Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Face Turn Ortona.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jak myślicie , czy to dobry pomysł ? Przecież Orton to Heel z krwi i kości , i wg. mnie nie ma sensu robienia z niego "tego Dobrego".Poprostu jego gimmick Vipera , jak i Legend Killera jest jak najbardziej "heelowski" . Jestem ciekawy jak sobie poradzi w tej roli.Pamiętamy jak wypadł jescze za czasów Evolution , ale przecież jest już bardziej doświadczony i może wypaść lepiej.Jedyne co mnie gryzie to to , że marki uwierza , że kiedys "terroryzujący" ich idola , Jaśka nagle stał się Dobrym . Tyle Odemnie

Zapraszam do dyskusji.

https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Diesel

1

• miszcz_94

1

• Domio

1

• Vercyn

1

Top użytkownicy w tym temacie

Moim zdaniem Orton nie stanie się czystym facem, a tweenerem. Będzie atakował zarówno dobrych jak i złych. Mieliśmy tego zajawkę na ostatnim Raw, kiedy Randy chciał wykonać RKO na Johnie (który przecież jest megafacem), a później (po odepchnięciu przez Cene), wykonał finishera na Swaggerze (którego kreują na jeszcze większego heela niż był).
https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-176913

Wydaje mi się, że Orton będzie na przemian tym dobrym i złym wcieleniem (twinner - chyba tak się to fachowo nazywa?). Na pierwszy rzut oks Orton swoim wizerunkiem od razu wyglada na groźnego zabijakę, ale jego doświadczenie jest na tyle duże, że poradzi sobie z odgrywaniem każdej postaci. Nie wierzycie chyba, że bedzie takim superhero like Cena lub Mysterio?

EDIT: Tweenerem, oczywiście ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-176916

Były plany, aby po WrestleManii Orton wszedł w kofnlifkt z Christian'em. Nie wiem czy one upadły, czy zostały odłożone w czasie.

Pamiętam, że przekonał mnie do siebie jako face, bo za czasów Evolution nie znosiłem jego postaci. Po pewnym czasie okazało sie, że jako ten zły jest jeszcze lepszy i taka rola do niego najbardziej pasuje.

Nawet jeśli miałby być 100% facem, to nigdy to nie będzie wyglądało tak jak u Cen'y. Nawet teraz widać, w że trakcie walk wykonuje takie gesty, które podkreślają jego "chorobę psychiczną". Trudno by nawet było całkowice go zmienić, bo to równałoby się z pełną zmianą gimmicku, a to byłby strzał we własne kolano WWE.

Ewentualne wyjście to przeniesienie na SD! i walka o pas, może reaktywacja Rated RKO, ale uważam, że na RAW jest bardziej przydatny. Mając na uwadze ewentualny heel turn H'a, to nastąpi brak face'ów, którzy mogliby odciążyć Cenę w ciągłych walkach o pas mistrzowski.

Podsumowując, to uważam, że face turn dla Orton'a do dobry pomysł, ale musi być zachowany jego gimmick, więc tym dobrym powinien być na 75%. Coś w stylu aktualnego statusu Undertaker'a czyli brak sprzymierzeńców w obu opcjach.

https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-176922

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Orton poprostu bedzie mega badassowym face'm czy po poprostu tajemniczym, chodzacym wlasnymi sciezkami tweenerem - i jestem jak najbardziej ZA! Lepszy taki Randy niz jako tchorzliwy, cipkowaty heel :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-176923

Face turn Ortona, to bardzo dobry pomysł, Randy zbiera teraz bardzo duży pop podczas gal. Wiadomo, że nie będzie kolejnym super bohaterem, ale będzie kimś w rodzaju Triple H'a z ostatnich lat, będzie tweenerem. Może walczyć zarówno z facem jak i heelem. I jego walki nie będą się przynajmniej kończyć ciągłym spieprzaniem z ringu :).

Face turn odświeżył znacznie postać Randala. Reaktywacja Rated RKO, to dobry pomysł, lecz jeszcze nie teraz. Pchanie teraz Edga świeżo po powrocie i Ortona po face turnie od razu do tag teamu i ew. walki o pasy, to zły pomysł. W sumie pojawienie się na Smacku Randy'ego face'a i jego walka o WHC, to nie jest wcale głupi pomysł. Ale jest problem z RAW, zostało by tam tylko 3 main eventerów zdolnych do walki o pas. :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-176925

Jak dla mnie reaktymacja Rated RKO miała by sens gdyby Jericho spowrotem był w posiadaniu UTTC. Wtedy mógł by wyjść z tego ładny feud Orton & Edge vs Jerich & ???. A jeżeli taka sytuacja nie nastąpi to reaktywacja Rated RKO bynajmniej póki co była by dla mnie bez sensu.
https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-176930

Mi pasuje obecna postać Vipera i to bardzo. TO uciekanie z ringu stało się naprawdę nudne i wkurzające. Teraz Orton i bookerzy mają większe pole do popisu,bo praktycznie jak to dobrze ujął jeden z komentatorów na RAW :: nie wiadomo kto,nie wiadomo gdzie i nie wiadomo kiedy :D Mimo młodego wieku(jak na standardy WWE) to bardzo doświadczony zawodnik i jestem przekonany ze poradzi sobie tej roli w 100% :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-176933

Wtedy mógł by wyjść z tego ładny feud Orton & Edge vs Jerich & ???.
Może Jack Swagger zakładając że by przeszedł na SD razem z Randym :twisted: .Tylko że w tej sytuacji musieli by bookerzy znaleźć jakiś prestekt dla którego jack i Jericho mieli by być razem w TT
https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-176976

Ja w tym face turnie widzę same plusy:

1. Zmiana jest wręcz wymuszona przez fanów. Wydaje mi się, że bookerzy nie planowali tego turnu akurat dla Ortona, przy rozpadzie Legacy. Publiczność jednak zadecydowała sama komu chce cheerować. Także jest to coś, czego chciała widownia.

2. Po tym jak writerzy zjebali sprawę z Edgem, robiąc z niego kolejnego przesłodzonego babyface'a ery PG, etat dobrego zabijaki pokroju Austina wciąż w federacji był nieobsadzony od wielu lat. Orton może ten fakt zmienić.

3. Nie dostaje mikrofonu do ręki i bardzo dobrze. Znając writerów WWE daliby mu tak kijowy materiał że całe momentum face'owego Ortona legło by w gruzach. Nigdy nie kupiłbym tego wrestlera, wchodzącego w tyłek publiczności (tak jak niestety Edge swoim "Spear, spear, spear" :( ) Poza tym Randy ma metaliczny i robotyczny głos, który do babyface'a kompletnie nie pasuje.

4. Orton nie stracił swojego charakteru ani trochę. Zmienił się target jego zainteresowań. Zamiast gnębić tych dobrych, obiera sobie za cel złych. I publiczność to kocha. Tak samo było z Austinem w 97 i 98 roku. Oczywiście pod względem przebojowości Stone Cold bił RKO na głowę ale to nie powód do wstydu. Austin był jednym z trzech największych entertainerów wrestlingu ever (na spółkę z Hoganem i Rockiem).

5. Wreszcie Randy rusza się trochę żwawiej w ringu i dla mnie jest to wręcz zbawienne. Jego heelowe walki z zeszłego roku wołały jedno słowo: "przewiń!". Były nudne jak nieszczęście ze względu na przesadę. Oldschoolowy wrestling i nastawianie się na psychologię to jedno, a ślamazarne tempo, praktycznie brak spotów, wąski moveset, brak dobrej techniki, to drugie. Jako babyface Orton zachował część swojego heelowego stylu, ale zdaje się walczyć z wiekszą energią i to mu było dramatycznie potrzebne.

https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-177055

Chętnie znów zobaczę Ortona w roli face. Nie znam żadnych przeciw skazań dlaczego nie może przejść face turn'u. Myślę, że dobrze sprawi się w tej roli i tego mu życzę. Nudne już było kiedy cały czas spieprzał z ringu przed byle jakim face'm. Jeśli dojdzie do feudy Orton - Christian to chyba zostanie heel'em. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-177236

Wreszcie Randy rusza się trochę żwawiej w ringu i dla mnie jest to wręcz zbawienne. Jego heelowe walki z zeszłego roku wołały jedno słowo: "przewiń!". Były nudne jak nieszczęście ze względu na przesadę. Oldschoolowy wrestling i nastawianie się na psychologię to jedno, a ślamazarne tempo, praktycznie brak spotów, wąski moveset, brak dobrej techniki, to drugie. Jako babyface Orton zachował część swojego heelowego stylu, ale zdaje się walczyć z wiekszą energią i to mu było dramatycznie potrzebne.

Enegia jest troszku większa, ale moveset jest ten sam. Dlatego jeszcze długo nie będę cenił wysoko Randalla jeśli chodzi o ring.

Wcześniej pisaliście, że dobrze, że mica nie dostaje... A ja uwazam, że to bardzo źle - gadka i "aktorstwo" to główny atut Vipera. Jako tweener może gadać jak heel - facem on nigdy nie będzie do końca.

Zauważcie jak przebiegała jego zmiana i skąd ta miłość od publiki:

1. Megaheelowski feud z McMahonem i HHH, bo wielu tygodniach - już nużący

2. Walka z Ceną - meganuda, "elektorat negatywny" :lol: Ceny daje o sobie znać!

3. Pogromca Ceny Sheamus - "patriotyzm" się w fanach włącza - lepszy nasz heel niż rudy Irlandczyk.

4. Feud z gówniarzami, których wychowywał. Rhodes i Dibiase są chamsko pushowani przez posiadanie znanych nazwisk. Ludzie ich nie znoszą... Randy znowu idzie w stronę dobra, przy okazji blokując push dla The Legacy pokonując ich na WM 26

Co dalej?

Nie ma jeszcze przeciwnika, na Raw. Myślę, że w świetle tego faktu może faktycznie przerzucą go na Smacka. W TT go nie widzę. Raczej powalczy z jakimś heelem, a faceów będzie obijał, tylko wtedy gdy wejda mu w paradę...

https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-177244

Jego przerzucenie się z faców na heeli uważam za dobry ruch, ale nie uważam, że trzeba przerzucać go na smackdown z tego czy inne go powodu bo jest to niepotrzebne. Powinien kontynuować feud z Tedem i Codym, najlepiej jak byłby w tle pas $ Dibiasego.

Na pewno jego postać zyskała na tym wiele i jest o wiele ciekawsza, na razie :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19904-face-turn-ortona/#findComment-177264