Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam 2010 (dyskusja, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Denis bez obrazy -NIE WIESZ CO CO WRESTLING .Polecam pierw przeczytac co nie co o tym biznesie.uciekaja po to aby walczyc na gali proste .

...BĘDĘ KIMŚ, KIM WY ZAWSZE CHCIELIŚCIE BYĆ...

2013

10024833945152d0b1740ad.jpg

• Odpowiedzi 215
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• KACPERt

16

• Azibiel

11

• xero

10

• N!KO

10

Top użytkownicy w tym temacie

Denis napisał(a):
  KACPERt napisał(a):
  Denis napisał(a):
Ciekawie zapowiada się też walka Raw vs Nexus tylko obawiam się że jeśli będzie 7 na 7 to walka skończy się szybko bo Cena, R-Truth, Edge, Jericho i Morrison po prostu rozniosą te śmieszne Nexusy :)

Jakie śmieszne Nexusy?Obecnie pełnią jedną z głównych ról na RAW,więc na pewno ta walka będzie emocjonująca i trochę potrwa.

No ale oni zawsze atakują całą siódemką jednego lub dwóch zawodników a teraz przyjdzie im się zmierzyć w wyrównanych składach i wątpię aby stawili czoła gwiazdom Raw. Gdy jest 7 na 7 to po 30 sek oni zawsze uciekają z hali i nie ma widowiska. Chyba że przed walką wyeliminują ze 2 przeciwników to wtedy co innego :)

Panowie wybaczcie OT...

Przyjacielu, czy Ty na pewno wiesz, że to co się dzieje podczas gali i zachowanie w.w. osób jest po prostu z góry narzucone? :)

EDIT: Cholera, Filipoo wyprzedziłeś mnie ;P

Walka RAW vs Nexus za pewne będzie Main Eventem i potrwa dłuuższy kawałek czasu... Do tego podczas niej lub na jej początku może wydarzyć się coś konkretnego i to jeszcze mocniej zaakcentuje wartość tej walki. Oby nie było pójścia na łatwiznę ze strony CT, a wtedy gali spokojnie osiągnie pożądany efekt ;)

Tak mi sie zdaje ze bedzie dluga :D Cholera, przeciez tam sa takie gwiazdy jak Cenaminator,Savior,Spear Master,Angel of Style,Black Raper,Bret"IDEALNie PASUJE DO MNIE ROZOWY"HART i daj boze Dwayne"porzucilem wrestling dla filmow"Johnson .Nie wierze ze gwiazdy takie odpadac beda szybko.kolejnosc odpadania NEXUS

1,Darren

2,Slater

3,Skip

4,Gabriel

I juz potem Cena poda reke Barretowi odpadna wszyscy procz tych dwoch.(oby ta wizja sie spelnila :D no i ta ktora napisalem wczesniej.)

...BĘDĘ KIMŚ, KIM WY ZAWSZE CHCIELIŚCIE BYĆ...

2013

10024833945152d0b1740ad.jpg

Jeżeli Vince na prawdę zdecyduje się na takie posunięcie jakim jest heel turn Ceny, to musi mieć "Plan B" jeżeli chodzi o osobę, która zastąpi Terminatora jako MegaBaby-Face, prujący kasę od dzieciaków. W kwestii WHC to wątpię, aby Kane stracił pas. W ogóle nie rozumiem sensu rozpoczynania feudu Taker-Kane. Co? Że niby Kane załatwił swojego braciszka? Jakiś Poker Face? Nie wiem co o tym myśleć... Powinna byc jakaś podbudowa, jakiś powód, nie wiem żeby ktoś na SmackDown znalazł dowód na to, że Kane wyrządził krzywdę Taker'owi.

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Czas na moją obszerną wypowiedź:

Kane vs Rey Mysterio

Tutaj nie widze innej możliwości niż wygrana mistrza i zachowanie pasa mistrzowskiego. Po walce na pewno pojawi się Undertaker, może wyjdzie z trumny do której Kane będzie chciał zapakować Mysterio może jak w zeszłym roku zgaśnie światło. Zobaczymy, stawiam na Kane'a.

Randy Orton vs Sheamus

Jestem zdecydowanie za Randym Ortonem. Jeżeli przegra nie dostanie walki o pas, więc wygra. Przyda się jak pociągną ich feud, tak wogóle stawiam na Scramble Match na NoC. Miz po walce się nie pojawi i nie wykorzysta walizki, byłoby to za oczywiste i może dostanie przed walką od Nexus bo będą się bać że wzmocni Team WWE.

Dolph Ziggler vs Kofi Kingston

Nie widze żadnej innej możliwości niż zachowanie pasa, może jakimś kantem może nie. Nie mogą mu przecież zabrać pasa po dwóch tygodniach.

Team WWE vs Nexus

Zapewne będzie to Main Event. Śniło mi się że wygra Nexus i ocalałymi będą Justin, Otunga i Barrett, chociaż czuje że ostateczne starcie będzie między Ceną a Barrettem, chociaż wiele zależy od tego kim będzie 7 zawodnik. Mógłby to być Triple H i wtedy heel turn przeszedł by on albo Cena...Ale przecież Hunter musi się zemścić na Sheamusie, więc nie...Team WWE czyli WWE, a nie Raw, więc może Swagger czy MVP.

Myśle że dojdzie w trakcie gali jeszcze jedna walka...Może właśnie rewanż miedzy Swaggerem i MVP albo walka o pas U.S Miz vs Evan. Licze na ciekawą gale, ale lepsza od MiTB czy Elimination Chamber pewnie nie będzie.

maly619 napisał(a):
Specjalnie wbiłem na wweshop, żeby się przekonać, no i z tego co widzę Orton ma tochę tych rzeczy, ilością można porównać z rzeczami Ceny (chodzi o najnowsze produkty, nie stare, bo wiadomo, że Cena typów koszulek miał miliony).

Powiedz mi tylko, czy Orton nie jest już ulubieńcem dzieciaków? Reagują na niego jak na full face'a, a na PPV reakcja na niego będzie taka sama, a sami wiemy jak ludzie reagują na Cenę na galach PPV.

Orton ma materiał na zostanie taką gwiazdą (jeśli już nią nie jest) i jestem pewien, że może zastąpić Cenę.

No tak ale potrzebny byłby taki mega baby face. Taki ktoś kto przybije dzieciakom piątkę,rzuci fanom koszulkę i jakoś sobie w tej roli Ortona nie wyobrażam. A uczynienie z niego kogoś takiego to byłby jeden z najgorszych pomysłów w WWE.Randy może być heelem/tweenerem/może nawet taki torchę face ale nigdy baby face rzucający się fanom w ramiona po wygranej walce :) Oczywiście mozna zastanowić się czy w ogóle taki baby face byłby potrzebny ale patrząc tak wstecz to zawsze ktoś taki był...

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

PPV już za parę godzin, więc...

WWE Championship

Tutaj bardziej od wyniku ciekawi to, czy Mizowi w końcu uda się wykorzystać walizkę. Moim zdaniem powinien jeszcze z nią trochę polatać, ale to tylko moja opinia. Ciekaw jestem, czy WWE zdecyduje się na motyw: Sheamus broni pas jakimś cudem, wpada Miz i inkasuje walizkę, cieszy się i dostaje RKO czy może Randy zabiegnie tej walce lub jeszcze inaczej i to Randy wygra, a Miz wykorzysta na nim swój title shot. Najlepiej by było chyba wtedy, gdyby Orton zdobył pas i go jednak utrzymał. Wystarczy spojrzeć na to, jak WWE Universe na niego spogląda - można by rzec, że Orton to nowe spojrzenie na face'a. Dobry, ale jednocześnie zły i taki, który nie zapomina, że kiedyś niszczył ludzi ("Ja i John nigdy nie byliśmy przyjaciółmi i prawdopodobnie nigdy nie będziemy") i nie robi się nagle, po turnie, ich najlepszym kumplem.

World Heavyweight Championship

Tutaj długo wyczekiwany powrót Undertakera - ale paradoksalnie nie zdziwię się, jak WWE zagra na nosie tym wszystkim pewniakom i inaczej doprowadzi do powrotu Deadmana. Chociaż jeszcze inaczej - największa impreza lata i jedno z największych PPV w kalendarzu WWE to idealny moment, aby Taker powrócił i zemścił się na tym, kto doprowadził do tego stanu. Szkoda tylko, że i tak wiele wskazuje do kolejnego feudu brat vs. brat, a takie w wykonaniu obu panów już oglądaliśmy i nie jestem pewien, czy taki - chociaż nie lubię tego określenia, to tutaj pasuje jak ulał - odgrzewany kotlet jest niezbędny. Kto wygra? Zapewne Kane, chociaż plakat NoC z Mysterio z pasem trochę daje do myślenia. Stawiam jednak na wielką czerwoną maszynę.

7 on 7 Tag Team Elimination Match

Jestem cholernie ciekaw kto zostanie siódemką w WWE. Triple H? Bryan Danielson? The Rock? Wciąż mam odrobinkę niepokojące wrażenie, że żadnego spektakularnego wzmocnienia z zewnątrz nie będzie i zobaczymy w tej roli kogoś z RAW - może Evan Bourne? Jednak bardzo, bardzo, bardzo chciałbym się pomylić i ujrzeć kogoś z wyżej wymienionych panów. Rock co prawda mówił, że szykuje coś z Vincem na lato, że to coś dużego, blablabla, ale zapewne znowu Dwayne tylko pogada, a działań nie ujrzymy żadnych. Huntera widzę w roli osoby, która wpada w ostatniej chwili i ratuje WWE od całkowitej dominacji Nexus, natomiast Bryan Danielson... po prostu nie wydaje mi się. Co do heel turnu Ceny to szacunek dla wszystkich za to, że wciąż w to wierzą - do tego nie dojdzie, bankowo. Nie mówię, że nigdy, ale na pewno nie do czasu, kiedy to WWE nie wykreuje nowego numeru jeden, którego koszulki, breloczki, plecaczki, frotki i inne pierdoły nie będą się rozchodzić jak ciepłe bułeczki. Na razie potencjalny heel turn Ceny wiązałby się z ogromnymi stratami. Wiele też robią wszelkie spekulacje na ten temat - przecież na zagranicznych portalach pojawiało się dużo spekulacji o tej przemianie, a WWE to na pewno widzi i nie chce dopuścić, aby wydarzyło się coś tak przewidywalnego. U Vince'a przydałby się jakiś dłuższy feud, niż 2-3 walki na PPV, dlatego stawiam na Nexus i - jak wspomniałem - wpadnie Triple H i pomoże uratować WWE od "zagłady". Co do tych, którzy zdradzą to stawiam na kogoś z trójki - Y2J, Edge i... numerek siedem, który może okazać się być kimś heelowym, chociaż tak naprawdę każdy - z wyjątkiem Morrisona i R-Trutha - może zdradzić (Hart - zemsta za Montreal na WWE, Cena - więc ten heel turn w który nie wierzę, Edge i Y2J - wiadomo, z nimi nic nie wiadomo). Nie ukrywam, że na tę walkę czekam bardziej, niż na powrót Takera itp.

Women's Championship

Moim zdaniem Fox powinna utrzymać jeszcze tytuł, bo dawanie go Melinie - chociaż jej powrotu wyczekiwałem jak pies wyjścia na spacer - od razu po powrocie to nie byłoby rozsądne, ale przecież tutaj nic nie wiadomo. Foxówna ma/miała potencjał - wysoka, wygimnastykowana z efektownym finisherem (bo Scissors kick wygląda znacznie ciekawiej niż niejeden finisher z dewastującym leg dropem na czele). Dla Perez to chyba najbliższe PPV będzie najlepszą okazją, by odzyskać to, co straciła na wskutek kontuzji.

Intercontinental Championship

Dolph Ziggler powinien obronić tytuł, bez dwóch zdań. Chłopak zasługiwał na to już rok temu, również na SummerSlam, no ale ze znanych wszystkim powódek do tego nie doszło (aż dziw, że Rey pozwolił tak szybko oddać pas wagi ciężkiej), ale dobrze, że udało się tym razem. Szkoda tylko, że przyczyną pushu dla Dolpha w dużej mierze była osoba Vickie Guerrero, która nie ukrywam nie jest moją ulubioną - ekhm - divą.

3 on 1 handicap match

Mecz obejrzę tylko po to, by w smutku zobaczyć, jak Straight Edge Society w pewnym składzie zostaje upokorzone przez Big Showa. Jak widać zgolone włosy nie były wystarczającym poświęceniem, by wydostać się z midcardu, a - abstrahując od mojej sympatii do niego - Punk na to zasługuje. Prawdopodobnie będzie to jedna z najsłabszych (a nie licząc kobiet to pewnie najsłabsza) i najbardziej przewidywalnych walk w całej karcie. Big Show porzuca sobie każdym, potem SES obejmie przez chwilę przewagę jakimś kantem, aż w końcu olbrzym dojdzie do siebie, pozbędzie się dwóch, trzeciego znokautuje i będzie po walce. Bardzo bym chciał, aby to tak nie wyglądało, ale nie zanosi się na to.

Ja się nie będę za bardo rozpisywał, opisze po jednym zdaniu każdą walkę. Wg. mnie najciekawszą walką będzie 7 on 7 Tag Team Elimination Match. Czekam na nią z niecierpliwością i sądzę, że walka w takiej obsadzie nie powinna zawieść. Pozytywnie może też wypaść walka Kane'a z Reyem, pod warunkiem, że ten pierwszy porządnie się przyłoży i dobrze zagra "potwora". Big Show pewnie będzie zamulał i sądzę, że walka będzie wyglądała tak jak opisał ją kolega wyżej. Walki z Sheamusem jakoś nie za bardzo mnie poruszają; jedyna nadzieja w Viperze na podciągnięcie tego starcia, ale wątpię, aby wypadło to ciekawie. Smaczku pewnie doda The Miz, który z pewnością będzie próbował wykorzystać walizkę.

Dolph Ziggler vs Kofi- tutaj liczę na walkę utrzymaną w szybkim tempie, z wieloma ciekawymi (lub nieciekawymi) akcjami. Zobaczymy jak wyjdzie- zapowiada się na średnią walkę (jednakże jedną z ciekawszych). O kobietach nawet nie wspominam.

Więc podsumowując: jak widać karta nie zapowiada się zbyt ciekawie (przynajmniej moim zdaniem), obawiam się, że Vince lubi spieprzać najważniejsze gale, bo na siłę próbuje uczynić je ciekawymi. Przykład WM26. Liczę na to, ze przynajmniej pod względem storyline'ów gala będzie dobra. Może się bardzo pozytywnie zaskoczę. Vince, oby tak było:P

9133117154c6438520b2fc.jpg

7 Członkiem Teamu RAW był

Pokaż ukrytą zawartość

A wygrał Team

Pokaż ukrytą zawartość

...

1736281364ae4b3be08ef9.jpg

Ogólnie pod względem wrestlingowym to gala nie powalała, choć 7 vs 7 Tag Team mi się podobał.

Najważniejsze były jednak wydarzenia, czyli powrót Takera i Daniela Bryana. Przy obu strasznie markowałem i cieszyłem się jak dziecko (szczególnie Bryan). Zdziwiłem się też, ale na plus, że to Kane wykonał Tombstone na Takerze, to był naprawdę szok, nie spodziewałem się tego.

Ogólnie przez dwie ostatnie walki gala nie wypadła tak źle, ale trzeba przyznać, że początek był bardzo słaby i przynudzał.

Niemniej jednak czekam na to co stanie się na RAW, bo zapowiada się naprawę ciekawie, a pytań (i możliwości) jest wiele ;)

Gala nie powalająca, ale taka, w której było wiele emocji. Zwłaszcza te wszystkie powroty. Wraca Daniel Bryan, który pokazał umiejętności, choć na pewno nie wszystkie i jest pierwszym kandydatem do US Championship.

Powrót Takera. Trochę zdziwiony jestem, że Kane wykonał na nim Tombstone, a nie na odwrót. Na Night Of Champions szykuje się walka miedzy tymi panami. Widać, że Taker jest już bardzo stary, nawet ten kaszel. Więc ich feud nie będzie powalający. Podobała mi się końcówka o WWE Championship. Też była nadzieja, że wpadnie The Miz i wykorzysta walizkę. Chujowy koniec Main Eventu. Powinno wygrać Nexus i najarać jeszcze ten feud bardziej. Czekamy na Raw.

Because I'm Awesome!

"Żądasz mądrej odpowiedzi, musisz równie mądrze pytać"

[you] Zalookaj http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=283487#283487

Sygna by Filipoo

7038755254e0e4aa33eb75.jpg

1vs1 match for Intercontinental Championship: Dolph Ziggler© vs Kofi Kingston

Walka miała potenciał i mogła być niezła ale poświęcili ją kosztem Nexus.

1vs1 match for Divas Championship:Alicia Fox© vs Melina

Cieszę się ze zwycięstwa Meliny i to tyle na ten temat

1vs3 handicap match:Big Show vs S.E.S(CM Punk,Luke Gallows,Joey Mercury)

Niestety Big Show wygrał,sama walka słaba S.E.S tylko dostawało od Big Showa a w końcówce Punk uciekający razem z Sereną i przyglądający się jak Big Show zrzuca jego "ludźmi"

1vs1 match for WWE Championship:Sheamus© vs Randy Orton

Walka dosyć ciekawa, Sheamus nie dotrzymał słowa i zakończył walkę dyskwalifikacją

Po walce wściekły Orton i RKO na stół komentatorski, tylko gdzie był Miz w takim momencie?!

1vs1 match for World Heavyweight Championship:Kane© vs Rey Mysterio

Od początku walki oczekiwałem powrotu Takera,i doczekałem się ale dopiero po kończącym gongu.

Walka niezła, kilka prób 619,chokeslam i Tombstone. Za każdym razem kiedy Kane otwierał trumnę miałem nadzieje że jest tam Taker.

7vs7 elimination tag team match:The Nexus vs Team WWE(John Cena,Edge,Chris Jericho,John Morrison,R Truth.Bret Hart,"?")

Na tą walkę czekałem cały czas i bardzo ucieszyło mnie że

Pokaż ukrytą zawartość

Walka według mnie była świetna

Karta nie prezentowała się jakoś super ale według mnie wyszło w porządku i galę oceniam na 4+/6

a Cena stał się heelem? Sorry ale nie mogłem obejrzeć gali

ZmijA napisał(a):
a Cena stał się heelem? Sorry ale nie mogłem obejrzeć gali

Pokaż ukrytą zawartość

2498083414dc8cd1bc654d.jpg

RKO_Y2J napisał(a):
Staly sie dwie najgorsze rzeczy na swiecie na tym SummerSlam.

Jestem po prostu tak wkur*iony ze to mala bania ... -.-

Orton nie wygral pasa (myslalem ze rozj*bie kompa) bo sie oczywiscie skonczylo DQ

-.-

I nie ma hell turnu Ceny, ku*wa mac!!!!!!!! -.-

To SS ssie.

I jeszcze under dostal wpier*ol!

Nie uważasz, że lekko przesadzasz z ekscytacją i słownictwem?