Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Niezupełnie:

"Poniedziałkowa gala RAW osiągnęła rating rzędu 3,1 (1 godzina 2.6, druga - 3.27, oraz trzecia 3.34). Gala TNA iMPACT! za to osiągnęła bardzo niski rating rzędu 0,5."

http://www.attitude.pl/index.php?strona=viewnews&id=2838

• Reputacja:   1

Ogromny spadek! Nie rozumiem Amerykanów i nie mam pojęcia co TNA ma zrobić aby oglądalność wróciła przynajmniej do starego poziomu. IMO wrestling w Stanach chyba się nieco przejadł. Tragiczny rating.

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows

To co się dzieje z ratingami TNA to coś okropnego.Z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej.Czy tylko mi się wydaje że lepiej by było wrócić na czwartek?? Nie da się przebić RAW nie oszukujmy się nawet gdyby na RAW Main Eventem miał być Hoornswogle vs Khali i tak by mieli lepszy rating od TNA.Już się boje spytać jaki rating miało ROH :D . Daleko tak TNA nie pociągnie.
#SmartFanZone

Mam pytanie do ludzi oglądających TNA. Czy zawodnicy tacy jak Hardy i RVD są w ogóle promowani poza internetem? Tzn czy jest szansa, aby fan nie znający tej federacji, dowiedział się o ich obecności? Obaj w WWE udowodnili, że potrafią być "attention draw". Przynieśli tej federacji sporo pieniędzy i usadzili w fotelach wielu fanów. W TNA natomiast tego nie robią, a popularność fedu wcale nie wzrasta, pomimo ich sprowadzenia. A są to gwiazdy sprawdzone. Także coś z kampanią reklamową TNA musi być wybitnie nie w porządku. Bo o tym, że Hogan i Flair nikogo już nie przekabacą na stronę TNA, byłem przekonany już wcześniej. Oni są za starzy i ludzie owszem, znają ich, ale nie czują się zobligowani włączać dla ich obecności telewizora.

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

Skaczą te ratingi jak choroba. Niby był Draft na RAW, ale oni też ostatnio w dół polecieli. Jeszcze niedawno RAW miało koło 3,7, choć to okolice Wrestlemanii.

Jak by nie było ostatni IMPACT! zdecydowanie udany. Cieszy mnie kolejne wplątanie się Andersona w feud, bo koleś w ringu jest rewelacyjny i czasem przyjemniej obejrzeć jak gada, niż ktoś inny walczy :).

Moore i Jesse Neal ładnie razem wyglądali. Może jakiś tag team. W zasadzie teraz mają powód by stanąć naprzeciwko Morgana. Obu podpadł.

Mam nadzieję, że Sting coś w końcu pokaże, a nie będzie tylko obrywał. Czekam cały czas na rozwinięcie motywu związanego z jego zachowaniem.

Kurna, niech wrzucą coś nowego. do poniedziałkowych gal. Jakiś nowy wątek. Cały czas czekam na powrót Rhino i Ravena.

A jeśli idzie o kobiety to dopóki nie wróci Hamada to nie mam co oglądać.

Moim zdaniem ratingi wyglądają tak a nie inaczej ponieważ wwe ma wyrobioną markę :) Dlatego też tak jak ktoś wcześniej pisał nawet z main eventem pokroju khali vs hornswogle i tak by mieli większy rating :D Ludzie nie patrzą na jakość tylko markę ;) Może to głupi przykład ale łatwo to można zobrazować nawet na odzieży :D Pan x ma do wyboru 2 koszulki :

- zwykła czarna koszulka wykonana z dobrej jakości materiału za 30 zł

- taka sama koszulka gorszej jakości materiał ale firmowa ( z logiem danej firmy ) za 60 zł

Co wybierze ? odp jest oczywista ;)

Tak samo jest z widzami :) WWE ma markę a TNA nie ;) Musieli by zacząć jezdzic po świecie ,mieć więcej gwiazd , itp itd dużo by wymieniać .

Chciałbym się mylić ale nie sądzę żeby w przeciągu paru lat TNA zagroziło WWE .

Ludzie się dziwią co do hardego i rvd że nie przyciągnęli widzów a moim zdaniem nawet gdyby cena przeszedł do TNA niewiele by to dało ;d

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

Do swojego debiutu w ringu TNA szykuje się... Bubba The Love Sponge. Mimo że jestem bardzo otwartym człowiekiem i jestem za dawaniem ludziom szans, to w tym wypadku nie chciałbym tej osoby widzieć w ringu. Obym się mylił, ale może to być postać, którą the BAND chce sprowadzić za tydzień...
Człowiek przede wszystkim.

Niestety ludzie lecą na markę. TNA stara się ściągać znane nazwiska, ale póki co nie daje to zbyt wiele. Nie mogę za bardzo ogarnąć tak ogromnego spadku. Wszak tydzień temu rating wynosił koło 1,0 jeśli mnie pamięć nie myli.

• Urządzenie:  Android

Pamiętajmy o jednym, gale nagrywane na taśmę zawsze mają niższe ratingi, ponieważ niektórzy, gdy poznają wyniki, zniechęcają się do oglądania. W ogóle Impacty na żywo są ciekawsze, niż te, których wyniki znamy od tygodnia.

• Urządzenie:  Windows

Nie mogę za bardzo ogarnąć tak ogromnego spadku.

Jesli ktos ma restauracje z hamburgerami i odnosi wielki sukces to nie otwierasz obok restauracji z hamburgerami ... tylko z kurczakiem. McDonalds nie ma najlepszych hamburgerow, ale sprzedaje ich najwiecej i ani im sie mysli jakas zmiana. TNA mialo byc alternatywa, a zamiast tego idzie w Sports Entertainment tego samego dnia co glowny brand mocarnej konkurencji... Jesli nic sie nie zmieni to nalezy powaznie rozpatrywac koniec TNA. Co skonczy sie wydaniem przez Vince'a DVD "The Rise and Fall of TNA" .... i monopol na "wrestling" bedzie kontynuowany. (chyba, ze w takim obrocie sprawy RoH urosnie w sile ... co nie bylo by takie zle bo nie sadze, zeby oni mieli sie jakos szczegolnie zmienic)

50608915156a3743c1fa34.jpg

Rating to jakaś kpina,czy ci amerykanie naprawdę są tacy dziwni?TNA daję tak dobry produkt,a oni chwytają za McMaholandię.Wiem,że dla nich liczy się marka,ale czy Hogan,Flair,Hardy,RVD,Angle,Anderson to nie jest wystarczająca marka dla fanów wrestlingu?Widocznie jak ktoś tu już zauważył - reklama upada,4 stycznia podobno nawet podczas reklam na Raw,wyemitowana została bardzo odważna reklama z Hulkiem i iMPACT przyciągnął widzów do 1.5.Reklamy te ostro podcięły budżet ale coś dały.Być może,TNA nie reklamuję Hardyego,Roba i innych wielkich,wciąż aktualnych marek wrestlingu.To tyle o ratingu,przejdę do iMPACT'u:

Segment początkowy dobry,gdyby nie te przesładzanie Hulk'a.Niech Hulkster przejdzie heel turn,bo jak ja widzę te "RVD can i do it?""Mr.TNA Rob

Niech wyluzuję...postępy widać u AJ'a,teraz widzę,że dobrym ruchem było,aby to Ric szkolił Styles'a.

Niestety ale divy WWE tak mnie odstraszyły,że Knockouts odpuszczam sobie.

Moore vs. Kazarian

Walka dobra,Morgan jest świetny jako heel,podobało mi się rozwiązanie tego pojedynku.Samoa Joe atakuję Kaz'a?Ciekawe do czego to ma prowadzić.Nie mogę się doczekać wyjaśnienia sytuacji z pasem po powrocie Bryta.Samoa Joe według mnie podniósłby rangę pasa X,gdyby go dostał,więc jestem na tak.

Segmenty z udziałem Abyssa,Neala,Morgana dobre,podoba mi się typ segmentów.Jak ktoś zauważył urealniają one to wszystko i nadają przyjemnej atmosfery.

Zapowiada się świetny feud pomiędzy Popem a Andersonem.Obaj świetni na majku i do tego fakt,że program będzie opierał się na mówieniu,zważywszy na kontuzję Dinero.Jak na moję,to za wcześnie ogłosili ich walkę,mogli poczekać z tym do następnego poniedziałku i to Pope zdenerwowany rzuciłby wyzwanie do walki.

Feud pomiędzy 3D a The bANd się rozkręca i mam nadzieję,że rozrośnie się to.Band ogłasza nowego członka?Steiner?Jak najbardziej tak.Mam nadzieję,że przerodzi się to w re-formed Wolfpac vs. ECW Originals.Czas pokaże...

Main Event średni.Słabe rozwiązanie z wznowieniem walki.Mógłbyć to szybki squash skoro robią z Abyssa tego potężnego.Tak jak większości się nie podoba sytuacja tak mi to odpowiada,nawet gdyby wymyślili coś innego to też byście narzekali.Tak przynajmniej mają powód do prowadzenia nowego,starego feudu Flaira z Hoganem.Coś czuję,że pierścień Nature Boy'a powędruję do...Black Machismo Jay Lethala :twisted:

iMPACT dobry,ale nie rewelacyjny.Widać,że do tych live przykładają się bardziej.Cóż,pozostaję czekać do poniedziałku,a raczej wtorku bo wtedy oglądam tygodniówkę TNA 8)

7614081404f146f966c931.jpg

Miałem na myśli spadek od ubiegłego tygodnia, bo ogólnie niski rating jestem w stanie w miarę pojąć.

Oby TNA zczęło coś robic w sprawie tych marnych rating`ów. Najlepiej niech wrócą na czwartek, bo inaczej długo nie pociągną. Teraz przejdę do samego Impact`u. Jak zwykle był na wysokim poziomie i bardzo mi się podobał. Początek troszeczkę nudny walki też znośne. Samoa Joe mistrzem dywizji X? Czemu nie, tylko po co robią z niego wszechmogącego. Tydzień temu poobijał nawet Stinga, w tym tygodniu Kazariana ciekawe koga za tydzień. Strasznie mi się nie podoba sposób w jaki TNA przeprowadza jego powrót.

zeby oni mieli sie jakos szczegolnie zmienic

Co rozumiesz przez "szczególnie zmienić" ? ROH przeszło wręcz rewolucję wkraczając do tv co zaowocowało spadkiem jakości walk, a kryzys ten pogłębia się do dnia dzisiejszego. Nie wiem jakie jest zainteresowanie ich programem TV, ale musiałby się zdarzyć nie lada cud ażeby coś w kwestii oglądalności u nich drgnęło (może hegemonia by ich poratowała).

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg