Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Smackdown vs. Raw 2011 - rozgrywki forumowe

Kim gramy?  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kim gramy?

• Oryginalni wrestlerzy (bez możliwości dublowowania)
      19
    • CAW-y
      30
    • Dowolnie (bez możliwości dublowowania)
      11

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

czasami po prostu mam ochote sie zajebać... co ja takiego uczyniłem ze nie mam "konsoli nowej generacji"?! grr.. ale gZ za świetny pomysł, powinno wypalić. Jakby można było to bym chętnie był bookerem oczywiście jeśli szefostwo go potrzebuje ; ]

Know your damn role and shut your damn mouth!

13834820434d18ad8a05e25.jpg

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Spayki

6

• Heib

6

• Stuner

5

• malysz22ziom

5

Top użytkownicy w tym temacie

quote="Stuner"]Ja mogę przejąc rolę booker'a i GM'a graczy na XBL - mam jakieś tam doświadczenie w pisaniu segmentów no i nie mam Live'a. Spayki mógłby przejąc PSN i razem Heib'em pisać tam galę. A co do nazwy to się wymyśli oddzielną dla PSN i XBL.

Nie to żebym wątpił w twoje umiejętności bookerskie, ale czy na prawdę chciało by ci się tak pisać co tydzień? Wymyślać nowe feudy itd.

Ja dalej podtrzymuje zdanie jakoby miał być zwykł turniej. Poco wymyślać jakieś storyliny, feudy itd. skoro można zwykłe mecze. Tak w ogóle w bookowaniu gal to trzeba określone gimnicki itd. A jeśli w naszej federacji byliby tylko super bohaterowie, lub koksy, lub wrestlerzy w maskach to by była kiszka. Turniej jest bezbarwny? Czemu. Myślę, że gdybyś doszedł do finału to by były emocje. Rozumiesz Ty vs gość TLC match :D.

The BEST there is... The BEST there was... The BEST there ever will be!

10665325394d4c3c61dc358.png

quote="Stuner"]Ja mogę przejąc rolę booker'a i GM'a graczy na XBL - mam jakieś tam doświadczenie w pisaniu segmentów no i nie mam Live'a. Spayki mógłby przejąc PSN i razem Heib'em pisać tam galę. A co do nazwy to się wymyśli oddzielną dla PSN i XBL.

Nie to żebym wątpił w twoje umiejętności bookerskie, ale czy na prawdę chciało by ci się tak pisać co tydzień? Wymyślać nowe feudy itd.

Ja tylko rzuciłem propozycje, ale masz rację co do gimmick'ów. Niech to lud zadecyduje jak ma być. Moja kandydatura na szefa Ligi XBL jest dalej aktualna.

Czasami droga do nieba wiedzie przez piekło...

19475336534b92c6a93ca7f.gif

• Urządzenie:  Android

Temat 1

Dodałem ankietę dotyczącą postaci, którymi będziemy grać. Zachęcam do oddawania głosów.

Kurde jakoś nigdy nie miałem talentu do tworzenia CAW'ów i ja bym wolał zagrać Randym Ortonem no chyba że muszą być CAW'y.

Zachęcam do głosowania w ankiecie. Wiesz, dla mnie nie ma problemu, żeby ktoś skorzystał z gotowego zawodnika, tylko że najpewniej postacie wszystkich graczy będą dopakowane. I w przypadku, gdyby co najmniej dwie osoby, chciałby położyć łapę na tym samym wrestlerze - musielibyście dogadać się prywatnie. Wolałbym, abyśmy takich przepychanek uniknęli na forum publicznym.

Ja jednak proponuje prawdziwych zawodników, czemu? Przykład gram z jakimś gościem co ma wszystko po 99, a ja tego poziomu nie umiem wbić. Mój kolega praktycznie ma bardzo wkurzające chwyty, jak np. skok z kolanem ala Triple H, czy ten headbutt w brzuch. Codziennie grając spotykam takich ludzi.

W necie spokojnie znajdziesz tutoriale, które pomogą dopakować Twoją postać. Jeśli zdecydujemy się na oryginalne postacie, to Undertaker, Orton, Triple H, Cena i jeszcze kilku będzie znacznie przewyższało innych. Od razu przypomina mi się gra w PES-a przeciwko Barcelonie czy innej Brazylii. Takie rozwiązanie mija się z celem. A tak już na starcie wszyscy będą mieli równe szanse.

Temat 2

Nie wiem, dla mnie turniej (lub kilka turniejów) jest taki... hm... bezpłciowy? Chodzi o to, że nie ma tej całej otoczki i według mnie byłyby mniejsze emocje niż podczas feudów lub walk o pasy. No, ale to tylko moje zdanie, zobaczymy co inni też powiedzą. :)

Myślę podobnie. To nawet nie musi być skomplikowane podłoże fabularne, ale myślę, że w ten sposób możemy zachęcić do śledzenia naszych poczynań nie tylko osoby, które będą aktywnie uczestniczyły w rozgrywkach. A turniej - zagramy, ktoś wygra i tyle. Jeśli w pierwszym, drugim i trzecim turnieju odnosiłbym same porażki, to w czwartym bym już udziału nie wziął. Bo i po co? A tutaj mamy sporo możliwości. Możemy np. ułożyć po jakimś czasie ranking graczy (taki orientacyjny) i tych z końca tabeli wrzucać do tag teamu z kimś z czołówki. Możliwości jest sporo.

Ja mogę przejąc rolę booker'a i GM'a graczy na XBL - mam jakieś tam doświadczenie w pisaniu segmentów no i nie mam Live'a. Spayki mógłby przejąc PSN i razem Heib'em pisać tam galę. A co do nazwy to się wymyśli oddzielną dla PSN i XBL.

Za booking w pełnym wymiarze się nie biorę, bo po prostu nie wyrobię się czasowo. Ale jakiś creative team z jednym-dwoma osobami posiadającymi decydujący głos (myślę o ludziach, którzy zajmą się właśnie rozpisywaniem starć i tworzeniem podsumowań) to całkiem rozsądne rozwiązanie.

Cieszę się że komuś się to podoba, kiedy gra już wyjdzie i zbierze się cała "Liga" to ja jestem chętny żeby pomontować wszystko i wrzucać na neta

Ktoś ustalał by walki i ludzie mieli by tydzień na rozegranie ich, potem wysyłalibyście mi walki albo Highlight reel'e i ja bym to montował i wrzucał na youtube, lub jakiś inny hosting filmików zawsze tego samego dnia i jak życie pozwoli to zawsze o tej samej porze

Brzmi świetnie. Obsługę programów do obróbki wideo swego czasu także liznąłem, a więc mógłbym Ci w tym pomóc. Siakieś proste proma, wejściówki wrestlerów - podziałamy :)

Kamil12175 również zadeklarował swoją pomoc.

Ja proponuje wymyślenie nazwy federacji i przeniesienia rozmowy na forum, które mógłbym stworzyć.

Pomysł zacny. Mam sporo kontaktów w firmach zajmujących się grami wideo, można by coś podziałać. Niemniej uważam, że najpierw powinniśmy wszystko ustalić i zebrać grupę ludzi, która to rozrusza. Bo wiesz, tworzenie forum dla pięciu osób mija się z celem, szkoda zachodu. Tak jak pisałem: zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Jak już wcześniej wspominałem, ja mogę być bookerem tej federacji, gdyż jestem posiadaczem PS2, a więc nie mogę grać online. ;)

Genialnie! Liczymy na Ciebie :)

Swoją drogą na forum attitude jest kilka osób zajmujących się bookingiem. Można by ich w naszą zabawę wciągnąć.

Ja proponuje po prostu zwykły turniej. Jakieś łączenie stajni w takiej grze jest głupim rozwiązanie. Przypuśćmy mam stajnie "Wściekłe Kozy" i nagle się okazało, że dwóch moich kumpli już nie gra w tą grę lub popsuła im się konsola. A za to w zwykłym turnieju wszystko by było rozpisane, kto by nie przyszedł ma walkowera i tak dalej.

Ale też można by było stworzyć taką jakby ligę. Czyli, że w danej kolejce Jędrek ma się z Kazikiem zmierzyć. Oczywiście byłby osobne ligi, na 1vs1 oraz 2vs2. A z tym storyline to nie rozumiem. Oto chodzi, że admin piszę, że np. walczymy o rękę jakiejś dziewczyny i przez to się kłócę z tym gościem? Chyba zły pomysł.

O lidze/turnieju już pisałem: takie gołe rozwiązanie nie będzie miało tego wrestlingowego smaczku, a SD vs. Raw to nie FIFA czy Call of Duty: nie dorwiemy od razu stu osób do gry. Niemniej ligę można przeprowadzić niejako z boku: ot, żeby - przykładowo - wyłonić w ten sposób pierwszego pretendenta do pasa (pamiętacie drabinkę w TNA?).

Jakby można było to bym chętnie był bookerem oczywiście jeśli szefostwo go potrzebuje ; ]

Myślę, że każda pomoc się przyda. Ale "szefostwo" to tutaj każdy, kto jest zainteresowany grą. A więc panowie: przyda się pomoc? :)

Temat 3

P.S. Jakąś nazwę dla federacji będziemy wymyślać? :razz:

Proponuję potraktować to jako odrębny temat. Zobaczymy czy padną jakieś ciekawe propozycje.

Za booking w pełnym wymiarze się nie biorę, bo po prostu nie wyrobię się czasowo. Ale jakiś creative team z jednym-dwoma osobami posiadającymi decydujący głos (myślę o ludziach, którzy zajmą się właśnie rozpisywaniem starć i tworzeniem podsumowań) to całkiem rozsądne rozwiązanie.

Masz rację, kilka w miarę rozgarnietych osób by się przydało do bookowania, jeśli zbierze się ich wielu można ich podzielić na SD(Xbox) i Raw(PS3)

Swoją drogą na forum attitude jest kilka osób zajmujących się bookingiem. Można by ich w naszą zabawę wciągnąć.

Proponuję Pinia który prowadzi jak narazie najlepsze diary na forum, ale obawiam się odmowy gdyż ostatnio nawet u niego w diary coś sucho

Na szczęście gra niedługo wychodzi i mam nadzieję że uda nam się to rozkręcić

Tylko mam nadzieję że walki będą stały na poziomie, a nie tylko spam biegając, ludzie postarajcie się żeby to wyglądało jak najbardziej realnie, tzn. podobne do prawdziwego wrestlingu

O lidze/turnieju już pisałem: takie gołe rozwiązanie nie będzie miało tego wrestlingowego smaczku, a SD vs. Raw to nie FIFA czy Call of Duty: nie dorwiemy od razu stu osób do gry. Niemniej ligę można przeprowadzić niejako z boku: ot, żeby - przykładowo - wyłonić w ten sposób pierwszego pretendenta do pasa (pamiętacie drabinkę w TNA?).

A czy ja mówię o 100 osobach? Nie. Ligę można przeprowadzić w osiem osób. Każdy z każdym rozgrywa mecze i potem rewanże. Chociaż liga raczej jest kiepskim pomysłem to myślę, że turniej jest, jak najbardziej trafiony. A czemu tak bardzo chcę ten turniej? Bo znając życie jeden z CT nagle powie, że mu się nie chce pisać, ma dużo nauki, czy komp mu się popsuł. Do tego czy ktoś po dwóch miesiącach miałby zapał i jakieś dalsze pomysły. Bez urazy, ale w tym forum chyba nikt nie jest w CT w jakieś federacji nie?

Docieram do tego, że ten pomysł o feudach, historiach, tag teamach, stajniach, zdradach i kłamstwach może nie wypalić.

W necie spokojnie znajdziesz tutoriale, które pomogą dopakować Twoją postać. Jeśli zdecydujemy się na oryginalne postacie, to Undertaker, Orton, Triple H, Cena i jeszcze kilku będzie znacznie przewyższało innych. Od razu przypomina mi się gra w PES-a przeciwko Barcelonie czy innej Brazylii. Takie rozwiązanie mija się z celem. A tak już na starcie wszyscy będą mieli równe szanse.

Nie, ja umiem wbić ten poziom, ale mówiłem to z myślą o innych. W końcu sam napisałeś, że nie będzie tu zbyt dużo graczy nie? Więc przypuśćmy, że w federacji jest osiem osób i mniej więcej można wybrać takich zawodników jak John Cena, Undertaker, Orton, Sheamus, CM Punk, Y2J, Edge, Kane, Bret Hert, Rob van dam, The Rock, Austin czy Trypluś. To oni będą mieli po 90 staty i chyba nawet o kimś zapomniałem. Praktycznie każdy jest równy każdemu. Jest dużo dobrych zawodników do wyborów. Nie tylko Cena, orton i taker.

The BEST there is... The BEST there was... The BEST there ever will be!

10665325394d4c3c61dc358.png

• Urządzenie:  Android

Temat 1

Nie, ja umiem wbić ten poziom, ale mówiłem to z myślą o innych. W końcu sam napisałeś, że nie będzie tu zbyt dużo graczy nie? Więc przypuśćmy, że w federacji jest osiem osób i mniej więcej można wybrać takich zawodników jak John Cena, Undertaker, Orton, Sheamus, CM Punk, Y2J, Edge, Kane, Bret Hert, Rob van dam, The Rock, Austin czy Trypluś. To oni będą mieli po 90 staty i chyba nawet o kimś zapomniałem. Praktycznie każdy jest równy każdemu. Jest dużo dobrych zawodników do wyborów. Nie tylko Cena, orton i taker.

Wydaje mi się, że pójdziemy za głosem większości: ankieta :)

Temat 2

Docieram do tego, że ten pomysł o feudach, historiach, tag teamach, stajniach, zdradach i kłamstwach może nie wypalić.

Nie wypali? Możliwe. Znudzimy się po miesiącu? Możliwe. Ale... co nas to kosztuje? Spróbujmy :)

Temat 3

Ja już się wypowiedziałem:

Może ASF? Attitude Smackdownvsraw Federation. Albo dłużej ASVRF.

Do tego można ewentualnie dodać do nazwy rok (ten z gry, czyli jak gramy w SvR 2011 to dodajemy 2011), np. ASF 2011, ASF 2012, itd.

P.S. Grę będę miał koło drugiej połowy listopada, większość też już ją dostanie do tego terminu, więc myślę, że to będzie odpowiedni moment do startu rozgrywek.

Jeff Hardy <---> The Miz <---> CM Punk

Motor City Machine Guns

• 3 tygodnie później...

Nick forum : Modzio

Xbox LIVE Gamertag : M0dzi0

Konsola : Xbox 360

http://www.speedtest.net/result/1020786735.png

No właśnie ?! Kiedy zaczynamy !? :D

G: Mm Sebastian pyszna bazylia !

R: Naprawdę !

G: Prawda ?!

R: Podeślę Ci więcej 200TON !

G: Nigdy takiej nie jadłem.

S: Ja też.

R: Ja nigdy nie jadłem bazylii .

5478249054e0729101720a.jpg

Czekam na info w sprawie rozgrywek, ale chce zaprezentować moją koncepcje rozgrywki:

Rozgrywka jak najbardziej podobna do wizernku "federacyjnego" gracze sami tworzą tagi, piszą proma i walczą o pasy. Aby zdobywać pasy, trzeba piąć się w górę drabinki aż osiągnie się status #1 contender. Czyli nic nowego :)

Aby osiągnąć upragniony status #1 contendera, trzeba zdobywać Punkty. Owe Punkty przyznawane są za:

Wygrywanie meczy, robienie dobrych prom i zachowywanie się jak pzystało do gimmicku.

W głowie rodzi wam się myśl: To szaleństwo! Nikt nie zapanuje nad tym! Uspokoje was: nad wszystkim czuwa trzy odobowy skład bookerów w rozumieniu MMA. Oni decydują jakie walki nastąpią odbierają (w razie złego zachowania) i przydzielają Punkty.

Jak już mówiłem gracze tworzą federacje, nie bookerzy. Walki są nagrywane podawane ocenie bookerów i ludu, tak samo proma i angle są oceniane na IRC-u. Wszystkie angle, proma i walki są robione pd względem rozgrywki.

Jak podoba wam się moja koncepcja? Czy macie jakieś wątpliwości? Kto chciałbybyć bookerem? Piszcie!

Gamertag Xbox 360 : SHINKEX94

Ja grać będe mógł za około tydzień +- ponieważ narazie w szpitalu leżę a grę już mam jak coś ;)

Ja Ja Ja! Nie no dobra, bez nadmiernych emocji ;) ja chętnie się zgłaszam na bookera.

Know your damn role and shut your damn mouth!

13834820434d18ad8a05e25.jpg

PlayStatin3 PSN: Fresz_PL

http://www.speedtest.net/result/1039401857.png

Grajmy Cawsami :) Tak będzie najlepiej

A i moje pytanie kiedy to ma wystartować :?:

I czemu wszyscy mówią PS3-RAW XBOX-SD ja mam PS3 i chciał bym być w SD ponieważ tam jest WH Championship i wogle bardziej lubię SD od RAW :) :)

Sygna by Filipoo666

10704772474ceadafa95664.jpg