Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

ECW back to game

pawlos

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam, to moje drugie diary, pierwsze porzuciłem bo pisanie z perspektywy bookera było dziwne. Mam nadzieję że długo się utrzymam. Przy okazji zapraszam do Pinia bo jego diary natchnęło mnie żeby naskrobać coś własnego http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=26126 odwiedźcie koniecznie.

Grę zaczynamy od dzisiaj, nie prowadzę gal PPV wg oficjalnej rozkładówki WWE. Dlatego dzisiaj walimy z grubej rury. ROYAL RUMBLE!

Royal Rumble rozpoczyna pokaz fajerwerków oraz theme System Of The Down-Shimmy. Witają się z nami komentatorzy Jerry "The King" Lawler, Jim Ross oraz Matt Striker.

Jerry Lawler-Witamy na Royal Rumble 2010! Nazywam się Jerry "The King" Lawler, po mojej lewej siedzi Jim Ross, a po prawej Matt Striker. Powitajcie ich gorąco!

Jim Ross-Dziękujemy Jerry, dzisiaj czas na moją ulubioną galę, Royal Rumble!

Matt StrikerNie zapominajmy, że od kilku tygodni na RAW oraz SmackDown Vince McMahon mówi że tegoroczne Royal Rumble będzie pełne niespodzianek! Zobaczymy co nas czeka!

Burn in my light... rozlega się theme Randyego Ortona!

Jim Ross- Oho, The Viper wychodzi przy swoim starym theme! To pewnie jedna z tych niespodzianek o której wspominał Pan McMahon!

Jerry Lawler-Nie zapominajmy, że poza 20 Man Royal Rumble match, cała gala jest niespodzianką i nie znamy na nią karty! Będzie się działo!

Randy Orton już na ringu, wchodzi na narożnik i rozkłada ręce w klasycznym dla siebie stylu Legend Killera, następnie bierze mikrofon i staje na środku ringu.

Randy Orton- Royal rumble, rok temu, właśnie tutaj odniosłem największe zwycięstwo w mojej karierze, pokonując 29 słabeuszy udowodniłem że jestem najlepszy i zasługuje na miano Legend Killera, nieważne z kim przyjdzie mi się dzisiaj zmierzyć, nie będzie to dla mnie żadne wyzwanie...

Rozlega się theme Taza, publiczność szaleje

Wychodzi Taz w garniturze, w ręce trzyma mikrofon.

Taz-Nie martw się Randy, to nie ja skopie Ci dzisiaj dupę, id...

Nie mógł dalej mówić bo aplauz publiczności był ogromny, na widowni widocznie siedziało sporo starych fanów ECW.

TazIdę tylko do stołu komentatorskiego, ponieważ dzisiaj i ja będę komentował!

Matt Striker-Oto druga niespodzianka dzisiejszego show.

Taz wolnym krokiem idzie do stołu dla komentatorów gdzie wita się z resztą. Orton wściekłym wzrokiem patrzy na Taza, następnie powoli kieruje wzrok na titantron i zapada milczenie...

One of a kind! Wielka wrzawa na widowni. Na twarzy Ortona strach miesza się ze złością. Rob Van Dam wychodzi na scenę, i wykonuje swój popularny taunt. Zmierza do ringu z uśmiechem na twarzy.

Taz-Oho! Jeden z ECW Originals przyszedł skopać dupę waszemu rozpieszczonemu chłoptasiowi, gdyby zawitał w ECW by się dowiedział co to znaczy wrestling.

Matt Striker i Jim Ross byli zmieszani, ale Jerry Lawler zaśmiał się wesoło i klepnął Taza w plecy.

No DQ match

Rob Van Dam vs Randy Orton

Zabrzmiał gong i rozpoczęli, Randy Orton od razu ruszył na RVD powalając go clothslinem, RVD szybko wstał a w tym czasie Orton odbił się od lin i zaatakował kolejnym clothslinem, Rob kucnął unikając ciosu i szybko podciął Żmije. Oboje wstali bardzo szybko i zaczęli mierzyć się wzrokiem, Orton nagle z nienacka wyskoczył do RKO! Już złapał RVD za szyję jednak ten go z siebie zrzucił, wskoczył z biegu na 2 line i Lionsault! 1,2.. nie! Randy Orton wyrywa się z pinu, Van Dam wychodzi i zaczyna grzebać pod ringiem, w końcu wyjmuje z niego krzesło i woreczek z pinezkami. Wchodzi na ring, Orton na widok przedmiotów zaczyna się wycofywać, Mr Monday Night rozsypuje pinezki i zaczyna gonić Ortona z krzesłem, Randy przeskakuje nad pinezkami, i zatrzymuje się, RVD robi zamach i RKO NA PINEZKI!!! Rob Van Dam ląduje twarzą na pinezki! Wpadł w swoją własną zasadzkę! Jednak The Viper również nie wstaje od razu ponieważ trochę pinezek powbijało mu się w plecy i ramiona.

Jim Rossp- To naprawdę musiało boleć.

RVD się odwraca i widać całą zakrwawioną twarz. Próbuje wstać trzymając się liny. Ale Orton również wstaję. W końcu oboje stoją na równych nogach i powolna wymiana punchy. W końcu RVD uderza Randyego krzesłem w brzuch a następnie w głowę Orton przewraca się na plecy Rob wchodzi ledwo na narożnik wykonuje swój taunt przy którym publiczność krzyczy R-V-D! I.. 5-Star-Frog-Splash! 1,2..3!!! Rozlega się muzyka One of a kind. Jednak ani Orton ani RVD nie są w stanie sami wyjść z ringu i przychodzą medycy aby im pomóc.

Jerry Lawler- To był naprawdę wspaniały pojedynek, jak widać RVD ciąglę nie stracił formy ani zapału! Szacun.

Matt Striker- Zgadzam się, naprawdę ciekawy pojedynek, zastanawiam się co nas teraz czeka...

It's a new day!

Legacy wchodzi przy swojej muzyce na ring, TedDiBiase oraz Cody Rhodes jako Tag Team Champions. W końcu stoją na ringu i Cody bierze mikrofon.

-Dzisi...

The Hart Dynasty theme A oto przeciwnicy Legacy. DH Smith oraz Tyson Kid tym razem bez Nataly.

Tag Team Championship Match

The Legacy vs The Hart Dynasty

Rozpoczęli DH Smith i TedDiBiase. Po krótkim klinczu Ted wyrzucił swojego przeciwnika w narożnik i zaczął go okładać pięściami i kopać po brzuchu, w końcu DH odepchnął swojego przeciwnika z taką siłę że Dibiase upadł na matę. Szybka zmiana u Hartów i Tyson Kid czeka aż przeciwnik wstanie, Ted próbuje zmiany z Codym jednak Tyson łapie go za szyję i odwraca w swoją stronę następnie kopie go w brzuch i wynosi go i... suplex! 1,2...3!! Mamy nowych Tag Team Championów!

Jim Ross- Nowi mistrzowie, co jednak nie zmienia że w tag teamach WWE ciągle panuje pustka.

Taz-Niestety, mam nadzieję że z czasem się to zmieni, a teraz...

Theme Sabu

Sabu wychodzi, wskazuje na niebo i wchodzi na ring. Ludzie na trybunach szaleją z radości.

Boyyaka booyaka

Rey Mysterio wychodzi na ring, na widowni nie ma dzieci więc słychać buczenie i gwizdy.

No DQ match

Sabu vs Rey Mysterio

Rozpoczyna się walka, członek ECW Originals od razu wykonuje dropkick w miejscu który przewraca Mr.619, Sabu od razu biegnie na liny i wykonuje lionsault! Następnie schodzi z ringu i zaczyna pod nim grzebać, w międzyczasie Mysterio wstaje na równe nogi. Sabu wyjmuje stół owinięty drutem kolczastym! Mysterio odbija się od lin, bierze rozbieg i wyskakuje poza ring na Sabu! Jednak Homicidle rzuca w niego stołem! Mysterio ląduje na plecach z drutem kolczastym pod sobą krzycząc z bólu. W międzyczasie Sabu wyjmuje drabinę spod ringu i krzesło. Ustawia drabinę na ringu i wchodzi na sam jej szczyt z krzesłem. Wykonuje swój taunt i... SKOK NA REYA Z KRZESŁEM POD NOGAMI!!! Oboje leżą obolali, przychodzą medycy i sprawdzają stan Mysterio oraz Sabu. I po Reya przynoszą nosze! To sabu wygrał!

theme Sabu

Matt Striker-Jak widać kolejny członek ECW Originals jest w formie!

Taz-Hehe, Matt, całe ECW jest w formie, my nigdy się nie starzejemy.

Jerry Lawler-A teraz to na co wszyscy czekaliśmy...

Jim Ross-20 osobowe Royal Rumble!

Break The Walls Down!

Rozlega się theme Chrisa Jericho i to on pierwszy wchodzi na ring przy ogólnym buczeniu na widowni.

I'm coming! i MVP już szybko wchodzi na ring. Rozlega się gong.

20 man Royal Rumble Match

MVP od razu ruszył na Y2J-a jednak tego upadł na matę i podciął go nogami MVP uderzył twarzą w narożnik i padł na matę, Y2J czeka na niego szykując się do codebreakera!

Written to my face

Sheamus wychodzi na ring i zamierza zaatakować Chrisa jednak widząc że ten szykując się do swojego finishera opiera się o liny i przygląda z uśmiechem. MVP się odwraca i CODEBREAKER! Od razu podbiega Sheamus i clothslinem wyrzuca Montela z ringu od razu atakuje Chrisa serią punchy i kicków, w końcu tymi atakami podprowadza Y2J-a do narożnika...

Come on! SOS

Kofi Kingston przychodzi do ringu i odciąga Sheamusa od Chrisa Jericho następnie uderza go liściem aż echo było słychać w całej hali, Celtic Warrior powoli odwraca się do Kofiego a tu TROUBLE IN PARADISE!!! Sheamus wypada za ring a Jericho odpoczywa w narożniku jednak Kofi nie daje mu czasu ponieważ wykonuje dropkick w narożnik!

Ain't no make belive

John Morrison wychodzi na ring i razem z Kofim męczą Y2J-a w narożniku. Nagle Kofi przestaje i kopie morrisona w brzuch a następnie SOS! Jednak Chris zdążył już wstać i wynosi Kofiego i wyrzuca go poza ring!

Uuu Chavo

Chavo Guerrero szybko wbiega na arenę i zaczyna atakować Chrisa Jericho serią punchy i kicków, w międzyczasie John Morrison wchodzi na narożnik i czeka, Chris rzucony irish whipem odbija się od lin i wykonuje clothesline na Chavo! Wykorzystuje to Morrison który wykonuje moonsault na Guerrero. Chavo leży na ringu, John łapie go za ręce a Y2J za nogi i razem wyrzucają go ponad górną liną!

This fire burns CM Punk wychodzi na ring i dropkickiem powala Chrisa Jericho który wylatuje ponad górną liną ale nie wypada poza ring! Jednak John Morrison wywala go spearem! CM Punk i John Morrison mierzą się wzrokiem, i nagle Straight Edge Mentor wyciąga rękę do Sexy Shamana! John ją uściskuje o oboje czekają na kolejnego przeciwnika...

What's up!

R-Truth pojawia się na ringu i JoMo oraz CM Punk od razu go atakują w końcu obalają go podwójnym clothslinem i próbóją go wyrzucić tak jak wcześniej wyrzucono Chavo. Ale CM Punk mówi żeby poczekać i dalej go maltretują.

Goldust theme

Goldust wychodzi na arenę, jednak od razu zostaje rzucony w niego R-Truth przez co Goldust prawie wypada za ring! Ledwo trzyma się najwyższej liny ale CM Punk od razu wyrzuca go clothslinem. Następnie łatwo pozbywają się R-Trutha.

Kane Theme

Kane wychodzi na ring przy swojej muzyce i czerwonych światłach. Gdy się pojawia CM Punk i John Morrison od razu uciekają do przeciwnej strony ringu. Big red monster od razu zaczyna na nich biec, CM Punk ucieka ale John Morrison odbija się od liny i kopie.. Kane złapał go za nogę! Pomaga mu wstać i... Chokeslam za ring!

Check one two! Okay!

Jack Swagger wychodzi na ring i od razu rzuca się na CM Punka okładając a na koniec wykonując German Suplex. Kane podchodzi do tej dwójki i wykonuje podwójny chokeslam za ring! Teraz w ringu mamy tylko jedną osobę!

Ja prinjos tebe bol'

To Vladimir Kozlov!

Dwójka gigantów w ringu i oboję zaczynają się okładać pięściami, trwa to aż dwie minuty i...

William Regal Theme

Angielski arystokrata wychodzi na ring i pomaga Kane'owi wypchać Vladimira przez najwyższą linę co.. udaję się! Kozlov odpada z gry!

You think you know me?

To Edge! Rated R Superstar szybko wychodzi na ring i wykonuje Spear na Kane! A następnie na Regalu i wyrzuca go tym samym z ringu!

OOOOOOHHHHH YEAAAAAAAA

Matt Hardy szybko wybiega na ring jednak jeszcze nawet nie zdążył na niego dobrze wejść i od razu dostał Speara od Edga z taką siłą że wypadł przez górną linę!!! Rated R z cwaniackim uśmiechem odwraca się a tam...Kane! I chokeslam za ring!

gong

Undertaker pojawia się w ringu! Bracia mierzą się wzrokiem a następnie Undertaker powala brata clothslinem! Kane zmęczony po wcześniejszych walkach długo leży a Undertaker tauntuje. Big red monster wstaję i TOMBSTONE PILEDRIVER!

Weeee I'm Big Show

To Big show wychodzi na ring i zaczyna atakować Undertakera. Szybka wymiana ciosów i Big Show łapie Undertakera do chokeslamu! Podchodzi z nim do lin, wynosi i... Undefated at wrestlemania wyrywa się Big Showowi!

I came to play!

The Miz wychodzi na ring i szybko wbiega jednak Big Show wystawił swe potężne ramię i powala Miza, następnie siłuje się z Takerem próbując wyrzucić go z ringu.

No more words

To Jeff Hardy! Kolejna niespodzianka! Jeff szybko wbiega na ring i ustawia leżącego Miza i Kane'a obok siebie i... Swanton bomb na obu! Następnie podnosi Miza i Twist Of Fate!

ECW Theme

Matt Striker-Że jak?

Jim Ross-Co jest grane?

Taz-Hahaha teraz się zacznie!

Na ring wychodzą kolejno Sabu, Terry Funk, Balls Mahoney, Tommy Dreamer, RVD(z ranną twarzą),Sandman, Rhinio, Raven, Mick Foley. Publicznzość co chwilę krzyczy "ECW! ECW! ECW! ECW! ECW! ECW!" Cała ECW ekipa stoi po jednej stronie natomiast Miz, Kane, Big Show, Jeff Hardy i Undertaker po drugiej. Tommy Dreamer bierze mikrofon..

Tommy Dreamer- To jest... E-C-W! I cała ekipa Extreme Championsip Wrestlingu zaczęła biec na pozostałych, Miz sam uciekł z ringu. Jeff Hardy został obity kijem przez Sandmana a następnie wyrzucony, Big Showa wyrzucili Rhino i Raven. Mick Foley założył Undertakerowi Mandible Claw i wypchnął go z ringu, a Tommy Dreamer i Sabu pokonali Kane'a

ECW theme

Matt Striker-Niemożliwe! ECW zwyciężyło Royal Rumble!

Taz-Mówiłem! Oni nigdy nie tracą formy!

Tommy Dreamer ponownie wziął do ręki mikrofon.

Tommy Dreamer- Jak widzicie wracamy do gry... ECW!

Po tym wydarzeniu Royal Rumble 2010 zakończyło się.

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Super diary:)) najważniejsze że o ECW,czekam na kolejny odcinek

Na początku dzięki za reklamę ;) Wydaje mi się, że pisanie z perspektywy komentatorów jest trudniejsze niż bookera. Nie przepadam za tym pierwszym. Jednak dobrze Ci wyszło Royal Rumble. Nowość z nieznaną kartą. Było dosyć ciekawie. Powrót ECW Originals. Ciekawie zapowiadają się kolejne gale.

Dobry pomysł z tym ECW,Jak dla mnie to gala była dobra.Żebyś nie skończył pisać tak szybko jak skończyłeś wcześniejsze diary ;]

Dalej dalej dawaj Raw super diary.Czekam :D :D :!: :!:

• 2 tygodnie później...

Na początku przepraszam że musieliście tak długo czekać. Ale do rzeczy.

http://foto.anyfiles.pl/public/img/wwerawlogo_0.gif

RAW zaczyna się standardowo od fajerwerków oraz theme'u Rise Against- Alive and well. Następnie do głosu przechodzą komentatorzy

Jerry Lawler-Oto pierwsze RAW po Royal Rumble! Wszyscy zostaliśmy zaskoczeni tym że ekipa ECW weszłą jako 20 uczestnik Royal Rumble matchu i zwyciężyła!

Micheal Cole- Rzeczywiście była to bardzo dziwna sytuacja, Tommy Dreamer zapowiedział że ECW wraca do gry, zastanawia mnie co to może oznaczać!

It's a shame for fame

Sheamus wychodzi na ring trzymając swój pas WWE Championship. W ręce trzyma mikrofon.

Sheamus- Mimo że nie miałem planowanej walki na Royal Rumble, to John Cena miał okazję zdobyć pas tydzień przed galą, jednak to mu się nie udało, a to oznacza, że wasz bohater jest po prostu słaby! Nie potrafił odzyskać swojego mistrzostwa w prostym No DQ matchu... Dlatego Cena, słuchaj, dzisiaj oczekuję Cię na ringu, ja kontra Ty. Jeśli ze mną wygrasz, dostaniesz prawo do walki o pas WWE za tydzień, lecz jeśli przegrasz... to będzie niespodzianka...

Normal match

Ezekiel Jackson vs Goldust

Oboje zawodnicy są już na ringu, Ezekiel od razu rozpoczął atak na Goldusta i powalił go potężnym "barem". "Złoty" jednak szybko się podniósł i zaczął atakować Big Zeke ciosami w twarz z których jednak jego przeciwnik nic sobie nie robił. W końcu Ezekiel wykonuje Irish whip w narożnik, jednak goldust kontruje i to Big Zeke leci w róg! Goldust tauntuje, łapie Big Zeke'go za nogi i... Shatered Dreams! To musiało boleć, "złoty" odciąga Jacksona od lin i 1,2..3! Goldust zwycięża!

Jesteśmy na zapleczu gdzie Justin Roberts przeprowadza wywiad z Edgem

Justin- Edge, jak wszyscy wiemy, dzisiaj zawalczysz z nieznanym Ci jeszcze przeciwnikiem, czy się boisz?

EdgeHeh, Justin. W tym biznesie jedyne czego można się bać to usłyszenie od szefa "You're fired!". Nieważne kto mi się trafi z RAW, jestem pewien że dam radę.

Justin- Co myślisz o inwazji ECW na Royal Rumble?

Edge- Myślę że to był po prostu kiepski żart, że te dziadki jeszcze mogą coś z siebie wykrzesać.

Normal match

Edge vs ???

Edge czeka już na ringu rozgrzany patrząc w stronę wyjścia.

Metallica-Enter Sandman

To Sandman! "Piaskowy człowiek" wychodzi jak za straych czasów przez widownie! Ludzie oklaskują go i gratulują powrotu, w jednej ręce trzyma Kendo Stick a w drugiej piwo i... piwem w łeb! Sandman powoli zmierza do ringu z uśmiechem na ustach.

Zaczęło się. Edge od razu ruszył na Sandmana, jednak ten podłożył mu nogę i założył armbar na ziemi. Edge szybko się uwolnił i wstał patrząc gniewnie na Sandmana. Następnie od razu ruszył wykonując spear! 1,2.. nic! Sandman uwalnia się spod pinu i schodzi z ringu podnosząc kij kendo. i zaczynając nim uderzać o narożnik prowokując Edga by poszedł za nim. Edge powoli schodzi z ringu i zostaje zaatakowany przez Sandmana(nie kijem) następnie parę uderzeń głową o schody i Sandman wraca do ringu zostawiając Edga. Sędzia dolicza już do 7 i Rated R wraca do ringu. Sandman tylko na to czeka i White Russian Leg Sweep! 1,2..3! Sandman wygrywa!

Jesteśmy na korytarzu patrząc na drzwi z napisem Triple H, Mark Henry, Chris Jericho po chwili drzwi wylatują z hukiem z zawiasów ukazując poobijanych właścieli szatni, za nimi widać kolejno Sabu, Tommyego Dreamera, RVD, Ballsa Mahoneya oraz Terryego Funka.

Tommy Dreamer- Vince, wiemy że to oglądasz, mamy dla Ciebie propozycję, przywróć nam ECW lub będziemy po kolei atakować twoich zawodników. Masz tydzień na odpowiedź.

Normal Match

John Cena vs Sheamus

Zaczęli. Cena od razu zaczął atakować Sheamusa serią punchy w twarz, aż Celtic Warrior został zmuszony do ucieczki z ringu przy buczeniu widzów. Cena pokazuję "You can't see me"! Denerwuje to "bladego" i od razu wchodzi do ringu i przewraca Cene shoulder blockiem. Następnie zaczyna atakować go na ziemi. Pomaga mu wstać i clothsline! Potem kolejny! Następnie wynosi Cenę i.. ATTITUDE ADJUSMENT ZA RING?! Sheamus skopiował finisher Johna! Szybko wpycha go do ringu 1,2..3! Koniec. Cena nie zawalczy o pas na kolejnym RAW. Celtic Warrior bierze mikrofon.

Sheamus Cena, przegrałeś a obiecałem Ci niespodziankę ale dogadałem się z kilkoma osobami, i niespodzianki będą aż dwie! Oto pierwsza z nich... przez to że ze mną przegrałeś, już nigdy nie będziesz mógł walczyć o pas WWE gdy ja go posiadam. Innymi słowy już nigdy o niego nie zawalczysz bo nie ma nikogo kto mógłby mnie pokonać. A druga niespodzianka to...

ECW Theme

Na ring wychodzą kolejno Sabu, Terry Funk, Balls Mahoney, Tommy Dreamer, RVD,Sandman, Rhinio, Raven, Mick Foley i zaczynają atakować Cene a Sheamus śmieje się głośno do mikrofonu ale!!! Sandman uderza go kijem w głowę! a dreamer dorzuca Dreamer Driver!

RVD- Vince, wiesz o co nam chodzi, masz tydzień.

Po tym wydareniu Monday Night RAW zeszło z anteny.

Ładnie ładnie :D :D wszystko ok ale dawaj częściej gale.Pozderkoo :-)

Ostatnia gala to 3 walki i do tego krótkie , pare wymian ciosów + finishery , jeden wyjdzie drugi nie , ew atak tego ECW i koniec .. Staraj się pisać dłuższe walke , bo takiego czegoś to się czytać nie chce , bo nic tutaj ekscytującego .

• 3 tygodnie później...

ECW to najlepsze show więc myślę że powinieneś nie pisać o smacku! i raw, a przerzucić się tylko na E-C-W. mi zależy tylko na no-dq więc rób dużo takich walk proszę a wtedy będzie git.

ps.

dobry pomysł na dominację originalsów :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 439 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 797 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 810 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes © -vs- Solo Sikoa
      World Heavyweight Championship: Damian Priest © -vs- Gunther
      CM Punk -vs- Drew McIntyre

...

CM Punk czytający na backu skrypt MiTB '24

...
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 45 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• -Raven-
      1. "Hangman" Adam Page vs. Jay White - zajebisty opener. Może popadam w lekką przesadę, ale po bookingowym potworku na Bad Blood, tą walkę powinni puszczać każdemu, na pierwszej lekcji bookerskich szkoleń. Nawet jeżeli odjęlibyśmy tam tych kilka mocnych spotów, to walka nic by nie straciła, bo obaj zawodnicy byli rozpisani tak świetnie, że nawet klasyczne akcje oglądało się z bananem na mordzie, bo jeden i drugi kontrowali się co chwilę i nawet przez moment nie szło się nudzić. Poza tym, do końca nie było pewności co do zwycięzcy (Biały bardzo potrzebował mocnej wygranej po powrocie, a Wisielec po wygranej ze Stricklandem zyskał bardzo mocną pozycję). Niby obstawiałem wygraną Jay'a (bo Kowboj ma na pieńku z kilkoma osobami i myślałem, że ktoś zainterweniuje), ale nie myślałem, że pójdą na całość i dadzą mu ją czysto. Baaardzo dobra walka. 2. Mariah May (c) vs. Willow Nightingale - krótka i dość przyjemna dla oka walka (żaden cud, ale na raz - w sam raz ). Podoba mi się jak Maryśka heeluje grając twarzą. Dobra jest w te klocki. Trochę za mocno rozpisali Majkę (tym bardziej, że raczej nie było opcji żeby w tej walce straciła pas), ale i Grubcia miała w tym starciu swoje mocne momenty. Solidny finisz. Po takim kombosie trudno coś zarzucać Wierzbickiej, że poległa. 3. Jack Perry (c) vs. Katsuyori Shibata - nie podobała mi się ta walka. Nie było tam nic, co by mnie w nią jakoś bardziej wkręciło. Irytowały mnie te strong stylowe pojedynki na chopsy czy kicki, które zamulały i tak wolne już tempo tego starcia. Na mały plusik heelowy finisz, gdzie zduszony Jacek fartem przypina Skosa. Dobre sceny po walce. Powrót MJF-a i Cole'a, gdzie Adaś przechodzi instant face turn i będzie kontynuował feud z kudłatym już jako good guy. Garcia idzie na Kozła i tu może być ciekawie, bo Daniel przedłużył ostatnio kontrakt i mogą go teraz mocniej promować. 4. Will Ospreay (c) vs. Ricochet vs. Konosuke Takeshita - zajebisty spot-fest, ale z takim składem nie mogło być inaczej. Fajnie, że sporo było czasu kiedy cała trójka lała się w ringu. Mocarnie rozpisany Gówniak. Momentami Rykoszet i Ospraey musieli trzymać sztamę, żeby dać mu fizycznie radę. Pozostała dwójka także czarowała w ringu. Dobrze, że zrzucili pas na Konusa. Skos jest zajebisty i należało mu się, a Willa on i tak tylko ograniczał, bo przy jego promocji i tym, jak ludzie go kupują - powinien iść na Złoto. Niestety najpierw będzie pewnie musiał rozjebać członków Rodziny Cialisa. Cóż... co się odwlecze, to nie uciecze. 5. Hologram vs. The Beast Mortos - bardzo dobre ringowe widowisko, bo obaj potrafią w te klocki, tylko trzeba było przymknąć oko, że to walka bez większej historii i tak też do niej podeszli bookerzy, nie pomagając zbytnio zawodnikom i rozpisując to starcie na kolanie. Mimo to, sama ringowa akcja mogła się na spokojnie podobać. 6. Darby Allin vs. Brody King - walka spod znaku jednostronnego bookingu, ale nikt raczej nie spodziewał się niczego innego. Woody Allin miał pięknie cierpieć i być mordowanym przez 90% czasu, żeby później pokazać serducho, przetrwać cały ten wpierdol, skontrować i skraść zwycięstwo wielkoludowi. Ta walka jest jak film, który już kilka razy się widziało, ale jak leci w TV, to człowiek i tak przysiądzie i chętnie rzuci okiem. Takie typowe guilty pleasure. 7. The Young Bucks (Matthew Jackson and Nicholas Jackson) (c) vs. Private Party (Zay and Quen) - świetne widowisko, pełne akcji podwyższonego ryzyka i niezłych near falli. Można nie lubić Jacksonów jako osób, ale jako zawodnicy - to w chuj kozacy, tak ringowo, jak i w kwestii odgrywania (?) wkurwiających chujków. Tutaj na dokładkę złapali fajną chemię z Prywaciarzami i tak jedni, jak i drudzy pokazali kawał dobrego wrestlingu w kwadratowym pierścieniu. Szanuję tego typu walki, gdzie niby wiesz, że pretendenci wychodzą żeby widowiskowo jobnąć Mistrzom, ale poprzez niezły booking, zaczynasz się momentami zastanawiać, "czy aby na pewno?". 8. Mark Briscoe (c) vs. Chris Jericho - jakoś nie kupiła mnie ta walka (jak większość ostatnio z Y2J'em w składzie). Zrobili z Briscoe zbyt dużego Terminatora + Maras spierdolił (zasygnalizował) najważniejszy kick out w tym pojedynku (po wyłapaniu bejzbolem). Niby sporo się tam działo w końcówce, ale oglądałem to jakoś bez większego zaangażowania. 9. Bryan Danielson (c) vs. Jon Moxley - mam mieszane uczucia. Z jednej strony świetna ringowa psychologia, odgrywanie nienawiści i walka kipiąca emocjami, a z drugiej - spodziewałem się ciekawszej strony ringowej i lepszego rozpisania starcia (bardziej wyrównanego i z częstszymi zmianami przewag). Nie, no to był kawał dobrej walki, ale skłamałbym mówiąc, że nie spodziewałem się więcej, po "ostatnim tańcu" Danielsona. Mocne sceny po zakończeniu, gdzie Yuta przechodzi na ciemną stronę mocy, a frakcja Moxa robi totalny rozpierdol. Szkoda, że Moxley przejął pas (niby obstawiałem że tak będzie, ale cichcem liczyłem na jakieś szokujące zaskoczenie), ale skoro tak teraz promują jego stajnię, to pewnie za szybko go nie straci. Wolałbym żeby swoim końcem kariery Bryan wypromował kogoś kto tego bardziej potrzebuje niż main eventera o ustalonej pozycji jak Mox. Reasumując - solidna gala, gdzie przez 4h bawiłem się wyśmienicie. Tylko 2 walki po mnie jakoś spłynęły, a cała reszta trzymała wysoki poziom. To mi się właśnie podoba w AEW. Nie perełki pokroju triple threata (chociaż to też ), ale to, że ich PPV's mają w większości równy, wysoki poziom, przez co świetnie się je ogląda jako całość. Poza tym - tu przynajmniej nie czuję zażenowania stroną bookingową. Moja ocena: 4,5/6 Ogólnie ostatnio zauważyłem, że jak nadchodzi czas na kolejne PPV od WWE, to czuję wyłącznie irytację, że pewnie znowu spierdolą mi ponad 3 godziny życia (ale i tak oglądam, z przyzwyczajenia), ale jak zbliża się PPV od AEW, to czuję już tylko ekscytację nadchodzącą rozrywką (pomimo, że przecież oni też nie są idealni i Khan ma sporo za uszami).
    • KyRenLo
      The Rock: Kolejna przestrzelona informacja od tego Pana. Może po prostu powinien się w pełni skupić na tych gwiazdkach i tyle.
    • KyRenLo
      Chciałem strzelać w kradzież serca pięknej kobiety, czy w kierunek rowerowy, ale buźka na końcu zradziła mi, że odpowiedź powinna być bardziej wyrazista i rzeczywiście jest ona dosyć ciekawa. Jak to napisać, żeby wyszło jakoś zgrabnie. Typ sobie robił kupę, a dwójka dzieciaków podstawiła łopatę i tego kupsztala zabrała. Typ się podniósł i patrzy, a tam nic nie ma.  Interesująca zagadka.
    • Nialler
      Ja tam nawet nie zwracam uwagi na gwiazdki żadnego dziennikarza czy kim tam on jest. Dla mnie ten HiAC (zaznaczę tylko, że oglądam WWE od 2010 roku) był czymś w zasadzie nowym, bo tyle krwi w dabjlu to nie widziałem nigdy na żywo. Historia dla mnie nawet spoko, cała otoczka taka sobie, walka dała radę mimo wieku i jednak ring rustu Punka przyjemnie się oglądało, ale żaden "mój" fajw star to to nie był. Zdecydowanie lepiej ogląda mi się Hiac Usos vs. New Day bo oglądałem to już trzy razy, a do Punka i McIntyre'a nie wrócę chyba nigdy. Dobre, ale na raz.
    • KPWrestling
      Na kolejny zjazd treningowy Szkoły Wrestlingu KPW zapraszamy w nadchodzący weekend. Pełen harmonogram treningów dostępny jest na naszej stronie internetowej: http://kpwrestling.pl/szkola Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
  • Dodaj nową pozycję...