Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

UFC 121: Lesnar vs. Velasquez - WYNIKI.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

UFC 121: Lesnar vs. Velasquez

http://img824.imageshack.us/img824/2757/ufc121.jpg

Preliminary card:

Heavyweight bout: Jon Madsen vs. Gilbert Yvel

Zwycięzca: Jon Madsen, przez TKO (uderzenia) - 1:48 rundy pierwszej.

Middleweight bout: Chris Camozzi vs. Dong Yi Yang

Zwycięzca: Chris Camozzi, przez niejednogłośną decyzje (28-29, 29-28, 29-28).

Lightweight bout: Sam Stout vs. Paul Taylor

Zwycięzca: Sam Stout, przez niejednogłośną decyzję (29-28, 28-29, 30-27).

Welterweight bout: Mike Guymon vs. Daniel Roberts

Zwycięzca: Daniel Roberts, przez poddanie (anaconda choke) - 1:13 rundy pierwszej.

Preliminary card (Spike TV):

Middleweight bout: Patrick Côté vs. Tom Lawlor

Zwycięzca: Tom Lawlor, przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 30-27).

Middleweight bout: Court McGee vs. Ryan Jensen

Zwycięzca: Court McGee, przez poddanie (arm triangle choke) - 1:21 rundy trzeciej.

Main card:

Heavyweight bout: Brendan Schaub vs. Gabriel Gonzaga

Zwycięzca: Brendan Schaub, przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 30-27).

Light Heavyweight bout: Tito Ortiz vs. Matt Hamill

Zwycięzca: Matt Hamill, przez jednogłośną decyzję (29-28, 29-28, 30-27).

Welterweight bout: Diego Sanchez vs. Paulo Thiago

Zwycięzca: Diego Sanchez, przez jednogłośną decyzję (30-26, 29-28, 29-28).

Welterweight bout: Jake Shields vs. Martin Kampmann

Zwycięzca: Jake Shields, przez niejednogłośną decyzję (29-28 Shields, 29-28 Kampmann, 30-27 Shields).

Heavyweight Championship bout: Brock Lesnar © vs Cain Velasquez

Zwycięzca: Cain Velasquez, przez TKO - 4:12 rundy pierwszej.

Bonusy:

Walka wieczoru: Diego Sanchez vs. Paulo Thiago

Knockout wieczoru: Cain Velasquez

Submission wieczoru: Daniel Roberts

Premia wynosi: 70 000$.

Edytowane przez Ja Myung Agissi
https://forum.wrestling.pl/topic/22516-ufc-121-lesnar-vs-velasquez-wyniki/

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

2

• Ja Myung Agissi

2

• nasjazz

1

• patik421

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

* Fight of the Night: Diego Sanchez vs. Paulo Thiago

* Knockout of the Night: Cain Velasquez

* Submission of the Night: Daniel Roberts

Każdy bonus po 70 000 $

Swoja drogą Lesnar straszliwie w pipe dostał :-) Ciekawe, czy zdecyduje się na rewanż jeżeli jest taka opcja.

pozostałe walki - decyzje sędziów, szkoda że nie było żadnych ciekawszych nokautów poza Main Eventem :)

https://forum.wrestling.pl/topic/22516-ufc-121-lesnar-vs-velasquez-wyniki/#findComment-208243

http://www.bankfotek.pl/image/789227.jpeg

Jinheung Taewang, przypomnij mi, ile miało nie wejść ? :P

Piękna walka ze strony Caina.

https://forum.wrestling.pl/topic/22516-ufc-121-lesnar-vs-velasquez-wyniki/#findComment-208257

Rzeczywiście Brock ładnie dostał. Jak zobaczyłem co Cain mu zrobił to się przestraszyłem. Brock miał strasznie rozciętą skórę pod okiem, jak by go ktoś nożem chlasnął. Krew z tego miejsca leciała jak szalona. Było widać że na ramieniu miał sporo krwi. Do tego tamowali krwawienie, a krew leciała dalej. Fakt TKO bardzo ładne. Cain wykręcił swoją najlepszą walkę w historii. No i pierwszy Meksykański mistrz UFC wagi ciężkiej. Oby więcej takich walk. Resztę walki zobaczę później.
https://forum.wrestling.pl/topic/22516-ufc-121-lesnar-vs-velasquez-wyniki/#findComment-208306

Łukasz dziękuję, już nie miałem siły trwać przy tej gali, a bonusy pojawiają się około 60 minut po evencie. ;)

Paweł, z Twojego kuponu, tylko Jake wydawał mi się pewny, potem się okazało, że to właśnie ta walka nie była pewna. Jak obejrzysz walkę z Duńczykiem, to już taki wesoły nie będziesz. :P

Update: Bonusy dodane. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/22516-ufc-121-lesnar-vs-velasquez-wyniki/#findComment-208391

• Reputacja:   228

Cain vs. Brock - dawno nie jarałem się tak żadną walką. Oglądanie w necie ma tą wadę, że odpalając playera - wiemy ile potrwa dana walka. Tutaj widząc mizerny wynik "ponad 4 minuty", byłem przerażony, że to jednak Lesnar powiózł Velasqueza (Brock jest najbardziej niebezpieczny w początkowej fazie, a Cain miał zyskiwać przewagę, stopniowo, w kolejnych rundach). Na szczęście zaskoczenie okazało się takie, jak przy walce Fedora z Werdumem (tylko w drugą stronę :D).

Velasquez świetnie bronił obaleń a kiedy Lesnarowi udawało się sprowadzić walkę do parteru - Cain natychmiast wstawał (świetne zapasy Velasqueza). Obawiałem się o stójkę, bo niby Cain miał mieć ją lepszą, ale akcje "lewy na lewy" działały na korzyść Mistrza, poprzez większy zasięg ramion. Kiedy obalił pretendent, wyszedł standardowy, mocny minus Brocka, który w opałach "robi żółwia", albo "osłania się tymi wielkimi rękawicami" i nie kontratakuje. Takie coś było dobre w przypadku Carwina, który się wystrzelał i sam chyba zwątpił, że może jeszcze wygrać walkę, ale nie w przypadku Caina, który ma żelazną kondychę i mógłby takie G&P serwować Lesnarowi przez 5 rund. Po pierwszej takiej akcji udało się jakoś Mistrzowi wstać, ale zrobił to tak chybotliwie, że pretendent szybko posłał go znowu na deski i tam metodycznie dobił przez G&P.

Szacunek dla Brocka, bo wytrzymał naprawdę długie bombardowanie przez G&P zanim sędzia przerwał walkę. Jeszcze większy respect dla Caina, który pokonał rywala w jego własnej grze (Lesnar obalając nie potrafił tego jakoś mocniej wykorzystać. Cain jak już obalił - dobrał się do pleców oponenta, rozpoczął G&P i to był początek końca).

Mam nadzieję, że ta walka pokazała wszystkim niedowiarkom (którzy twierdzili, że Brock pojedzie Carwina, Caina i JDS'a - a wtedy mi wypomną moje stanowisko :twisted), że Lesnar - mimo, że poczynił ogromne postępy i z pewnością nie powiedział jeszcze ostatniego słowa w MMA - nie jest żadnym ubermensch'em i ma jeszcze sporo niedociągnięć, które sprytny rywal potrafiłby wykorzystać, aby wygrać walkę.

Krótka, ale niesamowicie emocjonująca walka. Ja ją oglądałem na stojąco :D

Hamil vs. Ortiz - mało ciekawa walka, dużo wyprowadzanych uderzeń, trafiających w próżnię. Dobry, agresywny początek ze strony Tito (ładne kombinacje pięściarski połączone z kopnięciami), później było już gorzej, bo Ortiz zdecydował się prowadzić tą walkę w stójce (zrezygnował ze swojego trademarkowego G&P, przeprowadzając tylko jedną próbę sprowadzenia walki na glebę :shock:), gdzie walka była doć wyrównana, do czasu, gdy Hamil nie decydował się obalać, bo w parterze Matt robił z oponentem co chciał (świetna kontrola w parterze i bardzo solidne zapasy Hamila), demolując go łokciami i punch'ami.

Zasłużone zwycięstwo Hammera i dziwna strategia Ortiza, który nie wykorzystał tu zupełnie swoich zapasów, agresywnego G&P i zawsze solidnej kontroli w parterze (czyżby obawa przed zapasami Matta przeważyła w opracowywaniu fight planu?).

Schaub vs. Gonzaga - totalna dominacja w stójce Schauba (ładnie mu wchodziły kombinacje). Szkoda, że Brendan zawalczył z taką... "nieśmiałością" :D, bo stawiam, że gdyby przycisnął mocniej Gonza, to nie byłoby potrzeby zdawać się na decyzję sędziów.

Nie potrafię skumać Gonzagi... Facet jest wirtuozem parteru a co walkę - na chama pcha się w stójkę (której nie ma zbyt mocnej). W pojedynku z Schaubem nawet nie próbował zbyt często sprowadzać do parteru (były chyba ze 2 próby) :shock: Na jego miejscu, widząc jaką przewagę ma rywal w stójce - spróbowałbym go wciągnąć chociażby do gardy i tam próbować poddać, a Gonzo, gdy się poślizgnął i upadł (a Brendan ochoczo ruszył w stronę parteru) natychmiast zaczął wstawać, wystawiając się na punche Schauba.

Może i grappler z Gabriela jest wyśmienity, ale strateg z niego żaden. Walcząc w takim stylu, nie zrobi większej kariery u Dany (będzie moczył z każdym, ponadprzeciętnym stójkowiczem).

Sanchez vs. Thiago - świetna walka, obfitująca w dramatyczne zwroty akcji. Tak jak w pierwszej rundzie Diego nie potrafił się odnaleźć w stójce i Paulo ładnie wykorzystywał tam swoją przewagę zasięgu, wypunktowując w tej rundzie rywala, tak w kolejnych - Sanchez zaczął sprowadzać do parteru i mocno dominować tam przeciwnika przez G&P. Rund 2 i 3 to popisy Diego na glebie, który jak raz już sprowadził walkę do parteru, tak nie odpuszczał pola niemal do końca rund, dominując rywala i zdobywając wszelkie możliwe pozycje w parterze.

Bezdyskusyjne (wygrał drugą i trzecią rundę. Pierwsza była dla Paulo) zwycięstwo Sancheza (choć rozjebał mnie sędzia, który punktował dla niego tą walkę 26-30. Jakiś jego krewniak, czy co? :lol:), ale podobała mi się waleczność Thiago, który będąc nawet w największych opałach na glebie, cały czas kombinował, żeby wyciągnąć jakiegoś suba z gardy (facet ma serce do walki!).

P.S. To obalenie w wykonaniu Sancheza, z wyniesieniem z rozbiegu - miodzio, niczym z wrestlingu :D Czuć było power!

Kampmann vs. Shields - mało ciekawa walka. Martin wyraźnie dominował w stójce A Jake ciągnął cały czas na glebę, z różnym skutkiem. Tak jak pierwsza runda była dla Shieldsa (ładnie zdominował w parterze rywala), tak druga była wyraźnie dla Kampmann'a, który miał swoje chwile na glebie a ponadto - świetnie wygrywał starcia w klinczu, gdzie kolanami demolował rywala (Jake dwa razy poleciał na kolana po takich akcjach).

Trzecia runda była kontrowersyjna, bo przez pierwszą połowę dominował Martin, a w drugiej połowie na glebie przewagę zyskał Shields, tak więc wynik mógł pójść w którąkolwiek ze stron. Ja bym jednak zapunktował na rzecz na Kampmann'a, który popisał się lepszą stójką, lepszym kardio (Shields fatalnie wyglądał pod koniec pod względem kondycji) i efektywniejszym parterem (Jake ładnie zdobywał pozycje, ale jego G&P standardowo jest mierne i mało niszczycielskie. Mało wyprowadzanych uderzeń na glebie).

Jon Madsen vs. Gilbert Yvel - sporo czajenia się na początku, później szybka szarża Madsena zakończona obaleniem i agresywne G&P w wykonaniu Jona, na które Yvel odpowiadał słabym zasłanianiem się rękoma. Po chwili kanonady - sędzia przerywa i jest po walce.

Czarno widzę przyszłość Gilberta w UFC, jeżeli będzie przegrywał walki w tak fatalnym stylu.

https://forum.wrestling.pl/topic/22516-ufc-121-lesnar-vs-velasquez-wyniki/#findComment-208402

WIdzieliście motym LEsnara z Undertakerem po walce? Ponoć Brock bierze wolne żęby powrócić na WrestleManie na walke z UT.
https://forum.wrestling.pl/topic/22516-ufc-121-lesnar-vs-velasquez-wyniki/#findComment-208469

• Reputacja:   228

WIdzieliście motym LEsnara z Undertakerem po walce? Ponoć Brock bierze wolne żęby powrócić na WrestleManie na walke z UT.

W sumie bez sensu. Facet w końcu przekonał niedowiarków, że nie jest freakiem, ale prawdziwym, poważnie podchodzącym do tematu, fighterem MMA, trzepie mega-kasę u Dany i ma to teraz olać (oraz znowu zrazić do siebie hardcore'owych marków MMA, którzy wrestlingu wręcz patologicznie nienawidzą) aby powrócić na jedną walkę do Vince'a? (nie wierzę, że White puści go, aby sobie zawalczył z Takerem. Zwłaszcza jeśli widział jego SSP w walce z Kurtem, na WM'ce :twisted: ) Jakoś trudno mi w to uwierzyć.

[ Dodano: 2010-10-24, 21:50 ]

Swoja drogą Lesnar straszliwie w pipe dostał :-) Ciekawe, czy zdecyduje się na rewanż jeżeli jest taka opcja.

Nie widzę podstaw do rewanżu. Czysta wygrana Caina i mocna jego przewaga w tej walce (zero kontrowersji mogących być bazą dla montowania walki rewanżowej). Brock powinien wg mnie wygrać z 2-3 walki zanim dostanie znowu pojedynek o tytuł.

https://forum.wrestling.pl/topic/22516-ufc-121-lesnar-vs-velasquez-wyniki/#findComment-208480

Raven nie widziałem żeby lewe na lewe były na korzyść Lesnara. To właśnie lewe Caina pięknie wchodziły i Lesnara przelatywały. Natomiast w końcówce Brock sam się przewrócił by wstać i ponownie zakręcić bączka, bo nie złapał równowagi, ale to z własnego braku skoordynowania pewnych ruchów a nie przez jakąś konkretną akcję Velasqueza.

Obejrzałem na razie tylko tą walkę bo czas nie pozwolił na obejrzenie pełnych walk nawet na necie. Więc powiem tylko, że Cain zaczął za spokojnie. Inicjatywa na samym początku po stronie Brocka, który próbował rzeczy których teoretycznie nie powinien(flying knee). W parterze, póki Lesnar dobrze wszystko kojarzył, pokaz z obydwu stron zapaśniczych myków bardzo ładny. Z czasem jednak uderzenia Caina szczególnie na głowę zaczęły mieć coraz większe znaczenie, a sprawę w sumie domykało kolano Caina. I mamy nowego mistrza. Pogratulował.

https://forum.wrestling.pl/topic/22516-ufc-121-lesnar-vs-velasquez-wyniki/#findComment-208514

Takie walki jak ME zawsze zmuszaja mnie do siegniecia po MMA. Nie zawiodlem sie. Choc serce jakos bylo za Brockiem to Cain'a rowniez daze spora sympatia. Gdyby Lesnar przegral z kims innym to prawdopodobnie bylbym zly z wyniku, a tutaj mnie to nie trapilo. Ruszyli na siebie z ostra wymiana ciosow, jakby to jakas lzejsza waga byla. Zachwianie sie bylego zawodnika WWE zrobilo ogromna roznice i ustawilo walke. Pozniej kolano na twarz to "gwodz do trumny". Po tych ciosach co przyjal nie mozna odebrac Lesnarowi serca (i twardego ryja). Widac bylo jak desperacko stara sie wybrnac z opresji i uratowac tytul, ale Cain okazal sie sprytniejszy. Twarz Brocka po walce mowila wszystko. Brawo Velasquez! Czekam na rewanz.

(Dodam tylko, ze Brock powinien trzymac sie nowego wizerunku, bo broda wizualnie zdala egzamin)

https://forum.wrestling.pl/topic/22516-ufc-121-lesnar-vs-velasquez-wyniki/#findComment-208521

wywiad z Takerem na UFC. Ciekawie w 47 sekundzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/22516-ufc-121-lesnar-vs-velasquez-wyniki/#findComment-208533