Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania XXVII (spoilery, komentarze, opinie)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pomyliłeś kolejność got.

Rock najpirew powiedział o fruity pebbles (Cena dlatego jadł je na Elimination Chamber i kolejny raz udowodnił, że ma dystans do sibeie), a dopiero dwa tygodnie po tym(już po odpowiedzi ze strony Ceny) wypowiedział to zdanie ;).

• Odpowiedzi 391
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Opportunist

15

• Danielss

13

• Thrawn4

12

• adrhbk

11

Top użytkownicy w tym temacie

Pomyliłeś kolejność got.

Rock najpirew powiedział o fruity pebbles (Cena dlatego jadł je na Elimination Chamber i kolejny raz udowodnił, że ma dystans do sibeie), a dopiero dwa tygodnie po tym(już po odpowiedzi ze strony Ceny) wypowiedział to zdanie ;).

O, więc kiedy Rock zaczął z tymi Fruity Pebbles? Jest ten segment na Youtube, czy jak? Może nie powiedział tego na gali? Musiałem nie wyłapać. W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd. ;)

Rock zaczął z Fruity Pebbles podczas swojego pierwszego przemówienia po powrocie(czyli tydzień przed Elimination Chamber), Cena wszamał sobie te płatki na Elimination Chamber, żeby pokazać, że w czterech literach ma to, co Johnson o nim powiedział.

od 1:01 ;).

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

got, dzięki za przybliżenie kontekstu. Dlaczego ludzie się jarają tym powiedzeniem czy powrotem Rocka w ogóle? Młodsi fani, którzy do tej pory widzieli Rocky'ego co najwyżej na klipach na YT, na każde jego słowo reagują tak, jakby właśnie usłyszeli Boga. Wiedzą, że to powiedział Rock, symbol ery Attitude, postać powszechnie szanowana, więc podobać się musi. Są też zapaleni fani Rocka i fani, którym jego występ się podobał, bo po prostu mają taki gust. I jeśli nawet jest to większość, to tylko w tym temacie widziałem posty kilku sensownych użytkowników, którzy też nie dopatrzyli się w występie Rocka na WM geniuszu. Więc nie ma co brać mnie pod włos i pytać "wszystkim się podoba, więc dlaczego nie podoba się Tobie" :).

1005187806541accfacb3d6.jpg

Ja tak w skrócie napisze co mi się podobało, a co nie.

Plusy:

- The Rock i Steve Austin - zrobili świetne show, fajnie było ich znowu zobaczyć. Bardzo podobało mi się to co zrobił Austin Bookerowi :D

- Walka pomiędzy Takerem a HHH - ogólnie spodziewałem się jeszcze lepszej walki, ale wiadomo, że Takerowi przeszkadza wiek i kontuzje.

Minusy:

- Eight Man Tag Team Match - to było troszke żałosne. Same wejścia trwały dłużej niż sama walka

- Jerry Lawler vs. Michael Cole - słaba walka

- Six Man Mixed Tag Team Match - słaba walka

Pozostałe:

- The Miz (w/Alex Riley) © vs. John Cena - walka średnia, było pare ciekawych akcji, szczególnie po tym jak przyszedł The Rock

- CM Punk vs. Randy Orton - napewno tych dwóch stać na dużo lepszy pojedynek, sama walka nie była zła

- Edge (w/Christian) © vs. Alberto Del Rio (w/Brodus Clay) - całe dobre wrażenie z tej walki zepsuł mi Edge po nieudanym spearze ( wogóle było widać jak już biegł, że nie uderzy Alberto )

Ogólnie WM 4/10 spodziewałem się dużo lepszej gali

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Więc ocenie tą wrestlemanie tak :

http://www.google.pl/imgres?q=facepalm&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=826&tbm=isch&tbnid=dxtWledvuhV99M:&imgrefurl=http://magiauwodzenia.blogspot.com/2010/11/podsumowanie-obecnosci-w-spoecznosci.html&ei=9SOeTaIKw4E6zLvwngQ&zoom=1

Czas na krótką ocenę (bardzo subiektywną, bo tygodniówek nie oglądałem od dawna, więc pewne feudy i otoczka były dla mnie nie do końca jasne, skupię się więc głównie na walkach).

Edge vs del Rio - solidny średniak... na pewno dziwi, że del Rio, jako zwycięzca RR, walczył w openerze, a nie w ME, lub choćby w środku karty, ale... niezbadane są wyroki Vince'a... bookowanie del Rio na kolejnego heela-popierdółkę (płakał nad autkiem, jak CR po wyimaginowanym faulu:) ) to na pewno nie jest los, jaki na WM winien czekać zwycięzce battle royal

Cody vs Rey - nie było najgorzej; Cody, jakiego pamiętałem z czasów, kiedy oglądałem WWE regularnie, odszedł na szczęście do lamusa - ten dzisiejszy to całkiem niezły worker, dobrze sprzedający gimmick; poza tym - cieszy porażka Reya (piątka, Raven;)

Kane i reszta vs Corre - na takie coś naprawdę szkoda czasu, zwłaszcza, że (jak mogłem się zorientowac czytając forum), Corre mieli być całkiem silną stajnią

Orton vs CM Punk - jak dla mnie, całkiem fajna walka, na duży plus zwłaszcza RKO z powietrza na lecącym Punku... CM to świetny aktor, mógłby zakręcić się bliżej głównych paśów, bo i publika na niego reaguje, jest świetnym heelem (takim cwaniakiem, choć niestety i popierdółką, chowającą się za Nexusami - patrz RR)

Taker vs HHH - nie wiem, czy technicznie najlepsza, ale dramaturgia naprawdę spora, cała otoczka, wyjścia, ringowa chemia (której, w przeciwieństwie do zakulisowej, jest mnóstwo między tymi panami); Hell's Gate trochę kalecznie, Taker jakby nie miał siły dociągnąć stopy, tym niemniej i tak wypadło fajnie (Tombstone i parodia całego podejścia do pinu wypadł naprawdę dobrze); słowem i wilk syty (HHH zabookowany jednak mocniej, niż Grabarz) i owca cała (streak Calloway'a)

Cole vs Lawler - może i ten feud był jakiś, ale walka ex-wrestlera z teletubisiem nawet na taką skromną pochwałę nie zasłużyła; najważniejszy w tej walce był i tak SCSA

JoMo,Trish,Snuki vs LayCool/Ziggler - słabo wygląda dywizja div, jeśli tak znaczące postaci jak LayCool obrywają od szmacącej się w MTV Chilo-Włoszki; cóż z tego, że zrobiła gwiazdę czy salto, skoro do pinu oderwała nogi od ziemi niżej, niż WeeMan w żarciku N!KO ;) jeszcze słabiej wyglądają Morrison i Ziggler, skoro tyle "znaczyli" w tej walce

The Miz vs Cena - Miza lubię, głównie za mikrofon (z nowych gwiazd WWE zapewne najjaśniej błyszczy, kiedy gada); ringowo przeciętny, ale chyba i tak nie gorszy od Jaśka... sama walka ani ziębiła, ani grzała; bardziej czekałem na interwencję the Rocka, bo jak dla mnie była pewna... szkoda trochę Mizanina, że zamiast celebrować (zwycięstwo/debiut/pas/main event - niezły czteropak) swój "thunder" na Wrestlemanii, oberwał jak jakiś adept

Słowem - widziałem gorsze WM'ki, widziałem jednak wiele o niebo lepszych...

Tez cos skrobne o Wrestlemanii.

Na wstepie gadka The rocka. Słaba, owszem rozruszał publike, ale nie było w niej jaj.

Pozniejsze gadki The rocka za kulis , wrescie odbre i takie jak oczekiwalem od niego.

O wiele gorzej niz na Raw pare tygodni temu, no nic po tej nudnej gadce, wrescie pierwsza walka.

Ku mojemu zaskoczeniu, jako pierwsza walka o pas Heavy, juz sioe doyslilem ze Alberto nie zdobedzie pasu.

Walka mocno srednia ale dała rade, fajne dopasowanie christiana i tego drugiego co go nie znam 9nie ogladam tygodniowek).

Nastepnie Rey- cody Rhodes.

Stawiałem na Codego, po pierwsze Rey owi odwala z tego co donosza serwisy, Machon musial mu pokazac miejsce w szeregu. Kolejna sprawa jest fajna postac Codego obecnie i dobrze nia gra. Czas by dac mu zwyciestwo nad duza gwiazda na najwiekszej gali w roku, jak dalej pociagnie swoja postac, juz zalezy od niego, dostal duza szanse.

Sama walka jednak slaba, oprocz paru momentow, widac ze Rey sie nie staral, na miejscu Vinca wywalil bym pajaca juz teraz gdy jest nastepca w postaci Mistico, bo sodowka mocno mu uderzyla.

Big Show-Nexus czy tam Core, co za beznadziejny booking. Mogli zrobic z tego ciekawy elimination match, a zrobili squash. Tak promowana stajnia helli dostaje tak szybko, pewnie szybko sie rozpadnie.

Randy-Punk srednica, ale nie bylo tak zle. Po tych szmaceniach Punka przez Reya, nie spodziewalem sie ze z nowa grupa pokona kolejna gwiazde i tak niestety jest. Punk musi jeszcze poczekac, moze faceturn by tu pomogl, bo jako hell jest strasznie prowadzony.

Lawler-cole gowno a nie walka. Szacunek dla The kinga, bo zaczynał kariere w 1970r. jeszcze wczesniej niz flair i wciaz aktywny. Cole to wogole niepotrzebny wystep i to jeszcze na WM. Sytuacji nie uratowal Stone Cold. Lubie Austina ale to juz jest nudne, stunery ,na prawie wszystkich i papa do nastepnego razu zrobie to samo.

A glupota WWE, nie ma granic na najwiekszej gali w roku znow dali walke pretendujaca do najgorszej walki roku i majaca najwieksza szanse wygrac.

UnderTaker-HHH najlepsza walka na tegorocznej Wrestlemanii, co tylko pokazuje ze slabe sa rozpisane walki i wielu gwiazdom albo brakuje umiejetnosci albo sie nie chce...

Mimo tego slabsza o wiele niz match z Michelsem, ale HBK to wyzsza liga umiejetnosci niz HHH. Dobrze ze taka stypulacja, byla dramaturgia, po dlugim czasie widac bylo ze zawodnicy daja z siebie wszystko. Streak obroniony, mysle ze po 20:0 Taker odejdzie na zasluzona emeryture, tylko kogo pokona jako 20? Moze Lesnara? Napewno musi to byc duza gwiazda. Koncowka troche naciagana, pare sytuacji spiepszonych, ale to weterani, walka bardzo dobra.

Trish,Jakas gruba dupa i Morrison vs Ziggler i LayCool- match zenujacy. Ciekawe dlaczego nie dali tam przynajmniej Divas Champa, zamiast tego jakas tam gwiazdke tv . Porobila pare salt, reszta szybkie ataki, zeby jak najszybciej pokazac ta gwiazdke, szkoda wiecej pisac o tym slabym wystepie jeszcze gorszym od Corre-Big show team.

The Miz vs Cena tak kazdy narzekal na Cene, ale ringowo przewyzasza Miza. jak na nich nie wyszlo najgorzej, zjadliwy match, postarali sie. Koncowka ok, wygral w koncu hell.

Niszczenie miza glupota, no tak The rock byl tu glowna gwiazda.

Tegoroczna Wrestlemania wyszla mocno srednio, nie byla najgorsza Wreslemania, duzo jest brakuje do wielu WM. Co bedzie gdy Takera zabraknie? Juz nie chce o tym myslec, bo woczas jakby na tej wrestlemanii zabraklo Takera, to pretendentem do najlepszej walki na Wrestlemanii bylby opener.

Ocena: 3/10

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Na końcu WMki przydałby się Ron Simmons, który całą tą galę skwitowałby głośnym: "DAMN!".

Nie powaliła mnie niczym. Chyba, że wystrojem, to tutaj na +. O, jeszcze koleś w pierwszym rzędzie, który w tamtym roku na WM śpiewał I am the game. :D

5039160144c765580c712d.jpg

słabizna , oprócz walki hhh vs taker co chwila przewijałem o 20sec, i wm oglądnałem w 45min.

Niech ,że już taker kończy szkoda chłopa wraca na walke na Wm, potem ze dwie gale PPV w roku i znów WM i znów kolejne zwycięstwo.

bez MITB Wmka nie ma tego czegoś, te walki albo bardzo ch... jak walka 6 tag team , i jak corre na SD też nie porozumienie.

Na pewno lepsza walkę by zrobił RUdy i DANIEL o US champion , ale po co lepiej robić nic nie wnoszące walki komentatorów, albo mieszane teamy

padaka

moja ocena

1,5/10

w całej historii wrestlingu był tylko jeden"THE GREAT ONE",nigdy już takiej osoby nie będzie

http://www.youtube.com/watch?v=Z7i_H6cELXg&feature=related -> jedna z najfajniejszych scenek z Rockiem moim zdaniem

Nic, tylko pogratulować jarekrk. Nazywasz gale słabą, chociaż całą ją przewinałeś? Cholera jasna, może nie oglądaj i oceniaj ją po wynikach, nie wysilaj się.

• Reputacja:   361
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

bez MITB Wmka nie ma tego czegoś

Ciekawa teoria, bo walki MITB - pomimo że zawsze efektowne - nigdy nie bywały najlepszymi starciami na którejkolwiek z WrestleManii, tak więc raczej obecność tego typu pojedynku na WM XXVII nie uratowałoby jej jako całości. Pies jest pogrzebany w ogólnie kiepściutkim poziomie starć oraz słabym bookingu a nie tym, że zabrakło MITB.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Wie ktoś może ,jakie były ratingi tegorocznej wrestlemanii ?
  • 3 tygodnie później...

Sorry, że odgrzewam kotleta, ale obejrzałem sobie wczoraj WMkę na Extreme, i zauważyłem ciekawą rzecz: Phenom wchodził (i wychodził) przy swojej starej wejściówce, tym czasem jestem pewien, że kiedy oglądałem na żywo, muzyka była inna (Ain't no grave)! Ktoś może wie, czemu tak zrobili?

1161423919541b3db89050d.jpg