Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam 2010 (dyskusja, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie no Miz ma dobre, skille jeżeli chodzi o ring, tylko WWE tego nie wykorzystuje. Zaniedbuje wręcz. Wystarczy spojrzeć na walki np z OVW albo początkowe jego w WWE. Generalnie aż chcialo się je oglądać, problem polega w tym, że WWE z każdego ME robi drewno. Przykład głupi z Sheamusem, koleś dawał radę, dziś nie pokazuje nic, no bo i gdzie jak walki ma z rywalami o marnych umiejętnościach. Po za tym Daniel nie szokował w WWE, i o wiele lepiej prezentuje się np Heath (ale to moje zdanie).

Niestety doczekałem się, tego czego się bałem, a więc feudu braci. Kane znając WWE straci pas, bo gościu co walczy tak, że rzygam nie może jobbnąć i znowu do WM będzie miał pas. Szkoda, że przez tego typa, Punk lata po jakimś Midzie, a o pas walczy Rey, Kane, Taker, czyli emeryty,

Pozytywny element to speech Miza. Gniecie, jego mic to mistrzostwo, wystarczy popatrzeć na programy gdzie są gwiazdy WWE i kiedy on ma kwestie to gniecie w fotel. SS wypadło blado nie chce mi się rozpisywać bo nie ma o czym, powrót Bryana schrzaniony a walizka pójdzie w piach bo Randy coś znowu odwala.

"Chromowane felgi, to zwycięstwo nie porażka."
  • Odpowiedzi 215
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• KACPERt

16

• Azibiel

11

• xero

10

• N!KO

10

Top użytkownicy w tym temacie

Panowie co do Breta to jeśli o mnie chodzi to wg mnie to był jego najlepszy występ od czasu powrotu,pokazał tak naprawdę więcej niż na Wrestlemanii (Scop Slam,Atomic Drop chociażby,do tego Combo w narożniku) a poza tym dostał ogromny pop ! i to zarówno przy wejściu do ringu jak i w samym ringu,chyba dostał największy pop z całej siódemki RAW (chyba blisko albo na równi z Danielsonem nawet),do tego publiczność skandowała " We Want Bret",powiem szczerze że byłem tym mega zaskoczony bo jak do tej pory to pop dostawał raczej przeciętny (oprócz RAW w Kanadzie).

Pomysł z DQ dobry,choć myślałem że to on zostanie na końcu w ringu z Jasiem i walka zakończy sie przez Double Submission.

.:: THE BEST THERE IS,THE BEST THERE WAS AND THE BEST THERE EVER WILL BE ::.

• Urządzenie:  Android

Mam nadzieję, że następnym razem nasi forumowi spece od Rocka będą częściej używać głowy niż główki i z przymrużeniem oka traktować to co mówi The Rock. Zebrałem poniżej kilka wypowiedzi tylko z tego tematu na temat 7 zawodnika Teamu RAW, tajemniczego GM itp i mam nadzieję, że to da Wam do myślenia, a nie będzie powtarzać po sobie jak papuga. Takich wpisów jak poniżej znajdziemy więcej w innych tematach i w SB. Prezentują pewną zasadę, że jak jedna osoba coś powie, to reszta podąża za nią jak stado baranów.

PS:Na Samerslam ma sie pojawić The Rock lecz to nie jest oficjalna zapowiec.

Tak przy okazji mówiąc liczę na pojawienie się kogoś z dwojki The Rock, HBK.

Krążyły plotki że na SS pojawią się HBK lub Rock. HBK odpada z powodu zgrzytów z McMahonem ale może Rock pojawia się gdy Cena zostanie sam i atakuje go przyłączając się do Nexus

Jeszcze zapomniałem dodać, że podejrzewam że na summerslam dowiemy się kto jest tajemniczym gm'em. Mam swoje typy, myślę że to będzie the rock... oby

ja bym chciał aby GM okazał się...

...If ya smelllllllll, what The Rock is cookin, Raw by na pewno na tym zyskało

Jak wspomniał wyżej kolega (kilka postów) Zostaje JOKER i jeżeli na prawde wierzyc pogłoską że Rock ma powrocic to stawiam na niego skoro jeszcze nie wiadomo kto jest GM.Mysle ze Rock okaze sie i GM i JOKEREM teamu RAW sam doda sie do walki w jego stylu.Jako ze Cena zawsze byl porownywany do Rocka powie ze ma tego dosc i odwroci sie od RAW .Zacznie bowiem byc z NEXUS .To zdarzenie doprowadzi do walki na WM27 ROCK VS CENA.(wedlug mnie idealny moment na heel turn i powrot Rocka.)

Filipoo666

podoba mi się to co napisałeś...

dochodzi do ME na gali SS czyli Raw vs Nexus, wchodzi cała 7 I sezonu NXT a następnie 6 z Raw gdy już walka ma się zacząć nadchodzi mail od GM iż 7 zawodnikiem z teamu Raw będzie sam GM, po chwili pojawia się theme Rocka... ehh byłoby fajnie. Podobno kiedyś Rock powiedział że nie lubi Ceny co mogło by doprowadzić do jakiegoś zgrzytu między nimi.

Dokladnie o to mi chodzilo zawsze kiedy chciaono zrobic walke Cena vs Rock to wlasnie Rock sie wykrecal teraz moze doprowadzi to do WM 27 i rock sobie pojdzie a Cena umocni sie zarowno jako ten zly i umocni bardziej swoja pozycje w federacji

RAW vs Nexus - Chciałbym własnie,aby tym ostatnim zawodnikiem w teamie Raw okazał sie The Rock:)

skoro Cena miałby przejść heel-turn to WWE potrzebowało by kogoś na miejsce Jasia, a kto byłby lepszym kandydatem niż Rock? Jeżeli faktyczne Cena będzie heelem i The Rock wróci, to na mojej liście marzeń zostanie tylko powrót ery Attitude

Może i dobrze sie przyjmuje ale Rock jednak jest Legendą i dużo bardziej pasował by na miejsce Johna.Możliwe,sam mówił o tym w wywiadach w tym roku:) To najlepszy czas na jego powrót!

Tak mi sie zdaje ze bedzie dluga :D Cholera, przeciez tam sa takie gwiazdy jak Cenaminator,Savior,Spear Master,Angel of Style,Black Raper,Bret"IDEALNie PASUJE DO MNIE ROZOWY"HART i daj boze Dwayne"porzucilem wrestling dla filmow"Johnson

A tutaj garść odpowiedzi od osób trzeźwiej myślących, realnie oceniających sytuację. Nawet pokuszę się o stwierdzenie, że N!KO jest prorokiem, bo w którymś poście przed galą przewidywał powrót Danielsona i wygraną RAW.

Rock co prawda mówił, że szykuje coś z Vincem na lato, że to coś dużego, blablabla, ale zapewne znowu Dwayne tylko pogada, a działań nie ujrzymy żadnych.

To, ze ktos cos planuje nie znaczy, ze wszystko zostalo dopiete na ostatni guzik. W waszych glowach zrodzila sie ta mysl tylko. Rock siedzi teraz na planie filmowym i sprowadzic go do WWE chocby na jeden wystep nie jest latwo. Mozliwe, ze wykorzysta szanse i jako host bedzie promowal swoj nowy film na RAW.

No i właśnie z tego co jest trzeba się cieszyć, trzeba oceniać galę po tym co na niej było, a nie po tym co byśmy chcieli, bo z tego co widze, to połowa mówi, że PPV było słabe, bo 1) Orton nie dostał pasa; 2) Cena nie przeszedł heel turnu; 3) Nie pojawił się The Rock lub Stone Cold

Podsumowując, mam nadzieję, że następnym razem jak Rock powie, że razem z Vincem latem postawią klocka na środku ringu, to nie będziecie ganiać z tym "jak kot ze sraczką" (cytując jednego z użytkowników forum).

I ograniczcie się z tym wybieganiem do WM, tyle jeszcze czasu, że wszystkie plany mogą wziąć w łeb, a rozpisywanie się co to będzie, w stylu Ujka, to jest pisanie bajek. To tak, jakbym powiedział, że za rok w sierpniu będziemy mieć nowego prezydenta, bo coś tam się stanie, i coś tam i coś tam i coś tam jeszcze. Ujko może złóż CV do WWE do Creativu, z taką wybujałą wyobraźnią zrobisz tam furorę i zbijesz kokosy.

Bryan zdobędzie pas US po feudzie z Mizem, który osiądzie na czele grupy zwanej Nexus. Barrett zdobędzie pas pokonując Sheamusa, a następnie po jakimś czasie przyjdzie pora na rozłam Nexus, w związku z czym Miz wykorzysta walizkę na zwycięzcy pierwszego sezonu NXT, po czym feud pociągnie się jakoś do RR, następnie Miz straci pas w EC na rzecz Jasia, który na WM będzie walczył z jakimś main eventerem, który wygra Royal Rumble Match, czyli Jericho/Taker/HHH/Orton/Big Show/Kane/Edge/Punk/Sheamus może jakiś powrót - Goldberg/Rock/Stone Cold/HBK

A i zapomniałbym dodać- ten nieśmiertelny powrót The Rocka ;)

A co do samej gali to zastanawiały mnie 3 momenty:

1. Po jaka cholerę Nexus atakowali zawodników SD!, kiedy realne było to, że żaden z nich nie dołączy do Teamu RAW?

2. Dlaczego Miza nie zaatakowali (liczyłem, że otoczą go jak skończy promo i go lekko obiją)?

3. Dlaczego Miz nie wykorzystał, albo przynajmniej nie spróbował wykorzystać, walizki na Bladym?

Ad.1- Nie mieli pomysłu na walkę tych dwóch panów i jakoś trzeba było ją przerwać. Lepszym rozwiązaniem moim zdaniem byłoby wrzucenie w to miejsce walki Miz vs Evan o pas US, bądź pierwotnie zakładaną walkę 6 Man Elimination Match o pas IC (Kofi, Dolph, Cody, Drew, Matt, Christian).

Ad.2- Obili wszystkich możliwych z RAW, a Mizowi nawet nie grozili, trochę niedopracowane. Mogli odpuścić sobie panów z SD! :/

Ad.3- Moim zdaniem dlatego, że teraz walizka pójdzie na trochę w odstawkę i będzie trochę więcej ruchu przy pasie US.

Gala ogólnie dobra, walki przyjemnie się oglądało poza jedną- Kane vs Rey, która przewidywalna była do bólu. Strasznie w oczy rzuciła się forma Undertakera- kaszel, niezrozumiały momentami w mowie, jakby jakiś taki na wpół żywy. Nie wiem na ile to część pomysłu Creativu, a na ile realne, ale jeżeli to rzeczywiste problemy ze zdrowiem, to może to źle wróżyć dla niego.

Nawet pokuszę się o stwierdzenie, że N!KO jest prorokiem, bo w którymś poście przed galą przewidywał powrót Danielsona i wygraną RAW.

Niko mógłby być prorokiem jakby przewidział powrót Too Much a nie coś takiego jak ponownie pojawienie się Danielsona. Zresztą nie musiałeś zawierać tego fragmentu w swojej dziwnej analizie bo Niko i tak by się sam o to upomniał.

• Urządzenie:  Android

Zresztą nie musiałeś zawierać tego fragmentu w swojej dziwnej analizie bo Niko i tak by się sam o to upomniał.

A to na pewno :) tak mi się rzuciło w oczy jak przeglądałem temat od początku i utkwiło w pamięci, więc postanowiłem to zacytować. Oprócz niego jeszcze kilku innych przewidywało powrót Dragona.

A to wyżej, to są moje luźne przemyślenia dotyczące tego, co ostatnio było tematem numer jeden na forum, a przez co nie chciało mi się aż zaglądać do niektórych tematów, gdzie co drugi post dotyczył powrotu Dwayne'a.

I ograniczcie się z tym wybieganiem do WM, tyle jeszcze czasu, że wszystkie plany mogą wziąć w łeb, a rozpisywanie się co to będzie, w stylu Ujka, to jest pisanie bajek. To tak, jakbym powiedział, że za rok w sierpniu będziemy mieć nowego prezydenta, bo coś tam się stanie, i coś tam i coś tam i coś tam jeszcze. Ujko może złóż CV do WWE do Creativu, z taką wybujałą wyobraźnią zrobisz tam furorę i zbijesz kokosy.

A kto powiedział, że tak musi być? To tylko moje zdanie, a chyba po to wypowiadam się na forum - aby inni poznali moje zdanie.

7614081404f146f966c931.jpg

Ja nie podążałem za nikim,poprostu napisałem swoją opinie i chciałem aby tak bylo,to wszystko;]

• Reputacja:   7
  • Urządzenie:  Windows

Przeciez nie rozmawiamy tutaj o kontekście wrestlingowym. Oczywiście, że lepiej by Miza jeszcze podpromowali i dopiero sięgnął po tytuł. Jednak mówimy tutaj o elementarnej logice - kiedy Mike dostanie lepszą okazję na zgarnięcie pasa niż kompletna eliminacja Sheamusa jaka miała miejsce na tej gali? Zwłaszcza iż on sam powiedział, że będzie tylko czekał na taki moment.

Więc jeśli chodzi o booking to wypadł on ze słabej strony, skoro nie wykorzystał walizki w najbardziej dogodnym dla siebie momencie.

Zgodzę się, ale można jego brak reakcji wytłumaczyć tym, że zapowiedział swój występ w ME w teamie WWE.

Co do 3 prób czy tam 2, przecież za każdym razem mu coś przeszkadzało :P

A to, że się wychwala non stop, mówi że zrobi to zrobi tamto... taki gimmick - pamiętacie jak to było gdy wzywał Cene do walki? Podobny efekt.

Strasznie w oczy rzuciła się forma Undertakera- kaszel, niezrozumiały momentami w mowie, jakby jakiś taki na wpół żywy. Nie wiem na ile to część pomysłu Creativu, a na ile realne, ale jeżeli to rzeczywiste problemy ze zdrowiem, to może to źle wróżyć dla niego.

W newsach nic nie wspominano o jakiejś chorobie/przeziębieniu, jedynie o kontuzji, a wyjście ze stanu wegetatywnego no cóż :D [mam wrażenie, że Twoje zdanie to ironia, a że mam problem czasem z wykryciem jej, nie krzycz! xD ]

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

Za sprzedanie stanu wegetatywnego Taker powinien dostać wrestlingowego Oskara, ten kaszel, nieogolenie, słanianie się na nogach, rewelacja, n-ty powrót Deadman-a rozwiązana w sposób idealny, był inny od poprzednich, zwłaszcza że Kane zniszczył brata na końcu. Miodzio. I te wzdychnięcia zawodu po tym jak znowu trumna była pusta.

Drugi plus to sposób zabukowania Breta Harta. Obawiałem się, że będzie to taka żałość jak na WM, ale spisał się super jak na swoje zdrowie i sensownie rozwiązano jego eliminację.

Bryan Danielson is back. Dwie eliminacje, bardzo mocne zabukowanie, może ktoś poszedł w końcu po rozum do głowy, a może Shawn Michaels ma mocne wpływy, kto wie.

Ogólnie to dla mnie najlepsza gala WWE w tym roku. Oglądało mi się bardzo dobrze, dobre rozwiązania feudów i rozpoczęcia nowych no i powroty.

Choć może mam zaniżone standardy, zwłaszcza że obejrzałem ją bezpośrednio po bidzie jaką było TNA Hardcore Justice, które oglądałem na 3 razy.

Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg

Dolph Ziggler vs Kofi - dobra walka, wszystko było tak jak miało być. Niespodziewany atak Nexus, bardzo dobrym motywem, lubię takie akcję które zakłócają naturalny rytm PPV. No contest i pewnie Kofi przegra w ewentualnym rewanżu na Smackdown! a do NOC znajdzie się inny contender

Fox vs Melina - nie oglądam div, ale byłem pewien, że Melina wygra. Laycool są zajebiste <3

Big Show vs CM Punk - stało się dokładnie to czego spodziewałem się. Big Show zwycięża a CM Punk poświęca swoich podopiecznych, którzy baaardzo słabo wyglądali w tej walce. SES powoli chyli się ku upadkowi i bardzo dobrze. Z Lukiem i Mercurym dalej tego ciągnąć się nie da.

Promo Miza - 10/10 po prostu spełniło swój cel jakim miała być jeszcze większa podbudowa, oraz pokazanie WWE Universe, że Miz nie jest awful tylko awesome i trzeba go brać na poważnie, na pewno nie nazwę tego proma zapychaczem

Orton vs Sheamus - pierwsza faza walki nudna jak z flaki z olejem, ale tego wszyscy się spodziewaliśmy, natomiast im bliżej walka chyliła się ku końcowi tym lepiej było. Ktoś wcześniej napisał, że mile się rozczarował i że wycisnęli z tej walki wszystko co się dało i zgadzam się z tymi postulatami w 100%. Po walce, aż się prosiło aby wyszedł Miz, ale już o logice i kiepskim bookingu tej sytuacji pisaliście wyżej. Chyba nawet szły chanty "We want Miz". Mam nadzieję, że na NOC nie dostaniemy walki Orton vs Shaemus.

Kane vs Rey - wygrana Kane była pewna, akurat podczas tego meczu jadłem sobie Pizze i skupiłem się na pięknie owego kawałka pizzy a tu nagle "tyńdyńtyń" i Kane wygrywa. Małżeństwo z Michelle nie służy Takerowi ;) Cieszę się że feud będzie prawdopodobnie o pas oby Kane wyglądał w nim na koksa a nie na tego gorszego brata. Pewnie z każdym SD! Taker będzie dochodził do siebie czy coś w teń deseń.

Nexus vs Team WWE - jak wyszedł Cena i zobaczyłem nowy titantron i nową koszulkę pomyślałem sobie, że Vince musi mieć niezły ubaw ze smartów i robi sobie z nich jaja, było tyle dyskusji o heelturnie Ceny, a tym prostym zagraniem powiedział smartom "Nie nie nie, jeszcze sobie poczekacie" Tak czy inaczej już na starcie było wiadome, że żadnego heelturnu nie będzie. I co miało to tak być, że już nie będzie jakiejś niespodzianki. Jak wyszedł Miz, a Cena wziął mikrofon do ręki, wiedziałem co się szykuję, ale nie mogłem w to uwierzyć [ironia mode mówie sam do siebie on] nie no chyba WWE nie wysłuchało naszych prośb, tak na pewno by zrobili z Danieslona 7 zawodnika w main evencie, drugiego najważniejszego PPV w WWE ta jasne aleś ty naiwny Rafik... [ironia mode i mówienie do siebie off] ale jednak KURWA JA PIERDOLE HIPER HURA MARK MODE ON SIKANIE W MAJTY AMERICAN DRAGON HAS ARRIVED AT SUMMERSLAM. Booking Bryana był idealny, jednak WWE robi sobie nadal wielkie nadzieję w obec jego postaci co cieszy, nie wiem czy to nie będzie przesadzone ale Danielson już jest wyżej w hierarchi od Morrisona i R - Trutha. Y2J pokazał troszkę swojej face natury. Szkoda, że Nexus nie wygrało jestem bardzo ciekaw co dalej z Danielsonem i całym storylinem, nie mogę się doczekać RAW!

Obejrzałem tylko main event (zaraz zobaczę oy fella vs viper), reszta mnie nie interesuje.

Przyznam, że zamarkowałem na widok Danielsona, booking mocny i gwarantujący feud o US Championship. Cieszy mnie sposób w jaki przygotowano Skipa. W WWE od jakiegoś czasu brakuje powerhousea z prawdziwego zdarzenia, a Sheffield się do tej roli idealnie nadaje. Zauważyłem, że Bret, mimo mojej niechęci, jest wciąż cholernie over z publiką. Jego występ i eliminacja całkiem dobra. Ponagloną końcówkę zwalam na karb braku czasu.

Logicznie rozumując Nexus nie stracił nic na tej przegranej, wręcz przeciwnie, otwierają się przed nimi nowe drogi. Szczerze wierzę, że przed końcem tego roku zobaczymy Barretta jako mistrza WWE.

What Does Everybody Want? What Does Everybody Need?

Ja podczas oglądania walki Rey vs Kane miałem powód do lekkiego śmiechu. Kapitalni kibice, za każdym razem gdy Kane podchodził do trumny wszyscy krzyczeli Taker! Taker!, a jak była pusta to uuuuuu xd to było świetne :D

Walka Nexus vs Team Wwe

Gdy został Bryan i Cena nie mogłem się doczekać heel turnu, gdyz Cena mógł podejść do Daniesona i powiedzieć, że pamięta o tym co mu zrobił. Przynajmniej miałby powód. Jeden z plusów tej walki był sam jej początek gdy wszedł miz, a Cena skromnie powiedział, ze nie potrzebuje takich słabych typów, Miz wyszedł na Debila ;d

Reszta Gali była dosyć nudna, podobały mi się zrywy akcji w walce o pas WWE, lecz widać wyraźnie było, że to Randy prowadzi tą walkę.

Gala na 7/10 jedna z lepszych w ostatnim czasie

9077542924c72bcdfb4ec5.jpg

Właśnie obejrzałem jeszcze raz promo Miza i muszę powiedzieć jedno - Mike jest geniuszem mikrofonu, to było prawdopodobnie najlepsze promo w tym roku. Szkoda tylko, że cały efekt psuje Cole, który z niewidomego powodu stał się fanem numer jeden Mizanina co brzmi jeszcze sztuczniej niż Lawler zakochany w Rocku a później w Ortonie.

Śmiem stwierdzić, że Cole wiszący przy worze Miza daje oczekiwany efekt. Wzbudza heat? Oczywiście. Reakcja publiki na pierwszą próbę zrealizowania walizki przez Miza była zbyt przesadzona. Cole (wreszcie do czegoś się przydaje) gwarantuje odpowiednią ilość nienawiści.
What Does Everybody Want? What Does Everybody Need?