość dostępnych ciosów, rzutów, niektóre zaskakujące i robiące wrażenie npaprawde ... no i miodne Spear .... WWE długo nie bedzie miało takiego gościa .... więc Lashleya moga sobie juz spokojnie darować ... albo wysłac na solidny trening do OVW ....

Bez takich gosci nie bylo by tak przekonującego NWO: Nash i Hall ( Hall coś tam jeszcze umiał :)), no bo jakby NWO zapoczątkował .... hmmm .... na [przykład The Thrillerseekers: Lance Storm i Chris Jerricho ..... eeee ... widzicie to ? :)

https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-25883

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rabol

6

• Alacer

6

• Ceglak

5

• theGrimRipper

3

Top użytkownicy w tym temacie

co do potworów, nie miałbym nic do tego, jeżeli rzeczywiscie coś już by potrafili... Jedynymi wyjątkami są tu Andre, Baba(akurat on był świetny), Big Show(The Giant) bo ich trzeba "mierzyć innymi miarami.

co do Steinera, tu trzeba sie zgodzić co do jednego, zanim nie przesadził(wiadomo czym) był rzeczywiście wyjątkowym wrestlerem, natomiast po przepakowaniu stracił dużo ze swoich walorów, ale i tak jego walki były zjadliwe siedząc przed odbiornikiem(bo w hali można przełknąć największe gówno, byle tam być) i tzw "potworów" mógłby i tak ośmieszyć w ringu

no i powiedzmy sobie jedno, potwór sam się nie kreuje, najpierw ktoś musi mu pomoc i tu należy się chwała całej masie wrestlerów którzy byli gotowi się "podłożyć" itd

co do aspektów wizualnych się zgodzę, z tym że jak łatwo zauważyć potwory trzeba kreować co jakiś czas(co jakieś cztery lata) bo się po prostu nudzą, a widownia oczekuje jednak z czasem czegoś więcej.

NAtomiast spojrzmy jak długo na topie(albo conajmniej w kręgu zainteresowań fana) utrzymują się "techniczni"(benoit, jericho, angle, michaels, hitman,niezbyt dobry przykład: Rey itd) wystarczy porównać jak długo trwa kariera goldberga, lesnara(długo się utrzymuje Giant, ale musi być on co jakiś czas "odświeżany) a jak długo trwała czy trwa Hitmana, flaira i innnych

Trzeba przyznać że potwory po prostu trzeba szybko zmieniać i tyle z mojej strony

https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-25900

Ja jestem negatywnie nastawiony do, jak ich ladnie nazwales, destroyerow (rozumiem, bo niszcza dobre matche ;) ). Nie masz sie jednak co martwic, destroyerzy sa, byli i beda bo to kupuja amerykanskie dzieciaki ;)

Pozatym dostroyerzy to latwy do zdobycia towar. Wystarczy przejsc sie do najblizszej dyskoteki, wziac pierwszego lepszego nakoksowanego bramkarza, dac go na pol roku do OVW i voila - mamy Batiste :D

Piekne, prawda ?

Wydaje mie się, że ci destoyerzy to typowy upuchacz, jeśli trudno jest pookazać walki na wysokim poziomie to wtedy pokazuje się takich destroyerów.

W latach 99 typowym wypychacze mającym odwrócić uwagę od spadającego poziomu walk były tzw. div'y, woman wrestling.

https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26259

Jakos nigdy nie przepadałem za tego typu wrestlerami...najwiekszą antypatie czuje do Goldberga który według mnie wrestlerem jest srednim...ale wypromowanym mistrzowsko.
https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26379

wrestlerem jest srednim

Goldberg nie jest wrestlerem.

[ Dodano: 2005-12-14, 22:06 ]

taka postac ma do zaoferowania:

nie zbierze sick bumpsów

Bumpy i ultraviolent to takie samo gowno jak Goldberg vs Lesnar.

https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26384

Właściwie mogę się z tym zgodzić, ultraviolent tylko w porywach do mnie przemawia :) ale bumpy jakie przyjmowali choćby Tanaka, Foley czy Sabu w ECW nie były aż takie gówniane jak wspomniana walka ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26385

Jak to ktoś mądry powiedział "O gustach się nie rozmawiawia, chyba że o tych złych". Do mnie osobiscie UV, Garbage i Hardcore jak najbardziej przemawia, zwłaszcza nieśmiertelne ECW z Sabu, Dreamerem, Cactus Jackiem i Sandmanem na czele.

https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26386

Coz - Rabol - Napisales ze Goldberg nei jest wrestlerem. Jakbys mogl podac kim jest wrestler? nie z etymologi bo to oznaczac bedzie wlasnie zapasnika. A zapasy jako takie czy wolne czy klasyczne w swoim zalozeniu sa wolne od wszelkiego ustawiania zakulisowego. Chce powiedziec ze praktycznie kazda osobe, ktora nawiedzila ring i miala okazje "zrobic" kilka meczow mozna by nazwac wrestlerem. Ale to bylo by uproszczenie, bo zaliczylibysmy do nich takze Rodmana i Carla Malone'a na ten przyklad. Taka osoba po za meczami musialaby przejsc konkretny trening, nauczyc sie kilku chwytow, rzutów, wszyscy wiemy czego. Niech nikt nie wierzy ze taki Goldberg nie przeszedl czegos podobnego ...

"# 1996: Bill Goldberg signed with World Championship Wrestling..

# Goldberg underwent intensive training at WCW's Power Plant with Dwayne Bruce..

# June 24, 1997: Goldberg debuted as Bill Gold defeating Buddy Landell.."

Zabralo mu to rpzynajmniej pol roku zachrzaniania na Power Plancie.

The point is ... ze uwazam iz o ile takie miesniaki technicznie nie maja czesto zbyt wiele do zaoferowania nie mozna odmowic im tego ze sa wrestlerami. I moze w TNA nie sa oni za bardzo potrzebni, czy w CZW, ROH, czy gdzies tam jeszcze ... pamietajmy jednak ze wrestling to od pcozatku praktycznie zakulisowo ustawiana rozrywka, jako taka ma robic pieniadze i na razie nejawiecej generuje ich Vince McMAhon. a ten gosc uwielbia Destroyerow ... jasne ze nie kazdy mu sie uda ... ale czlowiek to tylko i ma prawo sie mylic.... i ciesze sie ze jakkolwiek wlee sie przy WAs nauczylem to czesto wlacza mi sie MArkMode podczas ogladania WWE, mam przez to przyjemnosc tam gdzie niektorzy nie maja :)

P.S. dzisiaj ogladajac najswiez\sze RAW, patrzac na McMAhona, nagle pomyslalem sobie ze jestem cholernie ciekaw jakie beda losy wrestlingu po Jego smierci ... wzglednie po emeryturze jesli bedzie na niej umial powstrzymac sie od ingerencji.....

https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26387

• Urządzenie:  Android

To moze i ja dodam swe jakies 3 grosze :)

Dla pasa HC w TNA jakos nie bardzo widze miejsca bo kilku zawodnikow powinno by walczyc i w HC i WHC kategorii :-) a mi to sobie trudno wyobrazic.

Wracajac do MB i Lashley'a to jak juz duzo osob zauwazylo ten drugi narazie sie prezentuje w squashach (czy jak to sie tam pisze poprawnie :P ) bo dluzszych walk z jego udzialem nie widzialem. Co do MB uwazam ze chlop sie prezentuje niezle od samego poczatku "szkoli sie" dalej no i jego walki ktore trwaja 15 min nie sa nudne ;)

Tez jak ktos zauwazyl jest jeszcze w TNA Abyss ktory ... jest jaki jest i kazdy to widzi kto ogladaj jakies jego walki 8)

That's all

https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26393

po okazji walki Christian Cage vs Monty Brown dostrzegłem jak wiele jeszcze drogi przed MOntym i jak bardzo razi mnie brak skoordynowania momentami tych "wiekszych" gości
https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26395

• Urządzenie:  Android

Zgadzam sie z Toba Cegła ale trza jeszcze jedno dodacf ze Monty przynajmniej speeche ma fachowe w porownaniu ro reszty wielkich :)
https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26397

Alacer - sorry, ale jesli mam zaczac tlumaczyc Ci na czym polega luzne uzycie terminu wrestler w tym 'sporcie' oraz roznice pomiedzy gosciem ktory nauczyl sie podstaw sellingu, wykul na pamiec kilka spot'ow itp a gosciem ktory w ringu potrafi zrobic cos z niczego (i wcale Bret'a Hart'a do tego nie potrzeba, wystarczy znac podstawy zapasow), to ja podziekuje.

Itchy - przepraszam jesli Cie urazilem. Chodzilo mi raczej o to ze z technicznego punktu widzenia, taka walka Lesnar/Goldberg i ultraviolent to jedno i to samo a wrestling to, jak to Bret Hart powiedzial, sztuka (zastanow sie nad tym Alacer bo wrestling a wrestling, jak glupio by to nie brzmialo, to dwa rozne pojecia).

https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26399

Rabol - Nie uraziłeś mnie. Doszedłem do wniosku, że to była tylko twoja subiektywna ocena, a nie narzucony tok myślenia xD. A co do techniki w UV to trudno się nie zgodzić, ale zauważ gdzie popularność zdobyli np. Jericho i Benoit - w ECW. Także wyjątki się zdarzają, ale one zazwyczaj potwierdzają regułę.
https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26400

Tobie Rabol chodzilo o umiejętności, achodzi mi o doslownosc, dlatego ze dokladnie wiem jaka jest roznica pomiedzy wyrobnikiem ktory struga z drewna kolki do foteli a artysta ktory dostaje wykrzywiony korzen i robi z tego oltarz w Kosciele MAriackim w Krakowie (lekka abstrakcja :)). tak czy siak jeden i drugi uprawia to samo rzemioslo, tylko ze w innej lidze .... z innym talentem, vide pilkarze ... np Van Den Sar kontra bramkarz Garbarni Krakow na ten przyklad :) ... a i jeden i drugi wklada duzo zdrowia w treningi, czesto tez zaangazowania, tak samo mozna ich nzawac .... pilkarze, choc jeden z nich jest pilkarzem bardziej niz drugi :) ...

P.S. sorki za nacjonalistyczne przyklady z Krakowa ale to mi przyslzo do glowy ino :)

https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26407

ale zauważ gdzie popularność zdobyli np. Jericho i Benoit - w ECW

Gdzie prezentowali glownie czysty wrestling wspolnie z Eddiem, Malenko itd, a popularnosc tak naprawde zdobyli dopiero w WCW.

[ Dodano: 2005-12-15, 21:59 ]

Alacer - nie do konca o umiejetnosci. Powiem tak, Goldberg to sports entertainer, Bret Hart to wrestler.

https://forum.wrestling.pl/topic/2484-destroyerzy/page/2/#findComment-26409