Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

John Cena - Czy już nie wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Więc tak drodzy Userzy.

Chciałbym poruszyć temat jednego z najbardziej popularnych wrestlerów w World Wrestling Entertainment. Chodzi oczywiście o Johna Cene. Chyba każdy fan federacji Vinca McMahona zna bardzo dobrze tego zapaśnika. To może przedstawię w skrócie Historie Ceny w WWE. W fedce Vinca zadebiutował w 2003 roku rozpoczynając Feud z Kurtem Angle. Na 20 WrestleMani zdobył swój pierwszy tytuł. Został US Championem. W 2005 roku został po raz pierwszy w swojej karierze WWE Championship. Jego panowanie z tym pasem było dość długie po czym stracił tytuł na rzecz Edga. Trzy tygodnie później znowu odzyskał tytuł. Cena wkrótce stracił pas lecz potem znowu go odzyskał.Na WrestleMani 23 pokonał Shawna Michaelsa broniąc tytuł.Stracił go dopiero na rzecz Ortona ponieważ doznał kontuzji. W listopadzie 2008 roku znowu zdobył tytuł. Tym razem był to World Heavyweight Championship. Tytuł stracił na No Way Out lecz odzyskał go już na WrestleMani.Pas stracił w kwietniu 2009 roku podczas Backlash.Po raz kolejny WWE Championship zdobył podczas Breaking Point. Na Hell In a Cell stracił tytuł lecz odzyskał go już niecały miesiąc później na Bragging Rights. Na TLC stracił pas na rzecz Sheamusa. Pewnie myślicie teraz do czego ja zmierzam. Otóż nie denerwuje was to że Cena przynajmniej 2 razy w roku musi być jakimś Champem albo kręcić się cały czas wokół jakiegoś pasa?

Mnie osobiście bardzo to wkurza. Waszym zdaniem nie wystarczy już tych wszystkich tytułów Cenie?

Może przydało by się feud z jakąś wschodzącą gwiazdą a nie kręcenie się cały czas wokół pasów mistrzowskich?

Jakie jest wasz zdanie na ten temat?

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!!!

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• piotrzek123

8

• -Raven-

7

• Paul

7

• Deshawn

6

Top użytkownicy w tym temacie

Dla mnie panowanie Terminatora powinno się już skończyć. Pora na lepszych zawodników. John już powinien być odsunięty(przynajmniej na jakiś czas) od pasa WWE. Niech Vince wprowadzi jakąś świeżość a nie ciągle to samo...

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Mnie też to już działa na nerwy.Robią z niego jakiegoś koksa.Ostatnia jego walka z Wadem Baretem na Raw.Dostawał cięgi a tu nagle stf i tap out.I tak wygląda większość jego walk.Powinni teraz wypromować nowych zawodników do tego pasa

Prawda, Cenaminator możliwe, że zasłużył sobie na taki ogromny push wokół niego cały czas. Oddał dla federacji serce jak on to mówi :twisted: :twisted: Lecz jak do niedawna była, że tak powiem wielka trójca wokół pasa (Cena,HHH,Orton) to teraz Cena kręci sie tylko obok pasika. Narazie nudny feud z Batistą i mam nadzieje, że wygra John, ale żeby nie miał przez dłuższy czas pasu bo to się robi "wkurzające". Racja Pinio, - pora na lepszych zawodników bo Cena, że tak powiem już się trochę wypalił i jest nudną postacią w WWE. Tylko Heel turn Cenaminatora odświeży go.

9026147804b6c2f2fcb752.jpg

Zgadzam się z wyżej wymienionymi argumentami w 100%. Cena od 2005 roku kręci się wokół najważniejszego pasa (nieważne czy jest to pas SmackDown czy RAW) powinno się go odstawić na jakiś czas aby inni mieli szansę a nie tylko on.

Zapraszam do czytania mojego diary o WWE

WWE z innego punktu widzenia

3535893324c5da3540a42c.jpg

Jasio mógłby się wziąć za promowanie młodych zawodników. Nie rozumiem polityki WWE. Gdzie jest do cholery Evan Bourne? To on powinien kręcić się przynajmniej koło US Championship. Ale WWE daje Batistę i Jasia do WWE Title, najgorszego drewniaka jakiego widziałem Jacka Swaggera do WHC, i do tego jeszcze Big Showa. Kiedy to ostatnio High Flyer kręcił się wokół najważniejszych pasów federacji....

a ja mam takie pytanie :

czy Cena kiedykolwiek poddał się w walce 1 vs 1 ? po submissionie jakimś.

a co do samego ceny :

Lubię oglądać go ale tylko przy mikrofonie , nie w walce

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

a ja mam takie pytanie :

czy Cena kiedykolwiek poddał się w walce 1 vs 1 ? po submissionie jakimś.

W walce z Chrisem Benoitem na jakimś SmackDown na przykład. I z Kurtem Angle na No Mercy 2003.

Może i kiedyś się poddał , ale np:po takim Walls of Jericho inni zawodnicy by się poddali , ale Cena nie , on by jakimś cudem doczołgał się do lin :x . A potem to już wiadomo .Cena =Winner :x

Cena będzie jeszcze dluuugo main eventerem. Powod? Poprostu jego gadżety sie sprzedaja a McMahon kocha $$ bardziej od wrestlingu

ale np:po takim Walls of Jericho inni zawodnicy by się poddali

Nie zgodzę się z tobą. Wydaje mi się, że Walls of Jericho zostało trochę zeszmacone. Teraz kiedy Y2J założy ten submission jego przeciwnicy się uwalniają albo doczołgują do lin.

Co do Johna Ceny przede wszystkim musimy pamiętać, że to CT robi z niego bohatera a nie jest to jego wina. Ale co do samej postaci to ile można oglądać to samo? Cały czas Cena ma najważniejsze pasy i tak w kółko. Pasował by mi heel turn i feud z Rey'em Mysterio. Jeśli Rey przegra musi ściągnąć maskę :twisted: . Dobra zejdźmy na ziemie teraz Vince chce zrobić porządki w WWE i wypromować młodych zawodników. Ale znając życie tylko John Cena będzie dalej zdobywał pasy i lał wszystkich niemiłosiernie.

Edytowane przez wrestlemaniac

10771641474c446763479cb.jpg

najgorszego drewniaka jakiego widziałem Jacka Swaggera do WHC

Swagger drewiakiem? Nie wydaje mi się, wrestling to nie tylko high flying, co sądząc po reszcie postu, cenisz sobie najbardziej.

Kiedy to ostatnio High Flyer kręcił się wokół najważniejszych pasów federacji....

Mysterio koło WHC, ale chyba mi nie powiesz że to byłby dobry pomysł gdyby ten pas zdobył?

"Ku wojnie wychowany ma być mąż, niewiasta zaś ku wytchnieniu wojownika."

Fryderyk Nietzsche

ale chyba mi nie powiesz że to byłby dobry pomysł gdyby ten pas zdobył?

Nie to by nie było dobre moim zdaniem . :evil: to było by do dupy. :-x

Co do highflyerów to Jeff Hardy przecież jak odchodził z WWE to ciągle się gdzieś koło WHC kręcił.

John by mógł jeszcze być mistrzem, ale trzeba by było dać mu nowy gimmick. Coś w stylu (czas przy micu a'la The Rock) + oczywiście HeelTurn, raper by mi wystarczył, ale Cena by musiał jakieś nowe kawałki nagrać żeby je jakoś tam promować. Ewentualnie gimmick superdestroyera, taki TurboDymomen rozpierdolca :D (najbardziej prawdopodobny wybór WWE) Rozważam jeszcze zrobienie stajni co by nie było złym pomysłem chociaż Cena i tag team? hmm tylko HBK się do tego nadawał xd.

9077542924c72bcdfb4ec5.jpg

Jego wieczne panowanie było denerwujące przez jakieś dwa lata. Teraz to jest po prostu... normalne. Kiedy przez chwilę John jest pozbawiony pasa, to wygląda mi na niekompletnie ubranego. Oczywiście, patrząc całościowo, nie jest to postać, która powinna ciągle posiadać pas, w całym WWE nie ma nikogo takiego. Wszystko się kiedyś nudzi, ale nie fanom WWE. Po jego powrocie i wygranej na Royal Rumble dało się słyszeć okrzyki You Suck, co Cena podkreślał nawet w swoich speechach mówiąc, że mu tego brakowało, kiedy siedział w domu lecząc kontuzję. Dziś już tych okrzyków wcale nie słychać. Chyba ostatni przeciwinicy Ceny poddali się i nie przychodzą oglądać WWE. Zawsze, kiedy John pojawia się na hali, to podnosi się ogromna wrzawa na widowni. Wniosek jest taki, że taka sytuacja się bardzo ludziom podoba, płacą za to, a świetny biznesmen, za jakiego uważam McMahon'a, nie odetnie sobie największego dopływu dużej ilości gotówki.

Dla prawdziwego fana wrestlingu taka sytuacja jest tragiczna, ale dla dzieci idealna. W ostatnim czasie oglądalność całego wrestlingu mocno spada. Największą ilość oglądających, na chwilę obecną, stanowią dzieci. Nie ma się co dziwić, że WWE chcąc utrzymać jak największą oglądalność, robi programy pod grupę wiekową, która to najczęściej ogląda ich programy. Wiem, nawet po sobie, że w dzieciństwie każdy chce mieć swojego bohatera. Kiedyś byli nimi postacie komiksowe. Dziś dzieci nie chcą czytać nie tylko komiksów, co jest smutne, a wolą gry komputerowe czy telewizję i tam znajdują swoich bohaterów. Jak wiemy ten dobry wychodzi z największych kłopotów i pokonuje wszsytkich złych. W WWE rolę tego bohatera pełni John Cena. Wiadomo, że jemu nie może się nic stać i jeszcze długo to on będzie postacią #1 WWE.

Człowiek przede wszystkim.