Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dobrze, że Banda straciła pasy. Źle, że w taki sposób. Skoro bronili tych trofeów wg freebird rules to nawet odejście/wyrzucenie Halla z TNA zostawia Nasha i Younga. Mogli to wykorzystać, żeby wypromować Motorcity Machine Guns(szczególnie, że Nash i EY jobbnęli już w pierwszej rundzie turnieju).

Impact ogólnie bardzo dobry, było trochę bezsensownych rzeczy, ale to TNA. McGuinness przegrywa z Lethalem ale nie zostaje wyrzucony. Nie chciałbym, żeby go wyrzucono z tej frakcji, ale Flair to jest THE MAN, Rasslin God, powinien trzymać się swych obietnic :D Sting vs Jarrett nie jest bezsensem ale jest po prostu... meh. Nie chcę ich oglądać. Triple Count Out w main evencie też jest dziwną decyzją.

Plusy:

-Flair vs Lethal na VR. Flair nie da TNA wypalić tego feudu, Flair nie da zepsuć build upu tego matchu na PPV, a przede wszystkim Flair i Lethal świetnie współpracują i entertainmentowo to może być feud roku w TNA.

-Love wróciła!

-Abyss heeluje. Nareszcie.

-Joe się pojawił. Ale mogliby mu dać w końcu walkę na PPV, bo w takich krótkich pojedynkach nie może pokazać pełni swych możliwości.

-BRAK RVD! Mam dosyć tego człowieka jako mistrza, czekam na powrót Pope'a, odpowiednie go wypromowanie i danie mu pasa.

Ocena: 5-/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187395

@ Budyniu

Szopka z pierścieniem Hogana rozpoczęła monster push dla Abyssa i jego "Abyssomaniacs". Dzieki Bogu koniec z tym. I tak uwazam ze Abyss bedzie w stajni składającej sie z ECW originals. Takie moje przypuszczenie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187448

Nie rozumiem ogólnego zachwytu nad tą tygodniówką. Impact jak Impact i jakichś większych zmian (oprócz heel turnu Abyssa) nie zauważyłem.

Segment z Lethalem i Flairem pod względem entertainmentu najlepszy w tym roku w TNA.

Dobrze, że Nature Boy wreszcie oficjalnie odniósł się do swojej stajni i podał jej nazwę, ale "Fortune"?! Serio? Myślałem, że po Generation Me kreatywni od Dixie już nic głupszego nie wymyślą, ale znów mnie zaskoczyli. Desmond po po porażce z Lethalem nie wyleciał z "Fortune"(ugh), bo nigdy nie został do niej przyjęty. Przecież Flair porównał go do Lugera z 4 Horsemen (biedny Wolfie, nigdy dość upokorzeń) i dał mu szansę na dostanie się do grupy przez pokonanie Jaya.

Obecność Douglasa jak zwykle na plus i czekam na jego walkę z Kendrickiem podczas Victory Road. Dobry pomysł z mieszaniem styli - Williams kończy walki akcją cyrkowców, a Kendrick, który jest zresztą cholernie over z publicznością, załatwia go technicznie. I mimo, że bardzo lubię Spankiego liczę, że Doug potrzyma pas jak najdłużej.

Angelina wraca - dobrze, choć bardziej czekam na powrót Daffney.

Triple threat kończący się count outem - serio TNA? Serio? Abyss, jako heel, czy face, nigdy mnie nie ruszał i mam nadzieję, mimo całej mojej niechęci do Van Dama, że nikt nie wpadnie na pomysł dawanie mu głównego pasa w najbliższej przyszłości.

Morgan/Henrandez/ i Sting/Jarrett kompletnie mnie nie interesują. Podobnie jak prawdopodobny rozpad 3D i ich perypetie z Moorem i Nealem, którzy nie powinni być nigdzie wyżej w karcie niż na pozycjach jobberów, a wygrywają z niedawnymi mistrzami TT. Będąc przy tym, jak już wiele osób zauważyło, w bardzo głupi sposób odebrano pasy Bandzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187450

Ciekawy pomysł z Fortune tylko że już mi się nie podobało nawiązanie na początku do Four Horseman. Ogólnie ta grupa powinna trząść TNA, w trakcie walki Lethala i Desmonda pojawił się Dreamer, Fortune vs ECW Originals? Może być grubo choć i tak jestem na TAK dla Heymana w bookingu TNA, ale NIE dla powrotu stajni ECW Originals, ile razy można oglądać to samo? Lethal fajnie naśladuje Flaira, ogólnie ich segment był zabawny, przyznam że uwielbiam Rica przy micu bo mam niezłą bekę z niego, szczególnie jak rozedrze się na dobre ale co do Lethala czy on naprawdę nie może być sobą? Czy on nie może mieć swojego gimmicku i być wyrazistym Jayem Lethalem tylko z podróbki Macho Mana musi zmieniać się w podróbkę Flaira? Sytuacja z Abyssem i Chelsea po prostu mierna, jak z Brazylijskiego serialu, albo lepiej, mogłaby to być kontynuacja sagi "Piękna i Bestia". Douglas Williams, jedna z pozytywniejszych postaci w TNA, dał radę przy micu (uwielbiam Brytyjczyków przy micu jak nawijają tym swoim akcentem) walka z Maxem dała radę, widać będzie kontynuacja feudy Kendricka i Williamsa i niech teraz ktoś mi powie czy Kendrick przeszedł face turn? Bo ten save na to wyglądał ale jeżeli tak to gratuluje robienia 10 turnów w ciągu kilku tygodni. Fajnie że Abyss przeszedł heel turn, mam nadzieję że straci kolorowe wstawki ze swojego stroju i będzie wychodził z łańcuchem, raczej na Victory Road będzie fatal 4 way i nawet dobrze, trzech face'ów, Abyss będzie miał kogo rozwalać. Dobre segmenty, strawne walki ale ogólnie całość trzeba ogarnąć bo cała układanka z feudami, turnami itd. nie ma spójności, ostatnia nadzieja w Heymanie.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187462

Podobał mi się Impact a szczególnie końcówka. Jestem nowy w TNA i widok krwi daje mi dużo radości xD. Fajnie, że Abyss stanie się zły. Chociaż i tak moim zdaniem publiczność trochę dziwnie się zachowuje. Mowa tu jeśli ktoś jest heel. Fajna walka Team 3D vs BM. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187519

Chociaż i tak moim zdaniem publiczność trochę dziwnie się zachowuje. Mowa tu jeśli ktoś jest heel.

Publiczność z Orlando to prawdziwi fani wrestlingu, a nie 50% dzieci i 49% głupich marków którzy wolą WWE bo "entertainment rządzi" (cytat z Wrestlefans) , gdy im sie coś podoba to robią pop a jak nie to heat. np Daniels na Genesis. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187544

Majtas muszę Cię zmartwić ale około 30- 40% publiczności w Orlando to dzieci. Co prawda kiedyś sytuacja była zupełnie inna, ale po przyjściu Hogana i paru znanych wrestlerów (np. Hardy) wszystko się zmieniło :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187552

• Reputacja:   2

Co nie zmienia faktu, że w ostatnich tygodniach program TNA naprawdę się wybija. De facto targetowanie produktu na dzieci nie musi wcale oznaczać niskiego poziomu, czego przykładem są Chikara czy Okinawa Pro. Potem te przywykłe do dobrego wrestlingu kajtki dorastają i przerzucają się na stare ECW czy Osakę Pro :D

Co do iMPACT!u - sam heelturn Abyssa oczywiście wyjątkowy nie był, liczy się sam fakt "odcukierkowania" potwora z Orlando. Mam nadzieję, że będzie się to wiązało z przynajmniej częściowym powrotem do starego gimmicku. Chris należy bowiem do tych specyficznych wrestlerów, którzy najwięcej w ringu pokazują jako heele (coś, czego nie można powiedzieć o Stylesie :P). Intryguje mnie jedynie, jak rozwiążą teraz sytuację trójkącika, w skład którego wchodzą jeszcze Wolfe i Chelsea. Nigel jako ten zły sprawdza się dobrze, ale nie tak dobrze jak w ROH. Czyżby nadszedł czas na turn? Wysokie poparcie fanów w internetowych głosowaniach świadczy na jego korzyść, a pokonanie Abyssa nawiązywałoby nieco do sytuacji, gdy zgarnął gigantyczny pop za przerwanie streaku znienawidzonego Morishimy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187577

A wy nie macie co robić tylko liczycie średnią wieku ludzi na widowni... lol. Naprawdę te Impacty muszą was nudzić :P

Szczerze powiedziawszy oglądając Impacta mam gdzieś ile lat ma widownia i co krzyczy. Ważne by show było dobre.

A sam Impact nie najgorszy. Opening mnie po prostu rozwalił. Jay i Rick wymietli. Oglądałem to z 10 razy pod rząd. A jak Rick rzucił 2 butem to sam zdjąłem kapcie i chciałem mu rzucić :D Naprawdę wielka szkoda Desmonda. Mam nadzieje, że to szmacenie go teraz jest zapowiedzią jakiegoś większego pushu, bo tak naprawdę po niezłym starcie i feudzie z Kurtem zrobili z niego jobbera.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187579

ale marudzicie:P

Uwaga !!! druga tygodniówka !! świetna sprawa przy tej ilości wrestlerów!!!

TNA Xplosion!!

Trzeba założyć nowy temat!!

ps wiecie może kiedy??

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187731

Spokojnie. Poki co TNA "odswiezylo" Xplosion, ktore jest przeznaczone na rynek miedzynarodowy. Ten program caly czas sie ukazywal wiec na razie nic sie nie zmienilo.

Pisze na razie, bo wszystko zmierza w kierunku, by Xplosion pojawilo sie rowniez w ramowce Spike przed czwartkowym Impactem. Wtedy dopiero bedzie mozna pisac o nowej tygodniowce :)

Sadze, ze to bedzie ta niespodzianka zapowiadana przez Dixie (i duzy krok do przodu) ale poki co trzeba jeszcze poczekac.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187734

a mozna gdzies to zobaczyć??
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187738

Walki z Xplosion TNA umieszcza na swoim profilu na Youtubie jako Webmatch'e.

Xplosion to godzinny program skladajacy sie w glownej mierze z powtorek najwazniejszych momentow z Impactow + jedna czy dwie walki nagrane wczesniej podczas tapingow specjalnie na Xplosion.

Edytowane przez spooki
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187741

Xplosion to, w obecnej formie, program z powtórkami walk z Impactów i jedną, góra dwiema ekskluzywnymi walkami głównie lower midcarderów i ludzi rzadko pojawiających się na tygodniówce, więc, póki co, nie warto nawet tego oglądać. Pomysł jest taki, żeby zrobić z tego normalną galę ze świeżymi walkami, bez odgrzewanych kotletów.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187742

Swoją drogą strasznie mnie zniesmaczyło to, że Xplosion Xclusive z udziałem Max Bucka i Sabina trwał niespełna 5 minut. Zmieściły się może z trzy, cztery konkretniejsze spoty, w dodatku finish, który zazwyczaj u Sabina był jedynie popisowym numerem, po którym nikogo nie pinował. Można postarać się o troszkę więcej. Xplosion w obecnej formie jest jedynie skrótem obecnych wydarzeń z TNA + jedną walką, zastanawia mnie co Dixie może zmienić w formule tego programu. Raczej niewiele, bo nie sądzę, żeby na tym show pojawiał się ktoś z upper cardu, możliwe, że TNA po prostu doda więcej walk, co mi się ogólnie podoba.

a mozna gdzies to zobaczyć??

Do ściągnięcia są Xplosion Xclusives, a reszta to na ogół skróty z iMPACTów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/22/#findComment-187743