Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

PWF- Wrestling wraca do świetności!

Mentosvv

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam wszystkich, to moje pierwsze diary. Natchnąłem się czytając inne przyjemne historie. Federacja którą będę prowadził nazywa się;

Profesional Wrestling Federation

Będą w niej występowali zarówno wrestlerzy TNA jak i WWE. Tygodniówka będzie nosiła nazwę BeatDown! , PPV będę robił tak mniej więcej raz na 2-3 miesiące (nie widzę potrzeby by robić ich więcej), w federacji nie będzie walk kobiet, choć może będą pełnić inne role. Mam nadzieję że zaciekawię niektórych moimi diarami, będę starał się jak najlepiej przedstawiać sytuacje które sobie wyobrażam, postaram się was jak najbardziej zainteresować :).

Na początku przedstawię roster, tag teamy, pasy itp.

Roster (z podziałem na face/ heel) :

Aj Styles- face

Amazing Red-face

Brian Kendrick- tweener

D’angelo Dinero- face

Desmond Wolfe- heel

Hernandez- heel

Jay Lethal- face

Kazarian- heel

Kurt Angle- heel

Matt Morgan- heel

Mr. Anderson- heel

Rob Van Dam- face

Samoa Joe- tweener/face

Chris Jericho- heel

Evan Bourne-face

Rey Mysterio- face

CM Punk- heel

Undertaker- face

R-Truth- face

Shannon Moore- face

Dolph Ziggler- heel

Kofi Kingston- face

W razie potrzeby zawsze można zatrudnić kilku zawodników :).

TT:

Beer Money- heel

MCMG- face

Generation Me- face

Hardy Boyz- face

Dudley Boyz- heel

Abyss & Raven The Psycho Riders- heel

Hart Dynasty- face

Pasy:

PWF Championship- najbardziej prestiżowy pas w federacji.

Intercontinental Championship

X Division Championship

Tag Team Championship

General Menager:

Stone Cold Steve Austin (tweener- zależy od humorku :P)

Komentatorzy:

Taz (face) & JBL (heel)

Myślę że to na tyle spraw organizacyjnych.

PWF BeatDown!

I

Taz: Witamy wszystkich fanów na hali jak i przed telewizorami.

JBL: Dziś odbędzie się pierwsza gala federacji PWF, BeatDown!

Taz: O tak JBL! To będzie wspaniałe widowisko sportowo- rozrywkowe!

JBL: (dźwięk pękniętego szkła) A o to general menager BeatDown!, Stone Cold Steve Austin!

Na ring powolnym tępem wchodzi general menager. Witam wszystkich widzów przed telewizorami jak i tych na hali, jak się bawicie!? Ogromny cheer. Właśnie to chciałem usłyszeć. Zostałem menagerem tej federacji abyście mogli oglądać wrestling na najwyższym możliwym poziomie. Aktualnie nie mamy wyłonionych poszczególnych mistrzów, lecz dzisiaj wszystko się rozstrzygnie! Cheer. O pas Xdivision zmierzy się Amazing Red, Brian Kendrick, Evan Bourne, Kazarian, Rey Mysterio, oraz mój ulubieniec CM Punk! Mieszane reakcje wśród publiczności. O pas Interkontynentalny w Ladder machu zmierzą się Chris Jericho, Mr. Anderson oraz The Pope! Cheer.

Taz: Ciekawe jak rozstrzygnie się sprawa pasów Tag teamowych.

JBL: O tak! Wszystkie mecze zapowiadają się ciekawie! A w machu o pasy drużyn liczę na najlepszy team federacji- Beer Money!

O mistrzostwo Tag teamowe zmierzą się MCMG oraz The Hart Dynasty jako że byli mistrzami w swoich federacjach! Cheer

Taz: To będzie niesamowite widowisko!

JBL: Szkoda że nie ujrzymy Beer Money. Ten świetny team wywalczy title shoty zapewne za niedługo!

A teraz najważniejszy pas! O ten tytuł zostanie zorganizowany ośmioosobowy turniej na podstawie eliminacji! Cheer. Na titantronie zostaje pokazany ten oto obraz..

http://img204.imageshack.us/img204/475/kopiaturniejpwfdiary.png

Jak widzimy skład turnieju jest niewiarygodnie prestiżowy. Na razie to tyle, hell yeah! Ogromny cheer.

Taz: będzie gorąco!

Aj Styles vs Hernandez

Zaczynają spokojnie, lecz to Big Mike przejmuje inicjatywe. Lekka przepychanka i sprowadzenie do narożnika. Tam Hernandez wykonuję kilka chopów, lecz przy ostatnim uderzeniu AJ kontruje wymiarzając w przeciwnika hedbutt. Wskakuję na drugą linę i wykonuję dropkick. Podnosi przeciwnika, irish whip, i kolejny dropkich! Cheer. The Phenomenal wychodzi za liny i uderza przeciwnika perfekcyjnym springboard flying elbow dropem! Cheer. AJ pod wpływem adrenaliny wchodzi na narożnik przygotowując się to spiral tap. Skacze lecz ląduje na ziemi! Hernandez skontrował! Dokłada elbow drop, podnosi przeciwnika,okłada w narożniku, rozbiega się i wykonuje stinger splash! Heat. Usadza rywala na narożniku i wykonuje top rop crackerjack! Heat.

Taz: Niesamowite!

Powoli podnosi przeciwnika i uderza inverted front powerslamem!

JBL: to może być koniec.

Próba pinu; 1, 2, near fall! Duży cheer.

Hern podnosi przeciwnika lecz AJ wykonuje niespodziewanie kip up huricanranne! Cheer. Podchodzi do lin, Hernandez powoli wstaje, Styles wykonuje stylin’ DDT! Ogromny pop.

Taz: Common AJ teraz jest twoja szansa!

Phenomenal wychodzi za liny i wykonuje 450 Splash! Wielki cheer.

Pinuje; 1, 2, 3!

AJ kwalifikuje się to półfinału!

Taz: To było świetne widowisko. Żadko kiedy można obejrzeć tak emocjonujące walki.

JBL: Ach, szkoda że ta walka tak się sończyła. Smutny.

Backstage:

Widzimy CM Punka wykonującego monolog.

Muszę wygrać tą walkę,muszę! To ja jestem najlepszy, dlatego zdobędę pas X division. Nie palę, nie piję, nie ćpam, dlatego zasługuję na miano championa, o tak!

Kamera przenosi się na obserwującego go Reya Mysterio. 619 podśmiewuje się z Punka.

Punk odchodzi nerwowym krokiem.

Taz: Punk ma chyba problemy z własną osobą, hy hy hy.

JBL: Może i ma ze sobą problemy ale wygra tę walkę!

Wszyscy zawodnicy w ringu, lecz nagle wchodzi SCSA. Hmmm chciałbym pełnić rolę menagera jak najlepiej więc postanowiłem dodać stypulację do tego machu, będzie to monster ball match! Gigant cheer.

X Division Championship Monster Ball Match

Amazing Red vs Brian Kendrick vs Evan Bourne vs Kazarian vs Rey Mysterio vs CM Punk

Akcja rozpoczyna się niesamowicie szybko. Mysterio bierze się za Punka wyrzucając go z ringu. Wykonuje springboard senton za ring! Cheer. W ringu Kendrick niespodziewanie uderza Bourne’a superkickiem! Red z zaskoczenia wykonuję huricanrannę. Pop. Kendrick wypada z ringu. Kaz już szykuję się aby zająć się Amazing Red’em, odbija się od narożnika i wykonuję moonsoult. Odbija się od lin i wymierza perfekcyjny, estetyczny legdrop. Za ringiem Mysterio niemiłosiernie okłada CM’a, wyciąga spod ringu krzesło, próbuje chairshota! Punk kontruje i wymierza devil lock DDT na krzesło! Duży Heat. Punk przejął inicjatywę. Tymczasem w ringu Kaz wykonuje roll up na Amazing Red’zie, wbiega Kendrick lecz otrzymuje northern lights suplex, double pin! Heat. 1,2, pin przerywa Bourne!

Bourne uderza dropkickiem! „The Futere” wypada za liny, lecz dalej trzyma się w ringu. Evan próbuje wyrzucić z ringu Kaza clotheslinem, kontra ze strony Kaza! Kazarian wykonuje slingshot DDT! Wielki Heat.

Taz: O mój boże!

JBL: Tak, to był niezły cios.

Bourne na długo wypada z walki. Akcja za ringiem wciąż się toczy. Punk obraca Rey’a i wykonuje potężne pepsi twist! Heat. W ringu Amazing Red powoli wstaje, Kaz tymczasem wyciąga spod ringu drabinę, wchodzi do ringu. Zakłada drabinę na ramiona (tzw. ladder helikopter attack) i mozolnie okłada Red’a. Amazing Red jest już całkowicie wykończony. Na ring wślizguje się Kendrick okłada Kaz’a low kickami zdejmuje z niego drabinę i uderza slicing bred! Cheer & Heat.

Taz: JBL patrz!

Kendrick widząc jak Rey i Punk okładają się poza ringiem, rozbiega się, odbija od trzeciej liny i wykonuje soczysty corsckew body attack. Niespodziewanie publika cheer’uje.

JBL: Teraz Kendrick!

Brian spogląda na leżących przeciwników, patrzy pod ring, wyciąga krzesło, wchodzi do ringu. Kendrick energicznie okłada leżącego Kaz’a krzesłem. Podnosi go i wykonuje step-up enzuigieri! Cheer. Punk jakoś się pozbierał i wślizgnął do ringu. Podczas gdy Brian tauntował ten już na niego się czaił, CM Punk odwraca Kendrick’a podnosi na ramiona i z wielki impetem wykonuje Go To Sleep! Heat. Brian krwawi!

Taz: to wygląda niedobrze…

Pin; 1, 2, Mysterio przerywa! Cheer. Szybki clothesline, i to Rey pinuje Kendricka! 1, 2, 3. Gigantyczny Cheer, publiczność rozpalona do czerwoności.

Rey Mysterio zostaje nowym mistrzem X Division!

Taz: Tak! Mysterio zasługiwał na ten pas! Podekscytowany.

JBL: Khm, nienawidzę tego małego Meksykańca! Poddenerwowany.

Na backstage’u widzimy Christy Hemme prowadzącą wywiad z Mysterio.

- jakie to uczucie być pierwszym w historii PWF X Division championem?

- to niesamowite! Ta atmosfera, ciągła akcja to moje wielkie osiągnięcie. Mam nadzieję żę utrzymam pas jak najdłużej!

Wbiega CM Punk! Uderza Rey’a krzesłem, Christy ucieka, Punk dalej masakruje Mysteria, podnosi go i wymierza ogromny superkick! Punk podnosi Xdivision title:

- już niedługo Cię odzyskam!

Koniec segmentu. Na sali rozbrzmiewa ogromny heat.

Taz: Co ten Punk wyprawia?!

JBL: Wszystko zmierza w dobrym kierunku, hy hy hy.

Desmond Wolfe vs Jay Lethal

Desmond od razu, bez wachania zdominował niższego przeciwnika. Zwaricie, próba hip toss, lecz to Lethal wykonuję tą akcję! Jay wchodzi na narożnik i próbuje wykonać flying elbow drop, Desmond odsuwa się! Heat. Wolfe przejmuje kontrole. Powoli okłada przeciwnika, podnosi go, i uderza błyskawicznym snap DDT, próba pinu; 1, 2, near fall! Cheer. Zdenerwowany Desmond Wolfe szybko zakłada STF lecz Black Machisto złapał liny! Cheer.

Desmond coraz bardziej zdenerwowany, energicznie okłada Lethal’a chopami i punchami. Wolfe zakłada London Dungeon!! Duży Heat. Lethal na granicy wyczerpania, tap out? Nie! Jay walczy i powoli sięga lin! Cheer. Nigel szykuję się do swojego firmowego Lariata, rozbiega się lecz Jay unika ciosu i wymierza calf kick. Szybko wchodzi na narożnik i mamy elbow drop! Wielki cheer.

Taz: Kocham tego chłopaka!

Szykuje się do lethal combination! Wolfe kontruje poprzez eye poke! Wielki heat.

JBL: Moja krew! Desmond idzie w dobrym kierunku.

Wolfe rozbiega się i wykonuje jawbreaker lariat! 1, 2, 3, To koniec!

Na następnym BeatDown! Desmond Wolfe zmierzy się z Aj Styles’em!

JBL: Pokazał klasę!

Taz: Ten pojedynek był pełen emocji.

Akcja przenosi się do biura general menagera. Austin siedzi za biurkiem i popija piwko. Nagle do pokoju wchodzi Anderson.

- What?

- Steve, dlaczego od razu nie dałeś mi pasa Intercontinental?! Przecież tylko ja zasługuję na taki tytuł.

Austin wstaje.

-po pierwsze nie Steve a po drugie

Wykonał Stunner!

Wracamy na salę gdzie rozlega się gigantyczny cheer, publika skanduje imię general menagera!

Taz: Wow! Austin to liczący się zawodnik!

JBL: Zachował się żałośnie…

Main Event: Intercontinental Championship ladder match

Chris Jericho vs D’angelo Dinero vs Mr. Anderson

Chris Jericho i Anderson od razu atakują Popa, wyrzucają go za ring. Następnie Y2J chytrze atakuje Asshole’a. Jericho rozbiega się by wykonać buldog lecz Anderson unika ciosu i wykonuje snap DDT. Lekki cheer.

Taz: Świetne DDT!

Jericho wypada z ringu. Do środka wchodzi Pope, łapie przeciwnika od tyłu i wykonuje potężny german suplex. Wychodzi po drabinę, i zaczyna okładać nią Mr. Anderson’a. Asshole wypada z ringu. Tymczasem w środku Pope ustawia drabinę i szybko wbiega na górę. Już prawię ściąga pas, lecz do ringu wbiega Jericho i zaczyna okładać Pope’a na drabinie. Gdy D’angelo Dinero spadł Y2J szybko wykonał lionsoult. Podnosi drabinę wchodzi na nią ściąga pas, nie! Na drabinę pośpiesznie wskakuję Mr. Anderson. Kilka punchów na górze, układa Y2J’a na ramionach i wykonuje green bay plunge z drabiny! Cheer.

JBL: Taz, widziałeś to?!

Podczas gdy obaj leżą, Pope wchodzi na narożnik i wykonuje double fist drop! Duży Cheer. Szybko wchodzi na górę lecz powstrzymuje go Anderson. Okłada Pope’a i wychodzi po następną drabinę, ustawia ją obok już stojącej. Anderson wchodzi z jednej strony a Pope z drugiej. Okładają się, tymczasem Jericho wślizguje się na ring i przewraca drabinę na której stali Pope i Anderson! Duży Heat. Jericho szybko wchodzi po drabinie i zdejmuje Pas!

Chris Jericho zostaje nowym mistrzem Intercontinental!

Taz: To koniec

JBL: Walka była zacięta, myślę że pas zdjął odpowiedni człowiek, choć wolałbym by był to Mr. Anderson.

BeatDown! Kończy się obrazem siędzącego na drabinie Jericho z pasem.

Na następnym BeatDown! Ujrzymy 2 walki kwalifikacyjne, a w main event’cie walkę o pasy tag teamowe.

Proszę o oceny, słowa krytyki, co mam poprawić, zmienić, ulepszyć, dodać? :)

Ajajaj, widzę że cały tekst uległ zmianie (wyśrodkowania, kursywa, pogrubienie itp. nie ogarniam troche tutaj tego) lecz myślę że nie przeszkodzi wam to w czytaniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21933-pwf-wrestling-wraca-do-%C5%9Bwietno%C5%9Bci/

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sam nie jestem jeszcze mistrzem ale mógłbyś jakoś podkreślać kiedy jakiś segment sie kończy itd. Walki spoko :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21933-pwf-wrestling-wraca-do-%C5%9Bwietno%C5%9Bci/#findComment-200438

Juz mniej więcej opanowałem na tym forum podkreślanie, kursywe i inne takie tam. Więc mam nadzieję że będzie się lepiej czytało :) .

BeatDown! II

http://img248.imageshack.us/img248/9396/beatdowne.jpg

JBL: Witamy wszystkich serdecznie!

Taz: Dziś BeatDown! odbędzie się w Los Angeles!

JBL: Możecie oczekiwać wspaniałego widowiska.

Taz: Taak, tym bardziej że za kilka tygodni nadchodzi pierwsze w histori PWF PPV- Survivor Series!

Break the walls down! Na ring powolnym krokiem zmierza Chris Jericho.

Y2J: To ja jestem najlepszy! Heat. To ja jestem pierwszym w historii mistrzem interkontynentalnym! Jestem najlepszy więc nikt nie odbierze mi pasa, nikt! Tydzień temu nie musiałem nawet się wysilać nad tymi chłystkami! Jeszcze nie wiecie jak jestem dobry, nie poznaliście moich możliwości! Publiczność skanduje „ u suck”. Zamknąć się! Hipokryci! Publiczność dalej skanduje. Wy nic nie znaczycie! Możecie sobie skandować, ale jesteście nikim!

Pope is pimpin! Na rampie pojawia się D’angelo Dinero!

Pope: Dość tego! Nikt nie będzie obrażał publiczności! Przyszli tu by się bawić a nie oglądać twoją mordę! Wielki cheer.

Y2J: Zamknij się! Jak śmiesz odzywać się w ten sposób do mnie?! Do najlepszego z najlepszych?

Pope: Skoro jesteś najlepszy zmierz się ze mną! Teraz! Pope zdejmuje płaszcz i okulary. Cheer.

Y2J: Hola, hola, nie masz prawa ze mną walczyć kiedy będziesz chciał, czarnuchu! Wielki heat.

Pope nie wytrzymuje i od razu wbiega do ringu, obaj toczą zacięty chaotyczny brawl przy popie publiczności. Dinero wychodzi zwycięsko z bójki, wstaje, patrzy na Jericho, wychodzi z ringu i wyjmuje krzesło!

Taz: Co robisz do cholery?!

D’angelo Dinero wchodzi do ringu z krzesłem. Zamach i..

(Pęknięte szkło) Rozbrzmiewa theme song SCSA! Gigant cheer. Austin wychodzi z mikrofonem w ręku.

SCSA: Pope! Spokojnie, jeżeli chcesz walki o pas dostaniesz ją! Cheer. Dziś zmierzysz się z Mr. Andersonem o 1# contender. Jeżeli wygrasz, staniesz do walki z Chrisem Jericho na Survivor Series! Duży cheer.

Pope kiwa głową na gest akceptacji.

Taz: To będzie coś! Dinero jest świetnym zawodnikiem i zasługuje na pas.

JBL: Hyhy, ten zabobon nie ma szans z Mr. Andersonem!

Qualification Match Undertaker vs Kurt Angle

Kurt Angle wchodzi przy swoim starym theme song’u. Publiczność skanduje „u suck”.

Angle rozpoczyna zwarcie, lecz to Phenom sprowadza go do narożnika. Kilka potężnych Backhand Chopów, chwila zawachania i to Kurt sprowadza DeadMana do narożnika. Punch za punchem, kurt uderza kolanem, Undertaker „siada” w narożniku. Olimpic Gold Medalist rozbiega się i mamy Dropkick. Heat. Przeciąga rywala na środek, pin i near fall.

Taz: To za mało na takiego wrestlera.

Kurt podnosi Takera, wykonuje Fisherman Suplex i od razu pinuje. Near fall. Cheer. Wstają, wymiana punchy, Angle próbuje Irish Whip ale Deadman wykręca jego rękę, wchodzi na narożnik i wykonuje przepotężny Old School! Cheer. Podnosi swojego rywala pcha go na liny i mamy Big Boot! Lekki Cheer. The Phenom pinuje; 1, 2, near fall! Heat. Walka przenosi się poza ring. Tam taker okłada Angle’a, uderza nim o stół komentatorski. Whip’uje Kurt’a do ringu lecz jego głowa ciągle znajduje się za nim. Undertaker wchodz do góry i wykonuje Leg Drop! Cheer.

Taz: Świetny cios ze strony Takera.

DeadMan wchodzi do ringu, próba pinu; 1,2, near fall! Wstają Taker whip’uje Kurta prób Running DDT, lecz to Angle wykonuje Belly to Belly Suplex! Heat. Podnosi przeciwnika i dokłada soczysty German Suplex! Wchodzi na narożnik, obraca się i mamy Moonsoult! Heat.

JBL: Świetnie!

Pin; 1,2, near fall! Cheer.

Angle mocno zdenerwowany podnosi przeciwnika, lecz DeadMan łapie go za gardło! Duży Cheer. Wstaje i wykonuje Chokeslam! Pin 1, 2, 3! Undertaker wygrywa i kwalifikuje się do półfinału!

Taz: Undertaker pokazał się z dobrej strony.

JBL: Taa, i tak nie sięga do stóp Kurtowi.

Taz: To powiedz mi, skoro Kurt jest taki dobry czemu nie wygrał?

JBL: …

No Title Match Rey Mysterio vs Evan Bourne

Za stołem komentatorskim obok Taza i JBLa zasiada CM Punk.

JBL: Cześc Punk.

CM Punk: Witajcie.

Taz: Jak sądzisz kto wygra walkę?

CM Punk: Na pewno nie Rey Mysterio, którego nie znoszę.

JBL: Zgadzam się w całości!

Walka się rozpoczyna, Rey wykonuję LowKick, następny LowKick, próbuje Dropkick lecz Bourne się odsuwa. Rey ląduje na plecy a Evan dokłada Standing Shooting Star Press! Cheer.

Evan wchodzi na narożnik, Rey wstaje i mamy Dropkick!

Taz: Niesamowite!

Próba pinu lecz Rey kick-out’uje. Bourne podnosi Mysterio, próbuje Jumping Knee Attack lecz Rey się odsuwa i wykonuje Hurricanrannę! Evan ląduje na drugiej linie, Mysterio rozbiega się i mamy 61… Nie! Evan odsuwa się i technicznie uderza Mayoranną! Cheer. Bourne wchodzi na narożnik, Rey powoli wstaje i mamy Diving Double Knee Attack! Cheer. Próba pinu raz, dwa, kick out! Cheer. Obydwaj podnoszą się, Rey Mysterio dynamicznie wykonuje Dropkick! Evan Bourne wpada w narożnik w pozycji siedzącej. Mysterio rozbiega się i wykonuje Mysteronco Buster!

Taz: Mysterio się rozkręca!

Rey wchodzi na obok stojący narożnik, wykonuje swój charakterystyczny taunt i uderza Coast to Coast! Duży Cheer.

CM Punk: Pfffff…

Mysterio szybko się uwija, podnosi Evana, whip’uje go, próbuje buldog lecz Bourne odpycha go do narożnika. Ustawia go na górze i mamy Standing Frankenstai… Nie! Mysterio kontruje na powerbomb z drugiej liny! Szybko wychodzi za liny i dokłada TBC Splash, 1, 2, 3, To koniec! Mysterio wygrywa!

Punk wstaje. Wymiana spojrzeń pomiędzy nim a Reyem.

Nagle słychać theme Stone Colda! Na rampę wychodzi general menager BeatDown!

SCSA: jako że na ostatnim BeatDown! Rey Mysterio przeszkodził Punk’owi w spinowaniu Kendricka, CM Punk zostaje nowym 1# Contenderem! Cheer & Heat.

Punk zadowolony odchodzi.

Reklamy

Akcja przenosi się do biura Austina gdzie rozmawia razem z CM Punkiem.

Punk: dzięki Steve, wiedziałem że można na Ciebie liczyć.

SCSA: tylko nie myśl że zawsze będziesz miał u mnie takie ulgi. Wykorzystaj tą szansę.

Stone Cold wyciąga z lodówki dwa piwa i częstuje Punka.

Punk: yyyy przepraszam ale nie pije, bardzo przepraszam.

SCSA: ze mną się nie napijesz?!

CM Punk pod presją wypija piwo i odchodzi z wielkim niesmakiem na twarzy.

Akcja przenosi się do hali gdzie cała publiczność śmieje się z Punka.

Taz: Punk to niezły agent, hah.

JBL: A o to następna walka!

Qualification Match Samoa Joe vs Rob Van Dam

Akcja rozpoczyna się bardzo szybko. Samoa Joe atakuje Punchami i LowKickami. Uderza coraz mocniej. Kopie przeciwnika w brzuch i wyrzuca za ring. Samoańczyk rozbiega się i wykonuję przepotężny Suicide Dive! Cheer publiki. Wracają do ringu, tam Joe wykonuje swoje charakterystyczne combo Snapmare-Back Chope- Kick- Knee Drop + Senton Bomb!

Taz: Doskonała kombinacja!

Joe pinuje lecz tylko 2 count. Samoańczyk próbuje podnieść przeciwnika lecz ten uderza go, rozbiega się i…. Samoa Joe kontruje szybkim Powerslamem! Cheer. Wstają, Joe odbija się od lin i.. kontra ze strony RVD, wykonuje ogromny Buzzsaw Kick! Cheer. Przeskakuje nad Samoańczykiem i uderza Spilit Leg Moonsoultem! Pin; 1, 2, near fall!

Taz: To za mało.

Akcja przenosi się do narożnika, tam Rob próbuje wykonać Monkey Flip, lecz sam ląduje w narożniku i dostaje CSS Enzugiri! Duży Cheer. Próba pinu, i tylko 2 count. Samoańczyk podnosi rywala lecz niespodziewanie otrzymuje Savate Kick! RVD dokłada jeszcze Rolling Thunder! Cheer. Wchodzi na narożnik skacze i… trafia w matę. Joe szybko zakłada Coquina Clutch! RVD natychmiast odklepuje!

Do półfinału przechodzi Samoa Joe gdzie zmierzy się z Undertakerem!

Taz: Co za walka!

JBL: Tak, teraz muszę przyznać Ci rację, to było naprawdę niesamowite widowisko.

Turniej o główny pas federacji aktualnie przedstawia się tak.

http://img163.imageshack.us/img163/475/kopiaturniejpwfdiary.png

D’angelo Dinero vs Mr. Anderson

Pope atakuje pierwszy i wykonuje kilka potężnych Pimpin Slapów. Dinero uderza następny Pimpin Slap i.. Asshole przejmuje inicjatywe. Sprowadza Pope’a do narożnika gdzie niemiłosiernie go okłada. Kolejne Punche lecz Dinero kontruje. Ustawie obydwie nogi Kennedyego pomiędzy drugą a trzecią liną i z wielkim impetem uderza Rope Hung Neckbreakerem! Cheer. Asshole leży obok narożnika, Pope rozbiega się i wykonuje Outher Limitz Elbow Drop. Duży cheer.

Taz: D’angelo Dinero jest coraz bliżej zwycięstwa.

Wstają i Anderson z zaskoczenia wykonuje Roundhouse Kick! Heat. Pin; 1, 2, near fall! Cheer. Podnoszą się. Mr. Kennedy łąpie za szyję Pope’a i wykonuje Green Bay Neckbreaker. Duży Heat.

Taz: To może być koniec.

Pin; 1, 2, i kick out!

JBL: Niewiarygodne!

Anderson wstaje i okłada leżącego Pope’a, szybko wchodzi na narożnik i mamy Kenton Bo… NIE! D’angelo Dinero odsuwa się, podnosi Asshole’a, popycha go w narożnik i wykonuje gigantyczne DDE, Pope wykorzystuje zamroczenie rywala i dokłada Double Knne Facebuster! Ogromny Cheer. Pin jest tylko formalnością.

Taz: Dinero zmierzy się z Y2J’em na Survivor Series!

JBL: Szkoda..

W stronę ringu, z krzesłem w ręku zmierza Jericho.

Taz: Jericho co robisz? Odbiło Ci?!

JBL: Uspokój się…

Y2J szybko wślizguje się na ring i energicznie atakuje Pope’a, coraz mocniej okłada go na ziemi. Im Jericho mocniej uderza Dinero, tym bardziej publika buczy. Słychać chanty „u suck”. Jericho ustawia krzesło na leżącym Pope’ie i wykonuję Lionsoult! Chris odchodzi przy głośnych chantach „u suck”.

Taz: Y2J stoczył się naprawdę nisko...

Na zapleczu widzimy jak Chris Sabin gra na konsoli.

CS: Tak! Udało się! Dalej, dalej!

Do pokoju wchodzi Alex Shelley.

AS: Chriiiis! Chriiiis! Skończ już to granie, mamy mecz o pasy Tag Team!

CS: Eeee, mecz, Tag team, jakie pasy?

AS: Nie gadaj tylko chodź!

PWF Tag Team Championship Match Motor City Machine Guns vs The Hart Dynasty

Walkę rozpoczynają Chris Sabin i DH Smith. Zwarcie, Sabin zakłada Headlock lecz DH Smith go odpycha i wykonuje shoulder block. Dokłada elbow drop. Pin, i near fall. Podnosi przeciwnika i wykręca mu rękę, dokłada do tego elbow w rękę. Whipuje Sabina do narożnika i wykonuje pełen energi Running Body Attack. Wykorzystuje zamroczenie Chrisa i uderza Clothesline’em. Cheer. Próba pinu; 1, 2, knock out. Wstają, Tag, i Hart Dynasty wykonują kombinacje Drop Toe Hold (podcięcie) + Elbow drop. Kidd uderza Snapmarem i dokłada Soccer Kick w plecy. Cheer. Próba pinu, i near fall. Podnoszą się i Tyson Kidd próbuje Hurricanranne! Sabin kontruje i wykonuje techniczny Running Sitout Powerbomb. Shelley woła o Tag, Sabin czołga się i mamy Tag, w drugiej drużynie też mamy Tag! Alex szybko wchodzi na narożnika i energicznie atakuje Smitha Flying Thrust Kickiem! Dokłada Step-up Enzugiri, rozbiega się i uderza Springboard Moonsoultem! To może być koniec. Pin; 1, 2, 2.9 Near Fall!! Cheer. Wchodz na narożnik i mamy Frog Spla.. NIE! Shelley ląduje na kolanach Smitha! Cheer. Niesamowite. DH szybko przechodzi do pinu; 1, 2 knock out. To za mało. Obaj podnoszą się Smith próbuje wykonać Powerbomb ale Alex kontruje Hurricanranną w narożnik! Cheer. Podnosi Smitha i wykonuje potężne Reverse STO w narożnik! Cheer. MMG wykonują kombinacje Enzugiri + Big Boot w głowę DH Smitha. Próba podwójnego Superkicka lecz Smith kontruje, podcina Gunsów i zmienia się z Kiddem. Publika szaleje. Tyson wchodzi na narożnik i wykonuje podwójny Dropkick! Wychodzi za liny i wymierza Springboard Elbow Drop w Shelleya! Pin; 1, 2, NEAR FALL. Niewiarygodne! Kidd podnosi się z niedowierzaniem, Shelley powoli wstaje, Tyson już na niego czeka, Tyson Kidd uderza Spinning Heel Kickiem lecz Shelley schyla się i wyprowadza niewiarygodnie silny Superkick. Tag, i Gunsiu wykonują Made In Detroit! Wielki cheer. Sabin pinuje; 1, 2, 3. To koniec.

Motor City Machine Guns zostają pierwszymi w historii mistrza PWF Tag Team!

Taz: Niesamowicie zacięta walka ociekająca emocjami!

JBL: Niewiarygodny pojedynek.

BeatDown! schodzi z anteny.

Na następnym BeatDown! ujrzymy:

- półfinały turnieju o głowny pas federacji

- 2 walki Tag Team i wiele, wiele więcej!

Survivor Series odbędzie się po BeatDown! V

A o to jak przedstawia się karta na tą galę:

Intercontinental Championship Chris Jericho © vs D'angelo Dinero

http://img198.imageshack.us/img198/720/chrisjerichvsthepope.jpg

Narazie to tyle, proszę o oceny. Chyba zrezygnuje z komentarzy wśrodku walki, bo tylko ją "rozwalają"

https://forum.wrestling.pl/topic/21933-pwf-wrestling-wraca-do-%C5%9Bwietno%C5%9Bci/#findComment-200529

Nie no jesli to twoje pierwsze diary to zaczynasz całkiem całkiem :) Oddzielaj własnie te segmenty bo wtedy przyjemniej się czyta :) Popatrz np na moje diary :D

Obyś tylko z odcinka na odcinek pisał coraz lepiej

P.S

Zapraszam do nas :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21933-pwf-wrestling-wraca-do-%C5%9Bwietno%C5%9Bci/#findComment-200647

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Już oficjalnie. Roman zawalczy na czerwonej tygodniówce. Jego rywalem Solo: Widzę, że ten Featherstone to interesujące źródło informacji się robi. WWE bardzo mocno stawia na pierwszy odcinek na platformie Netflix, więc dostajemy walkę, która równie dobrze mogłaby się odbyć na Royal Rumble. Roman wygra. Pytanie co dalej? Jak myślicie, kto będzie jego rywalem na najważniejszej gali roku?
    • KyRenLo
      Saturday Night's Main Event 2024 Karta: Krótkie typowanie: Michin vs. Chelsea Green: Taki finał chciałem i taki finał dostałem. Idealne zawodniczki, żeby jako pierwsze dostać swoją szansę z nowym tytułem. Od początku stawiam i jestem za Chelsea, więc na końcu nie będę się wyłamywał. Ostateczny typ: Chelsea Green. Liv Morgan (c) vs. Iyo Sky: Ringowo powinno dojechać. Coś więcej dodawać? Nie sądzę, że Liv straci tytuł, ale nie jestem tego już tam mocno pewny jak wcześniej. Był taki jeden obrazek na tygodniówce, który mocno wbił mi się w głowę. Zobaczymy. Ostateczny typ: Liv Morgan. Gunther (c) vs. Finn Bálor vs. Damian Priest: Czyli obstawiając taką walkę po Survivor Series udało się trafić. Fajnie. Dobre trzy nazwiska powinny zagwarantować zadowalający poziom. Balor i Priest mają mocno na pieńku ze sobą, a gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Gunther powinien to ugrać. Ostateczny typ: Gunther. Sami Zayn vs. Drew McIntyre: Rywalizacja na szybkiego. Walka jak właściwie każda na tym wydarzeniu ma papiery na bycie dobrą. Postawię na Drew, bo bardziej bym chciał jego wygranej. Ostateczny typ: Drew McIntyre. Cody Rhodes (c) vs. Kevin Owens: Zobaczymy, jaki prezent otrzymał Cody. Tak jak pisałem jakaś fajna stypulacja nie byłaby tutaj złym wyjściem, ale i z normalną walkę wyjdzie godnie. KO jest bardzo przyjemny w oglądaniu ostatnio i ja nawet na chwilę dałbym mu ten tytuł, ale wiadomo, że to nie przejdzie. Ostateczny typ: Cody Rhodes. Życzę dobrego widowiska.
    • Attitude
      W Hartford, Connecticut odbyło się kolejne WWE Friday Night SmackDown. Dzień przed powrotem Saturday Night's Main Event. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń z tego show. Warto podkreślić, iż przy okazji odbyły się także nagrania do następnego odcinka. Po przypomnieniu wydarzeń z ostatnich tygodni, w ringu pojawił się Jimmy Uso. Mimo kontuzji, chciał pomówić na temat jego obecnej sytuacji. Jimmy przyznał, że wydarzenia z WarGames wiele dla niego znaczyły. W końcu to była walka członków jego rodziny. Podkreślił, iż jest dumny zarówno z dokonań Romana Reignsa, jak i Jeya Uso. Ba, nawet z Solo Sikoi, choć nie zgadza się z jego postawą. Teraz jednak trzeba skupić się na tym, co dalej. Tu zasugerował, iz chodzi o solową karierę i celowanie w Royal Rumble czy US Championship. A może nawet mistrzostwo WWE? Jimmy nie dokończył przemowy, bo znienacka pojawił się Drew McIntyre, który wymierzył mu Claymore. Link do filmu Nick Aldis był wkurzony na McIntyre'a i chciał porozmawiać z nim w swoim biurze, gdy GM'a zaczepiły Bianca Belair i Naomi. Początkowo Aldis chciał pozbawić Biancę i Jade Cargill tytułów tag team kobiet. Naomi zasugerowała jednak, iż może wejść w zastępstwo za Cargill. Po namowach GM zaakceptował tą propozycję. Michin pokonała Tiffany Stratton w półfinałach turnieju o WWE Women's United States Championship. Link do filmu Wyemitowano promo Romana Reignsa. Reigns przyznał, iż to był trudny rok dla niego. Jeszcze całkiem niedawno miał wszystko i był na szczycie. Teraz chce jednak odzyskać krok po kroku to, co stracił. Przypomniał, że gdy zaczął dominację cztery lata temu, to Solo Sikoi nawet nie było w WWE. Roman podkreślił, że obecnie na koncie po jednym zwycięstwie mają zarówno jego OG Bloodline, jak i Bloodline Sikoi. Reigns chce wszystko rozwiązać 6 stycznia, gdy Raw zadebiutuje na Netflixie. Link do filmu Powracający Braun Strowman okazał się tajemniczym rywalem Carmelo Hayesa. Braun wygrał bez większych problemów, a przy okazji dowiedzieliśmy się, iż dołącza do SmackDown. Link do filmu Jak można było się spodziewać - nie odbyło się bez zamieszania z Tama Tongą i Jacobem Fatu przy walce Sikoi z LA Knightem. Na ratunek próbowali przybyć Andrade i Apollo Crews, ale Bloodline sobie z nimi poradziło. Link do filmu Link do filmu W walce wieczoru Chelsea Green pokonała Bayley. Tym samym Chelsea zawalczy z Michin o miano pierwszej mistrzyni US na Saturday Night's Main Event. Link do filmu Jak można było sie spodziewać, ostatnia konfrontacja Cody'ego Rhodesa i Kevina Owensa przed ich walką zakończyła się kolejną bójką. Link do filmu Skrót SmackDown: Link do filmu Aktualna karta Saturday Night's Main Event: * Undisputed WWE Championship Match: Cody Rhodes vs. Kevin Owens * WWE Women's World Championship Match: Liv Morgan vs. IYO SKY * WWE World Heavyweight Championship Match: Gunther vs. Finn Balor vs. Damian Priest * WWE Women's United States Championship Match: Chelsea Green vs. Michin * Drew McIntyre vs. Sami Zayn Na następne SmackDown zapowiedziano: * WWE Women's Tag Team Championship Match: Bianca Belair & Naomi vs. Candice LeRae & Nia Jax * Alex Shelley vs. Johnny Gargano * The Grayson Waller Effect with guest Braun StrowmanPrzeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • DarthVader
      Darby Allin to mocny kandydat na obalenie obecnego panowania Moxa, ale mam nadzieję, że będą to rozciągać w czasie najdłużej jak się da... Bardzo pasuje mi obecne heelowanie Moxa, ta jego naturalna zajebistość na mikrofonie uderza zupełnie inaczej w heelowej oprawie. Dodać do tego fajnie skomponowaną grupę (Castagnoli i Yuta korzystają na tym w obecnych rolach, a także Shafir stopniowo buduje swój gimmick - jak w końcu wbije do dywizji kobiet to będzie sztosik). Gdzieś w tle jest też Orange Cassidy, który też przeżywa rozwój swojej postaci przy każdej kolejnej konfrontacji z Moxem.  Bardzo ciekawi mnie tak jak poprowadzą to dalej z Grand Slam w Australii i All In Texas na horyzoncie... Gdzieś w tle do prezentowania o główny pas jest też zwycięzca Continental Classic (Ospreay? Fletcher czy Ricochet?), MJF, Hangman powoli buduje do powrotu, jest też powracający Kenny Omega. The Elite vs Death Riders to ciekawy program do odwiedzenia.  Jest też stary, dobry Krystian Cage, który długo szykowany jest na jakiś dramatycznej płot twist... Khan tak uwielbia tego gościa, że jakiś tranzytowy run mógłby zaliczyć. Nawet bym się nie obraził, bo Cage dalej jest dobry w te klocki jak mało kto obecnie. Adam Copeland jest już podobno wyklarowany do akcji, także też może namieszać.  Bobby Lashley I Swerve Strickland zajęci są aktualnie sobą, ale z automatu obaj w przyszłości również będą wiarygodnymi pretendentami.  AEW ma nadal kopalnie świetnych na papierze walk i rywalizacji do zrobienia. 
    • Kaczy316
      Dobra dzisiaj jest to SNME, więc pora co nieco napisać o walkach, to lecimy.   Sami vs McIntyre - Walka, która mogłaby odbyć się na losowym Raw, ale SNME to też nie jest PLE tylko taki bardziej Special Live Event, więc jak najbardziej pasuję ta walka do tej gali, pojedynek powinien być na wysokim poziomie i liczę tutaj mimo wszystko na wygraną Drew, ponieważ jest on świetnym zawodnikiem i zasługuję na odbudowę, bardzo podoba mi się pomysł jednego z moich przedmówców czyli Grinsa, który napisał o stajni, nie pomyślałem o tym zupełnie, ale to byłoby coś, taka przeciwwaga w końcu i to solidna dla Bloodline złożona ze ścisłych main eventerów Seth, Drew, KO oj tak brałbym to. Typ: Drew McIntyre   Women's World Championship Match - Liv i Iyo zerowy feud, Sky po prostu przed SvS w jakimś momencie już nawet nie pamiętam w jakim i nawet w jakiej walce czy był to Battle Royal czy coś innego, ale chyba BR, ale jak mówię nie wiem, feudu tu nie było, historii też żadnej, po prostu Iyo musi odbębnić to co wygrała i tyle, walka może wyjść dobrze, bo zawodniczki są solidne, więc zobaczymy, Liv to powinna ugrać bez większych problemów. Typ: Liv Morgan   Women's United States Championship Match - Mega mi się podoba na jakie zawodniczki postawili w finale Chelsea i Michin, typowy mid card kobiet, właśnie tak to powinno wyglądać, nie żadne Bayley czy inne Charlotty itp, po prostu zawodniczki, które muszą w końcu dostać to na co zasługują, Michin mimo że jest tak naprawdę bardziej jobberką to zasuwa cały rok na pełnych obrotach, co chwila title shoty jakieś ma i cały czas gdzieś tam się kręci w tle i nawet w obrazku głównych tytułów pomimo, że nie ma na nie kompletnie szans, ale obecnie i Green i Michin to będą bardzo dobre wybory uważam, także nie ma tutaj złego wyboru i jedyne co to Panie muszą zrobić dobry pojedynek, a one potrafią, także mam nadzieję, że się uda, ogólnie liczę bardzo mocno na Green. Typ: Chelsea Green   World Heavyweight Championship Triple Threat Match - Priest i Balor mają ze sobą dużą historię obecnie, Gunther fajnie się w to wszystko wkomponował szczególnie, że to dzięki Balorowi jest obecnie Championem, ogólnie wszystko jest tu z jajem nie można powiedzieć że nie, feudzik ma sens, walka ma sens, wszystko jest solidnie i fajnie prowadzone czy wolałbym solową walkę Balora z Guntherem? Ciężko powiedzieć, bo myślę, że wygrana Gunthera była bardziej niż pewna, a teraz mam lekkie zawahania, bo Gunther wcale nie musi być przypięty, a feud Priest vs Balor mógłby być kontynuowany z tytułem WH w tle, no bo w sumie co dalej dla Gunthera w takim razie? Punk albo Rollins to jedyni zawodnicy, którzy mi przychodzą do głowy no cóż, może w to pójdą, ale zobaczymy, sama walka powinna być mega dobra i na taką liczę i pomimo tego, że uważam, że Gunther ma szansę stracić tytuł, to jednak postawię na jego obronę. Typ: Gunther   KO vs Kodeusz - Run Rhodesa jest.......zwyczajny typowo Cenowaty że tak powiem, większość jego feudów jest po prostu poprawna/dobra i dopiero ten z KO jest taki naprawdę godny zapamiętania, niemniej jednak i tak wszystkie te feudy mają ogromnego minusa, który zabija całe emocję, a mianowicie to, że każdy wie, że Kodeusz pasa nie straci niestety, ale tak jest, nieważne kto by się doczłapał do tego tytułu to i tak wiemy, że Rhodes póki nie odbębni rewanżu z Reignsem i/lub walki z Rockiem zapewne o ten tytuł to będzie trzymał ten pas do usranej śmierci i to zabija nie tylko feudy, ale i cały ten reign, ale to nie jest wina Cody'ego tylko tego bookingu po prostu, no ja nie mam emocji przy tych jego pojedynkach, czekam tylko zazwyczaj na 2-3x Cross Rhodes i lecimy z kolejnym pretendentem, ale no jest jak jest, wróćmy do samej walki i feudu, a nie reignu, feud bardzo dobry KO wygląda w nim świetnie, Rhodes tak samo dobrze i no kurde tak jak mówiłem w tym feudzie starają się pokazać, że KO ma jakieś szansę, ale i tak każdy wie, że to marzenia ściętej głowy i jak bardzo bym chciał, żeby to KO przejął tytuł tak bardzo wiem, że do tego niestety nie dojdzie, a już na pewno nie na podrzędnej gali niestety, to za małe wydarzenie na to i znowu zaraz dojdzie do sytuacji, że WM to będzie jedyna scena, gdzie tytuł Undisputed WWE będzie mógł zmienić właściciela, a jak do tego nie dojdzie to wiemy, że czeka nas kolejny rok reignu tego samego mistrza xD. Obym się mylił naprawdę. Sama walka i historia opowiedziana w niej powinna być solidna, mam nadzieję, że tutaj chociaż nie zawiodą i swoją drogą ciekawi mnie jak chcą się zmieścić z 5 walkami w 2h, na PLE w 3h jest problem i często wydłużane jest do 3h i 15-30 minut, więc nie wiem albo tutaj skrócą walki i dostaniemy kilka walk po 7-10 minut jak na tygodniówce albo po prostu skoro to nie PLE to będzie mniej winietek i reklam od sponsorów, ale no zobaczymy co wykombinują, ja jestem zaciekawiony jak to wyjdzie. Typ: Cody Rhodes
  • Dodaj nową pozycję...