Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bo pracują tam kompletni idioci, którzy wystosowali kare nieadekwatną do czynu i najbardziej ucierpi na tym klub, który nie ma z całym zajściem nic wspólnego? Bosz..

I tak najprawdopodobniej Suarez już w barwach Liverpoolu nie zagra. Więc się to jakiegoś szczególnie na klubie nie odbije.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355336

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Dlaczego nie zagra? chyba nikt nie wierzy w te bajki o Więcej niż klubie :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355339

musi jakąś karę dostać, a że gra w Liverpoolu to Liverpool będzie cierpiał.

Ty jesteś jakiś niedojebany umysłowo. To tak jakbyś na prywatnej imprezie popełnił przestępstwo, trafił do aresztu, a w firma w której pracujesz poniosła straty z powodu twojej absencji i braku normalnego zastępstwa na twoje stanowisko.

Gra w reprezentacji to raczej druga praca, a nie prywatna impreza, w końcu dostają za to niemałe pieniądze. Więc jeśli ktoś popełnia przestępstwo w jednej pracy to idzie siedzieć i siłą rzeczy nie może pracować w drugiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355342

I tak najprawdopodobniej Suarez już w barwach Liverpoolu nie zagra. Więc się to jakiegoś szczególnie na klubie nie odbije.

Wut?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355346

Gra w reprezentacji to raczej druga praca, a nie prywatna impreza, w końcu dostają za to niemałe pieniądze. Więc jeśli ktoś popełnia przestępstwo w jednej pracy to idzie siedzieć i siłą rzeczy nie może pracować w drugiej.
ale jakie przestepstwo? Nie ma zawiasow, nie ma dozoru to nie przestepstwo. Jesli juz patrzymy na gre w rep jako druga prace, kto ktos cie odsuwa dyscyplinarnie z jeden pracy, to nie dziala w to drugiej. Tak jest i tak powinno byc, czyms innym podpadl zlodziejom mafijnym z fify, co nie zmienia faktu ze powinien. Pojsc do psychiatryka bo jest pierdolniety.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355351

Dobra, to zaczyna nabierać sensu. Według "Tajmsa" Suarez o krok od Barcelony. 85 milionów albo 50+Sanchez.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355362

Sebu, jako kibic Liverpoolu ktora wersje bys wolał? Czy moze jednak najlepsze byloby pozostanie Suareza?
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355364

ale jakie przestepstwo?

Takie tam z polskiego kodeksu karnego

Art. 217

§ 1. Kto uderza człowieka lub w inny sposób narusza jego nietykalność cielesną, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355365

Wolałbym go widzieć w koszulce Realu i Varana w zestawie ;)

Facet zrobił dla Liverpoolu wiele dobrego, to jest oczywiste. Ale jeśli sam nie czuje do klubu przywiązania i ciągnie go do tej Hiszpanii to sayonara. Już wypiął się rok temu, klub stał za nim murem w każdym momencie a on być może wypina się drugi raz (cała ta szopka przestaje być w moim odczuciu przypadkowa). Jeśli miałby zostać to oczywiście bym się cieszył, ale jego odejście jest mi po prostu obojętne. Wiem, że Liverpool to nie Tottenham i oni nie zrobią to co "Koguty" po sprzedaży Bale'a.

Która opcja jest lepsza? Szczerze mówiąc - nie wiem. Klub jutro rano zatwierdzi transfer Lallany, Lazar Marković również jest blisko LFC. Jeśli nie są to pieniądze ze sprzedaży Luisa (a Rodgers dostał 70 baniek na transfery ponoć + hajs ze sprzedaży) to 85 milionów naprawdę jest sumą kosmiczną i będzie można z tego zbudować całą defensywę (zostawiając rzecz jasna Sakho). Z drugiej strony, Sanchez to już jakiś pewniak, bo z tym negocjowaniem to w przypadku Liverpoolu jest różnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355367

Czwartek przyniósł ostatnie rozstrzygnięcia.

W grupie G, w meczu w którym chyba większość obstawiała, że padnie remis, wygrali jednak Niemcy. Nie była to porywająca rozgrywka. Pierwsza połowa wyglądała jakby żadna z drużyn nie chciała zrobić krzywdy drugiej. W drugiej połowie grę Niemców rozruszał nieco Klose, co przełożyło się na zdobycie bramki. Kowboje jakoś nie kwapili się do wyrównania. Jedyna sytuacja, która mogła zmienić wynik, to ta z końcówki meczu. Nie zmienia to jednak faktu, że dzięki wydatnej pomocy Portugalczyków, to gracze z USA przeszli dalej. Wielu stawiało na Ghanę, ale ze względu na swoją postawę, ta drużyna z Afryki odpadła z Turnieju.

W grupie H o awans, poza praktycznie pewną już tego Belgią, walczyli wszyscy. Najbardziej prawdopodobny scenariusz (przynajmniej według mnie) zakładał awans Belgii i Algierii i tak się rzeczywiście stało. Azjaci jakoś mocno nie postawili się graczom z Europy, co wykorzystały "lisy pustyni). Pomimo szybko straconej bramki w (momentami) dosyć brutalnym meczu, potrafili strzelić wyrównującego gola i dowieźć korzystny wynik do końca.

Ostatnie dwie pary 1/8

Niemcy - Algieria - Wydaje się, że tutaj wynik może być tylko jeden. Mam jednak nadzieję, że nawet jeżeli gracze z Afryki nie awansują dalej, to konkretnie napsują krwi Niemcom;

Belgia - USA - Obydwie drużyny podczas fazy grupowej nie grały rewelacyjnie, ale potrafiły (przynajmniej momentami) pokazać dobrą piłkę. Tutaj konsekwentnie będę trzymał kciuki za Kowbojów, chociaż nie będę płakał, jeżeli to Belgowie wygrają tę batalię.

Co do podsumowania fazy grupowej, to doświadczyliśmy dużej ilości niezłego futbolu, sporej liczby bramek, wielkich (pozytywnych jak i negatywnych) niespodzianek. W dalszej części turnieju, życzyłbym sobie jak najwięcej zaciętych meczów (najlepiej zakończonych karnymi) z jak najmniejszą liczbą pomyłek sędziowskich. Poza tym niech wygra lepszy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355378

Streetovs mój post wnosi tylko tyle, że nie zgadzam się z Tymi, którzy w jakikolwiek sposób bronią Suareza(w tym inny kryminalista-Maradona), bo gdyby Chiellini chciał to mógłby mu założyć sprawę w sądzie i bez problemu ją wygrać.

Nie rozumiem dlaczego ludzie na tym forum zacytowanie ich przez jakąś osobę uważają przeważnie za atak na nich, zwłaszcza jak ktoś ma inne zdanie. Często cytuję ludzi bo po prostu pasuje to do kontekstu mojej wypowiedzi, a nie dlatego że chce mi się z nimi wdawać w bezsensowne dyskusje, które przeważnie na jednej stronie się nie kończą.

Na zarzut o to, że chciałem zabłysnąć miałem Ci zamiar odpowiedzieć powiązaniem niedowartościowanych nastolatków z teorią Nietzschego, ale w sumie to nie chce mi się tak wczas rano o tym myśleć. Kompletna bzdura, a Ty z racji swojego doświadczenia życiowego na pewno musisz to rozumieć. Nie ma w ogóle sensu w tym żeby zabłysnąć w internecie, bo to że zyskasz uznanie paru kolegów których nie znasz nic nie wnosi do Twojego życia, w momencie kiedy odchodzisz od klawiatury i wychodzisz na zewnątrz.

Co do dzisiejszych spotkań to obejrzę tylko drugie, które zapowiada się na wyrównany mecz, jeśli Urugwaj pokaże, że potrafi grać bez Suareza, bo Kolumbia bez Falcao radzi sobie na razie wyśmienicie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355392

W takim razie kazdy zawodnik moglby zalozyc drugiemu sprawe w sadzie za naruszenie nietykalnosci cielesnej....
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355397

Streetovs mój post wnosi tylko tyle, że nie zgadzam się z Tymi, którzy w jakikolwiek sposób bronią Suareza(w tym inny kryminalista-Maradona), bo gdyby Chiellini chciał to mógłby mu założyć sprawę w sądzie i bez problemu ją wygrać.

Co za debilizm. Przecież idąc tym tokiem myślenia to po każdym meczu poszłoby do sądu dziesięć spraw o naruszenie nietykalności cielesnej :?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355416

Dzisiaj czekają nas dwa bardzo ekscytujące mecze: Brazylia - Chile oraz Kolumbia - Urugwaj. Zwycięzcy tych meczów spotkają się w ćwierćfinale, więc po dzisiejszym dniu śmiało można już typować 1 szy ćwierćfinał. Dzisiaj takie można powiedzieć Copa America, gdyż grają zespoły z Ameryki Płd.

Brazylia - Chile(18:00):

Mam nadzieję, że Brazylia to jeden z tych zespołów, które rozkręcają się z meczu na mecz. Na papierze to Brazylia ma lepszy skład. Nie lekceważyłbym Chile, jednak chyba nie mają aż takiego potencjału, żeby pokonać gospodarza. Problemem Brazylijczyków mogą być oni sami, lecz mają na tyle dobrego trenera, że powinien ich odpowiednio przygotować pod względem psychicznym do meczu. Kluczowe w tym meczu będzie przygotowanie motoryczne oraz ławka rezerwowych i tutaj Brazylia ma zdecydowaną przewagę. Nie wątpliwie odpadnięcie Canharinios bardzo by zaszkodziło pod względem atrakcyjności turnieju.

Urugwaj - Kolumbia(22:00):

Bez Suareza to nie ten sam Urugwaj, dlatego Kolumbia, która jest na fali powinna spokojnie ograć Urusów.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355420

• Urządzenie:  Android

Urugwaj - Kolumbia(22:00):

Bez Suareza to nie ten sam Urugwaj, dlatego Kolumbia, która jest na fali powinna spokojnie ograć Urusów.

Luis Suarez to oczywiście spora wartość ofensywna dla Urugwaju, jednak nie przekreślałbym mistrzów Ameryki Południowej. Urugwaj nie jest w Brazylii w najlepszej formie, ale zawsze jest w najwyższej formie pod względem ambicji i woli walki. Kolumbia pozostawiła po sobie bardzo dobre wrażenie w fazie grupowej, jednak moim zdaniem miała słabych przeciwników. Kolumbijczycy dopiero dziś przejdą prawdziwy, mundialowy test...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/319/#findComment-355422

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• IIL
      Chodzi o dochód z sprzedaży biletów. 
    • Nialler
      A właśnie o co chodzi z tym "largest arena gate"? Nie chodzi chyba o frekwencję? 
    • StuPH
      To je to! Matko kochana, tej soboty cofam się o 16 lat. Czas pisać promo na e-fed, a później odpalać serwer na sampie! A dobra jeszcze korki z matmy xD
    • HeymanGuy
    • StuPH
      Uwaga – mój post może być jak promo The Rocka podczas tej gali.* WWE na Netflixie póki co wpływa mega pozytywnie na mnie jako widza wrestlingu. Choć po latach przerwy, do bycia w miarę bieżąco wróciłem jakoś w 2019 r. (NXT się na to nie załapało), mniej więcej okresie gdy Eric Bischoff miał być dyrektorem wykonawczym SmackDown, ale prędko zastąpił go Bruce Prichard, a Bret Hart prezentował pas AEW podczas pierwszej edycji Double or Nothing (tak strzelam, może to zupełnie dwie różne części tamtego roku), to poza największymi galami raczej oglądałem skróty. W ostatnim czasie obejrzałem w całości noworoczne SmackDown, Raw i przed chwilą skończyłem NXT. Dobra koniec zachwytów, bo zaraz się okaże, że ostatniego SD już nie obejrzę… Nie wspominając dzisiejszym Collision xD. Żeby było jasne – z osób występujących w tym odcinku przed seansem znałem tylko młodego Pillmana, Tricka Williamsa, The Rocka i kojarzyłem jego córkę, choć gdy ta zaczęła się rządzić na zapleczu miałem małe WTF. A całkiem duże kiedy ogarnąłem, że jest GM NXT. Powiem wam, że jeszcze jakiś czas temu, gdybym już zdecydował się odpalić taką galę, to pewnie obejrzałbym jej dwie ostatnie walki. Dopiero niejako za pośrednictwem Tośki Storm stopniowo przekonywałem się do kobiecego wrestlingu w poważniejszym wydaniu (w moim łbie niepojętym było, że era Divas jest już dawno za nami, co dzięki wyżej wymienionej stopniowo się zmieniało. Ale spokojnie - gal od pana Rossy Ogawy jeszcze nie oglądałem xD). Dobrze się na to patrzyło. Wiadomo, trochę problem w odbiorze, bo w tych trzech pierwszych walkach żadnej z pań nie ogarniałem i nie miałem pojęcia, kto jest kim. Nie to co w dwóch kolejnych, gdzie w każdej z nich znałem po jednym typie! Promo The Rocka – kurwa, jestem fanem tego gościa od moich początków z wrestlingiem (no dobra, takich trochę późniejszych początków, kiedy poza Raw na ESC już czytałem o wrestlingu i oglądałem walki z poprzednich lat) i za każdym razem szukałbym pozytywów w jego pojawieniu się na gali (a pamiętam czasy kiedy jarałem się, że w 2009 r. dał jakieś promo via satellite z okazji X-lecia SmackDown), ale to niestety było lipne totalnie. Na początku gali kminił z córką, co przekazać publiczności… i mam wrażenie, że nic nie wykminił. Standardowe teksty The Rocka i to w słodkim, face-owym wydaniu (boli mnie fhuj, że po kapitalnym Final Bossie przeszliśmy do takiej wersji Rocka – oby to była jakaś zasłona dymna, której dotychczas nie kumam). Jego wizyta w NXT to fajna sprawa dla publiczności na miejscu, mogli go zobaczyć, strzelić stories na insta, ale w TV (necie) wypadło to słabo. Szkoda.   *w sumie po chuj w takim wydaniu, ale jest.  
  • Dodaj nową pozycję...