Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Extreme Rules PPV (spoilery, zapowiedzi, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Punk wygra wg mnie tylko jak mu pomoze NN lub Y2J. Czystego zwyciestwa raczej nie bedzie a nikt inny nie ma na celu pomagania CM'owi
  • Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Anapolon

18

• -Raven-

16

• TheRock17

16

• Sebu

16

Top użytkownicy w tym temacie

AdR jest młody i kariera jest przed nim, a dla CC to ostatni gwizdek.

Raptem dzielą ich 4 lata, a Del Rio wcale młody nie jest.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Ja.. Poszła plota, że Chris może być obecny na Extreme Rules i odrazu większość to łyka. Ja już się na tym przejechałem na RR kiedy uwierzyłem, że Christian może powrócić. Oczywiście nie wyklucza się tutaj możliwości powrotu Chris'a jednak według mnie jest to malo prawdopodobne bo od czego Punk ma stajnie? Myślę, że wygra Punk przy pomocy Nexus a jeżeli nie to Orton pojedzie Lidera New Nexus po raz kolejny. Tak samo będzie w przypadku Rey'a Mysterio i Cody'ego, tzn. nie tak samo. Chodzi mi o to, że skoro Cody wygrał kantem na WM to Face który przeszedł na RAW (Rey) musi zakończyć ten feud wygraną bo jakby to wyglądało, że Heel kończy feud wygrywając czysto, bo gdyby Cody znów wygrał kantem mielibyśmy między brandowy feud, feud który powinien się zakończyć właśnie na Extreme Rules i miejmy nadzieje, że tak się stanie. Jeszcze tylko wspomnę o walce o pas WWE, wygrana Miz'a dla mnie jest pewna, wiadome raczej, że wsadzili do walki JoMo po to by Miz nie odliczył drugi raz z rzędu na PPV Ceny broniąc pas WWE, myślę, że jeszcze teraz Miz zachowa pas odliczając JoMo, JoMo zabierze się za feud z Truth'em, Cena być może zacznie jak to plotki mówią program z Mistico a Miz być może zawalczy z Rock'iem , tsaa.. :twisted: Edytowane przez TakeR

Ja.. Poszła plota, że Chris może być obecny na Extreme Rules i odrazu większość ty łyka. Ja już się na tym przejechałem na RR kiedy uwierzyłem, że Christian może powrócić

Ja sie opieram na tym, ze sam Jericho powiedzial iz wroci niedlugo po tym jak odpadnie z DWTS. Widzialem tez wpisy na tweeterze. A co do powrotu Christiana to sam sie na tym ostro przejechalem bo bardzo na to liczylem. Jesli Chris powroci bedzie fajnie, jesli nie powroci bedzie mniej fajnie ale tez fajnie

A mi się wydaje ,że się zawiedziemy i Jericho nie zobaczymy i pojedynek Ortona z CM skończy się RKO znikąd! Co według mnie byłoby najgorszą opcją. Mam nadzieje ,że dadzą Punkowi wygrać i skończą ten feud.Fajnie by było gdyby Punk ruszył po pas WWE i miał o niego feud z Ceną ewentualnie z Alberto gdy ten go już zdobędzie. Jedynym warunkiem byłby faceturn Punka który według mnie byłby dobrym rozwiązaniem.

1161423919541b3db89050d.jpg

Randy Orton vs CM Punk

Wszyscy mówicie że Punk ma wygrać chociażby miał mu pomóc Superman. Ja się nie zgodzę. CM Punk pokazał że jest obecnie chyba najlepszym zawodnikiem w WWE. Świetny ring-skill, genialne zachowanie podczas walk, genialny mic-skill. On zasługuje na czystą wygraną! Ale trzeba się będzie zadowolić zabookowaniem Punk'a na mega-ciotę i wygraną przez w chuj-wyjebany kant.

Szanse na wygraną Punk:55%, RKO:45%

Ja nie mówię , że nie zasługuje , baaa....jak by ode mnie to zależało to Punk by RKO zniszczył w tym feudzie :twisted: ale trzeba patrzeć na to realnie czyli nie ma szans że CM pojedzie czysto Ortona.Wygranej Randala nie przełknę(choć to by był 2 feud pod rząd który Randal przegra :shock: )

Ja.. Poszła plota, że Chris może być obecny na Extreme Rules i odrazu większość ty łyka.

Ja też nie wierze w pojawienie Y2J na ER(jeśli się pojawi będę mile zaskoczony) ale ciężko będzie kupić wygraną Punka nawet przy pomocy New Nexus które Randal wykopał bez żadnego problemu.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

A dla mnie procentowo sytuacja przedstawia się tak:

CM Punk: 62.2353%, Randy Orton: 37.7647%

Miz: 71.9143%, John Cena: 28.0844%, John Morrison: 0.0013%

JR i King: 83.2140%, Swagger i Cole: 16.786%

Alberto del Rio: 7.0788%, Christian: 92.9212%

Rey Mysterio: 74.3331%, Cody Rhodes: 25.6669% .

Nie pytajcie się mnie jakimi wzorami to obliczałem, to nie wasza sprawa. To moje zdanie i już.

[ Dodano: 2011-05-01, 14:29 ]

ale ciężko będzie kupić wygraną Punka nawet przy pomocy New Nexus które Randal wykopał bez żadnego problemu.

Robicie z Ortona nie wiadomo jakiego terminatora, który poradziłby sobie jednocześnie z całym rosterem WWE. W New Nexus jest Ryan, McDonald, Otunga no i Punk. 4 na 1. Orton "wykopywał ich bez żadnego problemu" pojedynczo, a przypomnę, że gdy na początku mieli znaczną przewagę liczebną (4 na 1 i 3 na 1) to zwiewał gdzie pieprz rośnie do publiczności.

Nie, nawet mark nie uwierzy, że Orton da sobie radę jednocześnie z czterema osiłkami. LMS to pojedynek bez DQ. Wystarczy zabookować New Nexus i to wszystko, Punk ma wygrany feud. Ciężko byłoby kupić taką wygraną? To ja nie wiem już jaką byłoby łatwo, naprawdę... :roll:

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

ER nadciąga wielki mi krokami, ba to już dziś. Czeka mnie kolejna nieprzespana noc z WWE.

Rey Mysterio vs Cody Rhodoes

W tym pojedynku zwisa mi to czy wygra Rey czy Cody, ważne aby był to pojedynek dobry, a o to się nie ma co martwić. Feud jest poprowadzony z pomysłem i w ogóle to fajnie się on zaczął. Dzięki Reyowi Cody urósł na gwiazdę SD! w moich oczach. Moim zdaniem nawet jak Cody przegra to się nic nie stanie, gdyż wygrana na WM jest dużo ważniejsza i to wszyscy zapamiętali i będą pamiętać, a ewentualna wygrana na Extreme Rules Reya zostanie pominięta :grin: .

Alberto Del Rio vs Christian

Kolejny pojedynek, który mnie ekscytuje. Wytypowanie zwycięzcy jest trudne, bo Del Rio przeszedł na RAW, a jego wygrana spowodowałaby, że na RAW były by pas WHC i WWE, ale wszystko jest możliwe, i to Christian może wygrać pas, który w ten sposób zostałby na SD!. Jak dla mnie to o wygranej któregoś z nich może zdecydować to czy WWE chce doprowadzić do unifikacji pasów.

Divy

Jedyna para Div, wokół której dzieje się coś ciekawego to Layla i Michelle. Liczę na debiut Kharmy w tym pojedynku i w ten sposób mecz będzie nierozstrzygnięty i żadna z Div nie będzie robiła sobie przerwy w ringu, chyba, że McCool tak bardzo tego chce :???: .

Randy Orton vs CM Punk

powiem krótko, niech CM Punk wreszcie wygra bo na to zasługuje szmacą go od przegranej z Takerem na Hell in the Cell :( .

Reszta pojedynków mnie nie interesuje, a szczególnie ta szopka z Colem, niech siedzi za stołem komentatorskim, tam jest genialny.

TheMiz napisał/a:

ale ciężko będzie kupić wygraną Punka nawet przy pomocy New Nexus które Randal wykopał bez żadnego problemu.

Robicie z Ortona nie wiadomo jakiego terminatora, który poradziłby sobie jednocześnie z całym rosterem WWE. W New Nexus jest Ryan, McDonald, Otunga no i Punk. 4 na 1. Orton "wykopywał ich bez żadnego problemu" pojedynczo, a przypomnę, że gdy na początku mieli znaczną przewagę liczebną (4 na 1 i 3 na 1) to zwiewał gdzie pieprz rośnie do publiczności.

Nie, nawet mark nie uwierzy, że Orton da sobie radę jednocześnie z czterema osiłkami. LMS to pojedynek bez DQ. Wystarczy zabookować New Nexus i to wszystko, Punk ma wygrany feud. Ciężko byłoby kupić taką wygraną? To ja nie wiem już jaką byłoby łatwo, naprawdę... :roll:

No może odrobinkę przesadziłem ale Orton jest największym terminatorem , porównywalnym do niego jest tylko malutki meksykanin.Sam zobacz na WM'ce Randal "ledwo co chodził" a i tak wygrał z Punkiem to w pełni sprawnego mogą go tak zabookować ze da rade 4 vs 1.Właściwie gdyby nie groźba CM pewnie by go tak zabookowali. Ale nie będę się kłócił bo to zawsze jest "jeśli" jednakże przekonasz się że gdy NN zaatakuje Randala zobaczysz taki moment że Orton będzie nad nimi górował.

Jerry Lawler and Jim Ross vs. Michael Cole and Jack Swagger

Zamulacz, który powinien się skończyc zanim się zaczął. Je*ie mnie to kto tu wygra.

The Miz © vs. John Cena vs. John Morrison

JoMo niestety został dodany, aby poskakac sobie z klatki, i podwyższyc poziom tej walki. Miz już bardzo długo ma pas, i sądzę, że niektórym zdążył się znudzic jako champ (chociaż w tej roli spisuje się bardzo dobrze) :) Ale niestety, wydaje mi się, że wygra Cena. :cry:

Christian vs. Alberto Del Rio

Wygrana Christiana jest dla mnie pewna. 2 główne pasy na Raw, i 2 midcarderowe na SD!? Kiepski scenariusz, w najbliższym czasie liczę na zmianę posiadacza pasa IC/US na superstar z Raw.

Randy Orton vs. CM Punk

Czytając ostatnie newsy sądzę, że wygra Punk. Po pierwsze, będą go chcieli zatrzymac w WWE, po drugie ew. powrót Jericho chcącego się zemścic na RKO. Po trzecie, Punk ma New Nexus, i jak już ktoś wspomniał LMS to NO DQ, więc interwencja podopiecznych Punka jest tu prawie pewna.

Cody Rhodes vs. Rey Mysterio

Liczę na dobrą walkę, chociaż niestety feud zakończy się wygraną Mysteria.

Layla vs. Michelle McCool

Divy przeważnie przewijam, liczę na wygraną Layli

No może odrobinkę przesadziłem ale Orton jest największym terminatorem , porównywalnym do niego jest tylko malutki meksykanin.

"Terminatorem"... jak ja nie lubię tego określenia. Orton jest faceowym Main Eventerem w WWE. KAŻDY Face'owy Main Eventer w WWE jest wg skali większości tutaj na forum terminatorem w takim razie.

Orton, Cena, Big Show, Rey, Triple, Undertaker i do niedawna Edge - ciężko byłoby kupić czystą przegraną jakiegokolwiek z nich z jakimś heelowym ME. Wyrównane pojedynki w dzisiejszym WWE mogą toczyć ew. tylko między sobą, heele by zwyciężyć muszą zazwyczaj kancić na potęgę. Taka też jest poniekąd ich rola i wkurza mnie osobiście narzekanie na to - tak WWE funkcjonuje już od paru lat.

Patrz, Orton jest największym 'terminatorem' w federacji, a przegrał swój ostatni feud z Mizem. Wcześniej miał feud z Sheamusem, który wygrał (z Barrettem nie liczę, bo to Cena był na pierwszym planie, a Randy występował tam tylko jako mistrz WWE) oraz z Edgem, który zakończył się no contest z powodu kontuzji ramienia Randala. Przypomnę, że do czasu Night of Champions od WrestleManii XXVI Viper nie wygrał żadnego (ŻADNEGO) pojedynku na galach PPV (a było ich pięć). Ba, w pojedynku 1 na 1 przegrał czysto ze Swaggerem w walce Extreme. Dalej było Over the Limit i no contest w wyniku kontuzji Ortona. W fatal-4-wayu razem z Ceną i Edgem przegrał z Sheamusem (tam była chyba jeszcze interwencja Nexusów). Money in the Bank - przegrał z Mizem. Na SummerSlam Sheamus się zdyskwalifikował.

Potem rzeczywiście terminatorował na potęgę, ale to był okres od Night of Champions do Survivor Series. Potem TLC i RR, które przegrał z Mizem oraz pojedynek Elimination Chamber, z którego również nie wyszedł zwycięsko. W końcu WM'ka na której wygrał z Punkiem po przepięknym RKO z powietrza.

Randy terminatorem? Od WM XXVI do XXVII przegrał bądź "zremisował" osiem pojedynków, wygrywając pięć. Jak na faceowego main eventera w WWE dość przyzwoity wynik dla jego oponentów, nie uważasz?

Sam zobacz na WM'ce Randal "ledwo co chodził" a i tak wygrał z Punkiem to w pełni sprawnego mogą go tak zabookować ze da rade 4 vs 1.Właściwie gdyby nie groźba CM pewnie by go tak zabookowali. Ale nie będę się kłócił bo to zawsze jest "jeśli" jednakże przekonasz się że gdy NN zaatakuje Randala zobaczysz taki moment że Orton będzie nad nimi górował.

W jaki sposób Orton mógłby sobie sam poradzić z czterema zawodnikami? Rozmnoży się? Mógłby mu ew. ktoś pomóc, ale wąpię w takie rozwiązanie. I tutaj dochodzimy do tego do czego chciałem dojść - wbrew powszechnie panującej opinii w momentach, w których powinien.. Randal dalej bookowany jest w większości przypadków jak zwykły śmiertelnik (pomijam WM'kę na której rzeczywiście wygrał będąc cały czas obijany, tutaj masz rację).

Być może się mylę i na ER uświadczymy Vipera sprzedającego poczwórne RKO i punt kicka Punkowi, ale jakoś ciężko mi uwierzyć w taki scenariusz. Powtórzę - Orton, przynajmniej w moim mniemaniu, jest (tak samo jak Big Show, Triplak, Cena, Rey i Taker) po prostu faceowym Main Eventerem. Tak oni są bookowani, jako najlepsi zawodnicy w WWE. Heelowie za to normalnie przedstawiani są jako średniacy, którzy najlepiej potrafią kantować (taka między innymi jest też definicja heela na wikipedii). I żeby nie było - jestem oczywiście całym sercem za Punkiem i chcę by wygrał (on to w ogóle od feudu z Hardym nie wygrał żadnego programu), ale wkurza mnie to, że ludzie wytykają faceowym ME w WWE, że... wykonują swoją pracę.

Powiem to jeszcze inaczej. WWE jest dla marków. Czy rzeczywiście wiarygodnym byłoby gdyby Punk czysto pojechał Ortona (jak to tutaj niektórzy wręcz "żądają")? Pomijam to czy mu się należy (bo należy). Czy byłoby to wiarygodne dla marka, targetu jaki obrał sobie już jakiś czas temu Vince?

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Te długie wywody na temat tego, jak to każdy heel w WWE jest szmacony naprawdę są już męczące. Heel nie istnieje po to, żeby jedynie wkurwiać publicznośći mówić jaki jest zajebisty, a z face'ami walczyć jak równy z równym. Heelowy wrestler zazwyczaj nie wygrywa czysto (dotyczy do przeważnie superstarsów z górnej półki), nie ważne czy to WWE czy TNA. Kto kupi czystą wygraną Punka? Smart. Ale czy to do nich Vince kieruje swój produkt? Oczywiście, że nie. Czysta wygrana Punka być może podpromowała by go w całkiem dużym stopniu, ale Randy wiele by na tym stracił (pomijając już fakt, że dla marka nie do pomyślenia byłoby, że Randall daje się tak łatwo pokonać). Interwencja Nexus jest nieunikniona (nie ważne czy to face'owa, czy heelowa stajnia, wiadomym jest, że muszą pomóc szefowi, to nie TNA i Immortals, którzy zapomnieli o swoich kumplach po powrocie AJ'a).

Orton, Cena, Big Show, Rey, Triple, Undertaker i do niedawna Edge - ciężko byłoby kupić czystą przegraną jakiegokolwiek z nich z jakimś heelowym ME. Wyrównane pojedynki w dzisiejszym WWE mogą toczyć ew. tylko między sobą, heele by zwyciężyć muszą zazwyczaj kancić na potęgę. Taka też jest poniekąd ich rola i wkurza mnie osobiście narzekanie na to - tak WWE funkcjonuje już od paru lat.

Jak dobrze pamiętam to Kane heel zremisował z Edgem głównym facem smackdown to oznacza że dał by rade i Big Show'owi i Reyowi którzy byli wtedy niżej w hierarchii niż Rated R.Arystokrata też ma bardzo wysoką pozycje i przynajmniej ja kupił bym jak by czysto pojechał np. Meksykanina .

Potem rzeczywiście terminatorował na potęgę, ale to był okres od Night of Champions do Survivor Series. Potem TLC i RR, które przegrał z Mizem oraz pojedynek Elimination Chamber, z którego również nie wyszedł zwycięsko. W końcu WM'ka na której wygrał z Punkiem po przepięknym RKO z powietrza.

Randy terminatorem? Od WM XXVI do XXVII przegrał bądź "zremisował" osiem pojedynków, wygrywając pięć. Jak na faceowego main eventera w WWE dość przyzwoity wynik dla jego oponentów, nie uważasz?

Do Night of Champions faktycznie nie był terminatorem i choć nie cierpię tego zawodnika do właśnie tego ppv szło go jakoś oglądać.Ale gdy zdobył pas to się zaczęło :mad: RKO z 3x na jednej gali nie dało się tego oglądać po 2 tygodniach.Myślałem straci pas wróci stan rzeczy do normy i będzie tak jak przed zdobyciem pasa.Na początku wszystko na to wskazywało że będzie tak jak myślałem , mimo że terminatorował w pojedynku z Mizem (dawał rade 2 vs 1 ) to przegrał w dosyć słabym kantem (Mizanin popchnął Alex a ten wpadł na Ortona , który wpadł na stół. :) ) No to teraz koniec z oglądaniem kilkukrotnie finishera Randala na jednym RAW , ale nie Randal wpakował się w walkę o pas na RR i wiadomo , że Mizanin nie wygra czysto (ale nie że Randala całe NN zaatakuje a Punk mu GTS wykona) ja tu sądziłem że będzie coś w stylu Orton szykuję się do RKO , Riley złapie za nogę Randala , Miz wstanie i wykona skull crushing finaly i dostanie pin.Na EC wyeliminowuje CM'a w niecała minute.Na WM'ce wygrywa ledwo co chodząc.

TheMiz napisał/a:

Sam zobacz na WM'ce Randal "ledwo co chodził" a i tak wygrał z Punkiem to w pełni sprawnego mogą go tak zabookować ze da rade 4 vs 1.Właściwie gdyby nie groźba CM pewnie by go tak zabookowali. Ale nie będę się kłócił bo to zawsze jest "jeśli" jednakże przekonasz się że gdy NN zaatakuje Randala zobaczysz taki moment że Orton będzie nad nimi górował.

W jaki sposób Orton mógłby sobie sam poradzić z czterema zawodnikami? Rozmnoży się? Mógłby mu ew. ktoś pomóc, ale wąpię w takie rozwiązanie. I tutaj dochodzimy do tego do czego chciałem dojść - wbrew powszechnie panującej opinii w momentach, w których powinien.. Randal dalej bookowany jest w większości przypadków jak zwykły śmiertelnik (pomijam WM'kę na której rzeczywiście wygrał będąc cały czas obijany, tutaj masz rację).

Użyje swoich mocy ! Randal jest bookowany właśnie na takiego supermana nawet Cena taki nie jest...Patrz jak Miz inkasował walizkę Orton był po obiciu przez Nexus , po pojedynku z Barretem i tak o mało co by z Mizaninem wygrał.

Być może się mylę i na ER uświadczymy Vipera sprzedającego poczwórne RKO i punt kicka Punkowi, ale jakoś ciężko mi uwierzyć w taki scenariusz.

Ja nie mówię że będzie taki scenariusz broń Boże ale przewidując końcówkę ( Randala okopuję całe New Nexus i ...Randal się podnosi 2 clostliny dla McGillicuttiego i Rayana + power slam do Otungi i....pojawia się Cm Punk i GTS dla Ortona sędzia liczy 1..2...3..4...5...6...7...8..9..10 Punk wygrywa walkę: :D )

Powiem to jeszcze inaczej. WWE jest dla marków. Czy rzeczywiście wiarygodnym byłoby gdyby Punk czysto pojechał Ortona

A czy był wiarygodne jak Szwagier pojechał Randala czysto ?

Te długie wywody na temat tego, jak to każdy heel w WWE jest szmacony naprawdę są już męczące. Heel nie istnieje po to, żeby jedynie wkurwiać publicznośći mówić jaki jest zajebisty, a z face'ami walczyć jak równy z równym.

Już ktoś kiedyś słusznie pisał, że nie ma nic bardziej wkurzającego niż jak heel jedzie czysto z facem - a tak już w historii WWE bywało. Poza tym jest spora różnica między nieczystą wygraną (co ja np. toleruję) a szmaceniem zawodnika - robieniem z niego tchórza, który spieprza z ringu, płacze, gdy ktoś mu rozwala autko, albo który przegrywa mimo pomocy kilku pomagierów itd. itp.

Patrząc na to co się działo w ostatnim czasie to zwycięstwo CM Punka nad terminatorem-Ortonem może nastąpić jedynie po interwencji całego Nexus, Chrisa Jericho, wszystkich świętych a może i samego diabła na sam koniec. Ale nie oznacza to, że musi się to wszystkim podobać. Gdzie narzekać nad mankamentami federacji Vincea jeżeli nie na forum wrestlingowym właśnie.

14453752125651e0a536c69.jpg

co do main eventu to ja myslałem że walka o pas WWE będzie ale jednak się myliłem.Pisze że będzie walka AdR vs Christian więc możliwe że coś mało realnego sie stanie :roll:

John Cena od dłuższego czasu nie będzie głównym wydarzeniem PPV;)

If you smell what The Rock is cooking!!!

256089434dd7a45d767df.jpg