Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE z mojego punktu widzenia.

Mr.Radoslav

Kto jest zamaskowanym wrestlerem ?  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto jest zamaskowanym wrestlerem ?

• Wade Barret
      3
    • Inny członek grupy Nexus (napisz kto i czemu tak sądzisz)
      1
    • Ktoś inny (napisz kto i czemu tak sądzisz)
      1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam w moich drugich diary. Te diary to WWE z mojego punktu widzenia. Podejście drugie... Miałem zapisany cały scenariusz i storyline, ale mi się usunęło, nie chciało mi się wszystkiego pisać i wymyślać od nowa w tamtych diary, a akurat były one z 2008 roku, to zaczynam nowe i aktualne diary o WWE. Nie będę pisał tego co szef WWE czyli ja robi w biurze i w domu, będę dodawał tylko gale i newsy.

Gale PPV:

Royal Rumble

Elimination Chamber

Wrestlemania XXVII

Extreme Rules

Over the Limit

Fatal 4-Way

Money in the Bank

SummerSlam

Night of Champions

Hell in a Cell

Bragging Rights

Survivor Series

TLC: Tables, Ladders & Chairs

http://www.wwe.com/content/media/images/Headers/7086216

Roster:

Alicia Fox

Brie Bella

Carlito

Chris Jericho

Daniel Bryan

Darren Young

David Hart Smith

David Otunga

Edge

Evan Bourne

Eve

Ezekiel Jackson

Gail Kim

Goldust

Heath Slater

Jerry Lawler

Jey Uso

Jillian

Jimmy Uso

Joe Henning

John Cena

John Morrison

Justin Gabriel

Justin Roberts

Mark Henry

Maryse

Melina

Michael Cole

Michael Tarver

"Milion Dollar Men" Ted DiBiase Sr.

Mr. McMahon

Natalya

Nikki Bella

Primo

R-Truth

Randy Orton

Ranjin Singh

Santino Marella

Sheamus

Skip Sheffield

Tamina

Ted DiBiase

The Great Khali

The Miz

Tito Colon

Triple H

Tyson Kidd

Vladimir Kozlov

Wade Barrett

William Regal

Yoshi Tatsu

Zack Ryder

Pasy mistrzowskie:

WWE Championship - Sheamus

WWE United States Championship - The Miz

WWE Divas Championship - Melina

WWE Tag Team Championships - The Hart Dynasty

General Manager: Annonymus

http://www.wwe.com/content/media/images/Headers/11996200

Roster:

Batista

Beth Phoenix

Big Show

Caylen Croft

Chavo Guerrero

Chris Masters

Christian

CM Punk

Cody Rhodes

Curt Hawkins

Dolph Ziggler

Drew McIntyre

Finlay

Hornswoggle

Jack Swagger

Jeff Hardy

Joey Mercury

JTG

Kane

Kelly Kelly

Kofi Kingston

Layla

Luke Gallows

Matt Hardy

Matt Striker

Michelle McCool

MVP

Rey Mysterio

Rosa Mendes

Serena

Shad

Theodore Long

Tiffany

Todd Grisham

Tony Chimel

Trent Barreta

Tyler Reks

Undertaker

Vance Archer

Vickie Guerrero

Pasy mistrzowskie:

WWE World Heavyweight Championship - Kane

WWE Intercontinental Championship - Dolph Ziggler

WWE Womens Championship - Layla

General Manager: Theodore Long

-------------------------------------------

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5e/WWE-RAW-LOGO.png

23.08.2010

Pokazy pirotechniczne otwierają galę czyli głośna muzyka, fajerwerki, migające czerwone światła... Nie mogło zabraknąć jeszcze fantastycznej atmosfery na trybunach. Fani trzymali transparenty na których były wypisywane nazwy ich ulubionych wrestlerów itd. Kamera następnie pokazała stolik komentatorski przy którym siedział Michael Cole, po chwili doszedł do niego Jerry "The King" Lawler. Obaj rozmawiali o dzisiejszej walce wieczoru czyli o starciu ostatecznym. Randy Orton vs Sheamus ! Stawka to pas mistrzowski WWE...

Galę otworzył Sheamus który wszedł na ring z pasem WWE, wszedł oczywiście przy swoim theme songu, dumny z siebie... Sheamus wyrwał mikrofon Justinowi Robertsowi bo nie mógł znaleźć innego i zaczął przemawiać. - Na Summer Slam wygrałem z Randy Ortonem... Zatrzymałem pas mistrzowski WWE ! Pokazałem, że jestem prawdziwym mistrzem. Chciałem go jeszcze dobić, jednak to on zaatakował mnie, na drugi dzień czyli tydzień temu na RAW chciałem przeszkodzić mu podczas jego walki, udało mi się to, jednak ta żmija mnie znowu zaatakowała, bardzo bolą mnie przez niego plecy... Dzisiaj się zemszczę, zmasakruję go. Zawalczę z nim, zatrzymam pas WWE, odeślę go do szpitala, a zmierzę się z nim w Tables Matchu, po raz ostatni ! - Sheamus uniósł ręce do góry, w jednej trzymał pas WWE i zaczął głośno krzyczeć, jednak rozbrzmiało theme Randyego Ortona ! The Viper od tyłu wszedł na ring, Sheamus się odwrócił i próba RKO ! Sheamus jednak wypchał na liny Ortona i wykonał Bicycle Kick. Wyszedł z ringu, wyjął spod niego stół i rozłożył go na ringu. Podniósł Ortona, wyniesienie pod Curcifix Powerbomb, Orton sprytnie jednak wyślizguje się z rąk Sheamusa i potężny Powerslam na stół ! Sheamus ponownie leży, a obok niego stoi tauntujący Randy Orton.

Na ring z mikrofonem wszedł Daniel Bryan... - Oficjalnie jestem już wrestlerem WWE, należę do brandu RAW. Wygrałbym pierwszą edycję NXT, jednak nie da się nic wygrać jeżeli ma się tak dziadowskiego mentora jakim jest Miz. Tydzień temu przegrałem przez niego walkę, do tego on mnie zaatakował. Teraz chcę postawić kropkę nad i. Miz wyzywam cię do walki o pas United States ! - Nagle słychać na hali głośny krzyk... AWESOME ! Po chwili rozbrzmiewa theme song The Miza - I Came to play. Miz pojawia się na rampie z pasem United States i walizką RAW Money in the bank. - Chyba śnisz Bryan... Takie beztalencia jak ty nie mają prawa walczyć o taki tytuł mistrzowski, ten pas nie jest dla byle kogo ! - Miz wkurzony patrzy na Bryana, po chwili Daniel zaczyna mówić - Jeżeli ten pas nie jest dla byle kogo to czemu ty jesteś jego posiadaczem ? Jesteś nikim Miz i boisz się walczyć ze swoim byłym żółtodziobem - Nagle rozbrzmiewa dziwny dźwięk i dwa razy miga światło na hali, Michael Cole ogłasza, że anonimowy general manager przysłał e-maila. Michael Cole podchodzi do laptopa, zakłada okulary i czyta. - Jeśli The Miz nie zaakceptuje wyzwania Daniela Bryana i nie zawalczy z nim o pas United States, zostanie nie tylko zawieszony, ale i straci pas mistrzowski na rzecz Daniela Bryana. - Miz się wkurzył, głośno powiedział, że to jest jakiś spisek. Położył przy narożniku walizkę na wszelki wypadek gdyby przegrał, oddał pas sędziemu i przygotował się do walki.

Normal Match for United States Championship - The Miz © vs Daniel Bryan

Zaczęli od klinczu, żaden nie wypracował sobie większej przewagi, Miz głośno krzyknął - I'm AWESOME ! - Bryan jednak zignorował jego przechwałki, rzucił się na niego i zaczął okładać go w parterze serią ciosów, po chwili sędzia odciągnął Daniela od swojego przeciwnika. Miz postukał się w głowę co oznaczało, że Bryan jest nie normalny. Wkurzony Bryan ponownie rzucił się na rywala jednak ten go podciął i seria ciosów w parterze. Po chwili Miz wstał, uniósł ręce do góry, pomógł wstać rywalowi i potężny cios kolanem w brzuch. Miz się trochę ociągał z wykonywaniem różnych akcji, jednak to "uspało" Daniela Bryana i Miz szybko założył bocznego headlocka. Bryan trochę się męczył w uchwycie rywala, ale po chwili wypchał Miza na liny, Miz próbował wykonać Big Boota, jednak Bryan się sprytnie odsunął. Noga Miza wylądowała na trzeciej linie, Miz starał się ją zdjąć, Bryan mu pomógł, potężny cios w twarz i Miz się przewrócił. Daniel Bryan przypina, jednak Miz odkopuje gdy sędzia klepnął w matę po raz drugi. Bryan pomaga wstać Mizowi, irish whip do narożnika, Bryan bierze rozbieg i Corner Clothesline, a następnie bulldog. Świetna kombinacja w wykonaniu Daniela Bryana, przypięcie jednak znowu tylko two count. Bryan pomaga wstać Mizowi, seria Leg Kick'ów, a na koniec High Kick, jednak Miz unika. Przechodzi za Daniela Bryana i próbuje wykonać Skull-Crushing Finale jednak Bryan się uwalnia i wykonuje Cattle Mutilation ! 1...2...3... ! Miz nie wieży w to co się dzieje, Bryan wygrywa pas United States ! Daniel bierze pas i szybko ucieka, aby Miz nie wykorzystał na nim walizki. Daniel Bryan is a new WWE United States Champion ! Co za emocje.

Tag Team Match - John Morrison & R-Truth vs Ted DiBiase & Zack Ryder

Walkę zaczyna John Morrison oraz Ted DiBiase, przy ringu oczywiście Maryse. DiBiase zakłada bocznego headlocka, Morrison wypycha go na liny, zatrzymuje go ciosem z łokcia i chwilę później Monkey Flip ! Morrison przypina, 1...2... DiBiase odkopuje, Morrison zmienia się z R-Truthem. R-Truth pomaga wstać rywalowi, seria różnego rodzaju kopnięć, na koniec spinning back kick. DiBiase w tarapatach, R-Truth podchodzi do niego jednak Ted podcina go, biegnie do swojego narożnika i zmiana z Ryderem. Zack pomaga wstać rywalowi, ustawia sobie R-Trutha pod Zack Attack, jednak nadział się na kontrę. R-Truth sprytnie się uwolnił i wykonał Dropkicka. R-Truth zmienia się z Morrisonem, Ryder z Tedem. Ted próbuje zaatakować, John jednak unika clothesline, odbicie od lin i Spinning Kick ! Morrison pomaga wstać rywalowi, kopniak w brzuch i Tornado DDT ! Następnie Shooting Star Press jednak Morrison nadział się na kolana swojego rywala - Teda DiBiasego. Ted powoli wstaje, pomaga wstać przeciwnikowi, wyniesienie jak do Vertical Suplex, ale wow ! Świetne "przestawienie" Morrisona w powietrzu i można powiedzieć taki Powerslam w wykonaniu Teda. Przypięcie, 1...2...3... ! Ted DiBiase i Zack Ryder wygrywają.

Po chwili Ted DiBiase bierze mikrofon i mówi - To co przed chwilą widzieliście to moja nowa akcja kończąca, TDB ! Najlepszy wrestler, wrestler przyszłości nie będzie kończył walki jednym atakiem, chodzi mi o Dreem Street itd. teraz dochodzi jeszcze TDB... - DiBiase wraz z Maryse opuszczają halę. Świetna akcja, wyniesienie pod Vertical Suplex, ale nagle DiBiase upuszcza rywala, następnie przechwytuje go w locie i od razu wykonuje Powerslam bez żadnego czekania itd.

Kamera przenosi się do szatni, nie wiadomo czyjej, ponieważ nic nie widać, słychać tylko jak ktoś z kimś rozmawia. - Ej chłopaki, musi... - postać nie mogła dokończyć, ponieważ ktoś inny przerwał krzykiem - ROZWALIMY ZARAZ TEN ZASRANY NEXUS ! A jeżeli spróbują z RAW przenieść się do nas na Smackdown to ich na smackdown rozwalimy ! - Po chwili trzecia osoba dodała - Dobrze gadasz bracie - Czyżby The Usos byli na Smackdown i przybyli na RAW aby zniszczyć Nexus !?

3 on 3 elimination tag team match - The Nexus vs ???

Na ring wchodzi Justin Gabriel, Heath Slater oraz Michael Tarver. Po chwili na ring wchodzi Rey Mysterio ! OMG... I can slap a tornado ! Wow, Matt Hardy... Kto będzie tym trzecim ? No More Words ! - OMG ! Jeff Hardy znowu w WWE ! Welcome back Jeff ! - Jerry Lawler nie mógł się uspokoić ! Podobnie jak fani którzy cieszyli się z powodu powrócenia do WWE Jeffa Hardyego. Hardy tauntuje na rampie w tradycyjny sposób, obok niego pokaz fajerwerk... Hardy idzie w stronę ringu, przybija piątki fanom. Wchodzi do ringu, wskakuje na narożnik i tauntuje. GONG ! Zaczyna Matt Hardy i Heath Slater. Zaczynają od klinczu, Hardy wypracował sobie przewagę, jest boczny headlock, Slater się długo męczy, ale nagle Hardy wykonuje Snap Marry i Slater leży. Matt odbija się od lin i potężne kopnięcie w siedzącego Slatera. Hardy przypina, 1...2... Slater odkopuje. Matt pomaga mu wstać, kopniak w brzuch i energiczne DDT. Hardy pomaga wstać rywalowi irish whip do narożnika, Matt zmienia się z Jeffem. Poetry in Motion ! Jeff pomaga wstać Slaterowi, irish whip do narożnika, Slater kontruje, ale Jeff także ! Whisper in the Wind !!! 1...2...3... Heath Slater wyeliminowany, na ring wchodzi Michael Tarver. Tarver próbuje atakować punchami, jednak Hardy unika, łapie go za nogi i przewraca Jeff zmienia się z Mattem, Jeff wykonuje Extreme Leg Drop, a Matt Leg Dropa z narożnika ! Hardy pomaga wstać Tarverowi, ale otrzymuje kilka punchów i na koniec Kill Shot ! Tarver przypina, 1...2...3... Matt Hardy wyeliminowany, a do ringu wchodzi Rey Mysterio... Tarver biegnie w kierunku rywala, ale Mysterio prześlizguje się mu między nogami, Mysterio jest za Tarverem i Dropkick ! Tarver jest na drugiej linie, Mysterio odbija się od lin i 619 ! Aj, jednak nie. Tarver unika ! Reyowi kręci się w głowie i Kill Shot by Michael Tarver ! 1...2... Rope Break ! Mysterio kładzie nogę na linach. Tarver zmienia się z Gabrielem, Gabriel nie czeka, pomaga wstać Reyowi, ale nadziewa się na hurricanranę. Mysterio wychodzi za liny, Justin wstaje i Seated Senton ! Justin powoli wstaje, a Mysterio wykonuje Springboard Crossbody, ale nadział się na dropkicka ! Gabriel na trzeciej linie i 450 Splash ! 1...2...3... Mysterio odpada, zostaje sam Hardy... Hardy wściekle rzuca się na Gabriela, seria punchy, irish whip na liny i clothesline. Gabriel szybko wstaje ale otrzymuje drugie clothesline ! Hardy podnosi rywala, kopniak w brzuch i Gordbuster Suplex ! Hardy pomaga wstać Gabrielowi, odbija się od lin, ale Tarver nadstawił kolano i Hardy się nadział. Gabriel to wykorzystał i Enziguri ! 1...2... Jeff Hardy odkopuje, Gabriel szybko wskakuje na trzecią linę, Hardy jednak wstaje i też szybko wchodzi na narożnik, wymiana punchami na trzeciej linie, Hardy jednak łapie Gabriela pod Twist of Fate i tak ! Twist of Fate z narożnika !!! OMG... Cover, 1...2...3... Gabriel wyeliminowany, wściekły Tarver wchodzi na ring, seria ciosów dla Hardyego. Jeffrey leży.... Tarver szykuje się pod Kill Shot, Hardy powoli wstaje i Kill Shot, nie ! Hardy unika, kopniak w brzuch dla Tarvera i Twist of Fate. Hardy rzuca fanom koszulkę, wchodzi na narożnik i tam tauntuje. OMG ! Swanton Bomb ! Swanton Bomb ! 1...2...3... Jeff Hardy wraca w wielkim stylu !

Na backstage Edge rozmawia z Chrisem Jericho. - Chris, już za chwilę będziesz walczył z Ceną, życzę ci powodzenia. - Jericho chamsko się uśmiechnął - Edge, wiesz, że nikt nie musi mi życzyć powodzeń itd. radzę sobie bez tego, ponieważ jestem najlepszy na świecie w tym co robię, nie mam zamiaru tracić czasu na tego żałosnego Cene. - Jericho jest trochę wkurzony. - Mam pomysł - powiedział Edge, po chwili wyjął telefon i zaczął do kogoś dzwonić. - Wiem, że na Summer Slam byliśmy rywalami, ale obaj nie lubimy Ceny i chcemy obaj go zgnieść jak karalucha... Wiesz co masz zrobić ? - Osoba która znajdowała się po "drugiej stronie" telefonu odpowiedziała - Tak, wiem co mam zrobić -

Singles Match - John Cena vs Chris Jericho

Cena wchodzi na ring, po chwili rozbrzmiewa theme song Chrisa Jericho. Jericho idzie powoli w stronę ringu, pokazuje Cenie, aby się odwrócił. John się odwraca i otrzymuje potężnego Chair Shoota od zamaskowanego mężczyzny. Masked Man atakuje Cene serią Chair Shootów. W końcu Jericho mówi Masked Manowi aby opuścił ring, rozbrzmiewa gong. Jericho pomaga wstać Cenie, Codebreaker ! Jericho zakłada Cenie potężne Walls of Jericho ! Takie jak Bryanowi w pierwszej edycji NXT. Cena odklepuje, Jericho wygrywa, ale nie puszcza uchwytu. Dalej trzyma Cene w Walls of Jericho... You think you know me... O nie ! Jeszcze Edge... To może skończyć się poważną kontuzją dla Johna Ceny. Edge mówi Chrisowi, aby ten puścił Cene i przytrzymał go. Edge szykuje się do Speara przy narożniku. Jericho podnosi Cenę i Spear na Chrisie Jericho ! OMG... Masked Man wbiega tym razem z kijem, ale Edge wykonuje na nim Edgecution. - Jericho ! Pamiętasz jak założyliśmy tag team ? Zdobyliśmy pasy, ale ja byłem kontuzjowany. Ty to wykorzystałeś, wyrzuciłeś mnie... Wymieniłeś na Big Showa. Teraz jest ta sama sytuacja.... Jednak nie mamy pasów. Jeżeli założylibyśmy ze sobą ponownie tag team i zdobylibyśmy pasy to ty byś mnie wymienił. Jednak tym razem ja przygotowałem sobie plan. - Cena powoli wstaje, chce podziękować Edge'owi, ale ten olewa go i odchodzi.

Na ring wchodzi Primo, ale co to !? Zaraz za nim idzie Carlito ! Carlito także powraca do WWE. The Colons ponownie w WWE... Carlito bierze mikrofon - Powróciliśmy... Ludzie ! Jesteście świadkami reaktywacji The Colons... Jednak dołączy do nas jeszcze jeden Colon... - Po chwili na ring wchodzi Tito Colon. Carlito kontynuuje - poznajcie Tito Colona... Naszym celem są pasy tag teamowe ! - Po chwili rozbrzmiało jednak theme Teda DiBiasego. Na rampie pojawił się Ted, Maryse, Joe Henning !!! Oraz Brett DiBiase !!! Ted DiBiase zaczyna mówić - Skoro poznaliście już najgorszy tag team świata The Colons, to teraz poznajcie przyszłość tej federacji ! My jesteśmy najlepsi, jesteśmy... Fortunate Sons ! Dzisiaj moja drużyna zawalczy z Colonami o pretendentów do tytułów Tag Teamowych... The Colons czy jak wam tam, przyjmujecie wyzwanie ? - Carlito chwilę myśli po czym odpowiada - Nie... - Ted wkurzony krzyczy - JAK TO NIE !? - Carlito odpowiada - uważaj bo ci żyłka pęknie... Zmierzymy się na Night of Champions... Triple Theart Tag Team Match o pasy tag teamowe.... - Ted DiBiase mówi do swojej drużyny - Chodźcie, szkoda czasu. - Fortunate Sons i Maryse odchodzą, po chwili to samo robią The Colons.

Na backstage Cena spotyka Baretta, łapie go z zaskoczenia za szyje i wpycha na ścianę po czym mówi - Wade, wiem, że to ty mnie zaatakowałeś kiedy miałem walczyć z Jericho, nie wiem po co była ci ta maska... - Po chwili jednak Cena puszcza Baretta ponieważ odczuwa ból pleców po Walls of Jericho i serii Chair Shootów. - Wyjaśnijmy sobie wszystko na spokojnie Cena - Cena patrzy na Baretta... - Dobra, czy to ty mnie zaatakowałeś ? - Wade chwilę myśli po czym mówi - Nie zaprzeczę... Ale i nie potwierdzę... Że zrobiłem to ja albo ktoś z Nexusa. - Po chwili Wade kopie kolanem Cene i przewraca go po czym seria stomp'ów. Wade odchodzi.

Tables Match for WWE Championship - Sheamus © vs Randy Orton

Sheamus rozkłada ręce na bok, ma kształt krzyża celtyckiego, po chwili głośno się wydziera. Orton patrzy na niego jak na debila i zaczyna atakować, seria ciosów, irish whip na liny, ale Sheamus wykonuje Big Boota. Sheamus pomaga wstać rywalowi, seria wejść kolanem, irish whip na liny i potężny clothesline. - Zniszczę cie Orton ! - krzyknął Sheamus, po czym wyszedł za ring i wziął stół. Sheamus wykonuje Ortonowi Body Slam'a po czym rozkłada stół. Sheamus wynosi Ortona pod Curcifix Powerbomb, Orton jednak ześlizguje się z Sheamusa. Celtic Warrior się odwraca, otrzymuje kopnięcie w brzuch, Orton łapie Sheamusa pod DDT, ale nie wykonuje tej akcji, trzyma Sheamusa i zadaje mu serię ciosów kolanem, dopiero po chwili wykonuje potężne DDT. Orton podnosi rywala ale otrzymuje serię kopnięć i Belly to Belly Suplexa. Sheamus wyjmuje spod ringu drabinę ? Tak, drabinę ! OMG... Sheamus ustawia drabinę na środku ringu, wychodzi z ringu i wraca ze stołem, rozkłada ten stół na tym który rozłożył wcześniej. Sheamus podnosi Ortona i szykuje się pod Irish Curse, jednak Orton kontruje i wykonuje Inverted headlock backbreaker. Sheamus leży, Orton pomaga mu wstać i wyrzuca go z ringu ! Orton tauntuje ! Sheamus po chwili wraca do ringu, stoi po zewnętrznej stronie, próbuje wejść, ale Orton łapie go i wykonuje Rope Hung DDT ! Sheamus leży, po paru minutach powoli się podnosi, ale OMG ! Orton wykonuje Running Punt Kick ! Orton pomaga wstać Sheamusowi i próbuje wykonać Powerslam na stół, jednak Sheamus się uwalnia i wykonuje Bicycle Kick z miejsca ! Sheamus wchodzi na drabinę, rozkłada ręce i się wydziera ! Wow... Co za neandertalczyk. Po paru minutach Orton się podnosi, wchodzi na drabinę i tam jest wymiana ciosami ! Po chwili obaj spadają z drabiny na stół, ale Orton w powietrzu łapie Sheamusa i RKO na dwa stoły ! OMG... Randy Orton nowym mistrzem WWE ! Orton dostaje pas i siedzi ledwo żywy przy narożniku, po chwili się podnosi. AWESOME ! I came to play ! Wow... To The Miz... Miz daje sędzi walizkę RAW Money in the bank. To oznacza jedno... Czyżby nowy mistrz ? Orton próbuje uciec, jednak Miz go zatrzymuje, seria ciosów kolanem i Miz wrzuca Ortona do ringu.

Normal Match for WWE Championship (Miz używa walizki Money in the bank) - Randy Orton © vs The Miz

Miz pomaga wstać Ortonowi i wykonuje Skull-Crushing Finale !!! 1...2...3... OMG ! The Miz jest nowym mistrzem WWE ! Od zera do Main Eventera... - Od teraz nie ma już zwykłego The Miza krzyczącego awesome... Od teraz jest The Awesome Miz ! Jestem mistrzem i nim będę do końca swej kariery ! - powiedział dumny z siebie Miz !

RAW schodzi z anteny

------------------------------------

WWE News Pack:

:arrow: Wczorajsze RAW osiągnęło rating 3.1, większość osób które widziały te RAW zapamiętają je do końca życia, większość mówiła, że to była noc zmian... Orton stał się nowym mistrzem WWE, po chwili jednak Miz wykorzystał walizkę i stał się mistrzem WWE, a wcześniej stracił pas USA na rzecz American Dragona - Daniela Bryana... Do WWE powrócił Jeff Hardy, Carlito, a przybyli Joe Henning, Brett DiBiase oraz Tito Colon...

:arrow: Cena skarży się na poważny ból pleców po wczorajszym ataku Masked Mana

:arrow: Większość osób obstawia, że Masked Manem jest Wade Barret, inni, że to ktoś z Nexusa, a jeszcze inni, że to całkiem kto inni. Zapraszam do głosowania w ankiecie.

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ogólnie poszło ci lepiej niż za pierwszym podejściem, lecz widzę dużo niedociągnięć. Przede wszystkim nieprawdopodobnie denerwujące są te OMG! Powrót Jeff'a - nie realne obecnie, ale nie będę się czepiał, bo to tylko diary. Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

• 2 tygodnie później...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5b/WWE_SmackDown_2009_logo.png

27.08.2010

Gala zaczyna się tak jak zawsze czyli pokazy pirotechniczne. Chodzi o wybuchy fajerwerk, migające światła, kamera pokazująca fanów którzy trzymają transparenty z nazwami swoich ulubionych wrestlerów. Po chwili kamera pokazuje stolik komentatorski. Matt Striker i Todd Grisham witają się po czym rozmawiają o powrocie do WWE Jeffa Hardyego oraz paru innych gwiazd.

Tony Chimel wszedł na ring z mikrofonem i zapowiedział generalnego managera Smackdown - Theodore Longa, ten wszedł na ring przy swoim theme songu, wziął mikrofon i zaczął przemawiać. - Witam wszystkich na Smackdown ! Jak wiecie, do WWE, a dokładnie do smackdown powrócił wasz stary znajomy, Jeff Hardy ! Dzisiaj w walce wieczoru zobaczymy ciekawą walkę, Jeff Hardy zmierzy się z... CM Punkiem ! Jednak nie to jest teraz najważniejsze... Razem z anonimowym managerem RAW i prezesem WWE Vincem McMahonem ustaliliśmy, że nie będzie już RAW na którym będzie odbywał się Draft... Draft będzie galą PPV która będzie odbywała się na koniec września. Dziękuję za uwagę - Po tych słowach Theodore Long odszedł do swojego gabinetu.

Intercontinental Championship Match (Standard Rules) - Dolph Ziggler © vs Rey Mysterio

Zaczynają od klinczu, Rey jest znacznie słabszy od Zigglera który wypracował sobie klinczem przewagę, po czym założył headlocka. Mysterio szybko wypchał rywala na liny i uniknął Big Boota. Po chwili Rey wysłał Zigglera na drugą linę pięknym dropkickiem, jednak ten szybko zszedł z liny i uciekł z ringu. Po chwili Ziggler próbował wrócić na ring, ale nie udało mu się to, ponieważ Rey Mysterio wykonał Baseball Slide. Ziggler wpadł na barierki, po chwili już wrócił do ringu... Mysterio odbił się od lin i wykonał hurricanranę, Ziggler jednak szybko wstał. Mysterio wykonał Springboard Crossbody, jednak nadział się na dropkicka. Ziggler pomógł mu wstać, potężne wejście kolanem, następnie Back Suplex. Ziggler zakłada Chin Lock, jednak Mysterio szybko się uwalnia. Mysterio atakuje Zigglera dropkickiem jednak ten unika. Ziggler pomaga wstać Reyowi, cios w twarz, irish whip do narożnika, próba corner clothesline, Ziggler nadziewa się jednak na buta Reya. Po chwili próbuje ponownie, ale znowu nadział się na buta rywala. Ziggler pada na matę, Mysterio wchodzi na trzecią linę, Ziggler wstaje i Seated Senton ! Mysterio odbija się od lin, Ziggler szybko wstaje i próba clothesline, Mysterio unika, Springboard Crossbody ! 1...2... Ziggler odkopuje. Mysterio pomaga mu wstać, hurricanrana ! Ziggler na linach, Mysterio chce się odbić od lin, ale nagle na ring wchodzi Vickie Guerrero. Sędzia chce ją odpędzić, ale ta się nie daje. Ziggler biegnie na Mysterio który jest odwrócony, Mysterio się odwraca i unika potężnego puncha którego zainkasowała Vickie Guerrero ! Mysterio wykonuje dropkicka, Ziggler na linach i 619 ! Następnie West Coast Pop, 1...2...3... Mysterio nowym mistrzem interkontynentalnym...

Po paru minutach Ziggler wstaje, idzie sprawdzić co się dzieje z Vickie Guerrero jednak ta go odpycha, potężny "liść" ! Vickie próbuje zaatakować ponownie jednak Ziggler blokuje, nadstawia rękę aby znokautować Vickie, jednak z trybun wybiega Chavo Guerrero, Ziggler o tym nie wie ! Chavo łapie za rękę Zigglera aby ten nie uderzył Vickie. Po chwili odwraca go w swoją stronę, kopniak w brzuch, punch w twarz... Kolejny cios jednak Ziggler unika i Zig Zag ! Chavo powalony... Ziggler odwraca się w stronę Vickie, uśmiecha się ale tak chamsko. Nagle ta zaczyna uciekać. Ziggler biegnie za nią, a Mysterio biegnie i Seated Senton na Zigglera ! Ten jednak go przechwytuje w locie i Powerbomb. Ziggler wrzuca Reya do ringu... Tam zaczyna go okładać, ale co to !? I walk alone !!! O yeeaaa ! Batista wbiega na ring, Spear dla Zigglera ! Następnie Spinebuster i Batista Bomb... Batista podnosi Reya i opuszcza razem z nim halę.

World Heavyweight Championship Match (Standard Rules) - Kane © vs Jack Swagger

Obaj zaczynają tradycyjnie od klinczu, jednak Swagger podstępnie atakuje kolanem rywala i zyskuje sobie przewagę. Po chwili potężny cios w twarz mistrza świata wagi ciężkiej. Po chwili Jack Swagger wykonuje irish whip na liny, Kane się odbija i nadziewa się na big boota od rywala. Swagger przypina, 1...2... Kane odkopuje. Swagger pomaga mu wstać, boczny headlock ! Kane błyskawicznie się uwalnia i wykonuje Snap Marry, odbicie od lin i Low Dropkick. Big Red Monster przypina, 1...2... Swagger odkopuje. Kane wstaje, wchodzi na trzecią linę, Swagger się podnosi i Diving Clothesline ! Swagger po chwili się podnosi ale otrzymuje Side Slam... Kane podnosi się, gdy Swagger wstaje Kane łapie go za szyję... Nagle gaśnie światło i słychać bicie dzwonów ! To na sto procent Undertaker... Światło się zapala, na hali jest mgła, gdy ona opada widzimy Swaggera leżącego na Kanie, 1...2...3... Jack Swagger wygrywa i zostaje nowym mistrzem świata wagi ciężkiej ! Noc zmian... Nowy mistrz wagi ciężkiej oraz nowy mistrz interkontynentalny. Co jeszcze dzisiaj nas zaskoczy ?

Na baclstage Rey Mysterio, Chavo Guerrero, Batista i Vickie Guerrero siedzą. - Batista, Rey... Dzięki, że nam pomogliście. Za tydzień skopię tyłek temu pajacowi Zigglerowi. - Chavo jest wkurzony, a Vickie ma podbite oko. Rey zaczyna mówić... - Tak na serio to uratował nas wszystkich Batista. Dave, fajnie że wróciłeś... - Rey i Batista przybijają sobie piątki po czym odchodzą.

#1 Contenders Match (Standard Rules) - Cody Rhodes vs Christian

Christian tradycyjnie zaczyna walkę, klaszcze w dłonie. Fani go dopingują, tym czasem Rhodes zaczyna się śmiać po czym obaj zaczynają klinczem. Po chwili boczny headlock ze strony Codyego, Christian wypycha go na liny, ten przewrotem w przód unika clothesline'u Christiana. Cody jest za Christianem i zapina Sleeper Hold jednak ten rzuca się razem z Rhodes'em na liny. Cody puszcza uchwyt, pomaga wstać Christianowi, ale otrzymuje potężny cios w szczękę ! Cody powalony, Cpt. Charisma przypina i to może być koniec, 1...2... Cody Rhodes odkopuje. Jednak walczą dalej. Christian podnosi rywala, irish whip do narożnika. Capitan Charisma wykonuje Corner Clothesline... Po chwili Snap Marry w wykonaniu Christiana. "The New People's Champion" wchodzi na trzecią linę, Cody Rhodes wstaje i otrzymuje pięknego Missile Dropkicka. Christian przypina, 1...2... Cody Rhodes odkopuje. Christian pomaga wstać rywalowi, kopniak w brzuch, Christian łapie "Dashing" Cody Rhodesa pod DDT. Podchodzą do narożnika, Christian wchodzi na drugą linę i Diving Tornado DDT ! Christian wyrzuca z ringu swojego przeciwnika... Po chwili tauntuje w ringu, a gdy Rhodes wstaje Christian wyskakuje z ringu pięknym Crossbody ! Obaj są za ringiem, sędzia liczy. 1...2...3... Po chwili obaj się podnoszą, Cody unika dropkicka, podnosi Christiana, rzuca go na barierki, a następnie irish whip na schody ! 6...7...8... Cody wrzuca Christiana do ringu. Rhodes siada na rywala i seria ciosów w parterze. Po chwili tylko podnosi nogę Cpt. Charismy i sędzia liczy. 1...2...2,9... Christian odkopuje ! Co za emocje w walce o pretendenta. Po chwili Cody podnosi rywala, próbuje wykonać Suplex'a, ale Christian obraca się w powietrzu i ląduje na nogi. Jest za Codym, Killswitch comming ! Aj, nie. Rhodes się uwalnia i Cross Rhodes ! 1...2...3... Cody Rhodes za tydzień zawalczy o pas interkontynentalny z Reyem Mysterio.

No more words ! Jeff Hardy tańczy na rampie w swoim stylu, po chwili idzie w kierunku ringu i przybija piątki fanom. Wchodzi a raczej wbiega na narożnik i tauntuje tam tak jak zawsze... Po chwili Jeff bierze mikrofon. - Witajcie, powróciłem na SmackDown! Moją walką powrotną będzie moja ostatnia walka w WWE. Czyli ja kontra CM Punk... Punk, wyeliminowałeś mnie w Steel Cage Matchu, za to ja ciebie wyeliminuję w Ladder Matchu... Jeżeli zdejmę kontrakt to opuścisz WWE, ale nie na długi czas, po prostu nie będziesz się pojawiał na smackdown i raw, ale zawalczysz ze mną na Night of Champions, oczywiście w Ladder Matchu. Jeżeli jednak wygrasz ty, to ja odejdę z WWE na zawszę ! - Fire burns... Punk pojawia się na rampie, CM Punk trzyma mikrofon. - Witaj z powrotem Jeffrey... Znowu przyszedłeś tutaj ćpać ? Mam dla ciebie lepszą propozycję... Na Night of Champions zawalczysz ze mną w Ladder Matchu, ok. To jest dobre, ale jeżeli wygrasz to Straight Edge zostanie rozwiązane. Jeżeli jednak ja wygram to Jeff Hardy zasili szeregi Straight Edge podobnie jak miał to zrobić na Over The Limit Rey Mysterio. Co ty na to Jeff ? - Hardy chwilę myśli po chwili stanowczo odpowiada. - TAK ! Rozwalę ciebie i te twoje zasrane psy które za tobą latają i robią co im karzesz. Nie jesteś zbawicielem, nie jesteś Jezusem chociaż wyglądałeś jak on gdy miałeś długie włosy. Wiesz kim jesteś ? Kłamcą i przegranym ! A teraz Punk... Zejdź mi z oczu. - CM Punk odchodzi, po chwili to samo robi Jeff Hardy. Jednak Punk nagle wybiega i atakuje Jeffa. Seria punchy, Hardy leży, Punk krzyczy - I co teraz Hardy !? A ? I co teraz ćpunie... - CM Punk atakuje nadal serią ciosów w parterze jednak Hardy unika jeden cios i Punk wali w ziemię. Hardy zrzuca z siebie CM Punka. Kopniak w brzuch i Twist of Fate na rampie ! Jeff Hardy mówi... - Ha ha... I co teraz... Punk ? -

Tag Team Match (Standard Rules) - Kofi Kingston & MVP vs Drew McIntyre & Tyler Reks

Walkę zaczyna MVP i Tyler Reks. Reks atakuje Montela serią kopnięć, są to Leg Kicki. Po chwili Reks zakłada headlocka na osłabionego MVP. Monterl Vontavious Porter po chwili stara się wypchać rywala na liny jednak ten się nie daje i nadal trzyma w headlocku swojego rywala. Po chwili MVP atakuje go łokciem i Reks puszcza. MVP wykonuje irish whip do narożnika... Szykuje się Player's Boot ! MVP biegnie, ale Reks unika. Tyler wynosi od tyłu swojego rywala i mamy German Suplex. Reks zmienia się z McIntyre'em... Ten okłada MVP w parterze, seria ciosów, sędzia odciąga Szkota od Montela. Ten pomaga mu wstać, seria wejść kolanem w brzuch, następnie DDT. 1...2... MVP odkopuje, McIntyre pomaga wstać przeciwnikowi. Drew ustawia sobie rywala pod Future Shock DDT jednak MVP się uwalnia i świetny Shoulder Block. MVP odbija się od lin i kolejny Shoulder Block. McIntyre wstaje ale Montel wykonuje Low Dropkicka na lewą nogę Szkota. MVP odbija się od lin, tauntuje i Ballin' Elbow... MVP zmienia się z Kofim Kingstonem. MVP wykonuje na Drew'ie katapultę, McIntyre w locie nadziewa się na Trouble in Paradise ! Ależ akcja... 1...2...3... Kingston i MVP wygrywają.

Na backstage Hardy znalazł duże białe płótno. Po chwili wziął 3 wiadra z farbami i wszystko po kolei wylewał na te płótno. Wow ! Podchodzi do niego Maria... Maria znowu w WWE ! - Hej Jeff... - Maria skrzywiła minę... - Siema Maria - Hardy nie przerywa swojej pracy. - Jeff... Co ty robisz ? - Maria zapytała Hardyego i nadal się dziwi. - Wyładowuję złość, ponieważ nie chcę jej wyładować w trakcie walki z CM Punkiem bo go zabije... A tak to w najlepszym przypadku odwiozą go do szpitala - Hardy po chwili rzucił wiadrem w ziemię i odszedł. - Ale z niego dzikus... - Po tych słowach Maria poszła do swojej szatni.

Po raz drugi na dzisiejszej gali Theodore Long wchodzi na ring. - Ponieważ The Hart Dynasty mają już dosyć długo pasy tag teamowe. Doszedłem do wniosku iż za tydzień odbędzie się walka o pretendentów do tego tytułu. Proszę się zgłaszać w moim gabinecie. -

Po chwili Theodore Long odchodzi do gabinetu, a w nim czekają już John Morrison i R-Truth, MVP i Kofi Kingston, Curt Hawkins i Vance Archer, Caylen Croft i Trent Baretta, Kozlov i Marella... Brakuje jeszcze jednego Tag Teamu.

Na backstage Shad Gaspard wchodzi do szatni JTG. - Czego tutaj chcesz, żądasz kolejnego Strap Matchu i kolejnej porażki ? Wyjdź z mojej szatni Gaspard ! - JTG jest wkurzony, Shad nie wychodzi. - JTG, słyszałeś co powiedział Long ? Walki o pretendentów do tytułu Tag team... Może odnowimy Cryme Tyme i zgarniemy pasy ? - JTG chwilę myśli. - Słuchaj stary, Cryme Tyme to już przeszłość... - Shad zrezygnowany nie wychodzi z szatni. - JTG... Każdy tag team kiedyś się rozpadł, walczył ze sobą, tak jest też z nami. Teraz musimy zakopać toporek wojenny, połączyć znowu siły i zgarnąć pasy. - JTG ponownie chwilę myśli... - Chodźmy kogoś rozwalić ! - O yeeeaaa ! Cryme tyme znowu razem...

Singles Match (Ladder Match Rules) - CM Punk (w/SES) vs Jeff Hardy

Jeff od razu wychodzi z ringu, bierze drabinę i wraca ale otrzymuje dropkicka od CM Punka. Punk podnosi drabinę, kładzie ją na Hardym, odbija się od lin ale Hardy podrzuca drabinę w którą przypadkiem wbiegł Punk. Hardy szybko wstaje, pomaga wstać CM Punkowi, irish whip na liny i clothesline ! Kolejne clothesline... Kopniak w brzuch dla Punka i Gordbuster Suplex ! Jeff rozkłada drabinę i wchodzi po kontrakt, CM Punk po chwili wstaje i przewraca drabinę, Hardy jednak wcześniej zeskakuje z niej i ląduje na nogi. Klincz ze strony obu wrestlerów, po chwili headlock w wykonaniu CM Punka. Hardy wypycha Punka na liny i zatrzymuje go dropkickiem... Jeff ustawia drabinę przy narożniku, podnosi CM Punka i irish whip w drabinę, Punk kontruje, ale Hardy także kontruje ! CM Punk wbity w drabinę, Hardy bierze rozbieg i dobija go jeszcze dropkickiem ! Punk krzyczy z bólu, Hardy łapie go za nogi i przewraca, po chwili wykonuje Extreme Leg Drop ! Punk krzyczy z bólu, a Jeff dokłada Low Dropkick... Jeff Hardy idzie po drugą drabinę. Rozstawia ją za ringiem i wchodzi na sam szczyt. CM Punk po chwili wstaje, a Jeff Hardy skacze na niego pięknym Whisper in the Wind. Wow ! CM Punk unika... Punk poziomo ustawia drabinę na narożniku, po chwili pomaga wstać Jeffowi, wyniesienie i rzuca go z potężną siłą w drabinę ! Oj... To musiało boleć. Punk wysyła Hardyego do drugiego narożnika i potężne wejście kolanem z rozbiegu ! Jeszcze bulldog na dobicie... Hardy jest już chyba nieprzytomny, Punk rozkłada drabinę i powoli na nią wchodzi, Punk jest zmęczony i wchodzi bardzo wolno. Po paru minutach Hardy wstaje i także wchodzi na drabinę. Na szczycie wymiana punchy... Hardy zyskał sobie przewagę i Twist of Fate z drabiny. Teraz już można spokojnie puścić 10 minutowe reklamy albo pójść 100 razy do kibelka, ponieważ obaj wrestlerzy bardzo długo będą do siebie dochodzili. Pierwszy po paru minutach wstał Jeff Hardy, Enigma podnosi rywala, seria ciosów i na koniec Gordbuster Suplex. Jeff wchodzi na narożnik, ale nie ma sił na Swanton Bomb więc wykonuje Leg Dropa. Wooo... ! CM Punk unika, Hardy nie trafia. Punk powoli wstaje irish whip do narożnika dla Jeffa Hardyego, ten próbuje zrobić Whisper in the Wind, ale Punk zaczyna trząść linami, Hardy traci równowagę i przewraca się, ale nadal zostaje na narożniku. To szansa dla Punka na jakiegoś Superplexa albo jakąś inną akcję wysokiego ryzyka. Punk wchodzi na narożnik, próbuje wykonać Superplex, ale Hardy atakuje go serią ciosów, a następnie zrzuca go z narożnika. Swanton Bomb ! Jeff Hardy wykonuje Swanton Bomb... Po chwili Hardy wstaje, rzuca na leżącego CM Punka drabinę, po czym znowu wchodzi na narożnik, ale tym razem potężnie wskakuje na Punka który przygnieciony jest drabiną, no można powiedzieć, że Hardy bawi się w Kavala... Jeff powoli wchodzi na drabinę i zdejmuje kontrakt ! CM Punk zostaje zawieszony aż do Night of Champions, ale Night of Champions jest za niedługo... Oficjalnie Hardy wygrywa a Punk żegna się z WWE na parę tygodni.

WWE Friday Night SmackDown! schodzi z anteny !

--------------------------------------

Rozpiska feudów:

SmackDown

Jeff Hardy vs CM Punk

Kane vs The Undertaker

Chavo Guerrero vs Dolph Ziggler

Cody Rhodes vs Rey Mysterio

Batista vs Jack Swagger

RAW

The Miz vs Randy Orton

Darren Young vs The Nexus

John Cena vs Masked Man

Całkiem niezłe, ale wciąż umieszczasz takie coś

Wow !
albo
O yeeeaaa !

zlikwiduj to i będzie ok.

Panie, przestań pan pisać, bo nie dość, że herezje, to jeszcze wulgaryzm i żenująca, denna, durna i irytująca agresja. Nie wiem co sobie wyobrażasz pisząc takie wulgarne bzdety, ale błagam odpuść sobie, a nader wszystko zostaw Jeff'a ten "ćpun" nigdy mnie nie bawił. Pożegnaj się ładnie, i skończ pisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 414 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 783 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 792 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes © -vs- Solo Sikoa
      World Heavyweight Championship: Damian Priest © -vs- Gunther
      CM Punk -vs- Drew McIntyre

...

CM Punk czytający na backu skrypt MiTB '24

...
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 45 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      CMLL 91. Aniversario już w ten piątek - karta prezentuje się tak: 1) Futuro, Hombre Bala Jr., Max Star vs Magia Blanca, Magnus, Rugido 2) Neón, Star Jr., Templario vs Ángel de Oro, Niebla Roja, Soberano Jr. 3) Máscara Dorada vs Titán [Copa Independencia] 4) Willow Nightingale © vs Zeuxis [CMLL WOMEN] 5) Atlantis Jr., Último Guerrero, Volador Jr. vs Kojima, Orange Cassidy, Rocky Romero 6) Hechicero vs Esfinge vs Valiente vs Euforia [mask] 7) Chris Jericho vs Místico Co ciekawe najwięcej zamieszania wywołuje fakt, że potencjalnym ME ma być walka Jericho z Mistico wybrana nad Mask Vs. Mask.
    • GGGGG9707
      Ciekawe newsy pojawiają się na belgijskich stronach i forach wrestlingowych a także w grupach fanów w mediach społecznościowych. Jakiś czas temu autor plakatu "Belgium wants a PLE" (który Cody pokazywał na ringu na koniec live eventu) który okazał się być adminem sporej grupy fanów wrestlingu przekazał że temat jest grant i WWE bierze to poważnie pod uwagę. W zeszłym tygodniu przedstawiciele WWE zjawili się w Brukseli aby spotkać się z władzami miasta i zorientować się jak by wyglądała organizacja dużej gali. W grę ma wchodzić ING Arena przy Atomium w Brukseli także miejsce dobre bo autostrada blisko, turystyczne miejsce, metro sprawdzone przy masowych imprezach tuż obok. Negocjacje ponoć przebiegły dobrze. Dzisiaj podali nieoficjalnie, że są gala jest bardzo prawdopodobna, WWE chce zrobić PLE w Bxl a samo miasto też jest chętne i w grę wchodzą dwa terminy. Pierwszy to październik i gala Bash in Brussels a druga to styczeń i... Royal Rumble 2026. Osobiście nie wierzę w RR w takim mieście ale zobaczymy, w listopadzie ma zapaść ostateczna decyzja i oficjalne ogłoszenie. Do tego niezależnie od terminu SmackDown dzień wcześniej ma się odbyć też w Brukseli a aktualnie rozważają następne RAW we Francji jako, że jest blisko. Ja akurat podchodzę do tego z dystansem i nie uwierzę dopóki nie potwierdzą ale takie info pojawiają się na wielu belgijskich forach i piszą je osoby raczej dobrze zorientowane na belgijskim rynku (a to, że przedstawiciele WWE przybyli do Bxl na rozmowy to akurat potwierdzone info)
    • PTW
      Takie tam sprawy wyższych sfer... Vincent Caravaggio szturmem podbija ring PTW od momentu, gdy pierwszy raz postawił w nim swą natchnioną stopę. Współczesny arystokrata momentalnie stał się jednym z bardziej (a może właśnie mniej?) popularnych antagonistów. Fani kochają go nienawidzić, a on... no cóż, daje im wiele powodów, by ten stan rzeczy utrzymać! W walce z Max Speed ciągle niesionym fenomenalną energią z Ryuconu wydawało się, że wojownik chwalący się swoim rzekomym wysokim urodzeniem będzie miał spore kłopoty. Maksiu był szybki jak zawsze, silny jak nigdy wcześniej, a do tego zmotywowany, żeby pokazać Vincentowi miejsce w szeregu. Ciężko wyrokować co by się wydarzyło, gdyby w walkę nie zaangażował się krnąbrny Alex Brave, którego interwencja dała zwycięstwo paniczowi Caravaggio, a w konsekwencji utrzymanie passy zwycięstw. Vincent więc wygrywa raz za razem, ale nie można nazwać tych zwycięstw czystymi, czy zdecydowanymi. Czy na gali 29 września w końcu ktoś znajdzie sposób na kombinatora spod Wawelu? Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • MattDevitto
      Dziwnie ogląda się takie rankingi bez pięknego Romana w czołówce
    • KyRenLo
      CM Punk vs. Drew McIntyre  Hell in a Cell match: Tutaj bez niespodzianek, bo raczej każdy z nas spodziewał się, iż ta walka się pojawi na tej gali, a również i stypulacja tej walki była oczywista. Walka na SummerSlam troszkę zawiodła, natomiast kolejna była lepsza, niż się spodziewałem, więc wychodzi na to, że tutaj dostaniemy najciekawszy pojedynek tej dwójki. Jeżeli plotki o Gunther vs Punk na Survivor Series są prawdziwe, to CM Punk to zgarnia i tyle. Damian Priest vs. Finn Bálor: Fajnie zapowiadające się starcie. Mam nadzieję, że Balor to wygra. Liv Morgan (c) (with "Dirty" Dominik Mysterio) vs. Rhea Ripley: Liv tytuł obroni. Pytanie jak to zrobi? Wiadomo, że będzie trzeba przy tym troszkę namieszać i pewnie sam Dominik nie wystarczy tym razem. Może dawno niewidziana Raquel Rodriguez powróci i zrobi robotę dla Liv. Tak czy inaczej, liczę na dobrą waleczkę. Trzy walki na teraz. Co można dodać? Gunther vs Sami: Rewanż za Wrestlemanię tylko z innym wynikiem. Bron vs Jey Uso: Walka godna gali PLE. Bianca Jade vs Damage CTRL: Bianca Jade vs  Pure Fusion Collective: Przecież to Bianca, więc nie będę przesadnie zdziwiony jak wrzucą ją na kartę. Atlanta, Georgia więc byłoby bardzo dziwne, gdyby Blondasa zabrakło to i musi dostać coś dla siebie. Cody vs Randy: Randy, to jest Randy. Przegrał walkę o jeden pas i nic wielkiego się nie stało. Równie dobrze może teraz zawalczyć o drugi. Cody vs KO: Tej walki też wykluczyć nie można. I to chyba byłoby wszystko, jeżeli chodzi o możliwości zestawień dla Kodeusza, no chyba że zdecydują się na Fatu, ale wątpię.  LA Knight vs Andrade  LA Knight vs Melo LA Knight vs Melo vs Andrade Najlepsza opcja ostatnia, ale pozostałe dwie też nie wyglądają źle. Nia Jax vs Bayley: Z kim innym niby miałaby walczyć Jax? Bayley powinna dostać rewanż, którego niestety nie wygra. Na teraz więcej w głowie nie mam. Wiadomo, że karta pewnie zamknie się w 5 może 6 pojedynkach, więc część z tego, co napisałem się nie sprawdzi.
  • Dodaj nową pozycję...