Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   583
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Mam nadzieję, że bohater nie robił tego co Ty i nie uprawiał nekromancji :D

Ale podoba mi się pomysł z odkopaniem tematu. 

Pierwsza myśl - Evil Within, ale potem sobie myślę... e to nie jest aż tak stare. 

Więc pewnie chodzi o Vanquish - całkiem fajną gierkę, którą jakiś czas temu przeszedłem. 

Sam lubił sobie zajarać szluga... czy o to chodzi?

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   688
  • Status:  Offline

Odpowiedź prawidłowa.

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

W 2006 roku powstał dosyć ciekawy FPS. Nie jakiś megadobry, ale niezły.

11 lat później powstała strzelanka o tym samym tytule powodując chaos, bo ludzie z początku nie wiedzieli czy to sequel, reboot czy może w ogóle niezwiązana gra. 

O jaki tytuł chodzi?

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

Łoo w pyte. Szybko poszło. Jedziesz dalej. Szkoda, że Pavlosa już ni ma też by się tu przyczaił ;/

Swoją drogą odpowiem na jego pytanie częściowe : 

W Metal Slugu, Wolfensteinie oraz w serii Command and Conquer były nazistowskie nacje. 

Edytowane przez CzaQ

W pewnej grze kierujemy facetem imieniem Barry. Podróżuje on z dziewczynką. Dziewczynka posiada pewne specjalne umiejętności, które poniekąd pomagają Barry’emu w walce.
Jak na imię i nazwisko ma ta dziewczynka?
Jakie to owe umiejętności posiada? (Jedna wystarczy).

Od razu po przeczytaniu pierwszej linijki domyśliłem się, że chodzi o Resident Evil Revelations 2 :D 

Niestety jako, że przechodziłem to dawno to za bardzo nie pamiętam, więc trochę się posiłkowałem netem. 

Natalia Korda jej było? A mocy nie pamiętam... wyczuwała potwory czy cos takiego? Brat nią grał, ja team Barry :D

Możesz zadawać. 

To może połączmy kilka tych odświeżonych wątków, czyli horror, Resident Evil i Shinji Mikami :D

Shinji Mikami stworzył całkiem niezłą nową serię horrorów. Wiadomo - ojciec Residenta, ale przy jednym przeciwniku wyraźnie inspirował się Piramidogłowym z serii "Silent Hill".

Co zamiast głowy miał przeciwnik w tej grze i o jaką grę chodzi?

The Evil Within. Dwójka mi się bardzo podobała Stefano fajny antagonista. Wracając do pytania Sejf, miał zamiast głowy ten przeciwnik.

Tak jest, zgadza się :D Mi też dwójka bardziej podeszła niż jedynka. W jedynce przegięli parę spraw - pułapki i niewidzialni przeciwnicy, co nie znaczy, że była zła. Kurde coś czuję, że sami będziemy się bawić w tym temacie..

Wiesz jak to, jest. Po prostu jesteś za dobry. Osobiście też mam nadzieję, że z czasem ktoś rzuci rękawicę.

Jest sobie Chris w pewnej części popularnej serii, spotyka sobie swoją przyjaciółkę. Jaki kolor włosów miała na sobie wtedy owa Dama?
Pod czyją kontrolą była, walcząc z Chrisem?
Jak ma na imię partnerka (W podróży) wyżej wymienionego faceta w tej części i jak ostatecznie pokonali przyjaciółkę Chrisa w walce?

W sumie to chyba przesadziłem z ilością tych pytań. Ograniczę to w przyszłości. Przepraszam.

Edytowane przez KyRenLo

Chris Redfield spotyka "odmienioną" Jill Valentine w piątej części Residenta, która ma blond włosy i jest pod kontrolą Weskera. Towarzyszką Chrisa jest Sheva Alomar. 

Swoją drogą gdyby nie padło jej imię to ni cholery nie powiedziałbym, że to Jill. (zresztą tak samo z Chrisem w RE7 i do czasu Village cały czas myślałem, że to podpucha :D)

I nie rozumiem hejtu w stronę RE5 i RE6 - dla mnie obie części świetne. Szczególnie jak ma się z kim w coopa zagrać w moim wypadku z bratem :D 

Mogę uznać. Co do Residentów to w zasadzie wszystkie podobały mi się na swój sposób, ale najbardziej irytowała czwórka. Pewno Capcom trochę pozmienia i wyjdzie miodnie tak jak przy 2/3.

Edytowane przez KyRenLo

Udzieliłem wyczerpującej odpowiedzi - "moge uznać" :D :D :D

W świetnym "Neon White" - jakie kolory neonów występowały?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 96 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 006 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 694 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Haha
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 570 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 881 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Bastian
      Proma Cody' ego są jak te mecze piłki nożnej, gdzie wszystko trwa niby jak zawsze 90 minut, ale tutaj kibice odpalą racę, tam ktoś zwija się z bólu, tutaj pyskówka między zawodnikami, tam VAR i wychodzi na to, że piłki w piłce było z 40 minut  I tak samo z gadką Rhodesa - 5 minut wejściówki, chanty, wiwaty i jakieś 2 minuty gadania. Feud McIntyre' a z Priestem to jeden wielki brawl, co tylko pokazuje, jak bardzo to wszystko zostało sklejone na ślinę i jak bardzo nie ma na to pomysłu. Dwóch gości, których akcje stoją w miarę wysoko, których na teraz daleko do pasów mistrzowskich, bez konkretnej walki na WM. Mam nadzieję, że to nie będzie typowy dla WM triumf garowanego face' a nad okrutnym heelem. Ten Gauntlet Tag Team Match o shota na WM41 totalnie przewidywalny. Jak pierwsze weszły Valkyria i Bayley to wiadomo było, że dla podbudowy wyeliminują wszystkie ekipy. A dalej to już schemat gonił schemat. Ponadto Liv i Raquel jako heelowe mistrzynie były skazane na face' owe rywalki. Dni Irlandki jako mistrzyni IC są już chyba policzone. Albo będzie teamem z Bayley i zdejmą z niej pas albo sama Bayley przejdzie heel turn i bardzo możliwe, że dostanie tytuł. P.S. Miło było zobaczyć Baszler i Stark przed rychłym zwolnieniem.  RKO dla Solo w Las Vegas? Lepsze to niż walka z Aldisem czy podkładanie Blacka lub Ruseva.
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Collision #88 Data: 12.04.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Springfield, Massachusetts, USA Arena: MassMutual Center Format: Live Platforma: TNT Komentarz: Nigel McGuinness & Tony Schiavone Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Jak wiadomo, Kevin Owens tydzień temu pojawił się na SmackDown i potwierdził, że ma poważną kontuzję szyi. Ta nie tylko wyklucza go z udziału w WrestleManii 41, ale i w ogóle na dłuższy czas z akcji. "Fightful Select" poinformował ostatnio, iż sam zawodnik czeka nadal na operację. WWE na pewno nie spodziewa się Owensa w ringu w 2025 roku, a i bierze mocno pod uwagę, że nie wróci przed WrestleManią 42. Co ciekawe sam KO dość optymistycznie podchodzi do sprawy i twierdzi, iż jest szansa, że będzie gotowy za 6-8 miesięcy. Owens chciał też informację utrzymać w tajemnicy do momentu oficjalnego ogłoszenia, ale już nie było na to szans. The Rock znowu wywołał spore zamieszanie w mediach społecznościowych. Umieścił post, na którym widać, jak układa kostkę Rubika. Robi to... nosząc koszulkę z logiem New Japan Pro Wrestling. Oczywiście fani wrestlingu od razu to podchwycili i zaczęli się zastanawiać, czy jest jakaś szansa na współpracę na linii WWE - NJPW, czy też "Final Boss" chciał po prostu znowu być w centrum uwagi. Skrót ostatniego SmackDown: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Champion Carnival 2025 - Dzień 2 Data: 12.04.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Fukuoka, Japan Arena: Fukuoka Island City Forum Publiczność: 798 Format: Live Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT Mentai Wars 2025 Data: 12.04.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Fukuoka, Japan Arena: Nishitetsu Hall Format: Taped Data emisji: 15.04.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...