Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na to pytanie mogę wam odpowiedzieć już teraz. Nie, nikt nie ściągnie maski CM'a do chwili gdy na PPV nie zostanie zapowiedziana walka pomiędzy nim a Mysterio w stypulacji mask vs mask, którą Punk tradycyjnie przejebie. Ot, cała filozofia.

gdzieś czytałem ze ta walka Mask vs Mask odbędzie się na SummerSlam bo na MitB obaj podobno mają walczyć w Ladder Matchu o walizkę

Zapraszam do czytania mojego diary o WWE

WWE z innego punktu widzenia

3535893324c5da3540a42c.jpg

Podobał mi się speech Kane'a, oraz każde jego pojawienie się czy to przy Punku, Reyu czy Big Showie. Fajnie to wyglądało, może oznacza to, że Big Red Monster coś z tego wyciągnie i znajdzie się wyżej w karcie show, być może w końcu odnajdzie osobę, która odpowiedzialna jest za "wykluczenie" jego brata z walki i z nią rozpocznie program? Byłoby ciekawie.

Na plus również Battle Royal, chociaż skład mnie zaskoczył. Najbardziej ubolewam nad tym, że Finlay, stary dziadek, który ostatnio w telewizji pojawił się... nawet nie wiem kiedy..., eliminuje Christiana. Jeśli ktoś sobie robił nadzieję, że przejście CC na SmackDown spowoduje, że otrzyma push, chyba może już porzucić wszelką nadzieję.

Mała uwaga na koniec - kurde, lubię Reya. Taka mała kluseczka skacząca i biegająca, widząc go autentycznie się uśmiecham.

Na minus natomiast to, że od jakiegoś czasu Twist of Fate wychodzi Mattowi strasznie cienko. Swego czasu wyglądało to na pewno efektownie, ale te czasy minęły bezpowrotnie.

Na minus również, może nie stricte związana z tym epizodem SmackDown, ale ogólną sytuacją w niebieskim brandzie. Ubolewam nad divami - dominują głównie heele, przez co - biorąc pod uwagę kontuzję Beth - co tydzień widzimy wariacje w stylu Kelly vs McCool, Kelly & Tiffany vs LayCool, Kelly & Tiffany vs LayCool. Teraz zobaczyliśmy być może coś nowego, ale czy ktoś tak naprawdę spodziewał się, że Rosa jest w stanie pokonać Barbie? No właśnie.

Następnie - dziwne prowadzenie mistrza. W WWE mistrz świata wagi ciężkiej kojarzy mi się z Main Eventami, itp itd, a jaka jest sytuacja teraz? Swagger przeważnie walczy w walkach rozpoczynających show, a dodatkowo na tym SD nie mógł wygrać z MVP elegancko po wykonaniu swojego finishera, tylko po roll up.

Ostatni i największy minus - trzeci pretendent do pasa WHC. Widziałbym już w tej roli Kane'a, który chciałby, by wszystko pozostało w rodzinie :twisted: i niszczyłby w imieniu Takera. Jeśli nie on, to Christian, McIntyre (nie lubię go, ale do WHC pasuje mi bardziej od Reya) czy chociażby Kofi.

Jakie dobre wystapienie Kane'a. Czyż byśmy mieli już kandydata na promo/speech roku? Jabyłem naprawdę pod wrażeniem. Oby ta historia się zakończyła pushem dla Red Monstera, gdyż na tej gali został ośmieszony...znowu przez tego samego małego Meksykańczyka.

W pierwszej walce wieczoru coś było, były emocje, cikawe tempo, tylko to zakończenie- roll up? Przecież Swagger mogł machnąć bez problemów swojego przeciwnika swoim finisherem. A tak? Zakończenie psuje cały obraz walki, dobrej walki.

Rywalizacja o pas interkontynentalny zaczyna robić się naprawdę ciekawa. Kofi dużo skacze i cuduje jak to on potrafi, Drew nawet nie zamulał w ringu, no i pojawia się Hardy z biletem. W tym roku taki motyw stosował na RAW Y2J. :P Twist of Fake xle wykonane? Matt musiał zrobic to szybko, skoro ochrona go ganiała po całej hali. A tak na marginesie, ten fragment z pościgiem powinni nagrywać z 1000 razy, dla zdrowia i kondycji Hardy'iego :D

Battle Royal-Wygrywa Rey, który kiedyś zdobył i pas wagi cięzkiej i wcześniej wygrał Royal rumble....ale to kurwa Brat Martwiaka miał się mścić i siać zniszczenie, miałły być ofiary jego gniewu. A tak? Jak już wspomniałem, został ośmieszony. Historia musi się inaczej potoczyć, przy heel turnie Kane'a i dewastacji Reya, przy zajęciu jego miejsca w walce na PPV, co byłoby logiczne.

Moment- ,,o ja jebie" tego Smackdown= Swagger śpiewający piosenkę uniwersytecką= Żal jak chuj.... :sad:

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Także muszę przyznać, że występ Kane'a był niesamowity.

Drew vs Kofi - kolejny dobry pojedynek z ich udziałem. Zapewne się skończy ten feud niedługo. Zapewne czeka nas Drew-Matt tylko ciekawe co wymyślą "grubaskowi" żeby wrócił.

Swagger vs MVP - dziwne, że posiadacz najważniejszego pasa w federacji walczy w pojedynkach rozpoczynających galę i w dodatku wygrywa po jakimś roll-up'ie. Walka nie była najgorsza ale zdecydowanie za szybko się odbyła i źle się skończyła.

Divy pominięte...

Dobre segmenty z Kane'em i Maint Event - Battle Royal o ostatnie miejsce w F4W Matchu o WHC. Liczyłem, że wygra Kane. Należy mu się! A tutaj znowu niezawodny Rey. Także byłbym za heel turn'em Kane'a...

przy heel turnie Kane'a i dewastacji Reya, przy zajęciu jego miejsca w walce na PPV, co byłoby logiczne.

I taki scenariusz widziałby mi się :D

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

A co teraz będzie z Takerem i BRM-em?

Bo ja się w tym gubię. Już wszyscy z Fatal 4 Way Matchu zostali oskarżeni przez Kane'a. A przecież DeadMen dostał zwyczajnej kontuzji

The UNDER TAKER, czy mogli dopuścić, żeby najstraszniejszy, najgroźniejszy i najbardziej respektowany wrestler w historii WWE wypadł z gry bo złamał nos? Orton z kontuzją walczy - skoro Taker nie walczy to znaczy, że ktoś go prawie zabił! To na pewno jest lepszy storyline od "Taker złamał nos, muszę się dowiedzieć kto to". Na razie to wszystko działa idealnie, otwiera nawet drogę do powrotu Takera w gimmicku Ministry of Darkness(ach, te marzenia. Choć nie wiem jak wypadłoby MoD PG). Może jakiś ostatni title run dla Kane'a, któremu już blisko do zakończenia kariery.

Sam segment z Kanem, druidami, a przede wszystkim z tą piękną muzyką, której dźwięki przywołują u mnie wspomnienia z przemiany Dannisa Knighta w Mideona z początku 1999. Teraz nie ma szans na takie segmenty, ale postawa Kane'a, cała ta atmosfera. Było wszystko co potrzebne, żeby ten jeden segment podniósł ocenę całej gali. Zabrakło tylko jednej kwestii, która powinna paść z ust Kane'a. There will be a sacrifice.

A co poza tym na SD. Swagger vs MVP niezła walka, Drew vs Kofi też znośna. Divy ominąłem, Battle Royal wyszedł nieźle. Dobre SD z wspaniałym segmentem na początku. 4+/6

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Koalicja z Vickie daje nadzieje na push Zigglera

* - Drew w swojej wypowiedzi wypadl dobrze i jego historia z Teddym rozwija sie jak powinna. Oby to skonczylo sie zwolnieniem Longa z pozycji GMa. Niech zagrzeje miejsce na zapleczu i przestanie byc postacia w telewizji, bo juz sie wypalil

Minusy:

* - Juz myslalem, ze puscili w niepamiec zamaskowanego pomocnika SES... skoro jednak jest inaczej to dalej bede sie czepial, ze ciagnie sie to za dlugo. W tej chwili to chyba juz trzeba zostawic to tak jak jest i nie odkrywac jego twarzy, bo jesli to Mercury ... to jest to strzal w stope WWE

* - Brak "stajni" NXT

Inne:

* - Rey poszedl w komediowe klimaty w poczatkowym segmencie. Troche mnie to zrazilo i wyladowaloby w minusach, ale zamaskowany zbawiciel uratowal nas w pore

* - Kane dalej szuka winnego i prawdopodobnie zapowiada jakis Casket Match z tym, ktory to zrobil. Szybka refleksja... Kane przegrywa w Casket Matchu na PPV po czym na tygodniowce z trumna ma segment zwyciezca, a z "drewnianego pudelka" wychodzi Taker...

* - Slabe SD i zestawienie niektorych punktow bylo na sile...

50608915156a3743c1fa34.jpg

Czekałem na SmackDown z zaciekawieniem i niestety rozczarowałem się - miałem nadzieję na pojawienie się ludzi z NXT i kontynuowania rozpierdziuchy, ale niestety nie było ich. Za to po raz kolejny został przypomniany ten segment z RAW, co oczywiście oznacza, że WWE chce to kontynuować (bo jaki mieliby sens promować ludzi z którymi zaraz się pożegnają...?), ale żałuję tego, że najprawdopodobniej zostaną z tym na RAW (w TV, bo wiadomo, że w FCW się pojawili). Niszcząc całe WWE byłoby ciekawiej.

Push dla Zigglera może i cieszy, ale czy cieszy to, że dzieje się to na plecach Christiana? Cóż, wolałbym obu, ale nie wydaje się to być realne. Program z Kane'm dewastującym każdego to fajna sprawa, mogliby to pociągnąć - najlepiej, gdyby Big Red Monster okazjonalnie pojawiał się również na RAW, by szukać sprawcę ataku na brata. Ubolewam tylko nad tym, że Swagger dostaje regularnie w tyłek - mam nadzieję, że CM Punk zdobędzie tytuł na F4Way, bo ciężko jest uwierzyć w wiarygodność obecnego mistrza, który co tydzień dostaje w tyłek z różnymi zawodnikami (od Kofiego przez Morrisona i do main eventerów), by na PPV spiąć tyłek i obronić tytuł (ok, obronił tylko na Extreme Rules, bo później zwiał, ale jakby nie patrzeć pokonał Ortona).

Ubolewam tylko nad tym, że Swagger dostaje regularnie w tyłek - mam nadzieję, że CM Punk zdobędzie tytuł na F4Way, bo ciężko jest uwierzyć w wiarygodność obecnego mistrza, który co tydzień dostaje w tyłek z różnymi zawodnikami

Z tego co pamiętam to Punk jest nie wiele gorszy od mistrza w tej kwestii. Przegrywa solo, przegrywa w tag teamie, przegrywa na SD, RAW i PPV. W tym feudzie z Reyem wygrał chyba tylko na extreme rules... Co prawda z tego co pokazywał jako mistrz, pozostały u mnie tylko pozytywne wspomnienia, ale obecnie nie nadaje się on na mistrza. Już nie mówię o streaku, którego pozazdrościłby mu MVP, już nie mówię o dostawaniu regularnie w dupę od karzełka, który co i rusz kogoś kontuzjuje. W tej chwili to Punk nie różni się zbytnio od Swaggera gimmickowo w tej kwestii, że obaj są kozaczkami, którzy uciekają w trudnych sytuacjach, a zwycięstwa wyłapują albo to przez DQ albo przez pomoc kogoś z zewnątrz. Niestety nie widzę póki co materiału na heel championa na Smackdown!, a szkoda.

Sama gala mnie nie porwała. Przed nią przeczytałem news o tym, że Laycool czy jak one tam mają, są lepsze od BP... Przecież to nie jest ni śmieszne, ni seksowne... Żałosne chyba.

Zawiodłem się również z powodu braku NXT rookies.

3060114334dcbee5f4e682.jpg

A więc tak: SmackDown było bardzo, bardzo średnie. Poprawne. Nic więcej - a szkoda, bo liczyłem znowu na rozpierduchę :D

Jestem po obejrzeniu SD! jakieś 4 godziny i jakoś nie potrafię sobie przypomnieć większości walk... :)

Segment Drewa z Longiem/Kofim/Hardym powoli zaczyna być nudny. O ile wcześniej jako midcard był rzeczywiście bardzo strawny, to w tej chwili nic się nie posuwa do przodu - nie ma... hmm... żadnego większego przełomu. Bo zawieszenie Matta to jednak nie było to na co liczyłem (za to zwolnienie Drewa - a owszem). Dlatego, tak jak kolega wyżej, bardzo bym chciał, aby Vince zwolnił Longa ze stanowiska GM. Feud by już tak całkowicie nie umarł, i dobrze, bo ma naprawdę duży potencjał moim zdaniem. Mimo wszystko w tym tygodniu nie zdarzyło się nic przełomowego, ale w następnym... kto wie. Walka Teddy'ego z McIntyre'em powinna być jakimś punktem zwrotnym. Cóż, dopóki wszystko dzieje się w midcardzie, jestem raczej zadowolony. Ale tak jak już mówiłem - bez rewelacji.

Dalej nie mogę pojąć za co WWE nagrodziło Reya występem na PPV. Za to, że ten nie umie poprawnie i bezpiecznie wykonać swojego finishera i że skontuzjował tym samym Takera? Pomijając już to - myślę sobie, że segment z Kanem byłby o wiele ciekawszy, gdyby ten był przedstawiany już jako niszczyciel absolutny. W Vintage Collection widziałem walkę Kane'a (bo niestety, nie pamiętam jej - wrestling oglądam dopiero od paru lat), tego zamaskowanego jeszcze, który był przez 2/3 jej przebiegu kompletnie nieczuły na ciosy przeciwnika (Taker to był wtedy...?). Takiego buldożera przydałoby się zrobić i tym razem. Chociaż i tak jestem zadowolony. Czekam tak czy siak na przełom i mam ogromną nadzieję, że tymI ktÓRZY wprowadziLI w "stan wegetatywny" Phenoma byLI Rookies z NXT :D. Powiązanie dwóch najciekawszych w tej chwili wydarzeń w WWE w jeden feud... to byłby materiał na mistrzostwo. :)

Mimo, że również kibicowałem kolejnemu atakowi i kompletnej apokalipsie urządzonej przez NXT to jednak jej nie oczekiwałem. Tak czy siak, dokładnie taki sam atak jak na RAW byłby raczej nudniejszy od tego pierwszego. Dlatego CT musiałby przed powtórzeniem rozpierduchy coś wprowadzić... puśćmy wodzę fantazji. Wyobrażacie sobie podpalenie ringu? :D Mam na myśli właśnie coś w tym stylu. I wiem niestety, że jest to mało prawdopodobne. Nie należy jednak podchodzić do tego całkowicie pesymistycznie. Jeżeli powtórka nie nastąpi na najbliższym RAW, to jestem wręcz pewien, że nastąpi na PPV. Głupotą byłoby ciągnąć szansę Barreta na pas do MitB'u, dlatego na F4W dam sobie dłoń uciąć, że Wade po stoczonym pojedynku Ceny, Ortona, Szajbusa i Edge'a wparuje i odbierze sobie pas WWE. Czy z pomocą pozostałych rookie z NXT? Jestem jak najbardziej za! :twisted:

Wracając jeszcze do SD!. I do Swaggera... to jest dosłowny skandal, jak go bookują. Kolejny dupowaty cipo-heel, któremu raz na rok ma wyjść w pełni czysty, wygrany pojedynek i który przez jego resztę ucieka z ringu/doprowadza do dyskwalifikacji/etc. nie wzbudza ŻADNEJ autentycznośći. A umówmy się, od WM'ki minęły ledwie trzy miesiące i Swagger nie jest jeszcze w oczach fanów pełnoprawnym Main Eventerem. Dlatego NALEŻAŁO mu ustawiać walki tak, by k..a wygrywał z innymi Main Eventerami. Należało... no właśnie. Nie wiem czym CT musiałby to zacząć odkręcać, ale byłoby raczej trudno. Na F4W nie stawiam osobiście na wygraną Jacka, więc jego wiarygdność JUŻ spadnie praktycznie do minimum. Mam nadzieję, że przed Summerslam zaczną w końcu bookować go tak, jak powinni od samego początku.

Podsumowując. Żadnej rewelacji, show w cholerę przeciętne, żadnego przełomu - NIC. A miałem na coś takiego chrapkę zaraz po ostatnim RAW, który narobił niesamowitego smaka. Moja ocena tego SD!: 2/6.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Także czekałem na najazd rookies z 1 sezonu NXT. Ale w dzisiejszym i zapewne kilku najbliższych najazdy będzie robić Kane. Dobre rozwiązanie. Ekipa N będzie atakować tylko na RAW a na SmackDown wreszcie zacznie istnieć Kane. Oby tylko coś z tego było. Dzisiejsza gala średnia. Tradycyjnie przegrana mistrza wagi ciężkiej w walce otwierającej show. Dobre segmenty z udziałem Kane'a. Walka div pominięta. Walka wieczoru z udziałem Show'a i Punk'a... Niczego się nie spodziewałem. Musiało coś być nie tak. Za duża różnica między nimi.

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Z tego co pamiętam to Punk jest nie wiele gorszy od mistrza w tej kwestii. Przegrywa solo, przegrywa w tag teamie, przegrywa na SD, RAW i PPV.

Ale to on ciagnie cale smackdown na swojej stajni jest obecnie najlepszym hellem w calym universum vinca pozatym umiejetnosciami ringowymi zabija oba rostery wiec nie wiem w czym widzisz problem by zostal mistrzem tylko stajnia S.E.S mogla by na tym skorzystac i uwiarygodnic sie jeszcze bardziej w swej ideologii zbawiania ludzi majac mistrza ktory jednoczesnie jest liderem stajni wlasnie punk powinien zostac mistrzem i ten pas powinien przez jakis czas u niego zostac w koncu na smackdown nie ma cenaminatora ktory jest (jedyny i sprawiedliwy wiem czepiam sie go) nie pokonany wiec punk na mistrza jak najbardziej co do smackdown biednie jedynie kane szukajacy winowajcy reszta jedno wielkie BORING !!

Ubolewam tylko nad tym, że Swagger dostaje regularnie w tyłek - mam nadzieję, że CM Punk zdobędzie tytuł na F4Way, bo ciężko jest uwierzyć w wiarygodność obecnego mistrza, który co tydzień dostaje w tyłek z różnymi zawodnikami

Z tego co pamiętam to Punk jest nie wiele gorszy od mistrza w tej kwestii. Przegrywa solo, przegrywa w tag teamie, przegrywa na SD, RAW i PPV.

Tylko walczy znacznie lepiej, również kładzie na łopatki Swaggera przy mikrofonie - taka malutka różnica między nimi ;)

Ja rozumiem, że jest lepszy przy micu i w ringu (choć Swagger moim zdaniem nie jest beznadziejny w ringu). Z resztą pisałeś, że Swagger jest nie wiarygodny bo ciągle przegrywa. Punk byłby identyczny. Można by podstawić pod Punka dowolną gwiazdę, Cene, Batiste, Ortona, lecz jeśli wszyscy oni przegrywaliby przez ostatnie 3 miesiące, nie byliby zbyt wiarygodni.

3060114334dcbee5f4e682.jpg

Smackdown...czy dobre Superstars? Nie...oglądałem jednak Smackdown, trochę nudnawy, bez emocji czy super wydarzeń.

Pyskówka 4 uczestników przyszłej walki o mistrzostwo świata była poprowadzona wedle utartego scenariusza- Punk się skarży, publika dobrze reaguje na Reya i Big Showa a Swagger jest tłamszony, przez każdego...nawet Rey nie będący jakimś wielkim mówcą, akrobatą słów czy liryzmów...pojechał go jak chciał, porownując jego wymowę do ptaszka Twitty'iego.

Swagger już powinien odpłacić mu sie w ringu, a dostał po dupie. i wszedł Kane, zrobił swoje.

Main event był za króciutki, ale też wszedł Kane :twisted: i jego postawa, jego wypowiedzi i akcje stają się ostatnio esencją piatkowych gal.

Konflikt Ziggler- Christian przy umiejętności tych dwóch zawodników w takim TNA byłby zapewnie main eventem, a tutaj, obijają ten midcard, a Dolph by dostać push, nawet minimalny musi zostać wplątany w jakieś miłosne uniesienia z panią Guerrero, która w świecie WWE obskoczyła Edge'a, Showa, Escobara i wymyślanie jej kolejnych sympatii/kochanków/małżonków/ogierów/chłopaków może zrobić się nudnawe.

Postawy, mimiki i takich reakcji Kavala oczywiście się spodziewałem. I szkoda że McCool nie jest wyższa, tak by Low-Ki był na poziomie jej biustu, co mogłoby być totalnie komiczne :P

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg