Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   581
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Draft 2024 IS HEREEEEEEEEEE!

I zaczynamy od? Ogólnego omówienia i odczuć odnośnie draftu, ale przechodzimy do podpisania kontraktu przez Stylesa i Rhodesa, w sumie taki zwyczajny segment, wymiana zdań i to bardzo grzeczna i kulturalna i to tak bardzo, że aż nie ma co o tym napisać, standardowe podpisanie kontraktu bez zgrzytów nawet, jeszcze Hunter wyszedł na stage przy tym jak Cody już opuszczał arenę i ma coś do powiedzenia.

No tak pierwsza runda draftu, lecimy. Ja pierdole co za zmarnowany 1 pick, ja się spodziewałem jakiegoś Romana czy Setha, a Ci mi z Piankiem wyjeżdżają meh. Jey Uso pozostaje na Raw, tak czułem, jednak coś się sprawdza z moich przewidywań. MELOOOOOOO OJ TAAAAAAK!!!! MELO IS SMACKDOWN! Drugi pick dla SD świetny, to jest przyszłość. No i Seth też zostaje na Raw tak jak przypuszczałem, poza Piankiem to bardzo fajne picki, Melo wychodzi jeszcze coś powiedzieć i jeszcze skonfrontował się z Codym i ma go na celowniku, Cody odpowiada i CZY TO OZNACZA ŻE DZISIAJ DOSTANIEMY RHODES VS MELO?! KURWA PIĘKNA SPRAWA!

Dragon i Rey vs Angel i Berto, sama walka pewnie wyjdzie fajnie, ale jak zwykle totalnie nic nie zmieni w tym feudzie xD. Niecałe 3 minuty walki w TV, to mało widzieliśmy z jedną reklamą to może dostaliśmy z 6 minut, ale i tak kiepsko, nic nie da się ocenić, Dragon i Rey wygrali fajnie, a wszystko przerywa Santosik oooo i jest coś ciekawego w końcu, nagranie jak Carlito atakuję Dragona, trochę dziwnie się robi w tym story, ale no muszą coś wymyślić, mają jeszcze dużo możliwości, w końcu to story trwa tylko od Listopada prawda? xD.

Bronik wychodzi, ale dalej ten jego nowy Theme jest gorszy, kurde tęsknie za starym, bez sensu takie zmienianie, a dobra to walka z Cedriciem to w minutę może się z nim.....nawet nie dokończyłem tego zdania pisać i było po walce, Breakker dalej stoi w miejscu.

Druga runda draftu, czy Bloodline zostanie wybrane? Chociaż może Heyman coś mówił o Bloodline, ale nie zwracałem na to większej uwagi. Apex Predator na SD i to by się nadawało na pierwszy pick SD ogólnie, kurde na razie wszystko się sprawdza u mnie xD. Bronik na Raw, tego się nie spodziewałem, ale dobrze może tam dostanie coś godnego. Kolejny zmarnowany pick, meh Nia Jax dla SD. Liv na Raw, też niezbyt interesujący.

Mamy Solo i Tame przybywających na SD. KO sobie tak o atakuję Tame i Solo xD.

Pianek....Co ona tu chcę oooo na Backlash mamy Jade i Pianek vs The Kabuki Warriors o pasy Tagowe kobiet, no to Damage Control traci resztę tytułów. No jakby mamy wywiad i konfrontacje nic ciekawego, skip.

Brawl Bloodline z KO przenosi się w stronę ringu i KO dostaje na pizde, ale ratuję go APEX PREDATOR! To chyba oznacza, że dostaniemy Bloodline vs KO i Randy Orton na Backlash lub ewentualnie za tydzień, ale raczej na Backlash.

Trzecia Runda Draftu się zbliża i Dudley Boyz wypowiedzą te Picki! Oj tak LA Knight na SD, kolejne się sprawdziło xD, na razie w sumie kluczowe postacie zostają na swoich brandach. Ricochet na Raw ok. No i jednak Bloodline pozostaje na SD, pierwszy niesprawdzony pick, ale Roman chyba wybierany jest osobno. Na Raw pozostaje Sheamus....jakby 3 runda nic nie zmieniła totalnie.

It's Tiffy Time! Naomi vs Stratton znowu o pretendentkę do WWE Women's Championship tym razem na Backlash, liczę tutaj na jakieś DQ czy coś, żeby ustalić ten Triple Threat, dobrze to będzie wyglądało. No i niecałe 4 minuty całkiem fajnego pojedynku zostało zakończone przez buldożera.....Ehh najpierw Nia niszczy dywizję na Raw, teraz przyszła to robić na SD, a Tiffy to wykorzystuję i wykonuję drugi tydzień z rzędu swojego świetnego Moonsaulta na Bayley i Naomi na raz, ale co to oznacza? Jakiś Fatal 4 Way? Też byłaby to dobra opcja, chociaż Triple Threat bez Jax chyba lepszy, ale no cóż jest jak jest.

The Final Testament zaatakowało New Catch Republic no ok.

Przechodzimy do ostatniej rundy draftu dzisiaj, zobaczmy jakie picki pozostaną na swoich tygodniówkach. Styles pozostaje na SD Wooow. Alpha Academy pozostaje na Raw, świetnie. Jeszcze Teddy się jebnął i powiedział że to 3 runda draftu xD, dobra Andrade na SD, jest coś nowego. Kiana James leci na Raw no tak jak przewidywałem, dla mnie to był jeden z picków z kobiet NXT, które powinny być uwzględnione w drafcie, bo nie ma już co robić w NXT, średnia runda kolejna.

No jednak Triple Threacik Bayley vs Naomi vs Tiffany Stratton na Backlash o tytuł WWE Women's i tak jak myślałem KO i Orton vs Bloodline tak samo na Backlash, nie wiem no pierwsze 2 walki na Backlash bardzo fajne jeśli chodzi o zapowiedź, natomiast im dalej tym jakoś tak nie wiem....meh? 

Next Week: Cody i AJ face to face....to w tym tygodniu tego nie mieli? NCR vs AoP i to jest walka, którą bym chciał obejrzeć na Backlash. Street Profits vs A-Town Down Under, też bardzo fajny pojedynek, który powinien imo być na Backlash. RKO Show za tydzień, może wyjdzie coś ciekawego, przyszły tydzień zapowiada się lepiej niż ten mimo wszystko.

A my przechodzimy do Main Eventu! Melo dopiero co na SD przeszedł i jeszcze tego samego dnia walczy w Main Evencie i to z Undisputed WWE Championem, wiadomo nie spodziewam się jego wygranej, ale ta walka powinna dać mu cholernego kopa, lepszego niż dostaje Bron, który se obija jobberów w minutę od około 2 miesięcy. Cody w końcu nosi tytuł tak jak powinien przy jego posturze. No Melo przejebał po około 9 minutowej walce razem z reklamą, ale i tak wyszło im to bardzo dobrze, mogli dać im więcej czasu, ostatnio mam wrażenie że na SD walki strasznie krótko trwają nawet z reklamami, niemniej jednak Cody i Melo dali bardzo dobre show i Melo pokazał się z bardzo dobrej strony, a Cody pokazuję dlaczego jest mistrzem i twarzą federacji, Carmelo jeszcze będzie błyszczał oj będzie, jeszcze na koniec Face Off Stylesa z Codym.

Plusy:
1 Runda Draftu
Dragon i Rey wygrywają, a story lWo vs LDF ruszyło coś do przodu
2 Runda Draftu
Naomi vs Tiffany Stratton
Main Event

Neutral:
Podpisanie kontraktu
3 Runda draftu
4 Runda draftu

Minusy:
Bron dalej stoi w miejscu
Kobiety

Podsumowanie: Kurde no ja zawiedziony jestem, draft strasznie nudny, 99% zawodników zostało na swoich rosterach tak naprawdę, totalnie nic się nie zmieniło, fajnie że dwa debiuty z NXT.....ale to wszystko, sama gala też nie porwała, średni segment początkowy, walki trwały po 3-5 minut bez reklam, to ciężko ocenić nawet, Main Event był bardzo dobry i to w sumie jedyna godna uwagi rzecz, reszte można totalnie skipnąć, bardzo nijaka gala, poza Main Eventem to jak dla mnie cała reszta do pominięcia, a szkoda, bo potencjał był na fajne show, jednak skupili się najbardziej na dawaniu legend do wypowiadania draft picków, które totalnie nic nie zmieniły jak na razie w rosterach. 

• Lubię to 2
  • Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   583

Smak  Dauna

- Yyyy, że co? Mistrzowie nie mogą być przedraftowani? Toż to był zawsze jeden z najlepszych punktów.. łee ten draft nie ma sensu. Zresztą i tak trochę wyjebane. 

- Zaczyna Pretendent oraz mistrz i jego pedalskie "ŁOOO". Podpisanie kontraktu. Chwila, co? Nie napierdalają się? Wow. 

- Pierwszy pick i wybierają... Biance :D Kurwa serio :D To już przeczy logice. RAW wybiera Jeya... no nie powiem gruby kaliber - SD wybiera laske, której każdy ma dość, a czerwoni gościa, który jest przepromowany na swoją postać. SD 2# Carmelo Hayes - faktycznie priorytety jakieś biorą :D Seth zostaje na RAW - ma sens, bo ma niedokończone feudy, ale śmieszy jak midcarder Jey jest ważniejszy od byłego mistrza xD

- Walka meksykańców w różnej kombinacji numer 293 - Rey wygrywa ze swoją ekipą, a Antoś w końcu pokazuje to co każdy przewidywał i co miało stać się na WM, a nie na podrzędnej tygodniówce, czyli Carlito zaatakował Dragona Lee. Dobrze, że W chce konsekwentnie "zaskakiwać" :)

- Cedric "Sargon" Alexander żyje! I podkłada się w squashu Bronowi. Jest potencjał w tych zawodnikach, ale chyba tylko 1 zostanie pushowany. Chyba.

\

- Zarówno Torrie WIlson jak i Michelle McCool dalej do zrobienia :D 

- Radny zostaje na SD, Bron na RAW spoko, Nia Jax idzie opierdalać catering i kontuzjować ludziów w piątki :D Livka zostaje na RAW. No jak narazie bardzo wstrząsające te picki. :icon_rolleyes:

- Roman withdrew of the draft? To tak można? :D Solo dalej się napina, a ja dalej na półpoważnie go biorę. Owens za to bierze go na klate.

- Kontynuując nowe Bloodline brawluje z Kevem, a na pomoc przychodzi Randall. W międzyczasie mamy feud Black vs Yellow. (Pamięta ktoś piosenkę Black and Yellow? :P

- Bully Gay i Devon przedstawiają rundę 3 draftu. Rycerz zostaje na SD - zła decyzja - chłop mógłby na RAW o WHC powalczyć, a tak się zgubi. RAW wybiera Rico.. czyli zostaje. Bloodline zostaje na SD. No nie wiem tu przydałby się zamienić. RAW Sheamus. 

- Tiffany Stratton :sex: Naomi nie sex. 

- Dobra - B-Fab to chyba najbardziej biała murzynka jaką widziałem :O 

- Teddy Long tag team playa! i JBL! A w międzyczasie Final Testament, które przegrywa wszystko jak leci atakuje New Catch Republic na backu.

AJ zostaje na SD. Alpha Academy zostaje na RAW. Andrade SD. Za dużo meksykańców... RAW wybiera za to mądrze mega gwiazdę... Kianę James LOL

- ME : Cody walczy z Hayesem. Szanse takie jak Hobbs z Moxem :D  Ale przynajmniej budują nowe gwiazdy - szkoda, że nie zawodników, których lubię.. AJ dziwnie bierny w tym z góry przegranym feudzie. 

Cóż to był za draft nie zapomnę go nigdy. Debilne wybory, 90% rosteru zostaje na swoim miejscu, a jedynie jednorazowe powroty były fajne. Kiepścizna. 

• Lubię to 2
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   394

Ale ten draft był mdły, mimo ładnej oprawy i stage'u nie było tu nic szczególnego, żadnych dużych zmian, Roman zawinął mandżur i ruszył w świat i nie wiadomo kiedy wróci i do jakiego brandu wróci... Mistrzowie zostają na SmackDown i nie ma żadnych zmian, bez sensu totalnie, ale cóż... Muszę przyznać że jedno z najsłabszych SD od WrestleManii. 

Jednak to Carlito zaatakował Dargon Lee, no kto by się spodziewał... W sumie to dobrze, że tak to się skończyło i nie okazało się że to Andrade zaatakował Dargona, w sumie Andrade może w roli face'a coś zyskać ostatnio to nawet coś wygrał chyba na RAW w Tag Teamie z Rico. wątpię żeby Carlito dołączył do stajni Escobra, coś czuje że puszczą go solo a atak uzasadni tak że Rey go wiecznie olewał od powrotu, dlatego to zrobił, jakiś tam sens jest tego programu ale dupy to nie urwie. 

Najlepsze co mogli zrobić to połączyć Ortona z Owensem, ta dwójka ma chemię między sobą, ten projekt może być czymś lepszym od RK-Bro, widać że panowie razem się dogadują w ringu i połączenie ich w tag team na dłuższy czas gdy nie mają co robić, będzie strzałem w dziesiątkę! Ja nie będę narzekał, mi się dobrze to ogląda, a ich potyczka z Bloodline może być na prawdę interesującą, w sumie ja bym im dał prędzej czy później pasy tag team'owe, jeśli ten projekt będzie na dłużej. 

Carmelo Hayes wbija do niebieskich z buta, w sumie szybki transfer, w NXT są tacy którzy czekają na swój debiut od dawna, w sumie jestem zaskoczony że rzucili od razu murzynka od razu na taką grubą rybę jaką jest Cody... 

Nie no Jaxowa na SmackDown i od razu wbija i atakuje Bayley, oby nie przeszło im nawet przez myśl aby uraczyć ją jakimś tytułem, oby była tylko jakimś tymczasowym zapychaczem a nie czymś długoterminowym, Bayley powinna się pobujać z pasem przynajmniej do SummerSlam.

Jade i Bianca idą na pasy Tag Team'owe... W sumie może i dobrze że nie rzucają Jade od razu na główny z tytułów, niech się murzynka oswoi z klimatem WWE, niech nabierze jakiegoś doświadczenia od Biancki i będzie git, ja bym im dał jakiś krótki run z tymi pasami, a później rozpad pyk Jade turnuje na Biance i mamy gotowy program na SummerSlam.

Przedraftowali Kiana James, ale za to Nikkite Lynos dalej trzymają w NXT, mogliby ją przedraftować byłoby na co popatrzeć bo ona akurat to ma sprzęt od tyłu :D 

AJ Styles jako przystanek dla Cody'ego, no w sumie tutaj coś w tej walce się wydarzy, mam wrażenie że tutaj rzeczywiście dostaniemy powrót Bo Dallasa, sorry Uncle Howdy'ego i jego nowej stajni, mocno teasowali dzisiaj jego powrót i chyba rzeczywiście mocno się przykładają do tego powrotu, do tego fajna opcja z tym Quizem :D Szczerze? te zapowiedzi są o wiele bardziej mroczniejsze niż wtedy gdy Bray wracał... Coś czuje że postać Dallasa będzie pełna gniewu i to mi się podoba. 

Cedric Alexander :( ... i w sumie to tyle co mogę napisać, bo szkoda tak dobrego zawodnika. 

Michelle McCool jak nie Michelle, na początku jej nie poznałem, ale oczywiście nie zabrakło chantów " Undertaker " 

Bron Breakker trafia na RAW chyba się szykuje jego program z JD, tylko że on miał konflikt z Dominikiem który jest niby kontuzjowany... Zobaczymy co dla niego mają. 

Tak jak pisałem powyżej ten draft mocna średniawka, nic ciekawego, w sumie mogłoby go wgl nie być. 

• Lubię to 2

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   746
  • Status:  Online

Kiedyś to były drafty, teraz to już nie ma draftów:D

A tak na poważnie średnio im to wyszło, zerknąłem tylko, ale i tak miałem poczucie, że mogłem zobaczyć jedynie jakie były picki na reddicie. Największy plus? Torrie Wilson:damn:

• Lubię to 1

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

49 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Kiedyś to były drafty, teraz to już nie ma draftów:D

A tak na poważnie średnio im to wyszło, zerknąłem tylko, ale i tak miałem poczucie, że mogłem zobaczyć jedynie jakie były picki na reddicie. Największy plus? Torrie Wilson:damn:

Dobrze że są jeszcze te babki, chociaż to zapadnie w pamięci, chociaż mi bardziej zapadał Undertakerowa :D Nie wiem czemu ale odkąd Hunter piastuje większą władzę nad działem kreatywnym to te drafty są chujowe, to już za czasów Vince'a wyglądało to inaczej :D Ale chuj to tylko draft, jeśli rozegrali to w ten sposób to najwidoczniej mają już plany na najbliższe miesiące, ja to mam dylemat kto w tym roku zgarnie walizkę, ja bym się nie zdziwił jakby Solo rzeczywiście wygrał neseserek, jego booking i te wtopy nie co sugerują że być może on jest typowany jako kandydat, w sumie nawet miałoby to sens. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Dobra znalazłem streama to piszemy opinie Live o SD, zobaczmy co tam się wydarzy

Pomijam pierwsze chyba 20 minut SD, bo nie wiedziałem że będzie transmisja, zazwyczaj jest normalnie o 2 ale z odtworzenia, z tego co wiem to były kobiety, więc nic nie straciłem, a i jeszcze Melo ogłosił swój udział w KOTR oj składzik zapowiada się masny, lecimy od New Catch Republic vs Authors Of Pain, liczę na NCR, ale AoP też by się przydała ta wygrana, no cóż walka jednak uważam że będzie bardzo dobra, a przynajmniej powinna być. kurde ale publika to jest świetna, na Backlash to chyba arenę rozsadzą. AoP wygrało, ale ta walka była genialna, mega mi się podobała, panowie chyba z 15 minut dostali jak nie więcej to sporo, szkoda NCR, ale no jak zwykle jebać utalentowane zespoły no cóż jest jak jest, mimo wszystko NCR zawsze daje bangerki, AoP jest bardzo dobre, a dzisiaj czeka nas jeszcze jeden świetny Tag Team Match i to o tytuły, zobaczmy co dalej ma dla nas SD.

Hmm Heyman chcę, żeby Aldis wycofał Ortona i KO z jutrzejszej walki na Backlash dla ich bezpieczeństwa oooo i ciekawa sprawa, Heyman mówi że nie gadał z Romanem od WM i że to nie Reigns wycofał się z draftu, ale to Heyman go wycofał, ciekawie się robi oj ciekawie.

Przechodzimy do pierwszego w historii RKO Show! A to ciekawe Heyman jest gościem no i dostaliśmy ponowne proszenie Heymana z tego co dobrze zrozumiałem o wycofanie się z pojedynku i ostatecznie dostaliśmy atak Solo i Tongi na Ortona i KO, w sumie chyba mało co wniósł ten segment, ale jakaś tam podbudowa była, dobrze wypadł, Heyman jest stawiany w mega ciężkiej sytuacji i fajnie to wygląda z jednej strony Roman, z drugiej Solo oj będzie grubo ciekawe tylko kiedy, ogólnie segmencik na plus.

Pora na LA Knighta! Knight vs Angel no cóż taka walka żeby Knight pewnie sobie wygrał. No i walka trwała ze 6 minut razem z reklamami, nic nadzwyczajnego tak jak pisałem typowa walka pod wygranie Knighta i żeby się pokazał większej publice i tyle, jeszcze po walce chcę coś powiedzieć kurde gość też zapowiedział swój udział w KOTR, ale ten turniej będzie stacked oj tak, ale to mi się podoba, Santos chyba też zapowiedział swój udział, ale pewny nie jestem, niemniej jednak naprawdę dobrze się zapowiada ten turniej.

Dragon zrewanżował się Carlito to czekamy na ich walkę.

Pasy WWE Tag Team na szali, Streetsi vs Grayson i Theory, mam wrażenie że tutaj może dojść do zmiany, ale zobaczmy, sama walka powinna być bardzo dobra i liczę że dostaną sporo czasu. No i niestety dostali dość mało czasu, bo około 7-8 minut to bardzo mało jak na walkę mistrzowską w dodatku 3 minut to reklamy około no walka była dobra, ale niedosyt czuję, trochę krótko niestety, A-Town Down Under bronią tytuły i dobrze ja jestem zadowolony, szkoda że ta walka nie była na Backlash, przydałby się tam jeszcze jeden pojedynek, pokazali match cardy Backlash i niestety nic nie dodane, szkoda.

Przechodzimy chyba do Main Eventu, AJ i Cody face to face chociaż jeszcze chyba 23 minuty SD, może coś jeszcze się odjebie. No tak zapomniałem o reklamach i że samo wejście Kodeusza zajmie z 5-7 minut + AJ Styles podczas swojego wejścia musi stać jeszcze 2-3 przy swoim Theme Songu jak już skończył swój entrance żeby przedłużyć sztucznie do tych 2h xD. Jednak Cody wchodził 3-4 minuty to o połowę mniej xD ale Kodeusz załóż ten tytuł na biodra ile razy mam mówić, a Ty robisz jak Ci się podoba raz tak raz tak meh. Jakby uważam że nic ciekawego w tym segmencie nie dostaliśmy poza jednym smaczkiem z Bullet Clubu no i w sumie wspomnieniem Stardusta, ale tak to typowy segment, Cody mówi jaką drogę przebył i dlaczego obroni tytuł, AJ mówi dlaczego tytuł zdobędzie, nudny feud, nic ciekawego, na koniec miało być Too Sweet, ale jednak AJ zdzielił Kodeusza, nic godnego uwagi, można skipnąć, na koniec brawl Bloodline z KO i Ortonem.

Plusy:
New Catch Republic vs AoP
Story Bloodline
RKO Show
Knight wygrywa i zapowiada swój udział w turnieju KOTR
A-Town Down Under bronią tytuły
Publika

Neutral:
Segment i feud z tytułem Undisputed WWE w tle

Podsumowanie: Powiem tak ringowo show super wyszło, jeden świetny Tag Team Match, jeden dobry, reszta walk na co najmniej przyzwoitym poziomie, feudy w miarę podbudowane, deklaracje udziału w KOTR mi się mega podobały, skład zapowiada się świetnie, segmenty no tu już gorzej RKO Show wyszło po prostu okej, Rhodes i Styles to typowy segment, który mógł zagrać każdy nawet Mahal ze Slaterem i praktycznie nic by tu się nie zmieniło poza może wykonaniem, ale wniósł by dokładnie tyle samo, więc nic ciekawego, smutne, tak naprawdę poza story z Bloodline to nic tak wartego uwagi no może poza walkami, ale to na wielu tygodniówkach ostatnio mamy dobre lub bardzo dobre walki, reszta taka no można skipnąć, bo nie było tu za wiele znaczących rzeczy poza tym Heymanem, ale jako całość SD wyszła dobrze, feudy podbudowane, walki fajne, no tylko jak mówię prawie nic znaczęcego/kluczowego. 

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

20 godzin temu, Kaczy316 napisał(a):

Publika

Z taką publicznością to bym pewniej znacznie częściej sięgał po tygodniówki - powiew świeżości od Amerykanów. Oby dzisiaj na ppv też dali radę:D

• Lubię to 2

• Reputacja:   681

Pojawiła się już w necie część drabinki panów, której walki będą na SD:

AJ Styles vs. Randy Orton

Baron Corbin vs. Carmelo Hayes

LA Knight vs. Santos Escobar

Bobby Lashley vs. Tama Tonga

Raczej Roł nie przebiją (choć chciałbym się mylić), ale taki match AJ vs RKO zawsze fajnie zobaczyć:D

Corbin to jest twoja chwila prawdy:diabel:

21 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Pojawiła się już w necie część drabinki panów, której walki będą na SD:

AJ Styles vs. Randy Orton

Baron Corbin vs. Carmelo Hayes

LA Knight vs. Santos Escobar

Bobby Lashley vs. Tama Tonga

Raczej Roł nie przebiją (choć chciałbym się mylić), ale taki match AJ vs RKO zawsze fajnie zobaczyć:D

Corbin to jest twoja chwila prawdy:diabel:

Nie no Orton musi to ugrać, lubię AJ'a ale Orton od powrotu przegrywa co leci, w sumie takie zestawienie jest ciężkie bo obu się ta wygrana należy. 

Corbin zostanie poskładany przez Hayes na którego raczej będą stawiać, mocny mid-card dla niego się szykuje :D

Knight raczej też ugra, w sumie liczę na to że Knight wygra King of The Ring jakaś wygrana większa mu się w końcu należy :) 

Tama Tonga też pewnie to ugra po interwencji swojego brata, czyli wynik z góry też znany, czytałem że przekładają debiut Jacoba Fatu dlatego że się boją że przyćmi Solo XD w sumie się nie dziwię, Fatu jest o 1000 razy lepszy niż Solo i o wiele bardziej nadaje się na gwiazdę głównego kalibru :D 

Lashley wypada. Angelo Dawkins na zastępstwo.

Co do samej drabinki niebieskiej tygodniówki, to najkrócej, jak się da:

Tonga po takiej wiadomości musi to ugrać.

LA Knight przejdzie dalej. Finał turnieju bardzo możliwy.

Melo bez problemów leci dalej.

AJ vs Randy, czyli nazwiskowo najmocniejsza walka. Trudna do wytypowania. Wypadałoby, żeby Randy zgarnął pin, ale przecież AJ dopiero co walczył o mistrzostwo i chyba w 1 rundzie turnieju nie powinien odpadać.

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

Friday Night Smackdown:

Jax/Jade/Bianca w akcji.

W sumie, to nie wiem, po co mistrzynie tag team biorą udział w takim turnieju, ale niech tam im będzie.

Dobra muszę ochłonąć po tym jak się dowiedziałem, że AJ vs Rhodes dostało Five Stara, to jakiś nieśmieszny żart dla mnie, wiedząc, że pojedynki typu Sami vs Gunther, Rock i Roman vs Rollins i Rhodes albo Charlotte vs Rhea miały max 4,5-4,75, a takie coś dostało Five Stara, nie ogarniam, ale no cóż jest jak jest, lecimy z kolejnym SD i w sumie pierwszym w drodze do K&QOTR, może być ciekawie, tutaj czuję dostaniemy prawdziwie dobre pojedynki.

Zaczynamy od powtóreczki Backlash, nie wiem no zobaczyłem powtórkę tego i nawet na highlightsach nie zauważyłem niczego wartego uwagi, strasznie ślamazarne tempo było w tej walce jak na tych zawodników, chodzi o Stylesa i Rhodesa. Aldis w sumie zaczyna oficjalną część SD, a po prostu zapowiada Kodeusza no ok, w sumie mógł wejść i bez tej zapowiedzi, która totalnie nic nie zmieniła xD. A dobra Aldis chcę przedstawić kolejnego pretendenta do tytułu Undisputed i jest nim O CHOLERA SAM UNITED STATES CHAMPION LOGAN PAUL! Jego druga szansa na zostanie Undisputed Championem, pierwszą przejebał z Romualdem, ale powiem tak, ta walka jeśli faktycznie jest już oficjalna jara mnie niesamowicie i uważam że jest w niej o wiele większy potencjał niż w Styles vs Cody. Logan trochę botcha jebnął, to było 2 lata temu, na WM 38 w 2022 roku, a to było 2 lata temu, a nie 3. Bardzo dobry segment, dla mnie już został przebity "feud" AJ vs Rhodes, a Cody vs Logan jest już o wiele lepsze, wiemy że Cody i Paul zawalczą, ale dalej nie wiem na jakiej zasadzie będzie to walka, Title vs Title? Champion vs Champion? Czy jedynie Undisputed WWE Title Match? Dowiemy się zapewne jak pokażą match card, ja bym chciał Title vs Title, bo Rhodesowi brakuje pasa US to bycia Grand Slam Championem, ogólnie bardzo dobry segment, spodobał mi się bardzo.

Naomi vs Nia Jax, ta walka powinna być krótka, ale chyba nie będzie. I Nia wygrywa po ponad 7 minutach czasu TV + jedna reklama to z 10 minut panie dostały, nie wiedziałem że tyle dostaną, ale wykorzystały to, jak dla mnie walka była oglądalna i dobrze mi się ją oglądało, więc jest dobrze, Jax przechodzi dalej, a Naomi po powrocie dalej nic nie osiągnęła no cóż jest jak jest, ale walka nie była zła tego nie można powiedzieć.

Melo vs Corbin, walka raczej nie powali, ale dajmy szansę. 4 minuty czasu TV z reklamą to no dostali z 7 minut, także nie jest źle jak na taki pojedynek, a i oglądało się go mimo wszystko dobrze, Baron też dał coś od siebie, fajne szybkie tempo, końcówka lekko zbotchowana, ale tak delikatnie, prawie nie zauważalnie, bo Melo szybko wstał po tym upadku, dobry zwycięzca i ja jestem zadowolony.

Jade vs Piper, fajerwerków się nie spodziewam, ale zobaczymy co panie pokażą. Lekko ponad 5 minut, dobry czas, Jade ładnie się pokazała w dłuższej singlowej walce, a nie w squashu jak zawsze, dziwne, ale ta walka też mi się w miarę podobała, nie wiem czy taki dobry dzień mam czy faktycznie te walki po prostu dowożą, mam nadzieję że to drugie, brawa dla Cargill.

Płynnie przechodzimy do kolejnej walki w ramach turnieju Pianek vs Candice LeRae, a w międzyczasie zobaczyliśmy kolejne dobre promo Nakamury, szkoda że cały czas przegrywa, więc promo nie za wiele wnosi, ale przejdźmy do walki turniejowej. Szybki 3 minutowy pojedynek, w sumie nie ma co komentować, tak czułem że to się może skończyć, ale wyglądało nieźle, Pianek przechodzi dalej, w sumie nie zdziwi mnie jak zobaczymy Pianek vs Jade w finale drabinki SD.

No Solo definitywnie zapowiedział, że teraz to on wydaję rozkazy i żeby lepiej Heyman przekazał to Romanowi jak wróci, a od tej pory Paul jest jego "Wisemenem" Oj ciekawie się zapowiada ciekawie.

Przechodzimy do Angelo vs Tama no to też imo powinna być szybka walka. Powiem tak, Tama Tonga dostał bardzo fajny Theme Song. Samo nowe Bloodline wygląda że tak powiem świeżo i to bardzo. No 2 minuty walki, szybsza niż się spodziewałem, ale czas nagli, a jeszcze Orton vs AJ i potencjalnie Santos vs Knight jeśli nie przełożą na Live Event xD, nie wiem co napisać o tej walce to nic, ale Bloodline dalej wygląda bardzo fajnie, powiem tak Roman może i pasował wyglądowo do Tribal Chiefa, ale to Solo zachowuję się jak prawdziwy szefuncio za którego nie trzeba załatwiać wszystkiego, bo sam nie potrafi jak Romuald, więc Solo jak na razie nie wygląda źle w tej roli.

Next Week: Ooo podpisanie kontraktu na walkę Logan vs Rhodes i jednak będzie to tylko o tytuł Undisputed, szkoda, ale dalej nie jest to złe i będzie to świetna walka tak uważam, ale widzę że teraz każdy feud Rhodesa będzie się od tego zaczynał xD Jakiś to pomysł jest. Oczywiście ćwierćfinały turnieju KOTR i QOTR, które wyglądają obiecująco nieważne kto wygra jeszcze kolejne walki o wejście do nich. Zapowiada się dobre SD kolejne.

Noooo lecimy chyba Main Event AJ vs Orton, czuję że nawet oni wykręcą lepszy pojedynek niż Rhodes ze Stylesem, tak boli mnie to kurwa, że tamta walka, która była najwyżej bardzo dobra dostała Five Stara totalnie za nic, boli mnie to w chuj, ale lecimy z miejmy nadzieję lepszym starciem dzisiaj na SD. No i kurwa to jest walka, 12 minut prawie w TV plus chyba dwie reklamy to około 17-18 minut panowie dostali, wykręcili o wiele lepsze starcie niż Main Event Backlash tak samo bez żadnego story, wujku Meltzer poproszę Five Stara Randy wygrywa i przechodzi dalej, dobra decyzja i będzie Melo vs Orton, wolałbym chyba Melo vs Styles, ale Orton z Melo też wykręcą dobry pojedynek i nie pogardzę takim zestawieniem, świetny pojedynek, dobry zwycięzca, chociaż złego w tym starciu być nie mogło i ja jestem usatysfakcjonowany.

Plusy:
Segment otwierający
Nia vs Naomi
Melo przechodzi dalej w turnieju po przyjemnej walce
Jade pokazała się dobrze w dłuższej singlowej walce
Szybki występ Pianki
Story Bloodline i booking ich walk
Main Event

Podsumowanie: Na tym SD zrobili coś co powinni byli zrobić na Raw czyli dali jeden porządny segment i to wnoszący cokolwiek, bo poznaliśmy pretendenta do głównego tytułu na SD i reszta to krótkie wywiady czy mini segmenty na backu, które nie zabierały za dużo czasu dzięki czemu mogliśmy w spokoju stoczyć większość walk turniejowych, od początku było wiadome, że nie wszystkie się uda, bo SD jest krótsze niż Raw, ale gdyby na Raw zrobili to samo co dzisiaj to wtedy by wyrobili się ze wszystkimi walkami tam, na SD nie było na to szans przez czas, ale wracając do samego SD uważam je za bardzo udane, w większości dobre lub bardzo dobre walki, poznaliśmy pretendenta do tytułu Rhodesa, story Bloodline dalej idzie do przodu, no ogólnie dla mnie naprawdę świetny tydzień fajne Raw, fajne NXT, fajne SD, ja jestem mega zadowolony.

• Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

• Reputacja:   286

8 godzin temu, Kaczy316 napisał(a):

Jade vs Piper, fajerwerków się nie spodziewam, ale zobaczymy co panie pokażą. Lekko ponad 5 minut, dobry czas, Jade ładnie się pokazała w dłuższej singlowej walce, a nie w squashu jak zawsze, dziwne, ale ta walka też mi się w miarę podobała, nie wiem czy taki dobry dzień mam czy faktycznie te walki po prostu dowożą, mam nadzieję że to drugie, brawa dla Cargill.

Widziałem prawdopodobnie wszystkie walki Jade w AEW i miała wiele lepszych starć. Shoulder tackle, blue thunder bomb, splash w narożniku i finisher chyba niczego nie pominąłem. Jak na około 8 miesięcy spędzone w PC na szlifowanie ring skilla na razie nie widzę niczego nowego u Jade. Zawsze ją lubiłem w AEW życzę sukcesów. Na razie dostaje 2 pod rząd ciężkie wagowo babki Piper i następnie Nia, więc tempa wielkiego tam nie będzie czekam na starcie co najmniej 10 minutowe z kimś dobrym ringowo.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Niebieska tygodniówka:

Mam nadzieję, że Tiffy i Jax wygrają swoje walki. Jeżeli chodzi o panów, to jest mi to zupełnie obojętne. Papierowo tygodniówka nie wygląda źle. Ostatniego odcinka nie widziałem, więc na ten zerknę z miłą chęcią.

• Dzięki 1